EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Meyveli soda, iç organlarInI yaktI

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Ksm 09, 2008 12:17 am    Mesaj konusu: Meyveli soda, iç organlarInI yaktI Alıntıyla Cevap Gönder

Meyveli soda, organlarını yaktı
08 Kasım 2008 09:36
Meyveli soda içen Muammer Tekin komaya girdi. Hastanede yaşam savaşı veren Tekin'in yemek borusu, midesi ve 12 parmak bağırsağı yandı.


Serkan NERGİS'in haberi

Bayrampaşa'daki evinde önceki akşam ailesiye sofraya oturan 65 yaşındaki Muammer Tekin, yemek sonrası rahatlamak için marketten aldığı 6'lı pakette bulunan meyveli sodalardan bir tanesini içti. Bir anda acılar içinde kıvranmaya başlayan Tekin'in imdadına kızı Sinem yetişti.

Ne olduğunu anlamayan aile, kendinden geçen Muammer Tekin'i acil olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Doktorlar yaptıkları muayene sonucu Tekin'e 'Gaz sancısı' teşhisi koyarak serum taktı. Babasının acı içinde kıvranmasının başka bir sebebi olabileceğinden şüphelenen Sinem Tekin, babasını Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirdi. Doktorların ilk tetkininden sonra acil olarak ameliyata alınan Tekin'in yemek borusu, midesi ve 12 parmak bağırsağının tamamen yandığı belirlendi.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Muammer Tekin'in 'Meyveli soda' diye içtiği sıvının yemek borusu, mide ve 12 parmak bağırsağını tamamen yaktığını belirten doktorlar, şişe ve içinde kalan az miktarda sıvıyı incelenmek izere Adli Tıp Kurumu'na yolladı.

Vakıf Gureba Hastanesinin yoğun bakım ünitesinin önünden bir an olsun ayrılmayan Tekin'in yakınları olayın şokunu hala atamadıklarını belirttiler. Doktorların, Muammer Tekin'in durumunun çok ciddi olduğunu ve ailenin herşeye hazırlıklı olması gerektiğini belirttiklerini söyleyen Sinem Tekin' Babamın hiç bir rahatsızlığı yoktu. Bütün gün beraberdik. Akşam yemeğini de beraber yedik. Babam bizden farklı olarak soda içti. Soda 6'lı paket halinde bir meyveli soda. Babam paketin köşesinden yırtarak çıkardığı sodayı alıp içti. Sonra birden içim yandı diye feryat etti ve hastaneye kaldırdık. İlk başta Bayrampaşa Devlet Hastanesine gittik. Ancak orda babama 'Gaz sancısı' teşhisi koydular ve sadece serum verdiler. Bu arada babam içim yanıyor, soda şişesini getirin diye feryat etmeye devam etti' dedi.

AMELİYATA GEÇ ALDILAR

Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenenin bir işe yaramadığını söyleyen Sinem Tekin, 'Daha sonra babamı ordan alıp Vakıf Gureba hastanesine getirdim. Aynı sorunu burda da yaşadık. Akşam 18.00'de hastaneye geldik ancak ameliyata gece 00.00'de girebildik. Doktorlar babamın her ne içti ise yemek borusunu ve 12 Parmak bağırsağını yakarak mideye gittiğini ve midesini erittiğini söylediler ve hemen soda şişesini istediler. Daha sonra doktorlar şişeyi incelemek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdiler. Kesin sonuç kurumdan gelen rapordan sonra belli olacak' şeklinde konuştu.

Olay hayret verici

İlgili firmanın İstanbul'daki satış pazarlama genel müdürü, meydana gelen olayı “hayretler verici” olarak nitelendirdi. Firma yetkilisi, milyonlarca şişe doğal meyve aromalı maden suyu ürettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Hayretler içindeyim. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu merakla bekleyeceğiz. Olayı ilk kez Yeni Şafak'tan duyuyoruz. Bu kişiyi hastanede ziyaret edeceğiz ve olayı araştıracağız. Bu şişenin içine başka bir madde doldurulmuş olabilir. Bizim ACCP ve İSO belgemiz var. Doğal kaynak suyu minarallerinden oluşan maden suyunda nasıl bir zehirli madde olabilir. Gerçekten şaşırtıcı.”

Yeni Şafak

Meyveli sodadan tuz ruhu çıktı


İstanbul’da yaşayan Muammer Tekin’in meyveli sodadan ölümüne ilişkin çarpıcı gelişme. Tekin’in iç organlarını eriten soda şişesinde hidroklorik asit olduğu belirlendi. Kasım ayında meyveli soda içip, acı içinde kalan Tekin, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan adamın iç organlarının parçalandığı tespit edildi. Midesi, 12 parmak bağırsağı ve yemek borusunun bir kısmı alınan Tekin 1 hafta sonra yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni Adli Tıp raporunda “Asitle iç organlarının yanması” olarak geçti. Böylece Tekin Ailesi’nin hukuk mücadalesi başladı. Savcılık, maden suyu şişelerini inceleme için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. İncelemeyi tamamlayan kurumdan şoke edici bir rapor geldi. Şişede kalan 80 mililitre sıvının yüzde 14’ünün halk arasında tuz ruhu olarak bilinen ‘hidroklorik asit’ olduğu belirtildi.

ŞİŞEYE NASIL KARIŞTI?

Asidin şişeye nasıl girdiği konusu ise netlik kazanmadı. Uzmanlara göre tuz ruhu genellikle fabrikalarda temizlik için kullanılıyor. Asidin ürün dolumunu sağlayan makinelerin temizliğinde kullanıldığı ve makineler iyi durulanmadığı için şişeye karışmış olabileceği düşünülüyor.

İÇİM ERİYOR DİYE FERYAT ETMİŞTİ

Babasının hastanede ‘İçim eriyor’ diye feryat ettiğini söyleyen Sinem Tekin, “İlk etapta doktorlar da biz de maden suyundan bu hale geleceğine ihtimal vermiyorduk. Ama hastaneye getirdiğimiz maden suyunu dilime değdirdiğimde büyük bir acı hissettim. Kokusu da farklıydı” demişti.

Mete YILMAZ / İSTANBUL

akşam
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SAGLIK HABERLERi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com