EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

UCUZ ETİN İÇYÜZÜ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Ksm 09, 2017 10:17 pm    Mesaj konusu: UCUZ ETİN İÇYÜZÜ Alıntıyla Cevap Gönder

UCUZ ETİN İÇYÜZÜ
Ejder Hüseyin ÇETİNKAYA
9 Kasım 2017



Bugünlerde halkın büyük sağlık sorunları var;

Böbrek Hastalıkları,

Kabızlık,

Şeker Hastalığı (İnsülin Metabolizması Bozukluğu),

Sindirim Sorunları,

Şişmanlık,

Hipertansiyon,

Gut,

Kalp Krizi ve İnme,

Kalp ve Damar Hastalıkları,

Prostat Kanseri,

Kolon Kanserini vs!

Bu saydığımız hastalıkları –tıb sektöründe çalışan uzmanların demesine göre– fazla et tüketimi de tetikliyormuş! Tabiî ki halkın sağlığını düşünen(!) sevgili iktidarımız, fazla et tüketip insanlar sağlığından olmasın diye, türlü icraatlarla tarım ve hayvancılığın yapılmasının önüne geçmek istiyor! Sırf halkın sağlığını düşündükleri için ve ayrıca tarım ve hayvancılığı yapan insanların yağmurda, çamurda, yaz sıcağında yorulmasına da gönülleri razı değil; bu da önemli bir etken oldu! O yüzden bu sektörün bitmesi için son vuruşları gayretle yapıyorlar! Ama bir türlü yaranamadı iktidar! Gene de siz yorulmayın üretirken diye ta gidip Avrupalardan, canlı hayvan et ve çeşitli tarım ürünleri getirdi! Bak, sırf üretici yorulmasın diye, portakalını, ineğini kestikleri Hollanda’dan bile hayvan getirdiler, sırf bu yüzden Müslüman kasabı Sırp’lardan bile et aldık, hem de helâl kesim!

Eee, n’oldu şimdi, iyi mi oldu?

Tarım ve hayvancılık yapan vatandaşın batmasından sonra 30 bin kasap esnafının da batması pahasına BİM ve A101 marketlerinde ucuz et satışıyla beraber yediniz helâl kesim(!) Sırp etini, üretmediğiniz için efor da sarf etmediniz; bakın fazla protein bünyeye zarar verdi, herkes hasta oldu! Hâliyle halk et yemeye de alışık değil, birden yiyince bu kadar ucuz eti çeşitli hastalıklar da kaçınılmaz oldu!

Şimdi gelelim işin en ciddi boyutuna; yeni Tarım Bakanımız tam büyük firmaların istediği gibi, onların işine yarayacak işlere imza atarken şov yapmaktan da geri durmuyor! “Ben bu halka ucuz et yedireceğim!” dedi, sözünü de tuttu; yerli üreticiyi bitirme pahasına, kasap esnafını bitirme pahasına!

Yerli kuzu karkas kesimi, yani kemikli et 36 liradan kesilirken, şu ân ithal löp et fiyatına geriledi. Yerli üreticinin elinde kesime gelmiş yüksek maliyetli hayvan dolu! Kestirse büyük zarar edecek, kestirmese yem, saman resmen dolara endeksli, üstelik besi sonuna gelmiş hayvanlar kesilmediği takdirde kilo kaybına uğrar! Yani bu sopanın iki ucu değil her yeri pislik! Mecburen herkes kestirecek, ucuz pahalı demeyip! Ve kimse de bu şartlarda tekrar besi yapmayacak, çünkü yarının ne getireceğini kimse tahmin edemiyor…

Efendim, şimdi gelelim kimsenin sormadığı asıl meseleye! Her gün yurt dışından onbinlerce büyük ve küçükbaş hayvan getiriliyor, ucuz saman getiriliyor, ucuz arpa mısır vs getiriliyor. Bu ucuza getirilen hayvanlar, samanlar, yemler, kime veriliyor? Milletin efendisi(!) köylüye değil tabiî ki, bu sektörü ele geçirmiş lobilere! Tarih atın, çok değil üç ay sonra tam da bu büyük firmaların elindeki hayvanlar kesimlik olduğunda et fiyatları tavan yapacak! Ama o zamana kadar dayanabilecek yerli yetiştirici kalır mı veya ne kadar kalır şimdilik muamma! Bilinen tek bir şey varsa o da bu işin gittikçe daha kötüye gittiği, çözüm yerine çözümsüzlük türetildiği gerçeğidir.

NOT: BİM ve A101 de satılan etlerin helâl kesim ve domuz eti olmama garantisi yok, çünkü bizim iktidarın kandırılma potansiyeli yüksek!

Kaynak: Adımlar dergisi
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com