EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Carlos , Leyla Halid ve Salih Mirzabeyoğlu

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Oca 31, 2010 2:15 am    Mesaj konusu: Carlos , Leyla Halid ve Salih Mirzabeyoğlu Alıntıyla Cevap Gönder

Carlos , Leyla Halid ve Salih Mirzabeyoğlu

14 Aralık 2009, 17:59 HABER ONAY

Efsane militanlar Leyla Halid ve Carlos telefon görüşmesiyle buluştular ortak noktaları ise Salih Mirzabeyoğluna olan yakınlıkları..


İlich Ramirez Sanchez yada bütün dünyanın bildiği lakabıyla ''Çakal Carlos'' , dünya istihbarat örgütlerini yıllarca peşinden koşturmuş ve bir sol devrimci olarak başladığı hayat hikayesine şu an müslüman bir devrimci olarak kaldığı yerden devam ediyor.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesine katılarak eğitim gören Carlos , yaptığı eylemlerle hem İsrailim stratejilerini ters yüz etmiş hemde servislerin takiplerinden ustaca kurtulmayı başarmıştı. İstihbaratçıları bile zekasına hayran bırakan Carlos, Sudan ve Fransız gizli servislerinin takibi ile Sudan'ın başşehri Hartumda yakalandı.

Fransada üst düzey güvenlik önlemlerinin uygulandığı özel bir hapishanesinin en önemli konuğu! olarak tutuluyor şuan. Yıllarca süren mücadelesine hapishane şartlarında devam eden Carlos müslüman olup birde ''Devrimci İslam'' isimli bir kitapta yayınladı. Tecrubelerinden ve neden müslüman olduğundan bahsettiği kitabı ilede olay şekilde gündeme oturmuştu.

Carlos'u Türkiyeye bağlayan bir de özelliği var. O özellik yazdığı elli küsür kitapla İBDA fikriyatını ortaya koyan ve ''yürüyen büyük doğu'' olarak görülen Salih Mirzabeyoğlu ile olan yakınlığı. Baran dergisi aracılığı ile Türkiyeye gönderdiği mektuplarda Salih Mirzabeyoğlundan övgüyle sözediyor Carlos yine Mirzabeyoğlu’nun şahsında tüm İbda bağlılarınada selamlarını yollamaktan çekinmiyor ve tüm gençliğide İbda saflarında toplanmaya çağırıyor. Yine önemli bir konuda Carlosun avukatları ile Salih Mirzabeyoğlunun avukatlarının aynı kişiler olması. İbda davasının fedakar neferleri olan avukatlar aynı zamanda dünyanın en ünlü devrimcisininde avukatlığını yapıyorlar şu an. Baran Dergisi yazı işleri müdürü sayın Fazıl Duygun ise Carlos ile her hafta telefon görüşmesi ile irtibat halinde. Yapılan telefon görüşmelerinde Carlos Türkiyeli İslamcı devrimciler olan İbda bağlılarına mesajlarını ve selamlarını iletiyor. Sayın Fazıl Duygunun ifadesine göre Carlos , dünyayı emperyalizmden kurtaracak olan kıvılcımların Türkiyeden başlayacağına inanıyor. Osmanlı imparatorluğunun çıkışı ve dünyaya hakimiyet kurup adalet getirmesi ise Carlos tarafından en büyük delil olarak sunuluyor ve Türkiyede bu işi başarabilecek tek kadronunda İbda bağlıları olduğuna özellikle inanıyor.
Leyla Halid ise Filistin direnişinin sembol isimlerinden bir tanesi. 1944 doğumlu Filistinin Hayfa kentinde dünyaya gözlerini açmış. Savaş dolu bir Filistinde büyüyen Leyla Halid tıp eğitimi görmüş ve daha sonra tarafını belirleyerek Filistin Halk Kurtuluş ordusu saflarında sadık bir militan olarak işe başlamış .

Kadın olmasına ragmen giriştiği eylemlerin cesaret bakımından erkekleri bile geride bırakacak türden olması kısa sürede devrimciler arasında bir sembol olmasına yetmiş. İlk eyleminde bir arkadaşıyla birlikte içinde İsraillilerin bulunduğu uçağı Suriyenin başşehri Şam’a kaçırmış. Yapılan pazarlıklar sonucu tutuklu Filistinlilerin İsrail zindanlarından kurtulmasına vesile olduktan sonra teslim olmuş. Kötü muameleye rağmen kısa sürede başka bir Filistinlinin yaptığı uçak kaçırma eyleminde pazarlık konusu edilmiş ve sonuçta serbest kalmış.

Daha sonra defalarca eylemlere iştirak etmiş ve efsaneyi pekiştirmiş. Carlos ile yaptığı telefon görüşmesinde Carlos , Leyla Halid’de ‘’ Bizim zamanımızda Filistinde her genç Filistinli savaşçının cebinde senin resmin vardı’’ diyerek iltifat ediyor. Hem Filistin kadını için hemde erkeği için savaşçı bir sembol olmuş Leyla Halid

Filistin Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak İstanbula gelen Leyla Halid’i bekleyen surpriz ise yıllar önce tanıştığı silah arkadaşı Carlos ile telefon görüşmesine davet edilmesiydi. Baran Dergisi Haber müdürü sayın Fazıl Duygun’un çağrısı üzerine dergiye gelen Leyla Halid yıllardır görüşmediği Carlos ile İbda’cıların aracılığı ile görüşüp o günlerden bahsettiler birbirlerine . İki efsanenin bir araya gelmeside çeşitli televizyon kanalları tarafından kamuoyuna duyuruldu. Konuşmada Carlos’un yayınlanmayı bekleyen ‘’Sır Günlükleri’’ kitabına atfen yazıp yazamadığını soran Leyla Halide Carlos yazabildiğini söylüyor ve ileride sırlarıylada gündeme oturacağının sinyallerini veriyor. Yine konuşmadan çıkan başka bir önemli meselede Carlosun yakalanabilmesi için İsrail istihbaratının Carlos’un Venezueladaki kızına yönelik baskıları olduğu meselesi ki büyük devrimcinin çok zor şartlardan sıyrılarak İsrail İstihbarat birimlerinin elinden nasıl kurtulduğunu gösteren deliller niteliğinde. Leyla Halid ve Carlos ‘un ortak noktalarıda kendileri birer efsane olmalarına rağmen İbda mimarı Salih Mirzabeyoğlunun örgüleştirdiği diyalektiğe hayranlıkları şüphesiz. Carlosun kıvılcımlarını Türkiyeden başlayacağına inandığı devrimin neferleri olarak gördüğü İbda bağlılarının yol göstericisi ve Büyük Doğu devriminin ‘’yürüyen hali’’ Salih Mirzabeyoğlu ise tutulduğu daracık hücresinden, eserleriyle dünyaya kurtuluş meşalesi tutmaya devam ediyor. Devrimin pratiğini her fırsatta uygulayan bu uğurda hayatını harcayan ve ihtisaslarını bu yönde geliştirerek büyük devrimciler olan efsanelerin hayran kaldığı bir diyalektiğin ve hele bu devrimcilere ilham olan ve umut olan bu diyalektiğin kitlelere ve düşünen akıl sahiplerine ulaştığında yol açacağı sarsıntının dahi emperyalizmin kalbinde patlayacağı bir gerçek.

Efsane gerilla Leyla Halid ,büyük devrimci gönüldaş Carlos ve fikri kuşanmış Akıncılar.. Görünen o ki Büyük Doğu kervanı kıtalararası sirayet gücüne ulaşıyor..

Video görüntüleri için:
http://haberonay.com/haber/1255-profiller-carlos-leyla-halid-ve-salih-mirzabeyoglu.html
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com