EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

''KATİL ERDOĞAN'' HAKARET SAYILMADI

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MAHKEME KARARLARI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Tem 01, 2009 10:29 pm    Mesaj konusu: ''KATİL ERDOĞAN'' HAKARET SAYILMADI Alıntıyla Cevap Gönder

''KATİL ERDOĞAN'' HAKARET DEĞİL!
Mart 5, 2013

Protestoda atılan 'Katil Erdoğan' sloganlarıyla ilgili davada karar çıktı.
Aydın’da,Erdoğan protestosu sırasında atılan “Katil Erdoğan” sloganına yönelik olarak açılan davada beraat kararı çıktı. Hakim Fethiye Bilici, gerekçe metnindeki ifadeleriyle de yargı tarihinin en özgürlükçü kararlarından birine imza attı.

Radikal’in haberine göre; 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesi (Roboski) sınır köyleri ile Irak arasında kaçakçılık yaparak geçimini sağlayan köylüler savaş uçakları tarafından bombalanmış, olayda 35 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın duyulmasının ardından tüm yurtta protesto eylemleri yapılırken, Aydın ilinde de 31 Aralık 2011 günü, İHD, BDP , ÖDP, EMEP tarafından bir eylem düzenlendi.

Eylemin sonunda “Katil Erdoğan” sloganları atılınca, basın açıklamasına katılan 7 kişiye ‘Başbakan’a hakaret’ iddiasıyla dava açıldı. Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 29 Ocak 2013’te beraat kararıyla sonuçlandı. Hakim Fethiye Bilici, gerekçeli kararında, adeta demokrasi ve hukuk dersi verdi.

Kararda, ‘Katil Erdoğan’ sloganın bir hakaret olmadığı, Başbakan’ın olayın çözülmesiyle ilgili sorumluluğunu vurguladığı belirtilerek şöyle denildi: “[Uludere’deki] olayın aydınlatılarak faillerinin tespitinden sorumlu olduğunu, sanıkların da bu sorumluluğu hatırlatmak için bu sözü söylediklerini…”
‘Katil’ ifadesinin, “sokaktaki sıradan bir vatandaş” için hakaret sayılabileceğini kaydeden Hakim Bilici, “Ancak seçilmişlerin daha toleranslı olmaları kendilerinden beklenir” dedi. Bilici, “Slogan her ne kadar kaba ve provokatif” olsa da eylemcilerin, “Uludere olgusuna dayanan değer yargılarını bu şekilde keskin ve dikkat çekici bir dil kullanarak ifade ettiklerini” vurguladı.

‘BAŞBAKAN DAHA TOLERANSLI OLMALI’

Bilici, kararında, şunları söyledi: “Sanıkların bu sözleri, 35 köylünün öldürülmesinden duydukları öfke ve üzüntünün etkisiyle kapıldıkları infial ile söyledikleri, Başbakan’ın görevi gereği bu olaydan dolayı siyaseten sorumlu olduğu, zira Başbakan’ın terör nedeniyle yaşamını yitiren her vatandaştan sorumlu olduğu, bu olayın aydınlatılarak faillerinin tespitinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanının yetki ve sorumluluğu içinde olduğu, sanıkların da bu bilinç ve irade ile katılana bir tür sorumluluğunu hatırlatmak suretiyle göreve çağırma amacıyla bu sözü söyledikleri…”
Bilici, “Başbakanın sahip olduğu kudret, ayrıcalıklı hak ve yetkiler dikkate alındığında, bunlarla aynı orantılı olarak önemli ve geniş sorumlulukları yüklenmiş olduğu, bu sorumluluklar çerçevesinde kendisine yalnızca zararsız ve lehte eleştiriler değil, sırasında kırıcı, şoke eden yada rahatsız edici bilgi ve düşüncelerin de ifade edilebileceği, bunların demokratik toplumların vazgeçilmezleri olan çoğulculuk, hoşgörü ve açık fikirliliğin gereklerinden olduğu, üslubun iletişimin bir parçası olduğu ve ifadenin içeriği ile birlikte üslubun da korunması gerektiği, dava konusu ‘Katil Erdoğan’ sözünün kaba ve provokatif olduğu kabul edilse bile bunların kamuoyuna yansımış Uludere olayı olgusuna dayandığı, sanıkların bu olguya dayanan değer yargılarını bu şekilde keskin ve dikkat çekici bir dil kullanarak ifade ettikleri, atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından beraatlerine karar verilmiştir” diye yazdı
http://sozcu.com.tr/2013/gundem/katil-erdogan-hakaret-degil.html

“Sen kimsin lan” sözleri, hakaret sayılmadı! Başbakan Erdoğan'ın Emin Çölaşan aleyhine açtığı dava reddedildi


30 Haziran 2009 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteci Emin Çölaşan aleyhine açtığı 10 bin liralık tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Emin Çölaşan aleyhine ART’de gazeteci Mustafa Balbay ile yaptığı programda “Kimsin sen lan” dediği gerekçesiyle açtığı 10 bin liralık açtığı dava Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görüşüldü.
Mahkeme, gazeteci Emin Çölaşan’ın sarfettiği “Sen kimsin lan” sözlerini “eleştiri sınırları içinde” değerlendirerek, davayı reddetti.

netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> MAHKEME KARARLARI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com