EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

TRT'den yeni bir dizi: Diriliş Ertuğrul

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Çrş Oca 28, 2015 11:29 pm    Mesaj konusu: TRT'den yeni bir dizi: Diriliş Ertuğrul Alıntıyla Cevap Gönder

Diriliş Ertuğrul 7. bölüm: Bir kahraman doğuyor!
Ocak 28, 2015



Diriliş Ertuğrul 7. bölümde Ertuğrul'un yoldaşları Tapınakçıların eline düşecek ve işkence görecekler. Peki Ertuğrul buna karşılık ne yapacak?


Diriliş Ertuğrul 7. bölüm bu akşam ekrana geliyor Ertuğrul’un bir kahraman olma yolunda büyük adımlar attığına tanık olacağız. Hatırlanacağı gibi Diriliş Ertuğrul dizisinin önceki bölümünde Ertuğrul ve yanındakiler Halep yolundayken tuzağa düşmüşler, herkes ayrı bir yöne savrulmuş, Halime de yaralanmıştı. Dizinin yeni bölümünde Turgut ve Yiğit Tapınakçıların elinde ve işkence görüyorlar. Ertuğrul kalbinde yaralı Halime’nin acısı ile cenk yoldaşlarını kurtarabilecek mi?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 7. BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Halep sokaklarını başına yıkacak bir haber almıştır. Turgut ve Yiğit, Tapınakçıların elinde esirdir. Cenk yoldaşları Turgut, onlardan uzakta ve hayatı düşmanın insafına kalmış durumdadır. Fakat içlerine düştükleri tek açmaz bu da değildir. Turgut ve Yiğit’in hürriyeti gibi, Kayıların akıbeti de tehlikededir. Göç edecekleri bir yurt yoktur artık. Üstelik tüm bu düğümleri çözebilecek olan elin sahibi, Atabey Şahabeddin Tuğrul da, Nasır’ın ayak oyunlarına mağlup olmuştur.

Ertuğrul bir yandan Atabey’i düştüğü zindan karanlığından kurtarmaya çalışacak, diğer yandan ise yaralı Halime’nin acısını yüreğinin tam ortasında hissetmeye devam edecektir. Ertuğrul harekete geçmeye çalıştıkça, işin gittikçe daha karmaşıklaşacağını görecektir. Bu zorlukların hepsi onun çelik gibi karakterini şekillendirmeye yarayacak darbelere dönüşecektir.

Süleymanşah; Kurdoğlu tarafından intikâm hırsıyla doldurulan ve kendisine yönlendirilen Bozok’un yakıcı öfkesiyle karşı karşıyadır. Diriliş Ertuğrul 7. bölümde Süleymanşah’a uzanan el hiç beklenmedik bir yönden gelecektir. Lâkin Süleymanşah’ın Halep yolunda karşılaşacağı tek zorluk, babasının öcünü almak için gözünü kan bürüyen Bozok değildir. Kayı obası, hiç hesapta olmayan aksilikler yüzünden can pazarına dönmüştür ve bu pazarda üzerine sorumluluk düşen herkes, fedâ olmanın ne manaya geldiğini bir kez daha ispat etmek zorunda kalacaktır. Selcan ise Kurdoğlu’yla kurdukları tezgâhta, onu yalnız bırakmanın neticesini hala kestirememektedir. Kurdoğlu’nun gözünü ne kadar karartacağını bilememek, vakit ilerledikçe endişesini daha da derinleştirecektir.

Kalede Turgut’a yapılan işkenceler, fizikî eziyetleri aşıp onun kimliğini yok etmeyi hedefleyen bir mecrâya doğru ilerleyecektir. Tapınakçıların bu korkunç hamlelerine karşı Turgut’un sığınağı; Allah’ın sonsuz varlığı ve aynı zindanı paylaştığı Ömer’in telkinleridir.


İNTERNETTEN DİRİLİŞ ERTUĞRUL İZLEME KAYNAKLARI:

Diriliş Ertuğrul dizisini bu akşam saat 19.55′te televizyonda TRT’den izleyebilirsiniz. Alternatif olarak yayın saatinde diziyi internetten izlemek isterseniz ise aşağıdaki bağlantı ile TRT 1′in canlı yayına erişebilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul 7. bölümü yayın saatinde internetten izlemek için tıklayınız: http://www.trt.net.tr/anasayfa/canli.aspx?y=tv&k=trt1


Diriliş Ertuğrul dizisini yayın saatinde değil de daha sonra izlemeyi tercih ediyorsanız da aşağıdaki linki ile dizinin full bölümlerine erişebilirsiniz:

Diriliş Ertuğrul 7. bölümü yayın saatinden sonra internetten izlemek için tıklayınız: http://www.trt.net.tr/anasayfa/vod.aspx?tur=tv&sk=f43bb534-d62c-4126-87ef-421c215ada1f&sg=4b7bae3a-af3c-40b1-ad05-0aec78c95cfa
Sözcü
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com