EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Türk, Rus ve İranlı şirketlerden 7 milyar dolarlık anlaşma

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Sal Ağu 15, 2017 10:59 pm    Mesaj konusu: Türk, Rus ve İranlı şirketlerden 7 milyar dolarlık anlaşma Alıntıyla Cevap Gönder

Türk, Rus ve İranlı şirketlerden 7 milyar dolarlık enerji anlaşması
15 Ağustos 2017



Şirketten yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Unit International Enerji AŞ’nin, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İran’ın en büyük holdinglerinden Ghadir Yatırım Holding ile İran’da petrol ve doğalgaz çıkarmak için anlaştığı vurgulandı.

Anlaşmanın aynı zamanda bir İranlı şirketin yabancı partnerlerle imzaladığı ilk üç taraflı yatırım anlaşması özelliğini taşıdığı belirtilen açıklamada, yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırımlar zincirinin üçünün toplam rezervi 10 milyar varil, toplam günlük üretimi 100 bin varil olan en önemli petrol yataklarında, birinin ise 75 milyar metreküp yıllık üretim kapasitesine sahip dev bir doğalgaz yatağında olmak üzere toplam dört sahada yapılacağı kaydedildi.

“İRAN PETROKİMYA ENDÜSTRİSİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI”
Konsorsiyumun İran’ın başka bölgelerinde de petrol ve doğalgaz çıkarabileceği aktarılan açıklamada, sadece bir sahadan Türkiye’nin 150 yıllık doğalgaz ihtiyacından daha fazlasının karşılanabileceğine işaret edildi.

Açıklamada, gizlilik anlaşması gereği şirketlerin çıkarılacak gaz ve petrol satışlarından alacakları doğrudan pay miktarının duyurulmadığı bildirilirken, üç ülke şirketleri arasındaki ortalık anlaşmasının bölgenin enerji konusunda gelecekteki öneminin de altını çizdiği ifade edildi.

Yeni ortaklığın İran petrokimya endüstrisi için bir dönüm noktası olduğu kaydedilen açıklamada, Mart ayında Unit International şirketinin, İran’da enerji yatırımları yapmak için kurduğu Unit International Enerji AŞ’nin Uzak Doğulu ortağıyla birlikte bu ülkede toplam 5 bin megavat kapasiteye sahip 4 farklı doğalgaz çevrim santrali kurmak üzere ilgili makamlarla anlaştığı bildirildi.

İRAN FRANSIZ TOTAL ŞİRKETİYLE DE TEMMUZDA ANLAŞTI
Fransız petrol şirketi Total, Temmuz ayında İran Milli Petrol Şirketi (NIOC) ile bölgenin en büyük doğalgaz sahası Güney Pars’ın 11. fazını geliştirilmesi için yaklaşık 5 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı. Total, anlaşmanın 20 yıl geçerli olacağını ve projenin operatörünün yüzde 50,1 hisseyle Total olacağını duyurmuştu.

Güney Pars sahasının 11. fazının geliştirilmesi projesinde, Çinli CNPC şirketinin yüzde 30, İranlı Petropars’ın ise yüzde 19,9 hissesi bulunuyor.

İlkKurşun
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İKTİSADÎ HABERLER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com