EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Batı'da Müslümanlara yargısız infazlar başladı

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Oca 15, 2015 7:02 pm    Mesaj konusu: Batı'da Müslümanlara yargısız infazlar başladı Alıntıyla Cevap Gönder

Fransa'da Müslümanların 'insan hakları' askıda: Polis yargısız infaz yapıyor
18.11.2015



Paris’te gece boyu süren polis operasyonlarında terörist olduğu iddia edilen 2 Hüslüman yargız infazla öldürüldü, 7 Müslüman gözaltına alındı.

Paris’te gece 04.30’te, Paris eylemlerinin 8. faili olduğu iddi edilen Salah Abdeslam ile 9. faili ve planyacısı olduğu öne sürülen Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaud’ı yakalamak için eşi görülmemiş bir operasyon başlatıldı.

2005’te ‘Göçmen ayaklanmasının’ yaşandığı bölgelerden Müslümanların yaşadığı Saint Denis’deki operasyonda, binlerce polis, asker, jandarmaya helikopterler de destek verdi. Teröristlerin kullandığı iddia edilen bir apartman dairesine yapılan baskında 1 Müslüman öldürüldü, canlı bombaolduğu ıddıa edielen bir Müslümanın da kendini patlattığı öne sürüldü. Operasyonda 7 Müslüman gerekçesiz olaraki gözaltına alınırken, bölgede yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu, 5 polisin yaralandığı açıklandı. Polisleri kimin nasıl vurduğu açıklanmadı.

Associated Press'e bilgi veren bölge sakinleri, operasyon sırasında silah ve patlama sesleri duyduklarını söyledi. 21 yaşındaki Amin Guizanı, "El bombaları vardı. Başlıyor ve duruyordu. Kalaşnikoflar... Tekrar başlıyordu" dedi. 26 yaşındaki bağımsız gazeteci Baptiste Marie ise "Büyük bir patlamayla başladı. Sonra ikinci patlama oldu. Sonra iki tane daha. Bir saat boyunca silahlar sesleri geldi" diye konuştu.

Paris’te Filistin’manzaraları

Öte yandan Paris sokakları, polis ve askerler ile onların peşinden giden gazeteci ordusuyla dolu. Sokakların girişleri polis ve itfaiye araçlarıyla kesildi, bölge boşaltıldı, toplu dutaşıma araçları durduruldu, okullar kapatıldı hatta evler boşaltıldı. Sokaklar apar topar evlerinden çıkmak zorunda kalan ve ev haliyle dolaşan insanlarla dolu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, OHAL’in üç aya çıkartılacağını açıkladı.

Hukuk ve insan hakları askıda: Şüphe yeterli

Paris adeta kuşatma altında. Mevcut OHAL’e göre, polis veya asker ‘makul şüphe’ ve yargı izni olmaksızın operasyon yargısız infaz ve gözaltı uygulaması yapıyor. Polisin, 10 bin Müslüman'ın ‘Potansiyel IŞİD’li olduğu iddiasıyla takibe aldığı belirtiliyor. Listedeki isimlerin hepsi artık yargısız infaz tehdidi altında.

Fransız BFM televizyonu, operasyon esnasında kendini patlatan canlı bombanın Abaaoud'un akrabası olduğunu aktardı.

Çatışma esnasında bölgede yoğun silah ve patlama sesleri duyulurken, dört polis memurunun yaralandığı açıklandı.

Özel kuvvetler ekiplerinin hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu sanılan Abdelhamid Abaaoud olduğu ifade edilirken, Belçikalı şüphelinin yakalananlar arasında olup olmadığı bilinmiyor.

HEDEFTE SALDIRILARIN BEYNİ VAR

BBC'nin olay yerindeki Radio Monte Carlo muhabirlerine dayandırdığı habere göre; operasyonun hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud vardı. AFP'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberde de hedefte Abaaoud'un olduğu belirtildi.

Polisin abluka altına aldığı apartmanda bir kişinin kendini patlattığı ve iki kişinin öldüğü aktarıldı.

HOLLANDE GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Adalet Bakanı Christian Taubira ile Elysee Sarayı'nda gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı yapıyor.

YAŞAYANLAR ANLATTI: 'BÜYÜK BİR PATLAMAYLA BAŞLADI'

Associated Press'e bilgi veren bölge sakinleri, operasyon sırasında silah ve patlama sesleri duyduklarını söyledi. 21 yaşındaki Amin Guizanı, "El bombaları vardı. Başlıyor ve duruyordu. Kalaşnikoflar... Tekrar başlıyordu" dedi. 26 yaşındaki bağımsız gazeteci Baptiste Marie ise "Büyük bir patlamayla başladı. Sonra ikinci patlama oldu. Sonra iki tane daha. Bir saat boyunca silahlar sesleri geldi" diye konuştu.

Terör polisi, Saint Denis'de operasyon düzenlediği bölgenin yakınlarında tehlikeli olabilecek yerlerdeki vatandaşları evlerinden tahliye etti.

YETKİLİLER UYARDI: 'SAKIN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN'

Fransa polisi, güvenlik kamerası kayıtlarına dayanarak, Paris saldırılarında 9'uncu bir saldırgan olabileceğini açıklamıştı.

Associated Press'in haberine göre; yetkililer, Saint Denis sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarsında bulundu.

Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulduğunu ve kasaba merkezinde bugün okulların açılmayacağını söyledi.

BOMBA İHBARI ACİL İNİŞ YAPTIRDI

Öte yandan, ABD'den Fransa'ya giden Air France'a ait iki uçak, gelen bomba ihbarları üzerine Halifax ve Salt Lake City'ye acil iniş yaptı. Washington'dan ve Los Angeles'dan kalkıp Paris'e yolculuk eden iki Air France uçağının bomba ve kaçırma ihbarları üzerine acil iniş yaptığı belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz Cuma düzenlenen koordineli ve eşzamanlı saldırılarda, 129 kişi hayatını kaybetmişti. Dünyayı şoke eden ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiği katliamdan 350'yi aşkın insan yaralı kurtulmuştu.

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri ve akıbetleri şöyle:

Salah Abdeslam, 26 - Polis tarafından aranıyor
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandıktan sonra bugün serbest bırakıldı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da kendini patlattı
Ahmed el Muhammed, 25 - Stade de France'da kendini patlattı
Abdelhamid Abbaoud, 27 - Şu anda Suriye'de
Diğer iki saldırgan - Saldırılar sırasında öldü ve kimlikleri açıklanmadı.
27 yaşındaki Fas asıllı Fransa vatandaşı Abdelhamid Abboud'ın Paris eylemlerinin beyni olduğu düşünülüyor.


KORKU VE PANİK AVRUPA'DAN BATI DÜNYASINA DALGA DALGA YAYILIYOR

Neredeyse her Müslüman “Paris’teki saldırılar sonrası Fransızların bize bakışları değişti” diyor. Ayrıca mahkemeye çıktığında belki de serbest kalacak ‘olağan şüpheli’ Müslümanlar, polis baskınları sonrasında çırılçıplak sokaklarda dolaştırılarak aşağılanıyor.



Fransa'da metro istasyonu çıkışında başörtülü bir kadına "terörist" diyerek saldırdılar

Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Son olarak Fransa'nın güneyindeki Marsilya şehrinde başörtülü bir kadın metro çıkışında saldırıya uğradı.

Fransız haber ajansı AFP'de yer alan haberde, bir gencin başörtülü bir kadına "terörist" diye bağırdığı kaydedildi. Marsilya polisi, saldırganın daha sonra kadına kesici bir aletle saldırdığını aktardı. Göğüsünden yaralanan kadının saldırganın yumruklarına maruz kaldığı da belirtildi.

Saldırı sonrası polise haber veren başörtülü kadın, daha sonra ise hastaneye kaldırıldı.

Almanya’nın Hannover kentinde bomba yüklü ambulans bulunmasıyla Almanya-Hollanda dostluk maçı ve Belçika-İspanya Hazırlık maçı yapılmazken, konser verilen bir stadyum ve tren istasyonu boşaltıldı. ABD’den Los Angeles ve Washington DC kentlerinden Paris’e gitmek için havalanan 2 ayrı Fransız Havayolları uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçaklar yön değiştirerek ABD ve Kanada’daki havalimanlarına zorunlu iniş yaptı. Ayrıca (IŞ)İD, Fransa’ya yeni bir tehdit videosu yayınladı. Fransızca konuşan 3 terörist Paris’in kalbine yeniden saldıracaklarını söyledi.

Müslümanlara tehdit videosu

Paris saldırılarının ardından İslamofobik saldırılar ve söylemler artış gösterdi. Kanada’nın Quebec eyaletinde yaşayan bir adam, Joker maskesi takarak çektiği videoda her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceğini söyledi. Youtube’a yüklenen videoda Joker maskeli kişi, hükümetin Quebec’teki Müslüman ve Araplarla ilgili ‘hiçbir şey yapmaması’ durumunda kendisinin harekete geçeceğini açıkladı. Kameraya silahını gösteren adam, daha sonra her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceğini söylüyor ve ‘Buna önümüzdeki hafta başlayacağım’ diyor.

ABD'de 27 validen sığınmacı nefreti

Paris’teki saldırıların ardından ABD'de Suriyeli sığınmacı istemediklerini duyuran eyaletlerin sayısı son iki günde 27’ye ulaştı. 50 eyalet bulunan ABD’de sığınmacılara kapılarını açmayacaklarını duyuran valilerin neredeyse tamamı, Cumhuriyetçilerden oluşuyor. Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump da Suriyeli mültecileri “Truva atı” olarak niteleyerek “Onların bu ülkeye girmesine izin veremeyiz” dedi.

3. Dünya Savaşının en şiddetli safhasına mı giriyoruz

Fransa’nın nükleer uçak gemisi Charles de Gaulle, Toulon’daki üsten ayrıldı. Uçak gemisinin IŞİD'e saldırmak için Akdeniz’e doğru yola çıktığı belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron da, Suriye’deki hava saldırılarına katılmak için BM Güvenlik Konseyi kararı aramayabileceklerini belirterek, “Ülkemizi güvende tutmak için ihtiyaç duyduğumuz kararları Rusya’nın vetosuna havale edemeyiz” dedi.
Haber 93

Fransa radikal İslamcılığı nasıl tartışıyor?
Samim Akgönül (*)



Bu satırları Paris'te küçük bir odadan yazıyorum.

Yerel saatle gece 11.40 ve herkes gibi ben de dışarı çıkmaktan çekiniyorum.
13 Kasım Cuma günü saat 21'de Fransa tarihinin en büyük "terörist" saldırısının başlamasından 20 dakika önce ilk saldırıların başladığı yerdeydim.

Şu saatte eş zamanlı olarak 6 ayrı yerde yapılan saldırılarda en az 127 ölü , yarısı ağır olmak üzere yaklaşık 180 yaralı.

Ben de bütün Paris'tekiler gibi endişe, öfke, cesaret, merhamet, duyguları arasında gidip geliyorum. Ama galiba "inat" en güçlü duygu. Yaşadığımız gibi yaşamaya devam etmenin kararlılığı.

Fransa'da Charlie Hebdo toplu cinayetinden bu güne 10 ay geçti.
O günden bu yana Fransa'da tartışma, İslami radikal gruplara karşı nasıl bir önlem alınması gerektiği. 2015 yılı boyunca bu karmaşık duruma karşı üç değişik yaklaşım görüldü.

Güvenlik yaklaşımı: Diğer bir deyişle özgürlüklerin kısıtlanıp polis ve istihbarat servislerinin durumu ele alması ve birer birer şüpheli ve potansiyel radikallerin izlenmesi ve cezalandırılması. Son saldırılardan sonra hem Cumhurbaşkanı François Hollande hem de muhalefet liderleri defalarca "savaş" kelimesini kullandılar. Charlie Hebdo saldırısından sonra özgürlükler beklenildiği kadar kısıtlanmamıştı.

Artık Fransa'nın da ABD ve Büyük Britanya gibi güvenlik yaklaşımını öne çıkaracağı olası. Şu anda olağanüstü hal ilan edildi, Paris sokaklarında askerler baş gösterdi ve sınırlar kapatıldı. Halbuki artık sık sık görüldüğü gibi saldırganlar "dışarıdan" gelmiyorlar. Fransızca'yı iyi konuşmalarından hareketle Homeborn, yani Fransız oldukları düşünülüyor.

Kültüralist yaklaşım: bu yaklaşımda İslam dini başlı başına şiddete yatkın olarak görülmekte ve bu dine mensup kişilerin devletin proaktif politikaları aracılığı ile Fransa değerlerine ve hayat tarzına isteyerek ya da zorla asimile edilmeleri isteniyor. Beklenen bir şekilde saldırıların hemen ertesinde Fransa milliyetçi sağ bu kültüralist yaklaşımı ısrarla dile getirdi. Milliyetçi Cephe lideri Marine Le Pen "Fransa'nın camileşmesinin" sonuçlarından bahsetti.

Elbette burada büyük bir hata ve tehlike var. Bir taraftan esansiyalist (özcü) bir yaklaşımla bütün Fransa Müslümanları gene potansiyel tehlike olarak görülürken diğer taraftan şimdiye kadarki çoğu saldırıda saldırganların "cami dışında" radikalleştikleri ve izole küçük gruplar halinde şiddete yöneldiklerini biliyoruz. Bu güne kadar Fransa'da genel yaklaşım kültüralizmi reddetti. Bu günden sonra değişebilir.

Sınıfsal yaklaşım: bu bakış açısına göre sorun ne bireylerin radikalleşmesi ne de İslam dini. Fransa Müslümanları sosyal ve ekonomik olarak en alt sınıfta bulunuyorlar ve din kisvesi altında tepki aslında sınıfsal bir tepki.
Bu yaklaşım uzun süre gerçeğin bir kısmını yansıtsa da 11 Eylül 2001 saldırılarından beri, Madrid'de, Londra'da ve Charlie Hebdo saldırısında görüldüğü üzere saldırganların "orta sınıftan ve eğitimli" olmalarını açıklayamıyor. Dünkü saldırıları gerçekleştirenlerin sosyal kimliklerini henüz bilmiyoruz ancak gene aynı orta sınıfa mensup olmalarına şaşırmayacağım.
Bugün Fransa şokta, Paris şokta, ben de şoktayım.
Bugüne kadarki argümanlar artık geçerliliğini kaybetmiş gibi görünüyor.
Fransa lideri Hollande'ın ilk açıklamalarına bakılırsa Fransa tavrını sertleştirecek.

Bu sertliğin şiddeti de hem iç hem de dış politikasını önemli oranda etkileyecek.
Kaynak: BBCT

Danimarka polisi bir Müslümana yargısız infaz yaptı ve ''öldürdüğümüz kişi fail olabilir' dedi
15 Şub 2015



El Cezire'nin haberine göre; Danimarka polisi yargisiz infaz yaparak, başkent Kopenhag'da iki kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların faili olduğunu düşündükleri Omar El Hussein isimli bir Müslümanı vurarak öldürdü.

Danimarka polisi Kopenhag'daki bir sinagoga yapılan saldırıda ikisi polis üç kişinin silahla vurulduğunu açıkladı. Kurşunlar polis memurlarının kol ve bacaklarına, diğer kişinin ise kafasına isabet etti. Kafasından yaralanan sivil hayatını kaybetti.

Saldırganın koşarak kaçtığını belirten polis, olayın kafeye yapılan saldırıyla bağlantısı olup olmadığını henüz söyleyemeyeceklerini belirtti.

Danimarka kanalı TV2 ise yakındaki Norreport metro ve tren istasyonunun tahliye edildiğini bildirdi. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alan polis, olayın meydana geldiği alanı güvenlik şeridiyle kapattı.


Sabaha karşı Kopenhag polisi, tren istasyonu yakınlarında bir kişiyi silahla vurarak öldürdüklerini açıkladı. Ölen kişinin sinagog ve kafeye yapılan saldırılarla ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor.

Kopenhag polis yetkilisi Torben Moelgaard Jensen, vurulan şüphelinin her iki saldırının da faili olduğunu düşündüklerini söyledi.

Güvenlik ve İstihbarat Servisi yetkilisi Jens Madsen, ise zanlılın geçen ay Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırılardan etkilenmiş olabileceğini belirtti.

Kafe saldırısında bir kişi ölmüştü

Cumartesi günü Kopenhag'da İslam ve ifade özgürlüğü konularını tartışmak üzere yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerin toplandığı bir kafeye silahlı saldırı düzenlenmişti.

Toplantının katılımcılarından İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007’de Hazreti Muhammed’in köpek şeklinde karikatürünü çizdiği için tepki çekmişti, Danimarka polisi, saldırganın araçla kaçtığını belirtmişti. Olayda bir sivil ölmüş ve üç polis de yaralanmıştı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen polis, zanlının fotoğrafını basınla paylaştı.
Haber 93

ODA TV: Almanya’da İBDA’cılara operasyon
13.02.2015



Alman özel harekat polisi ve istihbarat birimleri İBDA’cılara yakınlığıyla bilinen Adımlar dergisi Almanya Bürosu’ndan Aytekin Kurdoğlu‘nun evine operasyon gerçekleştirdi.

Kurdoğlu ve ailesinin “İBDA-C’den eylem hazırlığında oldukları” yönünde yapılan bir ihbar nedeniyle gözaltına alındıkları bildirildi.
İBDA’cılara yakınlığı ile bilinen Adımlar Dergisinin aktardığı habere göre, Düsseldorf polisinin de eşlik ettiği operasyon sırasında Kurdoğlu’nun evinde geniş çaplı bir arama yapıldığı ve aramaların ardından Kurdoğlu’nun eşinin ve çocuklarının gözaltına alındığı öğrenildi. Polis, operasyonun “İBDA-C etrafında yürütülen çalışmalar” gerekçesiyle yapıldığını söyledi.
Adımlar Dergisi Almanya bürosu, özellikle İBDA-C tarafından Almanya genelinde düzenlenen karnavalların hedef alınacağı iddiasıyla yapılan operasyonun, bu yöndeki bir konuşmaya şahit olan bir Alman’ın ihbarıyla operasyonun başladığı bilgisini aktardı.

Yapılan aramalarda yasadışı bir unsura rastlanamadığını beliten Adımlar Dergisi, Aytekin Kurdoğlu ve ailesinin gözaltında tutulması ile ilgili Alman makamlarının ”İBDA-C örgütü etrafında yürütülen bir soruşturma dolayısıyla bu kişiler hakkında ‘toplumu tedirgin etmeye yönelik faaliyetler’den dolayı soruşturma başlatıldı ve bu çerçevede gözaltında tutuluyorlar.” Şeklinde bir açıklamada bulunduğu bilgisini verdi.
Odatv.com

Fransız polisinden sonra Belçika polisi de yargısız infaz yaptı: En az 2 Müslüman katledildi
15.01.2015


Belçika'nın Verviers kentinde gerçekleştirilen polis operasyonunda iki Müslümanın öldürüldüğü bildiriliyor. Belçika medyasına göre operasyonda bir kişi de yaralandı.

BBC'nin haberine göre; AFP'ye konuşan, belediye başkanlığından bir kaynak, operasyonun sürdüğünü belirtirken bir diğer yetkili ise baskının 'cihatçılarla bağlantılı olduğunu' söyledi.

Görgü tanıklarının birkaç dakika boyunca yoğun ateş sesi, ardından da en az üç patlama sesi duyduğu bildiriliyor.

Sosyal medyada paylaşılanlara göre kentte polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı aktarılıyor.
haber 93

Paris'te polis yargısız infaz yaptı: 3 Eylemci ve en az 4 rehine öldürüldü
9 Oca 2015

Fransa'da polis, Charlie Hebdo eylemi zanlılarının sığındığı matbaa ile rehinelerin tutulduğu Yahudi marketine baskın düzenlendi. Fransız basınına göre Charlie Hebdo zanlıları ile marketteki saldırgan öldürüldü. Reuters markette en az 4 rehinenin öldürüldüğünü belirtti.

LE MONDE: KOUACHİ KARDEŞLERİN KATLİ DELİLİK
10.01.2015


Bu da Fransa'ya taziye kuyruğuna girip de, Fransız polisinin yargısız infazına ses çıkarmayan bütün Tom Amca ve Tom Teyzelere kapak olsun.

Kaynak: http://www.millibirlikruhu.blogspot.com.tr/2015/01/pariste-polis-yargsz-infaz-yapt-3.html
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com