EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

AB-D'ye yerden gökten belâ yağıyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Pzr Mar 30, 2008 10:42 pm    Mesaj konusu: AB-D'ye yerden gökten belâ yağıyor Alıntıyla Cevap Gönder

Amerika alev alev: Yangın kontrol altına alınamıyor
11 Aralık 2017



ABD'nin California eyaletinin güneyinde geçen hafta ormanlık alanda çıkan orman yangılı bir haftadır kontrol altına alınamıyor!

ABD’nin California eyaletinin güneyinde geçen hafta ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yaklaşık 930 kilometre karelik alana yayılan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Los Angeles Times'ın haberine göre yetkililer, 6 ayrı yerden çıkan yangının dün akşam itibarıyla toplamda yaklaşık 930 kilometre karelik alanı etkisi altına aldığını, bunun "modern California tarihinin en büyük beşinci orman yangını" olduğunu belirtti.

Santa Barbara şehri çevresinde etkili yangının dün 200 kilometrekareden fazla alana yayıldığını ifade eden yetkililer, 5 bin bölge sakini için yeni tahliye talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Bu arada, şehirdeki okulların çoğunda eğitime ara verilirken yaklaşık 85 bin kişinin elektrikten yoksun kaldığı kaydedildi.

Yetkililer, geçici süre hizmet veremeyen Santa Barbara Hayvanat Bahçesi'ndeki 500 hayvanın barınaklarına kapatıldığını açıkladı.

ABD'nin California Eyaleti Valisi Jerry Brown, eyalette süregelen kuraklığa ve küresel ısınma etkilerine bağlı olarak çıkan orman yangınlarının artık bölgenin "yeni normali" olduğu uyarısında bulunmuştu.

Eyaletin güneyinde son bir haftadır devam eden orman yangınlarının tahribata sebep olduğu yerleşim yerlerinde incelemelerde bulunan Brown, "Noel için yangınla mücadele hazırlığı yapıyoruz. Bu çok tuhaf ve alışılmadık." ifadelerini kullanmıştı.

İtfaiye ekiplerinin yangınları büyük ölçüde kontrol aldığını dile getiren Vali Brown, ancak nem oranının hala düşük olması ve kuvvetli rüzgarlar varlığı nedeniyle yayılma tehlikesinin hala bulunduğunu belirtmişti.

California eyaletinin güneyindeki ormanlık arazilerde çıkan 6 ayrı yangında yüzlerce bina yanmış, yüzlerce konut hasar görmüş, on binlerce kişi evlerinden tahliye edilmişti.

Los Angeles'ın kuzeyindeki Ventura ilçesi ve çevresindeki kasabalardan güneydeki San Diego ilçesine kadar geniş bir alanı etkileyen yangınlarda, Ventura'da bir kişi yangın bölgesinden kaçmaya çalışırken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Haber Fedai
Etiketler : ABD, California, yangın, Santa Barbara

Kaliforniya'da yangın: 20 binden fazla kişi tahliye edildi
09.10.2017

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin 14 ayrı yerinde çıkan yangında binlerce ev ve işyeri zarar gördü. Vali Brown, yangın dolayısıyla 3 yönetim bölgesinde acil durum ilan etti.
Kaliforniya Valisi Jerry Brown, eyaletin kuzeyinde çıkan ve binden fazla evin tahrip olmasına ve birçok bölgede halkın tahliye edilmesine neden olan yangınlar nedeniyle "acil durum" ilan etti.

​Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde 8 yönetim bölgesinde etkili olan yangınlar dolayısıyla Vali Brown, Napa, Sonoma ve Yuba yönetim bölgeleri için "acil durum" kararı aldı.

​Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma İdaresine göre, dün başlayan 14 ayrı yangında toplam bin 500 ev ve iş yeri tahrip olurken, yangın nedeniyle binlerce kişi de evlerinden güvenli bölgelere tahliye edildi.

​Tahliye edilen yerler arasında en az iki hastane ve çok sayıda yerleşim yeri de bulunuyor.

San Francisco'daki Ulusal Meteoroloji Dairesi de itfaiye ve diğer kurumların alarma geçmesini sağlayan kırsal alanda yangın çıkacağına ve büyük olasılıkla yayılabileceğine ilişkin "kırmızı bayrak uyarısı" yayınladı.
Sputnik

ABD'nin yeni kâbusu yola çıktı: Tarihte kayda geçen en güçlü Atlas Okyanusu fırtınası Irma Kasırgası: ABD'ye doğru ilerliyor
06 Eylül 2017



En tehlikeli kasırga türü olan Kategori 5'e yükseltildi

BBC'nin haberine göre; Irma Kasırgası , Karayipler ve ABD'nin Florida Eyaleti'ne doğru ilerliyor. Hızı saatte 300 kilometreye ulaşan kasırganın büyüklüğü neredeyse Fransa kadar.

En tehlikeli kasırga türü olan Kategori 5'e yükseltilen Irma'nın yerel saatle bu akşam Porto Riko adasına ulaşması bekleniyor.

Kasırganın güzergâhında bulunan Karayip adaları Barbuda ve Antigua'da elektrik santralleri kapatıldı ve halka sığınaklardan çıkmama uyarıları yapıldı.

Eğer Irma hız kesmeden ilerlemeye devam ederse Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'yı vurduktan sonra ABD'nin Florida Eyaleti'ne doğru ilerleyebilir.

Hızı saatte 300 kilometreye ulaşan kasırganın büyüklüğü neredeyse Fransa kadar.

Irma nasıl bu kadar güçlendi?

Okyanus suyunun ısınması, Irma gibi kasırgaların yakıtı oluyor. Su ne kadar sıcaksa oluşan kasırganın şiddeti de o kadar büyüyor.

Irma Kasırgası da şu anda normalden bir derece yüksek suların üzerinde seyrediyor. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Meteoroloji uzmanı Jeff Masters, Irma'nın şiddetini artıran ve sıcaklığı 26 dereceyi bulan okyanus sularının bu sıcaklığı 80 metre derinliğe kadar muhafaza ettiğini anlatıyor.

Irma Kasırgası'nın çapı ise 600 kilometreyi buluyor. Kasırganın büyüklüğü neredeyse İstanbul'dan Kayseri'ye kadar uzanıyor.

Nasıl bir yıkıma yol açabilir?

Irma Kasırgası'nın merkezi, Porto Riko'ya 80 km uzaktan geçecek. Kasırga'nın karaya temas etmesiyle birlikte bazı bölgelerde bırakacağı yağmurun 45 cm'ye ulaşabileceği ifade ediliyor.

ABD merkezli Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Irma'nın getireceği yağmur nedeniyle bazı bölgelerde sel felaketleri veya toprak kaymaları yaşanabileceği ifade edildi.

Leewards Adaları açıklarında ise dalga boyutlarının 11 metreyi aşabileceği uyarıları yapılıyor.

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, düzenlediği basın toplantısında "Karşı karşıya olduğumuz tehlike önceki kasırgalara benzemiyor. Kentsel altyapının önemli bir kısmı bu kadar güçlü bir kasırgaya dayanamayacak" dedi.

Porto Riko'nun elektrik dağıtım şirketi ise Irma nedeniyle birçok bölgenin bir haftadan uzun süre elektriksiz kalabileceği uyarısını yapıyor.

Hangi önlemler alınıyor?

Karayipler'de yerel yönetimler kadar halk da kendi tedbirlerini almaya uğraşıyor. İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi, Antigua Adası'nda yaşayan Carol Joseph'in "Kategori 5 bolmuş. Dehşet içindeyim" sözlerini aktarıyor. Joseph, son bir kez süpermarkete giderek konserve gıda stoku yaptığını ve yeni piller aldığını söylüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye bağlı Virgin Adaları ile Porto Riko'nun yanı sıra Florida Eyaleti'nde acil durum ilân etti.

Porto Riko Valisi Rossello, halkın da yetkililere alınan önlemler konusunda yardımcı olmasını isteyerek "Gelecek birkaç saat içerisinde alacağımız kararlar ölüm kalım kararları olacak" ifadesini kullandı.

Faransa'nın Guadalup Adası'nda okullar ve kamu binaları kapatıldı

Fransa'ya bağlı Guadalup Adası'nda okullar ve kamu binaları kapatıldı. Hastanelerde ilaç, gıda ve içme suyu stoku yapılıyor ve sahil şeridinde yaşayanlar tahliye edilerek, adanın iç bölgelerindeki daha güvenli yerlere taşınıyor.

Gelecek haftanın başında Florida Eyaleti'ne ulaşması beklenen Irma Kasırgası'na karşı alınan tedbirler arasında 7 bin sahil güvenlik personelinin teyakkuza geçirilmesi de var.

Sahil güvenlik ekipleri Cuma gününden itibaren sahil şeridi boyunca görev yapmaya başlayacaklar.
Ana Haber

ABD ettiği kötülüklerin faturasını mı ödemeye başladı: Teksas'ta Kasırga, Houston'da kimyasal patlama
3.9.2017

Günlerdir dünya medyasında KASIRGA haberleri yer alıyor...
İnanılmaz fotoğraflar geliyor. Haliyle afet büyük olunca karmaşa da büyük oluyor. en az 35 kişinin öldüğü, En az 50 kişinin kaybolduğu ve 100 bin kişinin de evsiz kaldığı geliyor. Bu kaos sürerken ilginç bir patlama olayı da yaşandı. Houston'daki ARKEMA KİMYASAL TESİSLERİNDE patlama oldu. Bölge tamamen boşaltıldı. Patlama gerekçesi olarak haliyle YAĞIŞ gösterildi ama gerisini bilmiyoruz...
Ana Haber

Harvey kasırgası ABD’ye 100 milyar dolara patlayabilir
28/08/2017



ABD’nin Teksas eyaletini etkisine alan Harvey kasırgasının ülkeye 100 milyar dolara mal olabileceği bildirildi.

Doğal afetlerin etkilerini araştıran Enki Research şirketi, kasırganın maliyetini ilk aşamada 30 milyar doları aşabileceğini öngördü.

Yatırım bankası Imperial Capital’in sigorta analisti David Havens de toplam maliyetin 100 milyar doları bulabileceğini söyledi.

Havalanları kapalı

FlightAware adlı uçuş takip şirketi, bu sabah itibariyle 400’den fazla uçuşun iptal edildiğini bildirdi.

Teksas’daki Houston Bush Intercontinental ve Houston Uluslararası havaalanları da tamamen kapalı. Kasırga nedeniyle 10 binin üzerinde insan evinden olurken, hayatını kaybedenler var.

Teksas’taki hasar, ilk aşamada görününden fazla olabilir. Zira eyaletteki yoğun yağış sonrası evleri su bastı, caddeler göle döndü. Yağış ve sellerse halen devam ediyor.

Enerjiyi de vurdu

Standard and Poor’s Global’ın verilerine göre, ‘enerji merkezi’ konumunda bulunan Teksas’taki afet nedeniyle ülkenin günlük petrol üretim kapasitesi 2,2 milyon varil azaldı.

Kasırga nedeniyle ülkenin en büyük ikinci rafinerisi Baytown tesisleri kapanmıştı. Enerji fiyatlarının artabileceği öngörülüyor.
Diken

Hollanda'da bir araç yayaları ezdi: 5 yaralı
10 Haziran 2017



Amsterdam'daki bir tren istasyonunun önünde bir araç yayaları ezdi, olayda 5 kişi yaralandı. Aracın sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi. Hollanda'da yaşanan olay terör alarmına neden oldu
Yurt gazetesi

Paris'te patlama: 3'ü ağır 20 yaralı
01.04.2017

Fransa'nın başkenti Paris'in Villepinte isimli banliyösünde düzenlenen bir karnavalda patlama gerçekleşti.

Patlamada 3'ü ağır, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları patlamanın tahta ve samandan yapılmış bir korkuluğun yakılacağı esnasında gerçekleştiğini aktardı.
Sputnik

Fransa'da metro istasyonunda ateş açıldı: 3 yaralı
25.03.2017

Ülkenin kuzeyinde bulunan Lille kentindeki Porte d’Arras metro istasyonunda silahla ateş açan bir kişi, en az üç kişiyi yaraladı.

Porte d’Arras metro istasyonunda gerçekleşen olayda, aralarında 14 yaşında bir çocuğun da olduğu en az 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Görgü tanıkları, 5 el silah sesi duyduklarını söyledi.

​Yerel basın, olayın çeteler arasında bir silahlı çatışma olabileceğini belirtti. Olaya karışanlar arasında, uyuşturucu ticareti yapan çete üyeleri olabileceği değerlendiriliyor.

​Saldırgan, silahla atış yaptıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

​Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevkedildi.

​Saldırının gerçekleştirilme nedeni ve saldırganın kimliği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Teleport.org'a göre, Belçika sınırının yakınında bulunan Lille kentinde, her 26 günde bir kez silahlı ölüm yaşanıyor.
Sputnik

Paris Orly Haavalimanı eylemcisi: 'Allah için ölmek amacıyla buradayım'
18.03.2017



Sputnik'in haberine göre; Fransa’nın başkenti Paris’teki Orly Havalimanı’nda bir kişi polisin silahını almaya çalıştıktan sonra öldürüldü. Polis aynı kişinin sabah saatlerinde Paris'in kuzeyinde polise ateş açan kişi olduğunu duyurdu.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian eylemcinin devriye gezen 2 askerin vurduğunu duyurdu.

Ancak Fransız basınına konuşan bazı görgü tanıkları saldırganın öldürülmeden önce bir kadın askerin silahını almaya başardığını ve tüfeği kadın askerin başına dayayıp öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Fransa'daki Orly Havalimanı'nda gerçekleşen ve eylemciyle birlikte 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Paris Savcısı Francois Molins açıklamalarda bulundu.

Paris Savcısı Molins, eylemcinin havalimanında bir kadın askerin başına silahını dayayarak diğer polislere, "Silahlarınızı indirin. Allah için ölmek amacıyla burdayım. Her halükarda mutlaka ölenler olacak" dediğini açıkladı. Saldırganın kimliğini Ziyed bin Belgacem olarak aktaran savcı, Belgacem'in diğer polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, olaya ilişkin ise 3 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi.

Bugün gerçekleşen olaya dair Fransız yetkililer, Fransa vatandaşı Ziyed bin Belgacem isimli saldırganın havalimanında vurulduktan sonra üzerinde Kuran bulunduğunu açıklamıştı.

HAVALİMANINDAKİ TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Olay sırasında havalimanı tahliye edilirken, havalimanına özel güvenlik birimleri sevk edildi.

Bir havalimanı yetkilisi yaklaşık 3 bin yolcunun tahliye edildiğini söyledi.

Paris'in 2. en büyük havalimanı Orly'deki uçuşlar öğleden sonra normale döndü.
haber93

Almanya'da Dusseldorf tren istasyonunda baltalı saldırı: Çok sayıda yaralı var
10.03.2017



Almanya'nın Düsseldorf kentindeki ana tren garında, bir kişinin balta ile rastgele yolculara saldırdı. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken tren garı güvenlik amaçlı boşaltıldı.

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) eyalet polis sözcüsüne dayandırdığı haberde, Düsseldorf ana tren garında bir kişinin baltayla saldırması sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Haberde, polis sözcüsünün saldırgana ilişkin bilgi vermediği aktarıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tren garındaki yolcuların boşaltıldığı belirtildi.

Federal Polis'in resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada ise tren garının geçici olarak kapatıldığı ve tren seferlerinin durdurulduğu bildirildi.
Milliyet

Berlin'de bir TIR, Noel pazarına girdi: En az 9 ölü, 50 kişi yaralı
19 Aralık 2016



Almanya'nın başkenti Berlin'de dorsesi olan bir tırın Noel pazarına girdiği ve insanları altına alarak ilerlediği belirtildi. Berlin polisi olay yerinde 9 ölü ve en az 50 yaralının bulunduğunu belirtti. Görgü tanıkları TIR'ın yoldan çıkarak odundan yapılma stantların bulunduğu alanda kalabalığın üstüne doğru geldiğini ifade etti.

BBC'nin geçtiği habere göre, N24 televizyonuna konuşan bir polis yetkilisi TIR şoförü olduğu öne sürülen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yine N24 televizyonuna bilgi veren bir başka polis yetkisi, şoförün yanında oturan bir kişinin öldüğünü ifade etti. Polis şu anda saldırının gerçekleştiği noktanın yakınlarında bir tehlike olmadığını aktardı. 

Guardian muhabiri  Kate Connolly, bir polis yetkilisinin saldırıda kullanılan TIR'ın Polonya'da Gdansk merkezli bir nakliye şirketine ait olduğu bilgisi verdiğini aktardı. Konuya ilişkin açıklama yapan firma, kamyonun pazartesi öğleden sonra günü Berlin'e mal götürmek için ayrıldığını ancak şoför ile kontağın kaybedildiğini söyledi. Connolly, "Kamyonun kaçırılmış olduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. 

Polonya'da TVN24 radyosuna konuşan firma sahibi ise kamyou kuzeninin kullandığını ancak hiçbir şekilde onun sorumlu tutulamayacağını çünkü 15 yıldır bu işi yaptığını vurguladı.

Berlin'in ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına bu gece hızla giren bir tır, çok sayıda kişiyi altına aldı. Berlin polisi, olayda şimdiye dek 9 ölünün ve en az 50 yaralının bulunduğunu açıkladı. Polis, saldırının bir terör saldırısı olduğunu ve tüm bulguların bunu gösterdiğini açıkladı. 

Berlin, geçen yıl Paris, Brüksel veya Nice'te yaşanan saldırılar gibi bir terör saldırına maruz kalmadı ancak otoriteler bir saldırı ihtimaline karşı alarmdaydı. 

Birmingham'dan Berlin'e seyahat için gelen görgü tanığı Mike Fox, Chirsmas markete yönelen TIR'ın kendisini üç metre ile teyet geçtiğini söyledi. Associated Press'e konuşan Fox, "kesinlikle kasıtlı yapıldı" dedi. 

Alman Cumhurbaşkanı'ndan açıklama

Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Berlin ve tüm ülkemiz için beni ve sayısız insanı rahatsız eden korkunç bir akşam" ifadelerini kullandı.

Gauck, "Düşüncelerim, kurbanlar ve onların yakınları ve akrabaları ve arkadaşları için korkan tüm insanlarla beraber" dedi.

Şoför olay yerinden kaçtı

Tır şöförünün olay yerinden kaçtığı da belirtildi. Alman medyası çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi. Görgü tanıkları pazarda ayrıca patlama seslerinin de duyulduğunu aktardı.

TIR Polonya plakası

Olay yerinde terkedilen tırın Polonya plakalı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Nice saldırısını hatırlattı

Olay geçtiğimiz temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde yaşanan kamyonlu terör saldırısını hatırlattı.

Tunus doğumlu Muhammed Buhlel, Nice'in kordon boyunda hızla sürdüğü kamyonu Bastille Günü'nü kutlayan kalabalığın içine sokmuş, 86 kişi ölmüştü. Polis Buhlel'i vurarak durdurabilmişti
T24

ABD’de uçak kazası: 4 ölü, 2 yaralı
28 Şubat 2017



ABD’nin California Eyaleti’ne bağlı Riverside kentinden San Jose kentine gitmek için havalanan Cessna 310 tipi küçük uçak kalkıştan kısa bir süre sonra iki evin üzerine düştü.

Kaza sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi iki kişi de yaralandı. Uçakta bulunan anne baba ve üç çocuktan oluşan 5 kişilik aileden 4’ünün öldüğü belirtildi. Yetkililer, uçakta bulunan beşinci kişi ile uçağın enkazı altında kalan evlerde bulunan kişilerden birinin kazadan yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı.
Habererk

Brüksel'de polislere bıçaklı saldırı
5 Eki 2016

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki polis bıçaklanırken, Federal Savcılık terör saldırısı ihtimali üzerinde dururken, şüpheli paket nedeniyle başkentteki iki tren istasyonu boşaltıldı.

Olay sonrası kaçan saldırgan, diğer polisler tarafından durduruldu. Arbede sırasında saldırgan, müdahalede bulunan polislerden birinin burnunu kırdı. Bacağından vurularak yakalanan saldırganın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Federal Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt, yazılı açıklamasında, saldırganın 1973 doğumlu Belçika vatandaşı Hicham D. olduğunu açıkladı. Sözcü, "Soruşturmanın kesin olmayan sonucu, olayın potansiyel bir 'terör saldırısı' olabileceğini gösteriyor." dedi.

Saldırı sonrası Brüksel'deki Nord Tren İstasyonu şüpheli paket nedeniyle tahliye edildi. Yapılan incelemede, patlayıcıya rastlanmadı.

Belçika'da 22 Mart'ta meydana gelen saldırılarda 32 kişi ölmüştü. Terör alarmı düzeyinin yüksek olduğu ülkede, ağustos ayında da Charleroi kentinde iki kadın polis, palalı saldırıya uğramıştı.
Kaynak: El Cezire

New Jersey'de tren kazası: Ölü ve yaralılar var
30.09.2016

Hoboken Tren İstasyonu'nda sabah saatlerinde kalabalık bir yolcu treni, yolcuların beklediği platforma hızlı bir şekilde çarptı. ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Hoboken kentindeki tren istasyonunda raydan çıkan bir tren, yolcuların beklediği perona hızlı bir şekilde çarptı. Kaza sonucu en az 1 kişinin öldüğü, 100'den fazla da yaralının olduğu aktarıldı.
Sputnik

Budapeşte'deki patlamanın nedeni belli oldu
25.09.2016
Macaristan Ulusal Polis Merkezi Emniyet Müdürü Karoly Pap, dün gece (cumartesi) Budapeşte'nin 6. bölgesinde meydana gelen patlamaya el yapımı bombanın neden olduğunu ve bölgede devriye gezen polislerin hedef alındığını açıkladı. Saldırıda iki polisin yaralandığını, polislerden birisinin durumunun ciddiyetini koruğunu kaydeden Pap, saldırının terör eylemi olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Pap ayrıca, patlama ile bağlantısı olduğu düşünülen 20-25 yaşlarındaki şüphelinin arandığını ve bu kişinin bulunması için başına 10 milyon forint (yaklaşık 100 bin lira) ödül konulduğu belirtti. Başkent Budapeşte'nin en işlek bulvarlarından Terez Körut'ta cumartesi gecesi boş bir dükkanın önünde meydana gelen patlamada bulvarda devriye gezen iki polis yaralanmıştı.
Sputnik

New York Valisi: New York'taki patlama bir terör eylemi
18-09-2016



New York Valisi Andrew Cuomo, en az 29 kişinin yaralandığı patlamanın "bir terör eylemi olduğunu ancak herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını" söyledi.

Cuomo, "New York'ta bir bombanın patlaması açıkça terör eylemidir ama uluslararası terörle bağlantılı değil. Bir başka deyişle, IŞİD bağlantısı bulmadık. Ama genel olarak bir bomba patlaması terörist eylemdir. Bunu da bu şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz" diye konuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Vali, sorumluların bulunması için yetkililerin çalıştığını belirtip "Bu bombaları kim yerleştirdiyse bulup adalete teslim edeceğiz" dedi.

New York'ta, toplu taşım noktalarına da 1000 takviye güvenlik görevlisi konuşlandırıldı.

New York'un Chelsea semtinde meydana gelen patlamada en az 29 kişi yaralandı.

Patlamaya yakın başka bir bölgede de düdüklü tencereyle hazırlanan bir düzenek bulundu. Kablolara ve cep telefonuna bağlı düzenek güvenli bir şekilde kaldırıldı.
Kaynak:İleri Haber

ABD'de büyük yangın: 82 bin kişi tahliye edildi

18 Ağustos 2016



ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güneyindeki kırsal alanda çıkan yangın geniş bir alana yayıldı.

Yangının Kaliforniya'nın güneyi, Los Angeles'ın doğusundaki bölgeyi etkisi altına alması üzerine 82 binden fazla kişi bölgeden tahliye edildi.
BBC'nin Kaliforniya muhabiri James Cook, zorunlu tahliye kararı çıksa da bazı sakinlerin bölgeyi terk etmediklerini ve başka yangın ihtimaline karşı evlerine göz kulak olduklarını söylüyor.

Çok sayıda evin alevler içinde kaldığı, Kaliforniya ve Nevada'yı birbirine bağlayan yolun da ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

İtfaiye görevlilerinden bazıları, yangının 'gördükleri en şiddetli yangın' olduğunu söyledi.

Yangını durdurmak için 1300 itfaiye çalışanı görevlendirildi ancak kontrolden çıkan alevler bölgede ilerlemeye devam etti.

Alevleri söndürme çalışmalarına katılan komutan Mike Wakoski, 40 yıllık meslek hayatı boyunca hiç bu kadar olağandışı koşullar görmediğini ifade etti.

Kaç evin kül olduğu henüz bilinmiyor.

San Bernardino itfaiye şefi Mark Hartwig de birçok ailenin evinin kül olduğunu belirtip "Çok ağır vurdu. Çok hızlı vurdu. Daha önce hiç görmediğimiz bir yoğunlukta vurdu" dedi.

Yangında ölüm ya da yaralanma olmadığı bildirildi ancak kayıplar olacağı ihtimaline karşı kurtarma köpekleri enkazda arama çalışmalarına katıldı.
Yetkililer kaç evin yandığına dair bir açıklama yapmadı ancak yüzlerce evin alevler içinde kaldığı tahmin ediliyor.

Fontana'da tahliye parkında annesi Vi Delgado ile bir kamyonun içinde bekleyen April Christy gözyaşları içinde "Şaka değil, gerçekten yangın tarafından takip ediliyorduk" dedi.

Christy, duman kokusu aldıktan dakikalar sonra çevrelerini alevlerin sardığını söyledi.

Aile, dört köpeklerini yangından kurtarabildi ama barınaktaki dokuz köpek ve üç kediyi kurtarmaya çalıştıklarında vakit olmadığı gerekçesiyle polis tarafından durduruldu.

April Christy alevlerin sarmasıyla önünde takip ettiği bir polis aracı ve arkasında onu izleyen bir diğer polis aracıyla hızla dağ yoluna kaçtığını ve çevresindeki itfaiyecilerin alevleri durdurmaya çalıştığını söyledi.
Haber 93

Fransa’da sel: 16 kişi yaşamını yitirdi
04 Ekim 2015

Fransa’nın güneyindeki Alpes-Maritimes bölgesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde en az 16 kişi yaşamını yitirdi

fransa sel felaketi

Fransa’nın güneyindeki Alpes-Maritimes bölgesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde en az 16 kişi yaşamını yitirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande sel felaketinde 16 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile afet bölgesine giden Hollande yolların birçoğunda durumun halen çok tehlikeli olduğunu belirtti ve herkesi dikkatli olmaya çağırdı.

Alpes-Maritimes bölgesi yetkililerinin verdiği bilgilere göre kurtarma çalışmalarında 500’den fazla kişi görev yaptı.

Kurbanların beşinin Côte-d’Azur’a bağlı Mandelieu-la-Napoule’de otomobillerinin kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiği, üç kişinin ise Cannes yakınlarındaki Vallauris Golfe-Juan’da bir otomobilin içinde ölü bulunduğu kaydedildi. Kurbanların su basmış bir tünelden geçmeye çalıştıkları belirtildi.

Biot’da üç kişi bir huzurevinde hayatını kaybederken, bir kadın Cannes’daki bir park yerinde, Antibes’te bir kişi ise bir kamp yerinde ölü bulundu. Diğer kurbanlar ile ilgili henüz detaylı açıklama yapılmadı.

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki birçok bölgesi için gece saatlerinde fırtına ve sel alarmı verilmişti. Normalde iki ayda kaydedilen yağışın bazı bölgelerde sadece 3 saatte düştüğü belirtiliyor.
Sendika. Org

Kaliforniya yanıyor: 13 bin kişi tahliye edildi
04 Ağustos 2015



“Rocky yangını” adı verilen en büyük yangında şu ana kadar 233 kilometre kareden fazla alan yanmış durumda. Yangın hafta sonu üç kat büyüdü.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yangınlar yüzünden 13 bin kişi tahliye ediliyor. Yetkililer, 9 bin civarında itfaiyecinin dün gün boyu dağlık bölgelerde yangınları kontrol etmeye çabaladığını belirtiyor.

San Francisco’nun kuzeyinde başlayan ve “Rocky yangını” adı verilen en büyük yangında 233 kilometre kareden fazla alan yanmış durumda. Pazartesi günü yangını kontrol altına alma çalışmalarına karşın, alevler bir otoyolun karşı yakasına da atladı.
BBC Los Angeles muhabiri David Willis, Rocky yangınının haftasonu üç kat büyüdüğünü bildiriyor. Yetkililerse yangının yayılma hızının görülmemiş düzeyde olduğunu söylüyor. Esen güçlü rüzgarlar yangının hızla yayılmasına neden olurken bölgede en az 24 ev de yanarak kullanılamaz hale geldi. Alevlerin ilerlediği yolun üzerinde daha yoğun yerleşim yerleri ve 6 binden fazla evbulunuyor. ABD'nin batısında yaklaşık dört yıldır devam eden kuraklık, bölgeyi bitki örtüsünü de yangınlara karşı daha savunmasız hale getirmiş durumda. Bölgede yakın zamanda yağış beklenmiyor.
Evrensel

ABD'de F-16 ile Cessna çarpıştı
7 Tem 2015
ABD'nin Güney Carolina eyaletinde Cessna tipi bir uçakla F-16 savaş uçağı çarpıştı. Kazada, F-16 pilotu kurtuldu. Diğer uçaktakilerin durumu hakkında net bilgi yok.

Cessna tipi özel bir uçakla F-16 savaş uçağının Charleston kentinin kuzeyindeki çarpışmasında, F-16 pilotunun sağ olarak uçaktan atladığı belirlendi. Diğer uçakta bulunanların sağlık durumları henüz belli değil. Uçağın parçalarının düştüğü bölgede en az bir kişi yaralandı.
Kaynak:El Cezire

ABD'de basketbol turnuvasından dönen uçak düştü: 7 Ölü
08 Nisan 2015



ABD'nin Illinois eyaletinde, Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) basketbol turnuvasından dönen bazı antrenör ve sporcuları taşıyan özel uçak düştü. Kazada, uçakta bulanan 7 kişi hayatını kaybetti.

Uçaktaki 7 kişi arasında, llinois State Üniversitesi basketbol koçu Torrey Ward, bazı antrenör ve oyuncuların bulunduğu öğrenildi.
Habertürk

Alman yolcu uçağı Fransa'da düştü: 142 ölü
24 Mart 2015



Alman Germanwings Havayollarına ait Barcelona-Dusseldorf seferi yapan Airbus A320 Fransa'da düştü. Fransa'dan gelen son dakika açıklamasıan göre enkazda uçağın bir kara kutusuna ulaşıldığı bildirilirken yetkililer kaza nedeninin ilk bulgularında terör saldırısı ihtimaline yer vermediklerini belirttiler.

Haber görseliBarcelona’dan kalkan ve Düsseldorf seferini yapan Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı Fransız Alplerinde düştü. Uçakta 144 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu belirtildi. Uçağın yerel saat ile 11.00 de radarlardan kaybolduğu açıklandı. Bölgede uçuş yapan iki helikopterin uçağın enkazını gördüğü duyuruldu. Uçağın Fransa'nın Alpes-de-Hautes-Provence bölgesinde Barcelonette şehrinin yakınlarında düştüğü belirtiliyor. Fransa Sivil Havacılık kurumu tarafından doğruladı. Germanwings havayolu şirketi, Lufthansa Havayolları'na ait.
Cumhuriyet

Meksika Körfezi'nde yüzen petrol
Nihal Kemaloğlu
nihal.kemaloglu@aksam.com.tr

Petrol bağımlısı kapitalist düzen, agresif teknolojisiyle Meksika Körfezi'nin 1.5 km derinliğinde doğaya tosladı.

Doğal kaynakları riskli ve pervasız yöntemlerle ele geçirme yarışındaki tüketici sistem Meksika Körfezi'nde neden olduğu çevresel kirliliği durduramıyor.

19 gün önce Meksika Körfezi'ndeki bir petrol platformun batmasıyla okyanus tabanında açılmış kuyudan, her gün 5 bin litre ham petrol denize karışıyor.

İki haftada 6 milyon litre ham petrol denize yayılırken deniz yüzeyindeki petrol örtüsü de 2O bin kilometre kareye ulaştı.

Denizin 1.5 km derinliğine kuyu açan 'petrol hırsının' güvenlik zafiyetli teknik koşulları yeni yeni sorgulanıyor.

Bilim adamları oluşan aşırı kirliliğin doğal yaşam üzerindeki yıkıcılığının uzun yıllar süreceğini ve 400'den fazla canlı türünün tehdit altında olduğunu bildirdiler..
Petrol'ün denize karışması devam ederken, deniz yüzeyindeki petrol tabakasını temizlemek için yapılan yakma işleminden ortaya çıkan kimyasal gazlar, çevrede başka bir kirliliğin nedeni oluyor.

Denizin derinliklerine çöken petrolün yoğun kısmını çözündürmek amacıyla kullanılan zehirli kimyasalların ise denizdeki eko yaşamı bitireceği konuşuluyor.

İki gündür çelik ve beton karışımı 90 tonluk dev bir baca sızıntı yerine indirilmeye çalışıyor ama işe yarayıp yaramayacağı bilinmiyor.
Petrolle kaplanmış canlı yaşamdaki yıkımın boyutları tahmin edilemezken, olayın ekonomik bilançosu çıkarılmaya başlandı...

Hisseleri piyasalarda 30 milyar düşüş yaşayan BP, 15 milyar doları aşan temizleme maliyetini karşılayacağını açıkladı.

Ama doğanın sınırlarına ulaşmak için, kendi teknolojik sınırlarını şaşıran yaşam yıkıcı kapitalist sistem kendini sorgulamıyor.

Binlerce yıllık ekolojik-sistemin varlığını yok etmenin etik sonuçları değil tazminat maliyetleri ve ekonomiye etkisi tartışılıyor.

ABD İçişleri Bakanı Salazar, BP'in kuyu açma faaliyetleri sırasında çok büyük hatalar yaptığını söyledi.

ABD şimdilik BP'yi suçlasa da ABD'in ulusal yani küresel çıkarları için BP'le kadim dayanışmasını yürütecektir...
Biliyoruz ki üretilebilir petrol rezervlerine erişimde ABD ve küresel petrol şirketleri gözü kara bir dayanışma içinde.
Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD tüketiminin yarısını ithal petrolle karşılıyor, ABD ekonomisinin motoru sanayi sektörünün yaşamsallığı petrole bağlı.

Bu yüzden ulusal güvenlik stratejisi de petrol kaynaklarına ve hatlarına dönük hegemonik/militer politikalardan ibaret..
BP ise, dünyanın ikinci büyük devi ve diğer Amerikalı üç petrol şirketiyle (Exxon, Amaco, Chevron) dünyadaki karbondioksit salınımının yüzde 10'undan sorumlu, bu yüzden son yılllarda 'imaj' ve logo çalışması yaparak kendini yeşil şirket ve çevre dostu olarak sunuyor.
Oysa Irak başta olmak üzere petrol üretiminde kullandığı ucuz yöntemlerin çevre kirliliğini misliyle artırdığı kayıtlarıyla mevcut.
2006 yılında da Alaska'nın Prudhoe Körfezi'ndeki BP'in hasarlı çürük borusundan yayılan petrol kirliliği de ABD ve BP arasında gerginlik yaratmıştı.

Bunun üzerine BP Alaska'daki petrol sahasını kapatma kararı almış ve petrol piyasaları ters yüz olmuştu.

Ama sonra kazanan yine petrol olmuş ve BP üretim sahasına tam kapasitesiyle geri dönmüştü..

Şimdi de yeşil şapkalı Obama ve BP en kısa sürede petrol üretimine başlamanın çaresine bakacaklardır.
http://www.aksam.com.tr/2010/05/08/yazar/17352/nihal_kemaloglu/meksika_korfezi_nde_yuzen_petrol.html

BP'NİN 100 TONLUK TIPASI İŞE YARAMADI
9 Mayıs 2010
Meksika Körfezi'nde deniz dibindeki petrol kuyusunun yol açtığı sızıntıyı durdurmak için son bir umut olarak değerlendirilen çelik ve betondan özel olarak inşa edilen 100 tonluk dev blok işe yaramadı
Deniz tabanına indirilen ve sızıntının olduğu noktaya oturtulan oda şeklindeki içi boş blokla ilgili uzun süredir devam eden çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Buz kütlelerine benzeyen metan kristallerinin, hazırlanan bu odanın iç duvarlarını kapladığı ve bu nedenle sistemin çalışmadığı bildirildi.

Petrol madenciliğinde ilk kez denenen bu yöntemle, petrolün bu odanın içine akması ve bu odaya bağlı bir tüple de su üstünde bulunan tankerlere aktarılması planlanıyordu. Kuyudan günde 757.000 litre petrol deniz suyuna karışıyor. haber10

ABD'de meydana gelen göçükte 6 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yer altında kurtarılmayı bekliyor
06 Nisan 2010
ABD'de bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 21 kişi göçük nedeniyle yer altında mahsur kaldı.

West Virginia'da Masser Energy firmasına ait kömür madenindeki patlamada yaralananlar da olduğu, ancak sayının henüz belli olmadığı kaydedildi.
habertürk

ABD'deki patlamada çok sayıda ölü var
07 Şubat 2010

ABD'de bir elektrik santralinde bu gece meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 50'ye yakın olabileceği hastane kaynaklarınca bildirildi. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Bölgedeki bir hastanenin sözcüsü, AFP muhabirine, Middletown santralinde meydana gelen patlamada ölü sayısının 50'yi bulabileceğini söyledi. Sözcü, santrale çok sayıda ambülans ve sağlık ekibi gönderildiğini belirtti.

CNN, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini de kaydetti.

Polis de Connecticut'taki Hartford kentinin doğusunda bulunan Middletown'da patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu doğruladı.

ABD karkıyameti yaşıyor
07 Şubat 2010

ABD'de başta başkent Washington olmak üzere ülkenin kuzey kesimi karakışa teslim oldu. Kar kalınlığı Washington'da 80 santimetreyi aştı.

En son 1922 yılında ABD'nin başkentinde kar kalınlığı 75 santimetre olarak ölçülmüştü.ABD Başkanı Barack Obama halkı zor kış koşulları nedeniyle uyarırken "Snowmageddon" benzetmesi yaptı. İngilizcede (Armagaddon=Kıyamet Günü) anlamına geliyor. Obama, "Armagaddon" kelimesini "Snowmageddon" kelimesine dönüştürerek kış koşullarının zorluğunu anlatmaya çalıştı. (Snow-kar)

İki gündür aralıksız yağan ve hayatı tam anlamıyla felç eden kar, kent merkezini de kayak alanına çevirdi.

Washington tarihin en büyük kar fırtınasını bekliyor
ABD'nin doğu yakası, son yılların en şiddetli kar fırtınasını yaşıyor, başkent Washington'da ise hayat felç oldu. Washington çevresinde gün içinde etkisini gösteren kar fırtınasının, 1932 yılından bu yana aralık ayı içinde kentin g ördüğü en şiddetli kar fırtınası olabileceğini, kar yağışının da kentte 2003 yılından bu yana en yoğun yağış olmasının beklendiğini belirtiyor. 19.12.2009 WASHINGTON netgazete

Çuvalcı General Petraeus, kanser oldu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General David Petraeus'un prostat kanseri olduğu açıklandı. 56 yaşındaki Amerikalı komutanın radyoterapi gördüğü belirtildi. Petraeus'un sözcüsü Albay Erik O. Gunhus Generalin, çalışma düzenini en az etkileyecek şekilde, 2 ay süreyle tedavi gördüğünü kaydetti. 06.10.2009 WASHINGTON netgazete

ABD'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 4 bini buldu
ABD'de domuz gribinden ölenlerin sayısını bugüne kadar ihtiyatlı olarak 1000 civarında açıklayan Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi (CDC) yetkilileri bu hafta, A/H1N1 virüsünün yol açtığı hastalıktan ölenlerin sayısını daha kesin tesbit etmek için çalıştıklarını belirtti. İlk kez New York Times gazetesi tarafından duyurulan merkezin verdiği rakamlara, domuz gribiyle bağlantılı zatürree ve bakteriyel enfeksiyonlardan ölenlerin dahil olduğu kaydedildi. CDC, ilk kez Nisan ayında görülen A/H1N1 virüsünün yol açtığı hastalığa ABD'de milyonlarca kişinin yakalandığını belirtiyor. 12.11.2009 ATLANTA netgazete

UÇAK KAZASINDA KURTULAN YOK: 50 ÖLÜ
13 Şubat 2009
Amerika'da dün gece meydana gelen uçak kazasında 49 kişi öldü
Görgü tanıklarına göre, New York eyaletinin Buffalo kentine inişe hazırlanan uçak, havaalanına 15 kilometre kala yere çakıldı.

Kazada, uçakta bulunan yolcu ve mürettebat 48 kişiyle yerde iki kişinin öldüğü açıklandı.

ABD'de uçaklar çarpıştı 3 ölü
04 Mayıs 2008
ABD'nin Idaho eyaletinde, küçük bir uçağın iniş yaptığı sırada bir başka uçağa çarpması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Federal Uçuş Dairesi yetkilisi Ian Gregor, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2 kişi taşıyan Cessna 172 tipi uçağın, McCall Belediyesi Havaalanı'na iniş yaptığı sırada, 4 kişi taşıyan, yine aynı tip bir uçağa çarptığını söyledi. Gregor, çarpışmanın hemen ardından her iki uçağın da infilak ettiğini söyledi.

Polis ve yangın söndürme görevlileri, iniş yapan uçağın çarptığı diğer uçağın 52 yaşındaki pilotu ile pilotun 1 ve 6 yaşındaki torunlarının yaşamlarını yitirdiklerini, 2 yaşındaki torunun ise iniş yaparken çarpan uçaktaki yolcular tarafından son anda kurtarıldığını kaydettiler.

McCall Memorial Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan 2 yaşındaki çocuğun durumunun kritik olduğunu belirten hastane yetkilileri, çarpan uçaktaki yolcuların ise tedavi edildikten sonra taburcu edildiklerini bildirdiler
haber7

ABD'de bir yolcu uçağı nehire düştü
15 Ocak 2009
ABD Havayolları'na ait olduğu bildirilen Airbus A320 tipi uçak New York'ta nehre düştü.

Düşmeden önce uçaktan alevler çıkmış! New York'ta düşen uçakta 146 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyor

ABD'nin New York kentinde bir uçak, New Jersey ile Manhattan arasında bulunan Hudson Nehri'ne düştü.
Televizyonların canlı yayında verdikleri görüntülerde, uçağın La Guardia Havaalanı'ndan kalktığı, 146 yolcu ve 5 mürettebat taşıdığı belirtildi.
Televizyonlardaki görüntülerde, denize düşen uçaktan botlarla uçağın içindekilerin kurtarılmaya çalışıldığı bildirildi.
Görgü tanıklarının, uçaktan alevler çıktığını gördüklerini söylediler.
netgazete

Yangın 1200 kişiyi evinden etti
13 Ekim 2008
ABD'nin Los Angeles kenti yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle 1200 kişi evini terk etmek zorunda kaldı.
Yetkililer, kentin kuzeyinde dün çıkan yangında bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 1500 hektarlık alana yayılan yangını söndürmek için 1000 itfaiyecinin seferber edildiğini söylediler.

Alevlerin şiddetli rüzgarlar nedeniyle yayıldığını belirten yetkililer, 5 ev ve 3 karavanın yandığını kaydettiler.

Bölgedeki 2 önemli otoyolun trafiğe kapatıldığı ve okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Los Angeles'ın bağlı olduğu California eyaletinde, geçen yıl orman yangınlarında 8 kişi öldü, 2 bin ev yandı, 640 bin kişi yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.
haber7

Özel uçak iniş yaparken 2 eve çarptı: 5 ölü
30 Mart 2008
İngiltere'de, genellikle özel uçakların iniş yaptığı Biggin Hill Havaalanı'na iniş yapmaya çalışan çift motorlu bir uçak, Kent şehrinde bulunan 2 eve çarptı, 5 kişi öldü
İçinde 5 kişilik uçuş ekibinin bulunduğu Cessna Citation 501 tipi uçağın, çarpmanın etkisi ile meydana gelebilecek zararı en aza indirmek için yerleşim bölgesinde en az evin bulunduğu yere inmeye çalıştığı, çarpma öncesinde ağaçlara yakın geçtiği ve daha sonra 2 eve çarparak durduğu öğrenildi. Görgü tanıkları, çarpma sonrasında gökyüzünün siyah dumanlarla kaplandığını ifade etti. netgazete

Olacak şey değil: Eve uçak girdi: 3 ölü
22 Ağustos 2008
Las Vegas'ta küçük bir uçağın evin içine girmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Federal Havacılık Yönetimi'nden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde bir eve küçük bir uçağın girmesi sonucu meydana gelen kazada 2 hane halkı ve 1 de pilot olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. haber7

Florida'da fay tayfunu 6 ölü
22 Ağustos 2008
ABD'nin güneydoğusundaki Florida eyaletinde 4 gündür etkili olan tropikal Fay tayfununda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Vali Charlie Crist, düzenlediği kısa basın toplantısında, 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, ABD Başkanı George W. Bush, eyalette olağanüstü hal ilan etti.
Tayfuna bağlı şiddetli yağışların neden olduğu seller ve su basmaları yüzünden çok sayıda ev ve ekili alanın da zarar gördüğü belirtiliyor.

ABD'de Kasırga 5 eyalette ölü sayısı 57'yi buldu.
08.02.2008
Amerika Birleşik Devletleri'nde beş eyaleti savaş alanına çeviren hortum ve kasırga felaketinde ölenlerin sayısı 57'ye yükseldi.
Tennessee eyaletinde enkaz altında bulunan 11 aylık bebek, felaketzedeler için umut kaynağı oldu.

Kasırga, Tennesse eyaletinde 32, Arkansas eyaletinde 13, Kentucky'de 7, Alabama'da ise 5 kişinin ölümüne yol açtı.

Saatteki hızı 200 kilometreyi geçen rüzgarlar yüzlerce evi yıkarak, enkazını çevreye savurdu, otomobiller havada uçuştu, çok sayıda yangın çıktı.

Yüzlerce kişinin yaralandığı son yılların en büyük hortum felaketinde, hasar tesbit çalışmaları devam ediyor.

Enkaz altından yeni cesetler çıkacağından kaygı duyuluyor.

Enkaz Altından 11 Aylık Bebek Sağ Çıkarıldı
Bu arada Tennessee eyaletinde bir mucize gerçekleşti. Enkaz altında 11 aylık bebek sağ olarak bulundu.

Kurtarma ekipleri, enkaz yığını arasında dolaşırken, bir oyuncak gördüklerini sandıklarını, ardından kıpırdayınca bunun bir bebek olduğunu anladıklarını söylediler.

Ufak çizikler dışında bebeğin durumu iyi. Annesinin ise cesedi bulundu.

Enkazın dağılmasından, evin nerede olduğu bile anlaşılamadı. Bebeğin hortumda havada uçtuktan sonra, evin 100 metre ilersine düştüğü tahmin ediliyor. TRT

ABD'de uçak düştü: 6 ölü
02 Şubat 2008
ABD'de iki motorlu küçük bir uçak düştü, 6 kişi öldü. C90A tipi uçak sis altında Kuzey Carolina'daki bir havaalanına inmeye çalışırken yere çakıldı.

Yetkililerin verdikleri bilgiye göre, C90A tipi uçak sis altında Kuzey Carolina'daki bir havaalanına inmeye çalışırken yere çakıldı.
Mount Airy havaalanı yakınında iki evin arasındaki yeşillik alana düşerek ikiye bölünen uçaktakilerden sağ kalan olmadığı bildirildi. haber7

TV helikopteri düştü: 2 ölü
13 Ekim 2008
ABD'nin Houston kentinde bir televizyon kanalına ait helikopterin düşmesi sonucu, helikopterdeki 2 kişinin öldüğü bildirildi.
ABC televizyonuna bağlı KTRK, kazada, kentin kuzeyindeki kırsal bölge Montgomery County'de manzarayı çekmeye giden fotoğrafçılarıyla pilotun öldüğünü açıkladı.

Los Angeles'ta zincirleme kaza: 5 ölü
27 Mayıs 2008
ABD'nin Los Angeles kentinin güneyinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında aralarında 2 çocuğun bulunduğu 5 kişinin öldüğü, en az 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis açıklamasında, kavşakta iki ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında araçlardan 3'ünün tamamen yandığı kaydedildi.

Olay yerine gelen 100'den fazla itfaiye görevlisinin yangına müdahalede bulunduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten dedektiflerin olay yerindeki çalışmaları sürdürdüğü için, bölgenin saatlerdir trafiğe kapatıldığı kaydedildi. haber7

ABD'de 'katil arılar' paniği
27 Ekim 2008
ABD'nin Florida eyaletinin güneyindeki bir şehirde arı sürüsü terör estirdi. Arılar 3 köpeği öldürürken, yaşlı bir kadını yaraladı.
Palm Beach şehrinde yaşıyan 70 yaşındaki Nancy Hill, 2 köpeğiyle önceki gün arıların saldırısına uğradı. Arıların soktuğu Hill, yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı, ancak Hill'in köpekleri öldü.

Hırslarını alamayan arılar civardaki 2 köpeğe daha saldırdı. Köpeklerden biri öldü, diğeri yaralandı.

Yetkililer, arıların şehirdeki bir evin cephesine yuva yaptığını ve kovanlarından 22 kilogram petek çıkarıldığını belirtti.

Amerikan uçağında türbülans dehşeti: 30 yaralı
Filipinler'in başkenti Manila'dan Japonya'nın başkenti Tokyo'yo sefere çıkan Amerikan Northwest havayollarına ait bir yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Yetkililer, yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ciddi olduğunu belirtti. Japonya Ulaştırma Bakanlığının bir yetkilisi, Boeing 747-400 tipi yolcu uçağında 408 yolcu ve 14 kişilik mürettebat bulunduğunu kaydetti. 20.02.2009 TOKYO netgazete

NEW YORK'U TAHTAKURULARI İSTİLA ETTİ
19 Şubat 2009
Dünyanın en modern şehirleri arasında yer alan New York'u tahtakuruları istila etti.
Kentin 5 ayrı noktasından gelen şikayetlerin 10 bine ulaştığı ve bu oranın 2007'ye göre yüzde 33,7 artış gösterdiği bildirildi.

Yetkililer, tahtakurularıyla başı dertte olan halkın 311 numaralı yardım hattını aramalarını istedi. Şehir meclisi üyesi Gale Brewer, tahtakurusu istilasının çok büyük bir problem olduğunu, mücadelenin şehir geneline yayılması gerektiğini belirtti.

Sokaklara atılmış yatak, dolap ve diğer eşyaların alınmasıyla salgının evden eve yayıldığını kaydeden yetkililer, vatandaşları 2. el eşya almama konusunda uyardı. Şehir sağlık birimi, tahtakurularının henüz insan sağlığını direkt tehdit edecek bir noktaya ulaşmadığını, fakat bazı apartman ve okullarda böceklere rastlanıldığını belirtti. Tahtakurusu saldırısına uğrayanların kesinlikle hastaneye başvurması gerektiği ifade edilirken bu durumun utandırıcı bir şey olmadığına işaret edildi. Tahtakurusu şikayetleri en çok Brooklyn merkezden geldi. 2007'de 566 olan şikayet, 2008'de bin 132'ye çıktı. Brooklyn'i Manhattan, Bronx ve Queens, Staten Island takip etti.
samanyoluhaber.com

ABD'de 42 eyalette, salmonella virüsünden 388 kişi zehirlendi
08 Ocak 2009
ABD'de 42 eyalette salmonella salgını görüldüğü açıklandı.
Sağlık yetkilileri, salmonella virüsünden zehirlenen toplam 388 kişiden yetmişinin hastanede tedavi altına alındığını ve eylül ayında başlayan salgının kaynağını bulmaya çalıştıklarını söyledi.
Salmonella virüsü en çok kümes hayvanlarının eti ile peynir ve yumurtadan bulaşıyor.
Tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen salmonella bakterisi ağır ishalle kendini gösteriyor ve küçük çocuklarla yaşlılarda ölüme neden olabiliyor. netgazete

NEW YORK KARANLIĞA BÜRÜNDÜ
13 Aralık 2008
ABD'nin kuzeyindeki New York eyaleti karanlığa gömüldü. Eyalette yoğun yağış ve dolu yüzünden 1 milyondan fazla eve elektrik verilemiyor
Elektrik şirketinin bölge temsilcisi Jeff Tilghman, ABD'nin kuzeyinin büyük bir bölümünün sıkıntı içinde olduğunu belirttiği açıklamasında, Massachusetts ve New Hampshire'da afet nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini söyledi.

Tilghman, yağmur ve dolu nedeniyle ağaçların dallarının elektrik tellerinin üzerine düştüğünü, sorunların da buradan kaynaklandığını bildirdi.
haber10

ABD’de Açlık Tehlikesi
07 Mayıs 2009
ABD'de 5 yaş altındaki 3,5 milyon çocuğun, açlık riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

ABD'de açlıkla mücadele eden ve kar amacı gütmeyen Feeding America örgütünün, Tarım Bakanlığının 2005-2007 yılları arasındaki verilerine dayanarak yaptığı araştırma, 11 eyalette 5 yaş altındaki çocukların yüzde 20'sinden fazlasının, aç kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösterdi.

Araştırma, açlık riskinin en yüksek olduğu eyaletin, Louisiana olduğunu ortaya koydu. Bu eyalette çocukların dörtte biri açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Louisiana’yı sırasıyla Kuzey Carolina, Ohio, Kentucky, Texas, New Mexico, Kansas, Güney Carolina, Tennessee, Idaho ve Arkansas'ın izlediği belirtildi.

Bu sonuçların, 5 yaş altındaki çocukların yüzde 17'sinin, doğru beslenmemeleri halinde gelişimle ilgili ve bilişsel sorunlar yaşayabileceği anlamına geldiği kaydedildi.

ABD Tarım Bakanlığına göre, ekonominin geçen yıl sonunda kötüleşmesinden önce, ülkede hanelerin yüzde 11'i, aktif, sağlıklı bir yaşam için gereken gıdadan yoksundu. aktifhaber

ABD'de domuz gribinden ölen çocuk sayısı, 40'ı aştı
04 Eylül 2009
ABD'de domuz gribinin ilk belirlendiği nisan ayından bu yana ülkede bu hastalıktan ölen çocuk sayısının 40'ı geçtiği açıklandı. netgazete

NATOnun 2008de ele geçirdiği bir karakolu korumakla sorumlu olan ABD askerleri, yaşadıkları garip olaylar yüzünden akıllarını kaçırma noktasına geldiler.
30 Aralık 2009
Afganistan’daki Hasan Abad garnizonunun güneydoğusunda kalan “Gözlem Noktası Kayası” adlı karakolun etrafını çeviren siperlerin bir mezarlığın üzerine inşa edildiği ortaya çıktı.

Geniş bir arazinin ortasındaki 20 metre yüksekliğindeki bir tepede bulunan karakolu savunan askerler, uzun bir süreden beri karakolun siperlerinde insan kemiklerine rastlıyor.

Buldukları kemikleri geri gömen askerler, aylardan beri garip sesler duyduklarını ve ışıklar gördüklerini belirtiyorlar. Bulunan kemiklerin büyük olasılıkla Sovyet-Afganistan savaşında hayatını kaybeden Rus askerlere ait oldukları düşünülüyor.

Yerel halk, karakolun bulunduğu arazinin “lanetli” olduğunu söylerken, yaşadıkları sinir bozucu deneyimler yüzünden askerler en kısa zamanda karakoldaki görevlerinin bitmesini istiyor.

Askerlerden 22 yaşındaki Çavuş Josh Brown, geceleri garip ışıklar gördüğünü belirtirken, diğer askerler neredeyse her gece garip sesler duyduklarını söylüyor.

Onbaşı Jacob Lima ise çok daha ürpertici bir olay anlattı: “Bir gece uzaklardan gelen çığlık sesi ile uyandım. Ses güneydeki bir time gönderilen Onbaşı Zolik’e aitti. Bana koruduğu atış noktasına gelmem için yalvarıyordu. Kalkıp yanına gittiğimde, bana Rusçaya benzeyen fısıltılar duyduğunu söyledi. Ardından tüm gece yanında kalmam için yalvardı.”

KARAKOL İLK GÜNDEN BERİ LANETLİ

Bu tür deneyimleri yaşayan sadece ABD’li askerler değil. Karakolu aylar önce savunmuş olan Galli ve İngiliz askerler de garip sesler duyduklarını belirtirken, özellikle sabah 4 sularında gece görüş dürbünleri ile tanımlanamayan ışıklar görüldüğünü bildirdiler.

Bölgede yaşayan halk, lanetli olduğu düşünülen arazinin binlerce yıl boyunca birçok savaşa tanık olduğunu ve karakolun üzerinde bulunduğu kayaya benzeyen yapının çok eski tarihlerden kalan çamur kalelerin kalıntıları olabileceğini belirtti. ana haber

Kül Bulutu Ekonomiye Darbe Vurdu
22 Nisan 2010
İzlanda'daki yanardağ patlaması ile oluşin kül bulutunun özellikle hava yolu şirketlerinde olmak üzere büyük miktarda zarara sebep oldu.
İzlanda’daki yanardağın püskürttüğü kül yüzünden oluşan kül bulutunun havayollarına verdiği zarar 1,7 milyar doları aştı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayollarındaki iptaller nedeniyle, özellikle 17-19 Nisan tarihlerinde günlük zararın 400 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Volkanik kül bulutunun, küresel havacılığın yüzde 29’unu ve 1,2 milyon kişiyi etkilediği belirtiliyor.

Kül bulutunun havayollarına maliyetinin, 11 Eylül’den daha fazla olduğuna da dikkat çekiliyor.

Havayolu sektörü, Avrupa Birliği’nden tazminat talep ediyor.

Geçen yıl 9,4 milyar zarar eden Havayolu sektörünün, bu yıl 2,8 milyar
dolar zarar edeceği tahmin ediliyor. aktifhaber

İtalya'daki depremde ölü sayısı 300'e yaklaştı
İtalya'da L'Aquila ve civar beldelerde meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 281'e yükseldi. Bir cesedin halen teşhis edilemediğini belirten yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının pazar gününe dek süreceğini açıkladı. Akşam saatlerinde Richter ölçeğiyle 2,5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının kaydedildiği bölgede, yarın devlet töreniyle cenazelerin toprağa verileceği sırada havanın yağmurlu olma ihtimalinin güçlü olduğu belirtildi. 09.04.2009 ROMA netgazete

İtalya'daki depremde ölü sayısı 272'ye yükseldi
Üç cesedin kimliğinin halen teşhis edilemediğini belirten İtalyan yetkililer, depremde L'Aquila ve civar beldelerde evsiz kalanların toplam sayısını yaklaşık 28 bin olarak açıkladı. Bu arada, depremde hayatını kaybedenler için cuma günü TSİ 12.00'de devlet töreni eşliğinde Mali Muhafızlar Kışlası'nda düzenlenecek cenaze ayininin Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone tarafından yönetileceği duyuruldu. 09.04.2009 ROMA
netgazete

Ölü Sayısı 150'yi Geçti...
06 Nisan 2009
talya'da meydana gelen depremde ölü sayısının 150'yi geçtiği bildirildi.

İtalyan haber ajansı Ansa, hastane kaynaklarına dayanarak, depremde 150'den fazla kişinin öldüğünü, 1500 kişinin deduyurdu.

Habere göre, dün gece Roma'ya 90 kilometre uzaklıktaki L'Aquila'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaklaşık 70 bin kişinin evsiz kaldığı tahmin ediliyor.

Ansa'nın haberinde, bölgede depremin ardından yaklaşık 200 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtildi. aktifhaber

İtalya'da Bir Deprem Daha
07 Nisan 2009
Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından İtalya'da bir deprem daha meydana geldi.

İtalya'nın L'Aquila kentinde TSİ 20.48'de meydana gelen artçı sarsıntının büyüklüğünün 5,5 olduğu bildirildi.

İtalyan yetkililerin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5,5 olarak açıkladığı sarsıntıyla L'Aquila'da bazı binalar yıkıldı, deprem L'Aquila'ya 90 km. mesafedeki başkent Roma'da da yoğun biçimde hissedildi.

L'Aquila'da dün TSİ 04.30'da meydana gelen depremin büyüklüğü ise İtalyan yetkililer tarafından 5,8 olarak açıklanmıştı.

Portekiz açıklarında da Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Portekiz Meteoroloji Kurumu, depremin Porto Santo adasının 500 km kuzeyinde meydana geldiğini duyurdu.

Depremde ölen ya da yaralanan olmadı. aktifhaber

Haiti`de 4 İspanyol askeri öldü
Haiti`de düşen İspanya`ya ait bir askeri helikopterde bulunan 4 İspanyol askerinin öldüğü bildirildi. aktifhaber

Alman Turistleri Taşıyan Helikopter Rusya'da Düştü
10 Nisan 2010
İçinde turistlerin bulunduğu bir helikopte sabah saatlerinde kaybolduğu ve içindeki 20 kişiden haber alınamadığı bildirildi.

Rus devlet kanalının bildirdiği bir haberde, Rusya'nın Kamçatka yarımadasında, içinde turistlerin de bulunduğu bir helikopterin sabah saatlerinde kaybolduğu ve içindeki 20 civarında kişiden haber alınamadığı belirtiliyor. Arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. aktifhaber

İtalya'da yük treni raydan çıkınca patlama meydana geldi.
30.06.2009
İtalya'da bir yük treninin raydan çıkmasının ardından meydana gelen patlamada 15 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Korkunç olay Toskana bölgesinde meydana geldi.

La Spazia kentinden Pisa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan yük treni Viareggio kasabası istasyonu yakınında raydan çıktı.

Raydan çıkan iki vagonda patlama meydana geldi.

Vagonların parçaları patlamanın etkisiyle istasyon yakınındaki evlere düştü.

Patlamadan sonra demiryolu yakınında birçok ev yandı, iki ev ise tamamen yıkıldı.

Ölü ve yaralıların çoğunun bu evlerdeki kişiler olduğu bildirildi.
trt

ABD’nin Montana eyaletinin Bilings kentinde hortum felaketi yaşandı
2 Haziran 2010
Pazar günü öğleden sonra şehrin ortasından geçen hortum 15 dakikada yüzlerce evi, futbol sahalarını yıktı.

Hortumun en büyük zararı şehrin sanayi bölgesine verdiği açıklanırken, felaketten saatler önce uyarılan halk sığınaklara yerleştirilmişti. Hortumla birlikte gelen güçlü yağışlar bölgede su taşkınlarına da yol açarken, şehirde iletişim ağı çöktü, elektrik bağlantıları kesildi stargazetesi

ABD'de ambulans uçak düştü: 5 ölü
ABD'nin Texas eyaletinde bir ambulans uçağın düşmesi sonucu beş kişi öldü. Federal Havacılık İdaresi yetkilileri, çift motorlu Cessna 421 tipi ambulans uçağın Midland Uluslararası Havalanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra havaalanı yakınındaki açık alana düştüğünü, uçakta bulunan beş kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. netgazete

İşte Meksika Körfezindeki sızıntının korkunç yüzü
05 Temmuz 2010
Meksika Körfezi'ni petrole bulayan ve dünyanın en büyük çevre felaketi olarak adlandırılan kabusun boyutları her geçen gün büyüyor. Zaman gazetesinin haberine göre, BP'ye ait petrol platformunda meydana gelen kaza sonrasında meydana gelen sızıntı şimdiden yüz binlerce hayvanın ölümüne yol açtı. İşte bu çevre felaketini en iyi anlatan ve dünya medyasına pek yansımayan korkunç fotoğraflar... netgazete

BP Felaketinde 5 Kıyamet Senaryosu

Kıyametlerden kıyamet beğenin! fena halde ‘endişeli’ uzmanların teorilerine göre BP’nin petrol felaketi, kıyametvari olaylara sebep olacak. İşte 5 ayrı kıyamet senaryosu:
ABD’nin güneyinde Meksika Körfezinde bir petrol sızıntısı, bölgesel bir çevre felaketi olmaktan daha ne kadar ciddi olabilir ki? Ancak bazı fena halde ‘endişeli’ uzmanların teorilerine göre BP’nin petrol felaketi, kıyametvari olaylara sebep olacak.

Meksika Körfezindeki Bonnie Kasırgasının yaklaşması sebebiyle, çevre felaketiyle mücadele eden ana gemi de Perşembe akşamı bölgeden uzaklaştı. Bu durum son günlerde, sızıntının durmak üzere olduğu iyimserliğini bir parça kırdı. Peki ne zaman ve nasıl durabilir petrol akıntısı? Ne BP’nin ne de resmi yetkililerin kesin bir cevabı yok. Bu da meydanı, çok daha uçuk ve ürkütücü senaryolara bırakıyor.

Bu konuda art arda dile getirilen bazı tüyler ürpertici senaryolar, beterin beteri havasında. Adeta kıyametlerden kıyamet beğenin deniyor. Okyanusa durmaksızın petrol ve gaz fışkırtan kuyunun akıbeti ile ilgili senaryoların bazıları daha bilimsel bazıları ise çok daha fazla ‘’teorik’’. İşte eğer tek biri bile gerçekleşirse, şu anda zaten yeterince büyümüş felaketi, basit bir olaya dönüştürecek 5 kıyamet senaryosu:

1 – Bütün yaşamı yok edecek büyüklükte metan gazı patlaması

Teori, TIME dergisinde yazıldı. Onlarsa ‘’Helium’’ adlı bilim sitesinden almış. Teorinin en önde gelen savunucusu ise Northwestern Üniversitesi biyokimya mühendisi Gregory Ryskin. Teoriye göre, BP, deniz yatağının altında sıkışık haldeki dev metan gazı balonuna delik açtı. 250 milyon yıl önce patlayan metan gazı büyüklüğündeki bu metan gazı balonu, patladığında oluşturacağı dev okyanus dalgaları ve kimyasal fırtınalarla yerküredeki yaşamın yüzde 96’sını bitirebilecek potansiyelde.

2 – Petrol fışkırması 10 yıllarca sürecek ve tüm okyanuslarda hayatı bitirecek

Bu teori Mother Jones dergisinde yayınlandı. Onlar da petrol mühendislerinin ve diğer sektör uzmanlarının forumu olan ‘’The Oil Drum’’ adlı sitedeki Doug R adlı yorumcudan almış. Buna göre, akıntısı durduralamaz bu kuyu günde 150 bin varil petrolü okyanusa on yıllarca akıtacak. Bunun yıllar içinde okyanusları ne hale getireceğini düşünmek bile istemezsiniz. CBS’ten David Phillips de, kuyunun ağzının teorideki gibi daha genişlemesi halinde bunun okyanusa en az 2-3 milyar varil petrol karışması anlamına geleceğini söylüyor.

3 - Zehirli kimyasal yağmurlar geniş bir alanda her canlıyı öldürecek

Hızla felaket bölgesine yaklaşan Bonnie Kasırgası bu teorinin ilk testi olacak. ‘’Infowar.com’’ adlı web sitesi teoriyi gündeme getirdi. BP, denizdeki petrolü seyreltmek için bir tür seyreltici solvent maddesi olan ‘’Corexit 9500’’ adlı kimyasalı bol miktarda Meksika Körfezine serpiyor. Bu madde, kuyudan ve çevreden sızan metan gazıyla birleşerek oldukça zehirli bir forma dönüşmekte. Teoriye göre kasırga bu zehir bulutlarını, Meksika Körfezi çevresinde oldukça geniş bir alana yağmurlarla serperek sözkonusu alan içindeki insan, hayvan ve bitkilerin tamamını zehirleyip öldürecek. The European Union Times gazetesinde yayınlana habere göre Rusya Doğal Kaynaklar Bakanlığı da, zehirli yağmurların Kuzey Amerika’nın yarısında hayatı bitirebileceği uyarısında bulundu. Din adamı Lindsay Williams, araştırmacı gazeteci Wayne Madson, ve ünlü komplo teorisi radyosu Alex Jones, bu felaket senaryosunu Amerikan kamuoyunda en fazla gündeme getirenler…

4 – Bu felaket kelimenin gerçek anlamıyla Kıyametin işaretçisi

Haber Newsweek tarafından yayınlandı. ABD’deki bazı Hıristiyan çevreler, Meksika Körfezindeki felaketi yaklaşan Kıyametin habercisi olduğuna inanmaya başladılar. ABD’de 60 milyon civarında Evanjelik yaşıyor ve PEW Araştırma Merkezinin verilerine göre bunların üçte biri, kıyametin kendi ömürleri içinde kopacağına inanıyor. Milyonlarca Amerikalı BP’nin İncil’de bahsedilen şeytani ‘’Kıyamet ajanı’’ olduğuna inanıyor. Hıristiyan ilahiyatında kıyametin nasıl kopacağını ve insanlığın nasıl biteceğini araştıran yardımcı dal Eskatoloji’den ‘’delillerle’’, Obama’yı ve BP’yi dünyanın sonunu haber veren sinyaller olarak gösteren din adamları bugünlerde çok fazla dinleyici buluyor.

5 – BP’nin, yer kabuğunu gizlice delerek mağmaya ulaşma çabası, yer kabuğunun içe çökmesine neden olacak

Bu teoriye göre ise 4 millik petrol kuyusu delme görüntüsü altında BP aslında 1800 mil derine inerek yer çekirdeğindeki mağma tabakasına ulaşmaya çalışıyor. Böylece bu muazzam kaynaktan elde edeceği jeotermal enerji ile kuşaklar boyunca zenginleşmeyi amaçlıyor. Ancak, yer çekirdeğindeki mağmanın bu şekilde tüketilmesi, yer kabuğunun içe doğru çökmesine yol açacak ve hayatı bitirecek. Teorinin arkasında kendilerine, ‘’Uluslararası Enerji Uzmanları’’ adını veren gizemli bir grup var. aktifhaber

New York'u tahtakurusu bastı, esnaf kepenk kapattı
Amerika'daki Kentucky Üniversitesi ve ABD Ulusal Haşere Kontrol Birliği'nin (NPMA) yaptığı araştırma, tüm dünyada tahtakurusu istilasının arttığını gösterdi. Tahtakurusu istilası, Amerika'nın New York kentinde dünyaca ünlü bazı tekstil mağazalarının kepenk kapatmasına da sebeb oldu. DELAWIT MESFIN-TEZCAN TAŞKIRAN-EMRE USLU 30.07.2010 WASHINGTON netgazete

Kaliforniya'da 5.4 büyüklüğünde deprem
8 Temmuz 2010
LOS ANGELES- ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem Los Angeles'tan San Diego'ya kadar hissedildi.

Yetkililer, depremde ölü ve yaralı bulunmadığını, maddi hasar kaydedilmediğini belirttiler. habertaraf

Atina çevresi yangınlara teslim
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde yer alan Kalamos, Varnavas ve Ano Suli yerleşim birimleri yakınlarında orman yangınları çıktı. Yunan medyası, bölgede hüküm süren 7 şiddetindeki rüzgarlar nedeniyle farklı yönlerde yayılan alevlerin, evlerin çok yakınında olması nedeniyle endişe yarattığını bildird


En son Ekim tarafından Pts Eyl 27, 2010 1:15 am tarihinde değiştirildi, toplam 18 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Prş Mar 26, 2009 12:56 am    Mesaj konusu: ABD'de uçak dü$tü: 17 ölü Alıntıyla Cevap Gönder

11 Eylül Gibi...
20/02/2010
Vergi dairesine kızdı, kamikaze saldırı düzenledi
ABD'nin Teksas eyaletinde vergi dairesine kızan Joseph Stack adlı pilot, kamikaze saldırı düzenledi.

ABD’nin Teksas eyaletinde vergi dairesine öfkelenen adam, önce evini yaktı, sonra da özel uçağıyla vergi dairesinin bulunduğu iş merkezine intihar dalışı yaptı. Çılgın mükellefin çarptığı binada 2 kişi daha öldü
Federal Vergi Dairesi’ne kızan A. Joseph Stack, intikamını ilginç bir intihar saldırısıyla aldı. Stack’ın uçağıyla dalış yaptığı 7 katlı iş merkezinde büyük hasar meydana geldi.
İnternete intikam notu
TEKSAS’ın Austin kentinde, Federal Vergi Dairesine (IRS) kızan yazılım mühendisi Andrew Joseph Stack (53), IRS’den ilginç bir şekilde intikam aldı. Stack, önce internet ortamında intihar notu bıraktı. IRS’yi eleştiren ve “Şiddet tek cevaptır” diyen Stack notunda, “Pekala Büyük Birader
IRS, farklı bir şey deneyelim, intikamımı alayım ve rahat uyuyayım” diye yazdı.
Gökyüzünü duman kapladı
STACK’ın uçağıyla çarptığı binada yangın çıktı siyah duman bulutu gökyüzünü kapladı. 2. ve 3. katların büyük harar gördüğü binada çalışan 190 vergi memuru, uçağın çarpmasının ardından pencerelerden kaçmaya çalıştı. Stack’ın öldüğü sanılırken binada iki kişi hayatını kaybetti. En az
13 kişinin de yaralandığı saldırıda kaybolan bir çalışanın da arandığı bildirildi.

11 EYLÜL GİBİ

ABD İç Gelirler Hizmeti’nin (IRS) Austin’deki binası, “anarşist” saldırının ardından ağır hasar görmüş, çevreyi kaplayan yoğun duman Amerikalılara 11 Eylül’ü hatırlatmıştı. Saldırgan Stack ise internette neredeyse kahraman ilan edildi. Obama Yönetimi’ne karşı çıkmak adına Stack’i sahiplenen Cumhuriyetçiler de var, “İşte Bush yıllarının eseri” diyen Demokratlar da... 11 Eylül saldırısını akıllara getiren olay öncesinde pilotun bir internet sitesinde vergi dairesinden şikayet ettiği ve 'tek çözüm şiddet' ifadelerini kullandığı belirtildi.

CESETLERE KENDİMİ DE EKLEMELİYİM

VERGİ müfettişlerinin beyan usulsüzlüklerini öne sürüp 40 bin dolarına el koyduklarını ve emekliliği için artık elinde tek kuruş kalmadığını öne süren 53 yaşındaki yazılım mühendisi Stack’in intihar mektubunda şu ifadeler dikkat çekiyor:

Ceset sayımı başlamadıkça hiçbir şey değişmeyecek. O sayıma kendi cesedimi eklemezsem, hiçbir şeyin değişmeyeceğinin de farkındayım.

Ne yazık ki bütün hayatım boyunca bunun tersine inandım ama şimdi şiddetin bir cevap olmadığını, tek cevap olduğunu biliyorum.
Pentagon’da yeni 11 Eylül korkusu
A. Joseph Stack, IRS’den gelen vergilerle çılgına döndü. Önce evini ateşe veren adam, daha sonra Piper Cherokee PA-28 tipi tek motorlu uçağıyla IRS binasına saldırıyı gerçekleştirdi. Binanın yakınında FBI bürosu bulunması nedeniyle yeni bir 11 Eylül korkusuna kapılan Pentagon, bölgeye 2 F-16 yönlendirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'ya da olayla ilgili bilgi verildiği açıklandı.

Sivil Havacılık yetkilileri, pilotun uçuş planı bildiriminde bulunmadığıı bilgisini verdi.
haber101

15 Şubat 2010
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki Tren Çarpıştı: 20 Ölü
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki yolcu treninin kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Belçika televizyonu, tren kazasında 20 kişinin öldüğünü duyurdu.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki yolcu treninin kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Kentin güneybatısındaki Buizingen istasyonundaki kazanın sebebi henüz netleşmedi.

Kazanın ardından Brüksel - Paris seferleri durduruldu.
aktifhaber

Anaokulunun üzerine uçak düştü

ABD’nin Kaliforniya kentinde, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın 3 çalışanını taşıyan uçak havalandıktan kısa süre sonra elektrik nakil hattına çarparak yerleşim alanına düştü. Uçağın bir kanadı bir anaokuluna isabet ederken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
PARÇALANAN uçaktan çevreye alevli parçalar yağarken halk canını kurtarmak için kaçıştı. Anaokulundaki 7 kişi de ev alevler içinde kalmadan saniyeler önce kaçmayı başardı. Uçaktakilerin tamamı öldü. Yetkililer kazaya yoğun sisin neden olduğunu düşünüyor.
yeni çağ




ABD'de domuz gribine yol açan H1N1 virüsü bulaşanların sayısı 6 milyona yaklaştı.
ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) yetkilileri, yeni salgının başladığı nisan ayı ortalarından 23 Temmuza kadar olan sürede ülke genelinde virüs bulaşanların sayısının 1,8 milyon ile 5,7 milyon arasında olduğunu tahmin edildiğini, aynı sürede domuz gribi nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısının ise 9 bin ile 21 bin arasında olduğunu söyledi.

CDC tarafından yayımlanan ''Emerging Infectious Diseases'' dergisinin internet sitesinde yer alan makalede, söz konusu rakamların salgınla ilgili tüm gelişmelerin ve ayrıntıların göz önüne alınarak hesaplandığı belirtildi.

haber7

Obama olağanüstü hal ilan etti

25 Ekim 2009, 00:09 Anadolu Haber

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede giderek yayılan domuz gribi salgınına karşı olağanüstü hal ilan etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, olağanüstü halin, ülkedeki sağlık kuruluşlarının, domuz gribi salgınıyla başa çıkma kapasitelerini artırmak için, ihtiyaç duyuldukça bazı standart federal kurallardan muaf tutulmalarına olanak sağladığı bildirildi.

Olağanüstü hal bildirgesini dün gece imzalayan Obama, bildirgedeki açıklamasında, salgının etkisini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için attıkları tüm adımlara rağmen H1N1 virüsünün yayılmayı sürdürdüğüne dikkati çekti.

Bu nedenle, hastalıkla mücadelelerine yardımcı olacak bazı ek önlemler almaya ihtiyaç duyduklarını belirten Obama, Kongre'ye notunda da, olağanüstü halin, domuz gribi vakalarının ülkenin sağlık kaynaklarının kapasitesini sıkıntıya sokabilecek derecede artması durumuna karşı hazırlıklı olmayı hedeflediğini kaydetti.

Olağanüstü hal bildirgesi, sağlık görevlilerinin salgına karşı daha hızlı harekete geçebilmesi amacıyla, ABD Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius'a, gerektiği takdirde federal kuralları ''es geçme'' yetkisi veriyor. Bildirge, bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasını ve hastaların tedavi olanaklarına daha kolay ve hızlı ulaşabilmesini hedefliyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklama da, H1N1 virüsünün, ilk ortaya çıkmasından bu yana ülkede 1000'den fazla kişinin ölümüne, 20 binden fazla kişinin de hastanelik olmasına yol açtığı bildirildi. Açıklamada, virüsün ABD'deki 50 eyaletin 46'sında yaygın olduğu bilgisi de verildi.

ABD'DE DOMUZ GRİBİ BİLANÇOSU: 3 bin 292 ÖLÜ

9 Ekim 2009 22:35
Domuz gribinin 191 ülke ve bölgede en az 4 bin 525 kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, 2 Ekim'den bu yana 417 kişinin daha öldüğü ve domuz gribinden ölenlerin sayısının 4 bin 525'i bulduğu kaydedildi.

DSÖ sözcülerinden Gregory Hartl, hastalığın kuzey yarımkürede, özellikle ABD, Meksika, Kanada'nın kimi bölgeleri, İrlanda, Belçika, Hollanda, İsrail ve Japonya'da yayılmasını sürdürdüğü, güney yarımkürede ise gerilediğini söyledi.

3 bin 292 kişinin öldüğü, 146 bin 16 kişinin hastalandığı Kuzey Amerika'nın, domuz gribinden en çok etkilenen bölge olmaya devam ettiği, Avrupa'da da 59 binden fazla vakanın belirlendiği, en az 193 kişinin hastalıktan öldüğü de açıklandı.
haber10

121 ABD Askerinde Domuz Gribi
09 Ağustos 2009 21:29

Irak'ta, 51 Amerikan askerinin domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

Irak'ta, 51 Amerikan askerinin domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındığı, 71 Amerikan askerinin de virüsle temas ettiklerinden şüphelenildiği açıklandı.

Irak'taki Amerikan ordusundan Albay Michael D. Eisenhauer, 51 askerin domuz gribi teşhisiyle tedavi gördüğünü ve tümüyle iyileştiklerini, hastalığa yakalandığı sanılan 71 askerin ise halen karantina altında tutulduğunu söyledi.

Hastalığa yakalanan ya da yakalandığı düşünülen askerlerin hepsinin tek bir Amerikan üssünden mi oldukları, yoksa Irak genelinde mi görev yaptıkları konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada, Irak Sağlık Bakanlığı, domuz gribine yakalanan Iraklıların sayısının 28'e yükseldiğini, bu vakalar arasında çarşamba günü domuz gribi nedeniyle yaşamını yitiren hastanın da bulunduğunu açıkladı.
aktifhaber

Amerikan savaş gemisi İwo Jima'da 21 denizci domuz gribi oldu

09 Haziran 2009 Amerikan savaş gemisi USS İwo Jima'da 21 H1N1 virüs vakasına rastlandığı bildirildi. netgazete

Milyon dolarlık evler kül oldu! ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangını, ünlülerin evlerinin bulunduğu Santa Barbara kentinde 20 binayı kül etti; 13 bin kişi bölgeden uzaklaştırıldı

08 Mayıs 2009 ABD'nin, yangınların ardı arkası kesilmeyen eyaleti Kaliforniya'da yine alevler yükseldi. Önceki gün nasıl çıktığı anlaşılmayan orman yangını özellikle ünlülerin kenti olarak bilinen Santa Barbara'da etkili oluyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 20 lüks binayı kül eden alevler yüzünden 13 bin kişi bölgeden uzaklaştırıldı. 500 dönüm alanı tahrip eden yangın için Vali Arnold Schwarzenegger olağanüstü durum ilan etti. Bin 300 kişiyle yangına müdahale eden Santa Barbara İtfaiye Şefi "Çok kötü hava şartlarında uğraşıyoruz. Rüzgârın hızı saatte 80 kilometreyi buluyor" dedi.

90 BİN KİŞİ RİSK ALTINDA
Amerikan basını ise ekonomik krizde zor bir dönemden geçen ülkede, yangının tehdit ettiği evlerin en ucuzunun bir milyon dolardan başladığını, alevlerin evlere ve yerleşim yerlerine ulaşması halinde büyük bir maddi kaybın yaşanacağını kaydetti. Evi tehlike altındaki bir kişi "Santa Barbara'da doksan bin kişi oturuyor. Eğer yangın tüm bölgeyi etkilerse büyük felaket olur" dedi.

netgazete

California'yı kül eden yangın

ABD'nin California eyaletinde 5 gün önce çıkan yangın kontrol altına alındı. Santa Barbara kentinde 80 evin yandığı ve 30 bin kişinin evini terk etmesine neden olan yangında tehlike ise henüz geçmedi.

10 Mayıs 2009 09:48

Eyaletin itfaiye yetkilileri, Santa Barbara kentinde 80 evin yandığı ve 30 bin kişinin evini terk etmesine neden olan yangının yüzde 30'unun kontrol altına alındığını, ancak tehlikenin geçmediğini söylediler.

Ekiplerin havadan da yardımcı olduğu yaklaşık 4 bin itfaiyecinin görev yaptığı söndürme çalışmaları sırasında 3'ü ağır olmak üzere 13 itfaiyeci yaralanmıştı.

Nedeni henüz bilinmeyen yangında yaklaşık 4 bin hektarlık alan alevler içinde kalmıştı. Haber7

ABD'de 300 yeni domuz gribi vakası

ABD'de, H1N1 virüsünün yol açtığı yaklaşık 300 yeni domuz gribi vakası tespit edilirken, bu ülkede doğrulanan vaka sayısı 2500'ü aştı.

10 Mayıs 2009 23:12

Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi kurumu, doğrulanan domuz gribi vakasının 44 eyalette 2532'ye çıktığını bildirdi.

Yeni grip türünden 3 kişinin öldüğü ABD'de, dün domuz gribi vakası sayısı 2254 olarak açıklanmıştı.
haber7

ABD'de küçük uçak düştü: 5 ölü
ABD'nin Nevada eyaletinin kuzey kesiminde küçük bir uçak düştü. Uçaktaki 4 erkek ve 1 kadından kurtulan olmadığı belirtildi.

10 Mayıs 2009 08:01

Douglas İlçe Şerif Yardımcısı Jim Halsey, çift motorlu BE95 tipi uçağın kalkıştan 10 dakika sonra Gardnerville şehri yakınlarında düştüğünü açıkladı.
haber7

ABD'de uçak düştü: 17 ölü

ABD'nin Montana eyaletinde havalanına inmeye calışan uçağın düşmesi sonucu 17 kişinin öldüğü bildirildi.23 Mart 2009 01:32

ABD Federal Havacılık İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Kaliforniya eyaletindeki Orville Havaalanı'ndan Buzeman Havaalanı'na giden türbobrop tipi tek motorlu uçağın pilotu, Butte Havaalanı yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle uçuş rotasını değiştirerek Butte'ye yöneldi.

Butte Havalanı'na inişe geçtiği sırada yaklaşık 150 metreden yere çakılan uçak alevler içinde kaldı.

İlk belirlemelere göre, aralarında çocukların da olduğu uçaktaki 17 kişi hayatını kaybetti.

haber7

ABD'de kalkış sırasında pistten çıkıp alev alan yolcu uçağında, 2'si ağır 58 kişi yaralandı

21 Aralık 2008 - Denver-Houston seferini yapan Continental Havayolları'na ait uçağın kalkış sırasında pistten çıkması nedeniyle meydana gelen kazada yaralanan yolcu sayısının 58 olduğu açıklandı.
Colorado eyaleti Uluslararası Denver Havaalanı sözcülüğü, iki yolcunun ağır yaralandığı bildirdi. 107 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın bulunduğu Boeing 737 tipi uçak alev aldı, yolcular tahliye edildi. netgazete

Kaliforniya Yanıyor

16 Kasım 2008 13:48
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde iki gündür devam eden yangın söndürülemiyor. Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger yangın bölgesinde olağanüstü hal ilan etti.
Şu ana kadar yangında yüzlerce ev kül oldu. Güney Kaliforniya'da yüzlerce hektarlık orman alanları da yandı.

Los Angeles'ta kentin kuzey banliyösü Sylmar'ı saran alevleri söndürmek için uğraşan itfaiye ekibinden bir yetkili, halkın "daha da kötüsüne hazır olmasını" istedi. Aynı yetkili, "Kaç evin yandığını tam olarak bilmiyoruz. 600 civarında olmalı..." dedi.

Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger Los Angeles'te olağanüstü hal ilan etti ve alevlerle mücadele amacıyla bölgeye takviye kuvvet gönderileceğini açıkladı.

Neden çıktığı henüz belirlenemeyen ve bin hektardan geniş alanı küle çeviren yangından ötürü 10 binden fazla insan evini barkını terk etmek zorunda kaldı.

Yangında bir kişi ağır şekilde yaralandı.

Hürriyet

330 ev kül oldu, 3 bin 500'ü tehdit altında


17 Kasım 2008 California'nın güney kesiminde devam eden yangınlar, yüzlerce evi kül etti. Bölgede yaşayan binlerce kişi ise tahliye ediliyor.
California'nın güney kesiminde başlayan yangınlar halen kontrol altına alınamadı. İtfaiye ekipleri, 3 bölgede süren yangınları söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yüzlerce evi yok eden yangınlar nedeniyle bölgede yaşayan binlerce insan güvenli yerlere tahliye edildi. Yanan evler arasında ünlülere ait malikaneler de bulunuyor. California Valisi Arnold Schwarzenegger, karavan tarzı evlere büyük zarar veren yangının ardından, bu tip evlerin yapım standartlarının yeniden gözden geçirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi talimatını verdi. Bu arada şiddetli rüzgar, alevlerin yayılmasına neden olduğu için itfaiye ekipleri, yangınlara müdahalede güçlük çekiyor. Los Angeles'in güneyindeki Triangle Complex olarak bilinen bölgede yaşayan 26 bin kişi tahliye edildi. Bölgede bulunan 3 bin 500 bina halen tehdit altında. Şuana kadar aynı bölgedeki 150 evin kül olduğu bildirildi.
Santa Barbara'da ise 180 evin yandığı, burada bulunan Oprah Winfrey gibi ünlü isimlere ait malikanelerin de zarar gördüğü kaydedildi. Öte yandan Schwarzenegger, meydana gelen yangınların ardından 3 gün önce bölgede acil durum ilan etmişti.

netgazete

Florida'da 2 küçük uçak çarpıştı: 2 ölü
06 Mayıs 2009 21:58
ABD'nin güneyinde, Florida eyaletindeki Palm Beach'te 2 küçük uçağın çarpışması sonucu 2 kişinin öldüğü bildirildi. haber7

ABD'de New York ile New Jersey eyaletleri arasındaki Hudson Nehri üzerinde küçük bir uçakla bir helikopter çarpıştı

08 Ağustos 2009 20:50

Amerikan televizyon kanalları, Manhattan bölgesi ile New Jersey'i ayıran Hudson Nehri üzerinde çarpışan küçük uçakla ile helikopterin ikisinin de nehire düştüğünü duyurdu.

Kurtarma ekiplerinin kaza yerine gittiği bildirilirken, kazada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz açıklama yapılmadı.

ABD'de, New York ile New Jersey eyaletleri arasındaki Hudson Nehri üzerinde çarpıştıktan sonra nehre düşen küçük uçakla bir helikopterdeki 9 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, yaptığı açıklamada, Manhattan ile New Jersey'i ayıran Hudson Nehri'ne düşen İtalyan turistleri taşıyan helikopterle küçük uçaktakilerin tamamının öldüğünün sanıldığını bildirdi.

Yetkililerin bu kazada hayatta kalanın olabileceğini düşünmediğini belirten Bloomberg, helikopterde 5 İtalyan turistle bir pilotun, uçakta da 1'i çocuk 3 kişinin bulunduğunu kaydetti.

2'si suda yüzen, 1'i enkaz içinde 3 cesede ulaşıldığı, diğer cesetlerin de enkazlar içinde belirlendiği açıklandı.

haber7

ABD'de Uçak Düştü
10 Mayıs 2009 10:44AB

D'nin Nevada eyaletinin kuzey kesiminde küçük bir uçağın düşmesi sonucu 5 kişinin öldü.

Douglas İlçe Şerif Yardımcısı Jim Halsey, çift motorlu BE95 tipi uçağın kalkıştan 10 dakika sonra Gardnerville şehri yakınlarında düştüğünü açıkladı.
Uçaktaki dört erkek ve bir kadından kurtulan olmadığı belirtildi.

aktifhaber

ABD'de 2 küçük uçak çarpıştı 1 ölü
Diğer DÜNYA haberlerini okumak için tıklayınız...
ABD'nin Arizona eyaletinde 2 küçük uçağın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

10 09 2009 00:56
haber7

ABD'nin güneydoğusunu sel vurdu 7 ölü
22 Eylül 2009 22:51 ABD'nin Georgia eyaletinde 60 yılın en şiddetli yağışları yüzünden meydana gelen sel baskınları nedeniyle 7 kişi öldü.
haber7

United Airlines uçağı tribülansa girdi: 20 yaralı

21 Şubat 2010 ABD'den Japonya'ya giden United Airlines'a ait bir yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu 20 kişinin yaralandığı bildirildi.
Tokyo'daki Narita Uluslararası Havaalanındaki emniyet yetkilisi Tetsuya Shinozuka, Washington-Tokyo seferini yapan Boeing 747 tipi uçağın Alaska üzerinde türbülansa girdiğini söyledi.
Türbülansta 20 kişinin yaralandığını ve bir kişinin bacağının kırıldığı belirtilirken, ayrıntılı bilgi verilmedi. netgazete

Köpekbalığı Fransız turisti öldürdü

Mısır'ın Marsa Alam kentinin güneyinde, Kızıldeniz'de bir Fransız turistin köpekbalığı saldırısında öldüğü bildirildi.

02 Haziran 2009 19:59 haber7

15 Şubat 2010
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki Tren Çarpıştı: 20 Ölü
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki yolcu treninin kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Belçika televizyonu, tren kazasında 20 kişinin öldüğünü duyurdu.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki yolcu treninin kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Kentin güneybatısındaki Buizingen istasyonundaki kazanın sebebi henüz netleşmedi.

Kazanın ardından Brüksel - Paris seferleri durduruldu.
aktifhaber

Avustralya'da yangında ölü sayısı 200'ü geçebilir


10 Şubat 2009 - Avustralya'nın Victoria eyaleti Başbakanı John Brumby, orman yangınlarında ölü sayısının 200'ü geçeceğini söyledi.
Brumby, gazetecilere yaptığı açıklamada, adli doktorların, verilen ölü sayısının dışında 50 cesedin kimliğini daha tespit ettiğini belirtti ve öl ü sayısının 200'ü geçeceğini bildirdi.
Avustralyalı yetkililer, orman yangınlarındaki ölü sayısının 181'e çıktığını açıklamıştı.

netgazete

Yangın felaketinde ölü sayısı 108 oldu

Avustralya'nın güneydoğu bölgelerinde etkili olan ve ülke tarihinde en çok can kaybına yol açan orman yangınlarında ölenlerin sayısı 108'e yükseldi.08 Şubat 2009 22:38


AAP Ajansı'nın bildirdiğine göre emniyet yetkilileri, dünden bu yana ülkenin güneydoğusunu ve özellikle Viktorya eyaletini kasıp kavuran yangınlarda ölenlerin sayısı 108 olarak açıkladı.

Başbakan Kevin Rudd, yangınları ''Viktorya eyaleti halkının başına gelmiş büyük bir felaket'' olarak nitelemişti.

Yangınların etkili olduğu bölgede, hava sıcaklıkları 47 dereceyi buluyor.

Avustralya'da 1983'te Viktorya eyaleti ve ülkenin güneyindeki orman yangınları, 75 kişinin ölümüne yol açmıştı.

haber7

Sızıntının Yeni Görüntüleri Yayınlandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika Körfezi'nde, sızıntı yaşanan petrol kuyusunun daha önce yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı.

Yayına Giriş: 22.05.2010 16:38:18

Petrol platformunda 22 Nisan’da patlama meydana gelmişti.
Görüntülerde, patlamadan 26 saat sonra çıkan yangının halen söndürülmeye çalışıldığı görülüyor.

34 saat sonra ise alevler ile kaplanan petrol platformunun sulara gömülmesi izleniyor.

Petrolün yüzeye çıkarılmasında kullanılan borudaki çatlak da net biçimde görülüyor.

Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarında paltformdan sızan petrol, özellikle çeşitliliği ile bilinen deniz canlıları başta olmak üzere ekolojik ortamı tehdit ediyor.

Amerikalı bazı yetkililer, federal hükümetin yeterince önlem almadığını savunuyor.

Şu ana kadar sızan petrol miktarının 22 milyon litreyi geçtiği belirtiliyor. TRT

30 Mayıs 2010
Obama'nın Yıkıldığı An!

Meksika Körfezi'ndeki Deepwater Horizon petrol platformunda haftalar önce meydana gelen patlamadan sonra kimse bu boyutta bir çevre felaketinin yaşanacağını tahmin etmemişti.

Patlamanın ardından dev platform sulara gömülürken, her gün binlerce varil petrol denize akmaya başladı. Sızıntının durdurulması BP'ye fatura edildi ancak denenen her yöntem başarısızlığa uğradı.

ABD Başkanı Obama, iki gün önce felaketi yerinde görmek için Louisiana kıyılarına gitti. Hafta sonunu ailesiyle birlikte geçirmek için ise Chicago'ya geçen ABD lideri, BP'nin kuyunun tıkanarak ''öldürülmesi'' yönteminin başarısız olduğunun duyurmasının ardından burada açıklamalar yaptı.

Barack Obama, ülkenin en büyük çevre felaketine yol açan petrol sızıntısının durdurulması için uygulanan son yöntemin de başarısızlığa uğramasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Obama, bu haberin, "yürek parçalayıcı olduğunu" ifade etti. Yöntemin uygulanmaya başlandığı sırada iyimser bilgiler aldıklarını belirten Obama, "Sonrasında bunun işe yaramadığı anlaşıldı" dedi.

ntvmsnbc

03 Haziran 2010
Dipten Gelen İtiraf
Meksika Körfezinde 1.5 ay önce başlayan petrol sızıntısı sonrasında BP'den gelen itiraf hiç de iç açıcı değil...

İngiltere’nin dev enerji şirketi BP’nin CEO’su, Meksika Körfezi’nde altı hafta önce yaşanan patlamanın ardından, Macondo Kuyusu’ndan sızan petrolü durdurabilecek ekipmanlara sahip olmadıklarını itiraf etti.

Financial Times gazetesine özel bir röportaj veren CEO Tony Hayward, BP’nin Deepwater Horizon’daki petrol platformundaki patlamanın risklerini azaltmak için başarı ihtimali kanıtlanmasa da etkisi yüksek yollara başvurduklarını açıkladı.

Hayward, “Tartışmasız bir gerçek var ki o da petrol sızıntısını durduracak güçte araç gerece sahip değildik” dedi ve BP’nin derin sularda yaşanacak bir petrol sızıntısına hazır olmadığı yönündeki eleştirileri “tamamen haklı” bulduğunu söyledi.

Analistler, yaşanan felaketin BP’ye temizleme faaliyetleri, tazminatlar, cezalar dahil olmak üzere toplamda 20 milyar dolara mal olacağı tahminini ortaya attı ve şirketin özellikle ABD’deki saygınlığına gelen zararın çok daha büyük olduğunu belirtti.

MOODY'S NOTUNU İNDİRDİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Meksika Körfezi'nde yaşanan petrol sızıntısının etkisini gerekçe göstererek, BP'nin kredi notunu Aa1'den Aa2'ye indirdiğini açıkladı.

Moody's'ten önce ilk olarak diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch de benzer nedenlerden dolayı BP'nin kredi notunu AA+'dan AA'ya indirmişti.
aktifhaber

ABD sahilleri petrolden kararmaya başladı

10 Haziran 2010 ABD'nin Meksika Körfezi'nde British Petrol'ün anlaşmalı olduğu petrol platformunun 20 Nisanda infilak etmesiyle 1500 metre deniz dibinden akmaya başlayan petrolü durdurma çalışmaları sürüyor.
Sahil Güvenlik Amirali Thad William Allen, dev huni sistemiyle yüzeydeki gemiye petrol çekme işleminde bugün günde 2,3 bin ton (yaklaşık 10 bin varil) petrol emme olanağına erişildiğini açıkladı.
Amiral Allen, gelecek hafta bunu günde 4,4 bin tona ulaştırmak istediklerini bildirdi.
Buna rağmen Amerikan hükümetinin hesabına göre, Meksika Körfezi'nde halen günde 1,8 ila 3,9 bin ton petrol denize karışıyor. netgazete

BP'den 20 milyar dolarlık özür

ABD tarihinin en büyük doğa kirliliği için BP özür diledi; Obama, "Önemli bir adım" dedi
17 Haziran 2010


ABD Başkanı Barack Obama, British Petrolium'un Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketinin yol açtığı zararı karşılamak için 20 milyar dolarlık fon ayırmasının, sorunun çözümüne ilişkin önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Obama, bugün Beyaz Saray'da, BP'nin anlaşmalı olduğu petrol platformunun 20 Nisanda infilak etmesiyle bin 500 metre deniz dibinde ham petrol akmaya başlaması ve çok büyük çaplı çevre kirliliğinin meydana gelmesiyle ilgili olarak BP Başkanı Carl-Henric Svanberg ve BP yöneticileriyle dört saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Obama, şirketin, çevre felaketinin mağdurlarına ödeme yapmak üzere 20 milyar dolar ayırmayı kabul ettiğini açıklarken, bunun sorunun çözümüne dair ''önemli bir adım'' olduğunu söyledi.

Fonun idaresini hükümet veya BP'nin değil, bağımsız ve tarafsız üçüncü tarafın yürüteceğini kaydeden Obama, bu fonun yönetimini 11 Eylül mağdurlarının ailelerine yönelik ödemeleri de yürüten isim olan avukat Kenneth Feinberg'in üstleneceğini ve geri çevrilen talepleri karara bağlamak üzere üç üyeli bir kurulun görev yapacağını dile getirdi.

BP'nin bu felakette büyük sorumluluğu bulunduğunu ancak şirketin Meksika Körfezi ve Amerikan halkına karşı sorumluluklarını yerine getirebileceğine inancının tam olduğunu belirten Obama, ayrıca, BP'nin gönüllü olarak, kuyuların geçici olarak kapatılmasından etkilenen çalışanlar için 100 milyon dolarlık fon oluşturmayı kabul ettiğini bildirdi.

BP Başkanı Svanberg de toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan halkından şirketi adına özür diledi.

''Bu zor zamanda gösterdiğiniz sabra teşekkür ederim'' diyen Svanberg, BP Yönetim Kurulunun, şirketin paydaşlarının bu yıl kar payının ödenmesinden feragat edeceklerini söyledi.

Svanberg, olaydan zarar gören çevrelerin taleplerinin adil ve hızlı biçimde ele alınacağının sözünü verdi.

Amerikan hükümetinin hesabına göre, Meksika denizi kuyusundan günde 1,8 ila 3,9 bin ton petrol denize karıştı.

''Yumuşak huylu'' olarak bilinen ABD Başkanı Barack Obama'ya, danışmanlarına ''kapatın şu bela kuyuyu'' dedirten kaza, ABD'nin tarihinde gördüğü en büyük petrol kazası ve doğa kirliliği oldu.

Meksika Körfezi'nde kırk gündür yaşanan felaketin sonucunda ABD çevresinde insan eliyle yapılmış en büyük doğa kirliliği konumunda olan 21 yıl önceki Exxon Valdez petrol tankeri kazası ikinci konuma düştü.

24 Mart 1989'da Alaska eyaleti kıyısına yakın konumda Exxon Valdez tankeri, Prens William Boğazı'nda kayalara çarparak 11 milyon varil petrolü Büyük Okyanus'a dökmüştü. Şimdi Meksika Körfezi'nde olduğu gibi kuşlar, balıklar, çok sayıda deniz canlısı telef olmuştu. habertürk

Günde 100 bin varil ham petrol denize akıyor

WASHINGTON- ABD'nin Meksika Körfezi'nde iki aydır, 1500 metre derindeki kuyudan, yapılan son hesaplamalara göre günde 60 bin değil, 100 bin varil petrolün denize aktığı kaydedildi.

Demokrat Parti Milletvekili Edward Mankey'in British Petrolium şirketinin mühendislerinden aldığı son hesaba göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın tabiriyle "petrol deliği belası" olan, British Petrolium'un (BP) platform kazasından kaynaklanan dev akıntı günde 60 bin değil, 100 bin varil ham petrolü okyanusa ve kıyılara "zerk ediyor" olabilir.

Missouri eyaletinin 80 km açığındaki petrol kazası, bugüne kadar yaşanan en büyük sanayi kazası olma yolunda hızla ilerliyor.

20 Haziran 2010 habertaraf

Raylar 13 Gence Mezar Oldu

Barcelona'da raylardan geçmek isteyen gençlere tren çarptı, 13 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.
25.06.2010

İspanya’da hızlı tren, demiryolunu geçmek isteyen yayalara çarptı. Kazada 13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Barcelona kenti yakınlarındaki kaza, ülkede 2003 yılından bu yana demiryolunda meydana gelen en ölümcül kaza olarak kayıtlara geçti. TRT

Almanya'da şiddetli yağış ve fırtına: 1 ölü
22:00 - Almanya'da Brandenburg eyaletindeki Potsdam kenti yakınlarında ormanda çadır kurarken üzerine ağaç devrilen kişinin öldüğü bildirildi. Eyalette iki evin çatı katının ve bir bungalovun yıldırım düşmesi üzerine yandığı, Cottbus kentinde de caddelerin sular altında kaldığı ya da devrilen ağaçlar nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtildi. 17.07.2010 BERLİN netgazete

Avrupa'da karakış onbinlerce kişiyi mahsur bıraktı
20 ARALIK 2010
[img]http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/assets/images/2010/12/20/101220074313_travellers304.jpg [/img]
Heathrow'da binlerce kişi mahsur kaldı
Son yüzyılın en çetin kışlarından birini yaşayan Avrupa'da hava ve kara ulaşımı olumsuz etkilendi.
İngiltere'de ağır kar yağışı bazı bölgelerde hava sıcaklığını eksi 26 dereceye kadar düşürdü.

Dondurucu soğuklar ve kar yağışı 25 Aralık'taki Noel öncesinde en fazla hava ulaşımını etkiledi.

Londra'daki Heathrow Havaalanında uçuşların neredeyse tamamının iptal edilmesi nedeniyle binlerce yolcu mahsur kaldı.

Terminalde yerlerde uyuyan yolculara battaniye dağıtıldı.

Dünyanın en işlek havaalanlarından Heathrow'a her gün ortalama 1300 uçak inip kalkıyor. Oysa, pazar günü sadece 20 uçak indi ya da kalkabildi.

Yetkililer, bugün de birçok seferin iptal edildiğini, yığılma nedeniyle uçuşların normale dönmesinin günler alabileceğini söylüyorlar.

İngiltere'deki diğer havaalanları bugün açık. Ancak yine birçok sefer iptal edilmiş durumda.

Frankfurt ve Paris'teki Charles de Gaulle havaalanlarında uçuşların yaklaşık yüzde 40'ı iptal edilmiş durumda.

Soğuk hava tren seferlerini de etkiledi.

Diğer Avrupa ülkelerindeki tablo da pek farklı değil.

Avrupa'yı etkilemeye devam eden sert kış koşullarının ulaşıma olumsuz etkisi sürüyor.

Brüksel'deki Zaventem Havaalanı da kapandı.

Heathrow gibi Zaventen Havaalanı'nda da binlerce kişi geceyi terminallerde geçirmek zorunda kaldı.

Frankfurt ve Amsterdam Havalanları'nda da bazı uçuşlar iptal edildi.
Noel tatili dolayısıyla çok sayıda yolcu seyahat ediyor.

Yetkililer yolculara seyahat etmeden önce havayolu şirketleriyle temasa geçmelerini öneriyor.

Buzlanma uyarısı

İngiltere'de meteoroloji yetkilileri, yollardaki buzlanmaya karşı da sürücüleri uyarıyor.

Ülkenin kuzeyinde kimi yerlerde hava sıcaklığının eksi 26 santigrat dereceye kadar düştüğü belirtildi.

İskoçya'da kar kalınlığının 15 ila 20 santimetreyi bulabileceği belirtiliyor.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk ve kar yağışlı havanın bu haftada da etkisini sürdürmesinin beklendiğini duyurdu.

Avrupa'da tren seferleri

Frankfurt ve Paris'teki havaalanlarında da binlerce yolcunun mahsur kaldığı bildiriliyor.

Batı Avrupa'daki tren ulaşımı da hava koşulları nedeniyle sekteye uğradı.

Eurostar da bazı seferleri iptal etti ve son dakikada iptallerin söz konusu olabileceğini bildirdi.

Soğuk ve kar yağışı nedeniyle aynı zamanda İngiltere, Fransa ve Hollanda'daki futbol maçlarının çoğu iptal edildi.

Bosna Hersek'te etkili olan aşırı soğuklardan dolayı Banya Luka kentinde 2 kişi donarak öldü. BBC

Avustralya'da 35 ev kül oldu
Yangın, bölgedeki diğer evleri de tehdit ediyor
06 Şubat 2011

Avustralya'nın batısında kırsal alanda çıkan yangınlarda, yangın bölgesinin sınırında olan Perth kentinde 35 ev kül oldu.

Bugün kent sınırına ulaşan yangın, bölgedeki diğer evleri de tehdit ediyor. Yangında ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Ülkede bir başka kırsal alan yangını da kuzey kesimdeki Swan Valley bölgesinde devam ediyor. habertürk

Florida'yı Köpekbalıkları İstila Etti

Özellikle sörfçülerin tercih ettiği plajlarda yüzen binlerce köpekbalığı, görenleri dehşete düşürüyor.

20.02.2011

Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida’nın Palm Beach bölgesinde, köpekbalığı akını yaşanıyor.
Özellikle sörfçülerin tercih ettiği sahilleri dolduran köpekbalığı sürüsünün uzunluğu, kilometreleri buluyor.

İnsanlar okyanustan uzak durmaları konusunda uyarıldı. TRT

Polonya'da aşırı soğuklar: 30 ölü
24 Şubat 2011
Polonya'yı vuran aşırı soğuklarda bu ay 30 kişinin öldüğü, kış boyunca soğuklardan ölenlerin sayısının 200'ü aştığı bildirildi. haber10

Bomba imha merkezinde patlama
24 Şubat 2011
Meydana gelen patlamada ölen askerlerin sayısının 5 olduğu, 3 askerin de yaralandığı açıklandı.

İspanya'nın başkenti Madrid'in Hoyo de Manzares ilçesindeki askeri bir mayın ve bomba imha merkezinde bu sabah meydana gelen patlamada ölen askerlerin sayısının 5 olduğu, 3 askerin de yaralandığı açıklandı. haber10

Yeni Zelanda'da ölü sayısı 98'e yükseldi
24 Şubat 2011 Perşembe 14:11
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından, ölü sayısı 98'e yükselirken 226 kişiden de haber alınamıyor.
haber10

At arabası nehre devrildi, 4 çocuk öldü

27 Şubat 2011 Amerika'da, iki tekerlekli at arabasının nehre devrilmesi sonucu dört kişi öldü. Kentucky'ye bağlı Dublin yakınlarında meydana gelen olayın ardından nehre düşen at arabasındaki 5 aylık bebek, 5, 7 ve 11 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti netgazete

Kasırga Yıktı Geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Louisiana eyaletinde kasırga felaketi yaşandı. Binlerce kişi evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

Yayına Giriş: 06.03.2011

Louisiana eyaletinin güneybatısı, sadece 15 dakika içinde adeta harabeye döndü.
Özellikle Rayne kasabasını vuran kasırgada, 1 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

100’den fazla ev yerle bir oldu.

Batıya yönelen kasırga, New Orleans’ta da etkili oldu.

Ağaçları yıkan, binaları yerle bir eden felaket, elektrik ve doğalgaz hatlarına da büyük zarar verdi.

Kasırga yüzünden bin 500 kişi evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

Bu tür kasırgalar, Amerika Birleşik Devletleri’nde, özellikle ilkbahar ve yaz başlarında etkili oluyor. TRT

New York'ta kaza: 13 ölü, 21 yaralı
New York'un Bronx bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 13 kişi öldü. Kaza sabah New England Thruway oytoyolunun West Chester County yol ayrımında meydana geldi. Otobüste 33 yolcu olduğu belirtildi. Yaralı yolculardan 6 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 12.03.2011 NEW YORK netgazete

20 bin ABD'li Japonya'dan tahilye ediliyor
17 Mart 2011

Japonya'daki Amerikan askerlerinin ailelerinin oluşturduğu yaklaşık 20.000 kişi, ABD Savunma Bakanlığı tarafından bu ülkeden tahliye ediliyor.

Bakanlık, ilk grubun bugün hava yoluyla ülkeden ayrıldığını duyurdu.

Gönüllü olarak tahliye edilecek aileler, satın alacakları biletlerle bu ülkeden ayrılacakları gibi, ABD ordusunun uçakları da gerekirse tahliye amaçlı seferler yapacak.

ABD'nin Japonya'da 10'dan fazla askeri üs ve tesisi bulunuyor. haber10


Amerikalıları Korkutan Gelişme
18 Mart 2011



Japonya'da başlayan radyonson sızıntısı dünyayı tehdit etmeye devam ediyor...

ABD'nin batı kıyısında, Japonya'nın Fukuşima nükleer santralinden geldiği tahmin edilen çok düşük yoğunlukta radyasyon tespit edildiği bildirildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) merkezinin bulunduğu Viyana'daki diplomatik kaynaklar, radyasyon seviyesinin, insanlara zarar verecek düzeyden çok uzak olduğunu söylediler.

Radyoaktif sızıntının devam ettiği Fukuşima nükleer santralinin bazı reaktörlerinde yakıt çubuklarını soğutma çalışmaları sürüyor.
haber10

Radyasyonlu bulutlar Avrupa'ya ulaşmak üzere
Japonya'daki nükleer sızıntı sonrası dünyaya yayılan radroaktif bulutlar
23 Mart 2011
Japonya'yı vuran deprem ve tsunami felaketinin ardından hasar gören Fukuşima Daiçi nükleer santralinden havaya karışan radyoaktif madde içeren bulutlar Avrupa kıtasında akşam saatlerinde ulaşacak.

Fransa Nükleer Güvenlik Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Japonya'daki deprem ve tsunami felaketi sonrasında hasar gören Fukuşima Daiçi nükleer santralinden havaya karışan radyoaktif maddenin bu akşam önce Fransa'ya ardından da İtalya'nın kuzeyine ulaşacağı bildirildi.

Dünyanın batıdan doğuya doğru dönmesi nedeniyle radyasyon bazlı bulutlar önce Pasifik Okyanusu'nu geçerek Amerika kıtasına ulaşmış ardından Atlas Okyanusu'na kadar gelmişti.

3 NUMARALI REAKTÖRÜNDEN DUMAN YÜKSELİYOR

Japonya'da Fukuşima-Daiçi nükleer santralinin 3 numaralı reaktörünü barındıran binadan siyah duman yükseldiği, çalışanların tahliye edildiği bildirildi.

Tokyo Elektrik İşletmesi'nin sözcüsü, dumanın türbinin bulunduğu binadan mı yoksa reaktörün olduğu bölgeden mi geldiğini bilmediklerini belirtti.

Sözcü, 3 numaralı reaktörün kontrol odasındaki görevlilerin tahliye edildiğini kaydetti.

DALGALAR BAZI BÖLGELERDE 30 METREYE ULAŞMIŞ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri, Japonya'da deprem ve tsunaminin en şiddetli hissedildiği bölgelerde yaptıkları arama-kurtarma faaliyetleri ile radyasyon durumunu değerlendirdi.

AFAD Uzman Yardımcısı Hasan Ersolak, telefonla deprem ve tsunaminin en şiddetli etkisini gösterdiği bölgelerde yaptıkları çalışmalarda 3 cesede ulaştıklarını bildirdi.

Miyagi vilayetine bağlı İşinomoki ilçesine bağlı Ogatsu bucağında arama yaptıklarını kaydeden Ersolak, bölgede felaketin boyutlarının çok şiddetli olduğunu, insanları "çaresiz ve perişan" gördüklerini anlattı.

Ersolak, bölgede onlardan önce Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin arama kurtarma çalışması yaptığını, ancak kendilerinin de aynı bölgede 2 cesede ulaştıklarını kaydetti.

Bölgedeki Ogatsu koyundan, Japon yetkililerinin ifadelerine göre 30 metrelik tsunami dalgaları geldiğini belirten Ersolak, dalgaların iç kesimlere doğru 15 metreye düştüğünü gözlemlediklerini söyledi. habertürk

İsviçre'de Çığ Felaketi
27.03.2011
Velan Dağı'na tırmanan 11 Fransız dağcıdan 4'ü çığ düşmesi sonucu öldü. 1 dağcı kayıp...



İsviçre’de çığ düşmesi sonucu 4 Fransız dağcı öldü, 5’i yaralandı.

3 bin 730 metre yüksekliğindeki Velan Dağı’na tırmanan 11 Fransız dağcıdan 1’i kayıp...

Çığdan kurtulmayı başaran bir dağcının haber vermesiyle yapılan aramalarda, 4 kişinin cesedine ulaşıldı, 5 dağcı yaralı kurtarıldı. TRT

Havada Uçağın Tavanı Delindi

ABD'de içinde 118 yolcu bulunan bir uçağın tavanında, havadayken delik açıldı. Dehşet anları yaşandı.

03.04.2011

ABD’de Phoenix’ten Sacramento’ya giden Southwest Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında korkulu anlar yaşandı.
İçinde 118 yolcu bulunan uçak, Kaliforniya üstündeyken aniden tavanında büyük bir delik açıldı.

Deliğin oluşmasıyla kabin basıncı hızla düştü, oksijen maskeleri devreye girdi.

Tavandaki delikten gökyüzünü gören yolcular büyük bir şok yaşadı.

Düşme tehlikesi atlatan uçak, Phoenix’in 250 km güneybatısındaki Yuma askeri üssüne acil iniş yaptı.

Olayın teknik bir problemden kaynaklandığı açıklandı. TRT

Amerika'da fırtınadan 7 kişi hayatını kaybetti
Amerika'nın güneyinde meydana gelen fırtına 7 kişi hayatını kaybetti. Georgia Eyaleti'nde yaşanan fırtına özellikle eyaletin güneydoğu bölgesinde olan Mississippi Nehri çevresinde etkili olduğu belirtildi. 06.04.2011 NEW YORK netgazete


Amerika'yı Korkutan Ada!

09 Nisan 2011
Pasifik Okyanusu'nda görülen ve ABD'ye doğru ilerlediği tespit edilen "ada", ülkenin kabusu oldu...
Japonya'da 11 Mart'taki 9 büyüklüğündeki depremin ardından meydana gelen tsunami dalgalarının sürüklediği enkaz ve çöpten oluşan yüzen adalar, gemi rotalarında kaosa neden oluyor ve ABD'nin batı kıyılarına doğru ilerliyor.
Yüzen çöp ve enkaz yığınının yaklaşık 113 kilometre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Enkaz yığınının içinde arabalar, traktörler, gemiler, evler var.
Uzmanlar, yüzen tsunami enkazının Hawaii kıyılarına vurmasının iki yıl, batı kıyılarına vurmasının ise üç yılı bulacağını tahmin ediyor. Durumu yakından gözlemleyen, 7. Filo'ya göre, en büyük enkaz 'adası', 60 deniz mili uzunluğunda ve 200 bin metrekarelik yüzey alanını kaplıyor.
aktifhaber

Otobanda Kum Fırtınası Katliamı

Almanya'nın A19 numaralı otobanında bir anda bastıran kum fırtınası nedeniyle onlarca araç birbirine girdi.

Almanya'da ani bastıran kum fırtınası, ülkenin doğusunda büyük bir faciaya yol açtı. A19 numaralı otobanda ilerleyen binlerce araç şoförü, kasırga halindeki kum fırtınası ile bir anda neye uğradığını şaşırdı. Son yılların en büyük kazasına neden olan kum fırtınasında, önünü görmeyen yüzlerce şoför anında kenara çekti, yüzlerce kişi ise kazaları önleyemedi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Mecklenburg Vorpommern Eyaleti'nde bulunan Rostock kentinden geçmekte olan A19 nolu otoyolda kum fırtınası nedeniyle meydana gelen kaza, eyalette şimdiye kadar oluşan en büyük kaza olarak kayıtlara geçti. İlk belirlemelere göre en az 43 araç kaza geçirdi. 10 kişinin ölüp en az 100 kişinin de yaralandığı kazada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralıların arasında durumu çok ağır olan kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

20 ARAÇ YANDI

En az 17 otomobil ile 3 TIR'ın yandığını kazadan önce, kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin 100 metrenin altına düştüğü öğrenildi. Otobanda her iki yöne doğru da kazalar meydana gelince, ilkyardım ekipleri, yaralılara müdahale etmekte zorlandı. Birçok ambulans, itfaiye ve polis aracı olay yerine güçlükle ulaşırken, ağır yaralılar ambulans helikopterlerle çevredeki hastanelere götürüldü. Rostock ve Güstrow kentlerindeki hastanelerde acil durum ilan edildiğini belirten yetkililer, evlerine gitmiş olan doktor ve hemşerilerin göreve geri çağrıldığı bildirildi.

Kumlar adeta bir "duvar" halini aldı

Mecklenburg Vorpommern Eyaleti'nde önceki geceden bu yana şiddetli bir fırtına esiyor. Dün de kazadan önce saatte 112 kilometre hızla esen fırtına, otobanın sağı ve solunda bulunan tarlalarda etkili oldu. Tarlalardan bol miktarda kum ve kil havalandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre bir "duvar" haline gelen kumlar, şoförlerin görüş mesafesini aniden sıfıra indirdi. Araçlar birbirine girdi. Bazı araçlar yanmaya başlarken, kurtarma çalışmaları da yoğun kum nedeniyle güçlükle yapılabildi.
aktifhaber

ABD'de fırtınadan 9 kişi öldü
15 Nisan 2011
ABD'nin orta kesimlerinde etkili olan fırtına, üçü çocuk 9 kişinin ölümüne sebep oldu.
Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde ağaçları köklerinden söken fırtına sebebiyle, enerji nakil hatları da zarar gördü. Ölümlerin çoğunluğuna, geceyarısı evlerin üzerine düşen ağaçların yol açtığı belirtildi.haber10

ABD'de ölü sayısı 21'e yükseldi
17 Nisan 2011
ABD'de etkili olan şiddetli fırtınanın Kuzey Carolina eyaletinde de 4 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmasıyla, ülke genelinde bu doğa olayının yarattığı can kayıpları 21'e yükseldi.

Oklahoma eyaletinde geçen perşembe günü başlayan ardından Arkansas, Mississippi, Alabama ve Georgia'da etkili olan ve can kayıplarına yol açan şiddetli fırtına, Kuzey Carolina'da sellere, doluya neden oldu, binaların ve evlerin çatılarını söküp atacak kadar şiddetini sürdürdü.

Kuzey Carolina kamu güvenliği sözcüsü Julia Jarema, eyalette 62 hortum vakasının kayıtlara geçtiğini de belirtti. haber10

Hortum ve Kasırga Akıncıları ABD'yi Altüst Etti: En Az 220 Ölü, 400 yaralı

28 NİSAN 2011

Amerika Birleşik Devletleri'nin güney eyaletlerini etkileyen güçlü kasırganın bilançosu giderek ağırlaşıyor.

Kasırga, sadece Alabama eyaletinde dün 130'dan fazla kişinin ölümüne neden oldu.



Alabama'nın Tuscaloosa kentini etkisi altına alan hortum, en az 15 kişinin yaşamına mal oldu; yaklaşık 400 kişi yaralandı.
Tuscaloosa Belediye Başkanı Walter Maddox kentte çok büyük tahribat meydana geldiğini bildirdi.
83 bin nüfuslu kentte, daha önce yaşanan kasırgaların üstüne gelen hortumun, ağaçları kökünden söküp sürüklediği, çevreyi çamur tabakalarının kapladığı belirtiliyor.
Alabama Elektrik Şirketi, bölgede en az 335 bin müşteriye elektrik hizmeti veremediklerini açıkladı.
Şirket yetkilisi, kesintilerin Katrina Kasırgası sırasında yaşandığı kadar uzun süreli olabileceğine dikkat çekti.
ABD'nin güney eyaletleri geçen Cuma gününden bu yana kasırgaların etkisi altında.
ABD Ulusal Hava Dairesi, fırtınanın Cuma günü başlamasından bu yana çeşitli bölgelerde 300 kadar kasırga meydana geldiğini duyurdu.
Georgia'dan Tennessee ve Mississippi'ye dek etkili olan kasırgalar, son bir kaç günde, en az 220 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Alabama ile Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri, Tennessee ve Oklahoma eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, Alabama eyaletine federal mali yardım yapıldı.
Bir meteoroloji uzmanı, Tuscaloosa'da dev yıkıma yol açan hortumu "Alabama tarihinde görülenlerin en kötüsü" diye niteledi.
Alabama'da üç nükleer santralin çalışması durduruldu.
Amerikan medyası, dün gece başkent Washington'un hemen dışındaki Maryland'de bulunan Andrews Hava Kuvvetler Üssü yakınlarında bir hortum oluştuğunu haber verdi.
Mevcut fırtınanın Kuzey ve Güney Carolina'yı etkileyeceği, ardından kuzeydoğuya doğru ilerleyeceği tahmin ediliyor. BBC/haber1001

ABD'yi vuran kasırga ve hortumda ölü sayısı 318'e yükseldi
29.04.2011
ABD'nin güneyindeki yedi eyaleti vuran ve 1930'lardan bu yana en çok can kaybına yol açan kasırga ve hortum felaketinde ölü sayısı 318'e yükseldi.
ABD Başkanı Barack Obama, felaketin en çok can kaybına yol açtığı ve 228 kişinin öldüğü Alabama eyaletini ziyaret etti. Felaketin büyük yıkıma yol açtığı 90 bin nüfuslu Tuscaloosa kentinde afetzedelerle görüşen Obama, "Böyle bir yıkım görmedim" dedi.

Uzmanlar, ABD'nin güneyini yerle bir eden tornadoların yol açtığı hasarın sigorta maliyetinin 2 ila 5 milyar doları bulabileceğini belirtti. Zaman

Mississippi Nehri Taştı...
07.05.2011
ABD'de aşırı yağış ülkenin en büyük nehrinin taşmasına yol açtı. Sel tehlikesi nedeniyle binlerce ev tahliye edildi.

Nehirdeki taşkın nedeniyle Missouri’de kara yolları trafiğe kapatıldı.
Memphis kentinde de polis, yaklaşık bin evi kapı kapı dolaşarak boşaltılmasını istedi.

Su seviyesi 1930’lardan bu yana en üst seviyeye ulaşmış durumda... Önümüzdeki günlerde su seviyesinin daha fazla yükseleceği uyarısı yapıldı.

Yetkililer, zaman zaman patlayıcı kullanarak suyun kente doğru akmasını engellemeye çalışıyor. haber10

Almanya'da kuraklık, yangınlar başladı
10 Mayıs 2011
Almanya'da havanın bir süredir kuru ve sıcak olması nedeniyle bazı eyaletlerde orman yangınları çıktı.

Bild gazetesinin haberinde, Aşağı Saksonya, Schleswig-Holstein, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ve Hessen eyaletlerinde, yüzlerce itfaiyecinin aşırı kuraklıktan dolayı ortaya çıkan orman yangınlarına karşı mücadele ettiği belirtildi.

Almanya'nın özellikle kuzeyinde birkaç günden bu yana bazı ormanların ve yeşil alanların yandığı ifade edilen haberde, KRV eyaletinde dün Senne askeri eğitim alanında 20 bin metre karelik bir bölümün yandığı ve yaklaşık 300 itfaiyecinin yangını söndürmeye çalıştığı kaydedildi.

Haberde, Aşağı Saksonya eyaletinde de Hollanda sınırındaki bölgedeki ormanlık alanın kundaklandığının tahmin edildiği ve 20 bin metre karelik bir ormanlık ve çimenlik alanın yok olduğu, Schleswig-Holstein'da bataklık bir alanda çıkan yangın nedeni ile Neumünster ile Bordesholm kentleri arasında tren seferlerinin birkaç saat süre ile aksadığı, bu eyalette Havetoft kenti yakınlarında çıkan yangında 2,5 hektar bataklık alanın yandığı bildirildi.

Hessen kentinde de 20 yerde orman yangınının çıktığı belirtildi.

Kuraklıktan dolayı sadece orman yangını çıkma tehlikesinin olmadığı, çiftçiler için yağmur yağmamasının da bir felaket olduğu, çiftçilerin yüzde 30 oranında hasat kaybı beklediği kaydedildi.

Ren Nehri'nde de su seviyesinin 1,25 metreye düştüğü, bunun 5 Mayıs 1921 tarihinde kaydedilen en düşük su seviyesinin 9 santimetre daha altında olduğu, bu nedenle yük gemilerinin sefer yapamadığı belirtildi.
haber10

Mississippi suları ABD' yi Yutacak!

ABD'deki Mississippi Nehri'nin suları, eriyen kar suları ve sağanak nedeniyle son 70 yılın en yüksek düzeyine ulaşınca, Baton Rouge ve New Orleans kentleri ile çok sayıda petrol rafinerisi ve kimya fabrikası için ortaya çıkan sel tehlikesini önlemek amacıyla, ''taşkın önleme sistemleri'' devreye girdi.

15 Mays 2011
Anadolu Haber

New Orleans kenti için, 2005 yılında büyük bir yıkıma yol açan Katrina Kasırgası'ndan daha tehlikeli olabilecek selin önlenmesi için Morganza bent kapakları yaklaşık 40 yıldır ilk kez açıldı ve suyun bir bölümü başka mecraya yönlendirildi. Kapakların açılmasıyla 40 hektar kuru alan, yarım saat içerisinde 0,3 metre yüksekliğinde suyla doldu.

Yetkililer, Mississippi boyunca sel önleme amacıyla inşa edilmiş tüm sistemleri kullanacaklarını belirtiyor. 1927'de yüzlerce kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de evsiz kalmasına, tarım arazilerinin sular altında kalmasına yol açan selden sonra, nehir boyunca, sel önleme amaçlı set ve bent sistemleri inşa edilmişti. Morganza bent kapaklarının açılmasıyla, nehir üzerindeki sel önleme sisteminin üç aracı, ilk kez aynı sırada devreye girmiş oldu. Bu tedbirler var olan sel tehlikesinin tarihsel önemini gösteriyor.

ABD'nin Joplin kentini kasırga akıncıları vurdu: Kent yerlebir oldu en az 89 ölü var

bu konuda BBC'nin haberi şöyle:


23 MAYIS 2011
ABD'nin Missouri eyaletinde Joplin kentini vuran kasırgada en az 89 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basında çıkan haberde kasırganın kentin kimi yerlerini enkaz haline getirdiği belirtildi.
Missouri valisi Jay Nixon, derhal olağanüstü hal ilan ederken, başka fırtınaların beklenmekte olduğu uyarısını yaptı.
Serbest fotoğrafçılık yapan John Miller, kentteki hasarı "Home Depot yerle bir oldu, Walmart harap oldu. Petrol istasyonları, binalar. Etrafımda görebildiğim her yer ya ağır hasar görmüştü ya da tamamen yıkılmıştı." sözleriyle anlattı.
Görgü tanıkları, Walmart alışveriş merkezinde yüzlerce kişinin mahsur kalmış olabileceğini, bölgeye ambülanslar sevkedildiğini söyledi.
Halk, bir çok yerde hayatta kalanlara ulaşmak için elleriyle enkazı temizlemeye çalışıyor.
Kasırga sırasında kent hastanesi de ağır hasar gördüğünden, hastalar ve çalışanlar tahliye edildi.
Pencerelerin havaya uçtuğu kent hastanesinden 70 kilometre uzaklıkta bir evin bahçesine tıbbi malzemelerin düştüğü belirtiliyor.
Gelen haberlere göre kentte elektrik ve telefon hatları da kullanılamaz hale geldi.
Geçen ay Alabama dahil altı eyaleti etkileyen kasırga ve fırtınalarda en az 350 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD'de kasırga felaketinde ölü sayısı artıyor: En az 116 ölü, 1150 yaralı
24 MAYIS 2011

ABD'nin Missouri eyaletinde Pazar gecesi meydana gelen kasırga felaketinde ölü sayısı 116'ya ulaştı.
Joplin kentinde büyük yıkıma yol açan kasırgada yüzlerce ev yerle bir oldu. Kurtarma ekipleri enkaz altından şimdiye kadar yedi kişiyi kurtardı.

Ancak şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kurtarma ve yardım çalışmaları güçlükle ilerliyor.
Missouri Valisi Jay Nixon, enkaz altındaki felaketzedelere hala ulaşabileceklerini umduklarını söyledi.
Kentteki hastenelerde 1150 yaralının tedavi altına alındığı haber veriliyor.
Olağanüstü hal
Felakette yaklaşık 2000 binanın hasar gördüğü tahmin ediliyor.
Fırtınaların devam etmesi nedeniyle Vali Nixon bölgede olağanüstü hal ilan etti.
BBC

İzlanda'da Grimsvotn yanardağının kül bulutundan binlerce yolcu etkilenebilir

24 MAYIS 2011
İzlanda'da Grimsvotn yanardağından yükselen kül bulutları, İskoçya çevresinde ve İngiltere'nin kuzeyinde kimi uçuşların iptal edilmesine neden oldu.

Yanardağ, pazar günü harekete geçmişti.

Danimarkalı yetkililer de ülkenin kuzeybatısında altı kilometrenin altındaki hava sahasını kapattıklarını söyledi.
Kül bulutları Norveç'e de ulaştı.
İngiltere'de hava seyahati yapmaya hazırlanan binlerce yolcunun uçuşlarının iptal edilmesi tehlikesi bulunuyor.
BA, KLM ve Easyjet şirketleri kimi uçuşlarını askıya aldıklarını açıkladı.
Ancak Ryanair, güvenlik gerekçesiyle Edinburgh, Glasgow ve Aberdeen kentlerine sabah uçuşlarını durdurması yolunda İrlandalı yetkililerden gelen talimatı reddetti.
Kül bulutunun bugün öğleden sonra ilerleyen saatlere dek İngiltere'nin diğer yerlerine ulaşması beklenmiyor.
Grimsvotn yanardağında son 100 yılın en büyük patlamasına tanık olunuyor.
Yetkililer, hava durumu değişken olduğundan patlamalara ilişkin belirsizliklerin sürdüğünü belirtmişti.
Başta kül bulutunun haftasonuna doğru İngiltere'ye varacağı tahmin ediliyordu.
İzlanda üniversitesi jeofizikçilerinden Magnus Tumi Gudmundsson, Grimsvotn yanardağında, geçen yıl harekete geçen Eyjafjallajokull'a kıyasla çok daha büyük ve yoğun patlama görüldüğünü belirtti.
Gudmundsson, rüzgarların geçen sene Eyjafjallajokull'un patladığı zamanla kıyaslandığında güçlü olmadığını söyledi ve küllerin geçen yılkine kıyasla daha kalın taneli olduğunu ve uzak mesafelere uçuşmadan çok daha çabuk yere düştüğünü vurguladı.
Grimsvotn, Avrupa'daki en büyük buzul olan, İzlanda'nın güneydoğusundaki Vatnajokull'un altında bulunuyor.
En son 2004 yılında patladığında, Atlantik ötesi uçuşların güzergahı değiştirilmiş, ancak hiçbir havaalanının kapatılmasına gerek kalmamıştı.
Uçuş iptalleri
Bundan bir sene önce, yine İzlanda'daki Eyjafjallajokull yanardağından dağılan kül bulutu, Avrupa çapında dev aksamalara sebep olmuştu.
Kül bulutları, Avrupa hava trafiğinde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük aksamaya yol açmıştı.
Geçen yıl Nisan'da başlayan ve günlerce süren uçuş iptalleri 10 milyon yolcuyu etkilerken, sorunun ekonomik bilançosu iki milyar doları bulmuştu.
Ancak karar, bazı havayolu şirketi yöneticilerince eleştirilmiş; kaldırılması için baskı yapılmıştı. BBC

ABD'deki Hortumda 232 Kişi Kayboldu
27.05.2011
Amerika Birleşik Devletleri'nde Missouri eyaletinin Joplin kasabası, 4 gün önce kasabayı yerle bir eden hortumun ardından kayıplarını arıyor.



Kasabada yaşayan 232 kişiye hala ulaşılamadı, hortumda en az 125 kişinin de öldüğü belirtiliyor.

Arama ve kurtarma timleri yıkılan binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Missouri eyaletinde pazar günü meydana gelen hortumda, 9 buçuk kilometre uzunluğunda ve 1 kilometre genişliğindeki bölgede taş taş üstünde kalmamış, 2 bin ev yıkılmıştı.

Felaketin, Amerika’da 64 yıl içinde meydana gelen en ölümcül hortum olduğu bildirildi. TRT

E.koli ile mücadele için kan bağışı çağrısı
3 HAZİRAN 2011

Almanya'da ölümcül E.koli virüsünün etkilediği kişi sayısının 1500'ü geçmesiyle, klinikler kan bağışı çağrısı yaptı.
Ülkedeki sağlık görevlileri, son iki gün içerisinde neredeyse 200 yeni vaka yaşandığını açıkladı.

Hastaların yaklaşık dörtte biri, E.koli virüsü ile bağlantılı olarak böbrek rahatsızlıkları yaşıyor.
Sağlık Bakanlığı adına açıklama yapan sözcü, salgının kaynağının hala tespit edilemediğini söyledi ve çiğ sebze tüketimine karşı halkı uyardı.
Kan değişimi
Tüm Avrupa'yı etkileyen salgın, Almanya'nın kuzey bölgesinde yoğunlaşıyor.
Ağır vakalarda, doktorlar hastaların kanını değiştiriyor.
Hamburg kan bağışı servisinin başı olan Lutz Schmidt, "Kan ve plazmaya ihtiyacımız var. Stokları yenilememiz lazım" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü, Almanya'da ölümcül zehirlenmelere neden olan salgına E.koli virüsünün daha önce bilinmeyen bir türünün yol açtığını açıkladı.
BBC

Ölümcül Virüs Okyanus Ötesinde!
Öldüren salatalık bakterisi okyanus ötesine ulaştı
04 Haziran 2011
Anadolu Haber

Dünya Sağlık Örgütü, Almanya’da patlak veren ‘salatalık bakterisi’ EHEC’in mutasyona uğramış virüs olduğunu açıkladı. 12 ülkede 1600 kişide rastlanan ve 18 kişinin ölümüne neden olan virüsü okyanusu geçerek Amerika’ya taşınınca panik arttı.

İki haftadır Almanya başta olmak üzere İngiltere, Danimarka ve İsviçre’yi etkisi altına alan salatalık virüsü bilim dünyasını şaşkına çevirdi. İspanya’dan ithal edilen salatalık ve sebzelerde bulunan bakteriyi inceleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), “Tespit edilen bakteri mutasyona uğramış daha tehlikeli ve diğerlerine göre daha bulaşıcı” açıklamasını yaptı. Bakterinin ‘tamamen yeni’ olduğunu belirten bilim adamları, antibiyotiklerin hastalığa çaresiz kaldığı belirtildi.

Almanya’nın Hamburg kentini ziyaret eden iki Amerikalı turistin de hastalığa yakalandığı ve bu kişilerin tedaviye alındığı açıklandı. DSÖ, yakın temasla kişiden kişiye geçen hastalığa yakalanmamak için hijyene önem verilmesi gerektiğini belirtti. Kan dolaşımını ve böbrekleri etkileyen hastalığın yayılmasının ardından Rusya önceki gün Avrupa’dan sebze alımını durdurduğunu açıklamıştı. Hastalık yüzünden ölen sayısının 18’e çıktığı , 1600 kişinin de hasta olduğu bildirildi.

ABD'de Felaketin Eşiğinden Dönüldü
28.06.2011
Nebraska eyaletinde bulunan bir nükleer santralın yakınındaki nehir taştı. Santral sular altında kaldı...



Amerika Birleşik Devletleri’nin Nebraska eyaletinde etkili olan aşırı yağış, nükleer felaket tehdidini de beraberinde getirdi.

Eyalette bulunan Fort Calhoun Nükleer Santrali’nde tehlikenin eşiğinden dönüldü.

Sel ve taşkınlara karşı tesisi korumak için kurulan bariyer, aşırı yağışa dayanamayarak çöktü. Bariyerin yıkılmasıyla nükleer tesisin büyük kısmı su altında kaldı.Tesisin bakım çalışmaları nedeniyle Nisan ayından bu yana kapalı olması faciayı önledi.

Yetkililer bu yüzden santralde tehlikeli bir durum olmadığını açıkladı.Su seviyesinin daha fazla yükselmesinin de beklenmediği belirtildi.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nin başka bir eyaleti Kuzey Dakota’da etkili olan aşırı yağış yüzünden, son 130 yılın en yüksek seviyesine çıkan Souris Nehri normale dönmeye başladı.

Sel ve nehir suyunun kapladığı Minot kentinde de durum normale dönüyor.

4 bin civarında evin su altında kaldığı kentte, yaklaşık 10 bin kişi tahliye edilmiş durumda. TRT

Alevler Nükleer Tesise Çok Yakın!
29.06.2011
ABD'nin güneyinde Los Alamos yakınlarındaki nükleer santralin çevresini alevler sardı. Nükleer santral boşaltıldı.



Amerika Birleşik Devletleri’nin güneyinde yangınlar etkili oluyor.

Kuzeyde, nükleer santralin etrafı sel sularıyla çevrilirken güneydeki Los Alamos kenti yakınlarındaki nükleer santralin çevresini ise alevler sardı.

Pazar günü çıktığı belirtilen yangının 250 bin kilometrekarelik bir alandaki çam ormanını yaktığı belirtiliyor.

Yangın dolayısıyla 10 bin kişinin yaşadığı Los Alamos kasabası ile 12 bin kadar kişinin çalıştığı nükleer santral boşaltıldı.

Alevler Henüz Binalara Ulaşmadı
İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirildiği yer olan nükleer tesiste, 2 bin kadar bina bulunduğu ve yangının henüz hiçbirine ulaşmadığı haber veriliyor.

Tesis, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen nükleer santrallerinden biri olarak faaliyet gösteriyordu. TRT


Hollywood filmi gibi
06.07.2011

Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinde dün gece ortaya çıkan ve 80 kilometelik bir alanda etkili olan kum fırtınası ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Hızı, saatte 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, uçuşlar ertelendi ve 8 bin kişi elektriksiz kaldı.

Şehrin bazı yerlerinde küçük çaplı yangınların çıktığı fakat itfaiyenin bu yangınları kısa sürede söndürdüğü bilgisi alındı.
Sabah

ABD'de sıcak hava dalgası: 13 kişi öldü

20 TEMMUZ 2011

Amerika Birleşik Devletleri'nde sıcak hava dalgası ve nem ülkenin orta
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr Ağu 14, 2011 8:21 pm    Mesaj konusu: Çelikten Sahne Seyircilerin Üstüne Düştü Alıntıyla Cevap Gönder

Kasırga Akıncıları, Kötülük İmparatorluğu'nun Kalbine Doğru Hızla İlerliyor: 6 Eyalette Olağanüstü Durum İlan Edildi
26 AĞUSTOS 2011



Bu konuda BBC'nin haberi şöyle:

Atlantik mevsiminin ilk kasırgası olan ve halen üçüncü kategori olarak sınıflandırılan Irene kasırgası, saatte 185 km. hızla ilerliyor ve gün boyunca "bir ölçüde kuvvetlenmesi" bekleniyor.
Kuzey Carolina, Maryland, Virginia, Delaware, New Jersey ve New York'da olağanüstü durum ilan edilirken, Delaware, Maryland, New Jersey ve Cumartesi öğleden sonra Irene kasırgasının etkisi altına girmesi beklenen Kuzey Carolina eyaletlerinin bazı bölgelerinde zorunlu tahliyelere gidiliyor.

Bu eyaletlerde olağanüstü durum ilan edilmesi, eyaletlerle ABD federal felaket dairesi yetkilieri arasında daha yakın bir işbirliği yapılabilmesine olanak sağlıyor.
New York Valisi Andrew Cuomo, "Bu olağanüstü durumda, Irene kasırgasının yol açabileceği her türlü hal için her düzeyde devlet kurumunu harekete geçiriyorum." dedi.
Tropik fırtınadan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda gözlem altında bulunan başkent Washington'da, Martin Luther King Jr için yakınlarda açılan anıtta Pazar günü yapılması planlanan ithaf töreni Eylül ayına ertelendi. Törene Başkan Barack Obama'nın da katılması bekleniyordu.
Halen Bahama Adaları'nı terketmekte olan Irene kasırgası Karayipler'de büyük tahribat yarattı. Irene kasırgası geçtiğimiz saatlerde Kuzey Carolina'daki Cape Hatteras'ın 900 km. kadar güneybatısında seyrediyordu.
Meteoroloji uzmanları Irene'in bugün biraz kuvvetleneceğini; daha sonra ABD'nin doğu kıyıları boyunca kuzeye doğru ilerlerken zayıflayacağını, ama Pazar günü hala güçlü sayılan ikinci kategoride bir fırtına olacağını tahmin ediyorlar.
Amerikan yetkilileri Kuzey Carolina'dan Chesapeake Körfezi'ne ve Maryland'ın doğu kıyısına kadar olan şeritte, denizde kopacak tehlikeli fırtınalara, yüksek dalgalara, büyük gelgitlere ve akıntılara karşı uyarıda bulunuyorlar.
Genelde kasırgalara alışık olmayan New Jersey, New York ve Long Island'ın da Irene kasırgasından etkilenmesi bekleniyor.
Amerikan demiryolları Amtrak, Washington'un güneyinde, doğu kıyısındaki tren seferleri iptal etti; havayolları da hafta sonunda hava ulaşımında geniş çaplı aksamalar olacağını tahmin ediyorlar.

ABD VE HAVA HAREKATI
Prof. Dr. Nurullah AYDIN
29.08.2011

ABD; Afganistan’ı, Irak’ı, Pakistan’ı, Libya’ı, Somali’yi, Sudan’ı bombalıyor, hergün onlarca insan öldürüyor. Kentleri yakıp yıkıyor, altını üstüne getiriyor.

Son olarak Libya ya yönelik hava saldırılarında Libya kentleri harabeye dönmüş durumda.

Peki ama ABD’yi kim bombalıyor dersiniz. Kiminiz Doğa diyor kiminiz Allah diyor. Zorba katil, vahşi ABD uçaklarına karşın, çaresiz insanların intikamı hava harekatı ile alınıyor.

Bakın işte kasırga, ABD’de alarma neden olmuş.

Ne kadar da birbirine benziyor değil mi?
ABD uçaklarından kaçışan insanlar, hava ve deniz kasırgasından kaçışan Amerikalılar.

Karayipleri etkisi altına alan Irene Kasırgası, Washington, Philadelphia ve New York gibi kentlerini etkisi altına almış.

65 milyon insanın yaşamını etkileyecek kasırga için 8 eyalette olağanüstü hâl ilan edilmiş. Ülkenin doğu sahillerinde toplam 2.3 milyon kişiye, evleri tahliye edin, çağrısı yapılmış.

Irene, saatte 128 ile 136 km hızla esen rüzgarlarla ABD’de ilerlemeye devam ederken, ABD emrine girmeyen ülkeleri, sesten hızlı uçaklarla bombalıyor.

Sekiz milyon nüfusuyla ABD'nin en kalabalık kenti olan New York sokaklarında in cin top oynuyor. Kent aralıksız 12 saat boyunca yağmura maruz kalmış. Binlerce ev ve işyerinin önüne kum torbalarıyla duvar örülmüş. Toplam 4 milyon hane elektriksiz kalmış.

ABD'nin tarihindeki en büyük tahliye operasyonuna dönüşen kasırga paniğinde, inatla evlerini terk etmek istemeyen yerleşimciler, yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor.

New York’ta onbinlerce insan, kasırganın izleyeceği güzergahtan kaçmak için yollara dökülmüş. New York’un ardından, Boston, New Jersey, Philadelphia ve Baltimore’da çökme olabileceği korkusuyla metro sistemi durdurulmuş.

New York’ta kalan milyonlarca kişi gıda, su ve ilaç stoklamış. Irene, ABD’ye 12 milyar dolara mal olacakmış.

Kanada kıyılarında tropikal fırtına uyarısı yapılırken, Virginia ve Kuzey Carolina’da çok sayıda hortum görülmüş.

New Jersey’de ise büyük bir kaçış başlamış durumda. Bir milyondan fazla insanın New England ve Carolinas (Kuzey ve Güney Carolina) bölgelerinden gelen insanlarla yüksek bölgelere kaçmış.

Manhattan’da caddelere binlerce kum torbası koyulmuş. New York Şehri’ni vuran ilk büyük fırtınanın 1821’de yaşandığı sanılıyor. 117 yıl sonra 1938’de şehri vuran 3. kategorideki fırtınada onlarca kişinin ölümüne yol açmış.

ABD’li moda tasarımcısı Ralph Lauren, ünlü yönetmen Steven Spielberg gibi bazı ünlüler helikopterleriyle New York City’den kaçmış.

Yani; ABD’de kasırganın etkisiyle, çeşitli kaynaklar tarafından sayıları bir milyonun üzerinde olduğu iddia edilen ev elektriksiz, yüzlerce ev ise su altında kalmış veya yıkılmış.
Amerikalılar, evlerde mahsur kalma ihtimaline karşı çılgınlar gibi yiyecek stokluyor.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyormuş. Kimse ABD hava saldırılarından ölü sayısından endişe etmiyor ama tuzu kuru Amerikalıların ölmesinden endişe ediyor.

Peki ABD bombardımanından viraneye dönen kentler ne oluyor?

Soran sorgulayan var mı? Hani nerde Müslümanlar? Kabe yerine Washington’u kıble haline getiren, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olan işbirlikçi Müslümanlar neyle meşgul dersiniz? ABD adına kardeşlerini öldürmek, yaşadıkları şehirleri yerle bir etmekle meşgul.

ABD’nin, fasıkların, münafıkların peşinde giden saf ve temiz Müslümanlar ne diyor acaba!

Günün Sözü: Kötülük yapan, kötülüğünün karşılığını görür.
ordu millet

Irene'in bilançosu 20 milyar dolar
31 Ağustos 2011

Irene Yıktı Geçti

ABD, Irene kasırgasının ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Ölü sayısı 43'e çıktı. Kasırga, Karaibler'de 5, Kanada'da da 1 kişinin ölümüne yol açtı.

Amerika'nın kuzey doğu eyaletlerini etkileyen Irene kasırgası, saatte 140 kilometre olan hızını azaltarak, tropikal fırtınaya dönüştü.

Kasırganın yol açtığı seller yüzünden, binlerce kişi hala kurtarılmayı bekliyor. Enkaz altından yeni cesetler çıkmasından kaygı duyuluyor.

Son 80 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Vermont eyaletinde 200'den fazla karayolunun sel altında kaldığı, bazı yerleşim merkezlerinin haritadan silindiği bildirildi.

New Jersey ve çevresinde okullar sığınma merkezi haline dönüştürüldü.

Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde milyonlarca kişiye elektrik verilemiyor. Ülkede yüzbinlerce ev, kasırgadan hasar görmüş durumda.

Irene kasırgasının, Amerikan ekonomisinde 20 milyar dolarlık zarara yol açtığı hesaplanıyor. TRT

Çelikten Sahne Seyircilerin Üstüne Düştü
14 Ağustos 2011


ABD’nin Indiana eyaletinde düzenlenen Indiana Eyalet Fuarı’nda Sugarland adlı bir grubun konser vereceği çelikten sahnenin, konser öncesi çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Olay, bir yetkilinin şiddetli fırtınadan dolayı konsere gelenlere bir fırtına halinde ne yapmaları gerektiğini söyledikten birkaç dakika sonra gerçekleşti.
Sahnenin çökmesi sonucu biri çocuk 40 kişi de yaralanırken, yaralananların büyük kısmının sahnenin yanındaki VIP kısmında oturanlar olduğu belirtildi.
Eyalet Polisi’nden Dave Bursten, yaralı sayısının daha da fazla olabileceği bilgisini verdi.
Olayın ardından fuarda bugün gerçekleştirilecek tüm etkinlikler iptal edildi. 21 Ağustos’a kadar sürecek olan fuara, kazada ölenlerin anısında yeniden başlanacağı belirtildi.
Kazadan önce fuar yetkililerin ve acil servis uzmanlarının, bir fırtına yaklaşmak üzere olduğu için hava durumunu yakından izledikleri, ancak fırtınanın tahmin edilenden 15 dakika önce vurduğu kaydedildi.
Yetkililer, kaza olduğu sırada zaten fırtına için hazırlıkların yapılmakta olduğu; ancak güçlü rüzgarın sahneyi devirdiğini anlattı. TRT

ABD'de Dev Hortum Korkuttu
19 Ağustos 2011

ABD, bir kez daha hortum dehşetini yaşadı. Kuzey Carolina eyaletinde hortum paniğe yol açtı.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinde plaja gidenler gözlerine inanamadı. Dev su kütlesi havalanarak, bir anda bir buçuk kilometre yüksekliğinde hortuma dönüştü.
Eşyalarını panik içinde toplayan halk, iç kesimlere kaçtı. Kıyıda önüne gelen plaj şemsiyelerini, tabelaları yutan hortum, 400 metre kadar da içeri girdi.
Yetkililer, şans eseri hortumun önemli bir hasara yol açmadığını bildirdi.
TRT

Kanada'nın Kutup Bölgesinde Uçak Düştü: 12 Ölü
21 Ağustos 2011
Kanada’nın kuzey kutbu yakınındaki bölgede Boeing 737-200 tipi bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 12 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Kanada’nın kuzey kutbu yakınındaki bölgede Boeing 737-200 tipi bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 12 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yeri yakınındaki Resolute Bay adlı köyün sakinleri ve yakındaki bir askeri üste bulunan askerler kaza yerine gelerek yaralıları kurtarmaya çalıştı.

6560 sefer numaraları First Air Havayollarına ait uçağın Yellowknife’tan kalktığı ve Resolute Bay üzerinden Ellesmere adasındaki Gris Fiord’a gitmekte olduğu belirtildi.

Uçakta 4’ü mürettebat 15 kişi bulunduğu ve kazada yaralı kurtulan 2 yetişkin ile bir çocuğun Iqaluit Hastanesi’ne götürüldüğü bildirildi. Yaralılardan birinin durumunun ise ağır olduğu aktarıldı. aktifhaber

Partiye yıldırım düştü!

İngiliz iş adamı Sir Richard Branson’ın (60) Karayipler’de bulunan özel adasındaki evinde verdiği parti sırasında eve yıldırım düştü.
23 Ağustos 2011
Düşen yıldırımın ardından çıkan yangında 8 yatak odalı ev harabeye dönerken, o sırada evde bulunan 20 kadar konuk tahliye edildi. Konuklar arasında Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet da bulunuyordu. Branson’ın yangın çıktığı sırada 90 metre ilerideki başka bir evde ailesiyle beraber olduğu belirtildi. Branson’un sahibi olduğu Virgin şirketinden bir sözcü sabaha karşı çıkan yangının evde ne kadar tahribat yarattığının henüz bilinmediğini, o sırada evde bulunan kimsenin yangından zarar görmediğini açıkladı. Milliyet

ABD İki kere salllandı: 5.3-5.8

Bu konuda habertürk'ün haberi şöyle:

ABD'de "bomba etkisi" yaratan deprem: Pentagon binası boşaltıldı...
23 Ağustos 2011

ABD'nin Virgina eyaletinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, başkent Washington'da da hissedilen depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladı.

Virginia eyaletinde meydana gelen ve merkez üssü Charlottesville ile Richmond arasındaki bölge olduğu açıklanan depremin, Washington'un yanı sıra New York'ta Times Meydanı'ndan Aşağı Mahhattan'a kadar hissedildiği belirtildi.

Depremden sonra Pentagon ve Capitol binasının boşaltıldığı bildirildi.

BOMBA KORKUSU
ABD'nin Virgina eyaletinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, Amerikalılarda "bomba" korkusu yarattı.

Mesai saati sırasında meydana gelen depremin hemen ardından iş yerlerini boşaltan başkentliler, soluğu cadde ve parklarda aldı. Özellikle iş yerlerinin ağırlıklı olduğu Virginia'da caddeler bekleyen insanlarla doluştu.

Amerikalıların birçoğu, depremin yarattığı şok etkisiyle uzun süre işine dönmek veya evine girmek istemezken, bazıları ise binalara tekrar giriş yapmaya başladı.

Ancak, 11 Eylül saldırılarının 10. yılının yaklaştığı bir sırada meydana gelen deprem, Amerikalılarda "bomba" korkusu da yarattı.

Öğlen saatlerinde de ülkenin orta kesimindeki Colorado ve güneyindeki New Mexico eyaletleri arasındaki dağlık bölgede 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. haber1001

ABD'de nükleer alarmı
24 Ağustos 2011
ABD'nin Virginia eyaletinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, İrene kasırgasının ikinci darbeyi vurduğu North Anna nükleer santralinde "acil durum alarmı" verildiği belirtildi.

Greenpeace Akdeniz tarafından yapılan açıklamada, Virginia depreminin ardından elektrik sıkıntısı yaşanan North Anna santralindeki iki reaktörün kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Nükleer Düzenleme Ajansı'nın (NRC) santralin dışında elektrik kesintisi yaşandığını, ancak dizel jeneratörlerin çalışır durumda olduğunu bildirdiği kaydedildi.

Irene kasırgasının reaktörlere ikinci darbeyi vurduğu, şu anda santralde acil durum alarmı olduğu belirtilen açıklamada, santralde hasar tespit çalışmalarının yapıldığı, yedek dizel jeneratörlerin çalışmasının da takip edildiği belirtildi haber10

ABD'de Çifte Felaket
01 Eylül 2011
Bir yanda kasırga, diğer yanda orman yangını... Amerika Birleşik Devletleri çifte felaketle mücadele ediyor.



Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde salı günü başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
30 kilometrekarelik alanda etkili olan yangında 40 ev enkaz yığınına döndü. Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
Ülkenin kuzeydoğusundaki ise, Irene kasırgasının ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Sivil savunma ekipleri, dünya ile bağlantısı kesilen yerleşim yerlerine su, gıda ve battaniye taşıyor.
Afet bölgesi ilan edilen Kuzey Carolina ve New York'ta yaklaşık 2 buçuk milyon kişiye hala elektrik verilemiyor.
Nehirlerde su seviyesi düşmeye başladı ancak halen birçok yerleşim yeri su altında...
Japonya'da Tayfun Alarmı
Japonya'da da tayfun alarmı var.
Yetkililer, şiddetli bir tropikal tayfunun, ülkenin Büyük Okyanus kıyılarına yaklaşmakta olduğunu haber verdi.
Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmuru beraberinde getirmesi beklenen Talas tayfununun cuma ya da cumartesi günü Japonya'ya ulaşması bekleniyor.
TRT

Alaska Açıklarında 7,1 Büyüklüğünde Deprem
02 Eylül 2011
7,1 büyüklüğündeki depremin Alaska'nın Atka bölgesinin güneydoğusunda meydana geldiği bildirildi.

Alaska açıklarındaki Aleut Adaları'nda 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Depremin merkez üssünün Alaska'nın Atka bölgesinin güneydoğusu olduğu açıklandı.
ABD'nin Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Aleut Adaları için tsunami uyarısı yaptı. TRT

Kasırga Akıncıları "küffar"ın üzerine akınlarını kesintisiz sürdürüyor...
05 Eylül 2011



Bu konuda TRT'nin haberi şöyle:

Kasırgalar Hayatı Felç Ediyor

Japonya'da, etkili olan Talas tayfununda ölü sayısı 33'e çıktı. Irene'nin arkasından yaralarını sarma çabasındaki Amerika Birleşik Devletleri'nde ise, tropik fırtına Lee, karaya ulaşınca, güç kaybetti.

Talas Tayfunu Japonya'nın güneyinde hayatı felç etti.
Haftasonu aralıksız süren yağışlar, nehirleri taşırdı. Sel ve toprak kaymalarında 55 kişi kayboldu.
Arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor...

En büyük darbeyi güneybatıdaki Kii Yarımadası aldı.
Japonya Başbakanı Yoşihiko Noda, kayıpları bulmak için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu.

460 bin kişinin tahliye edildiği tayfunda, 3 bin 600 afetzede ise mahsur kaldı.

Bu arada Meksika körfezinden Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyine ulaşan tropik fırtına Lee karaya indikten sonra güç kaybetti.
Fırtına, Meksika Körfezi'ndeki petrol üretiminin yüzde 60'ının durmasına sebep oldu.
Güç kaybetse de Lee'nin Louisiana (Luiziana), Mississippi ve Alabama Eyaletleri'nde sel ve su baskınlarına yol açabileceği belirtildi.

Katia Tehdit Oluşturabilir

Hızla ikinci kategoriye yükselen Atlas Okyanusu'ndaki Katia Kasırgası'nın ise, önümüzdeki günlerde ülkenin doğusunda tehdit oluşturabileceğine dikkat çekiliyor. haber1001

Teksas'ta Binlerce Ev Kül Oldu
07 Eylül 2011
ABD'nin Teksas eyaletinde hafta sonundan bu yana devam eden yangınlar, 1000'i aşkın evin kül olmasına yol açtı.



Günlerdir fırtına şiddetindeki rüzgarın hız kesmeye başlamasıyla, alevlerle savaşan itfaiyeciler biraz olsun nefes aldı.

Ancak eyaletin çeşitli noktalarında 50'den fazla yangın devam ediyor.

Bunlardan en büyüğü eyalet başkenti Austin'in güneydoğusundaki Bastrop bölgesinde sürüyor. Çapı 26 kilometreyi aşan yangın hala kontrol altına alınamadı. Bu bölgede beş bin kişi evlerinden tahliye edildi. İşyerleri, okullar kapatıldı.

Sadece Pazar günü, 63 yeni noktada yangın çıktı, iki kişi yanarak öldü.

ABD'nin ikinci büyük eyaleti Teksas, son 60 yılın en kurak yazını geçirdiği için pek çok çalılık alan, alev almaya hazır durumdaydı.

Alevlerin yayılmasına ise tropik Lee fırtınasının yarattığı şiddetli rüzgarlar yol açtı.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan Teksas Valisi Perry, kriz dolayısıyla seçim kampanyasına ara verip eyalete döndü.

Perry, düzenlediği basın toplantısında şimdiye dek 40 bin hektarı aşkın alanın yandığını söyledi.
Geçen Kasım'dan bu yana yangınların etkili olduğu alanların toplamı 1,5 milyon hektarı (16 bin km2) buluyor.

Perry, bu alanın Connecticut gibi küçük bir eyaletin tüm yüzölçümüne tekabül ettiğini vurguladı.
Bir başka deyişle yanan alan Malta, Lüksemburg, Karadağ, Lübnan ya da Katar gibi ülkelerden büyük.
Önümüzdeki 48-72 saatin yangının seyri açısından önemli olduğunu söyleyen Vali Perry, ayrıca halktan tahliye emirlerine uymalarını, elektrikleri kesildiyse evlerinde kalmamalarını istedi.
BBC

Fransa'daki nükleer santralde patlama: 1 ölü, 4 yaralı
12 EYLÜL 2011

Fransa'nın güneyinde, Akdeniz kıyısındaki Langedoc Roussillon bölgesinde bulunan Marcoule nükleer santralinde bir patlama oldu.
Fransız Ulusal Elektrik İşletmesi EDF, içinde herhangi bir reaktör bulunmayan Marcoule'de yerel saatle 11:45'de meydana gelen patlamada bir kişinin öldüğünü, biri ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bazı yetkililer Nimes kenti yakınlarında yer alan nükleer santralin fırınında meydana gelen patlama ardından, çevreye radyoaktif sızıntı olması ihtimali bulunduğunu belirtmişlerdi.

Fransız polisi ise tesisin dışında herhangi bir sızıntı olmadığını belirtti. Patlamaya neyin yol açtığı açıklanmadı ama fırın içinde kontrol altına alındığı kaydedildi. tesisin çevresi de kordon altına alındı.
Nükleer Güvenlik Dairesi'nden Evangelia Petit, bir patlama olduğunu doğruladı ama daha ayrıntılı açıklama yapmadı.
Marcoule nükleer santralinde, Fransız nükleer sanayiinin devi Areva tarafından, nükleer silahlardaki plütonyumu yeniden dönüştüren MOX yakıtı üretiliyor.
Bu işlem için aşırı düzeyde ısıtılan plütonyum ve uranyum parçacıkları fırında ateşleniyor.
1955 Yılında hizmete giren Marcoule santrali, Fransa'nın en eski nükleer tesislerinden biri olmakla birlikte, yakınlarda kapsamlı şekilde yenilenmişti.
Bu arada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı genel müdürü Yukiya Amano, Marcoule nükleer santralinde meydana gelen patlama konusunda Fransa'dan bilgi istediklerini açıkladı.
Amano, düzenlediği basın toplantısında kurumdaki "kaza merkezi"nin, olaydan hemen sonra devreye girdiğini bildirdi.
BBC

Nevada da gösteri uçuşu yapan uçak seyirci tribününe düştü
17.08.2011

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde bir uçak yarışı sırasında meydana gelen kazada 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Ulusal Uçak Yarışları Şampiyonası sırasında, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan bir avcı uçağı olan 'P-51 Mustang' tipi uçak yere çakıldı.

Yarışmayı düzenleyenler uçağın düşüş nedeninin mekanik arız aolduğu kanısında ancak kazaya ilişkin resmi soruşturmanın sonuçları bekleniyor.

Görgü tanıkları kaza mahalinde uçağın enkazı ve ceset parçalarının dört bir yana savrulduğunu söylüyor.
Yarışmayı düzenleyen yetkili kaza sonrası 54 kişinin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını, bunların bazılarının durumunun ciddi olduğunu söyledi.
Düşen uçağın pilotu olan 74 yaşındaki Jimmy Leeward tanınmış bir uçak yarışçısı.
Leeward'ın sağlık raporunun kusursuz olduğu söyleniyor.
Leeward'ın ailesi de yarışı izleyenler arasındaydı.
Görgü tanıkları, pilotun yarış sahasındaki 3. tura girdiği sırada bilinmeyen bir nedenle uçağın kontrolünü kaybettiğini belirtti. BBC

Tanker Patladı Ortalık Cehenneme Döndü

09 Ekim 2011
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yakıt tankeri infilak etti, ortalık adeta cehenneme döndü... Patlama anı ve sonrası amatör bir kamera tarafından an be an işte böyle görüntülendi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yakıt tankerinde patlama meydana geldi, ortalık savaş alanına döndü.
Tankerin infilak etmesiyle birlikte alevler metrelerce yüksekliğe ve genişliğe ulaştı.
Dehşet anı amatör kamera tarafından böyle görüntülendi.TRT

Botswana'da Uçak Düştü
17 Ekim 2011
Güney Afrika ülkesi Botswana'da meydana gelen uçak kazasında 8 kişi öldü.
Nkwe, Cuma günü meydana gelen kazada 4 İsveçli, 2 İngiliz ve 2 Fransız turistin öldüğünü söyledi.
Botswana sivil havacılık kurumunun sözcüsü Chris Nkwe, uçağın turistik Okavango deltası yakınından havalandıktan kısa süre sonra düştüğünü belirtti. TRT

Listeria salgınında ölü sayısı 25'e çıktı
19 Ekim 2011
ABD'de Kolorado eyaletinden gelen bir kavun türünün yol açtığı listeria salgınında ölenlerin sayısı 25'e çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 26 eyalette listeria tanısı konan 123 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı.

Vakaların 31 Temmuz'dan sonra başladığı, hastalığın yayılmasına yol açan kavunların Colorado'nun Granada kentindeki bir çiftlikte yetiştiğinin anlaşıldığı bildirilmişti.

Listeria, koli basili gibi diğer bakterilerden çok daha ölümcül bir gıda bakterisi.

Sağlıksız ya da uygun olmayan koşullarda hazırlanan gıda maddelerinin tüketilmesiyle insana bulaşan listeria, bazen salgın halinde enfeksiyonlara neden olabiliyor. Hastalık özellikle yaşlılarda, yeni doğanlarda, hamile kadınlarda ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ölümcül enfeksiyonlara yol açabiliyor.

1998 yılında, sosis ve şarküteri etin yol açtığı listeria salgınında 21 kişi ve 1985 yılında Meksika peynirinin neden olduğu salgında ise 48 kişi yaşamını yitirmişti. haber10

New York'ta Kar Rekoru
30.11.2011

SelimAtalayNY Selim Atalay
New York'ta kar yağıyor. 1925 ten beri 29 Ekim'de ilk kez..
SelimAtalayNY Selim Atalay
NY ta kar rekoru 143 yıl oncesine gitti. 2,5 cm kar Central Parkta. Pennsylvania. N Jersey Maine de kar var. Kuzeyde 15-20 cm e çıkacak.

SelimAtalayNY Selim Atalay
Fırtına nedeniyle JFK Ve diğer havaalanlarında uçuşlar aksiyor. Rüzgar sert.
SelimAtalayNY Selim Atalay
Tayfun zamanını andıran durum var: ağaçlar devriliyor. Geniş alanlar elektriksiz.
https://twitter.com/

ABD'de Tahıl Silosu Patladı: 3 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı
31 Ekim 2011

Tahıl ambarı olarak kabul edilen Kansas eyaletinde bir siloda biriken gaz sebebiyle patlama meydana geldi. Patlamada, 3 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kansas eyaletinde bir tahıl silosunda meydana gelen patlama paniğe sebep oldu.
Patlama esnasında siloda bulunan işçilerden 3'ü öldü, 2'si ağır yaralandı, kurtarma ekipleri henüz haber alınamayan içerdeki üç kişiye ulaşmaya çalışıyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nin tahıl ambarı olarak kabul edilen Kansas eyaletinde bir siloda biriken gaz sebebiyle patlama meydana geldi.
Atchison şehrindeki silonun patlaması çevre şehirlerden bile duyuldu.
Patlama esnasında depoda bulunan 8 işçiden üçünün cesedine ulaşıldı, iki işçi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, içerdeki üç işçiye henüz ulaşılamadı.
Yeni bir patlama ihtimaline karşı geçici olarak durdurulan kurtarma çalışmaları, gazın tahliyesinin ardından yeniden başlıyacak. TRT

İtalya'da Sel 6 Can Aldı
04 Kasım 2011
İtalya'nın kuzeybatısındaki fırtına ve sellerde 6 kişi hayatını kaybetti.



İtalyan yetkililer, ölenlerden bazılarının çocuk olduğunu açıkladı.
Özellikle ülkenin kuzeybatı kıyısındaki Cenova'yı etkileyen yağış nedeniyle kentin büyük kısmı sular altında kaldı.
Yetkililer, durumun çok ciddi olduğunu belirterek, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Cenova Belediyesinden yapılan açıklamada, kent halkına seslenilerek, ''Evlerinizden çıkmayın, giriş katlarda yaşıyorsanız üst katlara çıkın, mağazaları kapatın ve arabalarınızı kullanmayın'' denildi.
Bölgeyi geçen hafta da fırtına ve seller vurmuş, Liguria ve Tuscany'de 10 kişi ölmüştü. TRT

ABD'de arka arkaya 2 deprem
6 Kasım 2011
ABD'nin Oklahoma eyaletinde dün 5,6 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
Yetkililer, Texas eyaletinin kuzeyindeki yerleşim bölgelerine dek hissedilen depremlerde can ve mal kaybı meydana gelmediğini belirttiler. haber10

Huzurevi yandı, çok sayıda yaşlı öldü
Avustralya'nın Sidney şehrinde bir huzurevinde çıkan yangında çok sayıda yaşlının öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bildirildi. Ambulans yetkilisi John Wilson da 23 kişinin duman zehirlenmesi ve yanık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirtti. 18.11.2011 SYDNEY netgazete

ABD'de Yangın Can Aldı
19 Kasım 2011

Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada eyaletinin Reno kentinde bir arazide çıkan yangının evlere sıçraması sonucu 25 ev kül oldu. Yangından kaçmaya çalışan 74 yaşındaki bir kişi kalp krizi sonucu öldü.
TRT

ABD'de fırtına 340 bine yakın kişiyi elektriksiz bıraktı
3 Aralık 2011

ABD'nin batı yakasını alt üst eden ve saati 220 kilometreye ulaşan fırtına 340 bine yakın kişiyi elektriksiz bıraktı.

Perşembe gününden itibaren etkili olmaya başlayan ve hızla esen rüzgâr, elektrik direklerini devirdi, 100 kadar ağacı köküyle yerinden söktü.

Acil durum ilan edilen Los Angeles bölgesinde bulunanların yüzde 75'inin perşembe gecesini karanlıkta geçirdiği bildirildi. Güçlü rüzgâr ve elektrik kesintileri nedeniyle Los Angeles Havalimanı'nda pek çok uçuş iptal edildi.

Meteoroloji yetkilileri fırtınanın uzun yıllardır Kaliforniya ve çevresinde görülen en yüksek seviyedeki fırtınalardan biri olduğunu bildirdi.Cuma akşamından itibaren etkisini yitiren rüzgar Batı yakasını yavaş yavaş terk ediyor. Los Angeles Times Cuma gecesi itibariyle bölgede 100 bin eve halen elektrik verilemediğini bildirdi.Öte yandan California ve çevresinde vatandaşlar fırtınanın ardından temizlik çalışmalarına başladı. haber10

40'tan Fazla Araç Birbirine Girdi
29 Aralık 2011

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Orleans kentinde bir otoyolda zincirleme kaza meydana geldi, 2 kişi öldü 59 kişi yaralandı.

Tırların da karıştığı kazada, 40'tan fazla araç birbirine girdi, çoğu hurdaya ödndü.
Yaralılardan 22'sinin hastanelere kaldırıldığı diğerlerinin ise kazayı hafif sıyrıklarlar atlattığı açıklandı.
Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.Ancak kaza sırasında bölgede yoğun sis olduğu belirtiliyor. TRT

ABD'de 4.0 büyüklüğünde deprem
31 Aralık 2011
ABD'nin Ohio eyaletinde hafif şiddette bir deprem hissedildi.

Merkez üssü eyaletin kuzeydoğusundaki Youngstown kasabası olan depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü. haber10

Çevre kirliiğinin ABD'ye günlük maliyeti: 145 milyon $
ozturk_mustafa Mustafa Ozturk
05.01.2012
Amerika'nın 86 büyükşehrinde hava kirliliğinin hastalanma, ölüm ve çevresel etkiler dahil ülkeye günlük maliyeti 145 milyon $ dir.
https://twitter.com/

Gök Akıncıları Faaliyette: 2 ABD Helikopteri Havada Çarpıştı: 7 ABD askeri öldü
23 Şubat 2012


TRT'nin haberi:

ABD'de Helikopter Kazası

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde iki askeri helikopter çarpıştı, 7 asker öldü.

Kazanın Yuma kenti yakınlarında bir askeri tatbikat sırasında meydana geldiği bildirildi.

Polonya'da İki Tren Çarpıştı yaklaşık 60 kişi yaralandı

Polonya basını, kazanın Szczekociny kasabasında olduğunu duyururken, TVN24 kanalı kazanın görüntülerini yayımladı.
Bir polis müfettişi, kazada can kaybı olmuş olabileceği, ancak bunu kesin söylemek için erken olduğunu kaydetti.
Başbakan Donald Tusk'un da kaza yerinde inceleme yapacağı bildirildi.
TRT

Miami Dev Afrika sümüklüböceklerinin İstilası Altında!
19 Mart 2012



Dev Afrika sümüklüböcekleri çevre ve insan için büyük tehdit oluşturuyor.

Miami'nin'nin başı son zamanlarda türünün en büyüklerinden olan dev sümüklüböceklerle dertte...

Boyu 20 santimetreye ulaşan Afrika sümüklüböcekleri kentin her yerini sarmış durumda.

Tarımsal alanlara ve bahçelere verdikleri zarardan dolayı Tarım Bakanlığı geniş çaplı bir mücadele yürütüyor.

Özel ihbar hattı kurulan böcekler teker teker toplanıyor.

Salyangozlar kabuklarını büyütmek için ihtiyaç duydukları kalsiyumu da evlerin sıvalarını kemirerek sağlıyor.

Doğal düşmanlarının bulunmadığı ortamda kısa sürede çoğalan dev salyangozlar, buldukları her şeyi yiyor.

Bunlara içinde çeşitli parazitler bulunan fare atıkları da dahil.

Salgılarıyla su kaynakları ve bitkilere bulaştırdıkları bu parazitlerden biri de insanlarda şiddetli mide ağrılarına yol açan bir tür menenjite yol açıyor.

1960'larda Florida'da başgösteren salyangoz istilâsıyla baş etmek eyalete 11 yıl ve 1 milyon dolara mal olmuştu.

Dev sümüklüböceklerin bir hayvan meraklısı tarafından Afrika'dan getirildikten sonra bakılmayıp doğaya bırakılmasıyla hızla üredikleri sanılıyor. TRT

Norveç'in kuzeyinde meydana gelen çığda 5 kişi öldü
19 Mart 2012



Norveç'in kuzeyinde bir turist grubunun üzerine çığ düştü. Gruptaki 6 kişiden 5'i öldü.
Norveç polisi, Tromso kenti yakınındaki Sorbmegaysa Dağı'nda ölenlerden 4'ünün İsviçreli birinin ise Fransız olduğunu açıkladı. TRT

ABD'de 2 küçük uçağın düşmesi sonucu 2 kişi öldü
24 Mart 2012

Longmont polisi, 5 dakika arayla Longmont'a 10 kilometre uzaklıktaki alana düşen uçakların, havada çarpışıp çarpışmadıklarının henüz netlik kazanmadığını, kazada ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğünü açıkladı.
Feredal Havacılık Dairesi Sözcüsü, olayın soruşturulduğunu bildirdi.
Düşen uçaklardan birinde 2 kişi hayatını kaybederken, Vance Brand havaalanı yakınına düşen diğer uçağın pilotunun, uçağın bölgedeki bir yola düşmesini engellediği belirtildi.
Yoldan geçenler tarafından uçaktan çıkarılan kadın pilotun, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildiği kaydedildi. TRT

ABD'deki yangında ölü sayısı 9'a çıktı
25 Mart 2012

ABD'nin Batı Virginia eyaletine bağlı Charleston kentindeki bir evde çıkan yangında yaralanan 7 yaşındaki bir çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle olayda ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Kentte son 60 yılda en çok kayba neden olan yangında, 7'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.
haber10

İncirlik İşgal üssünde bir coni elektrik çarpması sonucu telef oldu
27 Mart 2012
Adana'daki İncirlik işgal Üssü'nde bulunan 6 ABD'li asker Seyhan Baraj Gölü'nde kano gezisi yapmaya çıktı. Üzerinde 3 askerin bulunduğu kano bir süre sonra geri dönerken, yağmur yağmaya başlaması üzerine diğer 3 asker Sevgi Adası civarında kıyıya çıkmak istedi. Bu sırada askerlerden biri elektrik panosuna temas edip akıma kapılarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ABD askeri öldü.
haber1001

ABD'de Savaş Uçağı Düştü: 6 yaralı
06 Nisan 2012


Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia Eyaleti'nde bir savaş uçağı düştü.

F-18 tipi savaş uçağındaki 2 pilot fırlatma mekanizması sayesinde hafif yaralı kurtuldu.
Savaş uçağı binaların üzerine düşmesi sonucu, 5 binada hasar oluştu, 4 kişi yaralandı. TRT

İtalya'da deprem: 6 ölü
20 MAYIS 2012

İtalya'nın kuzeyinde meydana gelen depremde en az altı kişi öldü.
Bologna kenti yakınlarında yerel saatle 04.00'te meydana gelen, Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki deprem büyük paniğe yol açtı, sokağa fırlayan binlerce kişi geceyi sokakta geçirdi.

Yetkililer kurbanlardan üçünün çalıştıkları binaların çökmesi sonucu öldüğünü açıkladı.

İtalyan televizyonları depremde yıkılan fabrikalar ve kilise kulelerinin görüntülerini yayımladı.

Artçı şoklar

Artçı şokların devam ettiği belirtilirken, enkaz altında kalanlar olduğu yolundaki ihbarlar üzerine kurtarma ekipleri yıkılan binaları taramaya başladı.

Yerin 10 kilometre altında meydana gelen deprem, Bologna, Ferrara, Verona ve Mantua kentleri dahil kuzeyde geniş bir bölgede hissedildi.

Sant'Agostino'da bir seramik fabrikasının yıkılması sonucu iki işçi hayatını kaybetti.

İtalyan resmi haber ajansı Ansa'nın kurtarma ekiplerine dayanarak verdiği bilgiye göre Ponte Rodoni kentinde de bir kişi öldü.

Depremde 50 kişinin de hafif yaralandığı haber veriliyor.

Bir depremzede, "Büyük bir patlama duydum. Hemen balkona koştum." dedi. Televizyonlar, evlerinin, işyerlerinin ve tarihi binaların enkazının başında duran depremzedelerin görüntülerine yer verdi. Bölgede bir kalenin kısmen yıkıldığı bildiriliyor.

Önlem olarak hastanelerdeki hastalar tahliye edildi. BBCT

ABD'yi yine fırtına vurdu
ABD'nin doğusunu etkisi altına alan fırtınada ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.Yetkililer, bölgede yaklaşık 1.8 milyon kişinin üç gündür elektriksiz kalmasına neden olan fırtınada, 10'u Virginia'da olmak üzere 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söylediler. 03.07.2012 ABD netgazete

Colorado alevlerin Ohio rüzgarların
07.07.2012
ABD'nin orta batısını alevler rehin alırken, doğusu da fırtınalarla can çekişiyor. Ülkede hafta sonunda etkisi altına alan şiddetli fırtınada 27 kişi hayatını kaybetti. Yeni bir dizi yaz fırtınasının Michigan ve Ohio'yu boydan boya geçtiği belirtildi. Yeni Şafak

Kasırga Akıncıları ABD ve Kanada'yı vurdu:"Büyük Afet"
30 Ekim. 2012



BBC ve NTVMSNBC'nin haberkerine göre;

ABD'de Sandy Kasırgası nedeniyle meydana gelen can kaybı sayısı 39'a yükseldi. Obama New York eyaletinde "Büyük Afet" ilan etti.

New York Üniversitesi'ne bağlı Tisch hastanesinde elektriğin kesilmesi ve jeneratörün de devreye girmemesi üzerine 200'ü aşkın hasta tahliye edildi.
New Jersey'de bulunan ABD'nin en eski Oyster Creek nükleer santralında, yükselen su düzeyi dolayısıyla alarm durumuna geçildi.
New York borsası bugün de açılmadı; dünyanın en büyük borsası, 1888 yılından bu yana ilk defa iki gün art arda kapalı kalıyor.

New York'un Staten Island semtinde, dev bir tanker Sandy Kasırgası'na dayanamayarak, karaya oturdu.

Sandy Kasırgası, ABD’de hayatı felç etti. New York’u etkisi altına alan kasırga, kentte 3.1 milyon insanın elektriksiz kalmasına neden olurken, ABD ve Kanada’da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

ABD'ye doğru ilerleyen Sandy tayfunu nedeniyle Washignton, New York, Philadelpiha ve Boston gibi birçok kentte alarm durumuna geçildi.

Sandy Kasırgası, dün geceden itibaren ABD’nin Doğu Yakası ve orta kesimlerini vurdu. New Jersey başta olmak üzere, kıyı kesimindeki kentlerde sel ve şiddetli rüzgarların etkisiyle büyük hasar oluşurken, 7 eyalette can kaybı sayısı 39'a yükseldi.



Kanada’nın Toronto kentinde ise bir kadının kasırganın etkisiyle çarpan enkaz nedeniyle öldüğü ifade edildi.

New Jersey, New York, Maryland, Pennsylvania ve Connecticut eyaletlerinde hayat felç olurken, ABD’li yetkililer Batı Virginia başta olmak üzere bazı eyaletlere bir metre kalınlığında kar düşebileceği uyarısında bulundu. Chicago'da ise kıyıya vuran dalgaların 6 metreye ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

New York'ta yedi metro istasyonunu su bastı. New York ulaştırma müdürü Joseph Lhota, kentteki metro sisteminin 108 yıllık olduğunu ve dün geceki düzeyde bir felaketin daha önce yaşanmadığını söyledi.

Barack Obama, New York eyaletinde "Büyük Afet" ilan etti. Seçim çalışmalarına ara veren Obama, Beyaz Saray'da felaketle ilgili durum değerlendirmesi yaptı.

Obama, Kızılhaç merkezini ziyaretinde yaptığı açıklamada ise fırtınayı ''tüm ülke için yürek parçalayıcı'' diye niteledi.

Uzmanlar kasırganın ABD'yi vuran en yıkıcı 10-15 kasırgasan biri olduğunu belirtiyor.

Kasırganın geçen yıl 15 milyar dolar maddi hasara neden olan Irene'nin yol açtığı kayıpları aşarak 30-35 milyar dolara ulaşabileceği vurgulanıyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York'un "büyük kasırga"yı geride bıraktığını ancak hala tehlikenin devam ettiğini söyledi. Bloomberg, toplu taşımanın ikinci bir açıklamaya kadar kapalı tutulacağını, okulların da yarın kapalı olacağını belirtti.

Bloomberg, sadece hayati tehlikesi olanların 911 acil yardım telefonunu aramasını istedi. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, halktan sahillerden ve park gibi açık alanlardan da uzak durmasını talep etti.

Bloomberg, Sandy Kasırgası boyunca New York kentinde 23 büyük yangının çıktığını ve 80 evin kül olduğunu belirtti.

New York'ta elektrik trafosundaki patlama sonrası 3.1 milyon insan karanlıkta kaldı. Yetkililer elektrik kesintisinin bir hafta sürebileceği uyarısında bulundu. Ülke genelinde ise, 7 milyon insan elektriksiz kaldı. 15 bin uçak seferi iptal edildi. Yetkililer maddi zararı 20 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

Dün gece rüzgarın şiddeti New York ve New Jersey'da saatte yaklaşık 145 km hızla esti. Philadelphia, Washington, Baltimore ve Boston'ı içine alan bölgede ise bu hızın saatte 135 kilometreye çıktığı belirtildi.

New York kenti, ‘süper fırtına’ya dönüşen Sandy Kasırgası’ndan en çok hasar alan kentlerden biri oldu. Manhattan bölgesinde 250 bin hanenin elektriği kesildi.

New York'ta East ve Hudson nehirleri aşırı yağış nedeniyle taştı, sel suları Aşağı Manhattan’a kadar ulaştı. New York Valiliği yetkililerinden Howard Glaser, “Deniz suyu Manhattan’a ulaştı... Abartmıyorum, sular Battery Tüneli’ne akın ediyor” dedi. Söz konusu tünel, Manhattan ile New York’un finans merkezi olan Long Island’ı birbirine bağlıyor.

Yerel televizyon kanalı WNBC, Staten Island bölgesindeki evlerin çatı katlarına kadar sel sularının içinde kaldığını belirtirken, yüzlerce otomobil sel sularının altında kaldı. New York polisi, botlarla Brooklyn bölgesinde mahsur kalan insanları kurtarmak için saatlerce çaba harcadığını bilditiyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’ün mutlaka boşaltılması gerektiğini açıkladığı bölgelerde evlerini terk etmeyen on binlerce kişi, mahsur kaldı. Bloomberg, 911 acil yardım hattını saatte 20 bin kişinin aradığını belirterek, şikayetlerin ağırlıklı olarak devrilen ağaç ve elektrik direkleri nedeniyle olduğunu söylemişti.

Sandy Kasırgası ilerlemeye devam ediyor.

"Çok daha tehlikeli olabilir. Bu uzun sürecek bir kasırga" diyen New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentte metro sisteminin çalışmadığını, borsa ve okulların kapalı olduğunu belirtmişti.

Şehir yetkilileri, metro seferlerini kaldırırken, Manhattan’daki neredeyse tüm ana yol ve köprüler trafiğe kapatıldı. Wall Street Borsası, 11 Eylül 2001’deki İkiz Kuleler salsırısından bu yana ilk kez işlemlerini durdurdu.

New York polisi ve Ulusal Muhafız Birliği’ne bağlı askerler Belediye Başkanı Bloomberg’ün boşaltılmasını istediği bölgelerde yardıma ihtyacı olan kişilere ulaşmak için devriyeye çıkarken, 3.5 metrelik dalgaların ve sel sularının tehdit ettiği bölgelerde bulunan 375 bin kişi için zorunlu tahliye emri çıkarıldı.

Yetkililer, sel sularının iç bölgelere ilerlemesinin beklendiği Manhattan’da sokakların her türlü önlemle kapatılmaya çalışıldığını belirtti. Polis araçları bile sokakları bloke etmek için kullanıldı.

New York semalarında bir tek Empire State Binası'nın ışıkları görülüyor.

Sandy Kasırgası, şu ana kadar Orta Amerika ülkeleri dahil olmak üzere etkili olduğu bölgelerde en az 67 kişinin hayatına mal oldu. Kasırga nedeniyle dün batan HMS Bounty gemisinde bulunan 17 kişiden 14’ü Sahil Güvenlik tarafından kurtarılırken bir mürettebat öldü, geminin kaptanının ise kayıp olduğu belirtildi. haber1001

Kasırga sonrası ABD: Tam bir savaş sonrası manzarası
2 KASIM 2012



BBC'nin haberine göre; Sandy fırtınasının yarattığı yıkım ardından yakıt sıkıntısı ve elektrik şebekesinin devreye sokulmasındaki aksaklıklar, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu kıyılarında yaşamın normale dönmesini geciktiriyor.

New York ve New Jersey'de benzin istasyonlarının önünde kavgalar yaşanırken, bazı bölgelere 11 Kasım'a kadar elektrik verilemeyeceğinin açıklanması tepki yarattı.

New York'un Staten adası sakinleri ise tamamen unutulduklarını söylüyorlar. Fırtınadan en çok etkilenen bölgelerden Staten adasında şu ana kadar 19 kişinin öldüğü tespit edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey-doğu kıyılarında büyük yıkıma yol açan Sandy fırtınasında ölenlerin sayısı 100'e yaklaştı.

Karayipler'de 69 kişinin ölümüne neden olan fırtına, üç gün önce ABD'yi vurmuştu.

Fırtınanın maliyeti

Fırtına yüzünden sadece New York'ta 38 kişi can verdi. Çok sayıda insanın da hala kayıp olduğu belirtiliyor.

12 eyalette yaklaşık 4,5 milyon kişi hâlâ elektriksiz. Bu eyaletlerde yakıt sıkıntısı da başgöstermesi kurtarma çalışmalarını yavaşlatıyor.

Amerikan ordusunun New York'ta bir milyon kişilik yemek ve içme su dağıtacağı açıklandı.

Kurtarma ekiplerinin dolaştığı evlerden hala cesetler çıktığı bu nedenle ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Hasar tespiti yapan Eqecat adlı kuruluş, fırtınanın verdiği zararın 50 milyar doları bulacağını açıkladı. Şirketin daha önceki tahmini bunun yarısı kadardı.

New York'ta metro seferlerine Perşembe günü kısmen başlandı. Doğu Nehri'nin altından geçen 7 tünelden dördü hâlâ sular altında. Yollardaki trafiği azaltmak için toplu taşıma araçlarından geçici olarak ücret alınmamaya başlandı.



New Jersey'deki benzin istasyonlarının yarıdan fazlası kapalı. Açık olan benzin istasyonlarında da uzun kuyruklar oluştuğu ve sıra kavgalarının yaşandığı bazı istasyonlarda ise fahiş fiyatla satış yapıldığı bildiriliyor.
Bir benzinci, kuyruktaki müşterilere 36 saat hizmet verdikten sonra, insanların öfkesinden korkup kısa bir süre kapatıp dinlenebilmek için polisten yardım istediğini anlattı.

Bugün itibariyle tren yolculuğu yine bedavaydı ve üç kişiden az yolcu taşıyan araçların Manhattan'a geçmesine izin verilmedi.

New York'ta birçok ev ve işyerine Cumartesi elektrik verilmesi ve bazı metro hatlarının daha açılması planlanıyor.

Şu anda New Jersey'deki hanelerin yüzde 45'i New York eyaletindeki hanelerin ise yüzde 15'i elektriksiz. haber1001

ABD'de Kar fırtınası: 16 ölü
28 ARALIK 2012
Kar karayollarında kazaların artmasına neden oldu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu eyaletlerini etkileyen kar fırtınasında 16 kişinin öldüğü bildiriliyor.
Kar, New England olarak bilinen ve altı eyaleti etkilerken meteoroloji yetkilileri kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığını söylüyor.

Kar nedeniyle uçak seferleri iptal edildi, karayollarındaki kazalarda artış oldu.

"800 isefer iptal"

Flightaware.com sitesinin haberine göre toplam olarak 800 sefer iptal edildi.
Kar yağışının bugün de devam edeceği ve Vermount ile New Hampshire'da kar kalınlığının 40 santimetreyi geçeceği belirtiliyor.
Kar fırtınası Noel günlerinde de ülkenin orta kesimlerini etkilemişti.
Bölgede yüzbinlerce kişinin elektriksiz kaldığı, buzlanma nedeniyle elektrik hatlarının arızalandığı bildiriliyor.
Noel dönüşü ulaşım krizi
Kuzey batıdaki New York eyaletinde binlerce kişi Noel ziyaretinden dönmeye çalışırken seferler gecikmeli olarak yapılabiliyor.
Pittsburgh'da kara rağmen iniş yapan bir uçaktaki yolcular pistte iki saat mahsur kaldı. BBCT

New York'ta acil durum ilan edildi
14.01.2013

ABD’de genelinde yayılan grip salgınından dolayı New York’ta acil durum ilan edildi.

New York Valisi Andrew Cuomo New York, hastanelerine yapılan tedavi başvurularının rekor seviyeye yükselmesinden dolayı acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Özel bir genelge yayınlayan Vali Cuomo, eczacıların 18 yaşın altındakilere grip aşısı yapabileceği izninin verildiğini belirtti. Geçen yıl gripten dolayı hastaneye başvuranların sayısı 4 bin 404 iken, bu yılki grip sezonunda ise şuana kadar 19 bin 128 kişi hastanelerin kapısını çaldı. Gribe karşı en etkili yolun aşı olduğunu belirten yetkililer, çocukların ve yaşlı insanların daha dikkatli olması konusunda uyarıyor. Uzmanlar ise grip aşısının yüzde yüz yeterli olmadığını, yetişkinlerde yüzde 60 ile 80 arasında etkili olduğunu ifade ediyor.

Ülkede son 10 yılın en ağır grip salgını n yaşandığını belirten ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörü Dr. Anthony Fauci, “Gribin Şubat ayında daha da etkili olması bekleniyor. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Salgından dolayı New York’ta 2’si çocuk olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti. ABD genelinde 47 eyalette etkili olan salgından dolayı şuana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.
internethaber.com

ABD'de grip salgını can alıyor, bir çok şehirde acil durum ilan edildi
27 Ocak 2013

Amerika Birleşik Devletleri son yılların en büyük grip salgınını yaşıyor.

49 eyaleti esir alan salgın yüzünde New York ve Boston gibi bir çok şehirde acil durum ilan edildi.

Bu yıl beklenenden erken başlayan grip sezonu yetkilileri çaresiz bıraktı.

Hızlı bir şekilde yayılan salgına karşı özellikle çocuklara ve yaşlılara yönelik aşılma çalışmalarına hız verildi.

Salgına hazırlıksız yakalandıklarını belirten yetkililer, eczanelere dağıtılan 134 milyon civarında aşının hızla tükendiğini ve şu an ilaç sıkıntısı yaşandığını belirtiyor.

Burt Reynolds'ın durumu ciddi

Ünlü Hollywood yıldızı Burt Reynolds'ın da grip salgınında rahatsızlandığı, hastanede tedavi gören 76 yaşındaki sanatçının durumunun ciddi olduğu bildiriliyor.

Amerikan sağlık kurumlarının verilerine göre, 1976 ile 2007 yılları arasında ülkede 31 grip salgını yaşandı.

Bu salgınlarda yaklaşık 50 bin kişi öldü. TRT

Orta Amerika'da çetin kış
22 Şubat 2013
Amerika Birleşik Devletleri’nin orta bölgelerinde şiddetli kar fırtınası ve soğuk sebebiyle zor günler yaşanıyor.

Şiddetli kar ve soğuk hem kara hem de hava trafiğinde önemli aksamalara yol açıyor. Kış koşullarının etkili olduğu eyaletlerde büyük ölçüde eğitime de ara verilmiş durumda.

Amerika Birleşik Devletleri’nin orta kesimi yoğun kar yağışına teslim oldu.

Bazı yerlerde kar kalınlığı 43 santimetreye ulaştı.

Hayatı olumsuz etkileyen kar fırtınasının bir süre daha devam edebileceği belirtiliyor. Yetkililer birçok noktada yolların kapanmaması için uğraş veriyor.

Şiddetli kış koşulları sebebiyle meydana gelen kazalarda iki kişi hayatını kaybetti.

Bölgedeki uçuşlarda da ciddi aksamalar yaşanıyor. Bölgedeki birçok okul da tatil edilmiş durumda.

Missouri eyaletinde de acil durum ilan edildi.

Missouri Universitesi 174 yıllık tarihinde çok nadir görülen bir şekilde dersleri iptal etti.

Eyalette yüzlerce trafik kazası rapor edildi. TRT

ABD'de hortum: 3 ölü, 10 yaralı
13 Nisan 2013



ABD'nin güney eyaletlerinde etkili olan fırtına ve hortumun 3 kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

Mississippi Acil Durum Yönetimi Merkezi Sözcüsü Greg Flynn, fırtına ve hortum nedeniyle farklı eyaletlerde 3 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını, bazı bölgelerde kar yağışı görüldüğünü kaydetti.

Hortum ve fırtına nedeniyle bazı evlerin çatılarının uçtuğu, elektrik kesintilerinin yaşandığı ifade edildi. TRT

Almanya'da bir uçak yere çakıldı
27 Nisan 2013



Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Rotenburg kenti yakınlarında düşen uçak yanarken, içindeki 4 kişi öldü.

Kiel kentinden havalanan ve Stuttgart'a giden uçak Rotenburg Havaalanı'na zorunlu inişe geçmek üzereyken, motor arızası nedeniyle piste 2 kilometre uzaklıkta yere çakılarak alev aldı. TRT

Bir günde ondan fazla hortumun görüldüğü kentte 5 kişi hayatını kaybetti
01 Haziran 2013



20 Mayıs’ta 24 kişinin ölümüne yol açan hortum felaketinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma kentini yine hortumlar vurdu.

Ölenler arasında hortuma seyahat esnasında otomobilde yakalanan bir anne ile bebeğinin de bulunduğu açıklandı.

Hortumların bazılarının oldukça şiddetli olduğu ve hızlarının zaman zaman 130 kilometreye kadar çıktığı ifade edildi.

Bazı evlerde hasar meydana geldi. Şiddetli rüzgar kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintilerine yol açtı.

Kentte hortumlar ve şiddetli rüzgar sebebiyle çok sayıda kişi yaralandı.

Meteoroloji tehlikenin devam ettiğini duyurdu.

Yetkililer şiddetli rüzgarın özellikle gece saatlerinde tehlikeli olabileceği, bu sebeple bölge sakinlerinin dikkatli olması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Oklahoma kentinde 20 Mayıs'ta çok şiddetli bir hortum, onlarca evi yerle bir etmiş 24 kişinin ölümüne sebep olmuştu.
TRT

ABD’deki sıcaklık artışları dünya rekoru kırabilir
29.06.2013



Hava tahmin uzmanları yaptığı açıklamalarda ABD’nin batı eyaletlerindeki halen sürmekte olan 45 derecelik sıcakların daha da artacağı uyarısında bulundular.

Hava sıcaklıklarının dünya rekoru kırabileceği bildiriliyor. 100 yıl önce rekor sıcaklık Kaliforniya’nın Ölüm Vadisi’nde 57 derece olarak tespit edilmişti.

Bazı eyaletlerde aşırı sıcaklara karşı önlem alınmaya başlandı. Buna göre Arizona ve Utah eyaletlerinde vatandaşların su içip dinlenebileceği ‘serinleme merkezleri’ açıldı.
http://turkish.ruvr.ru/

ABD'de yolcu uçağı iniş yaparken düştü
6 TEMMUZ 2013



Güney Kore Asiana Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi bir yolcu uçağı, ABD'nin San Francisco Havalimanına iniş yaparken düştü.
İnerken kuyruğu yere çarptığı belirtilen uçakta ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Uçakta 292 yolcu ve 16 kişilik mürettebatın olduğu belirtiliyor.
Seul'den gelen ve inişi sırasında kuyruğu kopan uçaktaki yangın kontrol altına alındı. BBCT

İspanya'da tren kazası: Kara kutu yargıçta
25 TEMMUZ 2013



İspanya'nın kuzeybatısında yer alan Galiçya bölgesinde devrilen yolcu treninde ölenlerin sayısı 80'e yaklaşırken, kimilerinin durumu ağır 150'ye yakın yolcu da yaralandı.

200'den fazla yolcu taşıyan trenin sekiz vagonunun hepsi Santiago de Compostela kenti yakınlarında raydan çıktı.

Başkent Madrid'den Ferrol kentine gitmekte olan trenin hız limitini iki kat geçtiği belirtiliyor.

İspanyol medyasına konuşan kaynaklar, hız sınırı saatte 80 km olan viraj dönemecine trenin saatte 190 km hızla girdiğini ifade ediyor.
İspanya'da son 40 yıldır bu büyüklükte bir tren kazası meydana gelmemişti.
BBCT

Kuzey Avrupayı fırtına vurdu: En az 13 ölü
28 EKİM 2013



Kuzeybatı Avrupayı etkisi altına alan fırtına altısı Almanya, dördü de İngiltere'de olmak üzere en az 13 kişinin ölümüne yol açtı.
Almanya'nın batısındaki Gelsenkirchen'de bir otomobilin üzerine araç devrilmesi sonucu iki kişi öldü. Araçtaki iki çocuk da yaralandı.
İlgili Konular
İngiltere
Aynı bölgede ağaçların araçların üzerine düşmesi sonucu en az iki kişi daha öldü.
Almanya'da bir balıkçı ve bir denizcinin de denizdeki kazalarda öldüğü açıkrlandı.
Batı Fransa'daki Brittany'de bir kadın kayalıklardan denize sürüklendi. Hollanda'nın Amsterdam'da da bir kadın üzerine ağaç devrilmesi sonucu öldü.

İngiltere'nin başkenti Londra ve Kuzey Almanya'da birçok tren seferi iptal edildi.

Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nda en az 50 uçuş iptal edilirken, Hamburg Havaalanı'ndaki uçuşlarda da uzun rötarlar olduğu kaydedildi.

İngiltere'de 600 bin hanenin elektrikleri kesildi. Fransa'nın Britanny bölgesinde de 42 bin hane elektriksiz kaldı.

Kuzey Denizi'ne doğru ilerledikçe güçlenen fırtına, Danimarka ve İsveç'te acil durum ilan edilmesine neden olurken, fırtınanın İskandinav ülkelerinde saatteki hızı 162 kilometreyi bulan rüzgarlara yol açabileceği belirtiliyor.
BBCT

ABD'nin New York'ta bir yolcu treninin raydan çıktı: En az dört kişi öldü, çok sayıda yaralı var
1 ARALIK 2013



BBC'nşn haberine göre; Yetkililer, Bronx semtinde Metro-North treninin yedi vagonundan beşinin raydan çıktığını bildirdi.

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ve ilk yardım ekibi sevk edildi.

'Viraja hızlı girdi'

ABC televizyonu, raydan çıkan treninin Poughkeepsie'den kalktığını aktardı.
Frank Tatulli adlı bir yolcu WABC-TV'ye trenin viraja girerken "biraz daha hızlı" olduğunu söyledi.

Edwin Valero adlı bir görgü tanığı ise Associated Press ajansına devrilen vagonlardan birinin Hudson nehrine çok az bir mesafe kala durduğunu söyledi.

Joel Zaritsky adlı bir yolcu da "Uyuyordum. Uyandığımda vagon yuvarlanıyordu. Üzerimize çakıllar gelmeye başladı. Çığlıklar duydum. Bir taraftan diğer tarafa savrulan yolcular gördüm." dedi.
haber1001

ABD'de ilk Ebola virüsü vakası
01 Ekim 2014
CDC, ABD'deki ilk Ebola vakasını teyit etti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ABD'de ilk Ebola vakasının görüldüğünü teyit etti.

CDC'den yapılan açıklanmada, Teksas eyaletinin Dallas kentinde tedavi altına alınan Amerikalı'da Ebolo virüsüne rastlandığını bildirdi.
habertürk

Fransa'da helikopter düştü: 5 ölü
İsviçre'nin Lozan kentinden kalkan helikopterin Fransa'nın doğusundaki Bart bölgesine düşmesi sonucu beş kişi öldü.
02 Ekim 2014
İsviçre medyasında yer alan bilgiye göre, biri kadın yedi yolcuyla Lozan'dan kalkan helikopter, Fransa'nın doğusunda bulunan Bart bölgesinde düştü.

Kazada beş İsviçre vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.
Cumhuriyet
Polonya'da donarak ölenler 70'e çıktı
11 Aralık 2010
Polonya'yı etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle, dün gece 4 kişi daha donarak öldü.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, kasım ayından beri etkili olan aşırı soğuklar ve don nedeniyle hayatının kaybedenlerin sayısının böylece 70'e yükseldiğini kaydetti.

Macaristan'da 5 kişi donarak öldü
Macaristan'da dün geceden itibaren etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle 5 kişi donarak ölürken, bazı uçak seferleri iptal edildi, tren seferleri de yapılamaz oldu. Uluslararası Budapeşte Havalimanı İletişim Müdürü Mihaly Hardy, uçak pistlerinin devamlı şekilde temizlendiğini, yoğun kar yağışının bazı seferlerin iptal edilmesine, diğer seferlerin ise aksamasına neden olduğunu kaydetti. 18.12.2010 BUDAPEŞTE netgazete

İngilizturistleri taşıyan küçük uçak düştü: 6 ölü
03 Ekim 2010
Peru'da İngiliz turistleri taşıyan küçük bir uçağın düşmesi sonucu 6 kişi öldü.
Uçağın Nazca Çizgileri yakınlarında düştüğünü belirten yetkililer, ölenler arasında 4 İngiliz vatandaşının bulunduğunu bildirdi. netgazete
_________________
Bir varmış bir yokmuş...


En son Alemdar tarafından Çrş Eyl 06, 2017 9:56 pm tarihinde değiştirildi, toplam 6 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Prş Nis 18, 2013 7:20 pm    Mesaj konusu: Teksas'taki patlamada bir kasaba havata uçtu Alıntıyla Cevap Gönder

Teksas'taki patlamada bir kasaba havata uçtu: Yüzlerce ölü, yaralı ve kayıp var
18 NİSAN 2013

ABD'nin Teksas eyaletinde bir gübre fabrikasında meydana gelen şiddetli patlamada Fabrikanın bulunduğu kasaba savaştan çıkmışa döndü. Polis ölü ve yaralı sayısı hakkında rakam veremiyor. Fbarikada yangın halen sürdüğünden içerideki kişilerin akıbeti bilinmiyor. 50 daireli bir apartmanın tamamen yıkıldığı çevredeki bir çok okul, ev ve işyerininde yıkıldığı enkaz altındakilerin sayısı ve durumları da bilinmiyor.

Teksas polisinin açıkladığı rakamlara göre, yangın sonucu meydana gelen patlamalar nedeniyle hastahalare 160'tan fazla yaralı getirildi bu yaralılardan yarısının durumu ağır. Ambülans helikopterle çevre hastahanelere sürekli olarak yaralı taşındığı bildiriliyor.

Ajanslar, patlamanın meydana geldiği kentin belediye başkanının olayı "gökyüzünde mantar şeklinde bir duman bulutu yaratan nükleer patlamaya" benzettiğini aktardı.

Patlamanın ardından ilk saatlerde olay yerine, itfaiye ve ambulanslarla birlikte altı helikopterin de gönderildiği belirtilmişti.

Patlama ve yangın, çevredeki yerleşim alanlarında birçok ev ve binanın tahrip olmasına yol açtı. Bazı evler hala yanıyor.

Patlama sırasında bazı binalarda mahsur kalanlar olduğu ve bazı itfaiye görevlilerinin de kayıp olduğu bildiriliyor. Bölgedeki bir bakımevinde bulunan 100'ü aşkın kişinin kurtarıldığı öğrenildi.
KWTX-TV'ye bilgi veren bir kişi, 20 kilometre uzaklıktan art arda birkaç patlama ses duyduğunu söyledi.

Waco'nun 32 km. kuzeyindeki 2700 nüfuslu West yöresinde bulunan West Fertilizer isimli gübre fabrikasında, yerel saatle 19.50'de meydana gelen patlamaya neyin yolaçtığı henüz belirlenebilmiş değil. Polis şu ana kadar olayla ilgili bir suç unsuru bulunmamış olmasına rağmen, patlamanın meydana geldiği alanda "olay yeri önlemleri" alındığını belirtiyor.

BBC'nin haberine göre; Teksas Kamu Güvenliği Dairesi'nden Dean Wilson, çok büyük bir tahribatla karşılaştıklarını ve ev ev dolaşarak yaralı olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı.

West kasabasının yarısının tahliye edildiğini belirten Wilson, yangının hala devam ettiğini ve yeni patlamalar olmasından korkulduğu için itfaiye ekiplerinin patlama alanından uzak tutulduğunu söyledi.
haber1001

ABD'yi Hortumlar vurdu: 90'dan fazla ölü, 300'den fazla yaralı
21/05/2013



ABD'nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen hortumlarda 90'dan fazla ölü, 300'den fazla yaralı ve çok sayıda kişinin kayıp olduğu bildirildi.

ABD 'nin orta kesimlerinde etkili olan irili ufaklı hortumların tahribatı ağır oldu.



Saatteki hızı 320 kilometreyi bulan hortumun geçtiği 800 metre enindeki bölgede taş taş üstünde kalmadı.

Hortum, saatte 320 kilometre hızla Oklahoma City'nin yakınındaki 41 bin nüfuslu Moore kentini vurdu. Araçlar oyuncaklar gibi savrulurken, evlerin, apartmanların üzerinden adeta tank geçti.



Hızı zaman zaman saatte 320 kilometreyi bulan ve 3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortumlarda binlerce ev yerle bir oldu, binlerce araç hurdaya döndü.

Yetkililer hortum nedeniyle en az 91 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Hortumdan en çok etkilenen Moore bölgesinde kurtarma ekiplerinin gece boyunca ev, okul ve hastane yıkıntılarında çalıştığı bildiriliyor.



Kentte hava koşullarının sürekli değiştiği ve her 20-30 saniyede bir şimşek çakmaya devam ettiği ifade edildi.

Kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü ekiplerin geniş bir alanı taramak zorunda oldukları ve hala ulaşılamayan çok sayıda kişi bulunduğu belirtiliyor.

Fırtına sonucu düşen ağaçların yolları kapatması nedeniyle bazı mahallelere girilemiyor.

İki ilkokul yerle bir oldu

Hortumun güzergahı üzerinde bulunan Plaza Towers İlkokulu yerle bir oldu.
Oklahoma Vali Yardımcısı Todd Lamb BBC'ye yaptığı açıklamada, enkaz altından bazı cesetlerin çıkarıldığını, fakat hala 20'den fazla çocuğa ulaşılamadığını söyledi.



Aynı bölgedeki Briarwood İlkokulu'nda da öğretmenlerin öğrencileri okuldan uzaklaştırarak güvenli bir bölgeye taşımaya çalıştığı görüldü

Hortumda Moore kentindeki Plaza Towers İlkokulu'nun tamamen yıkıldığı, en az 7 çocuğun cesedinin bulunduğu kaydedildi. Hortum sırasında okulda olan 24 çocuktan ise haber alınamadığı ifade edildi.

Kurtarma ekipleri, okulun yıkıntıları arasında kalan çocukların bulunması için çalışıyor. Velilerin endişeyle beklediği okulda hava karardığı için aramaların güçlükle yürütüldüğü bildirildi.

Hortumlar nedeniyle yıkıntıların kapladığı bazı otoyollar da trafiğe kapatıldı. Bazı evlerde hortum nedeniyle yangın çıkarken, 40 binden fazla aboneye elektrik verilemediği kaydedildi.



Eyalet yetkilileri ve Kızılhaç, evsiz kalan binlerce kişiye yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Obama , Oklahoma eyaletinde "büyük afet" ilan etti.

Ölü sayısının artmasından endişe eden yetkililer, hortumda yaralanan 50'si çocuk 120 kişinin hastanelerde tedavi edildiğini, arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca sürdürüleceğini bildirdi.
Haber1001

Yangında 4 itfaiyeci can verdi
01 Haziran 2013



Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston kentinde bir otelde çıkan yangında binanın çatısı çöktü.

Yangına müdahale eden 4 itfaiyeci hayatını kaybetti.

Öğlen saatlerinde Houston’da otel ve restoranın bulunduğu binada yangın çıktı.

Yangın restoran kısmında başladı ve alevler hızla otel kısmına da yayıldı.

İtfaiye görevlileri içerideyken binanın çatısı çöktü. Olayda biri kadın dört itfaiyeci hayatını kaybetti.

Yangında yaralanan 5 kişi hastanede tedavi altına alındı. Bir itfaiye görevlisinin de durumunun ağır olduğu açıklandı.
TRT

Amerika'da uçak kazası: 2 kişi yaralandı
31 Mayıs 2013



Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde Cessna tipi küçük bir uçak, yakıtı bitince binanın çatısına çakıldı.

Olayda biri binada diğeri ise uçakta 2 kişi yaralandı.Binanın çatısına çakılan uçak vinçle kaldırıldı.

Binadaki aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi tahliye edildi. Şans eseri kazada sadece 2 kişi hafif yaralandı.
TRT

Arizona'da orman yangını: 19 itfaiyeci öldü
1 TEMMUZ 2013

ABD’nin Arizona eyaletinde çıkan orman yangınında en az 19 itfaiyeci öldü.
Yetkililer, itfaiyecilerin yangının Yarnell bölgesine sıçramasına engel olmaya çalışırken öldüklerini belirtti.

Cuma günü başlayan orman yangının, sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgâr nedeniyle hızla yayıldığı ifade edildi.
Arizona ve aralarında California’nın da bulunduğu Batı eyaletlerinde hava sıcaklığı rekor seviyelere çıktı.
Reuters haber ajansına göre, 19 itfaiyecinin öldüğünü ABD Havadan Yangın Söndürme Bürosu da yaptığı açıklamada doğruladı.
Yetkililer, ölen itfaiyecilerin özel eğitimli görevliler olduğunu duyurdu.
ABD Ormancılık Dairesi sözcüsü Art Morrison, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin kendilerini alevlerden korumak için “çadır tipi” sığınaklar kurmak zorunda kaldıklarını aktardı.
BBC’ye konuşan yerel gazeteci Andy Greenberg, Yarnell bölgesinde yaklaşık 50 evin boşaltıldığını, ailelerin bölgede bir okula yerleştirildiğini söyledi.
ABD’nin Batı Yakası’nda etkin sıcak hava dalgası nedeniyle onlarca kişi sıvı kaybı ve halsizlik tedavisi gördü.
Bazı bölgelerde hava sıcaklığının, son 100 yılın en yüksek seviyesi olan 54 C dereceye çıkması bekleniyor.
BBCT

ABD'nin Virginia eyaletinde Şebeke suyunda kimyasal sızıntı
10 Ocak. 2014
ABD'nin Virginia eyaletinde şebeke suyu olarak kullanılan nehirde kimyasal madde tespit edildi. Vatandaşlardan şebeke suyu kullanmamaları istenirken, 9 bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Elk nehrine kimyasal madde karıştığının tespit edilmesi üzerine federal yetkililer, Batı Virginia'daki 9 bölgede yaşayan yaklaşık 300 bin kişiden şebeke suyunu kullanmamalarını istedi. Musluk suyunu içmenin ötesinde, yemeklerde, duş almada ve diş fırçalamada kullanmanın tehlike arz ettiğini ifade eden yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Batı Virginia Amerikan Su Şirketi yetkilileri şebeke suyuna güvenli diyemeyeceklerini açıklarken, bölge hastanelerine çok sayıda başvuru yapıldığı kaydedildi.
haber93

ABD'de heyelan
25 Mart 2014


ABD'de meydana gelen heyelanda ölü sayısı 14'e çıktı. Haber alınamayan 176 kişiyi bulmak için yürütülen çalışmalarda ise zorluk yaşanıyor.

ABD'nin kuzeybatısındaki Washington Eyaleti'ne bağlı Snohomish bölgesinde afetle mücadele yetkilileri, cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısının 14'e çıktığını açıkladı. Heyelan nedeniyle 176'den fazla kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Daha önce yapılan açıklamada kayıp sayısının 18 olduğu ifade edilmişti.

Yetkililer, yaklaşık 35 evin de heyelandan zarar gördüğünü kaydetti. Haftalarca süren şiddetli yağış sonrası cumartesi günü Snohomish bölgesinde meydana gelen heyelanda Stillaguamish nehri kenarında yer alan bir mahalle tamamen göçük altında kalmıştı.

Kayıp kişilerin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Ancak göçük tehlikesinin devam etmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Bölgedeki itfaiye şefi Travis Hots, yaptığı açıklamada, toprağın istikrarsız olduğunu ve rüzgâr tarafından sürüklenen kuma benzediğini, bunun da görevlilerin çalışmasını zorlaştırdığını belirtti. Travis, kayıplar arasında dört aylık bir bebek ve büyükannesinin de bulunduğunu söyledi.
©Deutsche Welle

ABD'nin Teksas eyaletinde üçüncü Ebola vakası tespit edildi
15 Ekim 2014

Yetkililer, Teksas'ta görevli bir sağlık çalışanın daha Ebola virüsü taşıdığının tespit edildiğini, kimliği açıklanmayan çalışanın ateşlendiğini ve derhal Presbiteryen Hastanesi'nde karantinaya alındığını bildirdi.

Dallas'daki bir hastanede görevli sağlık çalışanın, ABD'de ölen ilk Ebola vakası Thomas Eric Duncan ile ilgilenenler arasında yer aldığı ve temas kurduğu kişiler hakkında sorgulandığı belirtildi.

Liberya'dan gelen ve geçen hafta Ebola'dan yaşamını yitiren Duncan'dan Ebola virüsü kapan Nina Pham isimli 26 yaşındaki bir hemşire halen tedavi altında bulunuyor. ABD'de Ebola'dan ölen Thomas Eric Duncan ile temas eden ve Duncan'ı tedavi eden 48 kişi gözetim altında tutuluyor.
CUMHURİYET

ABD'de alarm: Ebolalı hasta uçağa bindi
15 Ekim 2014



ABD'de Teksas'ın Dallas kentinde Ebola tanısı konan bir hemşirenin, hastalığın belirtileri ortaya çıkmadan önceki gün Ohio'nun Cleveland kentinden Dallas'a uçakla seyahat ettiği ortaya çıktı.

ABD'li yetkililer acil bir uyarı yayımlayarak 13 Ekim'de aynı uçakta seyahat eden 132 yolcuyu bulup sağlık durumları hakkında konuşmak istediklerini açıkladılar.

Amerika'da Ebola tanısı konan ikinci kişi olan hemşire, 14 Ekim tarihinde Ebola semptomları göstermeye başlamıştı.

Kadın hemşire, Ebola'dan dolayı 8 Ekim tarihinde Dallas'ta ölen Liberya uyruklu bir hastayı tedavi etmişti.

Teksaslı hemşirenin çalışma arkadaşları, günlerce yeterli koruyucu kıyafet giymeden ve yeterince bilgilendirilmeden çalıştıklarını söylüyorlar.
Hastane yetkilileri protokollerin uygulanmadığını söyleyerek hemşireleri eleştirdi. Ancak hemşireler, "Protokol yoktu" diyor.
BM: Geride kalıyoruz

Birleşmiş Milletler'in Ebola ile mücadele sorumlusu, dünyanın bu virüsü durdurma yarışında geride kaldığını söyledi.
Kaygılarını Afrika'dan video konferansla bağlandığı BM Güvenlik Konseyi'nde dile getiren yetkili Anthony Banbury "Virüs bizden daha hızlı koşuyor ve yarışı kazanıyor" dedi.
BM Aralık ayına kadar Afrika'da binlerce kişinin daha Ebola'ya yakalanacağı tahmininde bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bugüne dek yaklaşık 9 bin kişi bu hastalığa yakalandı; bunlardan 4 bin 447'si yaşamını yitirdi.
Yine bu örgüte göre ek önlemler alınmazsa bundan iki ay sonra, haftada 5-10 bin kişi Ebola'ya yakalanabilir.
Bugüne kadarki vakaların büyük çoğunluğu Batı Afrika'da meydana geldi.

Ebola'dan nasıl korunmalı?
Virüs vücut sıvıları aracılığıyla geçtiğinden, hasta ile ten teması olmamalı
Gözleri korumak için göz bölgesini tamamen kapatan gözlük takılmalı
Temas sonrası kıyafet ve tıbbi ekipman yakılmalı, yeniden kullanılması gerekenler doğru şekilde dezenfekte edilmeli
Ebola virüsünden kurtulmayı başaranlar üç ay süreyle cinsel ilişkiye girmemeli ya da prezervatif kullanmalı
BBCT

Uçak binaya çarptı: 4 ölü
30.10.2014



ABD'nin Kansas eyaletinde meydana gelen uçak kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kansas eyaletinin Wichita kentindeki ''Mid-Continent'' Havalimanı'nda Hawker King Havayolları'na ait küçük bir uçağın piste yakın yerde bulunan binanın üzerine düşmesi sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Milliyet

Kanserojen yumurta ve tavuk skandalı
Zehirli dioksin maddesinin yemlere bulaşması üzerine 8 bin tavuk itlaf edildi, binden fazla çiftlikte satışlar durduruldu
05 Ocak 2011
Endüstriyel amaçlı üretilen ve kanser riski taşıyan zehirli dioksin maddesi içeren yağların, bitkisel yağların yerine kullanılması nedeniyle ortaya çıkan skandal Almanya'yı alarma geçirdi.

Dioksin seviyesinin kabul edilenden yüksek miktarda olup olmadığının tespit edilmesi üzerine Aşağı Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerindeki binden fazla çiftlik karantina altına alındı. Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerindeki en az 34 çiftlikte denetimler başlatıldı. Kuzey Ren-Vestfalya'da dioksin maddesinin bulaştığı belirlenen 8 bin tavuk itlaf edildi.

Skandalın ortaya çıktığı Almanya'nın kuzeyindeki yem üreticisi Harles&Jentzsch firmasının Almanya'nın farklı bölgelerindeki birçok çiftliğe yem tedarik ettiği biliniyor. Hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Harles&Jentzsch firmasını Aralık ayı sonunda Kiel ve Hannover'deki yetkilileri durumdan haberdar ettiği açıklandı.

Uzmanlar bir süre için yumurta ve tavuk eti tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade ediyor. Berlin'deki Farmakoloji ve Toksikoloji Enstitüsü Profesörü Schöenfolder İHA'ya yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün dioksini kansere sebep olabilen yüksek zehir sınıfında bir madde olarak tanımladığını söyledi. habertürk

Almanya'dan Hollanda'ya Zehirli Yumurta
6 Ocak 2011
Berlin hükümeti dioksin bulaşmış olması mümkün 136 bin yumurtanın yanlışlıkla Hollanda’ya gönderildiğini açıkladı.

Alman Tarım Bakanlığı’na göre, yumurtaların ihraç edildiği Hollanda şirketi ve Avrupa Komisyonu derhal durumdan haberdar edildi.
Alman yetkililerin tavuk yeminde dioksin bulmaları üzerine bin tavuk çiftliği kapatıldı, en az 8 bin tavuk imha edildi.

Schleswig-Holstein eyaletinde dioksinin çıkış noktası olduğu sanılan bir şirket polisler tarafından basıldı. Tavuk yemi için gerekli yağlar imalatçı firmalara bu şirket tarafından sağlanıyordu.

Sadece sanayide kullanımına izin verilen yağın, yaklaşık 3 bin ton hayvan yemine bulaştığı ve zehirli yemlerinin en az 25 farklı üreticiye satıldığı belirlendi.

Uzmanlara göre kanserojen bir madde olan dioksin vücuda girdiğinde dışarı atılması yedi yıl sürebiliyor. Voanews

Nüfuslarına Neler Oluyor?
22.12.2010
Macaristan'ın nüfusu ilk kez 10 milyonun altına düşerken, ABD'nin nüfus artış hızı, son 80 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Macaristan İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılının ilk 10 ayında ülkedeki doğum oranlarının bir önceki yıla nazaran yüzde 7,3 düştüğü ve bu alanda negatif rekor kırıldığı belirtildi.

Kurum, korkutucu sayılacak bu düşüşle birlikte ülkedeki nüfusun yüzyıllar sonra ilk kez 10 milyonun altına inerek 9 milyon 996 bine gerilediğini bildirdi.

Macaristan’daki ölüm oranının geçtiğimiz yıla göre aynı düzeyde olduğu, ülke nüfusunun her yıl yaklaşık 50 bin azaldığı açıklanırken, hükümetin nüfusun daha fazla azalmaması için radikal tedbirler alması gerektiği kaydedildi.

ABD Son 80 Yılın En Düşük Nüfus Artış Hızını Yaşıyor
Dünyanın en büyük ekonomik ve askeri gücü Amerika Birleşik Devletleri’nin nüfus artış hızı, son 80 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Federal Nüfus Sayım Dairesi, ülke nüfusunun son 10 yılda 27 milyon artarak 308 milyon 745 bin 538’e yükseldiğini açıkladı.

Açıklamada, ülkedeki nüfus artışının, 1930’lardaki ’’Büyük Buhran’’dan bu yana en düşük seviyeye gerilediği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki nüfus artışının yüzde 40’ının göçlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Nüfusu 10 yıl önce yaklaşık 281 milyon olan Amerika Birleşik Devletleri’nin, diğer sanayileşmiş ülkelere kıyasla nüfusu yine de hızla artıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki nüfus artışının özellikle muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti’ye desteğin yoğun olduğu kentlerde olduğu belirtiliyor.

Ülkede nüfus sayımı, 10 yılda bir yapılıyor. TRT

ABD'de Patlama
10.02.2011
Pennsylvania eyaletinde bir evde meydana gelen şiddetli patlama paniğe yol açtı.

Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından doğalgaz borularında yangın çıktı.

Philedelphia Allentown’da yerel saatle gece yarısına doğru kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli bir patlama meydana geldi.

En az dört evin yandığı belirtilen bölgede üçüncü seviye acil durum ilan eden yetkililer, çevre binaları boşalttılar.

İtfaiye ekipleri, binalarda ve doğalgaz borularında çıkan yangını söndürmek için yoğun çaba sarfettiler.

İngiltere'de asrın en soğuk kışı yaşanıyor
İngiltere, 1910 yılından bu yana en soğuk kışını yaşıyor. Uzmanlar, ilk meteoroloji tahminlerinin başladığı 1910 yılından bu yana İngiltere'de en soğuk kışın yaşandığını belirtirken, ülkede geceleri hava sıcaklığı eksi 18'e kadar düştü. Başkent Londra'nın da dahil olduğu Güney İngiltere'de sıcaklıklar az da olsa yükselirken, Kuzey İskoçya için aşırı soğuk ve buzlanma tehlikesi devam ediyor. 26.12.2010 LONDRA netgazete

Avustralya'da sellerden 200 bin kişi etkilendi
1 OCAK 2011 n

Sellerin ekonomik maliyetinin milyarlarca dolar olması tahmin ediliyor
Avustralya'da üst düzey bir yetkili ülkenin İncil'deki efsanevi felaketleri andırır türden bir selle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Seller binlerce kişiyi evinden ettiği Queensland eyaletinin Maliye'den Sorumlu Yetkilisi Andrew Fraser, seller yüzenden madencilik, tarım ve turizmin büyük darbe aldığını, sellerin ekonomik faturasının çok yüksek olacağını kaydetti.

77 bin kişinin yaşadığı Rockhampton kenti sellerin etkisi altına girmek üzere olan son yerleşim birimi.

Yetkililer bu kentte sel sularının 9 metre kadar yükselebileceğini söylüyor.

Fransa ve Almanya'nın toplam yüzölçümlerinden geniş bir alanı ekisi altına alan seller yüzünden 20 kentin daha dış dünyayla bağlantısı kesilmiş durumda.

Tarihteki en kötü sel felaketlerinden birini yaşayan Avustralya'nın kuzeydoğusunda binlerce kişi daha evlerini terk etmeye hazırlanıyor.

Yetililer felaketin 200 bin kişiyi etkilediğini belirtiyor.

Felaket bölgesini ziyaret eden Avustralya Başbakanı Julia Gillard'ın helikopteri sel suları nedeniyle Emerald kasabasına iniş yapamadı.

Sel sularının kanalizasyon sistemine zarar vermesi nedeniyle, kamu sağlığı kaygıları da arttı.

Yetkililer, seli takip edecek temizlik ve yeniden inşa faaliyetlerinin milyarlarca dolara malolabileceğini söylüyor.
BBC

Avrupa'da kar hava ulaşımını durdurdu
21 ARALIK 2010
[img]http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/assets/images/2010/12/21/101221114522_clown_304x171_ap_nocredit.jpg [/img]
Frankfurt'ta yolcular için palyaço getirtildi
Avrupa'yı etkisi altına alan dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışı, 25 Aralık'taki Noel tatili öncesinde hava ulaşımını felç etti.
Onbinlerce kişi kişi havaalanlarında mahsur kaldı.

Dünyanın en işlek havalimanı olan İngiltere'deki Heathrow havaalanında Çarşamba gününe kadar uçuşların üçte ikisi iptal edildi.
Heathrow'da günde ortalama 1300 uçak inip kalkıyor.
Almanya'da gece aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Frankfurt havaalanında uçuşların yüzde 30'unun iptal edildiği açıklandı.
Binlerce kişi geceyi terminallerde yerlerde uyuyarak geçirirken, havaalanı yetkilileri yolcuların moralini yükseltmek için palyaço getirtti.
Fransa'daki Charles de Gaulle ve Orly havaalanlarında, hafta sonundaki iptaller nedeniyle büyük bir kaos yaşanıyor.
Belçika ve Hollanda'da da birçok sefer iptal edilmiş durumda.
Trenler de aksadı
Uçakların kalkmaması nedeniyle tatil planları bozulan yolcular, trenlere hücum etti.
İngiltere-Fransa arasında Eurostar tren seferlerinin yapıldığı Londra'daki St. Pancras istasyonunun önünde bir kilometrelik kuyruk oluştu.
Kötü hava nedeniyle trenlere hız sınırlaması getirildiği için seferler gecikmeli olarak yapılıyor.
Reuters ajansına göre, Almanya'da havayolu şirketleri halkı trenlere yönlendirmeye çalışıyor. Demiryolu şirketleri de yolculara evde kalmaları çağrısında bulunuyor.
Kötü hava koşullarının İngiltere'nin en büyük havayolu şirketi British Airways'e maliyetinin günde 100 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor. BBC

40 kişi donarak öldü
22.12.2010
Macaristan'da son iki hafta içinde 40 kişi soğuktan donarak hayatını kaybetti. yazete

Batı Avrupa'da yine kar krizi yaşanıyor

24 ARALIK 2010
Paris Charles de Gaulle havaalanındaki yolcular geceyi kamp yataklarında geçirmek zorunda kaldı
Batı Avrupada Noel için havayoluyla tatile gitmeyi planlayan binlerce kişinin uçuşları yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle iptal edildi.
Fransa başkentindeki Charles de Gaulle havaalanındaki uçuşların yarısı, uçaklar için kullanılan buz çözücü sıvının tükenmesi nedeniyle yapılamıyor.

Bu kış üçüncü büyük kar yağışıyla baş etmeye çalışan Fransız yetkililer, Charles de Gaulle havaalanına buz çözücü sıvı takviyesi yapılmakta olduğunu ancak yeni sevkiyatın Pazartesi gününden önce Paris'e ulaşmasının beklenmediğini belirtiyorlar.
Belçika'da güvenlik yetkilileri, sürücülere evden çıkmama tavsiyesinde bulundu. Almanya'dan da yüzlerce kaza haber geliyor.
Kuzey İtalya'daysa Venedik kentinin bazı kesimlerinde şiddetli yağış sellere yol açtı. Venedik lagününde su düzeyi olağanüstü yüksekliğe çıktı ve San Marco meydanı sular altında kaldı.
Venedik'in batısındaki Vicenza kentinde nehir sularının yükselmesi yüzünden, insanlar evlerinden tahliye edildi.
Almanya'nın batısında, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinin bazı kesimlerinde trafik tamamen felç olurken, Berlin-Hanover demiryolu, üst enerji hatlarının donması nedeniyle çalışamaz hale geldi.
Brüksel'in Charleroi havaalanında da uçak yolcuları dün gece mahsur kaldı. Bu sabah alandan bazı uçuşların yapılabildiği öğrenildi.
Brüksel havaalanından yapılan uçuşlarda da iptaller olduğu; başkent ile diğer bölgelerde otobüs seferlerinin yapılamadığı bildiriliyor.
Bugün İskoçya'nın bazı kesimlerinde ve kuzey batı İngiltere'de şiddetli kar yağışı bekleniyor. Noel dolayısıyla evlerine gitmeyi planlayan yolculara birçok demiryolu hattında seferlerin azaltıldığı uyarısı yapıldı. BBC

Avrupa'da ulaşım felaketi
19 Aralık 2010
Avrupa'yı etkisi altına alan ağır kar yağışı, havayolu ve karayolu ulaşımını da olumsuz etkiledi.
Ağırkar yağışıve dondurucu soğuktan dolayı birçok karayolu kapanırken, birçok uçak seferi de iptal edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te yollar karla örtülürken Uluslararası Charles de Gaulle havaalanındaki uçuşların dörtte biri, bu akşam yerel saat 16.00'ya kadar iptal edildi.

Londra'daki Heathrow Havaalanı bugün için gelen uçakları kabul etmeyeceğini duyurdu. Havaalanından yapılan açıklamada çok inişin kabul edileceği; havaalanın yarım tamamen açılabilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Almanya'nın en büyük havaalanı olan Frankfurt Havaalanı'nda ise planlanan 1330 uçak seferinden, 500'den fazlası iptal edildi. Havaalanındaki pistlerin temizlendiği; ancak Avrupa'daki diğer aksaklıklardan dolayı Cuma gününden beri havaalanında bekleyen yolcular olduğu kaydedildi. Alman havayolu şirketi Lufthansa da iç ve dış hat seferlerinden büyük kısmını iptal ettiğini duyurdu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı sözcüsü Mirjam Snoerwang da ekiplerin pistlerdeki karları temizlediğini; ancak diğer ülkelerdeki aksaklıklardan dolayı en az 30 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. Snoerwang, iptal olan ya da ertelenen seferlerden dolayı 700 kadar yolcunun havaalanında uyumakta olduğunu belirtti. haber10

Avrupa'da soğuklar sürecek
3 ARALIK 2010
Avrupa'nın kuzeyini etkileyen dondurucu soğuklar ve kar yağışının haftasonunda da süreceği açıklandı.

Kötü hava koşulları nedeniyle bir çok havaalanı kapalı
Hava durumuna bağlı kazalarda onlarca kişi hayatını kaybetti.
İlgili Konular
Avrupa
Polonya'yı etkisi altına alan soğuk hava yüzünden dün gece 18 kişi donarak can verdi.
Ülkede soğuklar nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya çıktı.
Polonya'da hava sıcaklığının eksi 33 santigrat derecede seyrettiği belirtiliyor.
Çestoçova kentinde 150 bin kadar kişinin ısınmadan yoksun durumda olduğu bildirildi.
Slovakya'da da 2 kişi ölürken Çek Cumhuriyeti'nde de can kayıpları olduğu aktarıldı.
Can kaybı
Avrupa genelinde kötü hava koşulları nedeniyle çoğu havaalanları kapatıldı, hava koşulları demir ve karayollarında büyük aksaklıklara sebep oldu.
Rusya'da üç, Almanya'da da iki kişi hayatını kaybetti.
Almanya'da binlerce kişinin de şehirlerarası demiryollarında yaşanan sorunlar nedeniyle trenlerde mahsur kaldığı bildirildi.
Berlin'de yetkililer, metro istasyonlarını açık tutup ile otobüsleri seferde bırakarak evsizlerin geceyi geçirmelerine olanak sağlarken, gece boyunca çorba servisi yapan bazı lokantaları da açık tuttu.
Uluslararası ulaşım da kardan yoğun şekilde etkilenirken, iki gündür kapalı olan Londra Gatwick havaalanı kesintili de olsa hizmet vermeye başladı.
Londra Heathrow, paris Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol, Berlin Tegel ve Düseldorf havaalanlarından yoğun gecikmeler ve iptaller yaşandığı haberleri geldi.
Londra City ve Edinburg havaalanları ise kapalı.
İngiltere'yi kıta Avrupasına bağlayan Eurostar tren hattında ise sınırlı hizmet veriliyor.
Danimarka, acil yardım araçlarına ülkenin güneydoğusunda yardımcı olmak üzere orduyu devreye sokarken, Belçika'da trafik sıkışıklığının 600 kilometreden daha uzun bir kuyruk oluşturduğu bildirildi.
Balkanlar'da olağanüstü hal
Bosna, Sırbistan ve Karadağ, Drina nehrinin son 100 senenin en yüksek seviyesine ulaşması sebebiyle olağanüstü hal ilan etti.
Nehre yakın noktadaki yerleşim yerleri tahliye edildi.
BBC

Son Yılların En Soğuk Kışı
08.12.2010

Sıfırın altında düşen hava sıcaklıkları ve yoğun kar yağışı kuzey Avrupa'da hem ölümlere hem de ulaşımda aksamalara neden oluyor.

İskoçya, İngiltere, Fransa, Rusya ve Doğu Avrupa bembeyaz bir örtüye bürünmüş durumda.
İngiltere, son 20 yılın en soğuk ayını yaşıyor. İngiltere’de bazı bölgelerdeki havaalanları ile demiryolları, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapalı.

Edinburgh havaalanı ile Londra yakınlarındaki Gatwick havaalanında uçuşlar aksıyor..

İskoçya’da son 40 yılın en şiddetli kışı hakim.Kar yağışından kapanan yollarda yüzlerce araç mahsur kaldı. Araçlar 15 saat kurtarılmayı bekledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da aniden bastıran soğuklar yüzünden eksi 24’leri gören başkentliler donuyor.

Uzmanlar Moskova’da bu yıl -20 ve -30 derecelerle en soğuk kışlardan birinin yaşanacağını belirtiyor.

Başkentte yollar kapandı. Ülkede şiddetli kışın gelmesine sevinenler de vardı.

Karın yağmasıyla adeta bayram yapan çocuklar doyasıya eğlendi.

Polonya’da da durum farklı değil. Sıcaklığın eksi 26 dereceye kadar düştüğü Polonya’da evsizler donarak ölme tehdidi altında.

Bazı bölgelerde ise buzlanan yollar sebebiyle kamyon ve tırlara trafiğe çıkma yasağı getirildi.

Birçok tren seferi ise yapılamıyor.

Soğuktan etkilenen Orta Avrupa otoyollarında tırlar kilometrelerce uzayan kuyruklar oluşturuyor.

Avusturya’da da aynı manzaralar yaşanıyor. Ülkede aniden bastıran yağış karayolu trafiğinin ve tren seferlerinin bir çok yerde akmasına neden oldu.

Bir çok Avrupa ülkesinde hastanelerin acil servisleri buzlanan yollarda yaralanan kişilerle dolu. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İspanya ise aşırı yağışın yol açtığı sel felaketiyle mücadele ediyor.

Ülkede sele kapılan bir kişi ölürken, selde kaybolanların da olduğu bildiriliyor.

Olumsuz havalar Portekiz’i de etkiliyor. Ülkede etkili olan fırtınada evler yıkıldı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, enerji nakil hatları koptu.

Yetkililer, elverişsiz hava koşullarının bir süre daha devam edeceğini duyurdu. TRT
Akrobasi uçak şampiyonunun hazin sonu
2009 yılında dünya uçak akrobasi şampiyonluğunu kazanan Fransız pilot Renaud Ecalle, kendi kullandığı bir uçağın düşmesiyle, karısı ve iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybetti. Uçağın düşüş nedeninin şu ana kadar tespit edilemediğini belirten yetkililer, kazanın olduğu sırada sert rüzgarlı havanın etkili olduğunu açıkladı. 05.10.2010 PARİS netgazete

Macaristan'daki sızıntı Boğaz'ı tehdit ediyor
Macaristan'ın batısındaki bir alüminyum fabrikasında zehirli boksit çamurunun depolandığı havuzun duvarlarının yıkılması sonucunda sızan kimyasal çamur, çevredeki yerleşim yerlerine yayılmaya devam ediyor. 4 kişinin öldüğü, 120 kişinin de yaralandığı sızıntı, Karadeniz ve Boğazlar için de büyük tehdit oluşturuyor. 06.10.2010 BUDAPEŞTE netgazete

Tuna Nehri'nde balık ölümleri başladı
Macaristan'ın Ajka şehrinde iki gün önce bir alüminyum fabrikasında yaşanan ve çevre felaketine dönüşen kazada, çevreye yayılan kimyasal zehirli kızıl çamurun Tuna nehrine ulaştığı açıklandı. Tuna nehrinde balık ölümlerinin görüldüğü bildirildi. 08.10.2010 BUDAPEŞTE netgazete

Doğu Avrupa'yı da sel götürdü
Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 10 kişi öldü, binlerce kişi de tahliye edildi. Yerel makamlar, kuvvetli yağışların yol açtığı sellerin Polonya'nın güneybatısını, Çek Cumhuriyeti'nin kuzeyini ve Almanya'nın güneydoğusunu vurduğunu duyurdu. 08.08.2010 VARŞOVA netgazete

NASA Başkanını Taşıyan Uçak Düştü
10 Ağustos 2010
Alaska'nın güneybatısında küçük bir uçağın düştüğü bildirildi. Uçakta NASA'nın eski başkanı Sean O'Keefe'nin de bulunduğu açıklandı.
Alaska Milli Muhafız Teşkilatı Sözcüsü Binbaşı Guy Hayes, kaza yerinin üzerinden uçan başka bir uçağın dün akşam saatlerinde enkazı fark etmesiyle kendilerine haber verildiğini söyledi.

Uçakta bulunan 8 kişinin yaşamından endişe edildiğini belirten Hayes, kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının aksadığını kaydetti.

Bu arada ABD Senatosu'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ABD eski senatörü Ted Stevens'ın uçağın yolcuları arasında olduğunun düşünüldüğünü, akıbeti hakkında henüz bir bilgi bulunmadığını söyledi.
aktifhaber

Arazi aracı, yarışlarda seyircileri ezdi: 8 ölü 12 Yaralı
16 Ağustos 2010
ABD'nin California eyaletinde arazi tipi araçların katıldığı bir yarış sırasında araçlardan birinin seyircilerin üzerine savrulması üzerine 8 kişi ezilerek öldü.
Yetkililer ve görgü tanıkları, Mojave Çölü'nde dün gece start alan "California 200" yarışında arazi tipi bir aracın, yüksek hızla yapılan bir atlayış sırasında, bariyerlerin bulunmadığı yolun kenarında bekleyen yüzlerce kişinin üzerine savrulduğunu söylediler.
Kazada 6 kişinin olay yerinde, 2'sinin kaldırıldıkları hastanede öldüğü, yaralanan 12 kişinin çoğunun da 7 ambulans ve 10 acil durum uçağıyla civardaki hastanelere kaldırıldıkları belirtildi. netgazete

ABD'DE YUMURTALARDA SALGIN GÖRÜLDÜ
19 Ağustos 2010
ABD'nin üç eyaletinde yumurtaların neden olduğu tespit edilen salmonella salgınında yüzlerce kişi hastalandı. Ülkede büyük paniğe neden olan salgına yol açan 380 milyon yumurta toplatılıyor.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, şimdilik salgında can kaybı olmadığını belirtti.

Yetkililer, Minnesota eyaletinde görülen en az 7 salmonella vakasına yumurtaların neden olduğunu bildirdi. California eyaletinde haziran ayından bu yana 266, Colorado'da da haziran ve temmuzda 28 vakaya rastlandığı kaydedildi. Arizona, Nevada, İllinois, Texas ve Wisconsin'de şüpheli vakaların görüldüğü belirtildi.

Sağlık yetkilileri, gıda zehirlenmesine neden olan Salmonella bakterisinin, yumurtanın pişirilmesiyle öldürülebileceğini, ancak bu yumurtaların toplatıldığı yerlere götürülmesinin daha güvenli bir yol olacağı uyarısında bulunuyorlar.
haber10

ABD'de orman yangını, 8 kişiyi yuttu
ABD'nin Colorado eyaletinde yetkililer, pazartesi günü Fourmile Canyon'da başlayan yangında 92 binanın hasar gördüğünü, 2 bin 800 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu 200 itfaiyeci ile 9 uçağın alevlerle mücadeleyi sürdürdüğünü aktardı. 10.09.2010 BOULDER netgazete

New York'ta fırtına can aldı
ABD'nin New York kentinde etkili olan şiddetli fırtınada 1 kişi öldü.
17 Eylül 2010
Yetkililer, fırtınanın etkisiyle ağaçların devrildiğini, elektriklerin kesildiğini belirtirken, bir kişinin, aracının üzerine ağaç düşmesi sonucu öldüğünü söyledi.

Elektrik şirketi Con Edison'dan yapılan açıklamada da Quenns mahallesideki 26 binden fazla kişiyle Staten Island'daki 5 bin kişinin elektriksiz kaldığı belirtildi.habertürk

Polonya otobüsü, Almanya'da direğe çarptı: 11 ölü
Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarında Polonya plakalı bir otobüsün köprünün direğine çarpması sonucu 11 kişi can verdi. İspanya'dan Polonya'ya seyahat eden otobüste gençlerin bulunduğu belirtilirken, kazada ölen ve yaralananların milliyetleri konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. 26.09.2010 BERLİN netgazete

Petrol sızıntısını, yeni kapak da durduramadı
Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısını durdurmak için kuyu çıkışına yerleştirilen yeni kapağın arzulanan mükemmel sonucu sağlamadığı ancak kapağın denemesinin sürdüğü açıklandı. Çalışmaları denetleyen emekli amiral Thad Allen yaptığı açıklamada, kapağın, "Arzulandığı şekilde, hiçbir sızıntının olmaması" gibi bir sonucu sağlayamadığını belirtti. 17.07.2010 NEW YORK netgazete

ABD yolcu uçağı türbülansa girdi: 30 yaralı
ABD'de Amerikan Havayolları'na ait bir yolcu uçağının çok güçlü bir türbülansa girmesi sonucu biri ağır 30 kişi yaralandı. Uçaktaki yaralılardan 4'ünün kabin görevlisi, diğerlerinin yolcu olduğu belirtildi. Federal Havacılık Dairesi'nden yapılan açıklamada, Washington yakınında Uluslararası Dulles Havalimanı'ndan kalkan ve Los Angeles'a giden uçağın çok güçlü bir türbülansa girdiği, olayda 30 kişinin yaralandığı ve uçağın, Denver'a indirildiği bildirildi. 21.07.2010 DENVER netgazete

Atina çevresi yangınlara teslim
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde yer alan Kalamos, Varnavas ve Ano Suli yerleşim birimleri yakınlarında orman yangınları çıktı. Yunan medyası, bölgede hüküm süren 7 şiddetindeki rüzgarlar nedeniyle farklı yönlerde yayılan alevlerin, evlerin çok yakınında olması nedeniyle endişe yarattığını bildirdi. 17.07.2010 ATİNA netgazete

Petrol Sızıntısı Can Aldı

Bir türlü önlenemeyen petrol sızıntısı nedeniyle ABD'de işini kaybeden bir balıkçı intihar etti.

26.06.2010

Meksika Körfezi’ndeki patlama önce denizi sonra da sahilleri kirletti.
Petrol sızıntısı, denizde ve karada birçok canlı türünün ölümüne neden oldu. Bir türlü önlenemeyen sızıntı, bir de insan hayatına mal oldu.

Meksika Körfezi’ndeki Alabama eyaletinde 20 yıldır balıkçılık yapan 55 yaşındaki William Kruse intihar etti. Kruse, sızıntının ardından artık balık tutamaz oldu.

Maddi sıkıntıya giren balıkçı, temizleme çalışmalarında görev alarak az da olsa para kazanıp hayatını sürdürmeye çalıştı. Ancak yeterince para kazanamayan balıkçı çareyi hayatına son vermekte buldu. TRT

4 yaşındaki çocuk, otele çakılan uçakta can verdi
ABD'nin Alaska eyaletinde yaşanan kazada, Cesna 206 tipi uçak, henüz belirlenemeyen bir sebeple şehir merkezindeki bir otelin çatısına düştü. Alev alan uçakta bulunan 4 yaşındaki çocuk yanarak can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmeye uğraşırken; çevredekiler de uçaktaki diğer 4 kişiyi kurtardı. 03.06.2010 ANCHORAGE netgazete

ABD'DE ŞİDDETLİ FIRTINA: 4 ÖLÜ
6 Haziran 2010
ABD'nin Illinois, Ohio ve Michigan eyaletlerinde görülen şiddetli fırtınada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 50 ev hasar gördü.
Ohio eyaleti İtfaiye Müdürü Todd Walters, eyaletin kuzeybatısında bazı kişilerin hastaneye kaldırıldığını söyledi. haber10

Arkansas'ta sel: 17 ölü, 24 kayıp
2 Haziran 2010
CADDO GEÇİDİ- ABD'nin Arkansas eyaletinin güneybatısında kamp ve spor alanında meydana gelen selde 17 kişi öldü.Ulusal Emniyet Birliklerine bağlı arama ekipleri, halen 24 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Montgomery ilçesi şerifliği polisinin verdiği bilgiye göre, eyaletin başkenti Little Rock'un 120 km batısındaki bölgeye, bir günde rekor düzeyde yağmur yağdı. habertaraf
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> BATI DÜNYASI Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com