EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kumandan Carlos

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr May 17, 2009 8:34 pm    Mesaj konusu: Kumandan Carlos Alıntıyla Cevap Gönder

Kumandan Carlos (Ilich Ramirez Sanchez) temyiz davasını kaybetti
27 HAZİRAN 2013



BBC'nin haberime göre;1980'li yılların başında 11 kişinin öldüğü bombalı eylemlerle ilgili olarak Paris'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Çakal lakaplı KUmandan Carlos (Ilich Ramirez Sanchez), bu cezayı temyiz etmek için açtığı davayı kaybetti.

Kendisini 'profesyonel devrimci' olarak tanımlayan Kumandan Carlos, hakkındaki suçlamaları ve bombalı saldırılarla ilgisi olduğunu reddediyor.

Kumandan Carlos'un duruşmasına dünyanın muhtelif yerlerinden avukatlar da destek amacıyla katıldı. Türkiye'den de Av Güven Yılmaz ve AV. Ahmet Arslan da destek için oaradaydı.



www.turkiyetime.com/ 'un haberine göre; Av. Güven Yılmaz ve Av. Ahmet Arslan aynı zamanda halen Bolu F Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tutulan fikir adamı Salih Mirzabeyoğlu'nun da avukatlığını yapıyorlar. Yılmaz ve Arslan Paris'te temyiz mahkemesi önünde müvekkilleri Mirzabeyoğlu'nun haksız cezalandırılmasını protesto ettiler. Bu protesto'ya Kumandan Carlos'un italyan avukatı Fransic Vuillemin de destek verdi.

Kendisini 'profesyonel devrimci' olarak tanımlayan Sanchez, hakkındaki suçlamaları ve bombalı saldırılarla ilgisi olduğunu reddediyor.

Avukatı Isabelle Coutant-Peyre, Sanchez'in yeniden temyize gideceğini açıkladı.

1975 yılında işlenen üç cinayetten bir başka ömür boyu hapis cezası da bulunan Venezuelalı Sanchez, 1994 yılında Fransız özel birlikleri tarafından Sudan'da yakalanmıştı.

63 yaşındaki 'Çakal Carlos', birçok farklı ülkedeki suikast, bombalı saldırı ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor.

'Çakalın Günü'



Ilich Ramirez Sanchez'in, temyiz davasında, 2011 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına gerekçe olarak gösterilen kanıtların doğru olmadığını iddia etmişti.

İlk davada savcılar, Doğu Alman gizli polisi Stasi'nin elindeki belgeler açıklanana kadar, Çakal Carlos'la ilgili iddiaları kanıtlamakta güçlük çekmişlerdi.

Varlıklı bir Venezuelalı ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sanchez, Moskova'da öğrenim gördükten sonra Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne katıldı, 1975'te Müslüman oldu.

OPEC bakanlarının rehin alınması ve 1976'da bir Fransız yolcu uçağının Uganda'ya kaçırılması gibi ses getiren eylemler, Sanchez'in 1970 ve 80'li yıllarda uluslararası çapta tanınmasına yol açtı.

Frederick Forsyth'in "Çakalın Günü" adlı romanının eşyaları arasında bulunmasından sonra Sanchez'e "Çakal Carlos" lakabı takıldı.

haber1001

Çakal Carlos ile Suyunaliyev telefonla görüştü

28.03.2010

Geçtiğimiz günlerde İBDA düşüncesine yakın Baran Dergisi’nin ilginç bir ziyaretçisi vardı. Kırgızistan’da eski bir Kızılordu Albay’ı olan Cumay Suyunaliyev dergiyi ziyaret etti. Kırgızistan’da bir “Taza Din Hareketi” adıyla bir İslamcı harekete öncülük eden Suyunaliyev, burada telefon aracılığıyla ünlü eylemci Çakal Carlos ile bağlantı kurdu.

İkilinin görüşmeleri bu hafta Baran Dergisi’nde yayınlandı. Carlos’un sözleri ise okuyanları şaşırttı. Kendisinin tüm eğitimini Komünist Parti’den aldığını söyleyen Carlos, “benim babam KGB’dir” dedi.
Dergi’nin kayda aldığı Çakal Carlos ile Suyunaliyev’in konuşmalarından bazı bölümler şöyleydi:
“Cumay Suyunaliyev: Evet, evet!.. Biz, birbirimizi görmesek de tanışıyoruz ve dostuz. Sizin sesinizi duyduğuma çok sevindim! Ümid ederim yakında, inşallah yüzyüze de görüşeceğiz. Devrimci çalışmalarınıza hayranız!
Carlos: Evet, evet, inşallah Venezuela’da görüşeceğiz! Ben de sesinizi duyduğuma çok sevindim. Kızılordu’yu çok severim! KGB benim babamdır. Kızılordu’nun hepsi kahramandır!
Cumay Suyunaliyev: Sağolun, çok teşekkür ederim!
Carlos: Yok, yok! Bu bir gerçek! Doğruyu söylüyorum; Kızılordu çok güçlüydü!
Cumay Suyunaliyev: Fakat biz asker olarak sizin gibi devrimcilerden öğrenmeliyiz; uyanıklık, her türlü şartta hayatta kalma, yön tayini, yön bulma, irade gücü… Sizin bütün operasyonlarınızda gerçek Asker’in bütün vasıflarını görüyoruz! Bundan dolayı dünyanın en güçlü istihbarat teşkilatları sizin karşınızda yok sayıldılar, güçsüz kaldılar.
Carlos: Ben bütün eğitimimi Komünist Parti’de gördüm, onun için “Kızıl Ordu güçlüydü” diyorum.
Cumay Suyunaliyev: Evet, evet. Ben eski bir komünist olarak zaten yaptıklarınızı anlıyor ve destekliyorum! İnşallah duâ ediyorum; yakın günlerde siz hürriyetinize kavuşacaksınız ve biz çok daha başarılı görüşmeler yapacağız.
Carlos: İnşallah gerçek bir İslâm Devleti kuracağız!
Cumay Suyunaliev: Evet, inşallah! Kendi devrimimizde sizi örnek alıyoruz. Siz, ilham kaynaklarımızdan birisiniz. İnşallah, Allah izin verirse, siz özgürlüğünüze kavuştuğunuzda sizin tecrübelerinizi kendi devrimimizde kullanacağız!
Carlos: Komünistlerin en büyük hataları dine karşı çıkmalarıydı. Çarlık Rusyası’na karşı savaşırken, dine karşı da savaştılar. Tamam, Rusya’nın dini Hıristiyanlıktı. Ama, Komünistler savaş açarken Hıristiyanlığa karşı değil de, Allah’a karşı savaş açtılar. Lenin çok büyük devrimciydi! Avrupalı aydınlardan biriydi. Ama Bolşevikler onun fikrini yanlış yere götürdüler!
………………
Carlos: Kırgızistan’daki bütün gönüldaşlara, özellikle Kızıl Ordu subaylarına benden benden çok selâm söyleyiniz.
Cumay Suyunaliev: Çok teşekkür ederim!
Carlos: Eski komünistler olarak, önceki hatâları yapmadan bu işi Allah ile yapmamız lâzım! Bizler artık müslümanız!
Cumay Suyunaliev: Şüphesiz doğru! Bizim adaletli bir devlet kurmamız şarttır! Emperyalizme karşı duracak ve onun zulmünden diğer milletleri
koruyacak bir devlet.
Carlos: Tabiî ki! Eski hatâları yapmamamız gerekir. Artık bizim dinimiz, inancımız
İslâm!
Cumay Suyunaliev: Şüphesiz doğru!
Carlos: Lâilâheillallah Muhammederresûlullah!
Cumay Suyunaliev: Lâilâheillallah Muhammederresûlullah!”

Kaynak: Odatv.com

Leyla Halid'e Carlos sürprizi



Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Leyla Halid, 'Çakal Carlos' sürpriziyle karşılaştı. Halid'i cep telefonundan arayan cezaevindeki Carlos, Filistin mücadelesine destek verdi.

SEHER ÖNALAN / YEŞİM BENER

İstihbarat örgütlerini atlattığı için “Çakal Carlos” lakabıyla anılan İlich Ramirez Sanchez, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Ortadoğu Konferansı'na katılan Leyla Halid'i, Türk gazeteci Fazıl Duygun aracılığıyla aradı. Paris yakınlarındaki yüksek güvenlikli Fleury Merogis Cezaevi'nde tek kişilik hücrede kalan Çakal Carlos, telefonu alan Leyla Halid'e, “Selamün aleyküm gönüldaşım Leyla” diye hitap etti. Halid de Carlos'u “Selamün aleyküm kumandan Carlos” diyerek selamladı. Carlos ve Halid, ilk kez 1971 yılında Ürdün'deki FKHC kampında tanışmıştı. 1975'te Müslüman olarak 'Salim Muhammed' adını alan Carlos ile Halid, 17 yıldır görüşmüyordu. Carlos, cumartesileri 1 saatlik telefon izninin 20 dakikasını Filistin mücadelesine ve arkadaşı Leyla Halid'e ayırdı.



17 yıl sonra 20 dakikalık görüşme

Çakal Carlos: Selamun aleyküm gönüldaşım Leyla.

Leyla Halid: Selamün aleyküm kumandan Carlos

Nasılsınız Leyla?

İyiyim yoldaşım Carlos. Cezaevi şartları nasıl? Neler yapıyorsunuz?

Şu anda iyiyim. Cezaevi sonuçta. Ne kadar iyi olabilir ki? Yoğun bir psikolojik baskı altındayım.



Günleriniz nasıl geçiyor, spor yapabiliyor musunuz, sağlığınız iyi mi?

Spor yapabiliyorum. Gayet iyi ve çok dinçim. Buna rağmen direnişe devam ediyorum. Hala devrimciyim, Filistin mücadelesinde savaşan bir kumandan olarak size desteğim bakidir. Siz çizgisinden şaşmayan, bir kahraman olarak hep dimdik ayaktasınız!

Latin Amerika'nın devrimci çocuğu olarak desteğiniz bizi mutlu etti. Görüşmeniz için size oğlumu göndermek istiyorum. Sevgili eşiniz ile irtibat sağlayacağım.
Tüm devrimci duygularımla.

17.05.2009
Yeni Şafak


En son Ekim tarafından Prş Hzr 27, 2013 8:37 pm tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Prş Hzr 27, 2013 8:28 pm    Mesaj konusu: STRATEJİK DERİNLİK? Alıntıyla Cevap Gönder

STRATEJİK DERİNLİK?

Şükrü Sak

Baran’ın 159.Sayısında yayınlanan; Kırgızistan’daki Taza Din Hareketi’nin Lideri Albay Cumay Suyunaliyev’in röportajı bizce, gerçek anlamda tarihî bir dönüm noktasıdır!.
Bu tarihî hadisenin, bütün Kafkasya’da dalga dalga büyüyen ve yayılan tesiri bir yana Türkiye’de gerçek Müslümanlar nezdinde büyük bir coşku ve heyecan doğurdu.
Türkiye’de, geçmişi; İslâm’ın iktidar talebi üzerinde yükselen büyük bir kitlenin “üzeri çikilota ile kaplanmış” ılımlı İslâm zehirini yutarak, “demokrasi dini”ne irtidat ettiği bir ortamda;
Taza Din’in;
“İBDA hareketi bizim ideolojik ve siyasî stratejik müttefikimizdir. (...)
Tarihi Misyonunu yerine getirebilen bir Türkiye ile beraber olunması gerektiğinin şuurundayız... (...) Daha önceki açıklamalarımızda, ideolojik olarak beslendiğimiz İBDA’nın kurucusu ve lideri Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nu İslâm dünyasının beklediği “HALİFE” olarak bütün dünyaya ilân etmiştik...” açıklaması daha bir anlam kazanmaktadır!.
Bu tarihî çıkışın “dost” ve “düşman” kutuplara verdiği mesaj çok açık!
Taza Din’in bu çıkışı;
Dünya çapında efsanevî eylemlere imza atmış...
Doğu’nun ve Batı’nın tanıdığı Ilich Ramirez Sanchez’in, nâm-ı diğer Commandante ‘Çakal Carlos’un İBDA mevziinde, Salih Mirzabeyoğlu’nun yanında tuttuğu saf ile birlikte değerlendirildiğinde daha da geniş bir anlam kazanmakta;
‘İBDA’nın stratejik derinliği’nin;
Üstad tarafından işaretlenen:
‘Bundan böyle devrimler kıtalar çapında olacaktır!’
Tezini mucizevârî bir şekilde delillendirmektedir!.
Ilımlı İslâmla haşlanmış kafalar şimdi bütün gayretleriyle, bu ‘hakikatin’ üzerini örtmeye yelteniyorlar!..
Yazıklar olsun!
Düzenin dümen suyunda yol tutmuş bu insan müsveddeleri bir yana...
Büyük Doğu-İbda’nın küresel çaptaki “stratejik derinliğini” gösteren bu tarihi hadiseler aynı zamanda;
İdeolojik, askerî ve siyasî anlamda; yeni ufuklar, yeni açılımlar, yeni tavırlar ve yepyeni bir sürecin başlangıcı demek!
Tabii ki beklenen büyük İslâm devimi açısından...
(AB-D emperyalizmi ve onunla kol kola siyonist Yahudi İsrail’in Türkiye’yi elde tutmak için geliştirdikleri geliştirdikleri, önce BOP, sonra “Neo Osmanlı”, “ılımlı İslâm” modellerini hatırlayınız...)
Yine Commandante Carlos’un, devlet başkanları düzeyinde sahiplenilen–Venezuella Devlet Başkanı Chavez- çeşitli platformlarda dillendirilen; tesir sahasının genişliği göz önüne alınırsa;
Söz konusu ettiğimiz ‘stratejik derinliğin’ boyutları daha iyi okunabilir!
Bu çerçevede, 21 Aralık 2009 tarihli Radikal gazetesindeki haber; yalnızca “haber olmanın” ötesinde, bahsettiğimiz ‘derinliğin’ nereden ne zaman ne şekilde fışkırışlara vesile olacağının ip uçlarını da gösteriyor. O haberi bir de bu açıdan okumakta fayda var:
(ABD’ye karşı yaptığı sert eleştirilerle tanınan Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez; çeşitli ülkelerden gelen sosyalist siyasetçilere yaptığı, televizyondan da yayınlanan konuşmasında Carlos’u ‘devrim savaşçısı’ olarak netelemiş ve;
‘Onu terörist olmakla suçluyorlar, ama Carlos bir devrim savaşçısıydı. Onu savunuyorum ve yarın Avrupa’da ne diyecekleri benim için hiç farketmez’
şeklindeki sözleri sosyalist siyasetçilerle alkışlarla karşılandı.
Chavez’in uluslar arası terörist hakkında:
‘Zamanında Filistin Kurtuluş Örgütü’nün en büyük savaşçılarından biriydi!’ ifadeleri dikkat çekti.)
Büyük Doğu ve İbda Mimarlarının “ciğerlerinden kalemine kan çekerek” (bu edebi bir cümle değildir.) açtıkları bu yol, bu tarihî hadiseler ile meyvelerini ‘küresel çapta’ vermeye başlamıştır!..
Bu “stratejik derinliğin” görünen boyutları yanında, “görünmeyen” kısmında nelerin bulunduğunu da önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Stratejik Derinlik? –II-

Şükrü Sak

Geçen sayıda kaldığımız yerden devam edelim...
Strateji: Mensup olunan dünya görüşünün belirlediği hedefe- gayeye ulaşmak için izlenen yol.
(Vikipedi) de;
“Temelde askeri bir terim olan strateji, bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatıdır...”
Diye tarif ediliyor...
İlim ve Sanat?..
“İhtilâl-inkılâbı; İdeolocya ve İhtilâl isimli eserinde; “bir ilim sanat işi” olarak tarif ediyor İbda Mimarı...
Herhangi bir dünya görüşüne mensup olmayanların bu kavram ile neyi kastettikleri bir yana, kavramın yerli yerine oturması için, bir kere “bir dünya görüşü şartı” var!.
Sonra da O dünya görüşünün belirlediği hedefler ve gayeler söz konusu olur...
Yani; kendisi olmayan şeyin, ayrıca bir de “stratejik” –veya değil- “derinliği” olamaz!.
Bunlar farklı konular.
O yüzden geçen sayıda söz konusu ettiğimiz;
“İBDA’nın stratejik derinliği”n ne olduğu ve nerelerden nasıl fışkırdığına dair bir misâl yine; İBDA mevziinde, Salih Mirzabeyoğlu’nun yanında saf tutan; Ilich Ramirez Sanchez’den, nâm-ı diğer Commandante ‘Çakal Carlos’tan geldi;
Commandante Carlos; Baran’ın geçen sayısında yayınlanan, gerçek bir devrimci bakış açısı ve analizin ne demek olduğunu misâllendiren yazısında, söz konusu ettiğimiz “stratejik derinliği” gösteren şu haberi veriyordu;
“Venezüella’nın başkendi Caracas’tan tasdik ettirdiğim bir haber; Başkan Chavez, K. Mirzabeyoğlu’nun Başyücelik Devleti adlı eserini almış. Şu ân Başkan’ın elinde yani. Belki bu haber dünyanın şu ân için ilgisini çekmeyebilir ancak, bizim hangi yüksek noktalara ulaştığımızı göstermesi bakımından, son derece önemli bir gelişmedir...”
Gerçekten de, İBDA’nın stratejik derinlik yönünden hangi yüksek noktalara ulaştığını gösteren önemli bir gelişme bu!.
Başkan Chavet’in elinde Başyücelik Devleti!..
Artık, ‘devlet başkanları’ düzeyinde yürüyen bir stratejinin, tesir sahasını küresel çapta genişlettiğini gösteren bu örnekler, ilerleyen süreçte, çok daha geniş bir çerçevede yankılanacaktır!. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!.
Şimdi buradan bir kere daha, başa dönüp, Stratejinin tarifine bakalım;
Mensup olunan dünya görüşünün belirlediği hedefe- gayeye ulaşmak için izlenen yol.
Amerika ve Batı’nın çıkarları adına, onların; istek, gaye ve hedefleri doğrultusunda;
“Ordu millet” fikrini yok etmeye çalışan politikalar karşısında;
“Demokratikleştiğini...
“Sivilleştiğini”
Zannedenler, bu açık “hainliğe” alkış tutanlar, önce şu soruların cevabını ortaya koymalıdırlar;
Irak’ta, Afganistan’da olup bitenler nedir?..
Hocaları Amerikanın kucağında oturan badem bıyıklı Zamancılar ile, yine Pentagon’dan dizayn edilen “Taraf”çılar, bu “paradigma”yı zihinlerini neresine oturtmaktadırlar!.
Bugün Türkiye gündemini ve zihinleri işgal eden; Hırsitiyan siyonist emperyalizmin ortaya attığı;
“Darbe mi, demokrasi mi?” paradigması aslı olmayan sahte bir paradigmadır.
“Darbe kötüdür, demokrasi iyidir” paradigması ise oluşturdukları sahte algılar üzerinde yürütülmektedir!
Bu “kirli savaşı” yürütenler, Afganistan’da ‘darbe’ yapanlardır...
Bu “kirli savaşı” yürütenler, Irak’ı işgal edenlerdir...
Aynı politikaları Türkiye’de Akp eliyle yürütmeye çalışmaktadırlar...
Ve konjöktür icabı bu kirli politikaların önünde “engel olarak” gördükleri;
“Ordu millet fikri”ni yok etmeye çalışmaktadırlar!.
İşte İbda mevziinde, Salih Mirzabeyoğlu’nun yanında saf tutan Commandante Carlos ve Taza Din, Hıristiyan Siyonist Batı emperyalizminin, içerdeki işbirlikçiler eliyle; Müslüman Türk’ün önüne koyduğu “paradigmayı” paramparça ediyor...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com