EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Endonezya haberleri

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş May 20, 2009 9:38 pm    Mesaj konusu: Endonezya haberleri Alıntıyla Cevap Gönder

Endonezya nasıl Müslüman oldu?



Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi. Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu:

- Hangi kumaştan sattın?

-Şu kumaştan efendim.

-Metresini kaça verdin?

-On akçeye.

-Nasıl olur?" diye hayret etti,

-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?

Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu.

-Ne demekti hakkını helâl et?

Olay kısa sürede dilden dile dolaştı. Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu:

-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir?

-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim.

Kral,

-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı. Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir." Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi.

Kaynak : Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince
Ekleyen: İbretlik İslami Kıssadan Hisseler

ENDONEZYA KIBLE'NİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ
18 Temmuz 2010
Endonezya'nın yüksek İslam konseyi, ülkede namaz kılarken durulan yönün tam olarak Mekke'ye doğru olmadığını açıklayarak, Kıble'nin değişmesi yönünde karar aldı.
Endonezya Ulema Konseyi (MUI), bugüne kadar Kıble diye namazlarda durulan yönün aslında Mekke'e değil Afrika'ya doğru olduğunu açıkladı.

MUI Başkanı Cholil Ridwan, Müslümanların telaş etmesine gerek olmadığını söylerken, "Kimse durulan yönün yanlış olduğunu bilmiyordu. Yani, kılınan namazların yine geçerli olacak." açıklamasını yaptı. Camilerde bir değişiklik yapılmasına gerek olmadığına değinen Ridwan, sadece namaz sırasında, durulan yönün kuzeybatısına doğru değiştirilmesi gerektiğini belirtti. haber10

Endonezya depremlerinde ölü sayısı 1100 oldu
02 Ekim 2009
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Sorumlusu John Holmes, Endonezya'nın Sumatra adasındaki Padang kentinde dün ve bugün meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısının 1100 olduğunu açıkladı.
Çok sayıda yaralı olduğunu da söyleyen Holmes, depremde yıkı lan binaların enkazları altında çok sayıda kişinin olabileceğinden endişe edildiğini de sözlerine ekledi.

7.3'lük Endonezya depreminde ölü sayısı 32'ye çıktı
16:45 - Endonezya Sosyal İşler Bakanlığından bir yetkili, Cava adasının batısını vuran depremde 700'den fazla binanın çok hasar gördüğünü, 32 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını söyledi. Ölen ve yaralananların çoğunun, depremin yol açtığı toprak kaymasında evleri toprak altında kalanlar olduğu belirtildi. Resmi Antara ajansı da bir köyde meydana gelen toprak kaymasında 30 kadar kişinin enkaz altında kaldığını duyurdu. Merkez üssü Hint okyanusunda yerin yaklaşık 49 km altında bulunan deprem, 200 km uzaktaki başkent Cakarta'da da hissedilmişti. 02.09.2009 CAKARTA
netgazete

Endonezya'da yetersiz beslenmeden 115 kişi öldü

04 Eylül 2009 - Endonezya'nın doğusundaki Papua'da, yetersiz beslenme sonucu 115 kişinin öldüğü açıklandı.
Afet Yönetim Kurumu yetkilisi, Yahukimo bölgesinde son 4 ayda hayatını kaybeden bu kişilerin, bu yıl mahsulün iyi olmaması nedeniyle yeterli besin alamadıklarını söyledi.
Aşırı yağış nedeniyle bölgenin ana beslenme kaynağı olan tatlı patatesin de fazla verimli olmadığı, binlerce kişinin daha risk altında bulunduğu belirtildi.
Bölgede dört yıl önce de 55 kişi aynı sebepten ölmüştü. netgazete

Endonezya'da uçak faciası:79 Ölü
20-05-2009
Köyün üzerine düşen uçak 79 can aldı! Endonezya hava kuvvetleri sözcüsü Bambang Soelistyo, Doğu Java'da meydana gelen askeri C-130 Herkül nakliye uçağının kazasında can kaybı sayısının 79'a yükseldiğini açıkladı.
Hürriyet
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com