EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Zayıflama tabletleri tehlike saçıyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Mar 13, 2010 12:29 am    Mesaj konusu: Zayıflama tabletleri tehlike saçıyor Alıntıyla Cevap Gönder

Zayıflama tabletleri tehlike saçıyor
19:15 - Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği üyesi ve Mikro-Gen Ar-Ge Direktörü Dr. Özgür Göknel, Uzakdoğu'dan gelen zayıflama tabletlerinin içinde tiroit bezi ekstrelerine, kalp krizine yol açabilen sibutramin maddesine, ölüme yol açtığı için ABD'de yasaklanan amfetamine rastlandığını söyledi. 12.03.2010 İSTANBUL netgazete

Zayıflama hapı genç kadının ölümüne neden oldu
20:00 - Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde karın ağrısı, ishal ve bulantı şikayetleri ile hastaneye başvuran 23 yaşındaki Nilay Dinçer, hayatını kaybetti. Dinçer'in bağırsaklarının tahrip olduğu ortaya çıktı. İki buçuk yaşında Eylül isimli bir kız çocuğu olduğu öğrenilen Nilay Dinçer'in bugün doğum gününü kutlamaya hazırlanan yakınları aldıkları acı haberle gö zyaşlarına boğuldu. 10.06.2010 KASTAMONU netgazete

Bu ilaçlara dikkat!
06.08.2010
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bakanlığın izin verdiği beyanlar dışında sağlık beyanları kullanarak internet sitelerinde reklam ve tanıtımı yapılan ürünlerde, bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 13 üründe “sibutramin”, “sildenafil”, “tadalafil” ilaç etken maddelerinin tespit edildiğini, bu ürünlerin toplatılarak imha edildiğini bildirdi.

Bakanlık, “sibutramin”, “sildenafil”, “tadalafil” ilaç etken maddeleri tespit edilen “Li Da DaidaihuaWeight Loss Capsule, La Jiao Shou Shen Kapsül, LW6090, FX-15, T-3 Supplement, Kamagra, Bh Meksika Biber Hapı, Grinex, Ziroll, Sir Hunter, Gatto Romeo&Juliet, EFR-X, RX-1” adlı 13 ürünün yer aldığı 268 internet sitesiyle ilgili 2009 ve 2010 yıllarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2009 ve 2010 yıllarında internet sitelerine ve bu ürünlerin satışının yapıldığı eczane ve aktarlara yönelik olarak 589 adet denetim yapıldığı belirtilerek, bakanlıktan ithal ve üretim izni almadan, insan sağlığına zararlı madde ihtiva ettiği tespit edilen ürünleri satışa sunan 11 firmanın ürünlerine el konularak imha edildiği kaydedildi. Etiket bilgilerinin mevzuata aykırı olmasından dolayı da 42 firmaya idari para cezası uygulanarak ürünlerin piyasadan toplattırıldığı belirtildi.
Bakanlık, “Takviye Edici Gıda” adı altında, zayıflamaya veya kilo aldırmaya yardımcı olduğu, cinsel performansı artırıcı özellikleri bulunduğu, kanser, kolesterol, şeker, tansiyon, sedef, egzama, kalp, karaciğer, üriner ve genital hastalıkları önlediği veya iyileştirici yönde etkilere sahip olduğu iddiasıyla gerek internet sitelerinde gerekse eczane, aktar gibi satış yerlerinde pazarlanan sahte ürünlerden halkın korunması amacıyla, akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.
Söz konusu benzer ifadelerin yer aldığı ürünlerin “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Onaylıdır” ifadesi yer alsa bile “kesinlikle sahte beyanlar içermekte” olduğuna işaret edilen açıklamada, bu etkilere sahip olduğu iddia edilen ürünler için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hiçbir onay verilmediği bildirildi.
Bakanlık tarafından üretim ve ithal izni verilen ürünlerin ticari isimleri, üretim ve ithal izin tarih ve sayıları ile üretici ve ithalatçı firmaların, “www.kkgm.gov.tr” internet sitesinde güncellenerek yayınlandığı vurgulanan açıklamada, bu bilgilerin tümünün ürünün etiketi üzerinde doğru ve eksiksiz olarak yer alması gerektiği kaydedildi.
Üretim ve ithal izin numaraları doğru olsa dahi tüketicileri yanıltıcı, kamu sağlığını tehdit eden, hiç bir bilimsel gerçekliğe dayanmadan “hastalık önleyici veya tedavi edici” gibi iddialarda bulunan bu tür sahte ürünlere vatandaşları tarafından itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Bakanlığımızın izin verdiği beyanlar dışında sağlık beyanları kullanarak internet sitelerinde reklam ve tanıtımı yapılan ürünlerde; bakanlığımız tarafından yapılan denetimlerde 13 üründe (Li Da DaidaihuaWeight Loss Capsule, La Jiao Shou Shen Kapsül, LW6090, FX-15, T-3 Supplement, Kamagra, Bh Meksika Biber Hapı, Grinex, Ziroll, Sir Hunter, Gatto Romeo&Juliet, EFR-X, RX-1) “sibutramin", “sildenafil", “tadalafil" ilaç etken maddeleri tespit edilmiş ve bu ürünler toplatılarak imha edilmiştir. Bu ürünlerin yer aldığı 268 internet sitesiyle ilgili 2009 ve 2010 yıllarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.
2009 ve 2010 yıllarında internet sitelerine ve bu ürünlerin satışının yapıldığı eczane ve aktarlara yönelik olarak 589 adet denetim yapılmıştır. Bakanlığımızdan ithal ve üretim izni almadan, insan sağlığına zararlı madde ihtiva ettiği tespit edilen ürünleri satışa sunan 11 firmanın ürünlerine el konularak imha edilmiştir. Etiket bilgilerinin mevzuata aykırı olmasından dolayı da 42 firmaya İdari Para Cezası uygulanmış ve ürünler piyasadan toplattırılmıştır.” gazeteport
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com