EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Sağlıkta yağma ve talan

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pts Oca 19, 2009 12:22 am    Mesaj konusu: Sağlıkta yağma ve talan Alıntıyla Cevap Gönder

Konya'da 1 Milyon Lirayı Kim Hortumladı?..
15 Ocak 2010

Tek katılımcı olması ve rekabet koşulunun sağlanmaması nedeniyle iptal edilen tıbbi cihaz alım ihalesinde, devletin yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratıldığı, devletin resmi yazısıyla ortaya çıktı.

Olay, Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyoterapi Ünitesinde kullanılmak üzere 15 Aralık 2007'de yapılan ihaleyle başladı. İhaleye, kendi alanında Hitachi ile birlikte Radyoterapi cihazı üreten Siemens'in Türk temsilcisi şirket katıldı. Dolayısıyla 5 kalem cihaz da bu şirkette kaldı. Onchor modeli cihazlar için net ödeme miktarı 5 bin 182 lira 206 kuruş olarak hesaplandı.

Ancak, araya giren iktidar partisi il başkanı ve bazı milletvekilleri, “Rekabet koşullarının sağlanamadığını” belirterek, ihaleyi iptal ettirdi.

İkinci ihale, 2 Temmuz 2008 tarihinde yapıldı. Bu kez ihaleye Simens şirketi Primus modeliyle girdi. 31 Aralık 2009 tarihinde kesilen faturayla Siemens'e 6 bin 086 lira 799 kuruş ödendi.

Bu arada ilk ihaleye giren ve kazanan şirket hakkında soruşturma başlatıldı. İddianemede, devletin 339 lira zarara uğratıldığı öne sürüldü.

Ancak, olayın peşini bırakmayan bir hukukçu, gerçeğin tam tersi olduğunu belgeledi. Konya İl Özel İdaresi tarafından ödenen miktara göre, devlet tam 975 bin lira zarara uğratıldı.

Üstelik Siemens'in devlete sattığı radyoterapi cihazlarının, ilk ihalede önerilen cihaza göre daha düşük model olduğu ve aradaki konfigürasyon farkının 250 bin lira tuttuğu da uzmanlar tarafından ortaya konuldu.
avazturk


14 hastanede 2.2 milyar TL nasıl uçtu?

Ankara'da 14 hastanede 2.2 milyar TL'lik usulsüz ödeme yapıldı tespit edildi. 36 kutu solüsyon yerine 54 bin kutu, 3 adet grafik çekilmesi gerekirken, 35 bin kez grafik çekildi gösterilmiş.
15 Şubat 2009 13:32

-2.2 MİLYAR TL'LİK USULÜNE UYGUN OLMAYAN ÖDEME-

Gelecekte insanlara daha nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı, suiistimalleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını anlatan Fatih Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ankara'da pilot bölgede yapılan denetimlerde çok ilgi çekici olaylarla karşılaştık. 36 kutu solüsyon yerine 54 bin kutu, 3 adet grafik çekilmesi gerekirken, 35 bin kez grafik çekildi gösterilmiş, 220 ölmüş hastaya reçete düzenlenmiş. Buna benzer 30'a yakın suiistimal tespit ettik. Bunun dışında 14 hastanede yaptığımız incelemeler sonucu, bir hastanenin yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bunlarla ilgili yasal işlemler devam ediyor.

Biz bu kontrolleri yapmakla mükellefiz. Ankara'da 14 hastanede 2.2 milyar TL'lik usulüne uygun olmayan bir ödeme yapıldığını tespit ettik. Ankara'daki denetimlerin benzerlerini tüm illerde devam ettireceğiz.''


17 kişilik ilâç çetesi, devleti 1 milyon TL dolandırmış
15:10 - Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri, İzmir'de bir eczaneden alınan "Mama" miktarında bir ay içinde oldukça büyük artış yaşandığını ve devletin zarara uğratıldığını tespit etti. Yetkililer, emniyete durumu ileterek araştırılmasını istedi. Emniyet tarafından düzenlenen baskında, 17 kişilik bir çete çökertildi. Şebeke üyelerinin, eczacı diploması kiralayarak başladıkları dolandırıcılık işini, daha sonra anlaşmalı eczanelerle yürüttükleri iddia edildi. 27.08.2009 İZMİR netgazete


SGK müfettişleri 350 hastaneyi denetledi, 8 milyon liralık talanı ortaya çıkarttı. Vurgun için 'ölüyü 10 kez diyalize sokan' bile var.

19 Ocak 2009 00:11


Hastanelerden gelen faturalar SGK'yı şaşkına çevirdi. Ölüyü diyalize sokan, doğum yapan kadına ertesi gün kısırlık tedavisi gösteren de var.

Hastanelerin, hasta sayısı, fatura tutarları ve cirolarındaki artış Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) harekete geçirdi. Hasta şikayetleri ve ihbarlar üzerine 350 hastanede yapılan inceleme müfettişleri bile şaşkına çevirdi. Son 6 ayda sağlık giderleri yüzde 26, üniversite ve özel hastane giderleri yüzde 78 artarken, aynı dönemde 8 milyon TL'lik usulsüz fatura tespit edildi. SGK, hastanelerin aylık ödeme ve ameliyatları takip için hastanelerin risk haritasını çıkaracak.

Risk haritası çıkarılacak

Son 6 ayda baskınlar hariç 40, ihbarlar üzerine de 350 hastanede denetim yapıldı. SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık giderlerindeki artışa dikkat çekerek, "Bu çok dikkat çekici bir durum. Olası suistimallerin önü alınacak. Özel ve üniversite hastanelerinin risk haritaları çıkarılacak. Sapma var mı yok mu izlenecek. Aylık ödemeleri, ameliyatları gibi birçok konuda takip yapılacak" dedi. Vatandaş ihbarlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, "Faturalarınızı kontrol edin. Ekstra ödemeler, karnenizin bir başkası tarafından kullanılması gibi şikâyetlerinizi mutlaka bildirin" diye uyardı. Usulsüzlükte Doğu ve Güneydoğu'daki küçük hastaneler başı çekti.

İşte şeytana pabucu ters giydiren liste!

İşte, SGK'nın 350 hastane faturasında yaptığı incelemelerde ortaya çıkan hayret verici hastane cinliklerinden bazıları:.

* Doğu'da bir devlet hastanesi, 45 hastaya ameliyat yapıldığını faturalandırdı. Kurum, adı geçen hastaları tek tek çağırdı ve ameliyat bölgelerini göstermelerini istedi. İncelemede sadece 26 hastaya ameliyat yapıldığı ortaya çıktı. Hastane kapatıldı.
* 30 yaşındaki hastaya hastanede yattığı günden çıktığı güne kadar zeka testi yapıldı.
* Hastanede bir ay kalan şizofreni hastasına kaldığı süre boyunca her gün serum ve vitamin verildi.
* Sabah doğum yapan kadın öğleden sonra başka hastanede tekrar doğum yaptı. Bir hastanede doğum yapan kadın, iki gün sonra tüp bebek tedavisi görmeye başladı.
* Bir kadın hastanın koltuk altı lenf bezlerinden biyopsi alındığı faturalandırıldı. Ancak, kurum hastayı bulup muayene ettirince bu operasyonu geçirmediği ortaya çıktı.
* Ölmüş hasta 2 gün sonra diyalize sokuldu ve kan tahlili yapıldı.
* Bir üniversite hastanesi, 9 hasta için 54 bin şişe serum kullandı. Kuruma 224 TL'lik fatura göndermesi gerekirken 1.8 milyon TL'lik hesap çıkardı.
* 300 TL'lik kan tahlili için 2.5 bin TL fatura kesildi.
* Bir hastaya boğazından biyopsi yapıldı. Yeni bir hastane kuracak miktarda bir fatura çıkarıldı.
* Günde en fazla 3 defa yapılabilecek "ayvi enjeksiyon"un hastalara günde 20 kez uygulandığını gösteren 1 milyon TL'lik fatura saptandı. - takvim

Çöpten taşan ilâçlar için pazarlamacı tutuklandı
14:35 - Samsun'da bir çöp konteynerine atılmış ve konteynerden taşarak yola saçılmış çok sayıda ilaçla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Olayla ilgili görülerek gözaltına alınan ve bir ilaç firmasında mümessil olarak çalıştığı bildirilen B.A (37), ilk sorgusunun ardından "kamu kurumunun zararına dolandırıcılık yapmak" iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şüphelinin, "uzun süredir, çalıştığı firmadaki kotasını tamamlayabilmek için kendisine ve yakınlarına ait sağlık karnelerine satışını yaptığı ilaçları usulsüz olarak yazdırdığı, çöpe atılan ilaçların da bunlar olduğu" iddiası ile sorgulandığı bildirildi. 06.08.2009 SAMSUN -
netgazete

İlaç vurguncusu 13 kişiye, 195 yıl hapis talebi
17:25 - Bursa'da, sağlıklı kişilerin karnelerine ilaç yazarak devleti binlerce TL zarara uğrattıkları iddia edilen biri tutuklu eczacı toplam 13 kişi hakkında toplam 195 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Olayla alakalı 7 doktorun dosyası memur oldukları için tefrik edilirken, 30 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi. Kendi sağlık karnelerine de sahte raporlarla ilaç yazdıkları belirlenen şüpheliler; gerçekten hasta olup olmadığının tespiti için tek tek Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. 09.08.2009 BURSA netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com