EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Suriye'nin Siber Muhafızları ; Suriye Elektronik Ordusu

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TEKNİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Tem 24, 2013 12:12 am    Mesaj konusu: Suriye'nin Siber Muhafızları ; Suriye Elektronik Ordusu Alıntıyla Cevap Gönder

Suriye'nin Siber Muhafızları ; Suriye Elektronik Ordusu
Sevra Baklacı
23.07.2013



Suriye ile ilgili yalan haber yaptıkları gerekçesiyle özellikle Batı medyasına düzenlediği siber saldırılarla tanınan, BBC, France 24, Guardian, Associated Press ve Financial Times dahil birçok medya organının sitesini hack’leyerek adlarından söz ettiren Suriye Elektronik Ordusu'nun Sevra Baklacı ile Roportajı ...

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütleniyorlar, Suriye'de yaşayan yüzlerce genç üyeleri var, görevlerinin “vatan savunmasında orduya yardımcı olmak” şeklinde tanımlıyorlar, ülkelerine karşı savaşı destekleyenleri hedef alıyorlar....

Röportaj yayımlanana kadar dünyanın en büyük sanal telefon rehberi sayılabilecek olan Truecaller'i hack'leyerek data sızdıran grubun farklı eylemleri de oluyor. BBC'yi hack'leyerek batı basının yer vermediği Suriye gerçeklerini aktaran siber ordu, Katar kanalı El Cezire'nin hack'lediklerinde ülkelerine karşı savaşan militanları finanse eden eski Emir Şeyh Tani'yle dalga geçmeyi ihmal etmiyor... Bazen AP'ye yaptıkları gibi, Twitter hesabını ele geçirip “Beyaz Saray'da bomba patladı, Başkan Barack Obama yaralı” tweet'i atıp borsanın çakılmasına neden oluyorlar... İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenlediğinde siber misilleme yapıyorlar. Aslında bu orduyu Türkiye halkı yakından tanıyor. Grup, Gezi Parkı olayları başladığında da uluslararası hacker grubu Anonymous ile ortak hareket edip Başbakanlık resmi sitesini hacklemişti.

* Suriye Elektronik Ordusu kimdir? Kendinizle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Bizler, farklı illerden olup Suriye Arap Ordusu’ndaki yakınlarımızın yanında olmak, onları medya ve elektronik olarak desteklemek için Suriye Elektronik Ordusu’nu kurma kararı alan gönüllü gençleriz.
Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarımızda illegal gruplarımız aracılığı ile faaliyetlerde bulunuyor, Suriye'ye düşman medya organlarına karşı hamleler yapıyoruz.
Suriyeli birkaç şahıstan oluşan hacker grubumuz aracılığı ile uluslararası medya organlarının sitelerini hacklemek neticesinde Suriye Elektronik Ordusu adını dünyaya duyurduk.

* Hedefleriniz nedir?

Hedefimizi, Suriye'ye düşman medyayı belgelerle deşifre etmek diye özetleyebiliriz. Mevcut büyük miktardaki kanıtlarla da bunun mümkün olduğunu gördük. Öyle ki bu kanıtlar, kimi yönetimlerle birlikte sahip oldukları medya organlarının legal ve illegal olarak ABD’ye bağımlılıklarını deşifre etmektedir.
Bizler, El Suud (Suudi Arabistan Kralı), El Halife (Görevi oğlu El Temim'e devreden Katar Emiri), (Başbakan) Erdoğan ve ABD hükümetinin yanı sıra onların çizgilerinde yürüyüp insanlığa karşı çirkef cinayetleri işleyen katilleri ve terörü destekleyenlere karşı zafer sağlanıncaya dek Suriye Arap Ordusunun yanındayız.

* Güvenlik bağlantılarınıza ilişkin neler söyleyebilirsiniz?

“Her vatandaş bir bekçidir...” Güvenlik birimleriyle bağlantımızı bu söylemle özetleyebiliriz. Size söylediğimiz gibi bizler; Suriye halkının muhtelif kesimlerinden ve bileşenlerinden “Suriye Elektronik Ordusu” organizasyonunun çatısı altında toplanan bir grup vatandaştan ibaretiz. Hiçbir güvenlik örtüsü ya da herhangi bir aygıt ya da tarafın direktifleriyle çalışmamaktayız. “Her vatandaş bir bekçidir” söylemine dönecek olursak, çalışmalarımız aracılığıyla elde ettiğimiz bazı verilerin güvenlik birimlerine iletilmesini gerekli olarak görüyoruz. Bu da güvenlik bağlantılarımızın sadece ve sadece vatandaşın ülke çıkarlarıyla bağlantısıyla sınırlıdır.

* Sözü geçen siteleri hacklemek nereden aklınıza geldi?

Suriye Elektronik Ordu-su’nun çalışmalarını takip eden her şahıs, Suriye'deki krizin başından beri Suriye halkının çıkarlarına hizmet ettiğini iddia edip Suriye halkının çıkarları karşısında duran devlet ve tarafların web siteleriyle birlikte elektronik adreslerini hacklemeye ara vermediğimizi görebilir. Katar ve Suudi yönetimlerin Suriye'deki terör eylemlerinin baş direktörleri olmalarıyla bu yönetimlere ait askeri, mali ve politik skandallarını içeren dosyaları yayımlamakla onlara şamar indirmek bir öncelikti.
ABD’nin bölgedeki taşeronu olan Türkiye'deki yönetim de Suriye Elektronik Ordusu’nun bu şamarından payını aldı.

* Bu fikir kimin talebi üzerine gerçekleşti? Zati bir girişim mi yoksa bir güvenlik biriminin talimatları üzerine mi?

Daha önce size bildirdiğimiz gibi bizler güvenlik birimlerinin direktifleriyle çalışmıyoruz. Bize vesayeti olan hiçbir kurum ya da taraf da yoktur. Tüm çalışmalarımız, Suriye Elektronik Ordusu’ndaki fertlerin ortaya koydukları özel girişimlerle olmaktadır. Hedef belirlenir, ardından darbe yapılır. Mevcut sürecin gereksinim ve önceliklerini idrak etmemiz kimseden vaaz ya da talimat alma ihtiyacı bırakmıyor. Kimsenin emirleri veya talimatları altında da çalışmıyoruz.

* Bu belgelerin doğruluğunu kanıtlayan nedir? Birçok belge gibi uydurma olmadığı nasıl kanıtlanır?

Evet, birilerinin çıkıp bu belgelerin uydurma olduğunu söyleyebileceğinde sizinle hemfikiriz. Ancak bu hacimde bir sızdırma, sızdırılan anlaşmalarda geçen kurum ve şahıs isimleri birbiriyle tutarlı.

* Doğruluğundan kuşku duyanlara ne söyleyebilirsiniz?

Yapmaları gereken tek şey; (http://leaks.sea.sy/tr/site/index) adresini ziyaret etmektir.
O zaman söylediklerimizin doğruluğunu anlayacaksınız. Herhangi bir kurum yada taraf bu denli büyük hacimde bilgileri uydurmayı veya çarpıtmayı başarabilse bile bunun için yıllara ihtiyacı olacaktır. Suriye'nin tüm bu dosyaları uydurabilecek kadar gücü olsaydı medyası bu kadar zayıf olmazdı.

* Bu dosyaları yayınlama amacınız nedir? Belirli bir hedefiniz var mı?

Hepimiz; Suudi el-Arabiya uydu kanalının o süreçte “Suriyeli gizli belgeler” olarak adlandırdığı şeyleri medyaya sürmek için yürüttüğü hamleyi hatırlıyor. O zamanlarda her izleyici bir an bu belgelerin gerçek olduğunu düşündü. Fakat kanalın dizilerini yayınlamaya başlamasıyla bizler de Suriye gündemini takip eden herkes gibi gülmekten kırıldık. Bundan ziyade Katarlı el-Vatan Gazetesi, “el-Arabiya Daha Fazla Yalan Söylerse” başlığı altında uzun bir makale yayımladı. Bu makalede el-Arabiya'nın yalanlarının hacmi izah edildi.
Günümüzde bu belgeleri yayınlamakla, gizli ve sızdırılmış dosyalara ulaşma mekanizmasında bir çok medya organına bir ders vermek istiyoruz.

* Bu gizli dosyaları yayınlamak için belirli medya araçları seçiyor musunuz, yoksa siyasi tutumunuzu destekleyen medya araçlarıyla mı yetiniyorsunuz?

Türkiye’nin Zaman ya da Yeni Akit gazeteleri, el-Arabiya veya Katarlı el-Cezire kanallarında bile yayınlanmasında sakıncamız yoktur. Ancak asıl soru, söz konusu bu medya araçları bu belgeleri yayınlayacak mıdır?
Söz konusu medya araçlarının bu dosyaları yayınlamayacaklarını peşinen idrak ederek çalışmalarımızla uyumlu olan medya araçlarıyla çalışmayı kararlaştırdık. Suriye konusunda tutumumuzu destekleyen medya kuruluşlarıyla bu dosyaları paylaşabiliriz.

* Bu dosyalar Suriyeli herhangi bir güvenlik biriminin eline geçti mi?

Evet. Sadece güvenlik birimleriyle sınırlı kalmadı, aynı zamanda Suriye hükümetinin de eline geçti. Her biri kendi alanına göre incelendi. İfşa edilmeyen belgeler de muazzam...

* Yayınlanmasında yönetimin çıkarı olmayan belgeler sakladınız mı?

Tüm belgeler Suriye halkının çıkarlarına hizmet ediyor. Ancak siyasi ve askeri sanayi anlaşmaların yanı sıra söz konusu yönetimlerin mali skandallarına ilişkin bazı belgelerin saklandığı sır değil. Bu belgeleri belirsiz bir tarihe dek saklama konusunda Suriye hükümetiyle aynı vizyonu paylaştık.
Kaynak: FREE SYRİA FOREVER BASHAR AL-ASSAD ( Suriye Bağımsızdır Bağımsız Kalacak)
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TEKNİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com