EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Sağlık Çalışanları

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Ekm 24, 2009 11:47 pm    Mesaj konusu: Sağlık Çalışanları Alıntıyla Cevap Gönder

Diyarbakır'da Temizlikçinin Vurduğu Hemşire Öldü
23 Ağustos 2013

Diyarbakır'da psikolojik sorunları olan temizlik görevlisi 60 yaşındaki Şehmus Yıldız, iddiaya göre ilişki teklifini kabul etmeyen aynı yerde görevli hemşire 29 yaşındaki Özlem Gözükmez'i başından vurarak ağır yaraladıktan sonra, bir yakının boşanma davasında tanıklık yaptığı gerekçesiyle 6'ncı Noter'de çalışan katip 40 yaşındaki Özlem Akdağ'ı başına ateş ederek öldürdü. Noterin kapısında aynı silahı intihara kalkışan Şehmus Yıldız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
http://www.haberler.com/

09 EKİM 2010
'Anestezi'de intihar alarmı!

ANESTEZİK ilaçlar, anestezi uzmanlarının ölüm silahı haline dönüyor. Son 2 yılda, bu ilaçlarla intihar eden uzman ve tekniker sayısı 10'u geçti. Son olarak İstanbul'da anestezi teknikeri Nazlı Aksu (20), yaşamına son verdi. Gözler, intiharlar nedeniyle bu branşa çevrildi. İntiharlar bu yıl 44'üncü Ulusal Kongre'de de gündeme gelecek.

MESAİLER 36 SAAT
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Şahin ile ekibince hazırlanan sunum değerlendirilecek. Uzmanlar artışı şöyle yorumluyor:

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Deneği Başkanı Prof. Dr. Asuman Uysalel: Riskli ameliyatlarda, kapalı ortamda 36 saatlik yoğun mesai ve stresten bahsediyoruz. Hastanın sağlıklı uyanıp uyanmayacağı konusu stres verici. Öğle tatili kavramı yok. Genç uzmanlar özel sorunları ve stres nedeniyle bunalıma girebiliyor. Ellerinin altında etkisini bildikleri ilaçlar olunca böyle istenmeyen olaylar yaşanabiliyor.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı İstanbul Tabipler Odası Yönetimi Kurulu Üyesi Ali Özyurt: Normal hekimlere göre iş yükleri çok fazla. Anestezistlerin nöbet sayısı düşürülmeli ve haftalık çalışma saatleri 40'ı geçirilmemeli. Anestezi doktorlarının sayısı artırılmalı, yaşam standartları yükseltilmeli. 'Tükenmişlik dereceleri' tespit edilmeli.

YÜZDE 60'I DÜŞÜNMÜŞ
FİNLANDİYA'DA yapılan bir ankete değinen Özyurt, '500 anestezi uzmanından yüzde 60'ı hayatlarında bir kez intiharı düşünmüş' dedi. Akşam

08 EKİM 2010
Nazlı hemşire kendine 'ölüm iksiri' hazırladı

BAHÇELİEVLER'deki Özel Gelişim Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde büyük bir dram yaşandı. Hastanenin ameliyathane bölümüne giren personel, 20 yaşındaki anestezi hemşiresi Nazlı Aksu'nun cesedi ile karşılaştı. Haber verilmesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, genç kızın ölümünü şüpheli bularak olay yeri inceleme ekiplerine konuyu bildirdi. Uzman ekipler yaptıkları incelemede, genç kızın hazırladığı aşırı dozdaki kas gevşetici özelliği olan ilaçlardan bir karışım yaparak koluna enjekte ederek intihar ettiğini tespit etti. 7 aydır hastanede görev yapan Nazlı hemşirenin, bir süredir ailesiyle problemler yaşadığı belirtildi.
Akşam

DANIŞTAY'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDELİ HABER

26 Ağustos 2010
Danıştay merekla beklenen kararını açıkladı. İşte ayrıntılar...
Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen'in açtığı davadaDanıştay11. Dairesi, özellik arz eden birimlere sunulan hizmetlerin özellikli birim katsayısından değerlendirilmesi ve ek ödemelerin buna göre yapılması gerektiğine hükmetti. Danıştay'ın bu kararı, özellikle onbinlerce röntgen ve laboratuvar çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Tek röntgen ve laboratuar birimi bulunan hastanelerde, röntgen ve laboratuvar çalışanları acil servislere sundukları hizmetlerin karşılığının özellikli birim katsayısından değerlendirilmesini istiyor. Bu konuda açılan bireysel nitelikli çok sayıda dava bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı ise 2007 yılında yayınladığı bir genelge ile röntgen ve laboratuar çalışanlarının acil servislere verdiği hizmetlerin riskli birim katsayısından değerlendirilmeyeceğini duyurmuş, Sağlık-Sen de genelgenin iptali için dava açmıştı. Danıştay ise genelgenin iptalini isteyen Sağlık-Sen'i haklı bularak, genelgedeki ilgili düzenlemeyi iptal etti. Danıştay'ın iptal kararı ile, tuttukları nöbet süresince acil servis gibi özellikli birimlere hizmet sunan sağlık çalışanının her ay aldığı ek ödemesinde ortalama 100 ila 300 TL arasında artış yaşanacak. haber10

4 âcil tıp teknisyeni, TIR altında kalıp öldü
16:50 - Sakarya'nın Pamukova ilçesi D-650 karayolu Mekece mevkiinde bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Sakarya'da Bilecik istikametine giden Serdar Bağlı idaresindeki otomobil, hatalı sollama sonucu karşı yönden gelen TIR ile çarpıştı. Kaza sonucu otomobilde bulunan ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nde Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yaptıkları öğrenilen sürücü Serdar Bağlı, Aliye Keskin, Figen Nedime Öner ve Sercan Kılıç, fecî şekilde hayatını kaybetti. Cesetler otomobilden itfaiye ekiplerin uzan uğraşları sonucu çıkartıldı. Kaza neticesinde; D-650 karayolu uzun süre ulaşıma kapandı. 24.10.2009 SAKARYA netgazete

Sağlık çalışanları, hastane bahçesine çadır kurdu

17:40 - Yaklaşık 100 sağlık çalışanı, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanarak hükümetin Sağlıkta Dönüşüm Programını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi grup, "Parasız sağlık insanca yaşam", "Sağlıkta tasarruf ölüm demektir", "Devlet güdümlü sendikaya hayır" şeklinde slogan attı. Üyelerin çadır kurmaları sırasında da ilginç görüntüler ortaya çıktı. Çadırı kuramayan sendika çalışanlarına sağlık personeli yardım etti. 30.09.2009 ANKARA netgazete

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MİTİNG

18 Ekim 2009 22:43
SAĞLIK çalışanları, yürürlükteki sağlık programını protesto etmek için Kadıköy’de miting düzenledi
Tepe Nautilus önünde toplanan yaklaşık 5 bin sağlık çalışanı saat 12.00 sıralarında kortej eşliğinde Kadıköy meydanına yürüdü.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MİTİNG

Polis çevrede geniş çaplı önlem aldı. Sabah saatlerinden itibaren kadıköye giden tüm yollar trafiğe kapatıldı.

İstanbul Tabip odasının düzenlediği mitinge Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Örgütler adına İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen yaptığı açıklamada, “Vatandaşın cebinden, sağlıkçının emeğinden tasarruf olmaz. Ak Parti hükümeti hazırladığı yasa tasarısını derhal kaldırmasını bekliyoruz”dedi.

“Başka bir sağlık sistemi mümkündür” diyen Demirdizen, “Bütün vatandaşların ilaç dahil bütün sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalı; katılım payı, katkı payı, ilac-ve ücret ve benzeri bütün ek ödemeler kaldırılmalıdır. Sağlıktaki bütün farklı uygulamalara son verilmeli, Sağlık için ayrılan toplumsal kaynakların özel sektöre aktarılması politikalarından vazgeçilmelidir. Sağlıkta taşeronlaşma yasaklanmalı, her türlü sözleşmeli istihdam terk edilmeli, bütün sağlık çalışanları iş güvencesine kavuşmalıdır” diye konuştu.

Kadıköy’de düzenlenen miting, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

hürriyet

Göğsünden bıçaklanan hemşire hayatını kaybetti
24 Haziran 2010
Küçükçekmece Sefaköy'deki evlerinde göğsünden bıçaklanan 24 yaşındaki hemşire Hilal Demir, tedavi için kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili, Hilal Demir'in eşi gözaltına alındı. Olay 16:00 sıralarında meydana geldi. 112 Acil Servisi Küçükçekmece İstasyonu'nda hemşire olarak çalışan Hilal Demir, iddialara göre Sefaköy'deki evlerinde bilinmeyen bir nedenle eşi ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hilal Demir, ismi öğrenilemeyen eşi tarafından göğsünün alt bölgesinden bıçaklandı. Ambulans ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hilal Demir, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı habertaraf
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com