EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

GRİP AŞISI VE PERDE ARKASI

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Eyl 08, 2009 9:11 pm    Mesaj konusu: GRİP AŞISI VE PERDE ARKASI Alıntıyla Cevap Gönder

GRİP AŞILARININ ETKİLİ OLMADIKLARI ORTAYA ÇIKTI
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kucukusta@haberx.com
02.11.2011

Her sene milyonlarca insana yapılan grip aşılarının etkinliğinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını gösteren araştırmalara bir yenisi eklendi.

Minnesota Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan bir analiz, bugüne kadar aşı olanların gripten yüzde 70-90 oranında korunduğu iddialarının gerçek olmadığını ortaya koydu.

1967 senesinden beri grip aşılarıyla alâkalı 5.707 makalenin tarandığı ve bunlar içinde bilimsel bakımdan tam yeterli bulunan 31 tanesinin değerlendirdiği analize göre, grip aşılarının 18-65 yaş arasındaki sağlıklı erişkinlerdeki etkinliği yüzde 59!

Bu, aşı olan sağlıklı her 100 kişiden 40’ ının aşıdan hiçbir fayda görmediği manasına geliyor.

Araştırmadan ortaya çıkan diğer önemli sonuçlar şunlar:

BİR: Grip aşıları 12 mevsimin 4’ ünde etkisiz bulundu.

İKİ: 7 yaşından küçük çocuklarda buruna sprey şeklinde uygulanan canlı virüs aşılarının etkinliğinin yüzde 83 olduğu fakat daha büyük çocuk ve erişkinlerde etkili olmadığı gösterildi.

ÜÇ: 2009’ daki pandemide kullanılan H1N1 aşısının yüzde 69 oranında koruyucu olduğu belirlendi.

Çalışmanın başı olan Osterholm, “Binlerce çalışmayı eledik ama değerlendirme için seçtiklerimiz bize en iyi ve doğru bilgiyi verecek olan araştırmalardır. Çok veri olması çok işe yaramıyor; Çöplükten çöp çıkar” diyor ve ekliyor:

“Bir aşıya etkili bir aşı diyebilmek için koruyuculuğunun yüzde 85-95 arasında olması gerekir. Bu sonuç bizim yeni bir aşıya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.”

Bu sonuç ne işe yarayacak?

Osterholm, bu araştırmanın yeni grip aşısı çalışmalarına hız vereceği görüşünde. “Yeni grip aşısı araştırmalarının önündeki en büyük engel etkili olduğu sanılan ama aslında pek de işe yaramayan kullandığımız bu aşılardı. Bu aşıların bu kadar etkisiz olduğunun kanıtlanması yeni aşı çalışmalarını mutlaka hızlandıracaktır” diyor.



CDC grip aşısı için ne diyor?

Amerika’ nın kısa adı CDC olan ünlü Hastalık Kontrol Merkezi’ nin internet sayfasında hem profesyoneller hem profesyonel olmayanlar için Sorular-Cevaplar bölümünde uzun zamandan beri grip aşısının yüzde 70-90 oranında etkili olduğunu bildiriliyordu.

CDC’ nin, internet sayfasında, herhangi bir açıklama yapmadan aşının etkinliğini yüzde 70-90’ dan sessizce yüzde 50-70’ indirmesi konuyla ilgili çevrelere çok mânidar bulundu.

Bazı uzmanlar bu durumu CDC’ nin Osterholm’ un araştırmasından haberdar olması ve yayınlanacağını öğrenmeleriyle ilgili olduğunu ileri sürüyorlar.

CDC, 6 aylıktan büyük olan herkesin her yıl grip aşısı olmasını tavsiye ediyor.

Bu araştırmadan ne anlayalım?

BİR: Grip aşısıyla ilgili 5.707 yayın olmasına karşılık bunların 200’ den daha azında aşının etkinliğinin derinlemesine araştırıldığının belirlenmesi ve sadece 31’ inin değerlendirilmeye alınması bilimsel araştırmaların ne kadar “sorunlu” olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

İKİ: Araştırmacılar bu yayınların çoğunda grip aşılarının etkinliğinin bilerek veya bilmeyerek “abartıldığını” da söylüyorlar.

ÜÇ: Grip aşısı sağlıklı erişkinlere zaten tavsiye edilmiyor. Aşı özellikle yaşlılar ve bağışıklığı baskılanmış hastalar için gerekiyor. Sağlıklı insanlardaki etkinlik yüzde 59 ise, varın siz bunun esas aşıya ihtiyacı olanlarda ne olacağını hesap edin!

DÖRT: Risk grubunda olanlar grip aşısı yaptırabilirler fakat bunun koruyuculuğunun çok az ve bazı durumlarda hiç olmayacağını bilinmeli ve bağışıklığı kuvvetlendirmek için gereken diğer tedbirlere önem verilmelidir.

Gelelim neticeye

Bu araştırma, 1940’ lı senelerden beri kullanılmakta olan grip aşılarının aşı yaptırmaları zaten gerekmeyen sağlıklı insanlarda bile etkili olmadığını gösteriyor. Grip aşılarına methiyeler düzen uzmanlar da inşallah artık bu gerçeği görürler.



Virüslerin sürekli değişen yüzey antijenlerinden hazırlanan aşılardan en büyük faydayı aşı üreticileri görüyor.

Bu araştırmayı, tüm grip virüslerine etki edecek ve ömür boyu bağışıklık sağlayacak grip aşılarının geliştirilmesi için önemli bir başlangıç olarak görüyorum.

Bilim adamları grip aşılarına aşkla sarılacaklarına bu mantığı yanlış aşıya karşı çıksalardı, tüm grip virüslerine etkili ve ömür boyu korunma sağlayan bir aşı çoktan çıkmış olurdu.

KAYNAKLAR

http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(11)70295-X/abstract

http://www.cdc.gov/flu/protect/preventing.htm

http://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccination/effectivenessqa.htm

http://www.nature.com/ijo/journal/vaop/ncurrent/full/ijo2011208a.html

Kaynak: haberx

GRİP AŞISI HAKKINDA AKLA ZİYAN SORULAR
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta
kucukusta@haberx.com
27.09.2011

Şu günlerde “Grip aşısı alarmı” başlıklı yazıları okuyup da heyecanlanmamak mümkün değil. Bu sene grip salgını olacak mı, yoksa toplumda panik mi yaratılmak isteniyor? Grip aşısı olmak şart mı? Grip aşısı üreten firmaların ya da ilaç endüstrisinin bu işte rolleri var mı? Bu yıl piyasada olan grip aşısı bizi bu salgından koruyabilecek mi? Grip aşısı para tuzağı mı? gibi pek çok soruya cevap arıyorlar. Sorular bizden cevaplar sizden.

Şu günlerde “Grip aşısı alarmı” başlıklı yazıları okuyup da heyecanlanmamak mümkün değil.

Bu sene grip salgını olacak mı, yoksa toplumda panik mi yaratılmak isteniyor? Grip aşısı olmak şart mı? Grip aşısı üreten firmaların ya da ilaç endüstrisinin bu işte rolleri var mı? Bu yıl piyasada olan grip aşısı bizi bu salgından koruyabilecek mi? Grip aşısı para tuzağı mı? gibi pek çok soruya cevap arıyorlar.

Sorular bizden cevaplar sizden:

BİR: 1950’lerden beri yani 60 yıldan beri uygulanmakta olan bir aşı hakkına hâlâ “Yapılsın mı yapılmasın mı?” veya “Yan etkisi var mı yok mu?” ya da “Gerçekten etkili mi yoksa para tuzağı mı?” şeklindeki tartışmalar bu aşının etkinliği ve güvenirliliğini çok şüpheli kılmıyor mu?

İKİ: Bir aşıdan beklenen bir veya hadi bilemediniz 2 veya 3 doz yapıldıktan sonra o mikroba karşı en azından seneler hatta ömür boyu süren bağışıklık sağlamasıdır. Her sene yapılması gereken bir aşıya aşı demek doğru mudur?

ÜÇ: Grip aşılarının gribe karşı sağladığı bağışıklık bir sene bile sürmemektedir. Bu sene uzmanların grip aşısının ekim-kasım ayından önce yapılmasının aşının etkinliğini azaltacağını söylemeleri bunun açık bir delili değil midir?

DÖRT: Grip aşısının yüzde 70-80 koruyucu olduğu söyleniyor. Bu rakam, aşı yapılan genç ve sağlıklı insanların yüzde 70-80’ inde o virüslere karşı antikor oluştuğunu gösterir, aşının koruyuculuğunu kanıtlamaz. Üstelik aşının etkili olabilmesi için aşıdaki virüslerle hastalık yapan virüsün aynı olması gerekir. Aşının yüzde 70-80 koruyucu olduğu ifadesi bir aldatmaca değil midir?

BEŞ: Yaş ilerledikçe ve bağışıklığı etkileyen bir hastalık olması durumunda gençlerdeki kadar antikor da oluşmaması da çok önemlidir. Bir insanın gripten zarar görme ihtimali arttıkça aşıdan fayda görme şansının da o nispette azalması ironik değil midir?

ALTI: Amerika’ da son 20 yılda grip aşısı olan yaşlıların oranı yüzde 15’ den yüzde 65’ e çıkmasına rağmen yaşlıların hastaneye yatış ve ölüm oranlarında hiçbir azalma olmaması grip aşılarının bir işe yaramadığını göstermez mi?

YEDİ: 6 aylıktan büyük çocuklara grip aşısı yapılabilir denmesine karşılık aşının 2 yaşından küçük çocuklardaki etkinlik ve güvenirliliğinin bilinmediğinden haberiniz var mı?

SEKİZ: Grip aşısı üreticilerinin iki sene önceki domuz gribi salgınını dünya çapında bir korkutma kampanyası eşliğinde para kazanma yarışına çevirmeleri ve bunda da çok başarılı olmaları sizi hâlâ uyandırmadı mı?
haberx

GRİP AŞISI VE PERDE ARKASI
Prof. Dr. Ahmet Aydin

Pazartesi, 10 Kasım 2008
...gazetelere goz atarken bir haber gozume ilisti. 'Cok yakinda aylarca etkisini surdurecek grip salgininda 700 bin kisinin yasamini yitirebilecegine dikkat cekiliyor...' ve birkac sayfa sonra bir baska haber 'yeni grip asisi piyasaya verildi...' Tamam dedim 'korkut-sat kampanyasi' basladi...

Yukardaki cumleler daha once de beslenme bulteninde yazilari yayinlanan Uz. Dr. Murat Kinikoglu' nun 08.10.2006 tarihli AKSAM gazetesindeki 'Grip asisi' baslikli yazisindan alindi. Bultenimizin bu sayisini her sonbaharda gundeme gelen grip asisi sorununa ayirarak bircok kisinin kafasini karistiran grip asisi olalim mi? olmayalim mi? sorusunun cevabini almaya calisacagiz. Dr. Kinikoglu'nun yazisindan sonra editorumuz Prof. Dr. Ahmet Aydin'in grip asisi hakkindaki goruslerini ve ayrica grip ve diger solunum yolu enfeksiyonlarindan korunmanin yollari hakkindaki onerilerini okuyacaksiniz.

"Adimin 'ilac dusmani doktor'a cikmasina ramak kaldigini biliyorum. Bu yuzden 'vitaminlerin faydalari!' ile ilgili bir makale yazmaya karar vermistim ki Ingiltere'de yasayan bir hastam kontrole geldi. Donmeden once grip asisi olmak istiyormus. 'Neden Ingiltere'de yaptirmiyorsun?' dedim. 'Ingiltere'de grip asisi olmak cok zor...' dedi. Oyle buradaki gibi eczaneye gidip 'Kalfa...yap bana bir asi, tazesinden olsun...' diyemiyormussunuz. Bir-iki doktor gezip de asi olamayinca 'Nasil olsa Turkiye'ye gidiyorum orada yaptiririm...' demis.

Ingiliz ekonomisi zorda oldugu icin kisitlamaya gitmis olabilirler! diye dusundum. Belki de tiptaki gelismeleri bizim kadar yakindan takip etmiyorlardir kim bilir... Neyse efendim.

Hasta gittikten sonra gazetelere goz atarken bir haber gozume ilisti. 'Cok yakinda aylarca etkisini surdurecek grip salgininda 700 bin kisinin yasamini yitirebilecegine dikkat cekiliyor...' ve birkac sayfa sonra bir baska haber 'yeni grip asisi piyasaya verildi...' Tamam dedim 'korkut-sat kampanyasi' basladi...

Tam grip asilarinin piyasaya verildigi gune denk gelen 700 bin ölümlü grip haberi uzerine ben de kendi kendime 'ne derlerse desinler bu konuyu yaz' dedim....

Efendim taze asilar piyasaya verildi... Bundan sonraki iki-uc ay boyunca her gun gribin ne kadar oldurucu ne kadar korkunc bir hastalik oldugunu okuyup duracaksiniz... Once salgin tehdidi haberleri, sonra kus gribi haberleri artacak. Zaten kotu senaryolardan bikmissiniz, PKK, ekonomi, issizlik, irtica... 'Bari...' diyeceksiniz...'Bu kadar felaketin arasinda bir de grip olmayayim...' Haydi dogru eczaneye...

Sevgili okurlarim, ilac firmalari ve yogurtcular; halk arasinda 'her kolesterolu olan ilac kullanmali' seklinde 'yanlis' bir genel kani olusturmayi basardilar. Simdi de asi ureticileri 'herkesin grip asisi olmasi gerekir' seklinde gene yanlis bir dusunceyi topluma yerlestirmeye calisiyorlar. Grip asisi 'herkesin' olmasi gereken bir asi degildir. 'Bizim ulke icin grip asisi degil 'Hepatit B' asisi onemlidir...'

Durduk Yere Grip Asisi Olmayin...

1 Grip geciren kisinin vucudunda o viruse karsi koruyucu antikorlar olusur ve bir daha ayni virusle karsilastiginda etkilenmez. Nietzsche'nin 'Beni oldurmeyen, beni guclu kilar...' dedigi gibi gecirdiginiz her gripten daha guclu cikarsiniz. Bu yuzden grip olmaktan korkmayin. Tavuk suyuna corba, nane limon, ihlamur icin, bol bol sebze meyve yiyin, en onemlisi, istirihat edin, biraz tembellik yapip gribin tadini cikarin...

2. Cocuklariniza 'doktoru ozellikle onermedikce' grip asisi yaptirmayin. Icerigindeki 'timerosal' katki maddesinin civa icerdigini ve cocuklar icin noro-nefrotoksik (sinirler ve bobreklere zehirli etki) olabilecegini unutmayin...

3. Grip asisinin asi yerinde sislik, kizariklik ve agriya, nadiren de olsa bizzat kendisinin grip benzeri bir hastaliga yol acabilecegini bilin. Occulo-respiratory sendrom dedigimiz bu durumda hiriltili oksuruk, gozde kizarma, ates ve kas agrilari ile grip benzeri bir tablo ortaya cikar.

4. Grip asisinin ozellikle yumurta alerjisi olan kisilerde nadiren urtiker ve anaflaktik soka neden olan alerjik reaksiyonlar yapabilecegini bilmenizde fayda var...

5. Unutmayin ki grip asisi sadece secilen bazi grip suslarina (cinslerine) karsi koruma saglar. Asi olmaniz 'kesinlikle grip olmayacaginiz' anlamina gelmez.

Peki kimler asi olacak? FDA, basit bir gribin hayati risk olusturacagi kadar duskun ve yasli insanlarin, astimli ve kronik bronsitli hastalarin, kalp hastalari, bobrek hastalari, seker hastaligi, AIDS gibi kronik hastaligi olanlarin grip asisi olmasinda fayda oldugunu soyluyor."

Ve bir not..Yillar once, emekliligimden sonra gorev aldigim bir kurulusta bir gun herkes grip asisi olacak dediler ve millet revirde kuyruk olusturdu.. Ben oldum olasi igneden uzak durdugum icin asiya gitmedim.. Bana bagli olarak calisan ve asilanan 9 personel birer birer yataga duserken o kis ben nezle bile olmadim.. Yaziyi okuyunca bu da aklima dusuverdi..

Hep ayni hikaye. Sonbahar basladiktan sonra gazeteler 'gripten dunyada su kadar kisi olecek seklinde' grip ile ilgili haberler ile dolmaya basladi. Tabii ayni gazetelerde grip asilarinin boy boy reklamlari da var. Eczanelerin camekanlari "Yeni grip asisi geldi" ilanlari ile doldu. Isteyen kisi hekime danismadan eczaneye giderek asi olabiliyor. Dostlarimiz, akrabalarimiz ve hastalarimiz her yil bikmadan hep ayni sorulari soruyorlar. "Grip asisi olalim mi?", "Grip asisinin zarari var mi?", "Grip asisi Alzheimer hastaligi yapabilir mi?" , "Grip asisi otizme yol acabilir mi?", "Grip asisi kanser yapar mi?"

Isterseniz konuyu sorulu cevapli bir sekilde irdeleyelim.

Grip asisi soguk alginligindan ve diger ust solunum yolu enfeksiyonlarindan korur mu?

Grip asisi sadece grip mikrobuna etkilidir; soguk alginligina ve diger ust solunum yolu enfeksiyonlarina degil.

Grip asisi her grip virusune etkili midir?

Grip asisi sadece influenza viruslerinin yaptigi griplere karsi koruyucu olabilir. Ornegin yapilan asi kus gribinden korumaz.

Influenza virusunun A, B ve C tipleri hastalik yapar (daha cok A ve B tipleri). Her tipin bircok susu (alt tipi) vardir.

Asilar iki A susu ve bir B susu icerir (trivalan = uc degerlikli). Bunlar en cok gorulen suslardir ve bunlardan yapilan asilar influenza enfeksiyonlarinin % 70'inden korur. Diger suslarla olan (%30) influenza enfeksiyonlarini etkilemez.

Bir susa karsi kazanilan bagisiklik digerleri icin gecerli degildir. Ayrica viruslerin sik sik antijenik mutuasyonlara ugramasi (yapi degistirmesi) nedeni ile kalici bir bagisiklik mumkun degildir.

Kimler asi yaptirmalidir?

• Saglikli cocuklara onerilmez. Sik gecirilen ust solunum yolu enfeksiyonlari gercek bir endikasyon degildir; Asi, maalesef cocuk yuvalari ve kreslerde yaygin olarak uygulanilmaktadir.

• Bazi hekimler kronik hastaliklari (akciger, bobrek, kalp diyabet vb) olan kisilere her yil grip asisi olmalarini onermektedir. Bize gore potansiyel zararlari nedeni ile bu kisilere asi yapmaktan kacinilmalidir.

• Bagisikligi baskilayici (immunsupresif) tedavi gorenlerde (kanser hastalari vb) grip asisi yapilabilir. Bize gore asi yapmanin tek endikasyonu budur. Ama yine de potansiyel tehlikelere karsi uyanik olunmali, ve mumkun oldugunca asidan kacinilmalidir.

• Bazi hekimler yasli kisilere her yil grip asisi onermektedir. Bu hekimlerin hastalarina mutlaka asinin icinde aluminyum, civa gibi agir metaller oldugunu ve bunlarin bunamaya yol acabilecegini uyarmasi gerekir.

Grip asisi hangi yaslarda kac dozda yapiliyor?

Asi grip mevsiminin(Sonbahar) ilk aylarinda (ekim-kasim) yapilir

Asi 6 aydan kucuk bebeklerde yeterli bagisiklik saglamaz.

6 ay - 3 yas arasi cocuklara: 4-6 hafta ara ile iki kez yarimsar (0.25 mL) doz kas icine yapilir.

4-12 yas arasi 0.5 mL tek doz. Ilk kez yapiliyorsa 4-6 hafta sonra ikinci doz yapilir.

Daha sonraki yaslarda ve buyuklerde: 0.5 mL tek doz yapilir. ikinci doz yapilmaz.

Grip asisinin sagladigi bagisiklikla, dogal olarak gecirilen gribin sagladigi bagisiklik ayni midir?

Grip asisi solunum yolunu devre disi biraktigi icin (agizdan alinmiyor, igne tarzinda kalcadan yapiliyor) bagirsakta mukozal (ic tabaka) bagisiklik saglamiyor. Dogal olarak gecirilen mikrobik hastaliklar ise mukoza bagisikligi yapiyorlar. Bu da bagisiklik sistemini guclendirerek bircok alerjik ve kronik iltihabi hastaliktan sizi koruyor (hijyen teorisi). Her hastaligin asisini oluyorsaniz bu korunmadan yoksun kaliyorsunuz.

Etkisi bu kadar supheli olan asinin zararlari var mi?

Once asinin hangi maddeleri icerdigine bakalim;

- Etilen glikol: Antifrizde bulunan bir toksindir. Antifriz cocuk gelisimini bozabilir ve kisirliga ve asidoza neden olabilir.

-Fenol: Dezenfektan bir boyadir

- Formaldehit: Kanser yapan bir kimyasaldir

- Aluminyum: Asida antikor cevabini arttirmak icin kullanilir. Alzheimer, sara ve kansere neden olabilir.

-Timerosal (civa: Tarife gerek var mi?) Beyin hasari, otizm ve otoimmun hastaliklara yol acabilir. Civa cikartildiktan sonra California'daki otistik cocuklarin sayisinda bariz azalma olmustur (bak baslenme bulteni). Icinden civanin cikartilmadigi tek asi grip asisidir. Diger asilardan farkli olarak grip asisinin her yil yapilmasi beyin hasari riskini artirmaktadir.

-Neomisin ve Streptomisin: Antibiyotik olarak kullanilir. Bazi insanlarda alerjiye yol acar. Grip asisi ayrica yumurta alerjisi olan kisilerde nadir de olsa kurdesen ve anaflaksi soku gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

-Asi, grip benzeri belirtilere de yol acabilir.

Bu bilgilerden sonra dusunun: Attiginiz tas, urkuttugunuz kurbagaya degiyor mu?

Gripten korunmak icin ne yapalim?

Enfeksiyonlardan korunmak icin neler yapilmali?

• Hijyen kurallarina uyulmali.

• Un ve sekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi dogal gidalardan zengin bir diyet kullanilmali

• Margarin ve sivi (misir, soya, aycicegi vb) yaglarin kullanilmamasi, bunlarin yerine hayvani yaglarin ve zeytin yaginin yenilmeli.

• Balik yagi alin.

• Bagirsak florasinda bulunan probiyotikleri artirdiklari icin bol fermantasyon urunleri (kefir, tursu, yogurt, peynir, sarap, boza, sirke, tuzlama yiyecekler, bira mayasi) tuketilmeli.

• Gunde en az 3-5 dakika kultur fizik yapilmali ve yarim saat yurunmeli.

• Guneslenilmeli ya da D vitamini alinmali.

• Erken yatip erken kalkilmali.

• Alkol tuketilmemeli

Grip tedavisi icin ne yapalim?

• Istirahat edin

• Sekerli hicbir sey yemeyin (alyuvarlarin mikroplari yutmasini engelliyor)

• Hava gunesli ise guneslenin ya da gunde 10-20 damla D vitamini alin

• Nane-limon, ihlamur ve diger ot caylarini icin (sekersiz!)

Asagidaki sekilde C vitamini alin;

Soguk alginligi ya da gribal enfeksiyonun ilk isaretlerinde (bogaz agrisi, aksirma, ates, kirginlik, burun cekme vb) 1-2 gram C vitamini alin. (1 silme cay kasigi askorbik asit 1 gramdir, eczanede satilan tabletler genellikle 0,5 gramdir.

Her saat ayni miktari almaya devam edin. Genellikle birkac saat icinde semptomlariniz hafifleyecektir.

Eger semptomlariniz hafiflemezse saatlik miktari 2-4 grama cikartin. Hafif ishal olmaya baslamissaniz dokulariniz doymus demektir. O zaman bir onceki doza donebilirsiniz.

Bu sirada sekerli bir gida, antibiyotik, vazokonstriktor (damar buzucu burun damlasi, antihistaminik ve dekonjestan alinmasi ise mevcut hastaligin siddetini artirir ve suresini uzatir.

C vitaminini birden keserseniz hastalik belirtileri tekrarlayabilir. O nedenle tedaviyi azalta azalta sonlandirin. Hastalik genellikle 2-3 gun icinde tedavi olur.

Saglicakla kalin...

Kaynaklar:

http://chetday.com/noflushots.htm

http://www.mercola.com/2000/nov/26/flu_shots.htm

Grip olanın vücut direnci aşı olandan fazla
21:15 - Hollandalı araştırmacıların son bulguları na göre, grip geçiren insanlar, özellikle de çocuklar, bu hastalığa karşı vücut direncini aşı olanlara göre daha fazla artırıyor. Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, Rotterdam Üniversitesi Erasmus Tıp Merkezinden virolog Rogier Bodewes, gribe karşı aşı yaptırmamanın daha faydalı olabileceği görüşünü dile getirdi. 26.11.2009 BERLİN
netgazete

11 Aralık 2009
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) danışma kurulunda yer alan 4 profösörün aşı firmalarının danışmanı olduğu ortaya çıktı

Vatan gazetesinin haberine göre dünyayı ayağa kaldıran domuz gribi salgınıyla ilgili korkunç bir şüphe ortaya atıldı. H1N1 virüsünün aslında abartıldığı kadar ölümcül, salgının da şiddetli olmadığı; grip konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi olan bir profesör ile 3 arkadaşının, danışmanlık yaptıkları ilaç şirketlerine para kazandırmak için panik yarattığı iddia edildi!

Rotterdam Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Albert Osterhaus, dünyada grip konu olduğunda akla gelen tek isim. Hatta bu nedenle kendisine bilim dünyasında takılan ad: Doktor Grip. SARS ve kuş gribi paniklerinde hep Dünya Sağlık Örgütü'nün krizi önlemek için başvurduğu ilk isim o oldu. Şimdi Hollandalı "Doktor Grip" ile ilgili bir iddia tüm dünyayı kasıp kavuruyor.

İddiayı Hollanda basını yazdı

İlk kez saygın bilim dergisi Science'da kısa bir makale ile dile getirilen, ardından Hollanda'da yayınlanan De Telegraaf gazetesi tarafından yayınlanan iddia, grip salgınının Doktor Grip'in servetinde dramatik bir artışa sebep olduğu yönünde. Profesör Osterhaus Avrupa İnfluenza Bilimsel Araştırma Grubu'nun Başkanı. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) danışma kurulu olan SAGE'nin de üyesi. Hatta WHO, domuz gribiyle ilgili olarak "küresel pandemi" kararı aldığında Osterhaus SAGE'ye başkanlık ediyordu. Ancak bunun yanında Osterhaus'un bir de aşı geliştirip üreten bir şirketi var. Profesör aynı zamanda da Roche, Novartis, Baxter, Mediimmune, Glaxo, Sanofi Pasteur gibi ilaç şirketlerine de maaşlı danışmanlık yapıyor. Yani küresel bir domuz gribi salgının fayda sağladığı tek bir isim varsa o da Osterhaus. Hem şirketinin değeri bu süreçte oldukça artmış durumda hem de danışmanlık ücreti.

DSÖ'yü de yönlendirdi

Ama daha vahim olan ise Danimarka'nın Information ve İsveç'in SVG gazetelerinde çıkan iddialar. Bu da SAGE'deki 8 kişilik heyette yer alan Osterhaus ve 3 arkadaşının "danışmanlık yaptıkları ilaç şirketlerinin baskısıyla DSÖ'yü yönlendirerek aslında var olmayan bir paniği tüm dünyaya yutturduğu" iddiası. SAGE'de yer alan Osterhaus'un yakın arkadaşı Profesör Frederick Hayden, Roche ve Glaxo'nun maaşlı danışmanı. Profesör Arnold Monto, "40 yıldır küresel salgını bekleyen adam" olarak biliniyor ve burundan verilen domuz gribi ilacını üreten Medimmune, Glaxo ve Viro Pharma şirketlerine danışmanlık yapıyor. Yine aynı heyette yer alan David Salisbury, İngiltere'deki imunizasyon programının başkanı ve ilaç şirketleriyle danışmanlık ilişkisi içinde... Yani 8 kişilik heyetin en etkili 4 ismi ilaç şirketleriyle organik bağ içinde. Domuz gribini JP Morgan'ın tahminlerine göre ilaç şirketlerine 7.5-10 milyar euro para kazandıracak bir hastalık konumuna yükselten süreçte de bu bilim adamlarının yönlendirmesinin hayati önem taşıdığı biliniyor. Bu uzmanların desteğiyle hazırlanan raporlarda WHO domuz gribine karşı aşılamayı 24 kez, ilaçlı tedaviyi de 18 kez önerirken, sık el yıkamanın önemine ise sadece 2 kez değinildi.

'Salgın' tanımını değiştirdi

Bu konudaki en önemli kanıtlardan biri Der Spiegel dergisine konuşan ve grip konusundaki araştırmaları değerlendiren Cochrane Teşkilatı'nın başkanı Epidemolog Tom Jefferson'un altını çizdiği gerçek. Buna göre DSÖ, Nisan 2009'da yine bu bilim adamlarının tavsiyesiyle tüm dünyada hükümetlerin referans aldığı "pandemi" (salgın) tanımını değiştirdi. Eski tanımda WHO'nun bir hastalığı pandemi olarak ilan edebilmesi için yeni bir virüsün ortaya çıkması, hızla yayılması, insanların bu hastalığa bağışıklığının bulunmaması, yüksek ölüm oranına sahip olması ve bulaşma oranının yüksek olması gerekiyordu. Ancak Nisan ayında alınan kararla WHO, bu son iki şarttan vazgeçti ve ölüm oranı yüksek olmayan domuz gribi hastalığı bir anda pandemi tanımının içinde kendine yer bulmuş oldu. Ardından 11 Haziran'da WHO "küresel salgın" kararı aldı. Tüm dünyada hükümetler milyonlarca doz aşı siparişi verdi, ilaçlar stok edilmeye başlandı. Yani ilaç sektörüne milyarlarca dolarlık bir gelirin kapısı aralandı. İddiaya göre WHO'nun bu kritik kararları aldığı toplantılara profesörlerin taşvikiyle Glaxo, Novartis ve Baxter'in temsilcileri de gözlemci sıfatıyla ilk kez katıldı.

Hakkında soruşturma başlatıldı

Tüm bu iddiaların gazetelerde yer bulmasının ardından Hollanda parlamentosu Doktor Grip hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi. Düzenlenen özel oturumda Osterhaus'un bağlantıları didik didik edildi. Ancak meclis ülkedeki bir numaralı sağlık otoritesi olarak gördükleri profesör ile bağları koparmamayı kararlaştırdı. Şimdi ise Rus meclisinde (Duma) bir hazırlık yapılıyor. Duma'nın Sağlık Komisyonu Cenevre'deki WHO temsilcilerine iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesi talimatı verdi.

Profesör David Salisbury

- SAGE'nin üyesi

- İngiltere'deki imunizasyon programının başkanı İlaç şirketlerine danışmanlık yapıyor.

Prof. Albert Osterhaus

- Avrupa İnfluenza Bilimsel Araştırma Grubu'nun Başkanı.

- Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) danışma kurulu olan SAGE'nin üyesi. Hatta WHO, domuz gribiyle ilgili olarak "küresel salgın" kararı aldığında SAGE'ye başkanlık ediyordu.

- Aşı geliştirip üreten Viros Cope adlı bir şirketi var.

- Aynı zamanda Roche, Novartis, Baxter, Medimmune, Glaxo, Sanofi Pasteur gibi ilaç şirketlerine maaşlı danışmanlık yapıyor.

Profesör Arnold Monto

- SAGE'nin üyesi

- Burundan verilen domuz gribi ilacını üreten Medimmune, Glaxo ve Viro Pharma şirketlerine danışmanlık yapıyor

Profesör Frederick Hayden

- SAGE'nin üyesi

- Bir numaralı aşı üreticileri Roche ve Glaxo'nun maaşlı danışmanı.

DOKTOR GRİP'İN İŞİ Mİ?

Rotterdam Üniversitesi Profesör Albert Osterhaus, dünyada grip konu olduğunda akla gelen tek isim. Hatta bu nedenle kendisine bilim dünyasında takılan ad: Doktor Grip. SARS ve kuş gribi paniklerinde hep Dünya Sağlık Örgütü'nün krizi önlemek için başvurduğu ilk isim o oldu.

Harvard Üniversitesi: Salgın çok şiddetli değil

ABD'li ve İngiliz bilim adamları domuz gribi salgının dünyayı tahmin edildiği kadar şiddetli vurmadığını öne sürdü. Amerika'daki Harvard Üniversitesi ve İngiliz Tıbbi Araştırma Konseyi tarafından yürütülen araştırmalarda ABD'deki domuz gribinden ölüm oranları ve önceki grip sezonlarındaki ölüm oranları incelendi. Buna göre domuz gribinden ölüm oranı her yıl grip yüzünden ortalama 36 bin kişinin yaşamını yitirdiği ülkede, ortalamanın biraz altında kalabilir ya da en kötü ihtimalle bunun çok az üzerine çıkabilir. Ağustos ayında ABD Başkanı'nı bilgilendiren Bilim ve Teknoloji Danışmanları Konseyi tarafından hazırlanan bir raporda domuz gribinden ölü sayısının 30 bin ile 90 bin arasında olacağı hesaplanmıştı. Harvard Üniversitesi profesörü Marc Lipsitch, hatalı olduğunu öne sürdüğü bu tahminin sınırlı verilerle yapıldığını söylüyor.

WHO açıklama yaptı: İddialar kesinlikle asılsız

İDDİALAR üzerine WHO sözcüsü Gregory Hartl, bir açıklama yaptı. WHO toplantılarına ilaç sektöründen temsilcilerin bulunmasının doğal olduğunu söyleyen sözcü, toplantıda bulunan temsilcilerin hiç söz hakkı olmadığını ve toplantının gidişatını etkilemediğini sözlerine ekledi ve "Aşı yapıyoruz ve bu yüzden aşının içinde olanları bilmemiz gerek" dedi. WHO'da çalışan herkesin geçmişlerinin çok sıkı bir biçimde incelendiğini açıklayan Hartl, adı skandala karışan Frederick Hayden'in Dünya'daki en iyi virolog olduğunu ve grip hakkında birşey sorulması halinde cevap verecek ilk kişinin Hayden olması gerektiğini belirtti. WHO'nun çalışanlarının finansal geçmişlerini kamuoyuyla paylaşmalarının şimdilik mümkün olmadığını söyleyen Hartl WHO'nun özgür bir kurum olduğunu açıkladı.
aktifhaber

11 Ocak 2010 14:28
Domuz Gribinde Şok İddia: "Domuz gribi sahte salgın"
Avrupa Konseyi Sağlık Şefinin domuz gribi ile ilgili son açıklaması tüm dünyada büyük yankı uyandıracağa benziyor.

Domuz gribi salgınını 'sahte salgın' olarak nitelendiren Sağlık Şefi Wolfgang Wodarg, grip ilacı ve grip aşısı üreticilerinin Dünya Sağlık Örgütü'nün domuz gribini 'salgın' olarak ilan etmesine neden olduklarını belirtti.

İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre, DSÖ'den yapılan salgın alarmından sonra ülkeler sağlığa ayırdıkları bütçeyi arttırdılar; bu da ilaç firmalarının domuz gribi aşısı ve grip ilaçları satışlarından ciddi kar elde etmesine zemin hazırladı.

Domuz gribinin fazla ölümcül olmadığını iddia eden Sağlık Şefi'nin ilaç firmalarının salgın alarmı ilan edilmesinde etkisinin araştırılması için verdiği teklif, Avrupa Konseyi'nde kabul edildi.
aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TIBBÎ DÜŞÜNCELER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com