EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Batıcı kazmalara kötü haber: Avrupa tahareti keşfetti

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Sal Mar 06, 2012 8:19 pm    Mesaj konusu: Batıcı kazmalara kötü haber: Avrupa tahareti keşfetti Alıntıyla Cevap Gönder

Avrupa tahareti keşfetti
03 Mart 2012
Dünyaca ünlü Belçika firması Avrupa'nın tuvaletine el attı.

"Suyu seviyorum!"

Belçika merkezli bir firma, otomatik taharetmusluklu alafranga tuvalet geliştirdi. Geberit firması, tuvalet kağıdına ihtiyacı ortadan kaldıran klozetleri Belçika'da piyasaya sürmeyi planlıyor.

Lavabo, tuvalet ve fayans sektörünün önde gelen firmaların başında gelen "Geberit", Belçika genelinde "Suyu seviyorum" sloganıyla başattığı reklam kampanyası ile Avrupalılar için yeni bir tuvalet anlayışı getiriyor.

Avrupa içina adeta devrim denilebilecek sistemde otomatik taharet musluğu bulunuyor. Belçika'nın en büyük inşaat ve ev dekorasyon fuarı Batibouw'da yeni ürünü tanıtan Geberit Satış Menajeri Jose Wyns,taharet musluğunu nasıl keşfettiklerini anlattı. Taharet musluklu tuvaleti geliştiren şahsın babasının özürlü biri olduğunu ve asıl çıkış noktasının burası olduğunu aktaran Jose Wyns, sonrasında bu ürünün sadece özürlülere değil bütün insanlığa sunmayı düşündüklerini belirtti. Wyns, insanların kağıt yerine suyla temizlenmesinin çok daha hijyenik olduğunu ifade etti.

Müslümanların taharet musluğunu çok eski zamanlardan bu yana kullandıklarını, İsviçre'de de bu sistemin 35 yıldır kullanıldığını anlatan Wyns, şöyle devam etti: "Belçikalılar kağıt kullanarak büyüdüler. Hatta gazete kağıtları kullandılar. Belçika'daki ilk devrimi gazete kağıdından daha yumuşak bir kağıda geçerek yaşadık. Bu adım ise daha büyük bir adım. Şimdi insanlar daha fazla konfor ve hijyen istiyor."

"TUVALET KAĞIDI KULLANDIKTAN SONRA KENDİLERİNİ TEMİZ HİSSETMİYORLAR"
Belçikalıların temizliğin önemini geç fark ettiklerini belirten Jose Wyns, "Bu yüzden yeni otomatik taharet musluklu tuvaletlerimizin reklamını bu denli dikkat çekici hale getirdik." dedi.

Ürünü Belçika piyasasına sunmadan önce bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade eden Wyns, şunları söyledi: "Vatandaşlara, tuvalette tuvalet kağıdı kullandıktan sonra kendilerini temiz hissedip hissetmediklerini sorduk. Yüzde 63'ü bu soruya 'hayır' cevabı verdi. Ayrıca, her üç kişiden birinin tuvaletten sonra ıslak peçeteler kullandığını öğrendik. Islak peçeteler aslında tuvalet kağıdı ve suyla temizliğin arasında bulunan bir çözüm. Ayrıca her iki Belçikalıdan biri de tuvalet sonrasında iç çamaşırlarında kalan izlerden çok rahatsız olduklarını belirtti. Artık vatandaş eskisine göre kendisiyle daha çok ilgileniyor. Kendi temizliğine daha fazla önem veriyor. O yüzden bu tuvaletlerin kullanılması gerekir diye düşünüyorum."
Habertürk
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com