EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

AFGANİSTAN'DA 8 CIA AJANI VE 5 KANADALI ÖLDÜRÜLDÜ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Oca 06, 2010 9:56 pm    Mesaj konusu: AFGANİSTAN'DA 8 CIA AJANI VE 5 KANADALI ÖLDÜRÜLDÜ Alıntıyla Cevap Gönder

AFGANİSTAN'DA, MÜCAHİDLERDEN İŞGALCİLERE NOEL HEDİYESİ: 8 ÜST DÜZEY 'CIA AJANI VE 5 KANADALI ÖLDÜRÜLDÜ

31 Aralık 2009 12:08
Afganistan'da bir askeri üsse düzenlenen intihar saldırısında ölen 8 Amerikan vatandaşının CIA için çalıştıkları iddia edildi
Ölenlerden bazılarının Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'in mensupları olduğu belirtiliyor.

Bunun, 2001 yılından bu yana Afganistan'da CIA görevlilerini hedef alan en ağır saldırı olduğu ifade ediliyor.

Bölgeden gelen haberlerde, intihar eylemcisinin Pakistan sınırındaki Khost ilindeki üsse güvenlik çemberini yararak girmeyi başardığı bildiriliyor.

Eylemcinin, burada yabancılar tarafından kullanılan bir spor salonunda eylemini gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Saldırıda kaç kişinin yaralandığı henüz tam olarak bilinmiyor.

Saldırının gerçekleştiği üssün hem CIA'in operasyonları hem de yeniden yapılanma faaliyetleri için kullanıldığı belirtiliyor.

CIA, Pakistan sınırındaki bölgelerde Taliban ve El Kaide militanlarına saldırmak için insansız uçaklarla saldırılar düzenliyor.

Afganistan'da bulunan uluslararası barış gücü ISAF, saldırıda ölen ya da yaralanan Amerikan askeri olmadığını açıklamıştı.

Kanada'nın kayıpları

Afganistan'ın güneyindeki bir diğer saldırıda ise 5 Kanadalı öldü.

Kandahar'da yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucunda ölenlerin 4 asker ve bir kadın gazeteci olduğu belirtildi.

Bu da iki yılı aşkın süredir Afganistan'da görev yapan Kanada vatandaşlarının uğradığı en ağır saldırı olarak nitelendiriliyor.

Böylece Afganistan'da ölen Kanada vatandaşlarının sayısının da 138'e ulaştığı belirtiliyor.

Eylemcinin Türk Eşi Konuştu
Afganistan'daki CIA üssüne saldırı düzenleyen şahadet eylemcisi Ürdün doğumlu Humam Halil Abu Mulal El Balavi'nin Türk eşi Defne Bayrak, açıklama yaptı..

Afganistan'daki CIA üssüne saldırı düzenleyen şahadet eylemcisi Ürdün doğumlu Humam Halil Abu Mulal El Balavi'nin Türk eşi Defne Bayrak, ''Eşim, Afganistan'a tıpta uzmanlık eğitimi için bir üniversiteye kayıt olmaya gitmişti'' dedi.

Bayrak, , eşini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gördüğü dönemde tanıdığını ve 2001 yılında evlendiklerini söyledi.

2002 yılında eşinin tıp fakültesini bitirmesinin ardından Ürdün'e taşındıklarını ifade eden Bayrak, ''Eşim Ürdün'de mesleğini yapmaya başladı. 2003 ve 2004 yıllarında da kızlarımız dünyaya geldi. Mutlu bir evliliğimiz vardı'' dedi.

2009 yılının Ekim ayında ise kesin olarak yeniden Türkiye'ye dönüş yaptıklarını belirten Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben burada bazı basın kuruluşlarına makaleler yazmaya başladım. Eşim, Afganistan'a tıpta uzmanlık eğitimi için bir üniversiteye kayıt olmaya gitmişti. Orada işlerini tamamladıktan sonra dönecekti. Kendisiyle yüz yüze en son Mart ayında görüşmüştük. Telefonda en son 10 gün önce görüştük. Afganistan'da uzmanlığını yapmaktan vazgeçtiğini, Türkiye'de eğitimini tamamlamak istediğini söylemişti. Olmadı.''

Bayrak, eşinin ''CIA ve El Kaide bağlantıları olduğu'' yönündeki iddiaları gazetelerden okuduğunu, ancak kendisinin böyle bir bağlantısı olduğuna asla inanmadığını kaydetti.

''Eşim CIA adına çalışsaydı neden onlara saldırdı?'' diyen Bayrak, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu savundu.

Defne Bayrak, ''Eşinizin cenazesinden haberiniz var mı?'' sorusuna da ''Şu an için cenazeden haberimiz yok. Evimde taziyeleri kabul ediyorum. Çok üzgünüm. Çocuklarım da babalarının şehit olduğunu bilmiyorlar'' cevabını verdi.

Afganistan'daki CIA üssüne saldırı düzenleyerek 8 üst düzey CIA ajanının ölümüne ve 5'inin de ağır yaralanmasına sebep olan şahadet eylemcisinin, ''çifte ajan olarak çalışan'' Ürdün doğumlu Humam Halil Abu Mulal El Balavi olduğu öne sürülmüştü.

Amerikan haber ajansı AP'nin haberine göre, Amerikalı üst düzey bir istihbarat görevlisi ve bir yabancı hükümet yetkilisi, saldırganın, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yardımcısı hakkında bilgi sahibi olduğunu öne sürdüğü ve bu nedenle üsse davet edildiğini doğrulamıştı.

NBC televizyonu da Batılı istihbarat yetkililerine dayanarak verdiği haberde, saldırganın, El Kaide'nin öldürülen Irak'taki eski lideri Ebu Musab El Zarkavi'nin memleketi Ürdün'ün Zarka kentinden, 36 yaşındaki Humam Halil Abu Mulal El Balavi adlı bir doktor olduğunu duyurmuştu.

El Kaide sempatizanı olduğu bildirilen Balavi'nin, bir yılı aşkın süre önce Ürdün istihbaratı tarafından tutuklandığı ve daha sonra da El Kaide'ye sızarak bilgi temin etmesi için işe alındığı belirtilmişti.

Habere göre, Ürdünlüler, Balavi'yi kendi yanlarına çektiklerini düşünerek, onu bir casus olarak yetiştirdi ve El Kaide'ye sızması için Afganistan ve Pakistan'a gönderdi.

Bin Ladin'in sağ kolu Eymen El Zevahiri'yi yakalamak için çok önemli bir bilgisi olduğunu söylediği için Chapman üssüne davet edilen Balavi, üsse geldikten sonra bomba aramasından geçirilmedi ve sözlerine başladıktan kısa süre sonra da üzerindeki bombayı patlattı.

Bu arada, Taliban'ın bir sözcüsünün, Balavi'nin ABD ve Ürdün istihbarat servislerini bir yıl boyunca yanılttığını söylediği de belirtilmişti.
sıaradışı
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com