EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Yunanistan'daki Müslümanlar

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cmt Tem 31, 2010 2:22 am    Mesaj konusu: Yunanistan'daki Müslümanlar Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRKLERE İLGİ YOK
Fatih Altaylı
fatihaltayli@haberturk.com
30 Temmuz 2010

Rodos'ta Türk azınlıkla konuştuğumu yazdım dün.
Dertliler. Türkiye'nin ilgisizliğinden, Rumların AİHM'de elde ettikleri hakları kendilerinin kazanamamasından yakınıyorlar.
Birkaç yıl önce Rodos'taki bir Türk okulunu yeniden açmak istemişler. Yunan hükümeti türlü zorluk çıkarmış. Kendi aralarında para toplamışlar, Batı Trakya Türklerinden öğretmen temin etmişler. Ancak yine de okulu açmalarına izin verilmemiş.
Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği dertlerini dinlememiş bile. Konsolosluk ise hiç ilgilenmemiş.
"Türkiye Ruhban Okulu'nu açmayı kabul ediyor. Her türlü Rum malı, vakfı iade ediliyor, paraları veriliyor. Burada ise bize bunların hiçbiri sağlanmıyor. Türklere ait mallar talan edilmiş. Açacağımız öyle bir din okulu falan değil. Sadece buradaki gençlerimizin kendi kültürlerini unutmalarını engellemeye çalışıyoruz. Ama Türkiye'den en küçük bir ilgi, destek görmüyoruz" diyorlar.

habertürk

Müslümanlar da Atina'da İbadet Yapabilmeli!
16 Ağustos 2010
Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra dün ayin yapılması, Yunan medyasında geniş yer buldu.
Gazetelerin tamamı haberi ilk sayfadan büyük şekilde görürken, bazı gazeteler ise manşetten verdi. Sümela Manastırı'nın 1922'den bu yana ilk defa kapılarını ayin için açması, Yunanistan yazılı ve görsel medyası tarafından çok olumlu karşılandı. Gazeteler Türkiye'ye muhabirlerini gönderirken, Erdoğan hükümeti, dünkü ayinin yapılmasına izin verdiği için övüldü. Türk güvenlik güçleri ise işlerini profesyonelce ve hissettirmeden yaptıkları için takdir edildi.

Sümela Manastırı'nda dün yapılan tarihi ayin devlet televizyonu NET'in sabah yayınlanan haber programında gündeme geldi. Programa katılan konuk gazeteci, Türk hükümetinin Ortodoks Hıristiyanlarca kutsal sayılan Sümela Manastırı'nda ibadet yapılmasına izin vermesini övdü. Din özgürlüğü kapsamında Atina'da cami yapılmasının da şart olduğu vurgulandı. Yunan gazeteci, Atina'da 200 bin dolayında Müslüman yaşadığını, ancak on yıllardan bu yana cami konusunun sürüncemede bırakıldığını vurguladı. Kilise, siyaset ve halkın cami konusuna olumlu yaklaşmasına rağmen, inşa edilmemesine anlam verilemediği kaydedildi. aktifhaber

Atina'da bayram namazı, meydanlarda kılındı
15:00 - Yunanistan'ın cami bulunmayan başkenti Atina'da binlerce Müslüman, bayram namazını kentin çeşitli meydanlarında toplanarak kıldı. Müslümanların Atina ile Pire kentlerini kapsayan Atika bölgesinin yaklaşık 15 farklı noktasında bir araya gelmeleri, ibadet etmeleri ve ayrılışları boyunca, aşırı sağcı gruplar tarafından rahatsız edilmemeleri için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. 16.11.2010 ATİNA netgazete

Yunan Metropolit, İslam'a yine kin kustu
9 Ocak 2011
Anadolu Haber

Yunanistan Pire Metropoliti Serafim, İslam dini, Hz. Muhammed (sav), Kur'an-ı Kerim ve Müslümanlara yine kin kustu

YUNANİSTAN'DA MÜSLÜMANLAR BASKI ALTINDA

Serafim'in kin ve düşmanlık eken açıklamalarının, ülkenin gündemini teşkil eden kaçak göçmenlerle mücadele kapsamında, Müslümanlara yönelik saldırılarda artışa neden olmasından endişe ediliyor. Geçen yıl Atina'da 4 mescit fanatik gruplar tarafından ateşe verilmişti. Yunan hükümetinin Meriç'e tel örgü çekme projesi ile başlayan tartışmalar giderek alevleniyor. Hükümet yasadışı göçmenlerin tamamının sınır dışı edileceğini ileri sürüyor. Bu söylem, ülkede yaşayan yasal göçmenleri de endişelendiriyor. Daha çok Müslümanlar kastedilerek Atina'nın gettolaştığını ileri süren siyasiler ve sağ gruplara medya da olumsuz yayınlarla yangına benzin döküyor. Yunan başkentinde yaşayan Müslümanların hayatı her geçen gün daha da zorlaşıyor.

YUNAN HÜKÜMETİ SESSİZ

Pire Metropoliti'nin Müslümanlar ve İslam dinine karşı 2 gün önce yaptığı kindar açıklamalar, medya ve Yunan kamuoyu tarafından henüz kınanmadı. Yunan hükümetinden de henüz bir açıklama gelmemesi, Müslümanlara yönelik çifte standart olarak yorumlandı.

FAŞİST GAZETE METROPOLİTİ MANŞETE ÇEKTİ

Faşist ve ırkçılık yanlısı yayınlarıyla bilinen Elefteri Ora gazetesi, Metropolitin açıklamasını, "İslam dini yakıcı ve anayasaya aykırı" başlığıyla manşetten verdi. Gazete, Yunanistan'da satılan gazeteler içerisinde sadece yüzde 1'lik payla dikkat çekiyor. Günlük ortalama satışı ise 2 bin 200 adet.
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com