EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

AKRONİK HİNLİK

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> AHLAKÎ DÜŞÜNCELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cum Tem 14, 2017 10:03 pm    Mesaj konusu: AKRONİK HİNLİK Alıntıyla Cevap Gönder

AKRONİK HİNLİK
E. Doğan ŞEYHOĞLU
14 Temmuz 2017



Sultan Mahmut’un devri, yeniçerilerin son demleri.Tek tük namaz kılan yeniçerinin biri Cuma namazı kılmak için Sultan Ahmet Camii’ne gitmiş.Tam kürsünün karşısında vaiz efendiyi pür dikkat huşu içinde dinlemeye koyulmuş.

Hoca efendi bir meseleyi anlatırken sözü Hz. İsa’nın ölümüne getirmiş ve:

– “Velhâsıl aziz cemaat,: Yahudiler Hz. İsa Efendimize işkence ettiler öldürmek istediler” diyerek sözlerine devam ederken, bizim yeniçeri yerinden fırlamış, camiden bir hışımla çıkmış, şekercilik yapan, daha öncesinden tanıdığı Yahudi dükkân sahibini dükkandan çıkarmış, yolun ortasına yatırmış, kesecek…

Etraftan yetişenler müdahale etmişler:

– Ne yapıyorsun yiğidim?

– Öldüreceğim bu çıfıtı!

– Niye, ne yaptı ki?.

– Bunlar Hz. İsa Efendimize çok zulüm etmişler onun için.

– İyi de, o dediğin mesele bundan 1800 sene önce olmuş.

– Olsun, ben yeni duydum, öldüreceğim…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve AKP medyası tarafından sansürlenen yürüyüşüne çamur atmak isteyen bir takım trollerin Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan zulümleri Kılıçdaroğlu’ndan sormaya kalkmaları aklıma bu hikâyeyi getirdi. Hikâyedeki yeniçeri askeri ne kadar masum ve mazursa bunlar o kadar suçlu ve iğrençler.

Şöyle ki; destekledikleri iktidarın izni ve desteği ile İncirlik’ten kalkan Nato uçaklarının yüzbinlerce Müslümanı katlettiğini görmezler ama bundan bir asır önceki zulümlerin hesabını Kılıçdaroğlu’ndan sorma noktasında “tarih şuurları” pek kavidir. Boraltan Köprüsü Katliamı üzerinden İnönü’ye beddua etme yarışına girerler ama söz konusu AKP İktidarı’nın CIA’ye teslim ettiği müslümanları duyunca kafalarını Kör Ömer Emminin Tazısı gibi diğer tarafa çevirirler. İstiklâl Mahkemesi zulümlerini gündemden düşürmezler, diğer taraftan maddî manevî rantını yedikleri 28 Şubat döneminden beri haksız yere zindana atılan İBDA-C esirleri başta olmak üzere 600 mazlumu görmezden gelirler.

“Her dünya görüşü, aynı zamanda ahlâkî bir görüştür.” kaidesince bahsi geçen topluluğun ahlâkı ve dünya görüşü hakkında hüküm vermek için yukarıda eksiksiz tarif ettiğimiz ahlâkî tavırlarına bakmak yeterlidir.

Hılfu’l -fudûl…Eminim ki, birçok keskin “trole” ne olduğuna dair yönelteceğiniz soruya alık alık bakacaktır. Yobaz kafanın bilmediği, bilse bile anlamadığı konulardan biridir. İşte bu yüzden kafasının almadığı münasebetlere, tavırlara en ucuz tarafından “şucu bucu” yaftası asmak bu güruhun başka ahlâkî tavrıdır.

“Söyletmeyin vurun” cu zihniyetin söyledikleri bir tarafa, halkın yüzde sekseninin yargıya güvenmediği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bizce bu yürüyüşün mânâsı ; 2014 yılının kasım ayında Haliç’te “Adalet Mutlaka” konferansıyla başlatılan yeni safhanın Anadolu’da farklı vicdanlarda makes bulmasıdır ki, ümit ve heyecanla selâmlıyoruz!

Anakronizm, herhangi bir olay ya da varlığın içinde bulunduğu zaman dilimi (dönem) ile kronolojik açıdan uyumsuz olması. Özellikle edebiyat ve sanatta genellikle eserin geçtiği tarihi döneme ait olmayan varlıkları ve uygulamaları belirtmek için kullanılır. Yunanca kökenli olan kavram Türkçeye Fransızca anachronisme sözcüğünden geçmiştir.

wikipedi

Etiketler:
28 ŞUBAT 28 Şubat dönemi ANAKRONİK ANAKRONİK HİNLİK CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HİNLİK hz isa İstiklâl Mahkemesi

Kaynak:Adımlar dergisi
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> AHLAKÎ DÜŞÜNCELER Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com