EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

AB'ye karşı Avrasya Birliği

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cmt Ksm 19, 2011 11:10 pm    Mesaj konusu: AB'ye karşı Avrasya Birliği Alıntıyla Cevap Gönder

AB'ye karşı Avrasya Birliği
19/11/2011



Moskova’da, Rusya, Kazakistan ve Belarus devlet başkanları, Avrasya Ortak Ekonomik Alanı için ilk imzaları attı. Avrupa Birliği’nden umduğunu bulamayan Türkiye’nin üyeliğine de sıcak bakılıyor.

Avrupa Birliği’ne karşı Avrasya Birliği oluşumu

Rusya, Kazakistan ve Belarus öncülüğünde kurulan Avrasya Ortak Ekonomik Alanı’na katılması için AB’ye bir türlü alınmayan Türkiye’ye çağrı yapıldı.

Avrasya Ortak Ekonomik Alanının kurulması için ilk imzalar atıldı. Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan zirvede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko bir araya gelerek Avrasya Ortak Ekonomik Alanı’nın hayata geçirilmesi için hazırlanan anlaşmayı imzaladı. 2010 yılından bu yana kendi aralarında Gümrük Birliğine gitme kararı alan ve Gümrük Birliği kurallarını kendi sınırlarında uygulayan Rusya, Kazakistan ve Belarus, özellikle eski SSCB üyesi bölgedeki diğer devletlerin de katılımıyla Avrasya Ortak Ekonomik Alanını kurmayı hedefliyor. İleride Avrasya’daki diğer ülkelerin de katılması beklenen Avrasya Ortak Ekonomik Alanını’na Türkiye’nin de sıcak baktığı öğrenildi.

“Aramıza katılın”

Rusya’da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi (BRP) milletvekili ve siyaset uzmanı Sergey Markov, Türkiye’nin gelecekte Rusya, Kazakistan ve Belarus arasında oluşturulan Avrasya Birliği’ne katılabileceğini söyledi. Markov, BRP’nin internet sitesinde, ortak ekonomik sistemin başka ülkeler için de cazip hale gelebileceğini belirterek, AB üyeliği konusunda umduğunu bulamayan Türkiye’nin de gelecekte bu birliğe dahil olabileceğini kaydetti. Avrasya Birliği üyesi ülkelerde yaşam standardı yükselmeye başladığında ortak projelerin başarılı bir şekilde yürümeye başlaması halinde birliğe katılmak isteyenlerin sayısının giderek artacağını ifade eden Markov, “Dolayısıyla Avrupa yolu kapanan Türkiye’nin Avrasya Birliğine katılması gelecekte mantıklı olacaktır. Türkiye’nin katılmasıyla birlik daha da güçlenecektir” şeklinde konuştu.

Rusya, Belarus ve Kazakistan devlet başkanlarının imzaladığı Avrasya Ekonomik Entegrasyon Beyanı hakkında yorumda bulunan Marko, Avrasya Birliği’ne ileride eski Sovyet Cumhuriyetlerinin dışındaki bazı ülkelerin de katılabileceğini ancak bunun olabilmesi için öncelikle 3 ülke arasında oluşturulan bu birliğin kendisini ispatlaması gerektiğini vurguladı.

1 Ocak’ta başlayacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko’nun Moskova’da imzaladığı Avrasya Ortak Ekonomik Alanı sözleşmesi 1 Ocak 2012’de hayata geçecek. Rusya Devlet Başkanı Medvedev Avrasya’da ekonomik entegrasyon öngören Avrasya Ortak Ekonomik Alanı’nın tam olarak 2015’ten önce tamamlanabileceğini söyledi. Avrasya Ortak Ekonomik Alanı 1 Ocak 2012’den itibaren Rusya, Kazakistan ve Belarus’la resmen başlatılmış olacak. İleride Avrasya Birliği adını alması hedeflenen birliğe Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan gibi eski SSCB üyesi ülkelerin de dahil olabileceği belirtiliyor. Sözleşmede ortak para birimi kullanımı maddesi de bulunuyor.

Kaynak: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com