EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Meslekten Atılan hakim ve savcılar

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> HUKUKÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr Ekm 17, 2010 7:22 pm    Mesaj konusu: Meslekten Atılan hakim ve savcılar Alıntıyla Cevap Gönder

37 hâkim ve savcı meslekten ihraç edildi
11 Haz 2015



HSYK, 2012 yılında sınavla avukatlıktan hâkim ve savcılığa geçen 37 kişinin mesleğe kabul kararını kaldırdı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2012 yılında sınavla avukatlıktan hâkim ve savcılığa geçen 37 kişinin mesleğe kabul kararını kaldırdı.
Eski CHP Konya milletvekili Atilla Kart, 30 Mayıs 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nda usulsüzlük yapıldığı ve sorularının servis edildiğine yönelik şikâyette bulunmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyet üzerine yürüttüğü ve takipsizlik kararıyla sonuçlandırdığı soruşturma dosyasını, ortaya çıkan yeni deliller üzerine resen açmıştı.

Dosya, hâkim ve savcılarla ilgili olması dolayısıyla HSYK'ya da gönderilmişti.
Dosyanın incelenmesinin ardından, söz konusu sınavla hâkim ve savcılığa geçen 37 kişinin mesleğe kabul kararı kaldırıldı.
El Cezire

Meslekten Atılan Hukukçuya Müjde
04 Kasım 2010
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK kararıyla görevden ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha önce haklarında meslekten çıkarma (men) cezası verilen hakim ve savcıların, yargı yoluna başvurmadan önce, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) başvurarak durumlarının yeniden değerlendirilmesini isteyebileceğini bildirdi.

TBMM Adalet Komisyonunda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu Tasarısının görüşülmesine başlandı.

Tasarıyı komisyona sunan Bakan Ergin, 12 Eylülde halkoylamasıyla kabul edilen Anayasa değişikliğiyle, bir çok alanda reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu reformların en önemlilerinden birisinin de HSYK'nın yapısıyla ilgili getirilen yenilikler olduğunu ifade eden Ergin, 1981'de kurulan HSYK'nın; üye sayısının azlığı, üyelerin sadece Danıştay ve Yargıtay'dan gelmesi, kurul kararlarının yargı denetimine tamamen kapalı olması, sekreteryasının, binasının ve bütçesinin bulunmaması gibi nedenlerle yoğun bir şekilde eleştirildiğini kaydetti.

Bakan Ergin, tasarıyla, kurulun üye sayısının arttırıldığını, 3 daire ve genel kurul şeklinde çalışmasının benimsendiğini, ilk derece hakimlerinin kurulda temsil edilmesinin sağlandığını, meslekten çıkarma cezalarına karşı yargı yolu açıldığını ifade ederek, tasarının hazırlık çalışmaları sırasında 20 kamu kurum ve kuruluşunun görüşünün alındığını kaydetti.

YENİ DÜZENLEMELER

Sadullah Ergin, tasarının getirdiği yeni düzenlemeleri şöyle anlattı:

- Kurul, mahkemelerin bağımsızlığı ile hakimlik ve savcılık teminatı esaslarını gözeterek adalet, tarafsızlık, doğruluk, dürüstlük, tutarlılık, eşitlik, ehliyet ve liyakat ilkeleri çerçevesinde görev yapacaktır.

- Sekreterya işlerini yürütmek üzere kurula bağlı bir Genel Sekreterlik kurulmaktadır.

- Kurul, başkanlık, Genel Kurul ve dairelerden oluşmaktadır. Hakim ve savcılarla ilgili tüm işlemler 7'şer üyeden oluşan daireler tarafından yürütülecek ve bu işlemler sonucunda dairelerce verilen kararlara karşı yapılan itirazlar ise Genel Kurul tarafından karara bağlanacaktır.

- Yeni bir teftiş kurulu oluşturulmakta ve bu kurul HSYK'ya bağlanmaktadır.

- Adalet Bakanı olan kurul başkanının yetkileri, Anayasa'da açıkça yazılı hususlar dışında önemli ölçüde sınırlandırılmaktadır. Kurul Başkanı, dairelerin çalışmalarına katılamayacak ve oy kullanamayacak; buna karşın Genel Kurulun tüm toplantılarına katılabilecek ve oy kullanabilecektir.

- Başkan, yetkilerinden bir kısmını Başkanvekiline devredebilecektir.

- Genel Sekreter hariç olmak üzere, hakim ve savcı sınıfından olup da kurulda görev yapacak olanların tamamı Genel Kurul tarafından atanacaktır.

- Adalet Bakanlığı Müsteşarı, sadece dairelerden birisinde üye olarak görev yapacak, daire başkanı ve başkanvekili seçilemeyecektir.

- Müsteşarın toplantıya katılmaması, dairenin toplanmasına ve karar almasına engel olmayacaktır.

15 ÜYE ŞARTI

- 22 üyeden oluşan Genel Kurul, en az 15 üyeyle toplanacak, en az 12 üyenin oyuyla karar alacaktır.

- Genel Kurul kararlarının yeniden incelenmesi istenebilecek, daire kararlarına karşı ise yeniden inceleme ve itiraz yoluna gidilebilecektir.

- Genel Kurulun ve dairelerin meslekten çıkarma cezasına ilişkin kararlarının da yanında, başkanı tek başına yaptığı işlemler ve aldığı kararlara karşı da yargı mercilerine başvurulabilecektir.

- Genel Kurulun herhalde, 12 üyeyle karar alması benimsenmiştir.

- Kurul üyelerinin, özlük işleri ve hakları bakımından yargıtay daire başkanı hakkındaki hükümlere tabi olması ilkesi getirildi.

- Daha önceden haklarında meslekten çıkarma cezası verilenlere, yargı yoluna başvurmadan önce kurula başvurarak durumlarının yeniden değerlendirilmesi yolu açılmıştır.

Adalet Bakanı Ergin, tasarıyla yargı bağımsızlığının güçlendirildiğini, yargının tarafsızlığının geliştirildiğini ve kurulun daha bağımsız bir yapıya kavuşturulduğunu bildirdi. aktifhaber

HSYK üyeleri tamam
19 EKİM 2010

YSK Başkanı Ali Em, seçimin kesin olmayan HSYK seçim sonuçlarını açıkladı. YSK'nın duyurduğu sonuçlara göre sıralama şöyle oluştu:

Asil üyeler
1. İbrahim Okur

2. Teoman Gökçe

3. Ömer Köroğlu

4. Nesibe Özer

5. Hüseyin Serter

6. Ahmet Kaya

7. İsmail Aydın

HSYK İdari yargı üye seçimi sıralaması;
Asil üyeler
1. Ahmet Berberoğlu

2. Birol Erdem

3. Resum Yıldırım

Yedek üyeler
1. Harun Kotalak

2. Celal Avar

3. Hayrettin Türe

4. Ali Öztürk

Yedek üyeler;
1. Halil Koç

2. İbrahim Topuz

Yargıtay da HSYK üyeliği seçimi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin istifasının ardından kurula Yargıtay kontenjanından katılacak 3 asıl ve 3 yedek üye yapılan seçimle belli oldu. Buna göre, Yargıday 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Karayiğit ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyesi Ulvi Yüksel asil üyeliğe, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal yedek üyeliğe seçildi.

Seçimde, 3. asıl üye olarak belirlenen Ulvi Yüksel, halen HSYK üyesi olan Ali Suat Ertosun'un seçildiği tarihten itibaren başlayan 4 yıllık görev süresi dolduktan sonra kalan HSYK üyeliği süresini tamamlayacak.
İbrahim Okur, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Millî Gazete

İbrahim Okur

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Okur, 29 Arkalık 1966 tarihinde Karapınar'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya ili Karapınar ilçesinde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 17 Haziran 1988 tarihinde mezun oldu. 04 Ekim 2004-18 Şubat 2005 tarihleri arasında Millî Güvenlik Akademisi 57. dönem öğrenimini başarı ile tamamlayıp Harp Akademileri Komutanlığı'ndan diploma aldı. Evli ve 1 çocuk sahibi. 2008-2010 yılları arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 2007-2008 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü, 2004-2007 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcılığı, 2002-2004 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 1996-2002 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği 1995-1996 yılları arasında Haymana Cumhuriyet Savcılığı, 1992-1995 yılları arasında Sarıkamış Cumhuriyet Savcılığı, 1992 yılında Almus Cumhuriyet Savcılığı, 1990-1992 yılları arasında Ankara ve Adıyaman Adlî Yargı Hâkim Adaylığı görevlerinde bulundu.

Hbertaraf

Anahtar Kelimeler: İbrahim Okur HSYK

HSYK seçimleri tamamlandı, iki tartışmalı isim HSYK üyesi olamadı..
17 Ekim 2010
Anayasa'da yapılan değişikilk çerçevesinde gerçekleştirilen HSYK seçimleri büyük oranda tamamlandı. 28 Şubat'ın tartışmalı isimlerinden Nuh Mete Yüksel ve Gül'e dava açan Osman Kaçmaz liste dışı kaldı..

Resmi olmayan sonuçlara göre, 28 Şubat döneminin tartışmalı tartışmalı isimlerinden eski DGM savcısı Nuh Mete Yüksel 1. derece hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde ancak 104 oy alabilidi.

12 Eylül referandumuyla yapılan anayasa değişikliği çerçevesinde hakim ve savcılar, HSYK'ya üye seçmek üzere sandığa gitti. 167 adayın yarıştığı seçimlerde 1. derece hakim ve savcılar 7'si asil 4'ü yedek 11 üyeyi aralarından seçerek HSYK'ya gönderdi. 28 Şubat'ın tartışmalı ismi Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, seçimlerde 104 oy alabildi..

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da resmi olmayan sonuçlara göre HSYK'ya seçilen 11 üye arasına girmeyi başaramadı. Kaçmaz 2 bin 630 oyla HSKY'ye seçilen 11 ismin dışında kaldı.aktifhaber

Yargıtay 3 asil 3 yedek üye seçti
18 Ekim 2010
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin istifasının ardından kurula Yargıtay kontenjanından katılacak 3 asıl ve 3 yedek üye bugün yapılan seçimle belli oldu.

Buna göre, Yargıday 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Karayiğit ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyesi Ulvi Yüksel asil üyeliğe, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal yedek üyeliğe seçildi.

Seçimde, 3. asıl üye olarak belirlenen Ulvi Yüksel, halen HSYK üyesi olan Ali Suat Ertosun'un seçildiği tarihten itibaren başlayan 4 yıllık görev süresi dolduktan sonra kalan HSYK üyeliği süresini tamamlayacak.
habertaraf

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı HSYK üyesi seçildi
19 Ekim 2010
Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu 30 üyenin katılımı ile toplandı. Akademi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılan seçim sonucunda adaylardan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve Danıştay Üyesi Ahmet Hamsici'yi 21 oy ile asıl üyeliğe, Danıştay Üyesi Tacettin Şimşek'i de 11 oy ile yedek üyeliğe seçti. habertaraf

GÜL, HSYK'YA 4 YENİ ÜYE ATADI
23 Ekim 2010
Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliklerine; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhekamat Genel Müdürlüğü Müşavir Hazine Avukat Rasim Aytin'i Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın geçici 19. maddesi uyarınca seçmiştir." denildi. haber1001
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> HUKUKÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com