EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

28 Şubat
Sayfaya git Önceki  1, 2
 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> DÜNYA BİR İNKILÂP BEKLİYOR
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Sal Oca 16, 2018 11:44 pm    Mesaj konusu: ETHEM KÖYLÜ 26 ŞUBAT'TA "BİR DERGI DAĞITTI Alıntıyla Cevap Gönder

ETHEM KÖYLÜ 26 ŞUBAT'TA "BİR DERGI DAĞITTI 23 YILDIR HAPİSTE"
15 Ocak 2018



28 Şubat’ta idam cezası alan Ethem Köylü, 23 yıldır cezaevinde. Kardeşleri “Bayilerde bile satılan bir dergiyi dağıtmaktan suçlanıyor. Yeniden yargılanmasını istiyoruz” dedi.

28 Şubat döneminde idam cezası alan ve 23 yıldır hapiste olan Ethem Köylü’nün kardeşleri adalet bekliyor. Bolu Cezaevi’nde yatan Köylü için kardeşleri, “Gazete bayisinde bile satılan bir dergiyi dağıtması üzerinden yola çıkarak örgüt adına finans sağlamakla suçladılar. 28 Şubat arifesinde ilk ceza alanlardandı ama ortada suç yok, ispat yok, delil yok. Biz tahliyesini beklerken müebbet cezası aldı. Yeniden yargılanmasını istiyoruz” dedi.

İDAMDAN MÜEBBET HAPSE…
Ethem Köylü’nün kardeşleri Hülya Alkan (36), Mustafa Köylü (46) ve Huriye Şişmanoğlu (50) 23 yıldır yaşadıklarını anlattı. Mustafa Köylü, “1995’te 25 yaşında gözaltına alındı. 15 gün hiç haber alamadık. O dönem karakola götürürken kayıt bile almıyorlardı. Ethem ilk önce idam aldı sonra cezasını müebbete çevirdiler. 28 Şubat arifesinde ilk ceza alanlardandı ama ortada suç yok, ispat yok, delil yok. O dönem nişanlıydı ama evlenmediler. Kardeşim haksızlık karşısında susmazdı. 28 Şubat öncesinde İslami olarak haksızlık karşısında dururdu. Bu yüzden 28 Şubat zihniyetinin hedefi oldular. Kardeşimi gazete bayiinde bile satılan bir dergi olan Taraf dergisini dağıtması üzerinden yola çıkarak örgüt adına finans sağlamakla suçladılar” dedi.



‘YARGILAYANLAR FETÖ FİRARİSİ’
Ethem Köylü’nün kızkardeşi Hülya Alkan ise “28 Şubat döneminde çok fazla şey yaşadık ve hâlâ yaşamaya devam ediyoruz. Başörtüsü yüzünden İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nü ikinci sınıfta bıraktım. Eşim Aydın Alkan da 9 yıl hapis yattı ve 2004’te serbest kaldı. Biz onların dosyaları boş olduğu için tahliyelerini bekliyorduk mahkemeye gittiğimizde. 28 Şubat’a o zaman gereken tepkiyi veremedik halk olarak ve bunun çözümsüzlüğünü hâlâ yaşıyoruz. Kardeşlerimi yargılayanların bir kısmı şimdi FETÖ’den ya yurtdışında firari durumda ya da cezaevinde. Çevik Bir gibi insanların verdiği kararlar hâlâ uygulanıyor. 23 yıldır adalet bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ANNEM BABAM GÖZLERİ AÇIK VEFAT ETTİ
Ethem Köylü’nün ablası Huriye Şişmanoğlu, şunları söyledi: “28 Şubat’la hesaplaşmadan 15 Temmuz’la hesaplaşamayız. 28 Şubat da 17-25 Aralık gibi 15 Temmuz’un geçmişini oluşturuyor. FETÖ lideri hakkında benim kardeşlerim, o zaman bile “vatan haini, samimi Müslüman değil” derlerdi. Bizi en çok üzen anne-babamızın serbest kaldığını görmemesi oldu. Annem babam hep umut ederek yaşadılar. Oğullarının serbest kaldığını göremeden 2001’de babamızı, 2015 temmuzda da annemizi kaybettik. Gözleri açık vefat ettiler. Biz en azından yeniden yargılanacağı günü bekliyoruz.”

ASLIŞAH SARITAŞ

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/yasam/2018/01/15/bir-dergi-dagitti-23-yildir-hapiste

“YENİDEN YARGILAMA İSTİYORUZ”
15 Ocak 2018



Bombalı eylem planladığı iddiasıyla 28 Şubat sürecinde müebbet hapis alan İlhan Doğan’ın ailesi: Onu yargılayan FETÖ’cüler şimdi tutuklu veya firarda. Düzmece suçlamayla 18 yıldır hapis yatıyor.

FETÖ’cü savcı ve hâkimlerin 28 Şubat sürecinde aldığı kararlar bugün bile aileleri ayırmaya devam ediyor. İBDA-C üyesi olduğu ve 2001’de yılbaşı gecesi İstanbul Meryem Ana Rum Kilisesi ile Taksim’deki bazı eğlence mekânlarını bombalamayı planladığı gerekçesiyle 8 yıl tutuklu yargılanıp sonra da müebbet alan İlhan Doğan’ın (40) mahkeme savcısı firari Celal Kara, mahkeme başkanı şu an tutuklu olan Metin Özçelik, mahkeme üyeleri ise meslekten ihraç edilen Mehmet Ekinci ve açığa alınan Birol Bilen’di. Mahkemenin oğullarını, 28 Şubat’ta başörtüsü gösterilerine katıldığı için hedefe oturttuğunu, düzmece suçlarla da müebbete mahkûm ettiğini savunan Nimet (58) ve Hasan (68) Doğan çiftinin tek arzusu, oğullarının yeniden yargılanması… İşte Doğan çiftinin anlattıkları: “Çocuğumuz masum. Yeniden yargılanma yapılırsa bu ortaya çıkacak. Tarafsız bir yargı istiyoruz. Onu suçlular yargıladı. Oğlumuz 22 yaşında hapse girdi. Giderken 6 aylık bir çocuğu vardı şimdi 18 yaşında. 15 Temmuz darbesine direnenler gibi bizim çocuklarımız da 28 Şubat’a direndi. Bu yüzden de başına bunlar geldi. Benim oğlumun mahkemesindeki savcı Almanya’ya firar etti. Bu kararın bir geçerliliği olmamalı. 4 hâkim değişti. Değişen hâkimler tutuklu. Gecikmiş olsa da adalet gelsin istiyoruz. FETÖ’nün aldığı kararın yeniden incelenmesini istiyoruz.”

BEBEĞİ 18 YAŞINA GELDİ

20 yaşında 6 aylık çocuğuyla bir başına kalan Ayşe Doğan ise hislerini şöyle anlattı: “Benim eşim evden işe, işten eve giden bir adamdı. 18 senedir oğlumu manevi olarak yalnız büyüttüm. Kimi kime şikâyet edecektik o dönem. Eşimin mahkemesinde 8 yıl karar vermediler. Sonra da müebbet kararı çıktı. Kararı alanlar şimdi ya hapiste ya da firari.”

DAVAYA FETÖ’NÜN YARGI AYAĞI BAKTI

İlhan Doğan’ın avukatı Hamza Uçan: “Doğan’ın davasının görüldüğü mahkemenin başkanı Metin Özçelik, Tahşiye kumpasından tutuklu FETÖ’cüleri usulsüz tahliye edeceği sırada ihraç edildi ve şu an tutuklu. Mahkeme üyelerinden Mehmet Ekinci şike soruşturmasında aktif rol aldı ve meslekten ihraç edildi. Diğer üye Birol Bilen ise 15 Temmuz sonrası önce açığa alındı sonra tutuklandı. Savcı Celal Kara da 17-25 Aralık’ın savcısıydı ve şu anda firarda.”

28 Şubat mağdurunun ailesi: 28 Şubat sürecinde 20 yaşında iken 6 aylık çocuğuyla bir başına kalan Ayşe Doğan, 18 yıldır oğlunu yalnız başına büyüttü. Doğan, “Eşimin mahkemesinde 8 yıl karar vermediler. Sonra da müebbet kararı çıktı. Kararı alanlar şimdi ya hapiste ya da firari” diye isyan etti.

ASLIŞAH SARITAŞ

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/gundem/2018/01/14/yeniden-yargilama-istiyoruz

“TEK İSTEĞİM ÖLMEDEN ÖNCE BİR GECE OĞLUMA SARILIP UYUMAK”
15 Ocak 2018



Cihat Özbolat, 28 şubat sürecinde FETÖ kumpasıyla Sabancı Center’ın yanındaki araziye bomba koymakla suçlandı. Emniyet’in ‘bomba yok’ raporuna rağmen müebbet hapis verilen Özbolat’ın ailesi yeniden yargılama istiyor.

28 Şubat sürecinde FETÖ’cü savcı ve hakimlerin olduğu mahkemelerin kararları aileleri yıllarca sevdiklerinden ayırdı. Müebbet cezası alan Cihat Özbolat (45) 23 yıldır cezaevinde. Suçu, Sabancı Center’ın yanındaki araziye bomba koymak. Ancak iddiaya göre; emniyet kayıtlarında o bölgede herhangi bir bombalama eylemi yok.

FİRARİ ÖZ’ÜN İŞİ ÇIKTI!

Özbolat’ın mahkemelerinde Özbolat’a idam isteyen savcı, firari FETÖ’cü Zekeriya Öz’dü. Mahkeme başkanı ise FETÖ elebaşısı hakkındaki tutuklama kararını kaldıran Şerafettin İste. Birahaneye taş atması üzerinden yola çıkılan ve Sabancı Center’ın yanındaki arsayı bombalama suçundan ceza verilen Özbolat’ın annesi Hediye Özbolat, oğlunun hayali bir suçlamayla 23 yıldır hapis yattığını savunuyor.

OĞLUMU FETÖ İÇERİ ALDI

Anne Özbolat “79 yaşındayım ve ölmeden önce tek isteğim bir gece oğluma sarılıp uyumak. Önce Allah’tan sonra Cumhurbaşkanı’ndan yardım istiyorum. Hayırlısıyla çıktığını görmek istiyorum. Ben her an o gelecek diye ümit ediyorum. Cihat babasını kaybettikten bir yıl sonra 20 yaşında gözaltına alındı ve müebbet hapis cezası var. Benim oğlumu terör suçundan içeri alan FETÖ. Benim oğlum Milli Gençlik Vakfı’na giderdi. Müslüman bir çocuktu. ‘Onu birahaneye taş attı’ diye içeri aldılar ama olmayan, yapmadığı suçları işkencelerle kabul ettirdiler. ‘Bana burada yapılan işkenceleri anlatmaya haya ederim’ diyordu ve anlatmıyordu. Ona işkence yapanlar aynısını görsünler. 23 yıl oldu. 7 cezaevi değiştirdi ömrüm onun peşinde yollarda geçti. İnşallah bir cezaevi daha değiştirmeden çıkar” diye konuştu.



ŞAHİTLER BİLE REDDETTİ
Kardeşinin mahkemesinin detaylarını anlatan ve onunla birlikte gözaltına alınan ağabey Özer Özbolat da “Aralık 1995’te Aralık işyerimizden bizi 30-40 çalışanımızı, 13 yaşındaki çırağımızı bile Cihat’la beraber gözaltına aldı. Bizi bir gün içinde bıraktılar. Bizi sorgulayan polis, Fetullah Gülen propagandası yaptı. Benim kardeşime yönelttikleri suçları şahitler bile reddetti. Yargıtay delil yetersizliğinden ilk kararı bozdu. Bunun üzerine karakolun bile gerçekleşmediği dediği olaydan idam cezası verdiler. Kardeşimi 5 kişilik grubun, yaşı büyük olduğu için, lideri gösterdiler. O 5 kişiden biri de 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı. O da 15 yaşında bir çocuktu. Onlara 15 gün boyunca işkence ettiler. Benim kardeşim FETÖ’nün mahkemelerinden çıkan bu karara karşı şimdi sadece yeniden yargılanma istiyor. Af istemiyor, sadece dürüst bir mahkeme tarafından yargılanmak istiyor” diye konuştu.

MEYHANE SALDIRISI DA YALAN!
Avukat Hamza Uçan da Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü söz konusu tarihlerde hiçbir bombalı eylemin gerçekleşmediği bilgisini dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı’na sundu. 20 Şubat 2001’deki resmi yazıda ‘Levent Karakol Amirliği’nin kayıtlarının tetkikinde belirtilen tarih ve yerde böyle bir olayın olmadığı anlaşılmıştır” denildi.Meyhaneye saldırı ve örgüt adına haraç toplama gibi iddialar meyhane sahipleri tarafından yalanlanmıştı. Ancak mahkeme heyeti, meyhane sahiplerinin ifadelerini de görmezden geldi” dedi.

ASLIŞAH SARITAŞ

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/gundem/2018/01/13/tek-istegim-olmeden-once-bir-gece-ogluma-sarilip-uyumak

ÇOCUKLAR BABALARI OLMADAN BÜYÜDÜ
17 Ocak 2018



Müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 23 yıldır cezaevinde olan İsmail Uysal (47) ve ailesi de 28 Şubat sürecinde yargılananlardan biri. Annesi İsmet Uysal (83) “Biz çocuğumuzun suçsuz olduğundan o kadar emindik ki avukat bile tutmadık ama ona müebbet cezası verdiler. En ağır cezayı bizim çocuklarımız yaşadı” dedi. Aile yeniden yargılama talep ediyor.

23 YILDIR HAPİSTE
?İsmail Uysal’ın kendi kuruyemişçi dükkânından gözaltına alındığını söyleyen enişte Turgut Ağüzüm (51) “İsmail ile Ethem’i (Köylü) dükkandan gelip aldılar. Ne bir eylem ne de başka bir şey. Evlerimiz dükkânlarımız arandı. Bayide satılan dergiler bile suç unsuru gibiydi. İşlemediği gasp, bombalama eylemlerini işkenceyle üzerlerine yıktılar. İsmail içeri alındığı 1995’te 24 yaşındaydı. 15 Temmuz’da şehit olan Halil Kantarcı ile aynı suçtan yatıyorlar. İsmail, Halil’in vasisiydi. Kardeşlerimizin bu kadar uzun süre içeride kalmaları 15 Temmuz hainlerinin bir planı” dedi. Anne İsmet Uysal ise oğlunun 23 yıldır suçsuz yere hapiste olduğunu söyleyerek, “Babası 2004’te vefat etti. Cenazesine bile gelemedi. Evliydi, iki çocuğu vardı. Eşi hamileydi. Şimdi en küçük oğlu 23 yaşında. O giderken üç yaşında olan çocuğundan torunu oldu” dedi.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/gundem/2018/01/16/cocuklar-babalari-olmadan-buyudu
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> DÜNYA BİR İNKILÂP BEKLİYOR Tüm zamanlar GMT
Sayfaya git Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com