EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Oyunu yasakladılar, kapıya polis diktiler

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr Oca 21, 2018 12:01 am    Mesaj konusu: Oyunu yasakladılar, kapıya polis diktiler Alıntıyla Cevap Gönder

Oyunu yasakladılar, kapıya polis diktiler
20.01.2018



Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği "Sadece Diktatör" oyunu Kadıköy'deki tüm tiyatrolarda yasaklandı. Kadıköy Emek Sahnesi'nde dün sahneleneceği duyurulan oyunu izlemeye gelenler polis engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri tiyatro girişinde önlem aldı, içeri girmek isteyenlere izin vermedi.

Tiyatronun sahibi Pınar Yıldırım, şunları söyledi: "Bugün sahnemize iki polis geldi. Artvin'de yasaklanan oyunumuzun Kadıköy ilçesinde de artık yasaklandığına dair tutanak tutuldu. Ancak bir tebligat değildir bu. Hukuksuz olduğunu biliyoruz. Biz buna karşı çıkmayıp oyunumuzu iptal ettik. Geç kalan, bilet alan ulaşamadığımız seyircilerimiz olduğu için de saat 20.30'a kadar burada bekleyeceğiz. Ve seyircimiz geldiğinde bunu açıklamak istiyorduk, para iadesi yapabilmek için. Fakat şu anda giriş çıkışlar yasaklanmaya çalışılıyor. Asistanlarımız, arkadaşlarımız, seyircilerimiz içeri alınmıyor, içerde oyun oynanabileceğine karşı. Ancak biz içeri polisleri de davet ettik, buyurun oyun oynanıp oynanmayacağını görürsünüz dedik. Şu anda çevik kuvvet bize baskı uygulamaya çalışıyor. Bir de kapıda bekliyoruz seyircimizi bekleyeceğiz."

'160 kez oynandı'

Oyunun yazarı Onur Orhan da basın açıklaması yaptı. Orhan, "Bugün öğle saatlerinde sahnemize gelen polis memurlarınca, 'Sadece Diktatör' oyununun, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu düzeni güvenliğinin olumsuz yönde etkileneceğine kanaat getirmesi sonucunda yasaklandığı tutanakla bildirilmiştir" diye konuştu.

"Sadece Diktatör' 3. yılında yurt dışı ve yurt içi olmak üzere 160 kez oynandı ve 40 binden fazla kişiye ulaştı" diyen Onur Orhan, "Sadece Diktatör' 3 yıldır bir virgülü dahi değişmeden oynanmaktadır, broşürü de değişmemiştir" dedi.

Birgün

Barış Atay'dan Demet Akbağ'a: Kurucularından biri olduğum sendikanın başkanısınız ya!..
23 Ocak 2018



'Sadece Diktatör' oyunu son olarak Ankara Valiliği tarafından süresiz olarak yasakladı

Uzun zamandır tek başına oynadığı 'Sadece Dikdatör' oyunu önce Artvin'de ardından İstanbul Kadıköy'de ve son olarak da Ankara'da yasaklanan Barış Atay, Oyuncular Sendikası Başkanı olan Demet Akbağ'ın sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Ankara Valiliği, Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği 'Sadece Diktatör' oyunu, süresiz olarak yasakladı. Valilik kararında, yasaklamaya gerekçe olarak "huzur ve güvenliğin sağlanması" gösterildi.

Yurt çapında getirilen engelleme ve yasaklara şu ana kadar her hangi bir tepki göstermeyen Demet Akbağ'ı kişisel Twitter hesabından etiketleyen Atay, ''Bugün; Ankara valiliği, oynadığım oyunu yasakladı.Onunla yetinmedi, Ankara sınırları içerisinde, benim içinde olduğum, sinema, sinevizyon, sergi, söyleşi vb her şeyi süresiz yasakladı. Kurucu üyelerinden biri olduğum sendikanın başkanısınız ya! Haberdar olmak istersiniz...'' ifadesini kullandı.



T24
ETİKETLER
demet akbağ barış atay haber ankara valiliği süresiz olarak yasaklama sadece diktatör tweet oyuncular sendikası başkanı tepki sessizlik
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> SİNEMA-TV-TİYATRO Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com