EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Gurbetçilere Bulgaristan'da otoban eşkiyası soygunu

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Ağu 01, 2009 9:46 pm    Mesaj konusu: Gurbetçilere Bulgaristan'da otoban eşkiyası soygunu Alıntıyla Cevap Gönder

Gurbetçilere otoban eşkiyası soygunu

Bulgaristan'da, yaz başında bir Türk gurbetçi ailesini soyup aracını kundaklayan Bulgar otoyol mafyası yine eyleme geçerek, başka bir Türk ailesine daha aynı dehşeti yaşattı.

01 Ağustos 2009 17:14

Almanya'nın Münih kenti bölgesinde eşiyle otomotiv sanayiinde çalışan Akın Naci Aksoy (44), ailesiyle Türkiye'ye dönerken Bulgaristan'da dün örgütlü silahlı Bulgar otoyol mafyasının saldırısına uğradı.

Aksoy, ''30 senedir Bulgaristan'dan geçiyorum, ama bir daha geçmeyeceğim'' dedi.

Türkiye'de bir düğüne katılmak üzere 2 haftalığına yola çıktığını açıklayan Aksoy, Bulgaristan'a girene dek mutlu bir yolculuk yaptığını, ancak Bulgaristan'da otoyol mafyasının yaşamını altüst etiğini söyledi.

POLİS GİYSİLİ SALDIRGAN

Türk gurbetçilerin Bulgaristan'da korkulu rüyası olan örgütlü otoban saldırganlarıyla karşılaştıklarını açıklayan Aksoy, ''Önünde mavi lamba olan beyaz bir araba bizi çevirdi. Arabadan çıkan üzerinde (Police) yazılı sadece gözleri görünen kar maskeli ve polis üniformalı 2 kişi, uzun namlulu silahla tehdit ederek beni arabadan zorla indirdiler'' diye konuştu.

Aksoy, üçüncü kişinin gelen araçta kaldığını, diğer ikisinin de kendisine, eşi ve 2 çocuğun kelepçe taktıklarını söyledi. Saldırganların kendi aralarında sürekli Bulgarca olarak telsizle haberleştiklerini açıklayan Aksoy, ''Bizi cipimizin arka koltuğuna oturtup dağ başında ıssız bir yere götürdüler'' dedi.

KORKULU SAATLER

Gurbetçi Aksoy, eşi Nalan (45), oğlu Alper (17) ve kızı Hande (21) ile birlikte silah tehdidi altında tüm para, kimlik belgeleri ve değerli eşyalarını teslim ettiklerini açıkladı.

''Soyguncular Türkçe olarak (altın) diyerek, boynumdaki kolyeyi bile koparttılar. Elimde bir tek kol saatim kaldı'' diye konuşan oğul Alper, son derece örgütlü çalıştıkları görünen saldırganların aralarında 4 bin Avro, kimlik belgeleri ve 2 cep telefonu olmak üzere tüm eşyalarını aldıklarını bildirdi.

Yerleşim yerlerinden uzak, yalnızca köpek seslerinin duyulduğu bir yerde terkedilen Aksoy ailesini kaçıran soyguncular, olay yerinden kaçmadan önce aile üyelerini birbirine bağlayıp kelepçelerini daha sıkı duruma getirdiler.

CEP TELEFONU YAŞAM KURTARDI

Alper'in eşi Nalan ve kızı Hande, soğukkanlılığını koruyarak iç çamaşırlarında sakladıkları cep telefonları sayesinde aileyi kurtarmayı başardılar.

Soyguncular tarafından terkedildikleri yerden Bulgar güvenlik güçlerini arayarak polisin kendilerini bulmasını sağlayan aile, polisin 2 saat sonra çığlıklarını duyup kendilerine ulaştığını anlattı.

Polisin gelmiş olmasına karşın yapılan inceleme ve soruşturma işlemleri yüzünden 3 saat daha gece soğuğunda açık havada kalmak zorunda olan aile, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği tarafından gönderilen özel araçla elçilik binasına getirildi.

Kaçırıldıkları yerden 2 kilometre uzakta ciplerini kundaklanmış olarak gördüklerini açıklayan Aksoy, ''Elimizde bir naylon poşeti doldurmayacak kadar eşya kaldı'' dedi.

haber7

26 Ekim 2009 18:45
Otoyol Mafyası Yine Sahnede
Bulgaristan'dan transit geçiş yapan yabancıların korkulu rüyası olan otoyol mafyası, yine gurbetçi Türkleri hedef seçti..

Almanya'dan Türkiye'ye gelmek üzere Bulgaristan'dan transit geçiş yapmaya çalışan iki Türk, polis kıyafetli ve kar maskeli Bulgar otoyol mafyasının saldırısına uğradı.

Türkiye'nin Sofya Büykelçiliği ve Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, iki Türkün içinde bulunduğu Alman plakalı Mercedes marka otomobil, polis kıyafetli ve kar maskeli soyguncular tarafından, başkent Sofya'dan 44 kilometre mesafedeki İhtiman bölgesinde durduruldu.

Soyguncular, iki Türkü, silah tehdidiyle Borika köyü yakınlarındaki dağlık alana götürdü. Araçta bulunan değerli eşyaları ve gurbetçilerin üzerindeki nakit paraları alan soyguncular, bununla da yetinmeyip gurbetçileri soyarak bir ağaca kelepçeledi. Soyguncuların kaçmadan önce de gurbetçilerin otomobilini yaktığı bildirildi.

Sabaha kadar bir ağaca kelepçeli vaziyette dağ başında kalan iki gurbetçi, kendilerini gören bir köylünün durumu Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'ne bildirmesi üzerine, son anda donarak ölmekten kurtuldu.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, iki gurbetçi İhtiman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Otoyol mafyasının saldırısına uğrayan gurbetçi 2 Türkün hem soğuktan hem de korkudan şok geçirdiği, ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
aktifhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com