EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

'Dubai'ye Yahudiler El Koyacak'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> RÖPORTAJLA R
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Ksm 29, 2009 10:14 pm    Mesaj konusu: 'Dubai'ye Yahudiler El Koyacak' Alıntıyla Cevap Gönder

29 Kasım 2009 16:17
Dubai'ye Yahudiler El Koyacak
59 milyar dolarlık borcu olan Dubai'ye “Yahudi sermayesinin el koyacağı iddia edildi...

Verso Araştırma Şirketi'nin sahibi Erhan Göksel, 59 milyar dolarlık borç ertelemesi isteyen Dubai'ye “Yahudi sermayesi tarafından el konulmak üzere” olduğunu ileri sürdü. Göksel, Birleşik Arap Emirliklerinin petrol zengini olan emirliği Abu Dabi'nin de Dubai'yi kurtaramayacağını iddia etti.

Küresel krizin 2007 yılında geleceğini haber veren, Dubai'nin ise borç batağında olduğunu geçen yıl verdiği bir röportajda dile getiren Verso Araştırma Şirketi'nin sahibi Erhan Göksel, 59 milyar dolarlık borç ertelemesi isteyen Dubai'ye “Yahudi sermayesi tarafından el konulmak üzere” olduğunu ileri sürdü. Göksel, Birleşik Arap Emirliklerinin petrol zengini olan emirliği Abu Dabi'nin de Dubai'yi kurtaramayacağını iddia etti.
Dubai şokunun Türkiye'yi de etkileyeceğini belirten Göksel, Dubai'de yatırımı bulunan Türk şirketlerinin ağır bir krizin eşiğine geleceği, hatta batacağı uyarısında bulundu.

Ekim 2008-Temmuz 2009 dönemleri arasında Türkiye'ye giriş yapan 18.7 milyar dolarlık sıcak paranın yüzde 90'ının Körfez sermayesi olduğunu ileri süren Göksel, Merkez Bankası'nın bayram ertesinde faizleri artırmaması halinde, sıcak paranın Körfez'in yangınını söndürmek için çıkışa geçeceğini iddia etti.

ANKA'ya sorularını cevaplayan Verso Araştırma Şirketi'nin sahibi Erhan Göksel, Yahudi sermayesinin Körfez Bölgesi'ni işgal etmeye hazırlandığını öne sürdü. Küresel krizin 2007 yılında geleceğini daha 2004 yılında haber veren, Dubai'nin ise borç batağında olduğunu geçen yıl verdiği bir röportajda dile getiren Erhan Göksel, Citibank'ı kurtaran ABD'nin, Lehman Brothers'ı kurtarmadığını anımsatarak, Lehman Brothers'la birlikte batan 750 milyar doların büyük bir bölümünün Körfez ülkelerine ait olduğunu vurguladı. Yalnızca Dubai'nin Lehman Brothers'a 120 milyar dolar kaptırdığını kaydeden Göksel, bu krizi “küresel sermayenin büyük oyuncularını” planlayıp, faturasını ABD dışındaki ülkelere yıktıklarına değindi. Dubai şokunun Türkiye'yi de etkileyeceğini belirten Göksel, Dubai'de yatırımı bulunan Türk şirketlerinin ağır bir krizin eşiğine geleceğini ve batacağını ileri sürdü. Göksel, Ekim 2008-Temmuz 2009 dönemleri arasında Türkiye'ye giriş yapan 18.7 milyar dolarlık sıcak paranın yüzde 90'ının Körfez sermayesi olduğu uyarısında bulunan Göksel, Merkez Bankası'nın bayram ertesinde faizleri artırmaması halinde, sıcak paranın Körfez'in yangınını söndürmek için çıkışa geçeceğini iddia etti.

DUBAİ BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN EL DEĞİŞTİRECEK

Göksel'in ANKA'nın sorularına verdiği cevaplar şöyle:

Soru: Yaklaşık bir yıl önce yaptığınız bir röportajda küresel ekonomik krizin planlanıp, faturasının da ABD dışındaki dünyaya yıkıldığını belirterek, Lehman Brothers'le birlikte Dubai'nin 120 milyar dolarının da battığı konusunda uyarmıştınız? Dubai'nin bu noktaya geleceğini bir yıl öncesinden nereden ve nasıl görmüştünüz?

Cevap: Geçen sene Lehman Brother'in batırılmasının etkilerini analiz ettim. 'ABD neden yahudi sermayesine ait Citibank kurtardı, Lehman Brothers'ı kurtarmadı' sorusunu kendime sordum. Lehman Brothers'la birlikte 750 milyar dolar battı. Tam olarak yok oldu. Mudiler aldıkları bir mektupla, 'Paranız battı' yazısıyla karşılaştı. Bu sorunun cevabını düşündüğümde, altından çok net bir şey çıktı. Çünkü Lehman Brothers'ın mudileri arasında hemen hemen ABD'li bir tek kişi bile yok. Lehman Brothers'la birlikte 1990'lardan sonra özelleştirmelerle zengin olan “Rus Oligarklar”ın 150 milyar doları, Körfez ülkelerinin ise 600 milyar doları battı. Batan Körfez sermayesinin 120 milyar doları Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 7 emirliğinden biri olan Dubai'ye aitti. Yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sı (GSYH) 70-75 milyar dolar olan bir ülkenin, milli gelirinin iki katı büyüklüğünde bir para batırması ne demek? O ülkenin batması demek. Tamamen yok olması demek. Şimdi ne oldu? Dubai'nin hızlı kalkınmasında önemli bir rolü olan ve hükümetin sahip olduğu Dubai World'ün ve bu şirkete bağlı Nakheel şirketi 59 milyar dolarlık borcuna erteleme istedi. Ayrıca Dubai'de kamunun ve diğer şirketlerin de borcu bulunuyor. Toplam borcun 80 milyar dolar olduğu söyleniyor. Ancak bu buzdağının görünen kısmı. Mevcut borcun saklanan kısmının da bir o kadar olduğunu iktisadi deneyimimle görüyorum. En iyimser tahmin, bu borcun ödenebilmesi için Dubai'nin önümüzdeki 2.5 yıllık dönemde GSYH'sını bir kuruşunu harcamadan, yemeden içmeden, borcunu ödemesi olur. Bu da bu reel dünyada maalesef mümkün değil. Sonuçta, Dubai'nin battığı anlamına geliyor. Özetle; Dubai Ülkesi borcunu ödeyemediği için Ülke olarak el (sahip) değiştirecektir. Dubai'ye Yahudi sermayesi tarafından el konulmak üzeredir.


DUBAİ'Yİ, ABU DABİ DE KURTARAMAZ

Soru: BAE'nin başkenti ve petrol zengini Abu Dabi yetkililerinin, Dubai nin borçlarını ödemesine yardım edecekleri, ancak bu borçlara kefil olmada seçici olacaklarını açıkladığı belirtiliyor…

Cevap: Dubai'yi Abu Dabi kurtaramaz. Uluslar arası finans kuruluşları buna izin vermeyecek. Bunu yorum olarak söylemiyorum. Biliyorum. Özellikle Dubai'nin borç ertelemesine yeşil ışık yakmayan bir grup Yahudi sermayesinin uluslararası finans kuruluşları buna geçit vermeyecek. Abu Dabi, BAE'nin en büyük emirliği, petrol zengini. Ancak burada kritik nokta şu: Dubai bir süre önce borçlarına karşılık 10 milyar dolarlık devlet tahvili çıkardı. Abu Dabi, krize karşı Dubai'ye destek olmak için bu tahvilleri aldı. Ancak bunun ardından yaşanan bu Küresel krizden hiç etkilenmeyen Yahudilere ait bir uluslararası finans kuruluşu, Dubai'nin garantörü olan Abu Dabi'yi köşeye sıkıştırdı. Kolunu kanadını kırdı. Abu Dabi'nin ve Körfez'deki bazı Arap Emirlikleri'nin fonlarını elinden çıkardı. Bu nedenle Dubai'yi Abu Dabi kurtaramaz. Zaten borçlara kefil olmada seçici olacaklarını söylüyorlar. Bu ne demek, bu saatten sonra Dubai'nin garantörü olamam demek. Küresel ekonomik krizi planlayıp, faturasını diğer dünya ülkelerine yıkmak isteyenler, buna izin vermeyecek. Daha doğrusu on yıldır Körfez'de biriken Petro dolarlar bir basit operasyonla asıl sahiplerine geri döndü. Hem de hiç bir maliyeti olmadan.


DUBAİ'NİN ERTELETMEK İSTEDİĞİ BORÇ GÖRÜNEN BANKALARA DEĞİL


Soru: Borç ertelemesi söz konusu olamaz mı?

Cevap: Kriz zincirleme devam ediyor. Borcun büyük bir bölümü Dubai World'e ait. Burada şeyh Makdum, Genel Müdür konumunda. Gayrimenkulleri ve yatırımları için bankalarla ve uluslar arası finans kuruluşlarıyla anlaşmalar yapan o. Bu anlaşmalar sırasında da teminat gösteriyor. Bugün Dubai'nin metrosu, enerji kaynakları, bütün turistik işletmeleri, su tesisleri, elektrik idaresi, aklınıza ne gelirse teminat olarak gösterilmiş, ipotekli durumda. Dubai'de sorun yeni başlamadı ki! Son on yılda yalancı bir cennet yaratıp, acemice tüm kaynakları har vurup harman savurdular. Ekonomi görüldüğü gibi hayal ettiklerinizi yapmakla yürümüyor. Dubai, aslında çok uzun bir süredir borç ertelemek için uğraşıyor. Bazı borçları ertelendi. Ancak Dubai World'in Mayıs ayına kadar ertelemek istediği borcun büyük bir bölümü görünen ve bilinen çok uluslu bankalara değil, perdenin arkasında havuza su akıtan Yahudilere ait uluslararası birkaç finans kuruluşuna ait. Bankalar büyük oranda aracı kurum. Asıl finansör bir büyük Yatırım Bankası ve Fon grubu. Bu şirket vade uzatımı (roll-over) yoluyla Dubai World'in borcunu erteleme girişimini Bankalar evet dediği halde geri çevirdi. O nedenle bugünlere gelindi. Öyle ki, bu kuruluş Bankalara roll-over a izin vermediği için; şu anda Avrupa'nın bir çok bankası da ağır tehdit altında. Bu kuruluş, Dubai'nin Abu Dabi Hükümeti ne tahvil satışı gerçekleştirdiği dönemi fırsat bilerek; Abu Dabi'nin elindeki potföyünü boşaltan ve Dubai Ekonomisi'ni vuran kuruluş. Şimdi ne olacak, Dubai batarsa, bankalar Dubai'yi haczedecekler. Bu bankaların hepsinin arkasında kim var, Bankalar Dubai'ye verdikleri kredileri hangi havuzdan finanse ettiler. Unutmayalım ki, dünyadaki en büyük 10 finans kuruluşunun 6'sı Yahudi. Üstelik büyüklük olarak ilk 3 de Yahudi Sermayesi var. Bu Dubai Krizi'nde Dubai'nin ipini çeken de Yahudilerin bu en büyük 10 sermayesine sahip fon gruplarından birisi. Bu şu anlama geliyor: Dubai yakında el değiştirecek. Yahudi sermayesi tarafından Dubai'ye el konulmuştur. 10-15 yıllık yakın bir gelecekte Dubai Ülkesi, İsrail'in bir parçası olursa şaşmayalım.


MERKEZ BANKASI ÖNLEM ALIP, BAYRAM ERTESİNDE FAİZLERİ ARTIRMALI

Soru: Dubai şoku Türkiye'yi nasıl etkiler?

Cevap: Bunun iki boyutu var. İlki Dubai'de yatırımları bulunan Türk şirketlerinin büyük kısmı iflasın eşiğine gelir. Dubai'de yatırımı olan 55 Türk şirketi var. Türk şirketlerinin hemen hiç birisi ayakta kalamaz. Uluslararası ihaleye girildiğinde, ilk olmazsa olmaz şart teminat mektubu istenmesidir. Dubai'de iş alan Türk Müteahhitlere ipotek karşılığı borç veren Türk ve Yabancı Bankalar, bu durm karşısında teminat mektuplarını geri çekeceklerdir. Bu durumda, Dubai'de yatırım yapan Türk şirketleri ağır bir krizin eşiğine girecektir. Bunun sonucu Türkiye'ya yansıyacak ve yaşadığımız kriz daha da ağırlaşacaktır. Diğer önemli nokta ise 2008 Ekim'den 2009 yılı Temmuz'una kadar olan dönemde yüzde 90'ı Körfez ülkelerinden olmak üzere, Türkiye'ye 18.7 milyar dolar sıcak para girişi olmuştur. Bayram ertesinde Merkez Bankası önlem alıp, faizleri yükseltmezse, sıcak paranın bu sefer de çıkışı yaşanacaktır. “Adamın evinde yangın var”. Bu yangını söndürmek için Türkiye'deki parayı alır götürür. Merkez Bankası'nın ve hükümetin en kısa sürede müdahale etmesi, olayı anlaması gerekir.
aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> RÖPORTAJLA R Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com