EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

TC'nin ayranı yok içmeye ama...

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Eyl 15, 2009 12:04 am    Mesaj konusu: TC'nin ayranı yok içmeye ama... Alıntıyla Cevap Gönder

10 Mart 2010
Türkiye ' Cep'e Servet Ödedi
Yaklaşık 17 yılda hayatımız kolaylaştıran cep telefonuna ödediğimiz para dudak uçuklatıyor..Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook Digg Del.icio.us Reddit

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1994 yılından 31 Aralık 2009 tarihine kadar ticari yollardan ithalatı yapılan cep telefonu sayısının, yaklaşık 105 milyon 880 bin adet olduğunu, bu rakama yolcu beraberinde getirilen cihazların da dahil olduğunu kaydetti.
Dursun, 2005 yılında yürürlüğe giren kanun çerçevesinde kayıt dışı durumunda olan ve kayıt altına alınan 19 milyon adet cep telefonu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde 2009 yılı aralık ayı itibariyle sinyali alınan, ancak, kayıt dışı olduğu belirlenen 10 milyon 500 bin adet cihaz var. Bu rakamlar toplandığında, 1994 yılından bugüne kadar Türkiye'ye kayıtlı ya da kayıtsız olarak getirilen toplam cihaz sayısının yaklaşık 135 milyon adet olduğu ortaya çıkıyor. Bu tarihteki mobil abone sayısı ise 63,6 milyon.''

Söz konusu telefonların tamamının ithal olduğuna dikkati çeken Dursun, ''Bu telefonlar, resmi yollarla ya da kaçak olarak gelse de, cebimizden çıkan parayla gelen cihazlar. 16 yılda cep telefonuna verdiğimiz döviz 27,5 milyar doları buluyor. Gelen 135 milyon adet telefondan yaklaşık 72 milyon adedi ise artık atıl durumda. Bu cihazların toplam bedeli de 18 milyar dolar'' dedi.
aktifhaber

Cep telefonuna 35 milyar dolar ödedik

Bu sektörün, küreselleşen dünyada hızlı geliştiğini, yeni teknolojilerin insanlığın hayatına girdiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: ''10 yıl öncesine gittiğimizde cep telefonunun bizler için ekmek ve su kadar ihtiyaç olacağını söylesek kimse inanmazdı. Bugün Türkiye'de son 5 yıl içinde cep telefonu abone sayısı 18,5 milyondan 64 milyona çıktı.

Bu rakam bu yıl sonunda ülke nüfusunu bulacaktır. Yani 70,5 milyona çıkması beklenmektedir. Bu da yüzde yüz penatrasyon anlamına geliyor. Türk milleti olarak bilgi iletişim teknolojilerine yatkın genç ve dinamik nüfusumuz var. Bilgi toplumu olma yolunda toplumda önemli bir beklenti var, hem de ihtiyaç var. Düzenlemeyle hem dağınık mevzuatı bir araya topluyoruz, hem de güncelleştiriyoruz. Bilgi topluma geçiş süreci, rekabet ortamı gibi konuları bir arada düzenleyen çok teknik bir yasa görüşüyoruz.'' Bakan Yıldırım, bugün Türkiye'de kullanılan toplam telefon sayısının 96 milyon olduğunu belirterek, bu telefonların tamamının dışarıdan alındığını ifade etti.

Bunlar için dışarıya 35 milyar dolar para ödediklerine işaret eden Yıldırım, ''Biz istiyoruz ki Ar-Ge teşviki ile bu teknolojilere yönelik sadece ürünü alıp kullanmayalım.

Yabancı yatırımcı 34 milyar dolar kâr transferi yaptı
18:00 - Yabancı yatırımcı, AKP iktidarı dönemini kapsayan 2003-2009 yılları arasında 11.5 milyar doları doğrudan yatırımlar, 22.6 milyar doları da portföy yatırımlarından olmak üzere Türkiye'de elde ettiği 34 milyar dolarlık karı ülkelerine transfer etti. 13.02.2010 ANKARA netgazete

3G ile 21 milyar avroluk pazar şansı
25 Şubat 2010

Türkiye bilişim sektörünün, ekonomik krize rağmen geçen yıl yüzde 10 büyüdüğü, bunun da toplamda 21 milyar avroluk bir pazara işaret ettiği belirtildi.
3G ile hızlanan bilişimde % 30 büyüme bekleniyor

24 Şubat 2010

3G teknolojisinin sunduğu olanaklar sayesinde ivme kazanan ve 2010 yılından daha çok umutlu olan sektörde, bu yıl yüzde 30 büyüme bekleniyor.

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş, geçen yıl dünya bilişim sektörünün genel ekonomik krizin de etkisiyle çok önemli bir büyüme göstermediğini söyledi.

2008 yılında dünya bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının 2 trilyon 362 milyar avro hacme ulaştığını, bu rakamın 2009 yılında 2 trilyon 488 milyar avroya ulaştığını belirten Menteş, "Pazarın yüzde 60'lık bölüm ünü iletişim sektörü oluşturuyor. İletişim sektöründe, mobil cihazların kullanımı ve bu cihazların kullanım alanının sürekli olarak genişlemesi, sektörü çok olumlu etkileyen ve yönlendiren bir durumu ortaya çıkarıyor" dedi.

Türkiye'de ekonomik krizde, bilişim sektöründe önemli bir oranda işten çıkarma olayı yaşanmadığını bildiren Menteş, şunları kaydetti:

"Türkiye bilişim sektörü 2009 yılında yaklaşık yü zde 10 büyüme gerçekleştirdi. Bu, toplamda 21 milyar avroluk bir pazara işaret ediyor. Bu pazarın yaklaşık yüzde 75'lik oranı iletişim teknolojileri alanında ortaya çıktı.

27 milyon internet kullanıcısı ve 6 milyonun üzerinde genişbant eriş imi göz önüne alındığında Türkiye'nin, teknolojinin genişlemesi ve yaygınlaşması açısından hala çok önemli bir pazar olduğu rahatlıkla söylenebilir. Genişbant hizmetlerinin sunulmasındaki rekabetin artması ve mobil ağlarda genişbant hizmetlerinin yaygınlaşması ile birlikte diğer sektörlerin de ilgisinin bilişime doğru genişlemesi, bilişim sektörünün gelişmesi için çok önemli bir fırsatı beraberinde getiriyor."

Türk halkının 3G ile tanışmasının çok geç olduğunu ifade eden Menteş, şöyle konuştu:

"Biz 3G yatırımlarını yaparken, bazı Avrupa ülkeleri bir sonraki nesil LTE altyapısını kurdular ve bölgesel uygulamalara başladılar bile. Yine de 3G mobil iletişime önemli bir ivme kazandırdı. Sunduğu olanaklar sayesinde farklı sektörlerin bilişime yakınlaşması mümkün hale geldi. Bunun ilk etkilerini yayıncılık alanında görmeye başladık bile. Tahminimiz, Türkiye'nin 3G olgunlaşmasını pek çok ülkeye oranla daha hızlı tamamlayacağı ve yeni teknolojilere doğru çok çabuk yakınsayacağı yönündedir."

2009 yılının özellikle bilişim kullanıcılarının mevcut yatırımlarını gözden geçirdikleri ve iyileştirmeler yaptıkları, aynı zamanda da olası teknolojileri çok daha geniş ve derinlemesine inceleme fırsatı buldukları bir yıl olduğunu anlatan Menteş, "2010 yılında sektör, 2009 yılına göre yaklaşık yüzde 30 büyüme gösterebilir. Tabii bu rakam genel ekonomik göstergelere ve ülkesel politika ve sosyal gelişimlere bağlı olarak değerlendirilmelidir" dedi.

haber7

23 Şubat 2010 22:31
Resmi Araçta Zirveye Oynuyoruz
TÜRKİYE, resmi plakalı araç kullanımında 51 bin adet ile dünya 6'ncılığını bu yıl da koruduHaberi

İtalyan La Repubblica gazetesinin haberinde, dünyada en çok resmi aracın İtalya'da olduğu ve bu rakamın geçen yıl sonu itibarıyla 626 bin 760'a ulaştığı bildirildi. İkinci sırayı alan ABD'de devletin emrindeki resmi araç sayısı 72 bine ulaşıyor. Üçüncü sırada ise 61 bin adet resmi araçla Fransa, dördüncü sırada ise İngiltere var.
aktifhaber

14 Eylül 2009 12:45
Güçlü Ordu Fakir Türkiye

Türkiye’nin ABD’den satın alması gündeme gelen hava savunma ve füzesavar sistemlerinin ekonomik maliyeti, dudak uçuklatacak cinsten.

ABD’den alınması planlanan füzesavar sistemi IMF’den gelecek kredinin yarısına mâlolacak. Amerikan Patriot sistemlerinin 12 milyar liralık maliyeti, Türkiye’nin 2010 bütçesinin yüzde 4’üne, savunma bütçesinin ise yüzde 60’ına eşit. IMF’den 15 milyar dolar kredi bekleyen Ankara, bu kredinin yarısını Patriot’lara harcamaya hazırlanıyor..

Hükümetlerarası silah satışının en büyüklerinden biri olarak kayıtlara geçecek olan Türkiye’nin ABD’den satın alması gündeme gelen hava savunma ve füzesavar sistemlerinin ekonomik maliyeti, dudak uçuklatacak cinsten.

Uzun menzilli hava savunma ve füzesavar sistemleri satmak için Kongre’den onay isteyen Amerikan Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon), Türkiye’ye göndermeyi planladığı askerî malzeme, “13 ateşleme bataryası, 72 PAC-3 füzesi, çeşitli başka füze türleri ve ek malzemeleri” olarak açıklandı.

Bu alım gerçekleşirse, bir süredir ABD’nin en fazla silah alan ülkeler listesinde gerilere düşen Türkiye, eski konumuna geri dönmüş olacak. Satışı için onay istenen bütün ünitelerin alınması durumunda, programın Türkiye’ye maliyeti 7.8 milyar doları (yaklaşık 11.7 milyar lira) buluyor.

Türkiye’nin, PAC-3 füze sistemini, bölgesel tehditlere karşı almak istediğini belirten Pentagon’a bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, “Türkiye, bölgede, barış ve denge unsuru olarak ABD’nin ortağıdır.

NATO’nun müttefikinin etkili bir savunma kapasitesine ulaşmasına ve bölgede kabul edilebilir bir askerî denge oluşturmasına yardımcı olmak, ABD’nin ulusal çıkarıdır” açıklamasını yaptı.

Başka bir ifadeyle bu devasa alışverişin siyasal tabanı Atlantik’in ötesinde çoktan oluşmuş durumda. Türkiye açısından ise, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın, 2007 martında açtığı 12 adet hava savunma füzesi satın alınmasını öngören ve henüz sonuçlanmayan ihale, ordunun halihazırda böyle bir ihtiyaç tanımladığını ortaya koyuyor.

Pentagon’un Kongre’ye yaptığı izin başvurusunun da bu ihaleyle bağlantılı olma olasılığı yüksek. Manzara, iki tarafın bu alışveriş için oldukça istekli olduğunu gösteriyor.

IMF’den istenen paranın yarısı

Türkiye için halen en ucuz kredi kurumu özelliğini koruyan IMF ile 2008 mayısında sona eren stand-by anlaşmasının ardından, iki yıla yakın süredir yeni anlaşma görüşmeleri sürüyor. Uluslararası piyasalardan yaklaşık yüzde 7 oranında faizle borçlanan Türkiye, IMF’den yüzde 2.3 oranında bir maliyetle kredi kullanabiliyor.

Geçen yılın sonlarında IMF’den talep edilen para 25 milyar dolar olarak telaffuz edilirken, uzmanlar mevcut koşullarda rakamın 15 milyar dolar civarına gerilediğini belirtiyor. IMF’den gelecek kaynağın 15 milyar dolar olduğu kabul edilirse, füze sistemlerine ödenecek para da bunun yaklaşık yarısına denk geliyor.

Türkiye’nin ABD’den savunma füze sistemleri alma kararını Taraf’a değerlendiren ekonomistler, harcamaların askerî savunmalara değil ülkenin büyümesi için altyapıya yapılmasını istedi.

Füzeden önce, sele önlem alın

Bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında dillendirilen, “Güçlü ordu güçlü Türkiye” sloganını hatırlatan gazeteci yazar Prof. Dr. Mehmet Altan “Japonya ve Almanya, Türkiye’den daha güçlü, ama orduları yok.

Orduya ve savunmalara giden paralar halkın, toplumun zenginliğine gitse daha güçlü olmaz mıyız?“ diye sordu. “Silahlanacağımıza, bu kadar füze alacağımıza, şiddetli yağmurla 33 insanımızın ölümünü engellemeye çalışsak daha iyi olmaz mı?” diye konuşan Altan, şöyle devam etti:

“Askerî tehlikeye göre silah alımları oluyor. Bunu kim neye göre tahlil ediyor? Bu silah satışlarından kimler komisyon alıyor? Bu silah alınmalarında kimler nasıl karar veriyor? Bu alımlardan sonra kimler zengin olacak? Bu soruların cevaplarını bilmiyoruz.

Bunlar kamuoyu ile paylaşılmıyor. Bunların bilinmesi gerekiyor. Bu silahlar ödediğimiz vergilerle alınıyor. Ancak biz bunun hesabını soramıyoruz. Bunlar tartışılmadan bu tür harcamalar yapılıyor. Yoksulluğu işsizliği bu kadar fazla olan bir ülkenin ne kadar güvenliğe ihtiyacı var.”

Silah harcaması kısıtlanmalı

Füze sistemlerinin doğrudan IMF’den gelecek kaynakla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ise, Türkiye’nin savunma harcamalarından tasarruf yapması gerektiğini söyledi.

Gürsel, “Türkiye’de işsizlik artıyor. Büyümeye ihtiyaç var. Savunma, kamu harcamaları ve hatta sosyal harcamaların büyük bir bölümü, büyümeyi destekleyecek yatırımlara yapılmalı. Mesele füze meselesi değil. Türkiye Kürt meselesini, Kıbrıs meselesini çözsün. Altyapıya yatırım yapsın. Zaten büyüme olur” dedi.

Füzelerin maliyeti savunma bütçesinin yüzde 58’ine denk Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’nin 2010 ve 2011 yıllarına ait toplam tahmini bütçeleri sırasıyla, 297.4 milyar TL ve 330.3 milyar TL düzeylerinde bulunuyor.

Aynı yıllarda Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na dağıtılmış toplam savunma bütçeleri, 2010 için 20.3 milyar TL, 2011 için 22.5 milyar TL olarak görülüyor. Söz konusu savunma sistemleri için harcanacak para 2010 yılı tüm savunma harcamasının yüzde 58’ine tekabül ediyor.

Taraf

Asker: 4 Patriot bataryasının maliyeti 1 milyar Dolar
13:05 - Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Metin Gürak, hava savunma füzelerinin iddia edildiği gibi 7.8 milyar dolar olmadığını belirterek, "Biz 4 batarya tedarik edeceğiz. Bunun yaklaşık maliyeti de 1 milyar dolar civarındadır" dedi. Gürak, "7.8 milyar dolar ifadeleri Türkiye açısından doğru değildir. Çünkü ABD Savunma Bakanlığı'nca yapılan kongre bildiriminde, ihtiyaç 13 batarya belirtildiği için maliyet olarak da 7.8 milyar dolar ifade edilmiştir. Yine iddia edildiği gibi bu füzeler belli bir ülkeye karşı değildir. Mobildirler ve her cephede kullanılabilirler" dedi. 18.09.2009 ANKARA
netgazete

Sigaraya harcadığımız para tarım ihracatını geçti
20:10 - Türkiye'nin tüm tarım ürünleri ihracatından fazla kaynak, sigaraya ayrılıyor. Sigara için yılda 15 milyar dolardan fazla paranın harcandığı Türkiye'de, 2008 yılındaki toplam tarım ürünleri ihracatı, 13 milyar dolar civarında gerçekleşti. Sigarayla Savaşanlar Vakfı (SSV) Başkanı Sevgi Aksu, dünyanın en çok sigara içen ülkelerinden biri olan Türkiye'nin, yabancı sigara üreticileri için hala yatırımlarını sürdürdükleri cazip bir pazar konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, ekonomik krize rağmen Türkiye'de halen sigaraya yılda 15 milyar dolardan fazla para harcandığını kaydetti. 21.08.2009 BURSA netgazete

Türkiye, her yıl 1.1 milyar TL'yi çöpe atıyor
14:30 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın hazırladığı “Çöpteki Hazine” raporuna göre; kaynakta ayrıştırmayı ihmal eden Türkiye, her yıl 1.1 milyar liralık kaynaktan vazgeçiyor. Günlük 5 milyon TL değerinde kağıt-karton, metal, cam, plastik, tekstil ve ahşap gibi atık üreten Türkiye, bunun sadece 2 milyon TL’lik kısmını “çöpten geçimini sağlayanlar” sayesinde ekonomiye kazandırıyor. İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan “1 ton kağıdın geri kazanımıyla 700-1000 doların Türkiye’de kalması anlamına geliyor. Yalnızca İstanbul’da bir yılda tüketilen 450 bin ton kağıt geri kazanılsa, Türkiye’de yılda 38 kilometrekarelik ağaçlık alan korunabilir” dedi. 30.04.2009 İSTANBUL netgazete

AKP'den Yeni Tarife : İsrail'le "One Minute" 4 Milyon Dolar
Açık İstihbarat Özel
13.04.2010


Bir Akbank reklamında ;

Japon cep telefonu teknolojisini bulmakla, kovboy şapkalı ABD'li geliştirmekle övünürken bizimkisi; o cep telefonunu kullanarak hızlı şekilde kredi almakla övünüyordu.

Ve tabi reklam icabı Japonla , ABD'li "apışıp kalıyorlardı" ; Türk'ün bu mucizesi karşısında.

Türk imgesi ile dalga geçilen reklamlar serisine sıkça rastlamaya başladık (Bkz. Türk-Selim) . Türk'ü salak yerine koyan en son vaka ise bir reklam değil, bir savunma projesi töreniydi.

Geçenlerde Kayseri'de düzenlenen bir törenle; İsrail'e modernize ettirilen 170 adet M60 tankından sonuncusu teslim edildi. Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı törenle İsrail firması IMI'nın başarılı modernizasyon çalışmaları ve bu tank üzerinden Türk ve İsrail savunma sanayilerinin girişeceği ortak projeler anlatıldı. Bu tankla Kolombiya'nın açtığı ihaleye katılacağı vurgulandı. Kolombiya'nın açtığı ihalede yarışan diğer 3 modelin de İsrail'e ait olduğu ayrıntısı büyütülmedi.

170 tankın modernizasyonu için ödenen para 687.5 milyon dolar.

Yani eski tankı modernize etmek için tank başına 4 milyon dolar ödemiş olduk.

Bu rakamı bir perspektife oturtabilmeniz için sizinle başka ülkelerin tank alım rakamlarını paylaşalım:

General Dynamics firmasının Irak ordusuna sağlayacağı ve M60'lara göre çok daha üst düzey teknolojiyi temsil eden yeni M1A1 Abrams tanklarına vereceği fiyat : 150.5 milyon dolar

Toplam 140 tank için.

Anlayacağınız işgal altındaki Irak yeni model tankın tanesini 1 milyon dolar civarında bir rakama malediyor.

Şili'nin geçenlerde Almanya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 140 Leopard 2A4 - ki Leopard tankı bir çok uzman tarafından dünyanın en iyi ana savaş tankı olarak nitelendiriliyor - için ödeyeceği miktar 125 milyon dolar. Yani yeni model tank için ödenen miktar 1 milyon doların altında.

Hindistan'ın yine daha gelişmiş bir model olan T-90 AMT 'den 310 tane almak için ödeyeceği fiyat 700 milyon dolar. Yani tanesi 2 milyon dolar civarında.

Matematiğinizin kuvvetli olmasına veya silah uzmanı olmanıza gerek yok.

Temel bir insaf, ahlak ve vatan sevgisi yeterli.

Tank modernizasyonu adı altında eski tanka yeni makyaj için tanesine 4 milyon $....

Yeni tank için tank başına 1-2 milyon dolar arası değişen fiyatlar....

Sizce bu durumda yeni bir akıllı Türk reklamı çekilmesi gerekmez mi?

Sloganımız hazır....

AKP 'den Yeni Tarife : İsrail'le Konuşmanın Dakikası Sadece 4 Milyon Dolar

Açık İstihbarat

30 Nisan 2010 11:47
İşte Başbuğ'un Süper Uçağı
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları için ABD’den satın alınan ve Aralık 2009’da teslim alınan Gulfstream G550 tipi uçak kullanıma girdi.
Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook Digg Del.icio.us Reddit


ABD'ye yakıt ikmali yapmadan uçabiliyor

GENELKURMAY Başkanı ve kuvvet komutanları için ABD’den satın alınan ve Aralık 2009’da teslim alınan Gulfstream G550 tipi uçak kullanıma girdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Konya’da düzenlenen Anadolu Kartalı tatbikatına “09-001” kuyruk numaralı yeni uçağıyla geldi.

Türkiye’den ABD’ye yakıt ikmali yapmadan uçabilen bu uçağa, komutanların güvenliği için füzesavar sistemi de takıldı. TSK için satın alınan aynı tipteki ikinci uçağın da teslimat aşamasında olduğu öğrenildi.

100 MİLYON DOLAR

İki VIP uçağının çıplak maliyeti 100 milyon dolar. Uçakların üzerine entegre edilen elektronik harp sistemleri maliyeti bir miktar daha artırıyor. Saatlik giderleri 2300 dolar olan uçakların yıllık bakım maliyeti 1 milyon dolar. TSK için hazırlanan uçaklar olası bir saldırı anında “flare” (ısı topu) atarak kendisine yönelen füzeleri bertaraf etme yeteneğine sahip.

Uçaklar kriptolu haberleşme sistemine sahip bulunuyor. “Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi” (Enhanced Vision System - EVS) kızılötesi kameralardan aldığı görüntüleri baş üstü gösterge paneline aktararak görüş mesafesini azaltan kötü hava koşullarında dahi pilota rahat ve güvenli bir iniş sağlıyor.




Herhangi bir olağanüstü durumda, Genelkurmay Başkanı ve komutanlar operasyonları Genelkurmay Karargahındaymış gibi bu uçaktan yönetebilecek.

Yolcu kapasitesi: 14-18
Uzunluk: 29.4 metre
Kanat açıklığı: 28.5 metre
Yükseklik: 7.9 metre
Azami seyir hızı: 1056 km/s
Tavan irtifası: 15.545 km
Motorlar: 2 adet Rolls Royce BR-710
aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com