EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ateş Akıncıları İsrail'in Peşini Bırakmıyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Arl 02, 2010 11:41 pm    Mesaj konusu: Ateş Akıncıları İsrail'in Peşini Bırakmıyor Alıntıyla Cevap Gönder

İsrail'de bir trende çıkan yangında, 100'den fazla yolcu yaralandı
28 Aralık 2010

İsrail'de, ülkenin kuzeyindeki Nahariya'dan Tel Aviv'e gitmekte olan bir trende çıkan yangında, 100'den fazla yolcu yaralandı.

Yolcuların çoğunun, alevlere boğulan trenden kendi çabalarıyla kaçmayı başardığı belirtilirken, yangına, trenin motorlarının birindeki elektrik kontağının neden olduğu sanılıyor.

Yolculardan biri, Ynet haber sitesine, sondan üçüncü vagonda aniden bir patlama sesi duyduklarını ve tüm vagonların bir anda keskin bir dumana boğulduğunu, trenin durmasıyla herkesin panik içinde kendisini dışarı attığını belirtti.

Bir başka yolcu ise yolcuların bazılarının diğer vagonlara kaçtıklarını, bazılarının trenin camlarını kırıp dışarı atladıklarını ifade etti.

İsrail'de en son tren kazası 5 ay kadar önce meydana gelmiş, tren ile bir minibüsün çarpışması sonucunda 7 kişilik bir aile yok olmuştu. Haber10


İsrail Yanıyor: En az 40 Ölü

Kanal 2 televizyonu, İsrail'in kuzeyinde Karmel dağlarının çevresindeki ormanlık alanda başlayan yangında 40 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

02 Aralk 2010
Anadolu Haber

Karanlığın bastırması nedeniyle uçaklar söndürme çalışmalarına ara verdi, yangına sadece itfaiye ekipleri ve kurtarma görevlileri müdahale edebiliyor.
İSRAİL'DEKİ YANGIN YAYILIYOR
''Ülke tarihinin en ölümcül doğa felaketi'' olarak tanımlanan yangın nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün programını iptal edip yangın bölgesine geldi. Netanyahu, yangını bügüne kadar benzerini görmedikleri bir felaket olarak nitelendirdi. Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak'a, İsrail ordusu askerlerinin Karmel bölgesine gönderilmesi talimatını verirken Rusya, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden yangının söndürülmesi çalışmaları için yardım istedi.

Yunanistan'ın yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla uçak göndereceği bildirildi.

Hayfa İtfaiye Sözcüsü ise Kanal 2 televizyonundaki açıklamasında, sabaha kadar komşu ülkelerden bir destek gelmezse yangının kontrol altına alınmasının zor olduğunu söyledi. Sözcü, Rusya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Türkiye'de yangın söndürmede kullanılan büyük uçakların bulunduğunu belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de ''Bir mucize için dua ediyoruz'' dedi.



OTOBÜSTEKİLERİN KURTULMA ŞANSI YOKTU

Yaklaşık 50 gardiyan ve cezaevi personelinin bulunduğu otobüsün alevlere yakalanması sonucu içindekilerin büyük çoğunluğu yaşamını kaybetti.

Görgü tanıklarından biri, Ynet haber sitesine, otobüsün alevler içinde kaldığını gördüklerini belirterek, ''Onlarca kişi yandı. Şoke edici bir şeydi...Ancak, alevleri durduracak bir şey yapmak mümkün değildi'' diye konuştu.

Bir itfaiye görevlisi de ''otobüsün kurtuluş şansının bulunmadığını, içindekilerin kaçmaya çalıştığını ancak diri diri yandıklarını" anlattı. İtfaiye görevlisi, otobüsün yoluna devam ettiği sırada, yangının yoldan uzak olduğunu ancak alevlerin umulduğundan çok hızla ilerleyip, otobüsü içine aldığını belirtti.

Yangın alanındaki Beit Oren Kibutzu, Hayfa Üniversitesi ve içinde 500 dolayında tutuklunun bulunduğu Damon cezaevi ve çevredeki çiftlik ve bir büyük otelde bulunanlar önceden tahliye edilmişti.

Cezaevindeki mahkumlar ve yüzlerce çevre sakini de kurtarma çalışmalarına katılanlarca bölgeden tahliye edildi.

Yangının ilerlemesi gözönüne alınarak, bölgedeki diğer bir kaç kibutz ve yerleşimin daha boşaltılmaya başlandığı belirtildi.

Yangın nedeniyle binlerce dönüm ormanlık alan yanarken elektrik hatlarının zarar görmesi nedeniyle bölgedeki Dürzi kasabası Daliyat a-Karmel'de ve civardaki Dürzi köylerinde elektriklerin kesildiği de ifade ediliyor..



''FİLİSTİNLİLER'E BİR ŞEY OLMADI''

Bu arada, Filistin Yönetimi'nin Tutuklulardan Sorumlu Bakanı İssa Karake, genellikle Filistinli kadın mahkumların tutulduğunu söylediği Damon cezaevindekilerin güvenli bir şekilde tahliye edildiklerini, yangında mahkumlardan kimsenin zarar görmediğini kaydetti.

Karake, Filistin Ma'an haber ajansına yaptığı açıklamada, devrilen ve içindekilerden 40'ının öldüğü, gardiyan ve diğer personeli taşıyan otobüsün, mahkumların tahliyesine yardımcı olmak amacıyla gönderildiklerini de kaydetti.

Karake, Filistinli mahkumların Haşaron cezaevine naklediklerini de bildirdi. aa

YANGIN KONTROLDEN ÇIKTI

İsrail'in kuzeyinde, Karmel dağlarında başlayan yangın giderek genişlerken, Hayfa İtfaiyesi sözcüsü, "yangında tüm kontrolü yitirdiklerini" söyledi.

İtfaiye sözcüsü Reshef Hezi Levi, Kanal 2 televizyonundaki açıklamasında, yangınla mücadele etmek için, söndürmede kullanılan kimyasalların tükendiğini ifade etti. ''Yangında tüm kontrolü kaybettik'' diye konuşan Levi, tüm İsraillilere söndürme çalışmalarına yardım çağrısında bulundu.

İsrail'in dün akşamdan başlayarak Hanuka Bayramı'na girdiği ilk gün başlayan yangın felaketi nedeniyle, Hayfa kentinde hafta sonu yapılması öngörülen tüm bayram etkinlikleri iptal edildi.

İsrail'de orman yangını: En az 40 ölü
2 ARALIK 2010

Alevlerin ortasında kalan otobüste 40 kişi hayatını kaybetti.
İsrail'in Hayfa şehri civarında bugün çıkan orman yangınında yaklaşık kırk kişi hayatını kaybetti.
Ülkenin kuzey kısmında, ormanlık bir arazide başlayan yangın sebebiyle aralarında bir hapishanenin de bulunduğu, yüzlerce yerleşim bölgesi boşaltıldı.
İlgili Konular
Orta Doğu
Henüz kontrol altına alınmayan yangının başlamasına neyin sebep olduğu henüz tespit edilemedi.
Ancak İsrail'de yaşanan aşırı kurak yaz sebebiyle bahardan bu yana yağış görülmemiş olmasının etkili olduğu tahmin ediliyor.
Alevlerin ortasında bir otobüs
İsrail polisinden Micky Rosenfeld, hem karadan hem de havadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Rosenfeld, çok sayıda yaralının olduğunu belirtirken, ölümlerin alevlerin ortasında kalan otobüste yaşandığını söyledi.
Otobüs boşaltılan hapishanede çalışan görevlileri taşıyordu.
Yangın ülkenin kuzeyindeki Carmel Dağları civarında, Hayfa şehrine yakın bir bölgeyi etkisi altına almış durumda.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu yangının beklenmedik boyutlarda bir felaket olduğunu söyledi, ancak hükümetin alevleri kontrol altına almak için elinden geleni yaptığını kaydetti.
BBC

Erdoğan`dan İsrail`e: Yaralılarınıza Bakarız!...

03 Aralk 2010
Anadolu Haber

İsrail`de 42 İsraillinin öldüğü orman yangının söndürülmesinde yardımcı olmak üzere 2 uçak gönderen Erdoğan, Netenyahu`nun `teşekkür` demecine `Yaralılarınızın tedavisi noktasında da her türlü yardımı ederiz` şeklinde cevab verdi!

Siyonist Çete, Filistin`de uyguladığı faşist terör nedeniyle arasının açıldığı ve sonrasında ise Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmaya yardım gemisine yaptığı terörist saldırıda katlettiği 9 şehid nedeniyle alakasının kesildiği Türkiye ile yeniden yakınlaşmak için, Erdoğan`ın `uçak ve tedavi yardımı` yaklaşımlarını diplomatik bir basamak olarak kullanmak istiyor.

Bu noktada Türkiye Halkı`nın gözü Erdoğan`ın bu `de facto yakınlaşmayı nereye kadar` götüreceğinde!...

NATO`nun İşgal edilmiş Filistin toprakları olan İsrail`de devam eden ve şu ana kadar 42 İsraillinin öldüğü yangınla ilgili yapacağı yardımı `Türkiye`nin Organize Edeceği` bildirildi!
.Erdoğan`dan İsrail`e: Yaralılarınıza Bakarız!.
İsrail`de 42 İsraillinin öldüğü orman yangının söndürülmesinde yardımcı olmak üzere 2 uçak gönderen Erdoğan, Netenyahu`nun `teşekkür` demecine `Yaralılarınızın tedavisi noktasında da her türlü yardımı ederiz` şeklinde cevab verdi!

Siyonist Çete, Filistin`de uyguladığı faşist terör nedeniyle arasının açıldığı ve sonrasında ise Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmaya yardım gemisine yaptığı terörist saldırıda katlettiği 9 şehid nedeniyle alakasının kesildiği Türkiye ile yeniden yakınlaşmak için, Erdoğan`ın `uçak ve tedavi yardımı` yaklaşımlarını diplomatik bir basamak olarak kullanmak istiyor.

Bu noktada Türkiye Halkı`nın gözü Erdoğan`ın bu `de facto yakınlaşmayı nereye kadar` götüreceğinde!..

Analiz Merkezi / FATİH TEZCAN

İsrail'in kuzeyinde çıkan orman yangını üçüncü gününe girerken, kuru hava ve rüzgarın da etkisiyle kül olan ormanlık alan 40 bin dönüme ulaştı
4 Aralık 2010
Bu arada yangının çıkış sebebinin, nargile olması ihtimali ortaya çıktı. Yangının Perşembe günü başladığı Dürzi köyü Asfiya'nın girişinde, bir ailenin piknik yapıp nargile içtiği ve yangına sebep olduğu şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Hayfa'daki bir polis yetkilisi, kimliği açıklanmayan ailenin iddiaları kabul etmediğini, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Öte yandan yangın söndürme çalışmalarına bu sabah iki büyük Rus uçağı da katıldı. Uçakların bir seferde 40 tondan fazla su bırakabildiği kaydedildi. Yangına müdahale eden Türk, Fransız, Yunan ve Kıbrıs Rum kesimi uçaklarına ilaveten İspanya, Fransa ve ABD'den söndürme uçaklarının da öğleden sonra İsrail'e ulaşması bekleniyor. Alevlere karşı yaklaşık 1500 itfaiye görevlisi de mücadele ediyor.

İsrail itfaiyesinin sözcüsü Yoram Levi, uluslararası desteğin çok etkili olduğunu, alevlerin çok sayıda noktada kontrol altına alınmasını sağladığını belirtti.

Dört farklı bölgede devam eden yangın nedeniyle bu sabah Nir Etzion ve Eyn Hod köyleri de boşaltıldı. Alevlerin evlere ulaştığı iki köyde, evlerinden ayrılmak istemeyen 7 kişinin ekiplerce kurtarıldığı bildirildi. Bölgeden yangın nedeniyle tahliye edilenlerin sayısının 17 bini aştığı kaydedildi.

16 YAŞINDAKİ GÖNÜLLÜNÜN CESEDİ BULUNDU

Bu arada yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan ve kaybolan 16 yaşındaki gencin dün gece cesedi bulundu.

Daha önce yangın söndürme eğitimi alan öğrenci Elad Riven, yangının ilk gününde gönüllülere katılmıştı.

Yangında, 40'ı bir otobüsün içinde diri diri yanan cezaevi görevlileri olmak üzere şimdiye kadar 42 kişi hayatını kaybetti. Birkaçının durumu ağır olmak üzere 45 dolayında kişi de yaralandı.

SAĞLAM BIRAKTIKLARI EVLERİNİ YANMIŞ BULDULAR

Öte yandan, yangının birinci gününde yaklaşan alevler nedeniyle boşaltılan, yaklaşık 70 ailenin yaşadığı Beyt Oren kibutzunun bazı sakinleri geri döndüklerinde, sağlam bıraktıkları evlerinin kül olduğunu gördü.

46 yaşındaki Haim Megira, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıkları Beyt Oren'i terk ettiklerini, eşini ve çocuklarını kardeşlerinin yanına bıraktığını, kendisinin ise yakındaki bir başka kibutzda otelde kaldığını anlattı. Kibutzdaki yangın söndürüldükten sonra buraya geldiğini ifade eden Megira, evinin kül olduğunu kaydetti.

"Buraya geldiğimde ağlamak istedim. Her şey gitmiş, yanmış yok olmuş. Savaşlar gördüm ama böylesini hiç görmedim" diyen Mefira, yine de evlerin yeniden inşa edilebileceğini, ancak onca ağaç ve yeşilliğin geri gelmesinin kolay olmadığını belirtti.
haber10

Orman Yangının Bilançosu Ağır
05 Aralık 2010

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinin etrafında bulunan ve ülkenin can damarlarından biri niteliğindeki dağlık Karmel bölgesinde geçen perşembe günü başlayan yangının bilançosu ağır
Bu sabah, ABD'den gelen ve "Süpertanker" adı verilen, bir kerede 80 tona yakın su atabilen dev söndürme uçağının da çalışmalara katılmasıyla, yangının kontrolüyle ilgili ilk kez olumlu açıklamalar geldi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitç, bugün yangın bölgesinde, Tirat Karmel'de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, binlerce dönüm alanın yanmasına yol açan yangında, ilk kez yanan alanların tümüyle ıslatılmasına yaklaştıklarını belirtti.

İsrail İtfaiye ve kurtarma Hizmetleri Başkanı Şimon Romah, ordu radyosuna, başladığından bu yana ilk kez yangının kontrolünde daha iyi bir konuma geldiklerini ifade etti ancak güçlü rüzgarlardan yakındı.

Yangın, 42 kişinin ölümüne yol açarken, halihazırda 100 bin dönümü aşkın Karmel ormanlık bölgesinin yaklaşık yarıya yakın bölümü yandı. Yanan ağaçların sayısı yaklaşık 5 milyon dolayında hesaplanırken, ilk tahminlere göre 900 milyon şekeli yanan evlerden olmak üzere, zararın toplam 3-4 milyar şekeli (yaklaşık 1 milyar dolar) bulduğu tahmin ediliyor. aktifhaber
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com