EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ABD'de silahlI saldIrI-çatIşma-toplu cinayetler

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
admin
Site Admin


Kayıt: 31 Arl 2006
Mesajlar: 831
Konum: Belarus

MesajTarih: Cmt Şub 09, 2008 9:37 pm    Mesaj konusu: ABD'de silahlI saldIrI-çatIşma-toplu cinayetler Alıntıyla Cevap Gönder

ABD'nin Teksas eyaletinde eski bir asker kiliseyi bastı: En az 27 ölü,24 yaralı
05 Kasım 2017



ABD'nin Teksas eyaletinde eski bir asker kiliseyi bastı ve ibadet eden insanlara ateş açtı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 27 kişi öldü, en az 24 kişi de yaralandı. Polis yetkilileri saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü açıkladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, eyaletin Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açtı.

Saldırıda en az 27 kişi ölürken, en az 24 kişi de yaralandı. Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Saldırganın kimliği beli oldu

Teksas saldırısını gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı. Saldırganın 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev aldı. Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü.

NTV'nin haberine göre, Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini, ölü veya yaralı sayısının henüz net olmadığını kaydetti.

Saldırıda en az 41 kişinin vurulduğu ı belirtildi.
Ana haber

Bir Özbek eylemci New York kentinin en işlek semti Manhattan’ı bastı: En az 8 ölü, 12 yaralı
31/10/2017



Diken'in haberine göre; ABD’nin New York kentinin en işlek semti Manhattan’da bir eylemci, aracını insanların üzerine sürerek etrafa ateş açtı. En az sekiz kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

ABD’de yedi yıldır ikamet eden Özbek vatandaşı 29 yaşındaki Seyfullah Saipov kullandığı kamyonetle Manhattan semtinde ters yönden bisiklet yoluna girdi. Yoldaki bisikletli ve yayaları ezmeye başlayan Saipov bisiklet yolunun bitiminde başka bir araca çarpıp durmak zorunda kaldı.

‘Allahuekber‘ diye bağırarak araçtan inen saldırgan ateş ederek koşmaya başladı. Polisler Saipov’u ateş ederek yaralayıp düşürdükten sonra yakaladı.

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı ‘yalnız kurt’ olarak tanımlayıp tek başına hareket ettiğini söyledi.

Saldırı noktası El Kaide’nin gerçekleştirdiği 11 Eylül saldırılarının hedefi eski Dünya Ticaret Merkezi’ne çok yakın. Saldırgan yaklaşık 500 metre daha ilerleseydi yıkılan ikiz kulelerin bulunduğu alana ulaşacakı.
Ana Haber

ABD'de gece kulübüne silahlı saldırı! Çok sayıda yaralı var...
01 Temmuz 2017



ABD'nin Arkansas eyaletinde bir gece kulübündeki konser sırasında silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi

Olay, yerel saatle 02.30 sularında Little Rock şehrindeki Power Lounge adlı bir gece kulübünde meydana geldi. Little Rock polisi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Polis Power Lounge’daki olayı soruşturuyor. Çok sayıda kurban var, şüpheliye dair bir bilgi yok” dedi.

Fox16’ya konuşan bir görgü tanığı, silahlı saldırının büyük bir kaosu tetiklediğini, insanların can güvenliği için sağa sola koşuştuğunu söyledi.

Yaklaşık 20 el ateş açılan saldırıda, yaralanan bir kişinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.
Yurt Gazetesi

San Francisco'da saldırı: 2 ölü, 3 yaralı
14.06.2017



ABD'nin San Francisco kentinde bir kargo şirketinde saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre saldırgan, şirketin bir çalışanı.

Polis, halka bölgeden uzak durma çağrısında bulundu.

​Yaralılar hastaneye kaldırılırken, saldırganın vurulduğu öğrenildi. ancak sağ olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırının sebebi henüz bilinmiyor.
Sputnik

ABD'de silahlı saldırı: 5 Ölü
05 Haziran 2017



ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde silahlı saldırı meydana geldi.
Orlando polisi, Twitter hesabından 5 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis, saldırganın olay yerinde intihar ettiğini ifade etti.

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Orlando kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerel saatle sabah saatlerinde, kentin doğusunda gerçekleşti. ​

Orlando Polis Departmanı (OSCO) tarafından yapılan açıklamada, endüstriyel bir alanda silahlı saldırı gerçekleştiği belirtilirken, 5 kişinin öldüğü ifade edildi. Saldırganın 45 yaşında olduğu ve saldırıyı düzenlediği endüstriyel bölgede daha önce çalıştığı aktarıldı.

4 kişinin olay yerinde, 1 kişinin ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldüğü aktarıldı.
Yeni Asya

ABD'de silahlı saldırı; 8 ölü
28 Mayıs 2017



ABD'nin Mississippi eyaletinde bir silahlı saldırgan, aralarında şerif yardımcısının da yer aldığı 8 kişiyi öldürdü.

Yetkililer, saldırganın tutuklandığını belirtti. Mississippi Soruşturma Bürosu Sözcüsü Warren Strain açıklamasında, silahlı saldırının 3 farklı evde meydana geldiğini kaydederek, yetkililerin olay yerlerinden gerekli kanıtları topladıklarını sözlerine ekledi.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.
T24

ABD'nin Fresno kentinde silahlı saldırı: 3 ölü
18.04.2017

ABD'nin Fresno kentinde 'Allahuekber' diye bağıran saldırgan tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirdi.

Fresno kentinde yaşanan olaya ilişkin polisten yapılan açıklamada, zanlının dört ayrı noktada rastgele 16 el ateş ettiği, olayda bir kamyon şoförünün, sokaktan geçen birinin ve otoparktaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

​Zanlının gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, saldırganın geçen hafta işlenen bir cinayetten arandığı kaydedildi.

Zanlının 39 yaşındaki Kori Ali Muhammad olduğu ve sosyal medya hesaplarında hükümet karşıtı ve "beyazları sevmediğine" ilişkin paylaşımlarda bulunduğu ifade edildi. Fresno polisinin FBI ile bağlantıya geçtiği ve olayın terör saldırısı olup olmadığı konusunun henüz belirlenemediği kaydedildi.
Sputnik

Central Islip parkında kimliği belirsiz 4 erkek cesedi bulundu
13 Nisan 2017
19:25



ABD'nin New York kentinde bir parkta 4 ceset bulunduğu bildirildi.

Suffolk bölgesi polis yetkilisi Justin Meyers, yaptığı açıklamada, New York'un doğusunda yer alan Central Islip parkında kimliği belirsiz 4 erkek cesedinin bulunduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aynı bölgede eylül ayında 2 ceset bulunmuş, cinayetlerle ilgili geçen ay MS-13 isimli çete üyesi 8 kişi gözaltına alınmıştı.
T24

ABD'de gece kulübüne baskın: En az 1 ölü 14 yaralı
26 Mar 2017



ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cincinnati kentindeki bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Saldırı ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cincinnati'nin Linwood mahallesindeki Cameo adlı gece kulübünde meydana geldi. Kulüpte eğlenenlerin üzerine ateş eden silahlı saldırgan, 15 kişiyi yaraladı. CNN'in haberine göre yerel saatle 2:00 sularında gerçekleştirilen saldırıda vurulanlardan biri hayatını kaybetti. Yerel basın, hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu yazdı.

Emniyet yetkilileri, en az 2 kişinin Cameo adlı gece kulübünde bulunan kişilerin üzerine ateş açtığını belirtti. Saldırganların henüz tespit edilemediğini, gece kulübündeki görgü tanıklarıyla görüştüklerini aktardılar.
ElCeziretürk

ABD'deki havalimanında silahlı saldırı: En az 3 ölü 9 yaralı
06 Ocak 2017



ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Fort Lauderdale Hollywood Uluslararası Havalimanı’nda silahlı bir kişinin kalabalığa ateş açtığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 ila 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, saldırının Terminal 2’de meydana geldiği kaydedilirken, polisten yapılan açıklamada saldırganın gözaltında bulunduğu belirtildi. Saldırıyı tek kişinin gerçekleştirdiği ifade edildi.

Olay anında havaalanında bulunan eski Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, herkesin kaçtığını paylaştıktan 15 dakika sonra terminaldeki durumun sakin olduğu açıklamasında bulundu.
Haber93

ABD’de silahlı saldırı: 1 Ölü,en az 8 yaralı
28 Kasım 2016


ABD’de Ohio Devlet Üniversitesi kampüsünde yangın alarmı verilmesinden sonra dışarı çıkan öğrencilerin üzerine araç süren saldırgan gençlerin üzerine ateş açtı.

Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, en az 8 kişinin yaralandığı duyuruldu.

RT'nin haberine göre saldırının nasıl başladığına dair çeşitli iddialar ortaya atılırken, bir öğrenci polisin saldırganı yakaladığını öne sürdü.

Henüz olaylara dair resmi açıklama yapılmazken, polis öğrencilere gizlenme çağrısı yaptı.

8 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 1'inin durumunun kritik olduğu bildirildi.
Çağdaşses

size=24]Chicago cinayette rekora koşuyor[/size]
20.10.2016

'ABD’nin suç başkenti' olarak nitelendirilen Chicago'da meydana gelen şiddet olayları tüm tedbirlere rağmen rekora koşuyor. Eylül ayında yapılan bin polis memuru takviyesi ve güvenlik güçleri ile halkı kaynaştırmayı hedefleyen programlara rağmen kentte işlenen cinayet sayısı son yılların en yüksek düzeyinde seyrediyor.

Chicago Polis Departmanı Sözcüsü Anthony Guglielmi, yaptığı açıklamada, bu yıl Chicago Polis Departmanı tarafından kaydedilen 'birinci derece cinayet' sayısının 571’e ulaştığını belirtti. Guglielmi’nin açıkladığı rakama Illinois Eyalet Polisi’nin, Chicago sınırları içindeki sorumluluk alanı olan otobanlarda meydana gelen 30 cinayet de eklenince son yılların en yüksek bilançosu ortaya çıktı. 2015 yılında 486 kişinin cinayete kurban gittiği kentte bu yıl 19 Ekim itibarıyla cinayete kurban gidenlerin sayısı 601'e ulaştı. Silahlı saldırılarda yaralananların sayısının 2015 yılında yaklaşık 1400 kişi olduğu Chicago’da 2016'da yaralananların sayısı şimdiden 2 bin 400’ü aştı.
Sputnik

ABD'de İki polis öldürüldü,1 polis yaralı
09 Ekim 2016

ABD'nin California eyaletine bağlı Palm Springs kentinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu 2 polis öldü, 1 polis de yaralandı.



ABD'nin California eyaletine bağlı Palm Springs kentinde görgü tanıklarının anlatımlarına göre, psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen silahlı bir kişi ile babası arasında tartışma çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler sevk edildi. Polis ekipleri tartışmanın yaşandığı eve yaklaştığı sırada evden polislerin üzerine ateş açıldı. Olay da iki polis hayatını kaybederken yaralı bir polis ise hastaneye kaldırıldı. Olayı gerçekleştiren saldırganların ise henüz yakalanamadığı belirtildi.
Cumhuriyet

ABD'de yine AVM saldırısı: 9 yaralı
26 Eylül 2016



Teksas eyaletindeki Houston kentinde bir alışveriş merkezinin dışında gerçekleşen silahlı saldırıda 9 kişi yaralandı.Polis, saldırganı öldürdü.

BBC TÜRKÇE'nin haberine göre, Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, saldırının çalıştığı hukuk firmasıyla sorun yaşayan bir avukat tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırganın ismi ise belirtilmedi.

Polis saldırganın AVM dışındaki araçların sürücülerine rastgele ateş ettiğini söyledi.Saldırganın arabasında başka silahlar da bulunduğu, saldırganın tek başına hareket ettiğine inanıldığı açıklandı.

Polis saldırganın evini ve sosyal medya hesaplarını inceliyor.Üç yaralıya olay yerinde müdahale edilirken, 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır.

9 GÜNDE 2 AVM SALDIRISI

Cuma günü de Washington eyaletindeki bir AVM'de bir saldırgan tüfeğiyle ateş açarak 5 kişiyi öldürmüştü.

Zanlının Arcan Çetin adlı, Adana doğumlu 20 yaşında bir Türk vatandaşı olduğunu açıklandı.
Cumhuriyet

Washington'da AVM'de silahlı saldırı: En az 4 ölü! çok sayıda yaralı
24 Eylül 2016



Washington'da bir AVM'de meydana gelen bir silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

DHA - Polisinin verdiği bilgilere göre, saldırı Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi.

Alışveriş merkezine gelerek ateş açan kişi yada kişiler daha sonra olay yerinden kaçtı. Olay sonrası alışveriş merkezi çevresinde yoğun güvenlik ve ilk yardım önlemleri alındı. Polis çevrede yaşayanlara evlerinden çıkmamaları ve tanımadıkları kişilere kapılarını açmama çağrısı yaptı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybederken yaralananların da olduğu bilgisi polis tarafından paylaşıldı ancak yaralı sayısına ilişkin bilgi verilemedi.
Kaynak Çağdaş Ses

ABD'de silahlı saldırı: Aynı aileden7 kişi öldürüldü
22.Nisan 2016



ABD'nin Ohio eyaletinde bir eve düzenlenen silahlı baskında aynı aileden 7 kişi öldürüldüi.

Yerel televizyon kaynakları olayda 7 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Olay yerine güvenlik güçleri ve istihbarat elemanları gönderilirken, güvenlik güçlerinin silahlı saldırganı, saldırıyı gerçekleştirdiği evde etkisiz hale getirmek için evin etrafını sardığı kaydedildi.
Kaynak:SoL

ABD'de engelliler merkezine silahlı saldırı: En az 14 ölü, 20 yaralı
02.12.2015

ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino'da kimliği belirsiz saldırganlar engellilere hizmet veren bir merkeze saldırdı. En az 14 kişiyi öldüren ve 14'ten fazla kişiyi de yaralayan saldırganlar siyah bir araçla kaçtı.

San Bernardino Şerif Ofisi, engellilere hizmet veren Inland Regional Center civarında olduğu bildirilen silahlı saldırıda 14 kişinin öldüğünü, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hafif yaralılarla birlikte yaralı sayısının daha da fazla olduğu ifade edildi.

Polisten yapılan açıklamada üç saldırganın uzun namlulu silahlarla hazırlıklı bir şekilde merkeze geldikleri ve saldırının ardından siyah bir ciple olay yerinden kaçtıklarının sanıldığı bildirildi. Çevreyi kuşatan polis, saldırganları arıyor.

Polis ekiplerinin binaya girdikleri ve odalarda arama yaptıkları, bomba imha uzmanlarının da bombalı tuzaklara karşı incelemede bulunduğu kaydedildi.

Kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 3 kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı hakkında ABD Başkanı Barack Obama'ya bilgi verildiği belirtildi.

BÖLGEYE ÖZEL BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Güvenlik yetkilileri, bölgeye giriş çıkışları yasaklarken bölgeye özel birlikler gönderildi.

BOMBA İMHA UZMANI OLAY YERİNDE

Binada patlayıcı bulunduğu ihbarı üzerine bomba imha uzmanı bir ekip olay yerine gönderildi.

Yerel basın, saldırıda en az 14 kişinin öldüğünü, 20'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırının meydana geldiği binanın engellilere hizmet veren Inland Regional Center olduğu ancak saldırganların niçin burayı hedef aldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

FBI'dan yapılan açıklamada da saldırının bir terör eylemi olup olmadığının henüz bilinmediği belirtildi.
Kaynak: Sputnik News

ABD'de silahlı çatışma: 5'i polis 11 yaralı
28.11.2015

ABD'nin Colorado eyaletindeki Colorado Spring kentinde, aile planlaması merkezi yakınlarında yaşanan silahlı çatışmada 4'ü polis 9 kişi yaralandı. Polis olay yerinde ya da hastanede ölen olup olmadığını açıklamadı

Polisin yaptığı açıklamada, henüz etkisiz hale getirilemeyen saldırganın uzun namlulu silahla ateş ettiği ve yanında getirdiği bazı maddelerin patlayıcı olabileceği belirtildi.

Saldırganın Planned Parenthood Rocky Mountain aile planlaması merkezinin içinde bulunduğu, merkezin camlarının kurşun geçirmez olduğu için müdahalenin zorlaştığı kaydedildi.

Bölgede bulunan alışveriş merkezlerindeki müşterilerin de güvenlik gerekçesiyle dışarıya çıkmalarına izin verilmiyor. Black Friday (Kara Cuma) indirimli alışveriş günü nedeniyle çok sayıda kişinin çevredeki mağazalarda olduğu öğrenildi.

SALDIRGAN TESLİM OLDU

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, güvenlik güçleri binaya girerek saldırganla temasa geçti. Polisin çağrısı üzerine teslim olan saldırgan gözaltına alındı.

Yerel televizyon kanallarının görüntülerinde kelepçeli olarak polis aracına bindirilen saldırganın beyaz bir erkek olduğu görüldü.

Aile planlaması merkezinin kürtaj karşıtları tarafından daha önce tehdit edildiği de iddia edilirken, saldırganın hedefinin aile planlaması merkezi olup olmadığının henüz netleşmediği ifade edildi.
Kaynak: Sputnik News

ABD'de üniversite kampüsünde saldırı: 1 ölü, 5 yaralı
04.11.2015



Okullarda şiddet olaylarının her geçen gün arttığı ABD’de, yeni bir kampüs saldırısı daha yaşandı. California Üniversitesi Merced kampüsünde, kimliği belirlenemeyen bir saldırgan, 5 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldü.

Görgü tanıklarının ifadesine göre zanlı, Sabah saatlerinde kampüsteki idari binaya elinde bıçakla girerek rastgele çevresindekilere saldırdı.
Milliyet

"Bir saniye sonra hepinizi tanrıya kavuşturacağım"
03 Ekim 2015



ABD’nin Oregon eyaletinde 6 silahla okul basan ve 9 kişiyi öldürdükten sonra polisle girdiği çatışmada ölen saldırganın Nazi hayranı bir genç olduğu, özellikle kendine Hristiyan kurbanlar seçtiği anlaşıldı.

[Haber görseli]Roseburg kentinde yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Umpqua yüksek okulunda düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği belirlendi. Saldırganın 26 yaşında Chris Harper Mercer olduğu ve okula 6 silahla geldiği kaydedildi. Ailesinin 'psikolojik destek almak istiyordu' dediği Chris Harper’in evinde yapılan aramada da 7 silah bulundu. Katliamdan yaralı kurtulan öğrencilerin anlattığına göre Nazi hayranı ve IRA sempatizanı olduğu belirlenen saldırgan genç, okulda kurbanlarına hangi dine mensup olduklarını sordu. Daha önce katliam yapanlar aşırı dindar Hristiyanlardı.

Başlarından vurdu

Ancak bu kez Mercer’in hedefinde Hristiyan olduğunu söyleyen öğrenciler vardı. Yere yatırılan öğrenciler teker teker saldırgan tarafından ayağa kaldırılıp dinleri soruldu. ‘Ben Hristiyanım’ diyen öğrenciler katil tarafından başlarından vuruldu. Mercer’in kurbanlarını öldürmeden önce, ‘Sizi bir saniye sonra tanrınıza kavuşturacağım’ dediği belirtildi. Hristiyan olmadığını söyleyen öğrenciler ise sadece bacaklarından kurşunlandı.

3 gün önce katliam belgeseli izlemiş

Saldırganın bilgisayarında yapılan incelemede okul katliamlarına ilişkin videoları seyrettiği, daha 3 gün önce BBC tarafından hazırlanan Sandy Hook okul katliamı belgeselini izlediği anlaşıldı.

Saldırganın bir otomatik tüfek ve 3 tabanca taşıdığı, silahların hepsinin yasal yollarla satın alındığı belirlendi.

Babası İngiliz: Saldırganın babasının İngiliz olması, olayın İngiltere medyasında da geniş bir şekilde yer almasına sebep oldu.
(Vatan)

ABD'de üniversiteye silahlı saldırı: En az 15 ölü, çok sayıda yaralı var
01 Ekim 2015



ABD'de Oregon eyaleti Roseburg'ta bir üniversiteye saldırı düzenlendi

ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Roseburg kentinde Umpqua Üniversitesi’nde gerçekleşen silahlı saldırıda ilk gelen bilgilere göre en az 15 kişi öldü 20 kişi de yaralandı.
Oregon eyalet polisi sözcüsü Bill Fugate saldırganın yakalandığını açıkladı.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin okuduğu Umpqua Community College, Portland'a 281 km mesafede, Oregon eyaletinin Roseburg kentinde bulunuyor.
Haber 93

ABD'de iki gazeteci canlı yayında vurularak öldürüldü
27.08.2015



ABD'nin Virginia eyaletinde iki gazeteci canlı yayında vurularak öldürüldü. Kanalın eski çalışanı olduğu belirtilen saldırganın kendini vurduğu ve hastanede öldüğü açıklandı.
WDBJ7 TV kanalında çalışan 24 yaşındaki muhabir Alison Parker ve 27 yaşındaki kameraman Adam Ward, Moneta kentinde ateş açıldığı sırada canlı yayında bir konukla röportaj yapıyordu.
Saldırı görüntülerinde sekiz el ateş sesi duyulurken kameraman yere yatıyor, muhabirin de çığlık attığı duyuluyor.
Vester Lee Flanagan adlı 41 yaşındaki saldırgan olaydan yedi saat sonra, polis tarafından sıkıştırılan aracının içinde yaralı halde bulundu. Kendini vurduğu belirtilen Flanagan'ın hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
Flanagan'ın gazeteci olarak Bryce Williams ismini kullandığı ve kanala 2012 yılında multimedya muhabiri olarak girdiği belirtildi.
Muhabiri vururken çektiği yakın plan videoyu da sosyal medyada paylaşan şüphelinin Twitter hesabı askıya alındı.
Görüntülerde şüpheli üzerinde siyah pantolon ve mavi bir üst ve elinde silahla görülmüştü.
BBCT

ABD'de sinema salonuna silahlı saldırı
05 Ağustos 2015



ABD'de bir sinema salonuna silahlı saldırı gerçekleştirildi.

ABD'nin Tennessee eyaletinde bir sinemaya silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıyı düzenleyen silahlı kişinin öldürüldüğü belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği bildirildi.
Sol

ABD’de kiliseye silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı
18 Haziran 2015



Cumhuriyrt'in haberine göre; ABD’ nin South Carolina eyaletinde dün gece saatlerinde kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişinin öldüğü, çok sayıda yaraşı olduğu bildirildi...

Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesine düzenlenen saldırıda yaralananlar var. Charlston polisi, olayın ardından kaçan saldırganı "20'li yaşlarda beyaz, erkek" olarak tanımladı. Saldırganın henüz yakalanamadığı bildirildi.
Haber 93

ABD'de polis merkezine bombalı ve silahlı saldırı
13 Haz 2015



ABD'nin Texas eyaletine bağlı Dallas kentinde polis merkezine bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen bir kişi keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldü.

Polis merkezine silahla rasgele ateş açan saldırgan, merkezin önüne boru tipi iki patlayıcı düzenek bıraktıktan sonra minibüsüne binerek kaçmaya başladı.
Bomba imha ekipleri, uzaktan kumandalı imha cihazıyla düzenekleri kontrollü biçimde patlattı. Boru tipi bomba, imha robotu dokunduğu anda patladı. Diğer bomba, bir polis aracının altına yerleştirilmiş halde bulundu.
Kaçan saldırganı bir restoranın otoparkına kadar kovalayan polis, başka patlayıcılar olması ihtimaline karşı minibüse yaklaşmadı.
Saldırganı ikna çabaları esnasında adının James Boulware olduğu öğrenilen kişinin, çocuğunun velayetini kaybetmesi nedeniyle depresyona girdiği ve devlet çalışanlarını suçladığı öğrenildi.
Yaklaşan polisleri öldürmekle tehdit eden saldırgan, keskin nişancılar tarafından minibüsün camından vurularak öldürüldü. Saldırganın, aile içi şiddet sabıkası olduğu açıklandı.
El Cezire

Washington'daki Kongre binası yakınlarında silah sesleri
11 Nis 2015



El Cezire'nin haberine göre; ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre binası yakınlarında silah sesleri duyuldu. Kongre binası kapatıldı, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre binasının da olduğu Capitol Hill'da art arda ateş edildi. Polis, ateş açan bir şüpheliyi etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

ABD polisi ayrıca Kongre binası yakınlarındaki bir noktada şüpheli paket buldu.

Olay nedeniyle Kongre binasına giriş-çıkışlar yasaklanırken güvenlik önlemleri de artırıldı.
Haber 93

ABD'nin Missouri eyaletinde dört eve silahlı baskın düzenleyen bir saldırgan 7 kişiyi öldürdü ve intihar etti
27 Şub 2015



Missouri Eyaleti Otoyol Polisi olayla ilgili yaptığı açıklamada, Tyrone adlı küçük bir kasabada meydana gelen silahlı saldırıda 7 kişinin açılan ateş sonucunda öldüğünü, 36 yaşındaki saldırganın ise intihar ettiğini duyurdu.
Açıklamaya göre, kurbanlar yapılan bir ihbar sonucunda dört farklı konutta bulundu. İhbarı yapanın, evinde silah sesi duyan ve komşusunun evine kaçtığı bildirilen bir kız çocuğu olduğu kaydedildi.
İhbarı değerlendiren polisin ilk baktığı evde iki ceset, daha sonraki üç evde de beş ceset ve bir yaralı bulduğu bildirildi.
Saldırganın cesedinin ise Missouri'ye bağlı Teksas ilçesinin doğusundaki Shannon kasabasında bulunduğu ifade edildi.
Saldrırının meydana geldiği bölge eyaletin seyrek nüfuslu, kırsal yerlerdinden biri.
El Cezire

ABD'de alışveriş merkezinde silahlı saldırı: İki ölü, bir yaralı
17 Ocak 2015



ABD'nin Florida eyaletindeki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber görseliPolisin yaptığı açıklamaya göre, Melbourne Square Mall adlı alışveriş merkezinin gıda bölümünde silah sesleri duyulması üzerine alışveriş merkezi kapatılarak içeridekiler tahliye edildi.

İlk belirlemelere göre silahlı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, yaralanan 1 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Polis, alışveriş merkezindeki durumun kontrol altına alındığını ve güvenliğin sağladığını duyurdu ancak ölen kişiler arasında silahlı saldırganın olup olmadığı ve saldırının gerekçesine ilişkin henüz bilgi vermedi.
Cumhuriyet

ABD'de "Terörizmle Küresel Savaş Hizmet Madalyası" sahibi eski asker 6 kişiyi öldürüp intihar etti
17 Ara 2014



El Cezire'nin haberine göre; ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, 6 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlının cesedi bulundu.

6 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlının cesedi ormanlık alandı bulundu.

Doylestown Township Emniyet Müdürlüğü, eski karısı ve yeğeninin de aralarında olduğu 6 kişiyi öldüren zanlı Bradley William Stone'un cesedinin, Pennsburg yakınında bulunduğunu açıkladı.

Eski Deniz Kuvvetleri yedek personeli olduğu belirtilen 35 yaşındaki Stone'un tanıdıklarına, ''çok huzursuz ve kuşkuluyum'' dediği kaydedildi.

"Terörizmle Küresel Savaş Hizmet Madalyası" sahibi

Stone'un 2002 yılında ABD Deniz Kuvvetleri'ne katıldığı, 2008 yılından itibaren ise aktif görev aldığı bildirildi. Nisan ve Temmuz 2008'de Irak'ta görev yapan Stone'a bu görevinden dolayı, ''Terörizmle Küresel Savaş Hizmet Madalyası'' verildiği kaydedildi.
Montgomery'de 3 ayrı yerde düzenlediği baskınlarda, aralarında eski eşi ve 14 yaşındaki yeğeninin de bulunduğu 6 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaraladıktan sonra evine gelen saldırgan, daha sonra kaçmıştı.
haber 93

ABD'de kan donduran aile katliamı
19 Eylül 2014



ABD'nin Florida eyaletine bağlı Bell kasabasında, 51 yaşındaki Don Spirit, aile katliamı gerçekleştirdi.

Spirit, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6 torununu ve torunlarının annesi kızını öldürdükten sonra intihar etti. Don Spirit'in 2003 yılında da, bir av sırasında öz oğlunu vurarak öldürdüğü, ancak olayın cinayet değil kaza olarak işlem görmesinin ardından, 3 yıl hapis yattıktan sonra çıktığı belirtildi.
Yaklaşık 350 kişinin yaşadığı kasabada meydana gelen aile katliamının nedeni ve kurbanların kimlikleri henüz açıklanmadı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/121001/ABD_de_kan_donduran_aile_katliami.html

ABD’de Yahudi merkezine saldırı: En az 3 ölü
14 NİSAN 2014



ABD'nin Missouri eyaletinde bir Yahudi merkezi ve huzurevine gerçekleştirilen saldırılarda en az 3 kişinin öldüğü belirtiliyor.
Polis, beyaz sakallı 70 yaşlarında bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Saldırı sırasında yaralanan bir gencin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildiriliyor.

Kansas'taki Yahudi Toplum Merkezi'nin Facebook sayfasında duyurduğuna göre merkezin otoparkında gerçekleşen saldırı sonrası iki kişi hayatını kaybetti.

Olay yerinden birkaç sokak ötedeki Şalom Kasabası isimli huzurevindeki saldırıda da bir kişi öldü.
Yerel televizyon kanalları Kansas polisinin şüpheliyi gözaltına alma görüntülerini yayınlıyor.

Polis aracının arkasındaki şüphelinin Türkçesi "Çok Yaşa Hitler" olan "Heil Hitler" diye bağırdığı görülüyor.
BBCT

ABD'de bombalı Eylem: Çok sayıda ölü ve yaralı var
15 Nisan 2013































ABD'nin Boston Kentinde düzenlenen maratonda sırasında 2 patlama meydana geldi...

Boston Polisi: Patlamalarda en az 2 ölü 46 yaralı var.

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde gerçekleşen maraton koşusu sırasında bombalar patladı.

Parkurun bitiş çizgisine yakın bölgesinde bulunan bir otelde ard arda iki patlama gerçekleşti. Yaralıların olduğu ifade ediliyor.

Boston Maratonu’nun final çizgisinde iki patlama meydana geldi. İngiltere’nin BBC ajansı, zarar görenlerin tam sayısı hakkında henüz bilgi alınamadığını bildirdi.

Olay yerinden gelen video görüntülerinde, açıl sağlık ekibinin kan içinde kalan yaralı seyircilere yardım ettiği görülüyor.

AP'nin haberine göre birçok kişi patlama sonucu kanlar içinde yere yığıldı. Yaralılar sporcular için hazırlanan sağlık çadırlarına taşınırken polis bölgeyi kordon altına aldı. Maratona katılan tanıklar birçok kişinin patlamanın etkisiyle yere yığıldığını belirtti.

Patlama sonrası ülke çapında güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Washington DC ve New York'ta güvenlik önlemleri arttırıldı.

Patlamanın olduğu alana yakın olan Lenox Hotel tamamen boşaltıldı. Boston hava sahası kapatıldı. Boston, uluslararası uçuşlarının yapıldığı bir havaalanı. Bu bölgedeki tüm havaalanların kapatılması anlamına geliyor.

Dünya'nın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu'nda meydana gelen iki patlama sonrası ilk resmi açıklama ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan geldi.

Biden "Dualarımız patlamada zarar görenlerle birlikte. Şu anda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgisine sahip değiliz" dedi.
haber1001

ABD'de Kongre üyesine silahlı saldırı: 7 ölü, 12 Yaralı
08.01.2011
ABD'de Demokrat Parti'den bir Kongre üyesi ve birlikte 7 kişi öldürüldüğü bildirildi. Ancak resmi organlar Kongre üyesinin ölmediği ağır yaralı olduğunu açıkladı.

12 kişinin de yaralandığı saldırının neden yapıldığı bilinmiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Arizona milletvekili Gabrielle Giffords'un, Arizona'nın Tucson kentindeki bir markette katıldığı halka açık bir etkinlik sırasında başından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Bu bilgi daha sonra yalanlandı. Obama, Giffords'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Amerikan televizyonlarının haberlerine göre, 40 yaşındaki milletvekili Tucson, kalabalığa gelişigüzel ateş açan kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından vuruldu.
Olayda, aralarında Giffords'ın yardımcılarının da bulunduğu 12 kadar kişinin de yaralandığı belirtiliyor.
ÇELİŞKİLİ İFADELER
ABD'nin Arizona eyaletinde başından vurulan Amerikanı Kongre üyesi Gabrielle Giffords'ın durumuyla ilgili çelişkiler bulunuyor.
Giffords'un, Arizona'nın Tucson kentindeki bir markette katıldığı halka açık bir etkinlik sırasında, gelişigüzel ateş açan kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından vurulması sonucunda ölüp ölmediğiyle ilgili Amerikan basınında çelişkili bilgiler yer alıyor.
Giffords'un öldüğünü ilk duyuran Reuters haber ajansı, son olarak Giffords'un, olayın ardından helikopterle hastaneye götürülerek ameliyata alındığını ve halen hayatta olduğunu duyurdu. Tuscon kentindeki Üniversite hastanesinin sözcüsü Darci Slaten, "Giffords, hayatta ama şu an ameliyatta" dedi. Olayda Giffords'un yanısıra başka yaralananlar da olduğu belirtilirken, yaralılara ilişkin Amerikan medyasında farklı rakamlar yer alıyor.
Giffords'un durumu ve ameliyat hakkında henüz daha ayrıntılı bilgi bulunmuyor.
Giffords'un öldüğü flaşını geçen CNN televizyonu da daha sonra ölüp ölmediğinin henüz teyit edilemediğini duyurdu.
Saldırganın hemen yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilirken FBI ve yerel polisin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.
OBAMA: YARALI
ABD Başkanı Barack Obama, Arizona eyaletinin Tucson kentinde meydana gelen ateş açma olayında hayatını kaybedenler olduğunu, Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Milletvekili Gabrielle Giffords'ın da ''ağır yaralandığını'' açıkladı.
Obama, yaptığı yazılı açıklamada, olayı ''tarif edilemez bir trajedi'' olarak niteleyerek, ''Olayla ilgili bilgiler edinmeye devam ederken, bazılarının hayatını kaybettiğini, milletvekili Giffords'ın da ağır yaralandığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.
Gazeteport

'Hâlâ bakirim' dedi, ölüm saçtı: 6 Ölü, 7 yaralı
25/05/2014
ABD'de Elliot Rodger adlı öğrenci "Hâlâ bakirim" dediği bir video yayımladıktan sonra altı kişiyi öldürdü. Otomobilinde ölü bulunan gencin, 'Açlık Oyunları'nın yönetmen yardımcısı Peter Rodger'ın oğlu olduğu ortaya çıktı...

ABD ’nin Kaliforniya eyaletinde Santa Barbara Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Elliot Roger, sosyal medyada “İntikam alacağım” diye video yayınladıktan sonra altı kişiyi öldürdü, yedi kişiyi yaraladı.
Radikal

MÜSLÜMANLIĞIMLA DALGA GEÇTİLER
7 Kasım 2009
ABD'nin en büyük askeri üssüne saldırı düzenleyerek 13 kişiyi öldüren Filistin kökenli ABD'li psikiyatrist subayın katliamdan önce, “Müslümanlığımla dalga geçiyorlar” diye ordu mensuplarına dava açtığı ve Afganistan'da savaşmak istemediği ortaya çıktı
ABD'ye önceki gece ikinci 11 Eylül korkusu yaşatan kanlı askeri üs saldırısıyla ilgili ortaya çıkan gerçekler ülke gündemini ikinci kez sarstı. Texas eyaletinde, ülkenin en büyük askeri üssü olan Ford Hood'daki saldırıda önce üç kişi oldukları belirtilen saldırganlardan ikisinin suçsuz olduğu, “öldü” denilen saldırganın ise yaşadığı ve saldırıyı tek başına gerçekleştiren Filistin kökenli bir Müslüman olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili bir açıklama yapan Tuğgeneral Bob Cone, olayın soruşturulduğunu, ilk bilgilere göre saldırıyı Nidal Malik Hasan'ın gerçekleştirdiğine inandıklarını, söyledi.

Öte yandan 13 kişinin ölümüne 31'inin de yaralanmasına yol açan Amerikan ordusunun psikiyatrist subayı binbaşı Nidal Hasan'ın katliamı işleme nedenleriyle ilgili ortaya atılan iddialar tartışma yarattı.

ORDUYU MAHKEMEYE VERDİ

İlk çarpıcı açıklama saldırganın bir kuzeninden geldi. Kuzeni “ABD'li askerler Hasan'ın Müslüman adı ve etnik kökeni ile dalga geçiyorlardı. Bu nedenle konuyu yargıya taşıdı. Başka bir kamu kuruluşuna atanmayı istedi ve halen mahkemesi devam ediyor” dedi. Hasan'ın Afganistan'a gönderilmek istendiği ancak buna karşı çıktığı için böyle bir olayı gerçekleştirdiği de iddialar arasında. Ülkedeki İslami cemaatler ise saldırganın Müslüman olduğunun açıklanması üzerine sağduyu bildirileri yayınladı.

Katliam öncesi alışveriş anı kamerada

Orduda psikiyatrist olarak çalışan Hasan'ın askeri üste saldırıyı gerçekleştirmeden önce bir markette alışveriş yaptığına dair kamera görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Hasan rahat tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Kabil'de savaşmam

Askeri üsse saldıran Müslüman subayın Afganistan'a gönderilmek üzere olduğu bildirilirken, saldırının yapıldığı Askeri Hazırlık Merkezi'nin denizaşırı göreve gidecek askerlerin son sağlık kontrollerinin yapıldığı merkez olduğu açıklandı. Saldırgan Malik Hasan'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki birliğe gitmek istemediği için saldırıyı düzenlediği iddia edildi. Birlikte çalıştığı arkadaşlarına göre ise Hasan, radikal bir savaş karşıtıydı.

Orlando'da saldırgan dehşeti

Amerika, Teksas'taki Fort Hood Üssü'nde yaşanan olayın şokunu atlatamadan bir gün sonra yine aynı saatlerde bu kez Orlando'da yaşanan olayla sarsıldı. İki yıl önce çalıştığı Reynolds Smith isimli firmaya gelen ve adının Jason Rodriguez olduğu belirlenen şahıs açtığı ateş sonucu 1 kişinin ölümüne 5 kişinin de ciddi şekilde yaralanmasına yolaçtı. Gateway Center isimli iş merkezinde yaşanan olayda saldırıdan sonra polis saldırganı iş merkezinin 16. katında yakaladığı kaydedildi.
sabah

ABD'de silahlı bir kişi dehşet saçtı, 13 kişiyi öldürdü
03 Nisan 2009
ABD'nin New York eyaletinin Binghamton kentinde 10'dan fazla kişiyi öldüren ve onlarca kişiyi rehin alan kişinin intihar ettiği bildirildi.
CNN'in haberine göre yerel medya, güvenilir kaynaklara dayanarak, ölü sayısının 13'ü bulabileceğini bildirdi. Yerel WNBF Radyosu'nun direktörü Bob Joseph, 40 kadar kişiyi rehin alan ve elinde güçlü bir silah bulunan kişinin 12 ya da daha fazla kişiyi öldürmüş olabileceğini kaydetti.
Yerel televizyon kanallarının görüntülerinde, polisin American Civic Association adlı bir göçmen vakfına ait bir binanın çevresini kuşattığı ve 1 kişinin ambülansla olay yerinden götürüldüğü izlendi.
Güvenlik güçlerinin daha sonra tüm mahalleyi kuşattığı ve yakı nda bulunan bir okulu da boşalttıkları bildirildi.
Yerel bir gazetenin internet sayfasında, 50 bin nüfuslu kentteki eylemde 41 kişinin rehin alındığı kaydedildi.
New York Valisi David Paterson gazetecilere yaptığı açıklamada, New York için son derece trajik bir gün yaşandığını söyledi ve ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.
CNN Televizyonu, Binghamton kentindeki göçmenlere yardım merkezine genç bir silahlı saldırganın girerek ateş açtığını, 2 kişinin merkezden çıkarıldığının görüldüğü nü bildirdi.
Saldırganın üzerinden 42 yaşındaki Jiverly Voong ad ına düzenlenmiş bir kimlik çıktığını söylediler.
Yetkililer, binanın arka kapısına girişi engellemek için aracını park eden saldırganın daha sonra ön kapıdan binaya girerek bir odada vatandaşlık sınavına giren kişilere ateş açtığını, onlarca kişiyi de rehin alan saldırganın cesedinien daha sonra bir odada bulunduğunu kaydettiler.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da olayla ilgili yaptığı açıklamada, American Civic Association'ın bir odasında ABD vatandaşı olmak için sınava girenlerin üzerine ateş açan kişinin, 12 ya da 13 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.
American Civic Association'ın, Binghampton'da vatandaşlık başvurusunda bulunan göçmenlere yardım ettiği belirtildi. netgazete

'Noel Baba cinayeti'nde ölü sayısı 9'a çıktı
27 Aralık 2008
ABD'nin Los Angeles kentinde Noel Baba kıyafetiyle katıldığı eski eşinin ailesinin evindeki partide silahla ateş açan ve daha sonra intihar eden Bruce Jeffrey Pardo'nun saldırısında ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.
Dün eski eşinin ailesinin evinde düzenlenen partiye Noel Baba kıyafetiyle gelerek elindeki silahla ateş açan Bruce Jeffrey Pardo, daha sonra kaçarak intihar etmişti. Yaklaşık 25 kişinin bulunduğu partide ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. Saldırıda yüzünden yaralanan kız, sırtından vurulan 16 yaşındaki genç ve binanın 2. katından atlaması sonucu ayak bileğini kırarak yaralanan kadının tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi.
Önce saldırıda 3 kişinin öldürüldüğünü açıklayan yetkililer, yanan evin enkazından 3 ceset daha çıkarıldığını, saldırının ardından evi ateşe vererek kaçan 45 yaşındaki Pardo'nun evinde silahıyla kendini öldürdüğünü açıklamıştı. netgazete

Kuaför Salonunda Katliam: 8 Ölü 1 Yaralı
13 Ekim 2011
Kalabalık bir kuaföre giren silahlı kişinin etrafa ateş açması sonucu 8 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
ABD’nin California eyaletinde, kalabalık bir kuaföre giren silahlı kişinin etrafa ateş açması sonucu 8 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Olay, eyaletin güneyindeki sahil kasabası Seal Beach’te yer alan ‘Salon Meritage’ isimli kuaförde meydana geldi. Polis yetkilileri, kimliği henüz açıklanmayan şüphelinin, saldırıdan dakikalar sonra, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta arabasıyla kaçmaya çalışırken yakalandığını bildirdi.
Şüphelinin neden böyle bir olayı gerçekleştirdiği, kuaförle nasıl bir bağlantısı olduğu ve ne tür silah kullandığı henüz bilinmiyor. Ancak iş yerinin eski çalışanlarından Lidia Sosa adlı bir kadın, şüphelinin eski karısının kuaförde çalıştığını ve olayda onun da hayatını kaybettiğini söyledi. Polis ekiplerinin araştırması sürüyor. TRT

KÖPEK SAHİBİ İLE POLİS ÇATIŞTI: 3 ÖLÜ
5 Nisan 2009
ABD'de bir annenin, evini pisleyen oğlunun köpeği yüzünden, oğlundan şikayetçi olmak için polisi araması üzerine polis ekipleriyle oğul arasında çıkan çatışmada 3 polis öldü.
ABD'de23 yaşındaki Richard Poplawski ve annesi dün köpek yüzünden tartıştı, bunun üzerine anne, polisi arayarak oğlundan şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekibine, oğul Poplawski'nin silahlarla ateş açtığı, 4 saat süren çatışmada 3 polisin öldüğü bildirildi.

Poplawski'nin bacağından aldığı yaralar nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, 3 polisi öldürmek, 9'unu da öldürmeye çalışmaktan suçlandığı belirtildi.

Richard Poplawski'nin, ilk 2 polisi öldürdüğü sırada ağır silahlarla donanmış olduğu ve kurşun geçirmez yelek giydiği, polise kapıyı açan annenin ise çatışma çıkınca evin bodrum katına kaçtığı kaydedildi.
haber10

Misyonerlik Merkezine Saldırı
09 Aralık 2007
ABD'de bir kişi, Hristiyanların misyonerlik eğitim merkezinde iki kişiyi öldürdü.
ABD'nin Colorado eyaletinde silahlı bir kişi, Hristiyanların misyonerlik eğitim merkezinde iki kişiyi vurarak öldürdü.

Polis, silahlı kişinin Denver kentinin Arvado banliyösünde bulunan merkezin yurduna gelerek gençlere ateş açtığını açıkladı. Saldırganın kaçtığını bildiren polis, saldırıda iki kişinin de yaralandığını, o sırada binada bulunan 45 kişinin tahliye edildiğini kaydetti.

Görgü tanıkları, saldırganın 20 yaşlarında, siyah ceketli ve kafatası işareti bulunan şapka giyen beyaz bir erkek olduğunu, ayrıca gözlüklü ve sakallı olabileceğini söylediler.

Polisin yerel saatle sabaha karşı düzenlenen saldırının ardından bölgeyi özel eğitimli köpeklerle taradığı, yakınlardaki evlerin alarma geçirildiği belirtildi. Merkezin müdürü Darv Smith, 12 haftalık kursa gençler ve her yaş grubundan insanların katıldığını, her yıl 300 kadar insana eğitim verdiklerini ifade etti. aktifhaber

ABD'de yaşlı bakımevine saldırı: 6 ölü, 3 yaralı
30 Mart 2009
ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir yaşlı bakımevinde silahlı bir kişinin düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Polis yetkilileri, mahallî saatle 10.00'da Carthage kasabasındaki Pinelake Sağlık ve Rehabilitasyon adlı yaşlı bakımevinde meydana gelen olayda, saldırgan ile bir polis görevlisinin de yaralılar arasında bulunduğunu belirtti. netgazete

ABD'de ÇatI$ma: 4'ü polis 5 ölü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde şartlı tahliye edilen silahlı bir mahkumla çatışan 4 polis ve saldırgan hayatını kaybetti.23 Mart 2009 00:38

San Francisco'da dün yaşanan çatışmada 3 polis olay yerinde hayatını kaybederken, 4. polisin ise ağır yara alması sonucu bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

Çatışmanın silah kaçakçılığı suçundan hapis yatan ve şartlı tahliye edilen saldırganın tahliyesi sırasında prosedür ihlalini fark eden polisin müdahalesi esnasında çıktığı açıklandı. haber7

ABD'de bir alışveriş merkezi tarandı: 5 ölü
03 Şubat 2008
ABD'nin Chicago kentinde bir alışveriş merkezinin bayan giyim mağazasına yağpılan silahlı saldırıda 5 kişi öldü.

ABD'nin Chicago kentinde bir alışveriş merkezinde ateş açıldığı ve saldırıda 5 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Reuters haber ajansına göre, polis yetkililerinin henüz yorum yapmadığı belirtilirken, bir yetkilinin, Tinley Park'taki bir alışveriş merkezinin bayan giyim mağazasında ateş açıldığını söylediği kaydedildi. Silahlı saldırı sonucunda 4 kadının olay sırasında öldüğü ağır yaralı bir bayanın da daha sonra öldüğü bildirildi.

Polis siyah kot pantolon,siyah mont ve siyah örgü şapkalı saldırganın peşine düştü.

ABD Üniversitesinde Silahlı Saldırı
08 Şubat 2008
ABD'deki Louisiana eyaletinin güneyindeki bir üniversitede silahlı bir kadının, 2 kişiyi vurduktan sonra intihar ettiği bildirildi.

Polis yetkilileri, Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge kentindeki üniversitenin bir dersliğinde silahlı bir kadının 2 kişiyi vurduktan sonra intihar ettiğini söyledi. Polis memuru Don Kelly, olayın tek bir derslikte cereyan ettiğini ve başka kimsenin zarar görmediğini ifade etti. Acil durum ihbarı aldıktan sonra okula geldiklerini belirten Kelly, 2. kattaki dersliklerden birinde 3 genç kızın cesetleriyle karşılaştıklarını kaydetti. Kelly, saldırganın ölen kızlardan birisi olduğunun anlaşıldığını sözlerine ekledi. tevhidhaber

Biri 5, diğeri 17 yaşındaki kız kardeşlerini öldürdü, 9'undakine saldırdığı sırada vurularak öldürüldü
29 Mart 2009
ABD'nin Boston kentinde 5 yaşındaki kız kardeşini doğum gününde başını keserek öldüren adam, 17 yaşındaki kız kardeşini de bıçaklayarak öldürdükten sonra, 9 yaşındaki diğer kız kardeşine b ıçakla saldırdığı sırada polis tarafından vurularak öldürüldü. netgazete

Önce oğlunu sonra kendini vurdu

Güvenlik kamerasının kaydettiği bu görüntüler Amerika'yı salladı, oğlunu vuran anne sonra kendini öldürdü, arkasında bıraktığı notlar ise tüyler ürpertici.
ABD'nin Florida eyaleti dehşet bir cinayet ve intiharla sarsıldı. Dengesiz anne, gittikleri atış poligonunda önce oğlunun kafasına sıktı, sonra kendini öldürdü. Akli dengesi bozuk 44 yaşındaki kadın Marie Moore, bir pazar günü 20 yaşındaki oğlu ile beraber atış poligonuna gitti ve oğlu atış yaparken onun arkasına geçip kafasına ateş etti... Kafasından vurulan Mitchell Moore olay yerinde hayatını kaybederken, silahı ağzına dayayarak intihar eden kadın da kaldırıldığı Florida Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Psikolojik sorunlar yaşayan kadının bunu planlayarak yaptığı, bıraktığı notlardan anlaşıldı. O ilginç notlarda 'Oğlumu kurtarmak zorundayım' 'Oğlumu cennete göndermem gerekiyor ve ben de cehenneme gitmeliyim' gibi ürpertici şeyler yazıyordu.

DÜNYAYI ŞİDDETTEN KURTARMAK İÇİN
Bir kasete kaydettiği sesinde ise tam bir ruh hastası gibi konuşuyordu. Kasette Tanrı'nın ona 'bir silahın var, bunu yapabilirsin' dediğini söylüyor katil anne. Sesli mesajında, dünyayı şiddetten kurtarmak için oğlunu cennete göndermesi gerektiğini ve kendisinin de cehennemi boylaması gerektiğini söylüyor. Tanrı'nın onu Hristiyanlıktan men ettiğini, aslında iyi bir insan olduğunu ama İyi ve Kötü'nün savaşında mağlup olduğunu söylüyor kasette Marie Moore. Oğlu Mitchell'in babası olan eski kocası ise, Marie'nin çok ciddi mental problemler nedeniyle daha önce tedavi gördüğünü bildirdi. Eski eşinin bundan yedi yıl önce de yine aynı atış poligonunda intihar etmeye çalıştığını söylediği de edinilen bilgiler arasında. Polis hala olayla ilgili araştırma yapıyor
Akşam

ABD'de bir üniversitede silahlı saldırı: 2 ölü
10 Nisan 2009
ABD'nin Michigan eyaletinin Dearborn şehrinde bir üniversitede silahlı saldırıda en az 2 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Polis, Henry Ford Community Üniversitesi'nin bir odasında 28 yaşındaki bir erkekle 20 yaşlarında bir kadının cesedinin bulunduğunu kaydetti.
Kampüste silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen polisin saldırıyı araştırdığı kaydedildi. netgazete

ABD'de aynı aileden 5 kişi öldürüldü
23 Eylül 2009
ABD'nin Illinois eyaletinde aynı aileden 5 kişinin öldürülürken katliamdan sadece 3 yaşındaki bir çocuğun kurtulduğu belirtildi.
Yerel basındaki haberlerde, Illinois'te bir köyde meydana gelen katliamdan sadece 3 yaşındaki bir kızın kurtulduğu, ailenin geri kalanının öldürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, olayı aydınlatma ve sorumluları yakalama sözü verirken, iki yetişkinle 11, 14 ve 16 yaşındaki 3 çocuğun öldüğü olay öncesinde silah sesleri ihbarı aldıklarını ancak olay yerine ulaştıklarında ailenin katledilmiş olduğunu gördüklerini aktardı.

Son dönemde ABD'de toplu cinayetlerin arttığına işaret ediliyor. Florida'da da geçen hafta bir anne ile 5 çocuğu katledilmişti. haber7

Sapığın bahçesinde 11 kadın cesedi
14.11.2009
ABD'nin Ohio eyaleti Cleveland kentindeki bir ev, 1953'te İngiltere'de ortaya çıkan eski savaş gazisi askerin cinayetlerini hatırlatıyor.

Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın ajanlarının ortaya çıkardığına göre, Cleveland'daki evin sahibi eski deniz piyadesi Anthony Sowell'ın (50) 2 gün önce belirlendiği gibi 6 kadını değil, 11 zenci kadını tuzağına düşürerek öldürdüğü belirlendi.

Kadınların cesetleri evin bahçesine gömülmüş durumda bulundu. 10 maktulün kimlikleri de belli oldu. Kadınların yalnız ve genellikle umutsuz görünen kişiler oldukları ve içkiyle aldatılarak boğuldukları anlaşıldı.

6 milyon dolar kefalet senedi belirlenen Sowell, Jaqonya'da da görev almış eski bir deniz piyadesi askeri.

FBI, emekli ''sapık'' askerin evinde ve bahçesinde röntgen cihazı ve termal arama aygıtıyla turuncu işaretlenmiş yerlerde arama yaptı.

1953-RILLINGTON

İngiltere'de 1953'te başkent Londra'nın Rillington Caddesi 10 numaralı evde ortaya çıkarılan cinayetler, Cleveland'dakine benziyor. Burada, 1. Dünya Savaşı'nda askerliğinden sonra sonra katıldığı 2. Dünya Savaşı'nda anestezi uzmanı çavuş olarak görev yapan John Reginald Halliday Christie, 8 kadını bayıltarak öldürdü. 1898 doğumlu Christie, 8 kadını aldatarak evinde öldürmüş ve onları evinin duvarlarına gömmüştü. Nekrofil (ölüseven) John Christie'yi İngiliz aktörü ve yönetmeni Richard Attenborough 1971'de oynadı. Filmde büyük İngiliz aktör John Hurt, katil Christie'nin yalan ifadesiyle suçsuz yere idam edilen, Galli delikanlı Timothy Evans'ı oynadı. Anestezi uzmanı katil Christie de 1953'de idam edildi.
sabah

Lisede dehşet
26 Eylül 2011
ABD’de bir lisenin önünde etrafa ateş açan bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.
Issaquah Kenti’nde bir lisenin önündeki caddenin ortasında arabasını durduran 51 yaşındaki kimliği açıklanmayan adam, iki tüfeğiyle etrafa ateş açarak dehşet saçtı. Lise futbol maçının yakınında gerçekleşen saldırının ardından polis ekipleri, helikopterler hemen olay yerine geldi. Silahını bırakmayı kabul etmeyen saldırgan, polis tarafından vuruldu. Birçok kişi, okul stadının tribünleri altına saklanarak kurtuldu.
Hürriyet

Mahkeme Binasında Çatışma
ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde, mahkeme binasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü..
04 Ocak 2010
ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde, mahkeme binasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklamasında, federal mahkeme binasında ateş açan bir kişinin, güvenlik görevlileri tarafından öldürüldüğü, çatışmada 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.
aktifhaber

Etiketler: Illinois ABD Tarım Bakanlığı katliam toplu cinayetler Florida

İstifası istenince iş yerinde katliam yaptı: 9 ölü
ABD'nin Connecticut eyaletinde, bira dağıtım deposunda şoförlük yapan bir kişi, istifa etmesi istenince etrafa ateş açtı kendisi dahil 9 kişi öldü. Bir şirket yetkilisi, kendisinden istifa etmesi istenen şoforün bunu reddettiğini ve ardından rastgele ateş etmeye başladığını söyledi. Saldırgan 8 kişiyi öldürdükten sonra kendisini vurdu. 04.08.2010 MANCHESTER netgazete

ABD'de restoran önünde silahlı saldırı: 4 ölü
ABD'nin New York eyaletinde bir restoranın önünde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi. Buffalo polisi, bir düğün töreninin yapıldığı restoranın önünde düzenlenen saldırıda 7 kişinin vurulduğunu, vurulanlardan 3'ünün olay yerinde, diğerinin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. 14.08.2010 BUFFALO netgazete

ABD'de silahlı dehşet: 6 ölü
12 Eylül 2010
ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı bir kişi 5 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.
Polis, Jackson kenti dışındaki bir karavan parkında meydana gelen olayın faili ve kurbanlarının ismini açıklamadı. habr7

Okulu basan saldırgan vurulunca canına kıydı
16 Aralık 2010 ABD'nin Florida eyaletinde bir okulun yönetim kurulu toplantısını basan Clay A. Duke isimli silahlı saldırgan salondakilere korku dolu anlar yaşattı. Eşinin işten atıldığı için böyle bir eyleme giriştiği belirtilen Duke, daha sonra 6 yönetim kurulu üyesi hariç herkesinden salondan çıkmasını istedi. Duke daha sonra yakın mesafeden yönetim kurulu üyelerine ateş etmeye başladı. Kurşunlar hiç kimseye isabet etmezken, olay yerine gelen bir güvenlik görevlisi Duke'yi vurdu. Yere düşen saldırgan tabancayı kendisine doğrultarak intihar etti. netgazete

Amerika Birleşik Devletleri'nde 24 saat içinde 11 polis öldürüldü
26.01.2011
Amerika Birleşik Devletleri’nde 24 saat içinde Florida, Michigan, Indiana, Oregon ve Washington eyaletlerinde meydana gelen olaylarda polisler, ya kendilerini silahlı çatışmanın ortasında buldu ya da saldırıya uğradı.

Olaylarda bazı polisler yaralanırken genelde aranan suçluların kurşunlarına hedef olan 11 Amerikalı polis hayatını kaybetti.

İki gün önce de Miami’de cinayetten aranan bir kişi, kendisini tutuklamaya çalışan iki polisi vurarak öldürmüştü.

Böylece Ocak ayının başından bu yana ülkede ölen Amerikalı polislerin sayısı 14 oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen yıl da 162 polis görev başında uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. TRT

Dernek evine saldırı: 1 ölü, 11 yaralı
ABD'de bir dernek evine silahlı saldırı düzenlendi.
06 Şubat 2011
ABD'nin Ohio eyaletinde bir üniversite kampüsüne yakın dernek evine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Yetkililer, Youngstown Devlet Üniversitesi kampüsünün kuzeyindeki bir dernek evine yapılan saldırıda ölen kişi ile yaralananların 6'sının öğrenci olduğunu bildirdi. habertürk

New York'ta seri katil şüphesi
5 NİSAN 2011
ABD'nin New York kentinde bir plajda üç ceset bulundu. Böylece aynı bölgede bulunan ceset sayısı sekize çıktı.
New York Suffolk bölgesi polisi bir seri katilden süpheleniyor.

2010'da New York'tan 70 kilometre doğudaki Long Island'da plajdaki bir çalılıkta dört fahişenin cesedi bulunmuştu. Geçen hafta bulunan beşinci cesedin kimliğiyse tespit edilemedi.

Polis ekipleri bir süredir bölgede arama yapıyordu. Yaya olarak plajı tarayan polis memurlarına, helikopterli ekipler de destek veriyordu. Arama çalışmalarında itfaiye araçlarından da yararlanıldı.

'Henüz bağlantı yok'

Uzmanlar, yeni cesetlerle daha önce bulunanlar arasında henüz bir bağlantı tespit edilemediğini söylüyor.
Cesetlerin 500'er metre arayla bulunduğu, çalışmalara bugün de devam edileceği belirtiliyor.

Fahişelerin kimliklerini belirlemek bir ay aldı.

Bunun için DNA örnekleri ve diş hekimi kayıtları kullanıldı. Polis sonunda cesetlerin Craigslist ve diğer internet siteleri üzerinden fahişelik yapan dört kadına ait olduğunu belirledi.

Bulunan cesetlerden birinin Mayıs ayında Graigslist'te bir müşterisiyle buluşma ayarladıktan sonra kaybolan ve en son bu bölgede görülen New Jerseyli Shannan Gilbert adlı kadına ait olabileceği belirtiliyor.

Plaj yakınlarında yaşayan bir kişi, Gilbert olduğuna inanılan kadının sabah 4.45'te kapısını çalarak yardım istediğini sonra da kaçtığını söylemişti.
BBC

ABD polisi muhafız vuran Irak'tan dönen askerin peşinde
2 OCAK 2012



ABD'nin Washington eyaletinde polis, bir orman muhafızını öldürdüğü gerekçesiyle, Irak'tan dönen askerlerden birinin peşine düştü.

BBC'nin haberine göre; operasyon, Mount Rainier ulusal parkında şüphelinin aracını durdurmak için yola barikat kuran orman muhafızı Margaret Anderson'un, vurularak öldürülmesini izliyor.

Anderson ve bir diğer orman muhafızı, şüphelinin Pazar akşamı lastiklerin kontrol edildiği bir trafik noktasında durmaması üzerine yola barikat kurmuştu.

Söz konusu barikatta da durmayan şüpheli, iki muhafıza da ateş açmış, ancak sadece 34 yaşındaki iki çocuk annesi Anderson vurulmuştu.

Şüphelinin isminin Benjamin Colton Barnes olduğu ve Irak'ın işgaline katılmış , 24 yaşında bir asker olduğu belirtildi.

Polis, şüphelinin aracını ele geçirdiklerini; içinde silah ve çelik yelek bulduklarını açıkladı.

Yeni Yıl tatilinin nispeten ılık bir havada geçmesi nedeniyle parkta, 4392 metre yüksekliğindeki zirveye tırmanmak isteyen çok sayıda dağcı bulunuyordu.

Dağ sporları ve yürüyüşle uğraşanlar arasında bir hayli popüler olan park, saldırı ardından ikinci bir emre kadar kapatıldı.

85 ziyaretçi ve 15 park görevlisi de tehlike geçene kadar park merkezinde toplandı.

Polis Barnes'ı aslında Seattle kentinin güneyindeki bir Yeni Yıl partisinde sabah erken saatlerde düzenlenen ve dört kişinin yaralandığı bir olay nedeniyle arıyordu.

Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre söz konusu partide çok sayıda kişi silahlıydı ve çatışma da bir silah konusunda çıkan tartışmanın ardından yaşandı. haber1001

8 yaşındaki çocuk silahla okulu bastı!
23 Şubat 2012
ABD'de yine bir okulda silahlı saldırı dehşeti yaşandı. Ancak saldırı bu kez bir ilkokulda gerçekleşti. Bir erkek öğrenci sınıfta ateş açarak 8 yaşındaki kız öğrenciyi yaraladı.

Seeattle kentinde gerçekleşen olayda yaralanan küçük kız öğrenci hemen hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan 3. Sınıf öğrencisinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Yaralı öğrencinin yaşıtı, saldırgan erkek öğrenci de polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından okul geçici olarak kapatıldı. Ancak yetkililer en kısa zamanda tekrar eğitime başlanacağını belirtti. Polis şimdi 8 yaşındaki bir çocuğun okula silahı nasıl soktuğunu araştırıyor.
Dipnot.Tv
etiketler: ABD, çocuk, silah, saldırı, ilkokul

Lisede silahlı saldırı: 1 ölü
27.02.2012
Amerika'da bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda 1 öğrenci öldü, 5 kişi yaralandı.

Amerika'nın Ohio eyaletinin Cleveland şehrinin 45 km doğusunda yer alan Chardon Lisesi'nde yerel saatle sabah 07.30 sıralarında silahlı bir kişinin etrafa ateş açılması sonucu bir öğrenci öldü, 5 öğrenci de yaralandı. Okulun kafeteryasında meydana gelen olayda saldırganı bir öğretmen yakaladı.
http://www.yazete.com/
Etiketler:
Amerika , Ohio , lise , silah , kavga

Bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi öldü..
03 Nisan 2012
ABD'nin California eyaleti Oakland'daki Oikos Üniversitesi'ndeki saldırıda 5 kişinin öldüğünü bildirildi.
haber1001

Film gösteriminde silahlı saldırı: 12 ölü
20 TEMMUZ 2012



ABD'nin Denver kentinde Batman filminin ilk gösterimi sırasında düzenlenen silahlı saldırı, 12 kişinin ölümü, 38 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.
Polis, yakındaki bir otoparkta elinde tüfek ve tabanca bulunan bir şahsın gözaltına alındığını bildirdi. Sinema salonunda başka silahların bırakılmış olabileceği düşünülüyor.

Gözaltına alınan şahıs, polise, evinde silah ve patlayıcı madde depoladığını söyledi.

9News adlı internet sitesinin bir muhabiri de, bir silahlı şahsın Aurora'daki sinema merkezinde ateş açtığını bildirdi. Olay sırasında sözkonusu sinema salonlarının üçünün geceyarısı seanslarında Kara Şövalye Yükseliyor filmi gösterilmekteydi.

Görgü tanıkları maskeli ve silahlı şahsın ateş açtığını belirtti. Sinemadan yoğun dumanlar yükseldiği de haber alındı.

Görgü tanıklarından biri, filmi izlerken çok büyük patlama sesleri işittiğini, ardından yoğun duman çıktığını ve ilk önce bütün bunların filmin gösterimi dolayısıyla düzenlenen özel efektler olduğunu sandığını anlattı.
BBCT

ABD'de Eski Bir Asker Sih Tapınağını Bastı:7 Sih'i öldürdü
6 AĞUSTOS 2012



ABD'nin Wisconsi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Hzr 18, 2015 7:57 pm    Mesaj konusu: ABD KENDİ EVİNDE VURULDU: 13 ÖLÜ[ Alıntıyla Cevap Gönder

Californiya'da bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırıda en az 2 kişi yaşamını yitirdi
14.11.2017



ABD 'nin California eyaletinin kuzeyinde Tehama kasabasında bir ilkokulda meydana gelen silahlı saldırıda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Tehama Şerif Yardımcısı Phil Johnston, basına yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin okulda ateş açması sonucu en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda öğrencinin yaralandığını kaydetti. Johnston, saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Millî Gazete

ABD'de kiliseye silahlı saldırı; 1 ölü, 6 yaralı
24 Eylül 2017



ABD'nin Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentindeki bir kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.

Nashville şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre güneydoğusundaki "Burnette Chapel Church Of Christ"te (Burnette Şapel İsa Kilisesi) silahlı saldırı gerçekleşti.

Nashville Emniyet Müdürlüğü, nedeni bilinmeyen saldırıda, bir kadının öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma başlatırken, yerel medya 1 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
T24

ABD'de karnavalda silahlı saldırı; iki kişi hayatını kaybetti
13 Şubat 2015



ABD'nin New Orleans kentinde daha önce üç kez saldırı düzenlenen Mardi Gras karnavalına bir kez saldırı gerçekleştirildi

ABD'nin New Orleans kentinde düzenlenen Mardi Gras karnavalındaki silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.2009, 2012 ve 2013 yıllarında da Mardi Gras törenlerine silahlı saldırıda bulunulmuş ve 1 kişi ölürken 23 kişi yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, New Orleans kentinde her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük karnavalları arasında gösterilen Mardi Gras'taki saldırıyla ilgili New Orleans polis yetkililerinin yaptığı açıklamada, perşembe günkü geçit töreninde saat 22.00 sırasında 19 yaşındaki John Jicks adlı bir Amerikalı'nın ateş açtığı belirtildi.

Açılan ateş sonucunda iki genç erkeğin hayatını kaybettiğini bildiren New Orleans polisi, hayatını kaybedenlerden birinin 21, diğerinin de 22 yaşında olduğunu kaydetti. Polis, ölenlerin isimleriyle ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

3 ayrı yılda saldırı düzenlendi

New Orleans'ta 2009, 2012 ve 2013 yıllarındaki Mardi Gras geçit törenlerinde de silahlı saldırıda bulunulmuştu.

2012 yılında düzenlenen saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, 2013 Şubat ayındaki saldırıda da dört kişi yaralanmıştı. New Orleans'ta aynı yılın mayıs ayında Anneler Günü geçidi sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda ise ikisi çocuk 19 kişi yaralanmıştı.
T24

ABD KENDİ EVİNDE VURULDU: 13 ÖLÜ

6 Kasım 2009
ABD'nin Teksas eyaletindeki bir askeri üste düzenlenen silahlı saldırıda, 13 kişinin öldüğü bildirildi

ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü'ne düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 13'e yükseldi. Yerel saatle 13.30 gerçekleşen saldırı üste görevli 3 asker tarafından yapıldı. Saldırının ABD'nin tarihinde kendi sınırları içindeki bir askeri üsse yapılan en büyük saldırı olduğu bildirildi.

SİLAHLAR NEREDEN GELDİ?

The Los Angeles Times gazetesinin ifadelerine yer verdiği ordu yetkilileri saldırıda kullanılan silahların orduya ait mi yoksa şahsi silahlar mı olduğunu bilmediklerini kaydetti.

Normal koşullar altında ABD'deki askeri birliklerde silah taşıma yetkisi sadece güvenliğin sağlanmasından sorumlu askeri polislere veriliyor. Onların dışındaki askerlerin silahları sürekli olarak kontrol altında tutuluyor ve atış talimleri ile bakım yapılması durumları dışında askerlere verilmiyor.

Şahsi silahların da üs yetkilililerinin denetiminde kilit altında tutulması gerekiyor. Bütün bunların kayıtlarını askeri polis elinde tutuyor.

BİNBAŞI RÜTBESİNDE

39 yaşında ve Müslüman olduğu açıklanan, Binbaşı Malik Nadal Hasan orduda psikiyatr olarak çalışıyor. İddialara göre Hasan ve iki kişi tabancayla diğer askerlere ateş etti. Saldırganlardan birinin olay sırasında öldüğü söylendi. Diğer iki kişi ise yakalandı. Yakalananlar arasında Ürdün asıllı ABD vatandaşı Hasan'ın bulunduğu söyleniyor.

Virginia Tech Üniversitesi'nden mezun olan Hasan, Fort Hood Darnall Ordu Tıp Merkezi'nde görevliydi. Askeri ve mesleki kayıtlara göre Hasan daha önce de Walter Reed Askeri Tıp Merkezi'nde çalışıyordu.

Bekar ve çocuksuz olduğu bildirilen Hasan Fort Hood'a Temmuz ayında transfer edilmişti.

Saldırı, askerler için tıbbi gözlemler yapılan Askeri Hazırlık Merkezi'nde meydana geldi. olay bir askerin elindeki tabancaları ateşlemesiyle başladı. Saldırı anında üsteki askerlere Irak veya Afganistan'a gitmesi için form dolduruluyordu.
Teksas'taki üste yaklaşık 50 bin asker bulunuyor.

ASKERİ ÜSLERDE ALARM

Saldırının ardından ülke genelinde ve yurt dışındaki askeri üslerde en üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı. Saldırının meydana geldiği yerde kapılar kapatıldı.

SENDROM GEÇİREN ASKERLERİN ÜSSÜ

ABD'nin en önemli askeri üslerinden olan Fort Hood destek birimi olarak ün salmış. Buradaki askerlerin büyük çoğunluğu Irak veya Afganistan'a gönderiliyor.

Fort Hood aynı zamanda savaşta psikolojik olarak travma geçiren askerlere, yaşadıkları bu sorunların üstesinden gelmeleri için özel programların uygulandığı bir üs.

Ordudaki intiharlar geçtiğimiz yıl rekor seviyelere ulaştı. En az 128 askerin geçen yıl intihar ettiği bildirilirken rakamların bu yıl daha da artması bekleniyor.

ABD'li ordu yetkilileri bu artışta süreli olarak Irak ve Afganistan'a ek birlik gönderilmesinin ve travma sonrası stres bozukluğunun etkili olduğunu ifade ediyor.

BENZERİ YAŞANMIŞTI

Teksas'da meydan gelen olay ABD'de daha öncede benzer şekilde yaşanan saldırıları hatırlattı. Geçen Mart'ta New York'taki bir göçmen bürosunda yaşanan silahlı saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, yine Mart ayında Alabama'da öfke patlaması sonucu meydana gelen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirmişti. Bu tip olayların en kanlı bilanço ile sonuçlananı ise 2007 yılında 32 kişinin öldüğü Virginia'da yaşanmıştı.

OBAMA: ŞİDDET PATLAMASI OLABİLİR

ABD Başkanı Barack Obama ilk açıklamasında, Washington'da İçişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir etkinlik sırasında olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Obama olayla ilgili 'dehşet veren bir şiddet patlaması' açıklamasını yaptı.

Obama, "Askerlerin ABD topraklarında böyle bir saldırıya maruz kalmış olması dehşet verici bir olaydır" dedi.

Afganistan'a ilave birliklerin gönderilmesinin tartışıldığı bu dönemde yaşanan bu saldırının Obama yönetimi için büyük sorun yaratabileceği ifade ediliyor.

Diğer yandan failin ailesinden de yaşanan saldırıyla ilgili açıklama geldi.

Hasan’ın the Washington Post gazetesine konuşan halası Noel Hasan, askerin ordudan terhisini istemesine karşın cepheye gönderilmek üzere olduğunu ifade etti. Hasan'ın, ABD'nin Irak ve Afganistan'da sürdürdüğü savaşlara muhalif olduğu belirtildi.

Yeğeninin inançlı bir Müslüman olduğunu ifade eden Hasan, “Nidal 11 Eylül’den bu yana inancıyla ilgili her türlü tacize ve alaya direnmekle birlikte yıllardır ordudan terhisini istemekteydi” dedi.

Ancak ordu sözcüsü George Wright, Hasan’ın terhisini istediğini teyit edemeyeceğini ifade etti.

The Associated Press haber ajansı Hasan’ın yakın zamanda “NidalHasan” nickname’i ile internette yazdığı bir yazıda İslami intihar bombacılarını Japon kamikaze pilotlarıyla karşılaştırdığı gerekçesiyle icra makamlarının harekete geçtiğini duyurdu.

Hasan’ın yazısında “Bu askerin intihar ettiğini söylemek uygun değildir. Söylenmesi asıl uygun olan şey onun daha soylu bir amaç için hayatını feda eden cesur bir kahraman olduğudur” dediği belirtildi.
haber101

ABD'de anne ve dört çocuğu bıçaklanarak öldürüldü
27 EKİM 2013



ABD'nin New York kentinde bir anne ve dört çocuğu, evlerinde bıçaklanarak öldürüldü.

New York polisi; Brooklyn'deki saldırıyla ilgili olarak olay yerinde bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Cumartesi gece geç saatlerde olay yerine çağrılan polisin, vücutları bıçak darbeleriyle dolu olan kanlar içindeki anne ve çocuklarıyla karşılaştığı belirtiliyor.
Çocuklardan üçü olay yerinde hayatını kaybederken, anne ve beş yaşındaki bir çocuğu başka hastanelere sevk edildi. Ancak hastane yetkilileri çocuk ve annenin hastaneye gelmeden öldüğünü söyledi.
Anne Qiao Zhen Li'nin 37 yaşında olduğu çocukların yaşlarının da bir ile 9 arasında değiştiği belirtildi.
Polis gözaltına alınan kişiyle kurbanların ilişkisi hakkında bilgi vermedi.
BBCT

ABD'de ortaokula silahlı saldırı
14/01/2014



ABD'nin New Mexico ABD'nin New Mexico eyaletindeki bir okula yapılan silahlı saldırıda en az 2 öğrenci yaralandı. Bölge hastanelerinde tedavi altına alınan öğrencilerin durumu ciddiyetini koruyor. bağlı Roswell Kentindeki Berrendo Orta Okulu'nda silahlı saldırı dehşeti yaşandı.

Ülkenin New Mexico eyaletindeki bir ortaokulda yaşanan silahlı saldırıda, biri kız (13) biri erkek (14) iki öğrenci yaralandı. Eyaletin batısında, 50 bin kişinin yaşadığı Roswell kentindeki Berrendo Middle School’da gerçekleşen olayda yaralanan öğrenciler, hava ambulansıyla çevre hastanelere götürülürken, hayati durumlarının kritik olduğu öğrenildi.

Roswell Polis Departmanı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, okuldaki 400 öğrenci otobüslerle yakındaki bir alışveriş merkezine taşınırken, okul binasına giriş çıkışlar tamamen durduruldu.

Yetkililer, yaralanan öğrenciler ve saldırganın isimleri hakkında ise bilgi vermedi.

ABD okullarında son zamanlarda silahlı saldırı haberlerinin tekrar çoğalması kamuoyunda panik oluşturdu. Dün de ülkenin iki ayrı eyaletindeki ortaöğretim okulunda bomba ihbarı yapılmıştı.
radikal

ABD’de Katliamlar serisi devam ediyor
26 Ocak 2014

ABD’nin Maryland eyaletinde Baltimore kenti yakınlarındaki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda en az 3 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Saldırı, başkent Washington’a yaklaşık 1 saat mesafedeki, Maryland’in Columbia bölgesindeki alışveriş merkezinde yerel saatle 11:15 sıralarında meydana geldi.i

ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, alışveriş merkezini boşalttıktan sonra binaya giriş ve çıkışları kapattı.

Polisin verdiği bilgilere göre, saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin saldırgan olduğu belirtiliyor.
Dünya Time

ABD'de okula silahlı saldırı: En az 6 yaralı
24 Ekim 2014



ABD'nin Washington State eyaletinin Seattle kenti yakınlarında Marysville Pilchuck Lisesi'nde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 öğrenci öldü, en az altı kişi yaralandı. Saldırıda yaralanan altı kişi ambulans uçaklarla hastaneye kaldırıldı. Eylemci ölü olarak ele geçirildi.
haber 93

Teksas Askeri Hastahanesinde silah sesleri: 1 Doktor'un öldüğü bildiriliyor
07.01.2015

RT'nin haberine göre Teksas Askeri hastahanesi'ndan silah sesleri duyuluyor.
Hastahanenin etrafı polis ve askeri timler tarafından kuşatılmış durumda. Bir doktorun öldürüldüğü bildiriliyor.
haber 93

ABD’nin California eyaletinde hastaneye silahlı saldırı: 3 ölü
18 Nisan 2009
ABD’nin California eyaletindeki Long Beach Memorial Tıp Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü.
50 yaşındaki Mario Ramirez kendisi gibi işçi olan 2 kişiyi hastanede vurarak intihar etti.
haber1001

ABD'de üniversitede bıçaklı saldırı: 14 yaralı
10 Nisan 2013

ABD'nin güneyinde bir üniversite kampüsündeki bıçaklı saldırıda 14 kişi yaralandı.

Harris kenti şerifi Thomas Gilliland, Teksas'taki Lone Star Üniversitesi kampüsünde meydana gelen olayda, en az 14 kişinin bıçaklanarak yaralandığını duyurdu.
haber7

ABD'DE BIR BINAYA ATEŞ AÇILDI: 5 ÖLÜ, 1 YARALI
24 Nisan 2013

YENI BIR SALDIRI HABERI BU KEZ ILLINOIS'DEN GELDI. GELEN ILK BILGILERE GÖRE SILAHLI SALDIRGAN ÇOK SAYIDA BINANIN OLDUĞU BIR SITEDE RASTGELE ATEŞ AÇTI. OLAYDA 5 KIŞI HAYATINI KAYBETTI, BIR KIŞI DE YARALANDI. SALDIRININ ILLINOIS EYALETINDEKI ST. LOUIS KENTININ 130 KILOMETRE KUZEYINDEKI MANCHESTER KASABASINDA DÜZENLENDIĞI BILDIRILDI.

SALDIRGANIN POLIS TARAFINDAN YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDIĞI, OLAYDA YARALANAN BIR ÇOCUĞUN DA HASTANEYE KALDIRILDIĞI BELIRTILIYOR. YEREL BIR TELEVIZYONA BAĞLANAN MANCHESTER RAHIBI, CESETLERIN BIR EVIN IÇINDE OLDUĞUNU ÖLENLERDEN BIRININ ÇOCUK OLDUĞUNU SÖYLEDI. SALDIRI, ILLINOIS EYALET POLISI TARAFINDAN DA DOĞRULANDI.

SALDIRININ ARDINDAN BÖLGEDEKI OKULLARIN TATIL EDILDIĞI BILDIRILIYOR.
http://www.turkiyetime.com/

ABD'de 6 rehineyi öldüren saldırgan vuruldu
27 TEMMUZ 2013



Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kenti yakınlarında altı rehiyi öldüren silahlı bir kişi polis tarafından vuruldu.
Polis, saldırganın Cuma geç saatlerde saklandığı binaya bu sabah baskın düzenledi.

Saldırgan öldürülürken, polis binada beş rehinenin cesediyle karşılaştı. Altıncı ceset ise yolun karşısındaki bir arazide bulundu.

Miami yakınlarındaki Hialeah'de meydana gelen olayda polis, saldırgan ve kurbanların kimliklerini tespit etmeye çalışıyor.
BBCT

ABD’de bir kişi ateş açtı: Çok sayıda yaralı ve ölü olduğu söyleniyor
26.10.2013
ABD’de California eyaletinin Ridgecrest kentinde açılan ateş sonucu birçok kişi yaralandı. Ölenlerin de olduğu tahmin ediliyor. Haberi belediye başkanına dayanarak yerel medya duyurdu. Belediye başkanı zanlının vurulduğunu açıkladı.
Rusya'nın sesi Radyosu

Seri katilin yakalanması için bir milyon dolar ödül konuldu
11 Şubat 2013



ABD'nin California eyaleti yetkilileri, 4 gün arayla 3 kişiyi öldüren eski polis memuru Christopher Jordan Dorner’ın (33) yakalanmasını sağlayacak bilgiyi veren kişiye 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.

Ödülün eyalet düzeyindeki kolluk güçleri ile isminin açıklanmasını istemeyen bir bağışcı tarafından temin edildiği bildirildi. Daha önce Dorner’ın yakalanması için verilecek ödül miktarının 500 bin dolar olarak açıklanacağı düşünülüyordu.

İşinden kovulmasına sebep olduğunu iddia ettiği 3 kişiyi 4 gün arayla öldüren Dorner, eski polis olmasının yanı sıra Amerikan donanmasında da görev yapmış eski bir asker. Katilin peşine düşen polis ekipleri, Dorner'ın içinde olduğunu düşündükleri bir araca ateş açmış, olayla ilgisi olmayan 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Yetkililerin silahlı ve tehlikeli olduğu konusunda halkı uyardığı Dorner, 2008 yılında bir meslektaşına şiddet uygulamak suçlamasıyla işinden atılmıştı. İntikam yemini eden Dorner, olay sonrası işini kaybetmesine sebep olanları öldüreceğini açıklamıştı. İşinden kovulmasından yaklaşık 4 yıl sonra harekete geçen Dorner, 3 Şubat’ta davasına bakan avukatını ve nişanlısını öldürdü. Bu olaydan 4 gün sonra ise ikinci eylemini gerçekleştiren Dorner, aynı gün içinde farklı yerlerde 4 polis memuruna daha saldırdı. Dorner'ın saldırısından bir polis memuru yara almadan kurtulurken biri hayatını kaybetti, diğer ikisi ise yaraladı. Yaralı polislerden birinin durumu ciddiyetini koruyor. Dorner, Facebook'taki hesabına "Ben adımı geri kazanıncaya ve adalet yerini buluncaya kadar ölümlerin sonu gelmeyecek" diye yazmıştı.
TRT

Las Vegas'da silahlı çatışma: 2 Ölü
22 ŞUBAT 2013
ABD'nin kumar merkezi Las Vegas'taki ana caddelerden birinde silahlı ve kovalamacalı olduğu anlaşılan olay kazalara yol açtı.
Dörtyol ağzında meydana gelen olayda, çatışmayla bağlantısı olmayan bir taksi sürücüsü ve yolcusu öldü.
Polis, yol boyunca çatışan ve karşılıklı ateş açılan iki otomobilden birinin kayıplara karıştığını açıkladı.
BBCT

Washington’un merkezinde bilinmeyen kişiler ateş açtı: 11 kişi yaralı
Mart 11 2013
Washington’un kuzeybatısında kimliği bilinmeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu 11 kişi yaralandı. Haberi veren NBC televizyon kanalı, ateşin bir bina yakınında duran insanların üzerine, BMW marka arabada bulunan kişiler tarafından açıldığını bildirdi.
http://turkish.ruvr.ru/

ABD'nin Teksas eyaletinde üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi
22 Ocak 2013



Teksas Eyaleti'nin Housten kentinde bulunan üniversitenin yönetimi, okulda beş-altı el silah sesinin duyulduğunu, üç kişinin yaralandığını, bir kişinin kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Bölgeye çok sayıda polis ve ambulans gönderildi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik görevlilerinin, saldırganlardan birini yaralı ele geçirdiği, diğerini de yakalamak için çalışmaları sürdürdükleri belirtildi.

Yayınlanan görüntülerde, Houston'daki Lone Star College'da öğrencilerin kampüs içinde kaçıştıkları ve polislerin saldırganları etkisiz hale getirmek için uğraştıkları görülüyor.

Yaralıların sağlık durumu, okulda başka yaralı veya ölü olup olmadığı henüz bilinmiyor.
TRT

ABD'de silahlı saldırı : 3 ölü!
22.12.2012



ABD'de 3 kişiyi öldürdükten sonra polisle çatışmaya giren saldırgan ölü ele geçirildi.

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Sandy Hook ilkokulunda çoğu çocuk 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının şoku geçmeden ABD yeni bir saldırıyla sarsıldı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde silahlı bir saldırgan biri kadın 3 kişiyi öldürdü. Saldırgan daha sonra polisle girdiği çatışmada 3 polisi yaraladıktan sonra ölü ele geçirildi.

Saldırganın, önce kilisede Noel için hazırlık yapan bir kadını öldürdüğünü belirten yetkililer, daha sonra otoyola çıkarak 2 kişiyi daha öldürdüğünü belirtti.
net gazete

ABD'de itfaiye görevlilerine garip 'tuzak': 4 ölü
25 ARALIK 2012
Amerika Birleşik Devletleri'nin Webster kentinde, itfaiyeye gelen bir yangın ihbarına yanıt veren dört gönüllü itfaiye erinin üzerine ateş açıldı, görevlilerden ikisi hayatını kaybetti.

Verilen bilgiye göre, gönüllü itfaiye erleri yapılan bir ihbara yanıt olarak olay yerine gitti; gittiklerinde yangın başlamıştı.

Polis, üzerine ateş açılan diğer iki görevlinin de yaralandığını açıkladı.
Bu son olay, tıklayın bir ilk öğretim okulunda ay başında 26 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan silahlı saldırının, bireysel silahlanma ile ilgili tartışmaları alevlendirdiği bir sıraya rastladı.

Polis, şüphelinin anneannesini öldürdüğü için daha önce 17 yıl cezaevinde yattığını, akli dengesinin bozuk olabileceğini söylüyor.

Polis şüphelinin kimliğini açıkladı

Polis, yangının "tuzak" olduğunu düşündüğünü söylüyor.

"Tuzağı" kurduğu düşünülen kişinin de intihar ettiği sanılıyor.

Olay yerinde silahlı bir kişinin başından vurulmuş olarak bulunduğunu söyleyen polise göre, saldırgan intihar etmiş olabilir.

Webster Polis Müdürü Gerald Pickering, ölü olarak bulunan silahlı kişinin 62 yaşındaki William Spengler olduğunu söyledi.

Verilen bilgiye göre, yangına müdahale etmek için giden dört kişinin üzerine ateş açılması sonrasında yangın tahliye işlemini zırhlı araçlarla yapılabildi.

Pickering'in başında olduğu Webster polis teşkilatı, yangının polise tuzak düzenlemek için çıkarıldığını tahmin ediyor.

Yetkililer alevlerin yedi konuta yayıldığını, Spengler'ın kız kardeşinin de yangın öncesinde ya da sırasında ölmüş olabileceğini söyledi.

Polis müdürü Pickering, Webster'ın sakin bir yerleşim merkezi olduğunu böyle bir olayın yaşanmasının korkunç bir şey olduğunu söyledi.

İki polis öldürüldü

ABD'de pazartesi meydana gelen diğer ayrı iki silahlı saldırıda da iki polis memuru öldürüldü.

Connecticut'ın Newtown kentinde ay başında Sandy İlk Öğretim okulunda yaşananlar ABD'de bireysel silahlanma ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi; okulda, yaşları 6-7 olan 20 çocuk ile 6 yetişkin öldürülmüştü.
BBC

ABD'de hastaneye giren silahlı bir kişi ateş açtı, 3 kişiyi yaralandı
15 Aralık 2012



Amerika Birleşik Devletleri, bir ilkokula düzenlenen ve çoğu çocuk 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının şokunu üzerinden atamadan, ülkeden yeni bir saldırı haberi geldi.
Alabama eyaletinde hastaneye giren bir kişi, çevresine ateş açarak 3 kişiyi yaraladı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, saldırgan elinde silahla hastaneye girdi.
2 polisin engellemeye çalıştığı saldırgan, ateş açarak bir polis ve 2 hastane çalışanını yaraladı.
Diğer polisin saldırganı vurarak öldürdüğü bildirildi.
Saldırganın kimliği ve amacı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
TRT

Connecticut'ta ilkokul baskını: En az 27 çocuk öldürüldü
14 ARALIK 2012



ABD'nin Connecticut eyaletindeki bir ilköğretim okulunda silahlı saldırı sonucu en az 27 kişi öldü.

Ölenlerin arasında çok sayıda çocuk da var.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, Newtown kentinde, Sandy Hook ilköğretim okulundaki olay yerel saatle 9.40 (TSİ 16.40) civarında meydana geldi.
Haberlerde, saldırganın da öldüğü söyleniyor.
Olayın ardından bölgedeki tüm okullar güvenlik nedeniyle kapatıldı.
Hastaneye kaldırılan 3 yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi.
Yerel gazete Hartford Courantnewspaper, okulun ana ofisindeki bir kişinin polisi arayarak "silah sesleri duyduğunu bildirdiğini" aktardı.
CNN televizyonuna konuşan bir tanık, "100 mermi atıldığını" söyledi.
BBCT


New York'ta 'mutsuz bir işsiz': 2 Ölü, 9 Yaralı
24 AĞUSTOS 2012



BBC'nin haberine göre:

New York'un en yüksek gökdeleni Empire State Binası önünde eski iş arkadaşını öldüren saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bazıları polis kurşunlarıyla olmak üzere, dokuz kişinin yaralandığını açıkladı.

Polis, saldırgan Jeffrey Johnson'ın 53 yaşında bir Manhatttanlı olduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre, takım elbise ve çanta taşıyan Johnson, yerel saatle sabah 09.00 sıralarında, eski bir iş arkadaşını, kafasına silahla ateş ederek katletti.

Daha sonra etrafa rastgele ateş açan saldırgan, iki polis memuru tarafından vurularak öldürüldü.

Johnson ile polislerin karşılıklı ateş açtığı sırada çevrede bulunan binlerce kişi panik halinde kaçıştı.

New York polisi sözcüsü Ray Kelly, geçen yıl kadın giysisi tasarımcısı olarak çalıştığı işinden çıkarılan Johnson'ı "mutsuz biri" diye tarif etti.

Federal adli soruşturma bürosu FBI, olayın terörizm başlığı altında değerlendirilmediğini duyurdu.

ABD'de Casper Üniversitesi'ndeki saldırıda en az 3 kişi öldü
30 Kasım 2012
ABD'nin Wyoming eyaletinde üniversiteye düzenlenen saldırıda ölü sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.
Casper Polis Şefi Chris Walsh, Casper Üniversitesi Bilim Merkezi'nde 2, bir başka yerde ise 1 kişinin cesedini bulduklarını, binanın boşaltıldığını söyledi.
Saldırının nasıl düzenlendiği henüz bilinmiyor. TRT

ABD'de Eski Bir Asker Sih Tapınağını Bastı:7 Sih'i öldürdü
6 AĞUSTOS 2012



ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir Sih tapınağında düzenlen silahlı saldırıda toplam yedi kişi öldürüldü

Saldırının gerçekleştirildiği yerin bağlı olduğu Greenfield Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, polis, Milwaukee'nin dışındaki Sih tapınağına gittiğinde, dışarıda üç kişinin, bina içinde ise dört kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı.
ABD medyasında çıkan ahaberlerde, saldırganın, 40 yaşında ve eski ordu mensubu olan Wade Michael Page olduğu söyleniyor.

Hindistan Başbakanı Monmohan Singh, "Büyük bir şok yaşadığını ve üzgün olduğunu" söyledi.
haber1001

ABD'de liseye silahlı saldırı: 1 ölü, 7 yaralı
23 Ocak 2018



ABD'nin Kentucky eyaletinde bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandıyaşamını yitirdi.

Eyalet polisi, Kentucky'nin güneybatısındaki Marshall Bölgesi Lisesi'nde gerçekleşen saldırıda 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Okulun kapatıldığını belirten polis, saldırı şüphelisinin gözaltına alındığını kaydetti.

Yerel bir televizyon kanalı, ailelerinin gelip alması için öğrencilerin yakındaki bir okula tahliye edildiğini duyurdu.

Anahaber
ETİKETLER
abd lise silahlı saldırı kentucky
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com