EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

'Zafere'e cihad ve direnişle Ulaşılır!'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Ksm 08, 2009 8:50 pm    Mesaj konusu: 'Zafere'e cihad ve direnişle Ulaşılır!' Alıntıyla Cevap Gönder

Zafere'e cihad ve direnişle Ulaşılır!

08 Kasım 2009,

Hamas Lideri Halid Meşal, sürdürülen barış görüşmelerinin dondurulması çağrısında bulunarak,Filistin halkının hakkı ancak cihad ve direnişle geri alınabilir" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Arap ve Filistinlilerin bir değişim göstermelerini gerektiğini belirterek, sürdürülen barış projesinin dondurulması çağrısında bulundu.

İslamî Cihad Hareketi'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda bir program gerçekleştirildi. Program'da konuşan Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, sürdürülen barış görüşmelerini 'anlamsız' olarak nitelendirerek bu görüşmelerin dondurup, başka alternatiflere yönelinmesini istedi. Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın istifa imasının Amerika idaresini hiç mi hiç kaygılandırmadığı belirterek, "İşgal devleti ile ABD, ancak zorla ve mecbur edilerek tutumlarını değiştirirler. Aslında değişimin öncelikle biz Filistinlilerde ve Araplarda başlaması gerekir." dedi.

Meşal gerçekleştirilen barış projesinin dondurulmasını istediği konuşmasında, "Her şeyden önce şu anda sürdürülen anlamsız barış projesinin dondurulması, ileriki bir tarihe ertelenmesi ve bundan da Siyonistler, Amerika ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün sorumlu tutulması gerekir. Ondan sonra Arapların 'Bizler alternatiflerimizi sunuyoruz. Birçok seçeneği olan bir siyaset izliyoruz.' demeleri gerekir." diye çağrıda bulundu.

Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın istifa etme iması ile ilgili konuşan Meşal, "Abbas'ın istifa etmeyi ima etmesi ABD'yi hiç kaygılandırmadı. Başta Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton olmak üzere Amerikalı yetkililer Abbas'ın açıklamasına yorumda bulunurken bunu duymamış gibi davrandıklarını gördük." şeklinde konuştu.

Meşal konuşmasında Oslo'dan bu yana Filistin halkının hiçbir şey kazanmadığını ifade ederek, "Bizim cesur davranıp halkımıza gerçeği söylememiz gerekir. Oslo'dan şimdiye kadar sözde barış görüşmelerinin Filistin halkına ve Filistin davasına hiçbir şey kazandırmadığını açıkça ilan etmemiz gerekir. Barış projesini dondurup, gerçek ulusal seçeneklere yönelmemiz gerekir. Filistin halkının hakkı ancak cihat ve direnişle geri alınabilir. Müzakerelerle asla." dedi.

ABD yönetiminin Filistin davasına karşı tutumuna da değinen Meşal, "Amerika'nın bizim davamıza adil yaklaşması mümkün değildir. Bizim için de asla İsrail'e kızmaz. Amerika bunu yapmaz, çünkü Araplarla olan çıkarı ve ilişkisi zaten garantilidir. İster bizi öfkelendirsin ister öfkelendirmesin bu dostane ilişki zaten bozulmaz. Amerika'nın işgal devletiyle ilişkisiyse öyle değil. İşgal devletini kızdıramaz, çünkü bunun bir bedeli olacaktır. Amerika, terör devletine sırtını asla dönemez. Sırtını verirse, işgal devleti onu mutlaka cezalandıracaktır." diye ekledi.
(Milli Gazete)

Meşal'den Müslümanlara çağrı
21 Kasım 2009, 18:43 Anadolu Haber

Filistin Devleti isteyenler cihad seçeneğinde birleşmelidir

Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halit Meşal, tek taraflı olarak Filistin Devleti ilan etmenin Filistin halkının duygu ve beklentilerini tüketmekten başka bir anlam taşımadığını söyledi.

Meşal, Filistin Devleti'nin kurulması için öncelikli olarak Filistin topraklarının işgalden kurtarılması gerektiğini ifade etti. Meşal, "Filistin Devleti isteyenler cihad seçeneğinde birleşmelidir" dedi.

Halit Meşal, Kuveyt'te çıkan ed-Dar gazetesine verdiği demeçte:"Filistin içi bölünmenin devam ettiği, yerleşim birimleri inşaatının tüm hızıyla sürdüğü, işgalin de devam ettiği ve Batı Yaka'nın kurulan 700 barikat ve askeri kontrol noktalarıyla paramparça edildiği bir süreçte devletten bahsetmenin hiçbir anlamı olmaz."
Direnişe çağrı

Devlet isteyen birinin öncelikle bu devletin inşası için şartları hazırlaması gerektiğini söyleyen Meşal, "Devlet isteyenin düşmanla işbirliği yapacağına, işbirklikçi Amerikalı bir generali seçeceğine direnişin etrafında kenetlenmesi gerekir" dedi.

Yıllardır işgal devletiyle sürdürülen anlamsız görüşmelerin Filistin'de yaşanan iç bölünme nedeniyle tam bir çıkmaza girdiğini belirten Meşal, yaşanan krizden çıkmak için görüşme dosyasının tamamıyla kapatılıp, sadece direniş seçeneğinin etrafında kenetlenmek gerektiğini dile getirdi.

Direniş, Tek Alternatiftir

İslami Cihad, Hamas ve Hizbullah liderleri, İslami Cihad Hareketi'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarında buluştu.

07 Kasm 2010
Anadolu Haber

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah, “Direniş’in durumu iyidir. Ancak Filistin iyi değildir. Çünkü işgal altında kıvranmaktadır. İsrail’le yapılan müzakereler çıkmaz bir yola girmiştir” şeklinde konuştu.

İslami Cihad Hareket’in kuruluşunun yıldönümü vesilesiyle Şam’da düzenlediği kutlamalar çerçevesinde konuşan Şallah, “Çıkmaz bir yola girmesine rağmen müzakereleri sürdürmek için bu ısrar neden?” diye sorarken “Bu kısır döngüye devam etmek bize Filistin’i unutturuyor. Özellikle de görüşmelerin yerleşimlere son verilmesinden değil de bir süreliğine durdurulmasından bahsediyor olması” dedi.

“Müzakereler Filistin Halkı için, özellikle de 1948 topraklarında yaşayan vatandaşlar için 3. nekbe anlamına gelmektedir” diyen Şallah, Fetih Hareketi’ni, başarısızlığı kanıtlanan müzakere tercihinde daha fazla ısrar etmeksizin Merhum Başkan Yaser Arafat’ın Fetih Hareketi’ne verdiği ‘düşmanı silahla vurma’ talimatı doğrultusunda direniş tercihine yönelmeye davet etti.

Diğer taraftan, ABD’nin bölgeye yönelik politikalarını eleştirerek, ABD siyasetini zayıfların, acizlerin ve iflas etmişlerin politika biçimi olarak niteleyen Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, “ABD Başkanı Barack Obama Yönetimi gücünün zirvesinde bize verdiği sözleri tutmaktan aciz kalmıştır. Kongre ara seçimlerinde yaşadığı başarısızlıktan sonra bugün bizim için bir şey yapma konusunda çok daha acizdir” dedi.

Meşal ayrıca, “ABD Yönetimi’ne diyoruz ki, biz size umut bağlamıyoruz. Direniş Grupları ve Direniş Güçleri olarak bakış açımız gayet açıktır: Toprak bizim toprağımız, Kudüs bizim Kudüs’ümüzdür. Filistin bizimdir. Tercihimiz direniştir. Sözümüzü gücümüz, silahımız ve Allah’a olan inancımızla yerine getireceğiz. Amerika’ya güvenerek değil” şeklinde konuştu.

Filistinli Müzakereciye de seslenen Meşal, “Müzakereler geleceği olmayan yanlış bir tercihtir. Netenyahu Yönetimi’nden kim hayır bekler ? Müzakereler üzerine bu kadar çekişme yeter, tekrar tekrar denemeler yeter! Artık bir alternatif aramak lazım. O alternatif de tek kelimeyle ‘direniş’tir” dedi.

“Direniş projesi ve sabiteler etrafında milli beraberliğin sağlanması, halkımızın haklarına ve maslahatına sahip çıkılması, alternatifi olmayan kaçınılmaz bir seçenektir” diyen Meşal, uzlaşının sağlanmasının milli bir sorumluluk olduğunu ve bu yolda çalışacaklarını vurguladı. Fetih Hareketi’nden bir heyetin gelecek hafta uzlaşıyı da direnişi de destekleyen Şam’a geleceğini belirten Meşal, “Uzlaşının sağlanması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Meşal son olarak şunları ekledi: “İhtilaf noktalarının giderilmesi ve uzlaşıya varılması güzel. Bölünmenin sona ermesi, birliğin sağlanması amacına hizmet eden Filistin’e ait ittifak noktalarının oluşturulması oldukça iyi. Ancak bundan da iyi olanı, müzakere dosyasını yeniden ele almak için ABD’ye tanınan sürenin dolacağı bu ayın bitiminde bu tarihi fırsatı değerlendirerek uzlaşının sağlandığını, yeniden tek saf olarak 2006 Ulusal Anlaşma Belgesi’nin esasları üzerinde bir Filistin siyasi duruşunun gerçekleştiğini, direniş tercihini yeniden ele alarak sabit hakların muhafazası için çalışılacağını duyurmaktır. “

Hizbullah Siyasi Büro Başkanı Seyid İbrahim Emin Seyid ise, Suriye, İran, Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad tarafından temsil edilen direnişin, İsrail’le ilişkileri normalleştirme siyasetinin alternatifi olduğunu söyledi.

İsrail’in bölgedeki bu alternatif güç merkezlerini yok etmek için çalıştığını savunan Seyyid, işgal rejimi yok oluncaya kadar direnişin kendi eksende devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

isra haber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com