EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kentsel Dönüşüm duvara mı tosladı

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İMAR, MİMARÎ ve ŞEHİRCİLİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cum Tem 07, 2017 2:02 am    Mesaj konusu: Kentsel Dönüşüm duvara mı tosladı Alıntıyla Cevap Gönder

İstanbul'da 204 daire icradan yarı fiyatına satışta
6 Temmuz 2017



En pahalısı 180 bin lira olan 204 daire için 4 ayrı icra ihale günü belirlendi. Evler alıcı çıkmazsa yarı fiyatından satılacak.

Esenyurt'taki Nida Life Beylik Evler Sitesi'nden toplu alım yapan sucuk firması, yüzde 90'ı gerçekleşen projeden teslimat yapılmayınca icradan satış kararı çıkarttı. En pahalısı 180 bin lira olan 204 daire için 4 ayrı icra ihale günü belirlendi. Evler alıcı çıkmazsa yarı fiyatından satılacak.
İstanbul Esenyurt’ta bulunan 9 bloktan oluşan bir konut projesindeki dairelerden 204 tanesi icradan satışa çıkarıldı. Söz konusu dairelerin satışını, alacaklı konumda olan ünlü bir sucuk firması istedi. İcra ihalesi 8 Ağustos günü yapılacak. İcradan satışa konulan dairelerin bedeli 90 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiyor.
Esenyurt Piri Resi Mahallesindeki Nida Life Beylik Evler Sitesi, önemli bir kısmı daire olmak üzere toplam 783 bağımsız bölümden oluşuyor. 9 blok halindeki proje uzun bir süreden beri tamamlanmayı bekliyor.
Projede inşaatın gerçekleşme oranı yüzde 90 seviyesinde. Anılan proje Özmilenyum İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait görünüyor. Anılan projede yer alan 204 için icradan satış kararı alındı.
İLK İHALE 9 AĞUSTOS’TA
Tuzla İcra Müdürlüğünün verdiği icradan satış kararını, Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü işleme koyacak. 204 daire için farklı fiyatlar belirlenmiş durumda. Fiyat aralıkları 90 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiyor. Her bir daire ayrı ayrı ihale edilecek.
İcra ihalesinde, belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satış işlemi başlıyor. Örneğin, 180 bin TL tahmini bedel belirlenen daire, başka bir alıcı çıkmazsa 90 bin TL’ye satılabilir. Söz konusu dairelerin satışında yüzde 1 de KDV ödemesi yapılması gerekiyor.
İLK İHALE 9 AĞUSTOS GÜNÜ
Daire sayısının çokluğu nedeni ile 4 ayrı icra ihale günü belirlendi. 8 Ağustos’ta başlayacak süreç 12 Ekim’deki icra ihalesi ile son bulacak. 9 bloktan oluşan projede inşaatın gerçekleşme oranı yüzde 90 seviyesinde.
ALACAKLI KAMU BANKASI
Söz konusu dairelerin icradan satışını ise, bir kamu bankasının istediği öğrenildi. Alacaklı bankanın, daileri alan sucuk firmasının kredi borçlarını ödeyememesi nedeni ile sahip olduğu dairelerin satışını istediği anlaşıldı.

Dinçer Gökçe/Hürriyet
Etiketler:
Esenyurt Nida Life Beylik Evler Sitesi sucuk firması icradan satış Özmilenyum İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İMAR, MİMARÎ ve ŞEHİRCİLİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com