EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

"Mevcut politikalarla ette ithalat bitmez"

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Eyl 27, 2010 12:54 am    Mesaj konusu: "Mevcut politikalarla ette ithalat bitmez" Alıntıyla Cevap Gönder

"Mevcut politikalarla ette ithalat bitmez"
TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin, mevcut politikalarla ette ithalatın bitmeyeceğini iddia etti
26 Eylül 2010 Pazar, 14:49:05


Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, et fiyatlarının yükselmesinden sonra alınan ithalat kararıyla bugüne kadar 77 bin ton et ithal edildiğini, hayvancılıkta mevcut politikalar uygulanmaya devam edildiği müddetçe de ithalatın bitmeyeceğini belirterek, yurt dışından uygun fiyata damızlık hayvan getirilmesi ve uygun fiyatta üreticiye satılması çağrısını yineledi.

Yetkin İç Kale Otel'de düzenlediği basın toplantısında Tarım ve Köyişleri Bakanlığının et ithalatı kapsamının genişletilmesi kararına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Değerlendirmelerine et fiyatlarının yükselmesine neden olan girdi maliyetleri anlatarak başlayan Yetkin, en önemli girdiyi maliyetin yüzde 70'ine denk gelen yem fiyatlarının oluşturduğunu, yem fiyatlarına son 4 ay içerisinde yüzde 50 zam geldiğini söyledi.

Yetkin, 1 kilo etin üreticiye maliyetinin 15 lira olduğunu, üreticinin ayrıca kesim için 15 - 16 lira daha ödediğini bildirdi. Hayvan sayısındaki düşüşe de değinen Yetkin, sayıdaki azalmanın 2008 yılında süt fiyatlarının düşmesine paralel olarak 900 bin hayvanın kesilmesinden kaynaklandığını belirtti.

İthalat sırasında paniğe kapılan üreticinin yok pahasına hayvanını kesime götürdüğünü anlatan Yetkin, fiyatların düşmesi düşüncesiyle yapılan et ithalatının tam tersine fiyatları yükselttiğini iddia etti.

Yetkin, hayvancılıkta mevcut politikalar uygulanmaya devam edildiği müddetçe ithalatın bitmeyeceğini vurgularken, et fiyatlarının düşmesi ve üretiminin artmasını sağlayacak besi ve damızlık hayvan ithalinin neden yapılmadığını anlayamadıklarını ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının bu yılın bahar döneminde besi ve damızlık hayvan getirtilip üreticiye dağıtılacağını açıkladığını anımsatan Yetkin, açıklama üzerine 360 bin başlık hayvan talebi geldiğini, EBK'nın 20 bin başlık bölüm için ihale açmasına karşın bugüne kadar besi ve damızlık ithalinin olmadığını söyledi.

Yetkin, Kurban Bayramlarında mevcut hayvan varlığının yüzde 20'sinin kesildiğine dikkati çekerken, 16 Kasımdaki Kurban Bayramında piyasada ithal kurbanlık bile olabileceğini, bayram ertesi kasaplardaki et fiyatlarında bir gevşeme olabileceğini, ancak takip eden dönemde yeni fiyat yükselişlerinin olabileceği uyarısı yaptı. habertürk

Sığırlarımız, 30 senede 6 milyon azaldı
23:30 - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Gökhan Günaydın, 1980'de 16,5 milyon olan sığır sayısının 10,5 milyona, 50 milyon olan koyun sayısının 23 milyona düştüğünü ifade ederek, "Bu süre içinde keçi varlığımız da 16 milyondan 5 milyona düştü. Türkiye her 3 keçisinden 2'sini kaybetti. Manda artık numunelik oldu" dedi. 26.09.2010 HATAY netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com