EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Çay Kanunu Çaykur'u Bitirir

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Ksm 11, 2009 12:11 am    Mesaj konusu: Çay Kanunu Çaykur'u Bitirir Alıntıyla Cevap Gönder

Çay Kanunu Çaykur'u Bitirir

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, kurulması planlanan Çay Emtia Borsasının alt yapısı olarak Rize Ticaret Borsası Başkanlığı'nda oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan Yeni Çay Kanunu taslağına destek vermediklerini açıkladı. Paliç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu taslağa odamızın da destek verdiği söyleniyor. Ziraat Odası olarak biz bu taslağa katılmıyoruz. Bu kanun Çaykur'u ortadan kaldıracağından ve çay müstahsillerinin aleyhinde olduğundan katılmamız mümkün değildir. Rize Ziraat Odası tarafından biz Çaykur'u ve müstahsili koruyan kendi taslağımızı oluşturup meclise sunacağız” dedi.

Ulusal Çay Konseyi, Rize Ticaret Borsası, Çaykur, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Rize Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Hindistan Brokerler Birliği ve Sri Lanka Çay Kurulu'ndan temsilcilerin oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan ve 12 bölüm, 22 madde ile16 sayfadan oluşan kanun taslağının, Ocak ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi bekleniyor.

Üreticilerden ‘Yasa Tasarısı’ Tepkisi

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (Çayüdad) Başkanı Mustafa Mavi, Çaykur Genel Müdürlüğü ve Rize Ticaret Borsası tarafından hazırlanan “Çay Kanunu” taslağının, yaş çay üreticisine çözüm üretmekten uzak olduğunu söyledi.

Mavi, yaptığı açıklamada, siyasilerin önce partilerini sonra çay üreticilerini düşündüğünü belirterek, “Siyasi partiler, düzenledikleri panellerde çayın sorunlarını tartışmak yerine ortamı parti toplantılarına çevirmektedir. Çayın sorunlarına çözüm aranacağını düşünenler hayal kırıklığına uğramıştır. Bağımsız Rize milletvekili eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Çay Kanunu ve yaş çay üreticilerinin sorunlarına değinmemiştir. Siyasetçilerin tek derdinin siyasi kaygılar olduğu yaşanan gelişmelerle ortaya çıkmıştır” dedi.

Kanun taslaklarının yaş çay üreticisinin olmadığı zeminlerde hazırlandığını savunan Mavi, “Eğer yaş çay üreticisi için bir şey yapacaksanız, bunun içine üretici de olsun. Gizli saklı yerlerde iş yapmayın. Bunun vebali büyüktür. Hazırlanan taslaklarda yaş çay üreticisi kenara itilmiştir. Çaykur Genel Müdürlüğü ve Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ‘Çay Kanunu’ taslağı tıpkısının aynısı olup, yaş çay üreticisine çözüm üretmekten uzaktır. Üreticiyi hiçe sayan taslakların çözüm olamayacağı tüm akli selim insanlarca görülmüştür” diye konuştu.

Kaynak: www.karadenizgundem.com/ www.gazetevice.net
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com