EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Çocuklara ve gençlere 'Mavi Balina' tuzağı

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cmt Ksm 11, 2017 9:48 pm    Mesaj konusu: Çocuklara ve gençlere 'Mavi Balina' tuzağı Alıntıyla Cevap Gönder

Mavi Balina'dan kurtulanların anlattıkları dehşet veriyor
10 Kasım 2017

Özellikle belli bir yaş grubundaki gençler arasında hızla yayılan ve dünya genelinde ciddi sayılarda intihar olayıyla bağlantılı bulunan Mavi Balina oyununun yapımcısı Rusya'da 3 yıl süreli hapis cezasına çarptırıldı. Bu durum, oyun dolayısıyla olduğu düşünülen ölümlerin sonunu getirmemesiyle endişe uyandırıyor.

Son olarak Ordu 'da yaşayan bir gencin oyun nedeniyle intihar etmesi haberiyle gündeme gelen Mavi Balina oyunuyla ilgili detaylar dikkat çekmeye devam ediyor. İhlas Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre, Mavi Balina oyununun bugüne kadar Türkiye 'de 142 gencin intiharıyla bağlantılı olduğu söylenebiliyor. Dünya çapında ciddi sıkıntılar doğuran bu oyundan kurtulanların dedikleri ise dehşetin boyutlarını ortaya çıkarmak konusunda ciddi bir güç taşıyor denilebilir.

Oyun, başlangıcından itibaren belirlenen 50 farklı şiddet içerikli talimatın yerine getirilmesi üzerinden ilerliyor. 50 günlük bir süre zarfına yayılan bu komutlar arasında çok da derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre zarfında kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli biçimde müzik dinlenmesi gibi aşamalar bulunuyor. 50. günün bitiminde ise kişiye son aşama olarak belirlenmiş "yüksekten atlamak ya da kendini asmak" suretiyle intihar komutu yer alıyor. "Mavi Balina" adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

Oyuna bir WhatsApp mesajı ile katılan Hintli, 22 yaşındaki Alexander'ın intihar oyunundan kardeşi sayesinde kurtulduğu ifade edildi. Genç adam, oyuna bir WhatsApp linki üzerinden katıldığını belirtirken şunları söyledi:

"Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor. Akkaraivattam mezarlığına da gece yarısı gibi gittim ve burada bir selfie çekerek sosyal medyada bu fotoğrafı paylaştım. Her gün yalnız başıma korku filmleri izlemek zorundaydım ki bunun da amacı kurbanların korku içinde yaşamasını sağlamaktı. Bu tam anlamıyla bir sanal ölüm tuzağı... Çok acı verici bir tecrübe. Oyuna katıldıktan sonra insanlarla konuşmayı bıraktım ve odama kapandım. Oyundan çıkmak istesem de başaramadım."
Tüm bu cümlelerin ardından NDTV isimli TV kanalının aktardığına göre Alexander, polis eve girdiği anda koluna bıçakla balina kazımak üzereyken durduruldu.

Alexander'ın dışında Hindistan 'da bu sorunla karşılaşan diğer gençlerin yaşadıkları da ciddi bir problem olarak değerlendiriliyor. Mavi Balina oyuncularından olan 17 yaşındaki bir kız göle atlayarak intihar etmek üzere iken kurtarıldı. Oyuna telefonu aracılığı ile katıldığını ifade eden kız, güvenlik görevlilerine "son görevi" yerine getirmek üzere olduğunu da söyledi. Genç kızın, kendisini kurtaran polis memuruna, "Eğer görevi tamamlamazsam annem ölecekti." dediği belirtildi. Temmuz ayı içerisinde 14 yaşındaki Manpreet Singh isimli bir Hintli çocuk da Mavi Balina isimli oyunu oynadığını arkadaşlarına söyledikten birkaç gün sonra intihar etmişti.

Tüm bu açıklamalar ve bilgilerin ardından Mavi Balina oyununa dair önlemlerin hangi seviyelere geleceği merakla bekleniyor.

Millî Gazete
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com