EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Hz. Ali'nin i$areti, Obama mucizesi, Mehdi'nin geli$i

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Ekm 29, 2008 6:57 pm    Mesaj konusu: Hz. Ali'nin i$areti, Obama mucizesi, Mehdi'nin geli$i Alıntıyla Cevap Gönder

İbrahim Karagül
Hz. Ali'nin işareti, Obama mucizesi, Mehdi'nin gelişi!
29 Ekim 2008
YeniŞafak

Dünkü yazımın başlığı “Böyle bir mucize gerçek olabilir mi” şeklindeydi. “Obama mucizesi”nden söz etmiştim. Bir yanılsamadan, onun bir “kurtarıcı” gibi sunulmasından…

Oysa gerçekten de onu “kıyamet habercisi”, “kurtarıcı”, “mehdinin gelişi”nin işareti olarak görenler varmış! Ben başka türlü bir mucize anlayışını eleştirmiştim ama daha beteri varmış. Ona ilahi misyon yükleyenler bile varmış. Şaşırdım, şok oldum!.. Ciddiye alınır mı bu düşünce? Elbette hayır. Ama bu çarpık düşünce hakkında bir şey yazmak gerekirdi.

Ben Obama'nın; ABD'nin dünya genelindeki yerlerde sürünen imajını düzelteceği, ekonomiyi çöküşten kurtarıp eski günlerine döndüreceği, siyasi nüfuzunu güçlendireceği, adaletsizlikleri gidereceği, işgallere ve savaşlara son ereceği, talan zihniyetinden vazgeçeceği, yeryüzünün kaynaklarına el koyma açgözlülüğünü son erdireceği gibi hezeyanları ortaya atanların, onu tek umut olarak sunanların nasıl hataya düştüklerini, nasıl bu yanlış kanaatleri insanların zihinlerine yerleştirdiklerini sorgularken, tam tersinden bir hayranlık da söz konusuymuş!

Forbes dergisinde Amer Taheri imzasıyla 26 Ekim'de yayınlanan yazıda; bazı İranlıların Obama'yı gerçekten kurtarıcı gibi gördükleri, Mehdi'nin gelişinin işareti kabul ettikleri, Kıyametin habercisi olduğunu düşündükleri öne sürülüyor. Haber şöyle:

“Barack Obama, Şii Müslümanların dünyayı fethetmek için bekledikleri Kayıp İmam'ın habercisi 'Vaat edilen Savaşçı' mı? Bu soru, geçtiğimiz aydan bu yana İran'da, rejim yanlısı bir web sitesinin 17. yüzyıla ait “Bahr ul-Enver” (Işık Okyanusu) adlı eserden bir hadisi nakletmesiyle gündeme geldi. İnanışa göre, İmam Ali Bin Ebu Talib, zamanın sonunda, kıyamet yaklaştığında ve kurtarıcı Mehdi'nin dönüşünden hemen önce, 'uzun boylu, siyah bir adam' Batı'da iktidarı ele geçirecek. Dünyanın en büyük ordusunu yönetecek. Batı'nın bu yeni yönetici Üçüncü İmam Hüseyin Bin Ali'den işaretler taşıyacak.”

İşte o büyük kurtarıcı Barack Obama oluyor! Hem Amerika'yı kurtaracak, hem dünyayı yönetecek, hem dünyanın en büyük ordusunu komuta edecek, hem kıyamet habercisi olacak, hem Mehdi'nin gelişine işaret edecek! Hem ekonomiyi kurtaracak hem yeryüzünü cennete çevirecek.

Bazılarına göre insanlığın kurtarıcısı Mehdi'nin gelişinin işaretini verecek bazılarına göre ise Hz. İsa'nın yeryüzüne dönüşünü hazırlayacak. Öyleyse bazılarına göre de Armageddon Savaşı'nın habercisi olmasın! Hani o, neoconların dünyayı hazırladıkları Kıyamet Savaşı'nın habercisi. Onların yapamadığını Obama yapmasın!

Nasıl olsa babası Müslüman. Nasıl olsa ilk adı Hüseyin. Nasıl olsa adı Burak. Nasıl olsa Müslüman bir ülkede doğdu. Nasıl olsa siyah kölelerin neslinden. Nasıl olsa horlanan bir kişi. Nasıl olsa dünyanın en büyük ülkesinin başına geçiyor. Bu başlı başına mucize!

Bunlara bir de Mehdi'nin gelişini, Kıyametin haberini ekleyelim. Bir de Batı'nın ve dünyanın lider ülkesini bir Müslüman'ın yönettiğini ekleyelim. Bir de son yıllarda benzer inanışların etkisini alabildiğine artırdığını ekleyelim.

Mucizeler çağı isteniyor. Hiçbir şey yapılmadan, yorulmadan, mücadele etmeden, zorluklarla boğuşmadan bir el gelip her şeyi düzeltsin. Bizler de miskinler gibi bekleyelim. Bu düşünce biçimi Müslümanların yüzyıllarını yok etti. Bugünkü acınası hale zemin hazırladı.

Benzer bir düşünce dünyayı bu hale sokan neoconlarda yok mu? Onlar da kıyameti beklemiyor mu? Onlar da Hz. İsa'nın dönüşü hızlandırmak için bu çirkinlikleri sergilemiyor mu?

İsa'yı beklemek, Mehdi'yi beklemek, ilahi adalet, mucizeler ayrı konu. Hz. Ali'yi Nostradamus'a dönüştürmek apayrı. Böyle düşüncelerle kitlelerin zihinlerini rehin almak da öyle.

Peki ya Obama, Bush yönetiminden daha şahin kesilirse ne yapacaksınız? Oturup Mehdi bekleriz! Ne acı!

Benim “mucize” bekleyenlerin sözüm şuydu. “Bu kolay bir seçim olmayacak. Bu, basit bir kriz değil. Bu, bir seçimle üstesinden gelinebilecek bir durum da değil. Krizi küçümsemek büyük bir hataydı. Obama'nın çözeceğine inanmak ikinci büyük hata olacak. Gerçekle yüzleşmek istemeyenler, böyle küçük istasyonlarda oyalanıp duruyor. Hem kendilerini hem de milyonlarca insanı kandırıyor!”

“Amerika sonrası dünya”ya hazırlanmak varken, zihinleri diri tutmak varken, gerçeklerle yüzleşmek varken, “Obama'ya ilahi misyon yüklemek” ne acınası durum! Oldu olacak Obama'yı mehdi ilan edin, ya da kıyamet öncesi “Batı'dan doğacak güneş” olarak kabul edin de hep birlikte kurtulalım!

İBRAHİM KARAGÜL - YENİ ŞAFAK

ibrahimkaragul@gmail.com

İran'da ABD başkan adayı Obama'nın, Mehdi'nin habercisi "Büyük Siyah Savaşçı" olduğu iddiası dilden dile yayılıyor

28 Ekim 2008
TAHRAN - - ABD'de 4 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın geçmişi çok tartışıldı. Kenyalı bir Müslüman babanın oğlu olan ve göbek adı Hüseyin olan Obama'nın da Müslüman olduğu iddialarının sonu gelmedi. Şimdi de İran'da Mehdi'nin habercisi "Büyük Savaşçı" olduğu iddia ediliyor. Amerikan Forbes dergisine göre; ilginç gelişme, yarı resmi bir internet sitesinde 17'nci yüzyılda yazılmış "Işık Okyanusu (Bahar El Enver)" adlı kitabın yayınlanmasıyla başladı. Kitapta Hz. Ali'ye atfedilen şöyle bir söz yer alıyor: "Kıyametten hemen önce, uzun boylu siyah bir adam batıda iktidarı ele geçirecek. Dünyanın en büyük ordusunu komuta edecek. Üçüncü İmam'dan (Hz. Hüseyin) işaretler taşıyacak. Şiiler onun bizden olduğuna şüphe etmesin." Birçok İranlı'ya göre 1.86 metre boyundaki ve siyahi olan Obama, Büyük Siyah Kurtarıcı'nın ta kendisi. Ayrıca "Barack Hüseyin" Farsça'da "Kutsanmış Hüseyin" anlamında. İsmi Fars alfabesiyle O-BA-MA diye hecelendiğinde, "O bizden biri" anlamına geliyor.
netgazete

Selahaddin Eş Çakırgil
Cumhûriyet’in diktatörlük günleri ne güzeldi!’
29 Ekim 2008 Çarşamba
/..)
Çünkü, Şah döneminde, Kayhan gazetesinin başyazarı olup, İslam İnkılabı üzerine kapitalist dünyaya kaçan Emir Tâhirî’ (Amir Taheri), Amerikan Forbes dergisinde yayınladığı bir yazıyla, zihinleri bulandırmaya çalışıyor. Tâhirî, 400 yıl öncelerde, İslam’ın şiî yorumunun kaynak eserlerinden pekçoğunu yazan Allâme Meclisî’nin (Bahar-ul’Enwar/ Nurlar Denizi) isimli kitabında yer alan ve Hz. Ali’ye atfedilen bir sözün şimdilerde İranlılar tarafından Obama için yorumlandığını iddia ediyor. O sözde, ‘Kıyamet’ten hemen önce Mehdî dönecek, uzun boylu siyah bir adam batıda iktidarı ele geçirecek; o, dünyanın en büyük ordusuna komuta edecek ve Huseyn’den işaretler taşıyacak. Şiîler (bize tarafdar olanlar) onun bizden olduğuna şüphe etmesin..’ deniliyormuş..

Tâhirî’ye göre, birçok İranlı şimdi, Obama’nın o sözde belirtilen 'Büyük / Son Kurtarıcı' Mehdî/ (Saviour Ultimate) olabileceğini’ sanıyormuş..

Tâhirî, arabcadaki ‘berk / yıldırım’ kökünden gelen Barack kelimesini de bereket’le irtibatlandırıp, ‘bereketlendirilmiş, kutsanmış’ gibi mânalara çekmiş; Hussein de zâten, Huseyn.. (Saddam da ‘Huseyn’ adı taşıyordu, ama, şiî ve sünnî en- az 1 milyon müslümanın ölümüne sebeb olmuştu; 8 yıllık ‘İran- Irak Savaşı’nda ve, kendi âkıbeti de mâlum..)

Tâhirî, Obama‘nın farsçada ‘U, bâ mâ..’ (O bizimle..) mânasında olduğunu söylüyor ki, öyle..

Yani, tam da materyalist insanların aradığı cinsten bir mistification/ mistikleştirme..

Üstelik, büyük buhran zamanlarında, ‘kutsal sayılan metinler’den bu gibi sembolik ifadeleri bulmak, daima mümkündür. Ve amma, İran medyasında bu gibi yorumlar yok.. Anlaşılıyor ki, İslam İnkılabı’na uzak İranlılar bu gibi işaretlerle McCain’in saldırgan uslûbuna umut bağladıklarını bu yolla gösteriyorlar.. Üstelik, bu seçimde inançlar her zamankinden daha yoğunluklu olarak devrede.. McCain bizzat olmasa da, çevresi ve hele de Başkan Yard. adayı olarak gösterdiği Alaska Valisi Sarah Palin’in fanatik hristiyanî söylemleri ile Tahirî’nin bu iddiaları bir araya gelince, seçimleri etkiler mi, göreceğiz..
haksöz

Tevrat’taki Barack H. Obama şifresi

Tevrat'ta şifre taraması yapan hahamlar taramada Obama ismine üç yerde rastlamışlar. Obama ile birlikte Yecüc ve Mecüc savaşı başlayacağını ileri sürüyorlar.13 Şubat 2009 09:42


"Kimi hahamlar Obama isminin Tevrat şifresine takıldığını ve Obama'nın gelişiyle birlikte Yecüc ve Mecüc devrinin (Gog Mogog) başlayacağını ileri sürüyorlar."

Milli gazete yazarı Mustafa Özcan'ın Tevrat’taki Obama şifreleri ile ilgili aktardığı oldukça ilginç bilgiler...

Tevrat’taki Obama şifresi

Tefeül, hem İslam'ın hem de diğer dinlerin geleneklerinden birisidir. Gerçi selefi meşrep anlayışlar bu tarz tefeüllere pek itibar etmezler. Tefeül'de tasannu ve yapmacık ve kurgusal ve çocuksu yaklaşımlar nedeniyle birçoklarını bu tarza mesafeli kılmıştır. Lakin geçmişte İran ve Hindistan gibi ülkelerde ve bu coğrafyanın kültüründe Kur'an ile tefeül yapmak nasıl hoş karşılanıyorduysa keza Hafız Şirazi'nin Divan'ı ile tefeül yapmak böyle bir alışkanlık ve gelenek idi. Şimdi ise bu alışkanlıkların yerinde yeller esiyor.

Michael Drosnin isimli bir Tevrat uzmanı da aynen Reşad Halife'nin Kur'an üzerinde yürüttüğü matematiksel şifre çalışmaları gibi Tevrat üzerinde bazı şifre çalışmaları yürütmüş ve bunlardan bazı sonuçlar istihsal etmiştir. Bilindiği gibi, Reşad Halife, Kur'an-ı Kerim üzerinde yapmış olduğu şifre çalışmalarında 19 ağırlıklı bir sayı olarak temayüz etmişti. Lakin Reşad Halife bu metamatiksel şifre üzerinden giderken Tevbe Suresinin iki ayetinin şifre sistemine uymadığı gerekçesiyle inkara yeltenmişti ve ardından da bu Mısırlı ziaaat mühendisi esrarengiz bir şekilde öldürülmüştü. Keza Cenk Koray da özellikle Mustafa Kemal üzerindeki 19 vefklerinden (uyumlarından) yola çıkarak 19 üzerinde çok durmasından sonra 19 yaşındaki oğlu da bir şekilde asabi bir nöbetten sonra cam kesiklerinden dolayı kan kaybederek vefat etmişti. Ömer Çelakıl veya akıl çelen bazı kimseler de sayısal şifreler üzerinde durmuşlardı. Elbette Bediüzzaman gibi isimler de eski ulemanın da kullandığı ebced ve istihraç meselesini tefeül anlamına benimsemişler ama bunu asli bir sisteme dönüştürmemişlerdi. Sadece moral takviyesi açısından bir de gaybın kader kodlarıyla ezelden tespit edildiği noktasında meseleyle ilgilenmişlerdir.

Reşad Halife ve benzerlerini Kur'an üzerinde yürüttükleri şifre sistemine benzer bir sistem (şifre cifrden alınmıştır) Yahudiler tarafından da Tevrat üzerinde yürütülüyor. Onlar da yakaladıkları vefk ve denklikler üzerinden Tevrat'ın mucize olduğunu ispata çalışıyorlar. Orjinali itibarıyla elbette Müslümanlar da buna katılıyorlar. Ama şu anki Tevrat odaklı çalışmalar manipülatif amaçlı görünüyor.

Michael Drosnin Tevrat'ta yaptığı şifreleme çalışmalarında Rabin'in ölümü ve katilinin ortaya çıktığını ifade etmişti. Akabinde 11 Eylül olaylarıyla ilgili de Tevrat şifresinden bahsedildi. Şimdi ise kimi hahamlar Obama isminin Tevrat şifresine takıldığını ve Obama'nın gelişiyle birlikte Yecüc ve Mecüc devrinin (Gog Mogog) başlayacağını ileri sürüyorlar.

Bu hususa temas etmeden önce Tevrat kaynaklı bir iki şifre örneğini hatırlatmakta fayda var. Musa'ya (Aleyhisselam) verilen ilk beş kitaba "Tora" adı verilir ve Tevrat'ın bu kısmı, Drosnin gibilerine göre içinde tüm insanların ve tüm dünya olaylarının geçmişten kıyamete, her ne olmuş ve olacaksa tamamını bildiren mucizevi bir şifre içermektedir. Sözcükler hiç ara vermeden bitişik yazılıp bir bilgisayara yüklendiğinde eşit atlama aralıklarıyla yatay, dikey veya çapraz olarak okunabilen sözcüklerle Tora her soruya cevap vermektedir. Bu; günümüzde bilgisayar çağına programlanmış bir mucizedir. Şifre çözüldüğünde ilk fark edilenlerden biri; İsrail Başbakanı İzak Rabin'in suikaste kurban gideceği idi. Haber, İzak Rabin'e ulaştırıldı. Fakat, 3200 yıl önce verilmiş olan Tevrat'ta bildirildiği gibi suikast gerçekleşti ve İzak Rabin öldürüldü. Newyork'ta terörist saldırı sonucu çöken ikiz kuleler için Tevrat'ın şifresinde şu ibareler vardı. "11 Eylül 2001, İkiz kuleler, uçak tarafından çökertildi, Bin Laden'in suçu, Pentagon hasarlı."

Anlaşıldığı kadarıyla Tevrat'ın şifresini savunanlara göre sözkonusu kutsal kitabın yıldızname gibi bir özelliği daha var. Bu özelliği şöyle anlatıyorlar: "Tora'nın şifresi şu anda tüm dünyada bilgisayar programı halinde satılmaktadır ve şifrenin çözülüp programın ilk oluşturulduğu yıllarda denemek için ansiklopediden rastgele alınan 66 ünlü kişinin isimleri verildiğinde Tora'nın şifresi her birinin doğum ve ölüm yılları ile doğum-ölüm şehirlerini kusursuz vermiştir. Matematikte bunun rastgelelik ihtimali on milyonda birdir. Yani bu bir hatasızlık ve kesinlik oranıdır. Bu, şu demektir ki; "herkesin ve her olayın geçmişten "kıyamete" kadar gizli bir şifresi var."

Gelelim Obama meselesine: Emir Tahiri, Şii hadis mecmualarından Meclisi'nin Bihar el Envar'ında bazılarının Obama ismini istihraç ettiklerini ve Hazreti Mehdi'nin habercisi ve müjdecisi olduğunu düşündüklerini aktarmıştı. Tabii Tahiri'nin aktardığı şifre değil istihraç. Tevrat kaynaklı şifrede ise onunla birlikte Yecüc ve Mecüc'ün yeryüzünde zuhur edeceği ileri sürülüyor. Hahamlar Ahd-i Kadim'de Obama ismine rastladıklarını söylüyorlar. Hahamlar Tevrat'ta şifre taraması yapmışlar ve bu taramada Obama ismine üç yerde rastlamışlar. Obama ile birlikte Yecüc ve Mecüc savaşı başlayacağını ileri sürüyorlar ve Obama'nın da şifre tarama yöntemiyle Bin Ladin'le bağlantılı olduğunun anlaşıldığını ileri sürüyorlar. Çok ilginçtir, Reagan ve İncilciler SSCB'yi şer imparatorluğu olarak takdim ederken şimdi İsrailli hahamlar benzeri bir yakıştırmayı ABD ve Obama için yapıyorlar. İşte bunlar da şifre enflasyonu ve manipülasyonu.

Bu hususta mistik haham Mordehay Şakit gibi hahamlara diğer hahamlar da itibar etmiyorlar. Zira, 2001 yılında Bush kazandığında da benzeri mavalları söylemişler ama fos çıkmıştı. Dindar Yahudiler Bush seçildiğinde de Yecüc ve Mecüc zuhuruna ve savaşına neden olacağını öngörmüşlerdi. Bunlar, kendini gerçekleştiren kehanetlerden ziyade her mevsim kendisini tekrarlayan kehanetler zümresine giriyor.


Milli Gazete
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> KAFANA GÖRE TAKIL Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com