EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Taliban, NATO'yu haraca baglamI$..!

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Cmt Arl 13, 2008 11:21 pm    Mesaj konusu: Taliban, NATO'yu haraca baglamI$..! Alıntıyla Cevap Gönder

Taliban, NATO'yu haraca bağlamış..!2001'de devrilen Taliban'ın, kendisiyle NATO şemsiyesinde savaşan koalisyon güçlerini haraca bağladığı ortaya çıktı. Araçlardaki yükün bedeli üzerinden Taliban'a dörtte bir pay ödeniyor.
Taliban, Deli Dumrul vergisi alıyor

13 Aralık 2008 15:24

Afganistan'da ABD müdahalesiyle 2001'de devrilen Taliban'ın kendisiyle NATO şemsiyesinde savaşan uluslararası koalisyon güçlerini haraca bağladığı ortaya çıktı. Times gazetesinde yer alana habere göre, başta Britanya ve ABD olmak üzere ittifak güçlerine petrol, yiyecek ve diğer malzemelerin sevkiyatında güvenlik şirketleri ya da tedarikçi firmalar üzerinden Taliban'a güvenlik geçiş için vergi misali pay ödeniyor.

Tedarikçi bir firmanın sahibi, araçlardaki yükün bedeli üzerinden Taliban'a dörtte bir pay ödediklerini söyledi. Bir petrol ithalatçısı, güvenlik için ödedikleri paranın yüzde 25'inin Taliban'ın cebine gittiğini kaydetti. Bir güvenlik şirketinin sahibi, kamyon başına 1000 dolar alındığı, konvoyların genelde 40-50 araçtan oluştuğu ve araç sayısının bazen 100'ü bulduğu bilgisini verdi. Firma sahiplerine göre, 14 ay öncesine dek yerel güvenlik şirketleri Taliban'a pay ödemeden konvoyları koruyabiliyordu. Ama artık Taliban'a pay vermeden araçları üslere ulaştırmak imkânsız.

AFGANİSTAN'A GİDEN ARAÇLARA TALİBAN ESKORTU

Taliban, Pakistan'ın Karaçi limanından yola çıkıp Afganistan'a giden konvoyların önündeki araçlara birkaç militan oturtuyor ve böylece güvenli geçiş sağlanıyor. Parası ödenmemiş konvoylara saldırılar sert oluyor. 24 Haziran'da Kahdahar'da 50 araçlık bir konvoy imha edilmiş, sürücülerden yedisinin kafası kesilmişti. Haraçcıbaşı Taliban olsa da yerel aşiret liderleri, yağmacılar ve polis de kendi haracını kesiyor. Bir ulaştırma şirketinin sahibi, "Gazni'ye ulaşabilmek için hem hırsızlara hem Taliban'a vergi ödüyoruz. Ödemenin farklı yolları var; Bu iş hükümet yetkililerine kadar uzanıyor. Genelde Afgan güvenlik şirketlerinin aracı adamları var. Her bir geçidi kontrol eden Taliban komutanlarına ayrı ayrı ödeme yapılıyor" dedi. 70 bin askerin ihtiyaçları karayoluyla karşılanıyor.




Dünyabülteni
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com