EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

"ÇOCUKLARIMIZIN DENETİMSİZ YURTLARDA CAN VERMESİN'

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Çrş Ksm 30, 2016 11:44 pm    Mesaj konusu: "ÇOCUKLARIMIZIN DENETİMSİZ YURTLARDA CAN VERMESİN' Alıntıyla Cevap Gönder

TMMOB: "ÇOCUKLARIMIZIN DENETİMSİZ YURTLARDA CAN VERMESİN'
30-11-2016

Adana’da öğrenci yurdunda meydana gelen yangına ilişkin TMMOB açıklama yayınladı. Faciaya ilişkin yapılan açıklamada, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı, yaralı olarak kurtarılan öğrenciler için de bir an önce sağlıklarına kavuşmaları mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Adana’da dün akşam öğrenci yurdunda meydana gelen yangında 11’i öğrenci olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci ise yaralanmıştı. Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası, faciaya ilişkin yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı, yaralı olarak kurtarılan öğrenciler için de bir an önce sağlıklarına kavuşmaları mesajlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Açıklamanın devamında, "Kamu denetimini, eğitim ve öğrenim hakkı ile çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli çevrelerde yaşam hakkını yok sayan politikalar; güvenlikle ilgili yapılması gereken harcamaların gereksiz masraf olarak görülmesi ve gerekli tedbirlerin alınmaması; ülkemizde bugüne kadar pek çok öğrencinin hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir. Sorumlular hakkında soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını ve hesap vermelerini bekliyoruz" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENSİZ VE DENETİMSİZ YURTLARDA CAN VERMESİ KABUL EDİLEMEZ

Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 akşamı çıkan yangında 11’i öğrenci 1’i görevli 12 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci ise yaralanmıştır. Yaşadığımız bu büyük acı nedeniyle kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ile anıyor, ailelerine ve toplumumuza başsağlığı, yurt binasından yaralı olarak kurtarılan çocuklarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

TBMM'YE VERİLEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ GÜNDEME GETİRİLMEDİ

Bu yangın ile 2016 yılı Nisan ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne; kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklerin açtıkları tüm öğrenci yurtlarının tespiti, öğrencilere yurt yapımı amacıyla kamu arazilerini ve binalarını düşük bedelle ya da bedelsiz devreden kamu kurum, kuruluş ve yerel yönetimler ile bu arazi ve binaları alan vakıf, dernek ve benzer kuruluşların belirlenmesi, özel yurtların daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve öğrencilerin yurt ihtiyacının giderilmesi için alınacak önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla araştırma önergesinin verildiği ancak önergenin TBMM gündemine alınmadığı da gün ışığına çıkmıştır. Anayasa ile çocukları korumakla ve bunun için her türlü tedbiri almakla sorumlu olan siyasi iktidarın eğitim politikaları; çocukların korunması ve güvenliklerinin sağlanması konusundaki çözüm önerilerini ve katkıları reddetmesi, sorumlular ve yurt koşulları hakkında bir araştırmaya dahi tahammül edememesi ile bir kez daha anlaşılmıştır.

GÜVENLİK HARCAMALARI MASRAF OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kamu denetimini, eğitim ve öğrenim hakkı ile çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli çevrelerde yaşam hakkını yok sayan politikalar; güvenlikle ilgili yapılması gereken harcamaların gereksiz masraf olarak görülmesi ve gerekli tedbirlerin alınmaması; ülkemizde bugüne kadar pek çok öğrencinin hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Yaşanan faciada hayatını kaybeden çocuklarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, sorumlular hakkında soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını ve hesap vermelerini bekliyoruz.

Mimarlar Odası olarak çocuklarımızın eğitim ve öğrenim haklarını; eşitliğe dayalı, hiçbir ayrım, mahrumiyet ve kısıtlamanın yaşanmadığı sağlıklı ve güvenli bir yapılı çevrede kullanabildikleri bir gelecek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi vurguluyoruz.

Değerli kamuoyumuza saygı ile duyurulur.

TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu
Kaynak: İlerihaber
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> ÇOCUKLAR SAHİPSİZ Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com