EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

GAZZE KATLiAMININ ARDINDAN: BATILI OLMANIN UTANCI

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Oca 03, 2009 9:23 pm    Mesaj konusu: GAZZE KATLiAMININ ARDINDAN: BATILI OLMANIN UTANCI Alıntıyla Cevap Gönder

Pascual Serrano

Gazze katliamının ardından: Batılı olmanın utancı

Bazı verileri kıyaslayarak başlayalım. Cumartesi günü Hamas’ın fırlattığı, 20 Kassam roketinin “Öldürücü” gücü, toplamda, yalnızca bir İsrail vatandaşının ölümüne neden oldu. Aynı saatlerde, Filistinlilerin fırlattıkları 200 roketten, bir roketin sapması sonucu da, sadece iki Filistinli çocuk hayatını kaybetti. Bir İsrailli kurban karşılığında, büyük çoğunluğu sivil olan 270 Filistinli katledildi.

İsrail kaynaklarına göre, 2004 yılının Haziran ayından 2007 yılı sonuna kadar (yani üç buçuk yıl içinde), Hamas’ın “korkunç” roketleri, toplam, 11 sivil İsrailli ve 5 Filistinlinin ölümüne neden oldu. 2000 yılının Eylül ayında, işgal edilmiş topraklardaki Filistinlilerin, İsrail işgal kuvvetlerine karşı başlattığı direnişte, çeşitli saldırılar ve Filistinli tüm kesimlerin, birlikte yürüttükleri direnişlerde, 430 İsrailli sivil öldü. Aynı dönem içinde, İsrail İşgal kuvvetleri, 5000’den fazla sivil Filistinliyi katletti. Bunların yaklaşık 900’ü çocuktu (18 yaşından küçüktüler ve mücahit değildiler). Eldeki bu soğuk bilgiler, güçler arasındaki dengesizliği açıkça gösteriyor.

Dün, Gazze’de gerçekleştirilen katliama, Batılı liderlerin gösterdikleri tepkilere bakalım:

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, “Hamas, eğer şiddetin bitmesini istiyorsa, İsrail’e yaptığı roket saldırılarına son vermelidir. Hamas, eğer Filistin halkının geleceği üzerinde bir rol oynamak istiyorsa, terörist eylemlerini durdurmalıdır.” Amerika, İsrail’i, Gazze’de Hamas’a karşı yapacağı saldırılarda, sivil ölümlerinden kaçınılması gerektiği konusunda uyardı.

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hamas’ın İsrail’e yaptığı roket saldırısını kınadı. Ateş kesin bozulmasından Hamas’ı sorumlu tuttu. Gazze sınırında acilen ve yeniden ateş kesin sağlanmasını istedi.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, “Tek çözümün, Gazze’de, barışçı yollardan ve uzun süreli bir barışın anlaşmasının sağlanması” gerekliliğine dikkat çekti. “İsrail hükümetinin, halkını korumak istemesini anlıyoruz, ancak, sivil kayıpların daha fazla olmaması için ihtiyatlı davranılmasını rica ediyoruz. Ayrıca, Gazze Şeridi’ndeki militanları, İsrail’e yönelik roket saldırılarını acilen durdurmaya çağırıyoruz.”

Alman Bakan ve Başkan yardımcısı Frank-Walter Steinmeier, “Hamas’ın sürekli biçimde İsrail’e saldırması kabul edilemez” dedi ve “derhal saldırıların durdurulmasını” istedi. İsrail’i de, güç kullanmada orantılılık kanununa saygı duymaya ve sivil kurbanların artmaması için gerekeni yapmaya çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, “bu durumu yaratan, sorumsuz kışkırtıcıları ve orantısız güç kullanımını şiddetle kınadı.”

İspanya Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) Uluslararası İlişkiler Sekreteri Elena Valenciano, İsrail'in saldırılarına derhal son vermesini ve Hamas militanlarının da şiddeti kullanmaktan vazgeçmelerini talep etti.

Yeni Amerikan başkanı seçilen Barack Obama, kesinlikle hiçbir şey söylemedi. Gazze'de, 271 Filistinlinin katledilmesi konusunda, "değişim" veya "umut" O’nun ne düşündüğünü bilmiyoruz.

İşte, Amerikan demokrasisi ve uygar Avrupa temsilcilerinin konuya ilişkin politik pozisyonları. Bunların karşısındaki barbarlar, köktendinciler, üçüncü dünyacılar ve popülistler nasıl olur da, İsrail’in terörizmi “savunmasına” kızabilirler.

[Rebelion’daki İspanyolca orijinalinden Atiye Parılyıldız tarafından Sendika.Org için çevrilmiştir]

Atina'da, İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi


03 Ocak 2009
Yunan medyası, Atina'da Yunanistan Parlamentosu'nun da bulunduğu Sindagma Meydanı yakınındaki "Roma Kapısı" mevkisinde toplanan protestocu grubun Gazze'ye saldırıyı kınayan sloganlar attığını duyurdu.
Haberlerde, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GESEE) yanı sıra, Yunanistan-Filistin Dostluk Derneği, Yunanistan Müslüman Birliği, "Özgür Gazze" Hareketi ve sol organizasyonların katılımıyla yapılan gösteride, protestocu grubun, "Gazze'deki şiddetin ve İsrail işgalinin bir an önce son bulması" istediği belirtildi.
Yunan Sosyal Forumu tarafından akşamüstü saatlerinde gerçekleştirilen bir diğer protesto gösterisinde de Sindagma Meydanı'nda toplanan bir grup, İsrail'in Atina Büyükelçiliği önünde son bulan bir yürüyüş düzenledi.
Atina'da 29 Aralık 2008 tarihinde de Gazze operasyonunu protesto gösterileri yapılmıştı.
Protestocu gruptan kopan ve bölgedeki Çevik Kuvvet (MAT) ekiplerinin oluşturduğu kordonu aşarak elçilikteki İsrail bayrağını gönderden indirmek isteyen şahıslar ile güvenlik ekipleri arasında arbede yaşanmıştı.
Polis, bu arbedede bayrağa ulaşarak gönderden indiren ve zarar veren 3 kişiyi gözaltına almıştı.
netgazete

Paris'te 20 bin kişi, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti


03 Ocak 2009 - Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık 20 bin kişi, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.
Paris'in Republique Meydanı'nda yerel saatle 15.00'te toplanan binlerce kişi, İsrail'in Paris Büyükelçiliği önüne kadar, "Katil İsrail", "İşbirlikçi AB" sloganlarıyla yürüdü. Gösteriye katılanların çoğunluğunun göçmenler olduğu dikkat çekerken, birçok sol sendika üyeleri ile Fransız Komünist parti yanlıları da gösteride hazır bulundular. Gösteride, Fransız polisinin sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
İsrail'in kınandığı gösteri yürüyüşüne katılan Tunus asıllı bir genç kız, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına, genç-ihtiyar, çoluk çocuk gözetmeksizin katliam uyguladığını dile getirirken, "İsrail Gazze'de bomba atıyor. Biz bu gösteride ancak slogan atıyoruz" dedi. Masum Filistin halkına uygulanan "sistemli katliamın" bir an evvel durdurulmasını isteyen Tunuslu genç kızın, konuşurken gözyaşlarını tutamadığı görüldü ve "Masum insanlar öldürülüyor. Aç ve susuzlar, tek yiyecekleri İsrail askerlerinin attığı
mermi ve bombalar" diye konuştu.
Filistin halkına karşı İsrail'in bir hafta evvel başlattığı aralıksız olarak devam eden saldırıları kınama gösterisine gelenlerin bazıları, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için namaz kılıp dua ederken, bazı göstericiler İsrail bayrağını ateşe verdi.
Gösteriye Türk vatandaşının da katıldığı görüldü

netgazete

İsrail saldırıları Hollanda'da kınandı


03 Ocak 2009 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, Hollanda;nın başkenti Amsterdam;da da düzenlenen bir gösteriyle kınandı.
Hollanda Filistin Komitesi'nin başı çektiği, değişik görüş ve inançtan 25 dolayında örgütün desteklediği gösteride, İsrail'in Gazze'de savaş suçu işlediği belirtilerek saldırıların bir an önce durdurulması istendi.
Gösteride yapılan konuşmalarda, Hollanda hükümetinin saldırılar karşısındaki tutumu kınandı ve Hollanda;nın sessiz kalarak dolaylı şekilde İsrail;in saldırılarına destek verdiği öne sürüldü.
Konuşmalarda Filistin;e özgürlük talebi dile getirildi ve saldırılar ın yanı sıra Gazze;ye uygulanan ekonomik ambargo ve ablukanın da kaldırılması istendi.
Kentin müze alanında düzenlenen gösteriye polise göre, 3 bin, düzenleme komitesine göre 10 bin dolayında kişi katıldı. Aralarında Türk kökenli milletvekili Saadet Karabulut;un da bulunduğu bazı politikacıların da katıldığı gösteri, olaysız sona erdi.
Gösteride ağırlıklı olarak, ABD ve İsrail;i kınayan pankartlar taşındı.

netgazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com