EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İZ BIRAKANLAR
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Cmt Hzr 04, 2016 8:40 pm    Mesaj konusu: Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali Alıntıyla Cevap Gönder

Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali hayatını kaybetti
4 Haz 2016



Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedaviye gördüğü hastanede, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedaviye gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Aile sözcüsü Bob Gunnell, uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan ve solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle dün hastaneye kaldırılan Muhammed Ali'nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hayatı boyunca birçok önemli maça çıkan, spor yaşantısının yanı sıra Vietnam Savaşı'na karşı çıkışıyla da ünlenen Muhammed Ali, 2014 yılından bu yana sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman hastanede tedavi görüyordu. Ünlü boksör, son olarak 8 Nisan'da Arizona'nın Phoenix kentindeki Celebrity Fight Night adlı yardım etkinliğine katılmıştı.

74 yaşında hayatını kaybeden ve tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen ABD'li boksör kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir.

Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de Kentucky Louisville'de doğdu.

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez kazanan Muhammed Ali, bu ünvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı. Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılan Ali, profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

Türkiye'de de insanlar Muhammed Ali'nin maçlarını izlemek için gece yarıları uyanırdı.

Yekta Kopan @yektakopan
70lerde maçlarını izlemek için sabaha karşı uyanırdık. Daha böreği ısıramadan nakavt yapardı. #MuhammedAli
8:14 AM - 4 Jun 2016
222 222 Retweets 639 639 likes


ABD Başkanı Barack Obama, Muhammed Ali'nin ölümü üzerine yaptığı açıklamada ünlü boksörün eldivenlerini ve bir fotoğrafını çalışma odasında bulundurduğunu yazdı. Açıklamada, “Muhammed Ali en iyisiydi. Nokta. Ring dışındaki mücadelesi unvanına mal olabilirdi. Solda ve sağda ona hakaret edildi, hapse bile giriyordu. Ancak duruşunu korudu ve onun zaferi Amerika’nın bugünkü haline gelmesine yardımcı oldu” ifadelerini kullanarak ünlü boksörün ring dışındaki duruşunu da övdü. Obama, resmi Twitter hesabından da "Herkesin en şahane dövüşçüsü sonunda huzur bulsun diye dua ediyoruz" yazdı.

Barack Obama ✔ @BarackObama
"We pray that the greatest fighter of them all finally rests in peace." —President Obama #RIPMuhammadAli
6:41 PM - 4 Jun 2016
6,077 6,077 Retweets 13,153 13,153 likes

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Muhammed Ali'yi anlattı:

"Ünlü boksör ve samimi bir insan olarak bildiğimiz Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bugün tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Amerikalar sırf derilerinden dolayı siyahları ikinci sınıf insan olarak görüyorlardı. Muhammed Ali, işte böyle bir ülkede bileği ve yüreğiyle ayrımcılık zincirinin kırılması için mücadele etti. Bokstaki başarısı ise bambaşka bir efsanedir. Genç yaşta, gece saatlerinde siyah beyaz televizyonlarda onu izlerdik. Büyük bir heyecanla takip ederdik. Çocukluğumuzda, gençliğimizde, normal şartlarda boksla çok ilgisi olmayan insanlar bile sabaha kadar ekran başlarında, radyo başlarında Muhammed Ali'yi beklerdi. Müslümanlığı seçtikten sonra da sergilediği örnek tutumla ülkesindeki pek çok kişinin hidayete ermesine vesile olmuştur. Hele hele, Vietnam Savaşı sırasında büyük bedeller ödeme pahasına ortaya koyduğu ilkeli tutum takdire şayandır."

Ahmet Davutoğlu ✔ @Ahmet_Davutoglu
Asıl kavgasını yumruklarıyla değil aklı ve yüreği ile veren insan hakları savunucusu Muhammed Ali'yi Rabbim rahmetiyle karşılasın. 1/2
10:53 AM - 4 Jun 2016
2,740 2,740 Retweets 10,048 10,048 likes


Parkinson hastalığı yüzünden uzun süre Michigan'daki çiftliğinde gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ünlü boksör, ringlerde 20 yıldır ağzından düşürmediği "Bütün zamanların en iyisiyim" lafını ispatlayarak bir efsane olmuştur.

Birçok spor otoritesine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörüydü. Fakat Muhammed Ali sadece boksör değil, bir dava adamı, bir savaşçıydı.

Kemal Kılıçdaroğlu ✔ @kilicdarogluk
O yalnızca efsane bir boksör değil, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı duruşuyla örnek bir insandı. Mekanın cennet olsun Muhammed Ali...
12:58 PM - 4 Jun 2016
791 791 Retweets 2,773 2,773 likes


Kariyeri boyunca birçok ödül alan Ali, son olarak 2012 Aralık'ta Dünya Boks Konseyi tarafından 'Boksun Kralı' ilân edildi.


Muhammed Ali'nin ölüm haberinin ardından Türkiye'deki Twitter kullanıcıları binlerce mesaj paylaştı. "Muhammed Ali" Twitter'da günün en çok konuşulan gündem maddesi olarak trending topic'te ilk sıraya yerleşti.

Bu haberin yazıldığı saate kadar Twitter'da ünlü boksör ile ilgili 202 bin tweet atıldı.

Kaynak: Al Jazeera

"Muhammed Ali'nin ailesi Erdoğan'ın jestlerini reddedince, ABD ziyareti kırgınlıkla yarıda kesildi"
10 Haziran 2016



Cüneyt Özdemir'in kulislere dayandırdığı iddiası...

Muhammed Ali'nin cenaze törenini takip etmek üzere ABD'de bulunan gazeteci Cüneyt Özdemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sürpriz bir kararla ABD ziyaretini yarıda kesmesine ilişkin bazı kulisler aktardı. CNN Türk canlı yayınına bağlanan Özdemir, Muhammed Ali'nin ailesinin Erdoğan'ın jest taleplerine "Şimdilik biz bunları istemiyoruz" tepkisini verdiğinin konuşulduğunu söyledi. "Bunun Cumhurbaşkanı heyetinde bir kırgınlığa yol açtığını" belirten Özdemir, "Erdoğan ve heyetinin kafasında çizdiği törenle, burada planlanan tören örtüşmedi" diye konuştu.

Ziyaretin yarıda kesilmesine ilişkin Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırılan iki iddia gündeme getirilmişti. Muhammed Ali’nin cenaze töreninde, Erdoğan’ın Kâbe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ancak "Biz sonra koyarız" denilerek bu isteğinin de geri çevrildiği ileri sürülmüştü. Ayrıca Erdoğan’ın ve kendisine refakat eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le birlikte cenazede Kuran-ı Kerim okuma isteğinin de geri çevrildiği, bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı'nın programını yarıda keserek dönme kararı aldığı iddialar arasındaydı.

Cüneyt Özdemir'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Erdoğan'ın ziyaretinin yarıda kesilmesi biraz apar topardı evet. Çünkü iki günlük programı vardı. Saat iki buçukta geri dönmeye karar verdi. Herkes "4-5 saat içinde ne oldu?" sorusuna cevap aramaya başladı. Ben birkaç kişi ile görüştüm. Resmi bir açıklama henüz yok. Uçakta belki bir açıklama olmuş olabilir. Aslında polemikleri fazla uzatmayacak bir olayla karşı karşıyayız. Bu cenaze pogramı önceden planlanmış. Bu yüzden de bir halkla ilişkiler firması ile anlaşmış durumda aile. Sayın Erdoğan ve heyeti de 3 gün önce buraya gelmeye karra verince Erdoğan ve heyetinin kafasında çizdiği törenle burada planlanan tören kafalarda planlananla örtüşmedi. Ancak aile ile bizim devlet protokollerinin istekleri pek örtüşmedi. Böyle olunca da arada adı konulmamış kırgınlıklar oluştu. Eğer Erdoğan cenaze töreninin yapıldığı yere gelmiş olsaydı, karşısında sokak polislerini bulacaktı. Neresinden bakarsanız bakın bu protokolde pek de kabul edilmeyecek bir durum. Tabii ailenin Erdoğan'ın jestlerine şimdilik biz bunları istemiyoruz tepkisini verdiği konuşuluyor. Bu da bir kırgınlığa yol açtı."
T24
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İZ BIRAKANLAR Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com