EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Referandumun yeniden gündeme getirdiği film: No

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr Şub 19, 2017 11:11 pm    Mesaj konusu: Referandumun yeniden gündeme getirdiği film: No Alıntıyla Cevap Gönder

CHP, 'No' filmindeki gibi pozitif mesajlarla 'Hayır' demeye hazırlanıyor
17.02.2017



CHP, Şili’de yapılan halkoylamasını anlatan ‘No’ (Hayır) filminde olduğu gibi pozitif mesajlarla anayasa değişikliği referandumunda ‘hayır’ demeye hazırlanıyor. Parti tarafından ‘Hayır çıkması halinde Türkiye’nin rahat bir nefes alacağı’ mesajı işlenecek. Kılıçdaroğlu, partililere ‘pozitif dil’ talimatı verdi.

Referandum tarihinin netleşmesiyle birlikte CHP, sandığa yönelik çalışmalara hız verdi. CHP'nin, referandum sürecinde birlikte çalışacağı reklamcıların belirlenmesi için yaptığı toplantılar sürüyor. CHP'nin 16 Nisan'a kadar olan süreçte birden fazla reklamcı ile kampanya yapacağı, ancak ‘hükümetten bu şirketlere baskı kurulabileceği' kaygısıyla son ana kadar kimlerle çalışacağını açıklamayacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceğiz, son sözü millet söyleyecek
Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, CHP, 1988 yılında Şili'de Pinochet'nin kaybettiği referandum sürecini anlatan ve yönetmenliğini Pablo Larraín'in yaptığı ‘No' adlı filmi de örnek aldı. Anayasa değişikliği tartışmalarıyla birlikte Türkiye'de yeniden gündeme gelen filmde, ‘hayır' diyen muhalefetin, pozitif mesajlarla kazanmasını sağlayan reklamcı René Saavedra'nin yöntemi benimsendi. Değerlendirme toplantılarında referandum sürecinde yürütülecek referandum kampanyasında ‘negatif bir kurgu değil, pozitif bir vurgu' görüşü ön plana çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı toplantılarda parti örgütüne 'Pozitif dil kullanacağız' talimatı verdi.
CHP, referandum çalışmalarında ‘hayır' kelimesinin olumsuz havasını kıran söylemler geliştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP liderleri ile ‘evet' görüşünü destekleyenlerle ilgili olumsuz mesajlar verilmeyecek. Partinin reklam filmleri, afiş ve pankartlarında kullanacağı mesajların ana teması ‘huzur' ve ‘güven' olacak. CHP, 'referandumda anayasa değişikliğine ‘hayır' denmesi halinde Türkiye'nin rahat bir soluk alacağı, huzurlu bir gelecek için adım atılacağı' mesajını iletecek.

PROVOKASYON UYARISI

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş 2. Bölge Toplantısı'nda partilileri provokasyonlara karşı uyardığı öğrenildi. Basına kapalı toplantıda Kılıçdaroğlu, "AKP'li, MHP'li, Saadet Partili, BBP'li kim olursa olsun, herkesi bir göreceğiz. Kimse gerilim ve kutuplaşma tezgâhına düşmeyecek" dedi. Kılıçdaroğlu, iktidarın ‘evet'e gerekçe bulamadığı için CHP'yi suçladığını savunarak, ‘bu nedenle partiye yönelik olası provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını' istedi. Kılıçdaroğlu, "Sandıktan ‘hayır' çıkacak" diye konuştu.
Sputnik

İşte CHP'nin referandum logosu
28 Şubat 2017



CHP referandum kampanyasında kullanacağı loguyu belirledi. CHP, “Geleceğim için hayır” sloganıyla birlikte, güneşten oluşan bir logo kullanacak.

Logo, güneş ve “Geleceğim için hayır” sloganı ile “hayır” pusulasından oluşuyor. Logoda, güneş ışınlarının farklı renklerde seçilmesi dikkat çekerken, kampanya görsellerinde bir kız çocuğu da yer alacak.

CHP’nin referandum logosu, kampanya için kullanılacak araçlara da giydirilecek. Yine logo propaganda süresince afiş, pankart ve billboardlarda, tişörtlerde, şapkalarda ve promosyon ürünlerinde de kullanılacak.

Kampanya süresince parti adını öne çıkarmayacak olan CHP, parti bayrağı yerine, bu logodan oluşan bayrakları kullanacak.
Haber erk

Digiturk ‘No’ filmini listesinden çıkardı
02.2017



Digiturk, 'No' (Hayır) filmini, 16 Şubat’ta yayından kaldırdı. Digiturk, filmi 5 Şubat’ta yayına koymuştu.

Şili'de diktatör Augusto Pinochet'nin ülkeyi referanduma götürme sürecini ve referandumda örgütlenen ‘Hayır' kampanyasını anlatan filmi 5 Şubat'ta ‘Dilediğin zaman' uygulamasına ekleyen Digiturk, 16 Şubat'ta filmi yayından kaldırdı.

No filminin afişi
© FOTOĞRAF: TWİTTER
CHP, 'No' filmindeki gibi pozitif mesajlarla 'Hayır' demeye hazırlanıyor
Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker'in köşesinde şunları yazdı:
"Film yeniden çok konuşulmaya başlayınca —nihai hedefi kâr maksimizasyonu olan bütün şirketler gibi- Digiturk de bu filmi abonelerinin izlemesine açmıştı. Aradan biraz zaman geçti. CHP'nin de 16 Nisan referandumu için benzer bir yol izleyeceği duyuruldu. Baskı olmasın diye, ana muhalefet partisinin çalıştığı reklam şirketini son ana kadar saklayacağını da Hürriyet'te Rıfat Başaran imzasıyla okuduk. Fakat o da ne? Dün Digiturk'te 'No'yu izlemek isteyenler, filmi bulamıyordu. 'Dilediğin Zaman' listesinde, artık 'No' görünmüyordu. Şirketi arayan aboneler, filmin perşembe günü kaldırıldığını öğrendi. Bence iki seçenek var. Ya ülkeyi yönetenler, Katarlı şirket mülkiyetindeki Digitürk'e ‘Ne yaptığınızın farkında mısınız?' diyerek filmi kaldırmasını rica (!) etti. Ya da Digiturk, büyük yayın gruplarının ilkelerinden ilham alarak, farkındalık geliştirmeye karar verdi. Ve sinema filmi bile olsa, anlamı ‘hayır' olduğu için ‘No'nun tarafsız yayıncılık ilkesine aykırı düşeceğine karar verdi. Ve filmin parasal getirisinden vazgeçti."
Sputnik

'No' filmine konu olan reklamcı Türkiye’de
20.02.2017



Şili'de 1988 yılında Pinochet’nin kaybettiği referandumdaki kampanya başarısıyla 'Hayır'ın kazanmasını sağlayan reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.

Ferrada'nın CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz'la birlikte yarın İstanbul'da ortak bir basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

1988'de 36 yaşında genç bir reklamcı olarak "Hayır" kampanyasının başına geçen Ferrada'nın başarısı Türkiye'de referandum sürecinde gündemdeki yerini koruyor.
Ferrada'nın başarısı yönetmenliğini Pablo Larraın'in yaptığı "No" adlı filme ilham kaynağı olmuştu. Filmde genç reklamcıyı Gael Garcia Bernal canlandırmıştı.

Film son olarak, Digitürk şirketinin yayın listesinden çıkarılmasıyla gündem olmuştu.
Sputnik
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com