EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

"BatI'da Medeniyet Krizi Var"

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Oca 10, 2009 5:51 pm    Mesaj konusu: "BatI'da Medeniyet Krizi Var" Alıntıyla Cevap Gönder

"Batı'da Medeniyet Krizi Var"
10 Ocak 2009 11:44

AKP'li Bülent Gedikli: "Batı dünyasında sadece ekonomik kriz değil, bir de medeniyet krizi yaşanıyor"

Gazze'de yaşananlar konusunda Batılı ülkelerden herhangi bir tepki gelmemesinin üzüntü verici olduğunu vurgulayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, şunları kaydetti:

"Biz, bütün dünyanın Gazze'deki gelişmeler konusunda ayağa kalkmasını beklerdik. Gazze'deki bütün bu olan bitenler gösteriyor ki Batı dünyasında sadece ekonomik kriz değil, bir de medeniyet krizi yaşanıyor. Bu olan bitenlerin anlamı budur. Maalesef Gazze'de çocukların öldürüldüğü, sivillerin katledildiği bir sahne söz konusu. Bu saldırıların devam edeceği de anlaşılıyor.

Gazze'de, Azrail'in bile gözyaşı dökeceği sahnelerin olduğunu ibretle izliyoruz. Bütün bu olup bitenlere karşı tepki verilmemesi de bizi son derece üzüyor. Bu, Batının da artık bir medeniyet krizi, medeniyet problemi yaşadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla herkes bu açıdan kendi durumunu da gözden geçirmeli."

"İKÖ etkin rol almalı"

Gazze'de barış noktasında küçük de olsa beliren ümidin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı girişimler sayesinde olduğunu belirten Gedikli, en aktif ve en dinamik tavrın bugüne kadar sadece Başbakan Erdoğan tarafından ortaya koyulduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da dünya liderlerinin eşlerini Türkiye'ye çağırarak, Gazze için bir girişimde bulunduğunu kaydeden Bülent Gedikli, "Emine Hanımefendi'nin çabasını son derece önemsemek gerekiyor. Ancak İspanya Başbakanı Zapatero'nun eşinden bu çağrıya olumlu bir yanıt alınmadığına dair birtakım bilgiler geldi. Bu son derece üzücüdür. Çünkü Medeniyetler İttifakı'nın eşbaşkanlığını yapan bir ülkeden daha farklı bir tavır sergilemesini beklerdik. Ancak böyle olumsuz bir cevabın da gelmesi bizi üzmüştür" dedi.
aktifhaber

Hüsnü Mahalli
Akşam
Kurnaz Batı

Bazılarınız fark etmemiş olabilir. Bundan böyle haftada iki gün sizinle birlikte olacağım.

Salı ve Cumartesi.

Başta Batı olmak üzere tüm dünyanın gözünün ve kulağının olduğu Türkiye ile bizim coğrafyadaki gelişmeleri şimdiye kadar olduğu gibi objektif bir şekilde anlatmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz.

Önemli olan sizin de farkında olduğunuzdan emin olduğum gerçekleri paylaşmaktır.

Örneğin son gelişmeler.

Ankara; Türkiye düşmanı Fransa'nın NATO'nun askeri kanadına geri dönüşüne ve Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne seçilmesine vize verdi. Rasmussen İstanbul'daki Medeniyetler İttifakı toplantısında İslam aleminden özür dileyecek ve ROJ TV'nin kapatılması için somut bilgiler verecekti. Ama her iki konuda bir davranışta bulunmadı.

Sarkozy ise Türkiye'nin AB'ye girişine karşı olduğunu bir kez daha vurguladı.

Oysa ABD Başkanı Obama her iki konuda Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a teminat vermişti.

Şimdi bu ikiliye düşen görev, Obama'yı arayıp 'Sayın Başkan verdiğiniz söz işe yaramadı' demektir. Bence işe yaramayacak ama yine de aramalıdırlar.

Çünkü yalanlarını yüzlerine vurmadıkça Batılılar daha fazla küstahlaşıyor ve 'Kimse bize hesap soramaz' mantığı ile davranıyor. Bununla ilgili binlerce örnek verebilirim. İşte Ermenistan konusu.

Obama Türkiye'ye gelerek 'Ermenistan'ı tanıyın ve sınırlarınızı açın' derken, her nedense Ermenilere de dönerek 'Siz de aptalca söylemlerinizden vazgeçin. 15 yıldır işgal altında tuttuğunuz Azerbaycan topraklarından çekilin ve bir milyon Azeri göçmenin evlerine dönmesine izin verin' demiyor.

Bu ikiyüzlülük değilse ne olabilir?

Avrupa destekli Obama bununla da yetinmeyerek Türkiye ile kardeş ülke Azerbaycan ilişkilerini de gererek Ermenistan'a başka bir hizmette bulundu.

'Böl ve yönet' mantığı ile bu coğrafyada tarihten ders almayan halkları birbirine kırdıran Batı inanın bana olup bitenlerden müthiş haz alıyor.

İşte ilginç bir örnek.

Son Gazze saldırılarında İsrail'in işlediği cinayetlere sessiz kalan Batı bu kez daha da ilginç bir tavır sergileyerek bizimle alay ediyor.

Bu cinayetleri soruşturmak amacıyla BM İnsan Hakları Konseyi bir komisyon kurulmasına karar verdi. Kararı veren kuşkusuz ABD ve müttefiği Batılı ülkeler.

Şimdi diyeceksiniz ki 'Ne güzel işte nihayet İsrail'den hesap soruluyor'.

Doğru ama hesap soracak olan kişi Yahudi. Elbette Yahudiler arasında da iyi ve objektif insanlar var ve biz başkalarına karşı dinsel dürtülerle hareket etmeyen insanların dinsel kökenleri ile ilgilenmeyiz.

Ama İsrail cinayetlerini soruşturmakla görevlendiren Richard Goldstone 'Bir Yahudi olarak ben şimdi ne yaparım' diyor. Bu örnek yeterli olmayabilir.

Hatırlarsanız 3 Eylül'de AKŞAM'da Darfur ile ilgili iki günlük bir yazı dizisi yayınlanmıştı. O yazıda ABD, İsrail ve Batı'nın, Darfur ile ilgili plan ve oyunlarını özetlemiştim.

Geçtiğimiz günlerde Sudanlı Bakan çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan'a göre ocak ve şubat aylarında Amerikan uçakları Sudan'ın doğusuna saldırarak yaklaşık olarak 800 kişinin ölümüne neden olmuştu. Saldırıları dolaylı da olsa doğrulayan Amerikan kaynakları 'Hedefin aslında Hamas'a silah kaçıran radikal İslamcı kaçakçılar' olduğunu söylüyordu.

Haritaya bakarsanız bu iddianın ne denli aptalca olduğunu göreceksiniz.

Yani Kızıldeniz'den Sudan sahillerine çıkan kaçakçılar, silah dolu sandıkları ciplerle Mısır'a geçirecekler, oradan da yaklaşık 1000 kilometrelik yolu geçerek Gazze sınırına gelecekler ve İsrail ile Mısır kuşatması altındaki Gazze'ye bu silahları sokacaklar. Batılılar böyle diyorsa o zaman doğrudur!

Ama Batılılar doğru olanları anlatmadıkları gibi doğruların ortaya çıkmasını da engelliyor.

Bu olayı örtbas eden Batı medyası ve siyasal çevreleri (Türk medyası hiç ilgilenmedi) aslından daha önemli bir gerçeği saklıyordu.

Çünkü bağımsız bir ülkenin topraklarına yönelik o saldırıyı yapan Amerikan değil İsrail uçakları idi.

Aklıma, 5 Eylül 2007'de Suriye'nin bazı hedeflerini bombalayan ve dönüş yolunda Türkiye hava sahasına girerek yakıt tanklarını Hatay bölgesine atan İsrail uçakları ile bu uçakların ve benzerlerinin yıllardır bu saldırıyı yapmak amacıyla Suriye çölüne benzeyen Konya ovasında eğitim yaptığı geldi.

AKŞAM

Nihal Kemaloğlu
nihal.kemaloglu@aksam.com.tr
İşe yaramazlık kabusu; Telecom intiharları

Yeni kapitalizmin insan tahribatını France Telecom'daki intiharlar üzerinden görebiliriz.
Günümüzün esnek ve parçalı iş dünyasında hızla aşağıya kayan insanların sığınağı intihar oluyor
Kısa vadeye odaklı kar gözeten ekonomik yapı insana uzun ve emniyetli bir yer açmıyor.

İnsan, üretim ve hayat bütünlüğünü ayrıştıran esnek istihdam ve belirsizlik son 18 ayda France Telecom'da 23 çalışanın intiharına neden oldu..
Avrupa'da işsizlik son yirmi altı yılın zirvesinde temmuz ayında %9.5'a, işsizlerin sayısı da 15 milyon 100 bine ulaştı. ABD'de ise işsizlik %9.7 olarak açıklandı, işsiz sayısı ise 14.9 milyon kişi.
Fransa'da temmuz ayında işsizlik oranı %9.6'dan %9.8'e çıktı.
2002 yılından beri çalışan sayısını azaltarak küçülme ve özelleştirilme kapsamında yeniden yapılandırılan France Telecom'dan 40 bin kişi işten çıkarıldı.

İş kaybetme korku ve baskısına dayanamayanlar arkadaşlarının gözleri önünde karnına bıçak saplayarak ya da Paris'teki France Telecom'un dördüncü katından atlayarak kendilerini öldürüyor.
Yeni kapitalizmin mağlupları, kaybedenleri olmak istemeyenler, kaygan iş hayatına da katlanamıyor

Avrupa ve ABD'de milyonlarca vasıflı insan 'işe yaramazlık' kabusuyla yaşıyor.
Fransa'daki bu salgın intiharlar Batı kapitalizminin girdiği krizle ilgili oluşan sosyal çöküntünün habercileri.
Kapitalist devletin işsizleri 'sosyal parazitler' olarak gören anlayışının farkında olanlar yeni bir başlangıç yapamayacağını biliyorlar.
Miatları dolan tüketim ürünlerinden bir farklarının kalmadığını da.
'İş', günümüzde karşılıklı güven, bağlılık ve sorumluluğu içermiyor
Dolayısıyla ahlaki referansların olmadığı bu' yeni iş tanımıyla' yeni kapitalizm de hareket ve esneklik kazanıyor
Bağımsızlığını, özerkliğini kaybetmiş, 'savunmasız emek' belirsizliğe teslim.
Liyakat, sadakat, tecrübe eski zaman değerleri olarak horlanıyor.
Deneyimlerin rehberliğini işaret ettiği zaman artık bugün değil.
Batı kapitalizminde sadece emekçiler değil orta sınıflar ve profesyoneller de büyük korku altındalar.
Daha ucuz, daha çok risk alabilen, daha kaygan iş gücünün her an yerlerine geçeceğinden haberdarlar.
İngiltere ve ABD'de esnek şirket yönetimi ve istihdamı tamamen 'yeni yeteneklere' göre uyarlanıyor.
Yani belirgin ve oturmuş bir yönetim anlayışı devri kapandı,
Nitekim kimsenin bir değere bağlanmasına izin verilmiyor, hızla hareket eden sadakatsizlik, kazanan oluyor.
Geçmişini terk edebilenler tercih ediliyor.
İş kaybetme kaygısının sosyal boyutunda ise kaybedilmiş öz saygı, işe yaramazlık duygusu, mutsuz aileler, iş yerinde amansız rekabet, toplumsal alanda güvensizlik yer alıyor.
Temmuz ayında Marsilya'da canına kıyan France Telecom çalışanı bıraktığı notta 'France Telecom'da çalıştığım için kendimi öldürüyorum, tek neden budur' demişti.
Sendikalar, France Telecom'u, çalışanlarına en çok baskı uygulayan ikinci şirket olarak niteliyor.
Zayıflayan iş ve toplumsal bağlarla insana biçilen rol bitiyor.

Akşam

Amerika’nın istihbarat faaliyetleri için yaptığı bir yıllık harcama,
dünya üzerindeki 113 ülkenin bütçesinden daha fazla…

ABD’de uzun dönemdir gizli tutulan, hükümetin, askeri istihbarat
faaliyetleri hariç yapılan harcamalarının 1 yıllık maliyeti toplam 75 milyar
dolar olarak açıklandı. Ulusal İstihbarat Başkanı Dennis Blair, istihbarat
harcama miktarını, 200 bin personelli istihbarat topluluğunun 4 yıllık
strateji planı çerçevesinde açıkladı.

Strateji planının artık gizliliği kaldırılan bölümüne göre de Amerikan
istihbarat kuruluşları ”İran’ın nükleer programını, Kuzey Kore’nin
değişiklik gösteren tutumlarını ve militan grupların kışkırttığı isyanları”
tehdit olarak görüyorlar.

El Kaide örgütüne karşı öncesine göre daha güçlendikleri değerlendirmesini
yapan Blair, mücadele alanları arasında Çin’in askeri modernizasyonu,
diplomasinin doğal kaynaklarla yönlendirilmesi ve Rusya gücünün artırma
çabalarını saydı. Blair, ”İlk kez içinde bulunduğumuz dünyayı iyi
anladığımızı düşünüyorum” dedi.

Yetkililer, Blair’in açıkladığı istihbarat harcamalarına ilişkin rakamın, 16
istihbarat kurumuyla Pentagon’un askeri istihbarat faaliyetleri
harcamalarını kapsadığını bildirdi.

ABD son yıllarda kimi gizli istihbarat harcamalarının açıklanması konusunda
adımlar attı ve 16 istihbarat kuruluşunun yalnızca 2008′de 47.5 milyar dolar
harcadığını açıkladı. Ancak bu rakamlar hala askeri istihbarat
faaliyetlerini kapsamıyor.

CIA’nın açıklanan bütçesi, yine CIA tarafından ortaya konan rakamlara göre,
bütçe rakamlarını paylaşan toplam 113 hükümetin bütçesinden daha fazla..

Aralarında Güney Afrika, Macaristan, Venezuela, Kolombiya, Malezya, Nijerya
Vietnam gibi ülkelerin de bulunduğu 113 ülkenin 2008 yılı bütçesi 75 milyar
doların altında kaldı. Çoğunluğunu Afrika ve eski Sovyet ülkelerinin
oluşturduğu 60′tan fazlal ülke ise yıllık iki milyar dolardan az bütçeye
sahip.

Kaynak: Dünya Bülteni
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com