EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

"İnsanlığın izzeti zindanlarda ölüme terk edildi"

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pts May 03, 2010 9:54 pm    Mesaj konusu: "İnsanlığın izzeti zindanlarda ölüme terk edildi" Alıntıyla Cevap Gönder

İzzet Şahin İsrail'in zulmünü anlattı

Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonucu 22 gün boyunca haksız yere rehin tutulan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin, evinin kapılarını Yeni Şafak'a açtı. 4 metrekarelik hücrede ŞABAK tarafından 14 kez sorgulandığını anlatan Şahin, "En ağır psikolojik işkencelere maruz kaldım, Guantanamo'dan beterdi. Eğer delilleri olsaydı baskıları farklı olurdu" dedi.


Oktay Mehmet'in haberi

İsrail Askeri İstihbarat Teşkilatı (ŞABAK) tarafından 27 Nisan'da Beytüllahim Sınır Kapısı'ndaki kontrol noktasında gözaltına alındıktan sonra ayaklarına pranga vurulan, gözleri bağlanarak 4 metrekarelik bir hücrede 22 gün boyunca mahkum tutulan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin, serbest bırakıldıktan sonra evinin kapılarını Yeni Şafak'a açtı.

SUÇ TEŞKİL EDECEK DELİL BULAMADILAR

Osmanlı eserlerini görmek için gittiği Kudüs'ten Batı Şeria'ya dönüşü sırasında Beytülhalim Sınır Kapısı'nda gözaltına alındığını anlatan Şahin, gözaltında tutulduğu süre içerisinde 14 defa sorgulandığını söyledi. Sorgulama sırasında kendisine Batı Şeria'da görüştüğü kişiler ve Türkiye'nin Filistin'e bakışıyla ilgili sorular yöneltildiğini belirten Şahin, "Sorgulamam sırasında suç teşkil edecek hiçbir delil bulamadılar. Batı Şeria'daki arkadaşların önceden uyarısı üzerine İsrail'in sakıncalı olarak göreceği kişilerle aynı kareye girmemek için özen gösterdim. Eğer ellerinde suç teşkil edecek bir delil olsaydı, yargılama süreci ve bana yapılan baskılar da farklı olurdu" dedi. İsrail askeri istihbarat elemanlarının Batı Şeria'daki evinde arama yaparak, bilgisayarı ile günlüklerini yazdığı not defterine el koyduklarını ifade eden Şahin, "Türkiye İzzet'ine sahip çıktı, getirdi; ama insanlığın izzeti İsrail zindanlarında asılsız suçlamalarla ölüme terk ediliyor" yorumunu yaptı.

EN AĞIR PSİKOLOJİK İŞKENCELERE UĞRADIM

Gözaltı süresince Kudüs ve Telaviv'de bulunan 2 ayrı askeri karakolda sorgulanan İzzet Şahin, bir şehirden diğerine askeri jeep'lerle asker gözetiminde sevk edildiğini kaydetti. Hayatında ilk kez zincir ve kelepçeyle Küdüs'te tanıştığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Fiziki baskı gördüğümü söyleyemem; ancak psikolojik baskının en şiddetlisini gördüm. Ellerim kelepçeli, ayaklarım prangalı bir şekilde sogulandım. Bana önce intiharla ilgili sorumlar yönelttiler. Anlatmaya sıkıldığım muameleye tabi tutuldum. Direnmeme rağmen üzerimdeki bütün elbiseleri çıkartarak onur kırıcı psikolojik baskı uyguladılar. Sonra da Guantanamo'daki tutuklularının giydiği gibi turuncu renkli bir elbise giydirdiler. Hücreden her çıkışımda ellerim, ayaklarım zincirlendi. Hücre de ise zincirleri çözdüler. 30 saat hiçbir şey yemedim içmedim. Hayatımda ilk defa ellerime kelepçe vurulmasının rahatsızlığını ve aşağılığını hissetim."

En şanslısı bendim

Karakolun üst katının sorgu yeri, alt katının 4'er metrekarelik hücrelerden oluştuğunu ifade eden Şahin, burada tutuklu yüzlerce Filistinli'nin özgürlüklerine kavuşacağı günü beklediklerini söyledi. Kendisinin "belki de gözaltında olanların en şanslısı" olduğunu dile getiren Şahin, sorgulama sırasında veya imza atması gerektiği durumlarda ellerindeki kelepçelerin sökülerek kendisine özel muamele yapıldığını belirtti. Şahin kaldığı 4 metrekarelik hücrede yatak ve tuvaletin aynı yerde olduğunu, psikolojik baskı için tavandaki ışığın da sürekli açık tutulduğunu vurguladı.

'İNSANLIĞIN İZZETİ' hapis

Sorgu sırasında en ağır ve onur kırıcı psikolojik şiddete maruz bırakıldığını kaydeden İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin, "Anlatmaya sıkıldığım muameleye tabi tutuldum" dedi. Sorguda kendisine Batı Şeria'da görüştüğü kişiler ve Türkiye'nin Filistin'e bakışıyla ilgili sorular yöneltildiğini aktaran İzzet Şahin yaşadıklarını ise, "Türkiye İzzet'ine sahip çıktı, beni getirdi; ama insanlığın izzeti, İsrail'in zindanlarında asılsız suçlamalarla ölüme terk ediliyor. Direnmeme rağmen üzerimdeki bütün elbiseleri çıkartarak, onur kırıcı psikolojik baskı uyguladılar. Sonra da Guantanamo'daki tutukluların giydiği gibi turuncu renkli bir elbise giydirdiler" sözleriyle dile getirdi.

Beni eski pasaportumla yolladılar

İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin, gözaltındayken annesi ve eşiyle görüşme hakkı bulunmasına rağmen, 22 gün zarfında bu haktan faydalandırılmadığını söyledi. Şahin, serbest kalması için büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türkiye'nin Telaviv Büyükelçiliği görevlilerine de teşekkür etti. İsrail'in bir oyununa da serbest bırakıldıktan sonra şahit olduğunu belirten Şahin, şunları ifade etti: "İsrailli istihbarat elemanları, hem elimdeki pasaportuma hem de evimde buldukları günü geçmiş pasaportuma el koydular. Havalimanı'ndan Türkiye'ye dönüşüm sırasında yeni pasaportum yerine, günü geçmiş pasaportumla beni uğurladılar. Şu anda tekrar Filistin'e gitme hakkımın bile bulunup bulunmadığını bilmiyorum. Eğer sınır dışı edilmemişsem, yarım kalan eğitimimi tamamlamak üzere tekrar Filistin'e giderim."

Yeni Şafak 19 Mayıs 2010

İZZET ŞAHİN'İN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

13 Mayıs 2010 21:22
İsrail askeri mahkemesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi İzzet Şahin'in gözaltı süresini 8 gün daha uzattı.
İzzet Şahin'in Cenin yakınlarındaki Salem'de bir askeri mahkemede yapılan duruşmasına, Şahin'in Arap İsrailli avukatı Şefik Abuhani ile Türkiye'den gelen avukatları MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez ile MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Avukat Cihat Gökdemir ve tercümanları katıldı.

Şahin'in sabah 11.00'de başlayan duruşması, aralıklarla akşam 17.00'ye kadar sürdü.

Bugünkü duruşmada Şabak yetkilileri, Şahin hakkındaki soruşturmanın henüz bitmediğini belirterek ek süre istediler. Şahin de hiçbir suçu olmadığını, haksız bir uygulamaya tabi tutulduğunu söyleyerek serbest bırakılmasını talep etti.

Avukatlarının önceki duruşmalardan farklı bir gerekçe ortaya konulmadığını, Şahin için yeni bir suç isnadında bulunulmadığını söylemelerine karşın, askeri mahkeme Şabak temsilcilerinin taleplerine uyarak gözaltı süresinin 8 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Bu arada Avukat Gülden Sönmez, dün Şahin'i cezaevinde ziyaret ederek 1.5 saat kadar görüştüklerini kaydetti. Sönmez, bugünkü duruşmada Şahin'in serbest bırakılacağı umudunu taşıdıklarını, gözaltı süresinin uzatılmasının siyasi gerekçelerden kaynaklandığını belirtti.

Kudüs'te yardım vakfı için çalışırken, bir taraftan da İbrani Üniversitesi'nde İbranice eğitimi gören İzzet Şahin, geçen ayın sonunda Beytüllahim'deki askeri kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.
haber10

Hakan Albayrak
İHH elemanı İzzet Şahin İsrail zindanında

Kudüs Üniversitesi'nde İbranice öğrenimi gören İHH İnsani Yardım Vakfı elemanı İzzet Şahin, Batı Şeria'daki bir kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Yarın (Salı) mahkemeye çıkarılacakmış.

Resmi suçlamanın tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz. İsrailliler "güvenlik kurallarının ihlâli"nden söz ediyorlar. Ne ihlâli? Nasıl ihlâl? Belli değil.

Asıl mesele, İHH'nın Gazze'ye deniz yoluyla yardım projesi olsa gerek. İsrail basını bu projeyi "İsrail'e meydan okumak" diye nitelendirmişti. İzzet Şahin'i gözaltına alarak bir nevi misilleme yapıyorlar. Yahut, İHH'ya ve İHH üzerinden Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışıyorlar.

İstanbul'un ortasında bile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını gözaltına almaya kalkışabilen İsraillilerin bu 'operasyon'u hiç şaşırtıcı değil. Gereken tepki gösterilmezse, vatandaşlarımızı itip kakmayı alışkanlık haline getireceklerdir. İzzet Şahin için devreye giren Dışişleri Bakanlığımız "Suçlama nedir?" diye sormakla yetinmeyip, İsraillilerin verdiği kifayetsiz cevapları elinin tersiyle itmeli ve "Vatandaşımızı derhal serbest bırakın!" diye gürlemeli.

İzzet Şahin'in yarınki duruşmada serbest bırakılacağını umuyoruz. Serbest bırakılmadığı takdirde İsrail'in en üst seviyede ve en üst perdeden protesto edilmesi, protestoyla de yetinilmeyip İsrail'e karşı somut yaptırımların uygulanması gerekecektir.
Yeni Şafak

10 Mayıs 2010 21:03
Türk Vatandaşı Neden Tutuklandı?
İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzettin Şahin'in tutuklanma nedenini iki hafta sonra açıkladı.

İsrail'de tutuklanan İzzet Şahin'in suçu İHH'ya üye olmakmış...

Şin Bet'ten yapılan açıklamada Şahin'im 'yasadışı organizasyona üye olmak' şüphesiyle tutuklandığı belirtildi.

İsrail, İHH'nın faaliyetlerini 2008 yılında yasaklamıştı. Ülkeye Kasım ayında giren Şahin'in, İHH'nın Gazze'ye gemilerle yardım götüreceğini açıklamasından sonra tutuklanması dikkat çekmişti.

Şin Bet'e göre İzzet Şahin, işgal altındaki Batı Şeria'da birçok 'yasadışı' kuruluşun faaliyetlerine destek verdi. Şahin'in 'kamu güvenliğini tehlikeye atmak' şüphesiyle tutuklandığı belirtildi. İsrail istihbaratı, Şahin'in tutuklanmasının, İHH'nın Gazze ablukasını gemilerle deme girişimiyle bir ilgisi olmadığını savunuyor.

İzzet Şahin'in tutukluluk halinin Perşembe gününe kadar uzatıldığını açıkladı. aktifhaber
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com