EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Rusya Leviathan ile Oscar'a uzanabilir' mi?

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Sal Oca 13, 2015 11:02 pm    Mesaj konusu: Rusya Leviathan ile Oscar'a uzanabilir' mi? Alıntıyla Cevap Gönder

Rusya Leviathan ile Oscar'a uzanabilir' mi?
13.01.2015



Sinema Yazarları Derneği SİYAD üyesi Fırat Sayıcı, Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in yazıp yönettiği Leviathan'ın ‘en iyi yabancı film' dalında en güçlü Oscar adayı olduğunu söyledi. Sayıcı, Leviathan için "2014'ün en iyi filmi" dedi.

Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in yazıp yönettiği "Leviathan", en iyi yabancı film dalında Altın Küre'ye layık görüldü. Zvyagintsev, ilk defa Altın Küre kazanan Rus yönetmen olarak tarihe geçti. Leviathan da "Oscar provası" olarak değerlendirilen Altın Küre Festivali'ndeki başarısıyla Oscar iddiasını bir kez daha kanıtladı.

Leviathan'ın 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek 87. Oscar Akademi ödüllerinde yarışacağı rakipleri arasında, Arjantin'den "Wild Tales," Estonya'dan "Tangerines," Gürcistan'dan "Corn Island," Moritanya'dan "Timbuktu," Hollanda'dan "Accused," Polonya'dan "Ida," İsveç'ten "Force Majeure" ve Venezuela, "The Liberator" var. Oscar tahminlerine göre Leviathan'ı en çok zorlayacak film ise Ida.

"EN BÜYÜK RAKİBİ IDA"

Sinema Yazarları Derneği SİYAD üyesi Fırat Sayıcı, Radyo Sputnik editörü Süheyla Demir'e yaptığı açıklamada Leviathan'ın Oscar kazanma şansının çok büyük olduğunu söyledi. Sayıcı, "Bence çok büyük şansı var. Seçici kurulda olsaydım kesinlikle Leviathan'a puan verirdim. Ama Ida da çok güçlü bir film, en büyük rakibi o. İlyas Salman'ın başrolünde oynadığı Corn Island da yine öne çıkanlardan biri. Ama ben Oscar'ı Leviathan'a verirler diye düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz yıllardan beri süregelen ABD-Rusya çatışması var ve ABD'nin Rusya'yı eleştiren bir filme onay vermesi, olasılık olarak hiç de uzak görünmüyor" dedi.

"Leviathan" 16 Ocak'ta vizyona girecek

Fırat Sayıcı, Leviathan'ın ‘2014'ün en iyi filmi' olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Şurası kesin ki benim geçen sene izlediğim en iyi yabancı filmdi ama Türkiye'de gösterime girmediği, sadece festivallerde gösterildiği için en iyi film listelerine sokamadık. Kış Uykusu'ndan kat kat daha iyi bir film kesinlikle. Leviathan'ın ne olduğundan bahsetmek gerekirse, 1651'de Thomas Hobbes tarafından yazılmış, devlet kavramının temellerini atan kitaplardan biri. Leviathan da devletin belli bir süre sonra kötüye kullanıldığı zaman halka nasıl zarar verdiğini gösteren bir film olmuş. İnsanın içindeki fırtınalı durumları, bir olay karşısındaki tepki ya da tepkisizliğini gösteren, devletin vatandaşına yaptığı iyilik ya da kötülükleri objektif olarak yansıtan, aynı zamanda devlette herhangi bir güç kazanan insanın nasıl zorbalaştığına kanıt olabilecek bir film."

Andrey Zvyagintsev'in son filmi Leviathan'ın şu ana kadar kazandığı ödüllerden bazıları şöyle:

72. Altın Küre Festivali — En İyi Yabancı Film
26. Palm Springs Film Festivali — FIPRESCI ödülü (En İyi Yabancı Film)
67. Cannes Film Festivali — En İyi Senaryo
58. Londra Film Festivali — En İyi Film
32. Münih Film Festivali — En İyi Yabancı Film

Kaynak: Sputniknews
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com