EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ÜNLÜ HIRİSTİYAN BLOGCU MÜSLÜMAN OLDU

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Arl 12, 2009 1:01 am    Mesaj konusu: ÜNLÜ HIRİSTİYAN BLOGCU MÜSLÜMAN OLDU Alıntıyla Cevap Gönder

ÜNLÜ HIRİSTİYAN BLOGCU MÜSLÜMAN OLDU

11 Aralık 2009 20:30
En ünlü Hıristiyan blogunun sahibi, sürekli İslam’ı eleştirmek için yazdığı blogunda sonunda İslam’a girdiğini ilan etti.
Ebedi Hayat isimli blogu kuran ve yazılarıyla sürekli İslam’a saldıran Mandolina İslam’la şereflendi. Ünlü blogun sahibi bundan önce yazdığı tüm yazıları askıya alarak neden İslam’a girdiğini açıkladı. Mısriyyun gazetesinin kendisini arayarak haberin doğruluğunu tekit ettiği blogcu “Maddi nimetleri kaybeden anlar. Manevi nimetleri ise ancak sahip olanlar anlayabilir” dedi.

En ünlü Hıristiyan blogun sahibi internet üzerinden İslam’a girdiğini ilan etti. Daima İslam’ı eleştirdiği blogunda bu sefer Müslüman olduğunu yazan Mandolina isimli blogcu bir buçuk yıldır iç çatışma yaşadığını ve bu çatışmanın doğru yolu bulmasıyla sona erdiğini ifade etti.

Blogcu Mandolina geçtiğimiz Pazar günü “Ebedi Hayat” isimli blogunda bundan önce İslam’a saldırmak için yazdığı tüm konuları askıya alarak İslam’a girmesinin sebeplerini açıkladı.

Mandolina blogunda şöyle dedi; “Orada bilinen hikmetli bir söz vardır: Sağlık, sağlığı yerinde olanların başında bir taçtır. Bunu hastalardan başkası göremez. Bu, doğal bir şey. Sağlık, çocuk, para ve bunun gibi bedensel; hissedilen nimetlere sahip olduğumuzda onları ancak kaybedersek fark ederiz.

Ancak ruhsal ve zihinsel nimetleri ancak sahip olanlar bilebilir. Subhanallah; hidayet nimetini Allah’ın hidayet verdiği kimseden başkası bilemez. Akıl nimetini de Allah’ın akıl verdiği kimseden başkası, ilim nimetini Allah’ın ilim verdiğinden başkası bilemez.

İslam nimetini de aynı şekilde Allah’ın kendisine nasip ettiği kimseden başkası bilmez.

11 gün önce İslam’a girdim. (Pazar günü sabah ezanı vakti karar verdim ve şehadet getirdim).

O günden beri “elhamdulillah” kelimesinin başka anlamlarını idrak ettim. Bu sözü tekrar ettikçe ruhumla beraber göğe çıktığını hissettim.

Önceden de elhamdulillah diyordum. O zaman bu sözü dediğimde aklıma para, sağlık, aile, ev gibi maddi nimetler aklıma geliyordu. Ancak şimdi bu sözün hidayete erenlerin dışındakilerin hissemedeyeceği manevi anlamlarını fark ediyorum.

Öyle bir dönemden geçtim ki halim, çok soğuk ve kapkaranlık bir gecede dalgalarla dolu bir denizin ortasına düşmüş, nereye gideceğini bilmeyen, kendisini kurtarmaya çalışan bir insan bulunduğunu müjdeleyecek bir ışık dahi göremeyen kişi gibiydi. Umutsuzluğun zirvesinde Allah seni kurtarmak için nimette bulunuyor. İşte o vakit sadece iki kelime söylüyorsunuz: Elhamdulillah.

O vakit hayatınız sadece iki kelimeye denk geliyor. O iki kelimenin büyüklüğünü insanlar keşke bilseydi.”

Mandolina açıklamalarına şöyle devam etti: “Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden Resulullah ve Mesih de Allah’ın resulü. O bir insan. Lahut ya da Allah’ın yerdeki görüntüsü değil. Haşa, Allah bize görünmek için bir cesede bürünecek değildir. Bu zayıflıktır. Oysa Allah güçlüdür, kudret sahibidir. İstediğini yapmak için vücuda gelmeye ihtiyacı yoktur. Aksine bir şeyin olmasını istediğinde “ol” demesi yeterlidir. Allah tüm insanları cennete sokmak isterse bunu yapmaktan aciz kalmaz. Tüm insanları helak etmek isterse de onun istediğine kimse karşı koyamaz. O zaman O Kuddüs olduğu halde neden vücuda gelsin! O insanla karışmaz. Vücut şekli almaz. Bu, özetle benim imanım. O öyle bir iman ki aklım onu kabul etti. Gönlüm onda sekinet buldu. Ben değersiz bir varlıkken beni hidayete erdiren Allah’a hamdolsun. Ben karanlıktayken yolumun karanlığını aydınlattı, kaybolmuşken yolu gösterdi.”

Timetürk
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com