EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

'Bir ülkenin akademisyenlerinin açlık grevi başlatması..'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BİLİM
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr May 07, 2017 11:47 pm    Mesaj konusu: 'Bir ülkenin akademisyenlerinin açlık grevi başlatması..' Alıntıyla Cevap Gönder

"Bir ülkenin akademisyenlerinin açlık grevi başlatması o ülkenin ayıbıdır”
07 Mayıs 2017



60 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için basın açıklaması yapıldı

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından 60 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın durumuna dikkat çekmek için Ankara Konur Sokak'ta basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu'nun Avrupa Komisyonu'na sunduğu mektup okundu. Mektupta “Bir ülkenin akademisyenlerinin açlık grevi başlatması o ülkenin ayıbıdır” ifadeleri yer aldı.

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından Ankara Konur Sokak'ta başlattıkları açlık grevinin 60. gününe giren Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için basın açıklaması düzenlendi. KHK ihraçları sonrasında kurulan Sokak Akademisi'nden akademisyenler ve İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) de destek verdiği açıklamada, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Burada konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Gülmen ve Özakça'nın çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini, sadece kendileri için değil KHK'lerle mağdur olan herkes için böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi.

Türkdoğan, toplumsal muhalefetin bu duruma seyirci kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Sorumluluk üstlenmeliyiz. Hiçbirimizin yaşam hakkını tehlike altında bırakmadan, birlikte mücadeleyi büyütmeli ve çeşitlendirmeliyiz” dedi.

Türkdoğan'ın ardından HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu'nun Avrupa Komisyonu'na sunduğu mektup okundu. Mektupta KHK'lerle binlerce kamu emekçisinin işlerinden edildiği, bu hukuksuz ve keyfi ihraçlara karşı iç hukuk yollarının önün tıkatıldığı ifade edildi. Mektupta Gülmen ve Özakça'ya destek olmak için çeşitli illerde açlık grevi başlatan akademisyenlere de değinilerek, “Bir ülkenin akademisyenlerinin açlık grevi başlatması o ülkenin ayıbıdır” denildi.

ETİKETLER
nuriye gülmen semih özakça akademisyen öğretmen açlık grevi
T24

Nazan Öncel'den Gülmen ve Özakça için mesaj: Onur savaşı veriyorlar
15.05.2017



Sanatçı Nazan Öncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için destek mesajı paylaştı.

Toplumsal konulardaki duyarlılığıyla bilinen Öncel "Acil durum” başlığıyla yayımladığı mesajında, “Açlık savaşı değil onur savaşı veriyorlar, insanca yaşam haklarının teslim edileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gülmen ve Özakça’nın “işimi geri istiyorum” talebiyle Ankara Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi eylemi 68’inci gününde.
Birgün

Açlık grevindeki Semih Özakça'nın annesi gözaltına alındı
19 Mayıs 2017



Gülmen ile Özakça'nın 72 gündür devam eden açlık grevine destek için düzenlenen eyleme polis müdahale etti

- A +
13:57


inPaylaşın

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın 72'nci gününe giren açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen eyleme polis müdahale etti. Aralarında Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça'nın da bulunduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, polis, dünkü (18 Mayıs 2017) müdahalesinde de Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça'yı gözaltına almıştı. Bugün ise, eylem alanını boş bırakmayan iki anneye ve destekçilerine, ısınmak için yakılan ateşin söndürülmesini isteyerek müdahale etti. Polisin sıktığı biber gazı nedeniyle rahatsızlananlar oldu.
T24

76 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklandı
23 Mayıs 2017



Açlık grevinin 76. gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, bugün Ankara Adliyesi’ne götürüldü. Savcı ve polisin skandal Gülmen ve Özakça'ya skandal sorular sordu. Gülmen ve Özakça ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülmen ve Özakça çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KHK ile ihraç edildikten sonra eylem başlatan ve 76 gündür açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça savcılığa ifade vermek üzere adliyeye götürüldü. Savcı, Gülmen ve Özakça'yı ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

76 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kararı avukat Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından duyurdu.



TUTUKLAMA KARARININ GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Tutuklama kararında, "delillerin henüz tam toplanmamış olması tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri ve eylemlerin ceza süreleri dikkate alındığında adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı" gerekçesine yer verildi.

Savcılık: Terör örgütünce ajitasyon yapılabileceği...

Avukat Selçuk Kozağaçlı ise 76 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak yıpranmış ve yorgun gözüktüklerini söyledi.

Emniyet ve savcılık sorgusuna ilişkin bilgi veren Kozağaçlı, polisin Gülmen ve Özakça’ya “Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak, halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir?” ve “Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde Gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?” gibi sorular yönelttiğini belirtti.

Savcılık ise Gülmen ve Özakça’nın “DHKP/C’nin açık alan yapılanmalarının desteği ile eylemlerine devam ettiklerini öne sürerek; ‘ölüm orucu sonucunda eylemcilerin ölmesi sonucu örgütün ajitasyon yapabileceğini’ iddia etti.

Ankara ve İstanbul'da Gülmen ve Özakça eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'YA SKANDAL SORULAR

Gülmen ve Özakça'ya skandal sorular soruldu. Savcı ve polis tarafından sorulan soruları avukat Selçuk Kozağaçlı paylaştı:

- Gitar çalıp şarkı söylediğin bir video paylaşılmış, sen de beğenmişsin, paylaşanların örgüt üyesi olabilecegini düşündün mü?

- Masumane hak arayışı görünümündeki bu eylemlerin asıl amacı nedir?

- Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?

- Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir?

- Ölüm orucu eylemi yapmanız konusunda size ne tür menfaatler sunulmaktadır?

Nuriye Gülmen: ‘Bütün cephanemizle insanız’
Savcının vereceği kararı beklerken açıklamalarda bulunan Nuriye Gülmen, “Bobby Sands’in bir sözünü söylüyorum hep yine söyleyeyim: Bütün cephanemizle insanız” dedi.

Gülmen’in açıklamaları şöyle:

İfadelerimiz alındı. Savcının kararını bekliyoruz. Savcı soru bile soramadı. Soruşturmaya dair sorabildiği “Sosyal medya hesaplarınızdan suç unsuru bulunan paylaşımlar yaptınız mı?” Bunun haricinde bir soru yoktu. Ama tutuklamaya sevk edeceğini düşünüyoruz. Çünkü emir büyük yerden gelmiş çok belli oluyordu. Bobby Sands’in bir sözünü söylüyorum hep yine söyleyeyim: Bütün cephanemizle insanız. Ezilmeyi reddetmiş bir insanın karşısına koyacak bir şey bulamazsınız. Bizi tutuklayabilirler, ellerinde tek delil olmamasına rağmen bugün bunu yapabilirler, bunu biliyoruz. Ama biz ezilmeyi reddetmeye hapishanede de devam edeceğiz. O yüzden çaresizler. Direniş bizim için içeride devam edecek. Buradan bir kez daha dışarda da herkesi direnmeye devam edeyim. Biz iyiyiz, iyi olacağız. Herkese çok selam ve sevgiler.

Semih Özakça ise “Baskılar, tutuklama tehdidi ve tutuklamalar onların çaresizliğidir. Bizim işimizi isteme hakkımızı elimizden alamazlar. Her halükarda biz umudumuzu koruyacağız. Zafere kadar daima mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

DÜN GÖZALTINA ALINDILAR

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, dün, açlık grevinin 75. günündeyken gece yarısı 01.00 civarında evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

Gün boyunca da Ankara, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde onlara destek için toplananlara polis müdahalesi gerçekleşti, darp edilerek gözaltına alınanlar oldu.
Cumhuriyet

Polis, Veli Saçılık'ın annesini yerlerde sürükledi
23 Mayıs 2017



Polisin İnsan Hakları Anıtı'nın önünde yaptığı müdahalede Veli Saçılık'ın annesi de yerlerde sürüklendi.

Ankara'da açlık grevine desteğe gelenlere polis müdahalesi: Gözaltılar var
Kılıçdaroğlu'ndan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı
Ankara'da açlık grevine destek veren gruba polis müdahalesi: Gözaltılar var

Hayata Dönüş Operasyonu sırasında kolu kopan Veli Saçılık'ın annesi Kezban Saçılık da KHK ile işlerinden olan ve 75 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın gözaltına alınmasına tepki gösteren insanların toplandığı İnsan Hakları Anıtı’nın önünde yerlerde sürüklendi.

Veli Saçılık yaşananlara tepkisi Twitter hesabından "Bu fotoğraftaki kadın benim annem. Bunu yapan alçakların yakasını bırakmayacağım." paylaşımıyla gösterdi.
Cumhuriyet
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BİLİM Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com