EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Rusya'da "Slow Food" Hareketi Fast Fooda Savaş Açt

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Arl 23, 2010 6:49 pm    Mesaj konusu: Rusya'da "Slow Food" Hareketi Fast Fooda Savaş Açt Alıntıyla Cevap Gönder

Rusya'da "Slow Food" Hareketi Fast Fooda Savaş Açtı

Rusya'da fast food gıdayı zararlı bulan "Slow Food" hareketi sağlıklı besin için kendi market zincirlerini kuruyor.
23 Aralık 2010
Kentin hızlı yaşamında sağlıklı besin hazırlamak için her zaman fırsat bulunmuyor, ancak en hızlı fastfood tüketen şehirlerde bile sağlıklı beslenme trendinin yükseldiği görülüyor. Sağlıklı besini tercih edenlerden biri olan Boris Akimov eskiden pazar günleri yumurta ve peynir alabilmek için saatlerce köy ürünü satan marketleri aradığını belirtiyor. Akimov, şimdi hem kendisi hem diğer vatandaşlar için 'Lavka' gıda ürünleri marketlerini kurduğunu ifade ediyor.

Köyden getirilmiş gıdaların satıldığı ve ürünlerin internetten sipariş edilebildiği 'Lavka' marketleri Akimov gibi sürekli sağlıklı gıda aramaktan bıkanlar için kurtuluş oldu.

Rusya'nın şu anki beslenme modelini sağlıksız ve komik olarak nitelendiren Akimov, Lavka'nın alternatif olduğunu belirtiyor. Akimov "Bu fikri televizyonda izlediğim yabancı filmlerden edindim. Örneğin Amerika ve Avrupa'da ailelerin anlaştıkları ve alışveriş yaptıkları çiftçileri olduğunu öğrenmiştim. Rusya'da henüz böyle gelenek yok. Ama olsaydı iyi olurdu." diye konuştu.

Gıda sektörünün bu hale gelmesinin ana nedeni olarak büyük şirketlerin çiftçileri bu alanda saf dışı bırakması gösteriliyor. Reklam ve albenili ambalajlar ise sıradan vatandaşların sağlıklı gıdayı ayırt etmelerini imkansız hale getiriyor.

ÇİFTÇİDEN MÜŞTERİYE DAĞITIM

Müşteriler internet üzerinden 'Lavka' satış noktalarından seçtiği ürünü istediği çiftçiden satın alma imkanına sahip. Ayrıca ürün eve kadar ulaştırılıyor, süpermarketler ise müşterilerine böyle imkan tanımıyor. Akimov, "Bizim hedefimiz çiftçilere yol göstermektir, dolaysıyla onlarda bu modeli kullanarak kendi işlerinde daha başarılı olabilirler." şeklinde konuştu.

Fast food ve hızlı yaşamla savaş eden bir diğer şirketi ise 'Slow Food Russia'. Çiftçilerin ürünlerini tanıtan 'Slow Food Russia' bununla kalmayıp ayrıca tüketicileri uzmanların yardımıyla bilgilendiriyor.

'Slow food Russia' temsilcisi Viktor Mihayelsen, "Bizin yaptığımız iş aslında insanlara gıdaları nasıl ayırt edebileceklerini öğretmektir. Bir gıdanın lezzetini, tadını ve buna benzer temel şeyler hakkında bilgilendiriyoruz." dedi.

Uzmanlara göre çocukluğunuzda tattığınız ve yediğiniz gıdalar hafızanızda daha kalıcı oluyor ve sonraki yıllarda gıda seçiminizde etkili oluyor.
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com