EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Erdoğan: Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir:)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇEVREMİZİ KORUYALIM
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Ksm 23, 2017 11:10 pm    Mesaj konusu: Erdoğan: Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir:) Alıntıyla Cevap Gönder

Hayırdır inşaallah:)) Erdoğan aynen şöyle dedi: Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir; acilen öz eleştiriye ihtiyacımız var
23 Kasım 2017



"Çevreye zarar veren her teknoloji namlusu insana dönmüş bir silahtır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Acilen bir öz eleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Semih Kaplanoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Buğday” filminin galası, Beştepe’de yapıldı. Galada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaplanoğlu’nu tebrik etti. Erdoğan, “Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap seviyeyi korumak işini en güzel şekilde yapmaya devam etmektir” dedi.

“Her platformda adaleti, dayanışmayı, kardeşliği savunuyoruz” diyen Erdoğan, “Sadece teknolojik ve ekonomik büyümenin bir ülkenin geleceği için yeterli olmadığını beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz. Çevreye zarar veren her teknoloji ne kadar hayatı kolaylaştırıcı olursa olsun, aslında namlusu insana dönmüş bir silahtır” diye konuştu.

Doğaya verilen zararların felakete yol açacağını söyleyen Erdoğan, konuşmasında “İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Acilen bir öz eleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sayın Kaplanoğlu’nun filmini bu açıdan da son derece anlamlı buluyorum” ifadelerine yer verdi.

T24
ETİKETLER
erdoğan çevre buğday ekosistem teknoloji

Ceyhun İrgil: Gemlik KHK’sı zeytinliklerin ölümüdür



CHP milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesi için KHK ile yapılan düzenlemeyi eleştirdi. İrgil, "Gemlik KHK’sı zeytinliklerin ölümüdür" diye konuştu.

DUVAR – Bursa’nın Gemlik ilçesine özel olarak 696 Sayılı KHK ile çıkan imar düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Gemlik KHK’sı zeytinliklerin ölümüdür. Zira KHK ile önü açılan betonlaşmayı kontrol edebilecek ve imar rantını durdurabilecek bir iktidar yok” dedi.

696 Sayılı KHK ile Gemlik’te deprem riski taşıyan yerleşim yerlerinin başka alanlara nakledilmesine karar verildi. KHK’ye göre, “orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına da dönüştürülmesi mümkün olmayan yerler” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufuna geçecek.

Düzenlemeyle ilgili açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, benzer bir düzenlemenin, geçtiğimiz haziran ayında Zeytin Koruma Kanunu’nda yapılmak istendiğini fakat toplumsal baskı üzerine geri çekildiğini söyledi.

Zeytin Koruma Kanunu’nun, KHK ile aşıldığı belirten İrgil, “KHK’ları terörle mücadele için çıkardıklarını söyleyenlere soruyorum; Gemlik KHK’sının terörle mücadele ile ne ilgisi var?” dedi.

‘ZEYTİNLİKLER VE DOĞA GÜZELLİĞİ GİDİNCE GEMLİK’TE KİM YAŞAYACAK’

İrgil, Gemlik’in her tarafının zeytin ağacı olduğunu ve bu nedenle alternatif yerleşim alanı bulunamadığını belirtti. KHK’nin zeytin ağaçlarını koruyacağı ve alternatif imar alanları sağlayacağı açıklamalarına da değinen CHP’li İrgil, şunları söyledi:

“Bu KHK ile Gemlik’i betonlaştırıp büyütebilirsiniz ama zeytin kıyımından elde edilen ranta engel olamazsınız. Gemlik KHK’sı zeytinliklerin ölümüdür. Zira KHK ile önü açılan betonlaşmayı kontrol edebilecek ve imar rantını durdurabilecek bir iktidar yok. Aksine Gemlik’te inşaat, betonlaşma ve yeni imar alanları için işbirliği var. Zeytin Yasası ile mertçe Meclis’te tartışamayanlar ve kamuoyunun tepkisinden korkanlar, arkadan dolanarak KHK kolaycılığı ile Gemlik’i ranta açtılar. Gemlik halkı kendi büyümesi ve gelişmesi için kararı kendi veremez miydi? Gemlik daha çok inşaata ve binaya kavuşabilir ama zeytinlikler ve doğal güzelliği gidince kim Gemlik’te yaşayacak? Yaptığınız inşaatlarda kim yaşayacak? Zeytin, doğa ve deniz yoksa Gemlik için gelecek de yoktur, sıradan bir kasaba olarak kalır. Önemli olan bina ve nüfus olarak büyümek değil, medeni ve insanca bir kentleşme anlayışı ile gelişmektir. Gemlik’i büyütebilirsiniz ama geliştirmiyorsunuz.”

Duvar
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇEVREMİZİ KORUYALIM Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com