EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Küresel sermayenin bankacılıktaki payı % 39,8

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 10:56 pm    Mesaj konusu: Küresel sermayenin bankacılıktaki payı % 39,8 Alıntıyla Cevap Gönder

Küresel sermayenin bankacılıktaki payı % 39,8
10:10 - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin'in bilgi notuyla yanıtladı. Türk bankacılık sistemindeki sermaye payının yüzde 21,3 seviyesi düzeyinde olduğu ifade edildi. Bu paya, yurt dışı yerleşik yatırımcılar tarafından elde tutulan yüzde 18,5 oranında borsa payları eklendiğinde, toplam küresel sermaye payının yüzde 39,8 olduğuna işaret edildi. 02.01.2010 ANKARA netgazete

Türkiye'de 300 Yeni Şube
03 Aralık 2010

ABD'de ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), İtalyan sermayeli UniCredit Bankası'nın Türkiye'de 300 yeni şube açacağını bildirdi.
Gazetenin haberinde, UniCredit Bankasının Üst Yöneticisi (CEO) Federico Ghizzoni'nin Londra'da yaptığı açıklamada, bankanın Orta ve Doğu Avrupa'da gelecek 5 yıl içinde bölgedeki önemli bankalardan biri olarak rolünü artırmak amacıyla 900 yeni şube açacağını söylediği kaydedildi.
Ghizzoni, bölgede şu anda 3 bin 860 şubesi olan UniCredit'in, Türkiye'de 300, Romanya'da 300, Macaristan'da 120, Rusya, Bulgaristan ve Sırbistan'da da toplam 180 olmak üzere 900 yeni şube açacağını bildirdi.

"GELECEĞİ EN PARLAK PAZAR"

Türkiye, Polanya ve Rusya'nın UniCredit'in faaliyet gösterdiği "geleceği en parlak pazarlar" olduğunu belirten bankanın Üst Yöneticisi Ghizzoni, UniCredit'in bu yıl "yükselen pazarlardan elde ettiği gelirin yüzde 72'sini bu 3 ülkeden kazandığını ve bu rakamın 2012'de yüzde 75'e çıkmasını beklediklerini" vurguladı.
altifhaber
25 Ağustos 2009 Salı
ABD Akbank'a ortak oldu

BDDK, Akbank'ın beşte birine sahip olan Citibank'ın Türkiye'deki varlığını ABD Hazinesi'nin devralmasına izin verdi. Bankacılık sisteminde böylece, sadece yabancı şirketlerin dışında bir yabancı devlet daha dahil oldu.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), ABD Hazinesi'nin Citibank'ın Türkiye'deki varlıklarının yüzde 33,6'lık kısmını devralmasına izin verdi. Citibank'ın Türkiye'de Akbank'ın yüzde 20'sine sahip olması nedeniyle, söz konusu devir işleminden banka da etkilendi ve ABD resmen Akbank'ın ortağı konumuna geldi.

Citibank, 2006 yılında Akbank'ın yüzde 20'lik hissesini satın alarak Türkiye'deki faaliyetlerinde dev bir adım atmıştı. Citibank'a ABD Hazinesi'nin ortak olmasından sonra, ABD Hazinesi şirketin Türkiye'deki varlıklarının yüzde 33,6'sını devralmak için BDDK'ya başvurmuştu. BDDK'nın başvuruya olur vermesinden sonra, Citibank'ın Türkiye'deki varlıkları arasında yer alan Akbank hisseleri de ABD Hazinesi'ne geçmiş oldu.

ABD Hazinesi sahip olduğu hisseler nedeniyle, Akbank yönetim kurulunda bir üyeyi belirleme inisiyatifine de sahip oldu.

Citibank'ı ABD Hazinesi kurtarmıştı
Citibank, kriz öncesinde 2,3 trilyon dolarlık aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası idi. Citibank'ın iflas sinyalleri vermesinin ardından ABD Hazinesi, finans tekeline 45 milyar dolarlık kaynak aktararak bankaya ortak oldu. Böylece, ABD Hazinesi Citibank'ın ana hissedarı konumuna geldi.

Haber Kaynağı: (soL.org)
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com