EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Akıncı Korsanlar DünyayI Hackliyor

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TEKNİK
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
admin
Site Admin


Kayıt: 31 Arl 2006
Mesajlar: 831
Konum: Belarus

MesajTarih: Cmt Hzr 28, 2008 9:20 pm    Mesaj konusu: Akıncı Korsanlar DünyayI Hackliyor Alıntıyla Cevap Gönder

Anonymous Emniyetteki tüm adres ve kimlik bilgileri çalıp internette yayınladı
15 Şubat 2016



Cumhuriyet'in haberine göre; Hacker grubu Anonymous, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Türkiye'de polis teşkilat verilerinin sızdırıldığını açıkladı.

Aktivist hacker grubu Anonymous, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait verilerin sızdırıldığını açıkladı. Açıklamadan kısa bir süre sonra, veriler internet üzerinden paylaşıldı. Sızdırılan verilerin içeriği doğrulanamasa da Anonymous'un sosyal medya hesabındaki paylaşımlarına göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerinin tamamı çalınmış durumda.

Anonymous’un Twitter hesabında paylaştığı https://turkey.thecthulhu.com/ adresinde ise, verileri sızdıran kaynağın 2 yıldır Emniyet verilerinin bir bölümüne ulaşabildiği ve son aylarda yaşanan ihlalleri gösterebilmek amacıyla belgeleri sızdırmaya karar verdiği belirtildi.

Verileri sızdıran "https://turkey.thecthulhu.com/" adresindeki bilgilere göre sıkıştırılmış yaklaşık 3 gigabyte'lık bir dosyadan yaklaşık 20 gigabyte'lık veri tabanı ortaya saçıldı. İndirilen dosyadan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerine ulaşılabilecek sorgu ekranı çıktığı belirtildi.
haber 93

CIA başkanının ardından, ABD'de istihbarat direktörü de hack'lendi
14.1.2016

CIA'nın Başkanı John Brennan'ın ardından, ABD Milli İstihbarat Direktörü James Clapper'ın da siber saldırıya uğradığı açıklandı. Clapper'in telefonunun, internet bağlantısının ve eşi Susan'ın mail hesabının hack'lendiği bildirildi. Clapper'ın sözcüsü haberi doğruladı. Haberi ilk duyuran Motherboard isimli haber sitesi, geçen sene ekim ayında Brennan'ın kişisel hesaplarına siber saldırı düzenleyen 'Crackers With Attitude" isimli hacker grubunun Clapper'ı da hedef aldığını ileri sürdü.
Kaynak: sabah

'Hadi bakalım kolay gelsin': Anonymous, ABD bankacılık sistemini çökertecek!
25 Eylül 2015

Hacker grubu Anonymous, ABD bankacılık sistemini çökertmek için 'Kara Ekim 2015' kampanyası gerçekleştirecek.

'Occupy Wall Street' eylemlerinin 4. yıldönümüne yaklaşırken, Anonymous, halkın yüzde 1'ini oluşturan en zengin tabaka karşısında geri kalan yüzde 99'luk kesimin gücünü göstermek için harekete geçirmeye hazırlanıyor.

'Kara Ekim 2015' adı verilen kampanya çerçevesinde, Anonymous, halka 1-31 Ekim tarihlerinde bankalardaki paralarını çekme ve kredi kartı yerine nakit para kullanma çağrısı yapıyor.

Alman Deutsche Bank ve İspanyol Banco Santander'in ABD Merkez Bankası'nın yaptığı stres testini geçemediğini, Bank of America'ya ise uyarı verildiğini vurgulayan grup, "Sıradan insanlar, başarısız bir özel bankanın sorumluluğunu daha ne kadar omuzlayabilir?" diye soruyor.
Kaynak: Haberdar

ABD'ye siber saldırı: Uçaklar uçamadı, Borsada işlemler durdu
08 Temmuz 2015



New York borsasında tüm alım-satım işlemlerinin geçici olarak durduruldu. United Airlines hava yolu şirketinin ABD çapındaki tüm uçuşları geçici olarak iptal edildi.

ABD'de siber saldırı iddiası. New York Menkul Kıymetler Borsası'nın (NYSE) resmi internet sitesindeki açıklamada, tüm işlemlerin New York saatiyle 11.32'den itibaren geçici olarak askıya alındığı bildirildi.

Açıklamada, "NYSE'deki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. Tüm açık siparişler iptal edilecektir. Daha fazla bilgi mümkün olduğunca çabuk sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi. Bilgisayarlarda Teknik arıza olduğu açıklaması yapıldı.

UÇAKLAR UÇAMADI

Bilgisayar arızası nedeniyle United Airlines hava yolu şirketinin ABD çapındaki tüm uçuşları geçici olarak iptal edildi. İki saat süren bilgisayar arızası çözülünce uçuşlar başladı.

Hava yolu şirketinin bilgisayar sistemlerindeki bir arıza nedeniyle uçakların kalkamadığı açıklandı. United Airlines sözcüsü, bu sabah ağ bağlantı sorunu yaşandığını söyledi. Aksaklık yaklaşık 3 bin 500 uçuşu etkiledi.
Kaynak: Cumhuriyet

Kanada gizli servisi CSIS’in internet sitesi, tarafından hacklendi
1 Tem 2015



Ünlü bilgisayar korsanları grubu Anonymous’un 18 Haziran’da gerçekleştirdiği saldırıdan sonra dün de Aerith isimli bir hacker, CSIS’in internet sitesini çökertti. Hacker, siteyi hackledikten sonra "İyi geceler CSIS. CSIS’e ciddi şekilde network güvenliğini öğretmemiz gerekiyor" yazdı.
Daha sonra Kanada resmi yayın kuruluşu CBC’ye elektronik posta yollayan Aerith, "Saldırıyı ben yaptım. Ayrıca yeni planlarım var" ifadesini kullandı.

Aerith saldırıyı, geçtiğimiz haftalarda yasalaşan yeni anti-terör yasasını protesto etmek ve yanlışlıkla 911 acil yardım hattını arayan Kanadalı bir gence polisin aşırı güç kullanımına dikkati çekmek için yaptığını açıkladı.

CSIS’in internet sitesi, saldırıdan saatler sonra normal yayınına dönebildi.

Ünlü bilgisayar korsanları grubu Anonymous da 18 Haziran’da gerçekleştirdiği saldırıda, Kanada Senatosu, Adalet Bakanlığı, Kanada'nın NSA'sı olarak bilinen CSEC ve Kanada Gizli Servisi CSİS'in internet sitelerini yeni anti-terör yasası Bill C-51'i protesto etmek için hackledikten sonra, ''tüm dünyada bugün, sizin haklarınız için tavır aldık'' mesajı yayımlamıştı.
Kaynak: El Cezire

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü: 'ABD'ye karşı en büyük siber saldırı'
7 Oca 2015


ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, Kuzey Kore’yi suçladığı Sony Pictures'a yönelik siber saldırıyı ABD’ye karşı yapılmış en ciddi saldırı olarak tanımladı.

James Clapper, gösterimden kaldırılan The Interview filmini izlediğini söyledi.
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, New York’taki Fordham Üniversitesi’nde düzenlenen siber güvenlik konulu konferansta konuştu.

Clapper, Sony Pictures’a düzenlenen siber saldırıyı, ABD’nin menfaatlerine karşı yapılmış en ciddi saldırı olarak nitelendirdi ve bu saldırıdan Kuzey Kore'yi sorumlu tuttu.

Clapper, yazılımlarda oluşan güvenlik boşluğunun muhtemel diğer saldırılara karşı kapatılması gerektiğini söyledi. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, siber saldırılar hakkında “biz karşı koyana kadar devam edecek” dedi.

2013’te ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA)çalışanı Edward Snowden’in gizli belgeleri sızdırması hakkında da konuşan Clapper, “NSA belgelerinin sızması teröristlerin kendi aralarında iletişim yollarını da değiştirdi” dedi.

ABD’den Kuzey Kore’ye yaptırımlar

24 Kasım'da Sony Pictures'a siber saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucu firmaya ait büyük miktarda veri internete sızmıştı.

FBI, saldırının, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a düzenlenen suikastı konu alan komedi filmi “The Interview”un (Röportaj) gösterimden kaldırılmasını amacıyla, Kuzey Koreli hackerlar tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı, bu gelişmelerin ardından Kuzey Kore hükümetinin savunma teknolojileri ve istihbarat kurumları ile bu alanlarda çalışan 10 yetkilisine yaptırım uyguladı.

Pyongyang yönetimi ise saldırının arkasında kendilerinin bulunduğu iddialarını reddetmişti.

Geçen yıl basına sızdırdığı belgelerle NSA'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında olduğu bazı siyasetçileri ve vatandaşları dinlediğini tüm dünyanın öğrenmesini sağlayan Edward Snowden ise, halen Rusya'da sığınmacı olarak bulunuyor.
Kaynak: El Cezire

Tarihin en büyük siber saldırısı: Dünya genelinde tüm merkezi ağlar saatlerce yavaşladı
28 Mart 2013



İnternet dünyası, tarihinin en büyük siber saldırısı ile karşı karşıya...18 Mart'ta istenmeyen e-postaları engelleyen Spamhaus şirketine yapılan saldırının dünya genelinde tüm merkezi ağlarda İnternet'i saatlerce yavaşlattığı ortaya çıktı.

Spamhaus, çoğu içeriği barındıracağını söyleyen Cyberbunker isimli sunucuyu yasaklı listesine eklemişti.

Şirket yetkilileri saldırının Cyberbunker isimli sunucudan kaynaklandığını iddia etse de adı geçen şirket suçlamaları kabul etmedi.

Saldırının büyüklüğünün, bir devlet kurumunun altyapısını tamamen çökertecek güçte olduğu vurgulandı.

Saldırı internette saatlerce büyük çapta yavaşlamaya sebep oldu.

Cenevre ve Londra merkezli Spamhaus, internet ortamında istenmeyen e-postaların yaklaşık yüzde 80'ini filtre ediyor.
TRT

7 Nisan'da İsrail'i internetten silecekler
14 Mart 2013

Hacker grubu Anonymous'un başını çektiği bilgisayar korsanlarının 7 Nisan'da İsrail hedeflerine saldırmayı planladığı iddia edildi.

Hedeflerini "İsrail'i internetten silmek" olarak açıklayan hacker'ların gerçekleştirmeyi planladığı saldırıdan İsrailli yetkililerin de haberdar olduğu belirtildi.
Hükümete bağlı internet sistemlerinin sorumlusu Ofir Ben Avi, Haaretz'e yaptığı açıklamada, "Son birkaç gündür internette organize edilen bir durum. Bunu önceki saldırılardan ayıran nokta, dünyanın dört bir yanındaki Anonymous bağlantılı gruplar tarafından organize ediliyormuş gibi durması. Güç birliğine gidilmiş gibi. Kesinlikle bu konuyu takip ediyoruz ve 7 Nisan'a hazırlanıyoruz" dedi.
Bilgisayar korsanlarının "OpIsrael" adını verdikleri siber saldırıların ilki, İsrail'in geçtiğimiz Kasım ayında Gazze'ye gerçekleştirdiği askeri operasyon sırasında yapılmıştı.
O tarihten bu yana aralarında Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın sitelerinin de bulunduğu 700 kadar İsrail sitesi zaman zaman siber saldırılara uğradı.
İsrail Maliye Bakanlığı, hükümete bağlı sitelere yaklaşık 44 milyon saldırı gerçekleştiğini açıklarken, Anonymous 5 bin İsrailli yetkilinin kişisel bilgilerini yayınladı. Anonymous bağlantılı hacker'lar ayrıca geçtiğimiz ay, İsrail merkezli e-posta sunucusu Walla abonesi 600 bin kişinin kullanıcı bilgilerini ifşa etmişti.
Kaynak: Hürriyet Planet

Facebook'tan itiraf: Hacker saldırısına uğradık
16 ŞUBAT 2013



Facebook geçen ay hacker olarak bilinen bilgisayar korsanlarının ''ustalık sergileyen bir saldırısına'' hedef olduğunu, ancak kullanıcılarının kişisel bilgilerine ulaşıldığına dair hiçbir bulguya rastlanmadığını duyurdu.
ABD merkezli sosyal medya şirketi, bu tip bir saldırıya uğrayan tek şirketin kendileri olmadığını vurguladı.

Dünya çapında 1 milyarı aşkın kişinin üye olduğu Facebook'dan yapılan açıklamada, saldırının bir grup elemanının güvenlik duvarı aşılmış bir mobil geliştirme sitesini ziyaret ettiği sırada gerçekleştiği belirtildi.
Facebook çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarına hacker'ların yazılım programının aktarıldığını belirten şirket, bunun farkına varır varmaz sözkonusu bilgisayarların derhal temizlendiğini ve polise haber verildiğini kaydetti.
Açılan soruşturmanın halen devam ettiğini söyleyen California merkezli şirket, Facebook kullanıcılarının hesaplarına girildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığını vurguluyor.
Facebook, yakın zaman içinde hacker'ların başka büyük internet sitelerine de sızmayı başardığını hatırlatıyor.
Bu ay başında Twitter, 250 bin kullanıcısının parola ve email adresi gibi şahsi bilgilerinin çalındığını itiraf etmişti.
Twitter, uğradığı saldırının ''amatör işi olmadığını'' açıklamıştı.
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Washington Post ve Wall Street Journal, Çin yönetimiyle bağlantılı hacker'ların ''ısrarlı biçimde'' güvenlik sistemlerini hedef aldığını iddia ettiler.
Çin, suçlamaları reddediyor.BBCT

Akıncı Hackerler Twitter'ı da vurdu
2 ŞUBAT 2013
BBC'nin haberine göre; Bilgisayar korsanlarının saldırısına uğrayan internet sitelerine son olarak Twitter da eklendi.

Hackler olarak bilinen bilgisayar korsanları 250 bin Twitter kullanıcısının hesabına girmeyi başardı.

Twitter'ın güvenlikten sorumlu yetkilisi Bob Lord, 250 bin Twitter'cının kullanıcı adlarının, parolalarının ve email adreslerinin çalındığını açıkladı.
Kişisel bilgileri hacker'ların eline geçen kullanıcıların parolalarını iptal ettiklerini söyleyen Bob Lord, sözkonusu kişileri email ile bilgilendirdiklerini kaydetti.
Twitter yetkilisi, ''Bu saldırı amatör işi değildi.'' diyor.

Bundan önce New York Times gazetesi de hacker saldırısına uğramıştı.

ABD'nin önde gelen gazetesi, bilgisayar sistemini koruyan güvenlik duvarının Çin merkezli korsanlar tarafından aşıldığını açıklamıştı.

Twitter yöneticileri, kendilerinin uğradığı saldırının da New York Times'ınkine benzediğini söylemekle beraber, Çinli hacker'lar olup olmadığı konusunda bir yorum yapmadılar. haber1001

Akıncı Hackerler Beyaz Saray'ın Askeri Dairesi'ne girdiler
2 EKİM 2012



BBC'nin haberine göre:

Beyaz Saray siber saldırıyı doğruladı.

Beyaz Saray, internet ortamında saldırıya maruz kaldığı haberlerini doğruladı.

Adı verilmeyen bir yetkilinin ABD medyasında aktarılan açıklamasında, var olan verilerden herhangi birinin zarar gördüğüne ya da ortadan kaybolduğuna ilişkin bir belirti bulunmadığı söyleniyor.

Washington Free Beacon adlı grup pazar günü yaptığı açıklamada, Pekin yönetimiyle bağlantılı olan internet korsanlarının Beyaz Saray'ın Askeri Dairesi'ne giriş yaptığını duyurmuştu.

Beyaz Saray, "zıpkınla av" denilen bir tür saldırıdan söz etti.

Bu saldırı türünde, gerçek bir yazışma izlenimi veren elektronik postaların zararlı bir internet sitesine bağlantı vermesi ya da iliştirilmiş olarak böyle bir dosya taşıması söz konusu oluyor.

ABD'nin İnternet Savunması İstihbarat Birimi Başkanı geçen hafta Reuters'e yaptığı açıklamada, Çinlilerin karıştığı iddia edilen korsanlık faaliyetlerinin Savunma Bakanlığı Pentagon'un da aralarında bulunduğu ABD yönetim dairelerinde artan oranda endişe yarattığını söylemişti.

Amiral Samuel Cox "Bu kişiler Savunma Bakanlığı'na düzenli olarak yöneliyor" dedi.

Çin ile ilgili benzer bir suçlamayı 2011 yılında Google da yapmış; Çin bağlantılı korsanların aralarında ABD'li yetkililer ile askeri personelin de bulunduğu kimi yüzlerce kişinin Gmail hesaplarına girilmek istendiğini duyurmuştu.

ABD istihbarat yetkilileri geçen sene, ilk kez kamuya açık olarak, Çin hakkında suçlama getirmiş ve Çin'in ABD'ye ait yüksek teknoloji verilerini çalmak için aralıksız olarak girişimlerde bulunduğu iddia etmişti. haber1001

Redhack “Devleti ele geçirdi”
19.09.3012

Sosyalist Hacker Platformu Redhack son düzenlediği saldırılar ile Türkiye Devletinin bütün kilit serverlarını ele geçirdiğini duyurdu.
Bunu da ispat adına twitter adresinden konuyla ilgili resimleri paylaşan Redhack grubuTürkiye’nin bütün iletişim ağı ana serverı ve tüm telefon bağlantılarının adminini ele geçirdiklerini açıkladı. Bu durum internet camiasında Redhack devleti ele geçirdi şeklinde yorumlandı.
Buna göre RedhackTürkiye’deki bütün telefon iletişimini kesebilir veya %70′inde dinleme yapabilir. Bununla da yetinmeyeceklerini belirten Redhack Platformu 1437 Eczanenin Medula şifresini aldıklarını gönderdikleri bir resimle kanıtladılar.
Bu iddiaların devlet tarafından onaylanması durumunda sonra Devletin internet alt yapısına bakan kurumların zaafiyeti nedeniyle durumunlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir.
Kaynak: http://www.medyatutkunu.com/2012/09/19/redhack-dev...

Anonymous polisi hakladı
25 Şubat. 2012
Hacker grubu Anonymous, Kanada'da polisin internet sitesini hakladı. Saldırı sonrası siteye girmek isteyenler, "bakımda" ifadesiyle karşılaştı.

Kanada hükümetince çıkarılmaya çalışılan C-30 sayılı kanuna destek veren polis şeflerine kızan grup, derneğin www.oacp.ca isimli internet sitesini kullanılamaz hale getirdi. haber1001

Anonymous' CIA'yı da hakladı
11.92.2012
ABD'nin Merkezi İstihbarat Ajansı'nın web sitesinde Anonymous hacker grubu tarafından çökertildi, Cuma günü siteye erişilemedi.

CIA.gov gibi camimex.org.mx siteside Cuma gününden beri kullanılamıyor.
Anonymous geçen ay ABD Adalet Bakanlığı ve FBI sitelerini de haklamıştı.

Bu saldırılar dosya paylaşım sitesi Rapidshare, ABD kapatma misilleme idi.

CIA sitesinin niçin haklandığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.
MBRhaber

"Halkların hükümetlerden değil, hükümetlerin halklardan korkması gerekiyor."
03 Şubat. 2012


"justice is coming=adalet geliyor"

ntvmsnbc'nin haberi:

Anonymous'un hedefi bu defa Yunanistan

Uluslararası internet korsan grubu Anonymous'un hedefinde bu defa ekonomik krizle boğuşan Yunanistan vardı. Adalet Bakanlığı sitesini çökerten grup, "Şifreleriniz bizde, sizi izliyoruz" mesajı verdi.

Anonymous'tan Yunanistan'a mesaj

Uluslararası internet korsan grubu Anonymous'un hedefinde bu defa ekonomik krizle boğuşan Yunanistan vardı. Adalet Bakanlığı sitesini çökerten grup, "Şifreleriniz bizde, sizi izliyoruz" mesajı verdi.

Yunan hükümetinin Ticarette Sahteciliğin Önlenmesi Sözleşmesi'ni (ACT) imzalamasını protesto eden Anonymous, Yunan Adalet Bakanlığı'nın internet sitesini çökerterek, mesaj bıraktı.

"Her şeyi biliyoruz. Şifreleriniz bizde, Sizi izliyoruz" diyen Anonymous grubu siteye bıraktığı video mesajda, bir sonraki hedeflerinin Yunan basın kuruluşlarının internet siteleri ile tüm bakanlıkların internet sayfaları olacağını belirtti.

'DEMOKRASİ ÜLKENİZDE DOĞDU SİZ ÖLDÜRDÜNÜZ'

Yunanistan'ın Avrupalı ortakları ve IMF tarafından sert tasarruf önlemleri almaya zorlandığı da belirtilerek, Yunan politikacılar suçlandı. Video mesajda şunlar da belirtildi: "Adalet geliyor. Ülkenizde olup bitenler kabul edilemez. Yunan halkı tarafından onların arzuları doğrultusunda hareket etmek için seçildiniz ama başaramadınız. Ve ülkenizde en mukkades olan şeyi, demokrasiyi öldürdünüz. Demokrasi ülkenizde doğdu ama şimdi siz onu öldürdünüz..."

Anonymous video mesajında son olarak şunları vurguladı: " Biz Anonymouslarız, lejyonuz, affetmiyoruz, unutmayacağız. Bizi bekleyin. Halkların hükümetlerden değil, hükümetlerin halklardan korkması gerekiyor."

Anonymous'tan filo baskınına misilleme
06 Kasım 2011
Dünyanın pek çok ülkesinde kamu kuruluşları, bankalar ve şirketlerin sitelerine yaptığı siber saldırılarla adını duyuran Anonymous adlı hacker grubu, bu kez İsrail ordusu ve istihbarat servislerini hedef aldı.

İsrail istihbarat servisleri Şin Bet ve Mossad ile İsrail ordusunun internet sitelerini hack'leyen Anonymous tarafından YouTube'a konulan videoda, "Gazze'ye insani yardım götüren gemilere engel olmaya devam ederseniz veya 31 Mayıs'taki korkunç hareketinizi tekrarlarsanız, bize karşı saldırıya geçmek dışında seçenek bırakmayacaksınız" denildi.

Şin Bet ve İsrail ordusu da sitelerin saatlerce hack'lendiğini ve olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Söz konusu eylem, Gazze'ye yardım götüren Kanada ve İrlanda teknelerinin, İsrail ordusu tarafından yapılan operasyonla engellenmesinden iki gün sonra geldi.
Hürriyet

İngiltere'ye Siber Tehdit
31 Ekim 2011

İngiltere hükümetin gizli iletişim merkezi olan GCHQ'nun yöneticisi Lain Lobban, İngiltere hükümetinin çok ciddi siber-uzay saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı bilgisayarlarına bu yaz ciddi siber-uzay saldırıları olduğunu ifade eden Lobban, The Times gazetesi`ne yaptığı açıklamada hükümet bilgisayarlarındaki savunma ve teknoloji tasarımlarının yer aldığı gizli belgelerin hedef alındığını, gizli bilgilerin kopyalanmasına yönelik bu girişimlerin son anda önlendiğini belirtti.
İngiliz vatandaşlarının kredi kartları detaylarının satışa çıkarıldığı yasa dışı faaliyetlerin hali hazırda büyük bir problem teşkil ettiğini söyleyen Lobban, ülkede hükümetin online vergilendirme ve yardım kurumlarının da gelecekte hedef alınabileceğini bildirdi.
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın gizli servisler ve suç örgütleri tarafından geçen yıl binden fazla saldırı ile karşı karşıya kaldığı ifade edilirken, İngiliz hükümeti, konuyla ilgili Londra`da Salı günü başyalacak ve iki gün sürecek büyük bir konferans düzenliyor.
2 Milyar İnternet Kullanıcısı Var
Hükümetin siber-uzay tehditlerine karşı başarısız olduğu yönündeki eleştirilere değinen Dışişleri Bakanı William Hague, internet güvenliğiyle ilgili hiçbir ülkenin, tek başına bütün cevapları bulamayacağına dikkati çekti.
Hague, "İnternet erişimi inanılmaz bir büyüme gösterdi: 1995`te 16 milyon kullanıcısı varken bugün bu rakam 2 milyara ulaşmıştır. İnsanları birbirine bağlama gücüyle web`in bu hızlı gelişimi, yirmi yıldan daha kısa bir süre öncesine kadar tahmin bile edemediğimiz, inanılmaz ekonomik ve sosyal fırsatlar yaratmıştır" dedi.
Siber Uzay Ne Demek?
İnternet'e karşılık olarak kullanılan siber uzay (cyberspace) sanal alem olarak biliniyor. Bilgisayarların ve kullanıcılarının internet ve benzeri ağlar içinde kurduğu iletişimden doğan sanal gerçeklik ortamını anlatan metaforik bir soyutlama...TRT

Türkiye'den İsrail'e Sanal Saldırı
06.09.201
Türk hackerların yüzlerce İsrailli web sitesine saldırdığı öne sürüldü.


İsrail'in gerçekleştirdiği Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilememekte diretmesi üzerine askıya alınan Türk-İsrail ilişkileri sonrasında, bu ülkeye bir darbe de Türk hackerler tarafından geldi.

Cyber-Warrior Akıncılar Grubu gerçekleştirdikleri siber saldırılarla yüzlerce İsrail internet sitesini bloke etti.

Türkiye'nin filo baskınından dolayı özür dilemeyi reddeden İsrail'e yaptırımlar uygulayacağının açıklamasının ardından, Türk hackerların yüzlerce İsrailli web sitesine saldırdığı öne sürüldü.

Yedioth Ahronoth, Türk hackerların, Pazar gecesi The Telegraph, Acer, National Geographic ve Vodafone dahil 350 İsrailli web sitesine saldırdığını belirtti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, kendilerini "Türk Güvenliği" olarak adlandıran hackerların Pazar gecesi 350 İsrail web sitesine siber saldırıda bulunduğunu öne sürerek, bazı değiştirilen sitelerde "Dünya Hackerlar Günü" ilan edildiğini belirtti.

-"SALDIRI ÖNEMLİ BİR FİNANSAL YATIRIM GEREKTİRİYOR"-

Haberde, The Telegraph, Acer, National Geographic, UPS ve Vodafone dahil en az yedi yüksek profilli web sitenin saldırıya uğradığı belirtilerek, siber savaşlarda uzmanlaşmış Maglan şirketi Başkanı Shai Blitzblau'nun, "Operasyon çok karmaşık ve büyük olasılıkla önemli bir finansal yatırım gerektiriyor" dediği vurgulandı. haberler.com/

Türk internet korsanlarından İngiltere'de operasyon
5 EYLÜL 2011

İngiltere'deki bazı internet sitelerine erişim, Türk Güvenliği isimli bilgisayar korsanları grubunca geçici olarak engellendi.
"Hacker" olarak da bilinen bilgisayar korsanları grubunun ulaşılmasını engellediği siteler arasında Vodafone cep telefonu servis sağlayıcısı, Daily Telegraph gazetesi ve UPS kargo şirketine ait siteler de bulundu.
İlgili Konular
Türkiye, Bilim ve Teknoloji, İngiltere
Pazar akşamı gerçekleştiği belirtilen "saldırıda" İngiltere merkezli yedi internet sayfasına yönelen kullanıcılar, Türk Güvenliği grubunun mesajının yer aldığı bir başka sayfaya ulaştılar.
İlk tespitlere göre kullanıcıların bilgileri bilgisayar korsanlarınca ele geçirilmedi.
İngiliz Guardian gazetesinin temasa geçtiği Türk Güvenliği grubu, gerçekleştirdikleri operasyonu eğlence amacıyla yaptıklarını söylediler.
Söz konusu internet sayfalarını değil bu sayfalara ulaşımı sağlayan alan sağlayıcı sistemlerindeki güvenlik zaaflarını tespit ettiklerini belirten internet korsanları kolay olmayan bu işlemin gerçekleşmesi halinde "büyük bir hazinenin" elde edildiğini belirttiler.
Grubun ele geçirdiği alan sağlayıcı sistemlerin Ascio.com ve Netnames.com olduğu belirlendi.
Türk Güvenliği isimli internet korsanları grubu geçtiğimiz ay Kore merkezli bir alan sağlayıcısını ele geçirmişlerdi.
Bu operasyon sonucunda Brezilya'daki Microsoft internet sitesi ve Güney Kore'deki Dell sayfası devre dışı kalmıştı. BBC

Anonymous ABD'ye fena saldırdı

Bilgisayar korsanları grubu Anonymous, İngiltere ve ABD'de yandaşlarının tutuklanmalarına misillime olarak ABD'nin orta kesimiyle güneyinde 70 kadar icra makamının internet sitelerine saldırdı.

07 Austos 2011
Ana Haber
Grup, ABD'de 70 civarında icra makamının internet sitelerini "hacklediklerini" ve e-postalar, kredi kartı ayrıntıları ve yerel icra makamlarından gelen diğer bilgiler dahil olmak üzere 10 GB'lık veriyi çaldıklarını açıkladı.

Anonymous'un iddiası henüz resmen doğrulanmazken, Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri ve Mississippi gibi eyaletlerde çoğunlukla şerif bürolarına ait internet sitelerinin hedef alındığı görülüyor.

Bilgisayar korsanları tutuklamalara meydan okuyor

2 AĞUSTOS 2011

İskoçya'nın kuzeyindeki ücra Shetland Islands adalarında yaşayan 18 yaşında bir genç, büyük sitelere ciddi saldırılarda bulunan bilgisayar korsanlığı faaliyetleriyle suçlanarak mahkemeye çıkarıldı.

Jake Davis, İngiltere'nin Ciddi Organize Suçlar Dairesi'nin internet sitesine izinsiz erişim ve saldırı planlamaktan suçlanıyor.
Kefaletle serbest bırakılan genç, 30 Ağustos'ta tekrar mahkemeye çıkacak.
Jake Davis, İngiltere polisinin LulzSec ve Anonymous adlı bilgisayar korsanı (hacker) gruplara karşı başlattığı operasyon kapsamında tutuklanmıştı.
LulzSec'in, İngiltere'nin sosyal sağlık hizmetleri NHS'in, Sony firmasının ve Sun gazetesinin sitelerini hedefleyen saldırı girişimlerinin de arkasında olduğu düşünülüyor.
İngiltere Ciddi Organize Suçlar Dairesi, haziran ortasında internet sitesini maruz kaldığı saldırılar nedeniyle saatlerce kapatmak zorunda kalmış, bunun ardından LulzSec sorumluluğu üstlendiğini açıklamıştı.
LulzSec, ABD'de Senato ve CIA'in internet sitelerini hedefleyen saldırılardan da sorumlu tutuluyor.
Bilgisayar korsanlarına karşı İngiltere'de başlatılan operasyonda geçen hafta da 16 yaşında bir genç Londra'da çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldı.
İngiltere'yle koşut biçimde diğer ülkelerde de polis harekete geçmiş bulunuyor.
Bugüne değin operasyonun ABD'deki ayağında 16, Hollanda'da ise dört kişi bilgisayar korsanlığı iddiasıyla tutuklandı.
Fakat LulzSec ve Anonymous adına yapıldığı söylenen bir internet duyurusunda, tutuklamalara rağmen bilgisayar korsanlarının saldırılarının devam edeceği belirtildi. BBC

Anonymous: NATO belgeleri bizde

ABD ve Avrupa'da operasyonlara maruz kalan 'Anonymous', Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Evet, NATO hacklendi. Pek çok gizli belgeye sahibiz'' dedi.

22 Temmuz 2011
Ana Haber

ABD ve Avrupa'da operasyonlara maruz kalan Bilgisayar korsanları grubu 'Anonymous', NATO'ya ait bazı belgeleri ele geçirdiğini duyurdu. Anonymous, 1 GB'lik NATO belgesini ele geçirdiklerini iddia etti.

Anonymous, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Evet, NATO hacklendi. Pek çok gizli belgeye sahibiz'' dedi.

Grubun açıklamasında, ''şu anda bir GB'lik NATO verisinin ellerinde bulunduğu ancak bir çoğunu yayınlayamayacakları çünkü bunun sorumsuzca olacağı'' belirtildi.

1 GB, yaklaşık 700 kitaba eşdeğer bir depolama kapasitesini temsil ediyor.

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) New York kentinde bilgisayar korsanları grubu Anonymous'un üyelerinin kullandığından kuşkulanılan evlere baskın düzenlediği soruşturmanın diğer eyaletleri de kapsadığı, 16 kişinin gözaltına alındığı, Avrupa'da da 5 kişinin yakalandığı açıklanmıştı.

Pentagon'u Kalbinden Vurdular

14 Temmuz 2011

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Mart ayında, tarihinin en büyük siber saldırılarından birine maruz kaldığını açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Mart ayında, tarihinin en büyük siber saldırılarından birine maruz kaldığını ve saldırıda, büyük hacimli hassas savunma bilgilerinin çalındığını açıkladı.

Savunma Bakan Yardımcısı William Lynn, yeni savunma stratejisiyle ilgili olarak yaptığı bir konuşmada, yabancı bir devletçe düzenlendiğini düşündükleri saldırıda 24.000 dosyanın çalındığını kaydetti.

Bu dosyaların, "savunma sanayiindeki bir bilgisayar sisteminden, düzenlenen tek saldırı ile çalındığını" ifade eden Lynn, başka bir ayrıntı vermedi. Lynn, konuya ilişkin sorular üzerine, bu saldırının hangi devletçe düzenlendiğine ilişkin iyi derecede bilgi sahibi olduklarını ifade etti ancak ayrıntı vermedi.

Pentagon'dan bu son veri sızıntısının, bakanlıkta, siber güvenlik alanında yeni kurallar dizisine ihtiyacın bulunduğuna dair önemli bir örnek oluşturduğu belirtildi. aktifhaber

Anonymous'a 'Türk Hacker' Darbesi

27 Haziran 2011

Türkiye'ye yönelik saldırılar düzenleyen Anonymous'un sitesi Türk hacker tarafından hacklendi.
Türkiye'de 22 Ağustos'ta yürürlüğe girmesi beklenen internete filtre uygulamasını gerekçe göstererek kamu kurumlarının yönelik ''siber saldırı'' tehdidinde bulunan Anonymous (Anonim) adlı hacker grubunun internet sitesi ''Bursalı'' adını kullanan bir Türk tarafından hacklendi.

Bir süre önce Türkiye'deki bazı kamu kurumlarının internet sitelerine düzenlediği siber saldırılarla gündeme gelen Anonymous grubunun iletişim ağı olarak kullandığı ''anonnews.org'' adlı internet sitesinin bir bölümü ''Bursalı'' adını kullanan bir Türk hacker tarafından hacklendi.

Sitenin hacklenen alt sayfalarına ''Hacked by Bursali'' imzasını atan Türk hacker, sayfa üzerine yerleştirilen ''yüzü görünmeyen kapüşonlu bir kişiye ait'' fotoğrafın alt bölümüne ''Bursalı hacker tarafından hacklendiniz'' notu bıraktı.

Bu arada Anonymous üyelerinin siber saldırılar öncesi anlık iletilerle haberleştiği ''IRC'' kanalının da erişime kapanması dikkat çekti.

''IP ADRESLERİ ELE GEÇİRİLDİ'' İDDİASI

Öte yandan Anonymous'un Türkiye'ye yönelik siber saldırıları esnasında grubun yurt dışındaki liderlerine ait IP adreslerinin, sanal alemde ''The Bekir'' adıyla tanınan hacker tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

İddiaya göre ''The Bekir'' adını kullanan Türk hacker, Anonymous'un sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerindeki bir açığı tespit ederek, grubun İspanya'daki lider kadrosuna ait bilgisayarların IP adreslerini ele geçirdi.

Bunun üzerine Bekir K, Anonymous'un yönetimine gönderdiği e-mail ile Türkiye'ye yönelik eylemlerin devam etmesi halinde ele geçirdiği tüm IP bilgilerini İnterpol ve İspanyol polisi ile paylaşacağı tehdidinde bulundu.

Sanal alemi karıştıran iddia karşısında Anonymous'tan herhangi bir açıklama gelmezken, son haftalarda Türkiye'ye yönelik yurt dışı kaynaklı siber saldırıların ciddi ölçüde azalması dikkat çekti. aktifhaber

İsrail "Siber terör"e karşı hazırlanıyor
18 Mayıs 2011
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin, stratejik bilgisayar ağlarına yabancı devletlerden yöneltilebilecek siber terör saldırılarını önlemek üzere bir görev gücü kurulduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ulusal sibernetik görev gücünün amacının İsrail'i savunma sistemlerine ve altyapı şebekelerine verilebilecek olası zararlardan korumak olduğu belirtildi.

Ulusal sibernetik görev gücünün başkanlığını Ulusal Araştırma ve Geliştirme Konseyi Direktörü Prof. İzak Ben-İsrail'in yaptığı bildirildi.

Netanyahu, İsrail'in ülke yaşamının dayandığı tüm hayati sistemleri felce uğratabilecek siber saldırılara açık olduğu uyarısında bulundu ve "Elektrik, su şebekeleri, kredi kartları, ulaşım, trafik; bunların hepsi bilgisayarlarla yönetiliyor ve dolayısıyla saldırıdan zarar görebilir. Bu gibi tehditlere cevap verecek bir savunma sisteminin acilen oluşturulması gerekiyor" diye konuştu. Netanyahu, "hükümetin aldığı önlemlerin, tehdidin güvenliği ilgilendiren kısmı ile ilgili olduğunu" sözlerine ekledi.

Başbakanlık açıklamasında, bu görev gücünün geçtiğimiz yıllarda dünyada meydana gelen bu tür saldırılardan sonra kurulmasına karar verildiği belirtilerek, Brezilya'da elektrik şebekesinin ve Estonya'da bankacılık sisteminin hacker'ların saldırılarına maruz kaldığı hatırlatıldı.

İsrail'in elektronik sisteminin de sürekli olarak bu tür tehditlerin altında kaldığına işaret edilen açıklamada, 2008 yılında İsrail Merkez Bankası'nın sitesinin devre dışı kaldığı, geçen yıl Haziran ayında da Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından, Tel Aviv belediyesinin de aralarında bulunduğu bir çok İsrailli internet sitesinin hacker'ların saldırısına uğradığı ifade edildi. haber10

Türk hackerler Mossad'ın sitesini çökertti
1 Haziran 2010
İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere vahşice saldırması Türk ve dünya kamuoyunda tepki toplamaya devam ediyor. İsrail'in insanlık dışı katliamına karşı Türk hackerler de harekete geçti ve İsrail istihbarat örgütü Mossad'a ait www.mossad.gov.il adresli siteyi çökertti.

Yüzbinlerce vatandaş iki gündür İsrail vahşetine karşı protesto gösterileri düzenlerken, İsrail sanal alemde de protesto edildi. Bir grup Türk hacker, İsrail'in istihbarat örgütü Mossad'ın sitesini çökertti. www.mossad.gov.il adresli Mossad'ın sitesine sanal saldırı düzenleyen hackerlerin, İsrail'e ait diğer resmi web sitelerini de çökertmek için saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Hackerler çökerttikleri İsrail sitelerinin listesini ise basına duyuruyor.

"1923 Turk-Grup" adlı bilgisayar korsan grubu, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasına tepki göstermek amacıyla çok sayıda İsrail devlet, şirket ve banka sitelerini çökertti.

Grup tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda İsrail sitesinin çökertildiği, sitelere bırakılan mesajlarda İsrail'in kınandığı ve eylemlerin devam edeceği belirtildi.

Grup yetkilileri, İsrail sitelerine saldırıların aralıksız devam edeceğini, İsrail'e büyük çapta maddi zarar verildiğini ifade etti.

Saldırılarda, çok sayıda kamu ve devlet sitelerinin yanı sıra, dünyaca ünlü İsrail markalarının web sitelerinin de zarar gördüğü ve işlem yapılamadığı kaydedildi. HaBertaraf.com

13 Ocak 2010
Hackerlardan İsrail'e Vadi Mesajı
Türk 'hacker'lar, Amerika ve Avrupa'da yaşayan Yahudiler'in takip ettiği İsrail'in önemli haber sitelerinden jerusalemonline.com"a sızdı

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan kriz internete de yansıdı. Türk 'hacker'lar, İsrail'in önemli haber sitelerinden biri olan "
jerusalemonline.com"a sızarak, Necati Şaşmaz'ın fotoğrafının yer aldığı ve Hekimoğlu türküsünün çaldığı Türkçe mesajlar içeren bir web sayfası hazırladı.
Özellikle Amerika ve Avrupa'da yaşayan Yahudiler'in takip ettiği, günde 120 bin ziyaretçisi olan siteye Türk 'hacker'ların sızması İsrail'in Haaretz Gazetesi'nde de geniş yer buldu. "Jerusalemonline.com" yazan İsrailliler, Türk Hacker Federasyonu tarafından yapılan "One Minute Israel" başlıklı başka bir siteye yönlendirildi. "Bond Bey" kod adlı hacker tarafından yapıldığı belirtilen sayfada oyuncu Necati Şaşmaz'ın fotoğrafı yer aldı.



Sayfada Türkçe olarak, "Aç kulağını da iyi dinle. Ben Polat Alemdar! Duydum ki benim dizimi istemiyormuşsunuz.Siz kimsiniz benim dizime laf etme cüretini gösteriyonuz? Gidin Filistin'i altını üstüne getirin, sonra diyin ki "Kurtlar Vadisi İsrail'i kötülüyor." Ulan yalan mı söylüyoruz? Yaptıklarınız ortada. Yeryüzünde yaşayanlar gerizekâlı mı? Sizin neyin nesi olduğunuzu bilmiyoruz mu? Bu dediklerimi tercüme ettirin gidin sözlüklere. Uğraşamam İngilizce kelimelerle. Haydi yoluna İsrail!Tanımadıysan, search on Google: Polat Alemdar, Translate this text with a translator for understand. Kurtlar Vadisi is Forever!" yazıları yer aldı. Türk bayrağı üzerinde Atatürk'ün fotoğrafı ile Hekimoğlu türküsünün de çaldığı sayfanın altında, sayfayı yapan "Bond Bey iftiharla sundu. Turkish Hacking Federation, 2010" yazısı dikkat çekti. aktifhaber

Dünyadaki en iyi 10 hacker'ın 5'i Türkiye'den
11 Aralık 2009
Dünyadaki ilk 10 hacker listesindeki 5 ismin Türk olduğu ortaya çıktı. 'ABD askerlerinin Türk askerlerinin başına çuval geçirmesi ve Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesi' gibi uluslararası krizlerden sonra Türk hacker'ların site kırmalarında patlama yaşandığı görüldü. Star gazetesinde yer alan araştırmaya göre; Türk hacker'ların hedefleri terör örgütlerinin yayın organı gibi görev yapan internet siteleri ve porno siteleri. AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Bölümü Araştırma Görevlisi Ufuk Eriş, doktora tezi olarak hazırladığı ve
5 yıl süren çalışmasına ilişkin şu bilgileri verdi: ''ABD askerlerinin Türk askerlerinin başına çuval geçirmesi, Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesi'' gibi uluslararası krizlerden sonra Türk hackerların bu siteleri kırdığı görülüyor.

ONLARA ULAŞMAK ÇOK ZOR

Olimpiyat rekorları kıran ABD'li yüzücü Michael Phelps'in sitesini hackeleyen Türk hacker'lar bulundu. Hacker'lara ulaşmak çok zor. Yaklaşık 3 yıl boyunca bu kişilere ulaşmaya çalıştım. Toplam 258 hacker ve kendini hacker olarak tanımlayan kişilerle anket yaptım. Hacker'larla internet aracılığıyla anket yaptım. Bazılarını ikna etmek tam 6-7 ay sürdü. Forum sitelerine elektronik anket koydum. Türkiye'de kırıcıların yoğun biçimde erkeklerden oluştuğunu, 14-21 yaş aralığında bulundukları ve çoğunun öğrenci olduğunu tespit ettim. Bu insanların gelir düzeylerinin ise 0-1.500 lira arasında olduğunu ve ekonomik açıdan orta, alt seviyede yer aldığını belirledim. Eğitimleri ise lise ve üniversite düzeyinde.”

TÜRK HACKER ÇOK DAHA ZEKİ

Eriş'e göre, Türk hacker'lar ile yabancı hacker'lar arasındaki en önemli fark, Türkler'in daha zeki, meraklı ve çalışkan olduğu. Ayrıca Türkler milli ve dini değerlerle hareket ediyor. Araştırma aynı zamanda Hacker'ların terörist sitelere ve porno sitelere en fazla zararı verdiğini de ortaya koydu.
netgazete

Türk hackerlar Çin sitelerini istila etti
1 milyonu aşkın üyesi bulunan ve dünyanın ilk sanal ordusu olarak bilinen Ayyıldız Tim, Çin'de Uygur Türklerine yapılan vahşete tepki göstermek için Çin'den yayın yapan binlerce siteyi çökertti.
09 Temmuz 2009
Dünyanın ilk siber savunma ordusu olarak bilenen ve bu zamana kadar çökerttiği sitelerle adından sıkça söz ettiren Ayyıldız Tim Türk internet korsanları, Çin'de Uygur Türkleri'ne uygulanan vahşete tepki göstermek amacıyla Çin'den yayın yapan binlerce siteyi çökertti.

Çin'in bazı kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini de çökerten Ayyıldız Tim üyeleri, çökerttikleri internet sitesine "Uygur Türkleri yalnız değil" ve "Bu vahşete bir son verin" şeklinde sloganlar yazdılar.

Ayyıldız Tim üyeleri tarafından İHA'ya yapılan açıklamada, Uygur Türkleri'nin vahşice katledilmesine göz yummayacaklarına ve Çin'in askeri ve bankaların internet sitelerini çökerterek milyon dolarlarca zarar açacaklarını söylediler. Şu ana kadar 2 bini aşkın sitenin çökertildiğini belirten Ayyıldız Tim üyeleri, Çin'den yayın yaptığı tespit edilen bütün sitelerin çökertileceğini duyurdular.
haber7

Türk Korsanlar Dünyayı Hackledi
28 Haziran 2008
Türk korsanlar, dünya internetinin beynini hackledi....

Türk korsanlar, dünyada internet yönetiminin en üst iki organı olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (ICANN) ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (IANA) internet sitelerini hackledi.
Kendilerine NetDEvilz adını veren bir Türk korsan grubu, internet alan adları sisteminin teknik yönetimini, IP adres alanlarının tahsisini, protokol parametrelerinin belirlenmesini ve internet ana servis sağlayıcı sisteminin idaresini koordine etmekle görevlendirilmiş olan ICANN'ın ve internet numaralarının tahsisini yöneten IANA'nın adreslerini ele geçirdi. İnternetin iş dünyası, teknik, akademik ve kullanıcı gruplarının geniş katılımıyla oluşturulmuş kâr amacı gütmeyen bir özel sektör olan ICANN'ın basın sözcüsü ise Cihan'a yaptığı açıklamada olayın teknik bir arızadan kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

İnternetin yönetiminden sorumlu olan iki kurumun hacklenmesi ise bu kurumlar için "utanç verici" olarak değerlendiriliyor. İki kurumun internet adreslerini ziyaret edenler, atspace.com adlı başka bir adrese yönlendiriliyorlar.

Bu sitede ise Türk korsanların hazırladığı "İnternet alan adlarını kontrol ettiğinizi düşünüyorsunuz; ama öyle değil! Herkes bunun yanlış olduğunu biliyor. ICANN dahil alan adlarını biz kontrol ederiz! Bize inanmıyor musunuz?" şeklinde bir mesaj yer alıyor. Mesajın altında ise "NetDEvilz, sevimli Türk hacker grubu" imzası bulunuyor. Türk korsan grubu NetDevilz, aynı zamanda bazı pornografik içerikli sitelere yaptıkları saldırılarla biliniyor.

ICANN'ın basın sözcüsü Jason Keenan, elektronik posta yoluyla Cihan'a yaptığı açıklamada ise ilk önce ele geçirilen sitenin, kendi siteleri olmadığını söyledi. Kendi adreslerinin icaan.org olduğunu; ancak ele geçirilen sitenin icann.com olduğunu belirten Keenan, daha sonra ise bir yanlışlık olduğunu belirterek internet adreslerinde sorun yaşadıklarını doğruladı. Keenan, sitenin kayıt bölümünde yönlendirme sorunu olduğunu ve konuyu araştırdıklarını belirtti.

ICANN, hafta içinde internetin gelişimi konusunda bir dönüm noktası olarak görülen bir karara imza atarak "genel alan adlarını"(generic domain names) onaylamıştı aktifhaber

Anka Kuşu'nu Türkler hackledi
03 Haziran 2008
NASA'nın geçtiğimiz hafta Mars'a indirmeyi başardığı Anka Kuşu'nun resmi sitesi hacklendi. Bunu yapan da iki Türk hackerdı.
NASA'nın geçtiğimiz hafta Mars'a indirmeyi başardığı Anka Kuşu'nun resmi sitesi hacklendi. Bunu yapan da iki Türk hackerdı.

Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuarı'nın kurduğu site, Cumartesi günü kendilerine 'Sgl loverz crew 2008' adını veren Türkler tarafından hacklendi.

İnternetteki saldırılar hakkında ipucu toplayan ve hackerların izin süren 'Zone-h.org' grubu, Türklerin, Mars görevi sitesi olan http://fawkes3.lpl.arizona.edu'nun güvenlik bariyerlerini iki kez ihlal ettiğini, iki hackerın da Türkiye'de olduklarının tespit edildiğini bildirdi.

Sitenin hacklendiği sırada, ziyaretçilerin Türk bayrağının dalgalandığı ve içinde "pwned by BLaSTER-Cr@zy_king, nasa teach ariz0na pwn3d??" mesajlarının olduğu bir başka website'ye yönlendirildikleri belirtildi.

Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuarı sözcüsü Sara Hammond, Phoenix görevinin en ince detaylarına kadar anlatıldığı sayfaların bir sure kapatıldığını, dün sabah sitenin tekrar kullanıma açıldığını söyledi.

Sitede, Phoenix'in Mars göreviyle ilgili resmi haberler, resimler, çeşitli bilgiler ve kullanıcı yorumları bulunuyor. Phoenix görevi, Arizona Üniversitesi ve NASA'nın Jet Tahriki Laboratuarı tarafından yürütülüyor.

Haber Tarihi : 6/7/2008
Haber Editörü : Türk
Haber Kaynağı : turkbirligi

MOSSAD SİTESİ ÇÖKERTİLDİ!
8 Ocak 2009
İranlı bir grup öğrenci, Gazze'deki saldırıları protesto için İsrail'in 50 internet sitesine erişimi engelledi
İranlı bir grup öğrenci, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarını protesto için bu ülkeye ait 50 internet sitesine erişimi engelledi.

İran haber ajanslarının bildirdiğine göre, "Yuvaları Koruma" adlı öğrenci grubu, masum ve savunmasız sivillerin hedef alınmasını protesto için İsrail'e ait önemli 50 internet sitesine erişimi engelledi.

Erişimi engellenen sitelerden birinin İsrail gizli servisi MOSSAD'a, diğerlerinin de "siyonizm için faaliyet gösteren büyük şirketlere ait olduğu" kaydedildi.

İranlı hacker'ların, İsrail'e ait önemli internet sitelerine erişimi engellemeye devam edecekleri belirtildi.

Öğrenci grubunun daha önceleri de Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu'nun (NASA) internet sitesi ile Danimarka'ya ait 500 internet sitesine erişimi engellediği ifade edildi. haber10

Türk Hacker'a FBI Baskını
Babasının intikamını almak için 100 bin kişiden oluşan siber ordu kurdu.

10 Aralk 2010
Ana Haber

Babası ve ağabeyinin zarar gördüğü zayıflama ilacı sitesine zarar vermek için oluşturduğu "Zombi" isimli yazılımları yükledikleri porno ve eğlence sitelerine giren kişilerin bilgisayarlarını haberleri olmadan köleleştirerek kullandığı öne sürülen 2 kişi FBI’la ortak operasyonla yakalandı.

Zanlıların emrinde bulunan 100 bin bilgisayarla başta 160 ülkede 10 milyon kullanıcıya sahip başta "Knight Online" isimli oyun olmak üzere istediği siteye saldırarak işlemlerini durdurduğu veya para karşılığında istenilen siteyi tıklayarak sanal reytingini artırdığı belirtildi.
American Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 10 milyon kullanıcısı olan "Knight Online" isimli oyunun Amerika California’da bulunan sunucularına internet üzerinden DDOS (Distributed Denial Of Service) saldırılarının yapılması ve oyunun etkisiz hale getirilmesi üzerine harekete geçti. FBI dedektifleri yaptıkları araştırmada saldırıların Türkiye’den gerçekleştirildiğini tespit etti.

Konuyla ilgili olarak önce Emniyet Genel Müdürlüğü ardından da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü yetkilileri bilgilendirildi. FBI ve Türk polisinin yaklaşık 2 yıl süren fiziki ve teknik takibin ardından The_Bekir ve TontonQ rumuzunu kullanan hackerlerin IP numaralarından adresleri belirlendi. 7 Aralık 2010'da İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda The_Bekir rumuzlu Bekir K., ile TontonQ rumuzlu Muhammed Y., gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet TB kapasiteli sabit disk, 2 dizüstü bilgisayar, 160 GB kapasiteli sabit disk, 80 GB kapasiteli sabit disk, 2 taşınabilir bellek ele geçirildi.

KARDEŞİ 50 KİLO VERİNCE RAHATSIZLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların yapılan sorgulamasında çalışma şekilleri de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu olan Bekir K’nin babası ve ağabeyinin şişmanlık sorunu vardı. Bir internet sitesinde gördükleri zayıflama ilaçlarından satın aldılar. İlaçları kullanan ağabeyi 50 kilogram birden vererek rahatsızlanırken babası da ilaçların yan etkisini gördü. Buna sinirlenen Bekir T., bilgisayar bilgisini kullanarak bir yazılım oluşturup internet sitesine zarar vermek istedi. Oluşturduğu ve "Zombi" adını verdiği yazılımla saldırıda bulunarak ilaç sitesine zarar veren Bekir K. ve arkadaşı Muhammed Y., bu işi eğlenceye çevirmeye karar verdi. Önce eğlence olarak bu işe başlayan ikili daha sonra para kazanmaya da başladı.
Yetkililer, zanlıların iki yöntem kullandığını belirtti. Birinci yöntemde yazılımlar porno, eğlence ve chat sitelerine yükleniyordu. Bu siteye giren kullanıcıların bilgisayarı virüs nedeniyle "zombi" yazılımının ağına düşmüş oluyordu. Hackerler daha sonra yönetimini kontrollerine aldıkları bilgisayarı zararlı yazılım yükleyerek emirlerine hazır hale getiriyordu. Zanlılar, emirlerinde bulunan ve sahiplerinin haberi olmadığı 100 bin bilgisayarıyla bir anda bir siteye yükleniyor. Bu saldırı karşısında çöken site hizmet veremiyordu. 10 milyon kullanıcısı bulunan "Knight Online" oyununa da böyle bir saldırı yapıldığı belirtildi.

İkinci yöntemde ise site sahipleri sanal reytingini artırmak için bu kişilere başvuruyordu. Zanlılarda belirli bir ücret karşılığında emirlerindeki bilgisayarları kullanarak siteye tıklıyordu. Bu tıklama sonucunda internet sitesinin tıklanma sayısı artıyor zanlılar da para kazanıyordu.

Yetkililer, 100 bin bilgisayarı elinde tutan bu kişilerin şimdiye kadar 250 bin siteye zarar verdiğini bildirdi.
Soruşturma kapsamında firarda olan bir kişinin arandığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Bekir K., ve Muhammed Y. de İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Korsanlar yüz binlerce internet sitesini vurdu
1 NİSAN 2011



29 Mart'tan bu yana yüz binlerce internet sitesinin bilgisayar korsanlarının büyük bir saldırısına uğradığı anlaşıldı.
İlgili Haberler
Mastercard ve Visa'ya 'Wikileaks misillemesi'
Yüksek teknolojiye dayalı yöntemler kullanan kişiler, iyi bilinen bir 'taşıyıcı' aracılığıyla, başka sitelerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak bu sitelerin program kodlarına sahte bir yazılım sunan kendi sayfalarının linklerini yerleştirdiler.
Bu linkleri kullanarak bilgisayar korsanlarının sitelerine girenler ise, bilgisayarlarına çok sayıda virüsün bulaştığı mesajıyla karşılaştı.
Güvenlik uzmanlarının hızla devreye girmesiyle sahte yazılımı öneren siteler etkisiz hale getirilebildi.
Bilgisayar güvenlik şirketi Websense, 29 Mart'ta başlatılan sanal saldırıyı izlemekteydi. İlk aşamada 28 bin site saldırıdan etkilendi ama saldırı yayıldıkça bu sayı da arttı.
Bilgisayar kullanıcılarının sahte linkle yönlendirildikleri alan adı Lizamoon olduğu için, Websense, bu son saldırıyı 'Lizamoon' olarak adlandırdı.
Sahte yazılımın adı Windows Stability Center.
Yeniden yönlendirilme işlemi, SQL saldırısı olarak bilinen yolla gerçekleştirildi. Bu saldırı başarılı oldu, çünkü, internet sitelerini barındıran birçok sunucu, kendilerine gönderilen mesajlarda metin kodlarını filtreden geçirmiyor.
Sahte güvenlik yazılımı, hedef aldığı bilgisayarda aslında olmayan virüsler konusunda uyarı veriyor.
Bilgisayar korsanlarının Microsoft SQL Server 2003 ve 2005'i kullanan siteleri hedef aldığı belirtiliyor ve bu yazılımların, saldırıya açık bir güvenlik zaafı oduğu düşünülüyor.
Saldırıyla ilgili olarak süregiden incelemelere göre, bilgisayar korsanları, kendi program kodlarını 21 ayrı alan adına yerleştirmeyi başardılar.
Saldırıdan etkilenen site sayısını kestirmek güç. Ancak Google'da yapılan arama, korsanların linklerinin, 3 milyonu aşkın internet sitesinde yer aldığını gösteriyor.
Alınan önlemlerle sahte yazılımın çalışmasının durdurulması ardından, yönlendirmeyi yapan program kodları şu anda aktif değil. BBC

Savunma Devine Siber Saldırı
29.05.2011
ABD'nin en büyük savunma sanayi kuruluşlarından Lockheed Martin de siber saldırıya maruz kaldı.

Dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketi, bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.
Amerikan Savunma Bakanlığı’nın bir numaralı silah tedarikçisi Lockheed Martin şirketinden kimin ne tür bilgiler çaldığı henüz bilinmiyor.

Lockheed Martin’in sözcüsü şirketin enformasyon sistemleri şebekelerine yönelik kuvvetli bir siber saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Çok uzman bir ekip tarafından 21 Mayıs’ta gerçekleştirildiği anlaşılan saldırıda ne tür bilgilerin elde edildiği henüz bilinmiyor.

Savaş gemilerinin yanı sıra F-16 ve F-22 gibi savaş uçaklarının üreticisi olan şirketin şu sıralar özel bir lazer silahı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Bilgisayar korsanları 2009 yılında da, şirketin 380 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı projesiyle ilgili verilerin tutulduğu bilgisayarlara sızmıştı. TRT

Amerika'da Şok Sanal Deprem

Google, Amerikalı üst düzey yetkililer, Çinli muhalifler, askeri yetkililer ve gazetecilerin Gmail elektronik posta hesaplarının bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

02 Haziran 2011
Ana Haber

İnternet devinden yapılan açıklamada, saldırının Çin'den yapıldığı belirtildi.

Bu arada, kendilerine ''Anonymous'' adını veren bilgisayar korsanı bir grup, mali kurtarma programı çerçevesinde Yunanistan'a uygulanan ciddi kısıtlamaları protesto için Uluslararası Para Fonu'na (IMF) internet saldırısı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

''Operation Greece'' anahtar kelimesiyle ''Anonymous Operations'' tarafından yayınlanan ''tweet'' ile üyelerine, IMF'in web sitesini çalışmaz hale getirmek için hep birlikte bu siteye girmeye davet etti.

Savaş Tehdidine Siber Saldırıyla Yanıt
02.06.2011
ABD'nin "siber saldırılara askeri karşılık verilebilir" çıkışının ardından korsanlar yüzlerce Amerikalının kişisel elektronik postalarına girdi. TRT

Türkiye'yi Tehdit Eden Gruba Soğuk Duş
08 Haziran 2011
Türkiye'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunan uluslararası ''Anonymous'' (Anonim) grubunun web sayfası, bir grup Türk hacker tarafından erişime kapatıldı.
İnternette ''filtre'' iddiaları karşısında Türkiye'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunan uluslararası ''Anonymous'' (Anonim) grubunun web sayfası, bir grup Türk hacker tarafından erişime kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin 22 Ağustos tarihinde hayata geçireceği ''filtre'' uygulaması ile internetteki temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan Anonymous'un Türkiye'deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik ''siber saldırı'' tehdidinin ardından bir grup Türk hackerların saldırısına uğradı.

Söz konusu grubun yurt dışı kaynaklı ''www.anonnews.org'' adlı internet sitesini hedef alan grubun liderliğini ''The Bekir'' ve ''Jester'' adını kullanan Türk hackerlar üstlendi.

Anonymous'un web sitesini kısa sürede etkisiz hale getirerek internet erişimine kapatan Türk hackerlar daha sonra grubun saldırıyı yönetecekleri ''operationturkey'' (Türkiye Operasyonu) ismini taşıyan ''IRC'' sistemi üzerindeki anlık ileti sayfasını hedef aldı.

IRC sitesini hackleyerek site üzerinden Anonymous'a destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıklayan ''The Bekir'' ve ''Jester'', söz konusu IP bilgilerini Türkiye'deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi.

ANONYMOUS KAÇACAK YER BULAMADI

Peş peşe gerçekleştirilen etkin saldırıların ardından web sayfası yayını Google'ın web hizmetleri sayfasına taşıyan Anonymous'un izini süren Türk hackerlar, bu kez de dünyanın en büyük arama motorunu hedef tahtasına koydu.

Google'un söz konusu sayfa içeriğine savaş açan ''The Bekir'' ve ''Jester''ın ekibi uzun uğraşlar sonucu amacına ulaştı. Google yönetimi saldırıya daha fazla dayanamayarak Anonymous'un web yayınını kaldırdı.

TÜRK HACKERLARIN AMACI NE?

Grubunun liderliğini yapan ''The Bekir'' ve ''Jester'' takma adını kullanan Türk hackerlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anonymous'un Türkiye'ye yönelik tehdidi karşısında böylesi bir karşı atak başlattıklarını söyledi.

Anonymous'a yönelik saldırının etkin bir şekilde devam ettiğini ve saatlerce web sayfalarına erişilemediğini kaydeden hackerlar, ''Hiçbir güç Türk devletini hedef alamaz, aksini düşünen karşısında bizi bulur'' mesajı verdi.

Bu arada Anonymous'un hedef aldığı kimi internet sitelerinin yöneticileri ilk kez böylesi bir saldırı tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, acil durumlarda neler yapılacağını bilmediklerini söyledi.

Organize siber saldırılar karşısında devletin ilgili birimleri tarafından bir kriz masası kurulması çağrısında bulunan yetkililer, ancak bu şekilde saldırılarla mücadele edilebileceğini bildirdi. aktifhaber

KKTC'de İki Sendikanın İnternet Siteleri Hacklendi
16 Temmuz 2011

Türk hacker grubu Cyber Warrior’a bağlı Akıncılar hacker grubu tarafından Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Memurlar Sendikası'nın (KTAMS) resmi internet siteleri saldırıya uğradı. Sendikaların sitelerine "Türkiye ve Başkan Erdoğan hakkında haksız yere sürekli protesto yapmayın" şeklinde yazı yazıldı.

Akıncıların açıklamaları şu şekilde devam etti, "Belirttiğimiz açıklamaların dışında bu kurumlar daha önceden densizlikte ileri giderek Türkler için; "tavşanlar bile bu kadar hızlı üreyemez" demişlerdi. Bu yüzdendir ki Cyber-Warrior olarak Türkiye’ye yapılan bu karalama çalışmalarına ve söylenen çirkin sözlere tepkimizi sendikaların sitelerini ele geçirerek koyduk. Şu bilinsin ki bugüne kadar Türkiye’ye yapılan hiçbir Çirkin hareket ve söz karşılıksız kalmamıştır ve kalmayacaktır." aktifhaber

Bilgisayar korsanlarından boykot çağrısı
27 TEMMUZ 2011

Wikileaks internet sitesine bağış yapılmasına engel olan PayPal şirketine karşı boykot çağrısında bulunuldu.
İnternet korsanları (hacker) arasında önde gelen iki grup, yaptıkları ortak açıklamada takipçilerine PayPal şirketinden paralarını çekme ve hesaplarını iptal etme çağrısında bulundular.

Bilim ve Teknoloji, Amerika Birleşik Devletleri, Ekonomi, Şirket Haberleri
Anonymous ve Lulz Security isimli grupların "bu karanlık günlerde gerçekleri aydınlatan Wikileaks'e yapılan bağışlar, PayPal tarafından halen engellenmekte" dedikleri açıklamada, şirkete karşı harekete geçilmesi çağrısı dile getirildi.
Dünya üzerinde 100 milyon kişi tarafından kullanılmakta olan PayPal ise boykot çağrısı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
İnternet üzerinden para aktarım hizmeti sağlayan PayPal, Aralık ayından bu yana Wikileaks'e yapılan bağışların transferine engel olmakta.
PayPal'ın bu uygulaması Wikileaks internet sitesine yönelik Amerikan hükümeti kaynaklı tepkiler sonrasında gündeme gelmişti.
Wikileaks Amerikan Dışişleri Bakanlığına ait gizli yazışmaları yayımlayarak uluslararası gündeme damgasını vurmuştu.
Korsanların yeni stratejisi
İki internet korsan grubunun PayPal'a yönelik boykot çağrısı şimdiye dek yasadışı faliyetlerde bulunan eylemcilerin stratejilerinde yeni bir eğilim anlamına geliyor. Zira kullanıcıların yapacağı boykot, yasal sınırlar dahilinde gerçekleşebilecek bir eylem.
Anonymous ve Lulz Security gruplarının, PayPal'a yönelik önceki eylemleri arasında şirketin internet sistemini ele geçirme ve çökertme girişimleri bulunuyor.
Temmuz ayı boyunca ABD ve Avrupa'da 14 kişi sözkonusu sanal saldırılar sebebiyle tutuklanmışlardı.
BBC

Japonya sanal saldırıya maruz kaldı
20 EYLÜL 2011
MHI şirketinin ürünleri arasında savaş uçakları da var.
Japonya savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden MHI geçtiğimiz ay büyük çapta bir sanal saldırıya maruz kaldığını açıkladı.
Saldırıda şirketin füze, denizaltı ve nükleer santral üretimine ilişkin verilerinin hedef alındığı belirtildi.
Şirket seksenden fazla sunucusuna yerleştirilmiş bilgisayar virüsünün tespit edildiğini, ancak herhangi bir hassas verinin sızdırılmış olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.
Japon savunma bakanlığı MHI şirketinden olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatılmasını istedi.
Şirketten yapılan açıklamada Tokyo polisiyle birlikte yürütülen araştırmanın sonuçlarının en geç ay sonunda tamamlanacağı belirtildi.
Bu arada Japon savunma bakanlığı ile çalışan IHI firması da benzer saldırılara maruz kalmış olduğunu, ancak güvenlik sistemlerinin herhangi bir zarar yaşanmasını önlediğini açıkladı.
Yaşanan sanal saldırıların Japon savunma endüstrisine yönelik ilk saldırı olduğu tahmin ediliyor.
Şirketin bilgisayar sistemi dışından kaynaklandığı tespit edilen saldırı sonrasında en az sekiz şirket bilgisayarında virüs bulunduğu açıklandı.
Japon televizyon kanalı NHK, MHI şirketini hedef alan sanal saldırıda Nagazaki'deki bir gemi inşa birimi; Kobe'deki deniz altı ve nükleer santral parçası üreten bir fabrika ve Nagoya'daki bir diğer üretim üssüne dair verilere ulaşılmaya çalışıldığını belirtti.
Öte yandan gelişmelerden olayın yerel medya organları tarafından haberleştirilmesi sonrasında haberdar olan bakanlık yetkililerinin bu duruma öfkelendikleri belirtildi.
Reuters haber ajansının bildirdiğine göre savunma bakanlığından yapılan açıklamada MHI şirketinin yaşanmakta olanları bakanlığa rapor etmiş olması gerektiği söylendi.
BBC

Hackerlar, 25000 polisin bilgisini Twitter'a koydu
Anonymous isimli hacker grubu Avusturya polis teşkilatından görev yapan 25 bin polisin 'ad, soyad, doğum tarihi ve adres' bilgilerini Twitter hesapları üzerinden yayınladı. Polis Sendikası Sözcüsü Walter Scharinger, durumun memurlar açısından endişe verici olduğunu; suçluların, yakalanmalarına sebep olan polisleri hedef almasından korkulduğunu söyledi. 26.09.2011 VİYANA netgazete

CHP'nin web sitesi hacklendi
2011-10-10
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) web sitesi hackerlar tarafından kapatıldı ...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) web sitesi hackerlar tarafından kapatıldı.

CHP'nin web sitesine saldıran hackerler bir de şu notu bıraktı:

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çizgisinden saptınız. Pornolar çektiniz, kendi derdinize düştünüz halkı unuttunuz. Ama bizler unutmadık unutmayacağız..haberalemi.net/
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Alemdar
Site Admin


Kayıt: 14 Oca 2008
Mesajlar: 3538
Konum: Avustralya

MesajTarih: Pzr Nis 07, 2013 12:58 am    Mesaj konusu: Anonymous Sözünü Tuttu: İsrail İnternetten Siliniyor Alıntıyla Cevap Gönder

Korsan devlet İsrail internetten silindi ama...
Oğuz Gürses
08.04.2013



Tarihin en büyük internet operasyonuyla korsan devlet İsrail internetten silindi ama, bu büyük haber nedense siyonist medyada pek de yer bulamadı...

Uluslararası Hacker grubu Anonymous, günler öncesinden “Özgür Filistin için” korsan devlet İsrail’i bütün dünya hackerleriyle birlikte sanal alemden 7 Nisan’da sileceklerini ilan etmişti...

Yani ortada sürpriz bir eylem yoktu ki; neredeyse tuvalet ihtiyacını bile sanal alemde giderme yolları arayan, gazetecilik gibi internet bağımlısı bir meslek erbabanın “valla benim haberim olmadı, ilk defa sizden duyuyorum” gibi bir mazerete sığınma hakkı olsun...

Özgür bir medya için manşet, son dakika, Ana ve ara haberlerde birinci haber olmanın bütün niteliklerini içinde barındıran böyle bir haberi, ne dünya medyası ne de Türk medyası gördü...

Yani...

İsrail’i internetten silme operasyonunu başarıyla tamamlayan dünyanın bütün antiemperyalist hackerları bu eylemleri sonucunda sadece İsrail’i sanal alemden silmek gibi şanlı bir eyleme imza atmakla kalmadılar...

Aynı zamanda bu eylem karşısında üç maymunu oynayan Türk ve dünya medyasının siyonizme ne kadar bağlı ve bağımlı olduğunu da apaçık gösterdiler...

Bu eyleme katılan bütün cesur yürekleri selâmlıyorum...

Yeni eylemlerinde başarılar diliyorum...

7 Nisan 2013, tarihte onurlu yerini almıştır...

Dünya durdukça bu eyleme katılan bütün cesur yürekler saygıyla hatırlanacaktır...

Gelelim eylemin ilk sonuçlarına...

Korsan devlet İsrail, operasyonun sürdüğü 18 saat içinde en az 3 milyar$ kaybetti!

Korsan devlet İsrail’de Yarın borsa ve bütün bankaların güvenlik nedeniyle kapatılacağı açıklandı!

Çünkü borsa ve bankaların bütün sistemleri bu operasyona katılan hackerler tarafından çökertildi.

İsrail’de şu anda işin içinden nasıl çıkılacağını bilen veya anlatan kimse yok.

Bütün Yahudiler büyük panik ve tedirginlik içinde..

Operasyonlar sürerken yayın yapan İsrail radyolarında hackerların Kuzey Kore’nin nükleer füze sistemlerini ele geçirerek nükler füzeleri İsrail’e doğru ateşleme ihtimalinden bahsedenler olduğu söyleniyor..

Bunun yanında korsan devlet İsrail’in resmi sitelerinin de içinde bulunduğu 60,000 websitesi ele geçirildi.

Ele geçirilen sitelere Özgür Filistin lehine yazılar yazıldı.

Bazı sitelerden sesli ve görüntülü Kur’an-ı Kerim yayını yapıldı

40,000 Facebook sayfası hesabı elegeçiridi..

5,000 twitter hesabı ele geçirildi..

30,000 Israil banka hesabına el konuldu...

3,7 Milyar dolar zarar...

Pazartesi günü borsa ve bütün bankaların güvenlik nedeniyle kapatılacağı açıklandı!

Hackerler tarafından ele geçirilen Savunma bakanlığı, Ordu, içişlerei bakanlığı gibi stratejik kuruluşların bilgisayarlarındaki çok gizli bilgilere de elkonuldu...

Anonymous Korea: 200’den fazla hacker İsrail Askerî bilgilerine sızdı…

GazaHackerTeam 107 israil sitesi hacklendi

Mısırlı bir grup hacker tarafından Tel Aviv'i kontroll sistemi ele geçirildi

Recep Erdoğan'nın Yahudi Cesaret Ödülü aldığı kurum JINSA @Theredhack tarafından çökertildi..

Cezayirli gençlerin oluşturduğu Suriye'nin dostu Hannibal Timi El Cezire fitne kanallarınının internet sitelerinden bazılarını hedef aldı ve çökerrti...

Ele geçirilen bazı internet sitelerinde şöyle yazılar görüldü:

“Seçilen ülke tanınmıyor, FİLİSTİN yazarak tekrar deneyin....”

"Gazze ile dayanışma için korsan devlet İsrail siber kuşatma altında..."

Tarihin en büyük ve en koordineli bu siber eyleminde korsan devlet İsrail'i internetten silmek için 18.000’den fazla Hacker çalıştı...

Korsan devlet İsrail’den yayın yapan HAARETZ ilk haberi şöyleydi: “İsrail’ siteleri geniş siber saldırı altında hasar bilinmiyor…İsrail’in Siber saldırıdan sonra 2 milyar dolar kaybettiği söyleniyor…”

Her indirilen site linkiyle birlikte anı anına internete servis edildi...

Operasyon gece yarısı başladı ve bir nevi canlı yayın şeffeflığında sürdü ama...

Ertesi gün saat 15.20’de Türkiye’nin en büyük haber kanallarından biri olan NTV maşetten değil, Dünya haberleri sayfasından da değil, teknoloji sayfasına mahçup bir şekilde sıkıştırdığı İsrail kaynaklı haberinde bakın ne diyor:

['İsrail'i internetten sileriz'
Hacker grubu Anonymous, İsrail hükümetine ait internet sitelerini hedef alan kapsamlı bir siber saldırı düzenledi.
07 Nisan. 2013

Uluslararası Hacker grubu Anonymous, ikinci kez İsrail’e karşı siber saldırı başlattı. İsrailli yetkililer, hacker grubunun başarılı olamadığını belirtti.
Anonymous, İsrail’i Filistin halkına yaptığı zulümden dolayı ‘internetten silmekle’ tehdit etti.
Anonymous’a yakın gruplar internet sitelerinde günler önce hacker grubunun İsrail’e karşı bir saldıraya geçeceğini duyurmuştu. Pazar gününün ilk saatlerinde
İsrail’deki onlarca internet sitesine erişim engellendi.
Ulusal Siber Büro adına açıklama yapan Yitzhak Ben Yisrael, “Şu ana kadar herhangi bir zarar gerçekleşmedi. Anonymous’un ülkemizin altyapısına zarar verecek kadar becerisi yok. Eğer böyle bir niyetleri olsaydı, saldırı yapacaklarını günler öncesinden internette duyurmazlardı” dedi.
Rus televizyonu Russia Today’in haberine göre, İsrail İstatistik Bürosu, Savunma ve Eğitim Bakanlıklarının internet sitelerine sabah saatlerinde erişim durdu. Ancak İsrailli yetkililer saldırı iddialarını reddetti.]
(*)

Evet NTV’nin hali bu...

Diğerlerini yani TRT’yi, CNNTÜRK’ü yazılı ve görsel sahibinin sesi olan medyalarını hiç sormayın...

Çünkü hepsi üç maymun...

Ya dünya medyası?

CNN, BBC, Reuters, AP, El Cezire?

Hepsi dut yemiş bülbül...

Şimdi bu medyanın anlattığı mavallara inanıp da eşya ve hadiseler karşındaki tavırlarını buna göre belirleyen ve öyle olduğu içinde hep yanlış yerlerde, yanlış kişilerle birlikte durup, yanlış tavırlar alan...

Hipnoz uykusundakilerle, müminlikten çıkıp, münafıklığa bile bile inenlere yazdıklarımızın bir faydası olur mu?

Olmaz....

Çünkü birinciler uyuyor, hem de çok derin uykulardalar..

İkincilerse dinlerini dünyevî menfaatler karşılığında satnış olanlar ki; ne söylesen boş...

Sözümüz bu “Deccal fitnesi”ne yakasını paçasını ve özellikle de midesini kaptırmamışlara:

“Agâh/uyanık olun!”

“Ahir zaman”dayız...

Böyle bir zamanda Deccal ninnileriyle uyayanların sonlarının hiç de hayırlı olmayacağı 1.400 yıl önceden bütün açıklığıyla haber verildi mi?

Verildi...

“Başka sorum yok sayın yargıç...”

Son söz:

7 Nisan 2013: Siyonistler tarafından asla unutulmayacak bir hezimet günü oldu. ...

İsrail sanal alemde yok oldu...

Reel alemde de yok olmasının yakınlaştığına dair bütün alâmetler belirdi...

Yani...

“Büyük zuhur”a hazır ve hazırlıklı olalım...

Dipnot:
* http://www.ntvmsnbc.com/id/25434102/


Anonymous Sözünü Tuttu: İsrail İnternetten Siliniyor
07.Nisan 2013

Şu ana kadar eele geçirilen İsrail sitelerinin listesi yayınlandı:

Gov. websites:

http://www.cbs.gov.il/
http://www.defence.gov.il/
http://www.education.gov.il
http://www.environment.gov.il
http://www.gca.gov.il/
http://www.gpo.gov.il/
http://int.gov.il/
http://www.isa.gov.il/
http://www.lapam.gov.il/
http://mofa.gov.il/
http://www.mof.gov.il/itc/
http://www.mohr.gov.il/
http://nisa.gov.il/
http://sep.gov.il/

Other israeli websites:

http://agreements.co.il/
http://alzheimer.org.il/
http://www.art-time.co.il
http://www.atlas-shelves.co.il/
http://bigsmile.co.il/
http://bubotmetukot.co.il/
http://biztv.co.il/
http://camellia.co.il
http://ciaobella.co.il
http://www.cogmetal.co.il/
http://www.connectionsmag.co.il
http://www.court.gov.il/
http://daniel-hall.co.il
http://dsignon.co.il
http://edanhatzilum.co.il
http://etzhaim.org.il
http://www.eximius.co.il/
http://fishgraphix.co.il
http://finephotography.co.il
http://galpro.co.il
http://www.goldbiz.co.il/
http://haifanet.co.il/
http://www.haifa-wwtp.co.il/
http://hed-haeer.co.il
http://hottam.co.il/
http://www.humor.co.il/
http://www.idf.il/
http://igmi.co.il/
http://www.inof.co.il/
http://www.insuranceoffers.co.il/
http://www.israntique.org.il/
http://www.kahane.co.il/
http://www.lawontheweb.co.il/
http://www.lawlink.co.il/
http://www.moshepapa.co.il/
http://www.misradneto.co.il/
http://www.mpi.co.il/
http://www.levechad.org/
http://natour-deal.co.il/
http://qsi.co.il/
http://www.pensya-tova.co.il/
https://smarteq.co.il/lib/_uploads/images/images.php
http://www.tama38law.co.il/
http://tapuahvedvash.co.il/
http://www.taussig-law.co.il/
http://thehome.co.il/
http://www.thenotaries.co.il/
http://www.t-pool.co.il/
http://www.visionimprovement.co.il/
http://web.ramgat.co.il/includes/x.html

Anon/Pastebins:

730 Israeli Facebook Accounts Hacked By Mauritania Attacker
Leak: http://www.connectionsmag.co.il, http://www.humor.co.il/ & http://www.art-time.co.il
95 israeli websites hacked by Aceh Cyber Team
14 israeli websites hacked by Kosovo Gold Hackers
Secret Israel Documents of http://israelmilitary.com by @TeamLHT; Leak: http://bit.ly/10I40Cm

Other medium:

100s off sites taken for op-israel by bilalsbxtra and dr samim-008
8 .il websites #HaCked and #Defaced bY #AnonGhost; Paste: http://pastie.org/7343283
Israeli Facebook Acounts HaCked by @An0nGhost
Part 1: http://pastebin.com/zdkHSvHT (400)
Part 2: http://pastebin.com/v7rfzkXm (560)
Israeli Cyber Pyrates facebook fan page hacked

MBR Haber

RedHack, Anonymous, dünyanın hackerları birleşti İsrail´e internet kâbusu yaşatıyorlar!
07.Nisan 2013

RedHack ve Anonymous günler öncesinden İsrail'i hedef alacaklarını bildirmişlerdi. Bu haber üzerine RedHack’in Twitter dahil tüm sosyal medya hesapları dondurulmuştu. Yoğun tepkiler üzerine dün Twitter engellemesi kalkan ve tekrar aktif hale gelen RedHack’in ana hesabının açılmasından sonra RedHack ve Anonymous sözlerini tutarak 7 Nisan #OpIsrael operasyonuna giriştiler. İsrail hapishanelerinde yaşadıkları haksızlık ve işkenceler karşısında 200. günlerde açlık grevi yapan Filistinlileri anımsatan RedHack "45 kiloya düşmüş, nabzı 24'lerde mahkumlar açlık grevlerinde ve seslerini duyan kardeşleri var dünyanın her yerinde" diyerek İsrail'e yönelik düzenlenen internet engellemesinin gerekçelerinden birisini açıkladı.

İSRAİL'E YÖNELİK İLK DAKİKA EYLEMLERİ

İsrail'e yönelik internet engellemesinde dünya çapında ilk darbe İsrail sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın İnvestinisrael.gov.il sitesinin çökertilmesiyle RedHack’ten geldi.

Gaza Hacker Team, İsrail Savunma Elektronik altyapısını çökertti. İsrail Polis ve hükümet Serverları Arnavutluk ve Kosova'lı hackerlarca çökertildi.

İsrail Askeri Mühimmat elektronik altyapısı Latin hack Team tarafından çökertildi.

İsrail Ulusal Altyapı sistemlerinin tamamı Hitcher tarafından çökertildi.

Hükümet üyelerinin facebook hesapları Gaza Hack Team, 8 devlet sitesi Moroccan islamic Union tarafından çökertildi.

İsrail Adalet Bakanlığı Anonymous tarafından çökertildi.

İsrail'e ait 16.000 facebook hesabı ve 900 web sitesi Anonymous tarafından çökertildi.

Anonymous İsrail Ticaret Bakanlığı'nı çökertti.

İSRAİL'İN GİZLİ ASKERİ DÖKÜMANLARI HACKERLARIN ELİNDE

İsrail'e yönelik dünya çapında bütün hackerların eyleminde sadece internet engellemeleri ve site çökertmeler de yok Redhack'in bildirdiğine göre "Latin Hack Team "GİZLİ" askeri dokümanları ele geçirmiş." Hackerların eylemi sürerken 7 Nisan #OpIsrael ile ilk dakikadan itibaren İsrail için tam bir kabusa dönüşmeye başladı. Redhack'in açıkladığına göre “Ele geçirilen Amerikan Kongresi'ndeki "İsrail Lehine Direnç Kırıcılar" listesi de açıklanacak”, Redhack. Anonymous ve birleşen dünya hackerlarının eylemleri gün boyu sürecek. İsrail'in internet kâbusu başladı devam ediyor.

Kaynak: kizilyildiz.org

İşte hacklenen birkaç İsrail sitesi…

www.nomind-calc.co.il/index.html
www.yaad.org.il/x.htm
www.robbinsisrael.co.il
www.hiframe.co.il
www.opr.co.il
www.netaseeds.co.il/contact.php
www.g-wood.co.il
www.ganim2000.co.il
www.paulanatural.co.il
www.goiabella.co.il
www.negev-museum.org.il
www.isramap.co.il
www.home-and-garden.co.il
www.key-king.co.il
www.nomind-calc.co.il
www.kasham.mni.gov.il
www.lawlink.co.il
www.eximius.co.il
www.taussig-law.co.il
www.pensya-tova.co.il
www.lawlink.co.il
www.shelldavies.com
www.ldfc.co.il

MBR Haber

Dünyanın en büyük 'fırsat alışveriş' sitelerinden ‘LivingSocia’ hacklendi
27 Nisan 2013



Dünyanın en büyük 'fırsat alışveriş' sitelerinden biri olan LivingSocial'in 50 milyon müşterisinin bilgileri hacklendi.

Şirket dün müşterilerine "Sitemizin üyelik bilgilerinin tutulduğu sunucularara bir siber saldırı düzenlenmiş ve 'yetkisiz erişim'le kullanıcılarımıza ait bazı bilgiler çalınmış olabilir. Lütfen şifrelerinizi değiştirin" şeklinde bir mail yolladı.

LivingSocial'den yapılan açıklamada, çalınması muhtemel bilgilerin sadece isim soyisim ve e-postalarla sınırlı olabileceği belirtilerek şifrelerin özel bir algoritma ile 'karıştırılarak' sistemde tutulduğunu vurguladı.
TRT

İki milyon Vodafone müşterisinin bilgileri çalındı
12 EYLÜL 2013



Vodafone Almanya'nın iki milyon kullanıcısının kişisel bilgileri bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildi.

Vodafone, bilgisayar korsanının ele geçirdiği bilgiler arasında müşterilerin isimleri, adresleri, banka hesap detayları ve doğum tarihleri olduğunu açıkladı.

Bilgiler şirketin dahili ağında bulunan bir veri tabanından çalındı.

Mobil telefon şebekesi, müşterilerinin olaydan haberdar edildiğini ve kendilerinden daha fazla bilgi alınması gönderilecek mesajlara karşı uyarıldığını açıkladı.
Şirket yaptığı açıklamada "Vodafone olaydan büyük üzüntü duyuyor ve bundan etkilenenlerden özür diliyor." dedi.
BBCT

ABD Posta Servisi siber saldırıya uğradı



ABD Posta Servisi (USPS), siber saldırıya maruz kaldığını belirterek, çalışanları ve bazı müşterilerinin kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve diğer federal kuruluşlar olayla ilgili soruşturma başlattı.

USPS'den yapılan yazılı açıklamada, kuruma karşı yapılan siber saldırıda çalışanların isim, doğum tarihi ve sosyal güvenlik numarası gibi önemli bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceği bildirildi. Açıklamada, ocak ayında başlayıp ağustos ortasına kadar süren güvenlik ihlalinde yaklaşık 500 bin çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtilirken, FBI ve diğer federal kuruluşların olay üzerine soruşturma başlattıkları duyuruldu.

USPS Basın Sözcüsü David Partenheimer da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, çalışanların kişisel bilgilerine ilaveten USPS'nin çağrı merkezini arayan müşterilerin telefon numaraları ve email adresleri gibi bilgilerinin de saldırganlar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyledi. Buna karşın, kurumun websitesini kullanan müşterilerin saldırıdan etkilenmediği öne sürüldü.
TRTTürk

HSBC'nin Türkiye'deki 2.7 milyon müşterisinin kart bilgileri çalındı
12 Kasım 2014 Çarşamba



HSBC'nin Türkiye'deki 2.7 milyon müşterisinin kart bilgileri çalındı. Türkiye'de Advantage Kart markası ile tanınan banka, konuyla ilgili olarak tüm resmi kurumlara ve savcılığa başvuruda bulundu. Bankadan yapılan açıklamada "Müşterilerimiz açısından bu olaydan kaynaklanan herhangi bir finansal risk bulunmamaktadır. Müşterilerimiz, bankacılık işlemlerine güvenli bir şekilde devam edebilirler" diyor.

HSBC, kredi kartları ile ilgili şok gelişmeyi yaptığı bir basın açıklaması ile duyurdu. Açıklama şöyle:

"Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Olayla ilgili başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.

Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır."
Cumhuriyet

RedHack: Elektrik idaresini hackleyip, 1,5 milyon lira borcu sildik
14 Kasım 2014



'Kızıl Hackerlar' olarak bilinen RedHack, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin sitesini hacklediğini ve 1,5 milyon liralık borcu sildiğini iddia etti.

RedHack, Türkiye Elektrik İletişm A.Ş'nin sitesini hacklediğini duyurdu.

Kızıl Hackerlar, sistemi hacklemenin yanında 1,5 milyon liralık elektrik borcunu da sildiğini öne sürdü.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan RedHack grubu, "Eylemi Yırca köylülerine, Validebağ'da direnenlere, bu hayatta paradan, mevkiden değerli şeyler olduğunu bilenlere adıyoruz" açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet

Hackerlar ve Toplumsal Fayda
Şevket Uyanık
sevketuyanik@riseup.net / @sevketuy
18.12.2014



Amerika’daki ana akım medyanın devlerinden Fox Tv, hacktivist grup Anonymous hakkında 26 Temmuz 2007 tarihinde yaptığı haberi şöyle sunuyordu: ”İnternete bilgisayar oyunu gibi davranıyorlar, web sitelerini yağmalıyorlar...”. Gerçekten de Anonymous’un başlangıcı 4chan adlı web sitesine –daha öncesinde de chan siteleri vardı- ve bazı çevrimiçi oyunlara dayanıyordu. Burada oyun metaforu kavramıyla sosyolog Pierre Bourdieu devreye girer. Ona göre yaşadığımız sosyal hayat da, karşılıkları farklı olsa da ve sadece bir mücadele alanı olmanın dışında da, aynı zamanda bir oyuna benzemektedir.

Öte yandan LulzSec isimli grup ise, Anonymous ekibinden bazı kişiler tarafından harekete geçirilen, ismini, onların gerçek kimliğini bulmaya yönelik faaliyetler gösteren bir “security” firmasından alan ve bu tarz firmalarla dalga geçmeyi görev edinen bir gruptur. Anonymous’un doğduğu 4chan platformunda, “herkesin” özgürce kullanımına açık ve içeriklerini anonymous adıyla paylaşabildiği /b/ board, belki de onların kimseye belli etmeden örgütlendiği ve harekete geçtiği bir alandır. Hatta elemanlardan biriyle yapılan röportajda, tüm anonymous rumuzuyla yapılan paylaşımların tek bir kişi tarafından yapıldığına dair eğlenmek adına bir söylenti türettiklerini okuyabiliriz.

Bu anlamda Anonymous’u, Gilles Deleuze’ün ortaya attığı ve Félix Guattari ile birlikte geliştirdikleri “organsız beden” (1) kavramına benzetebiliriz. Bu bedenler güvenli iletişimlerini ve anonim örgütlenmelerini, 1988 yılında yaratılan IRC (internet relay chat – internet aktarmalı sohbet) üzerinden gerçekleştiriyorlar. Türkiye’de 80 kuşağı Mirc’i ve #Zurna’yı hatırlayacaktır. IRC, günümüzün güvenilmez ve gözetime açık iletişim platformlarına göre SSL bağlantısı ve şifreleme özellikleriyle daha güvenli ve sadece metin tabanlı bir platform. Ayrıca bu platform, dosya alış-verişine de olanak sağlar. IRC üzerinde çoklu sohbetler kanallar (#kanalismi) üzerinden gerçekleşir ve bu kanalların yöneticileri vardır. İşte anonymous gibi grupların eylemlerine karar verdikleri, bilgi paylaşımları için kullandıkları, eylemleri değerlendirdikleri ve çeşitli bildirileri yazmak için fikir yürüttükleri alan IRC üzerindeki kanallardır.

Kullandıkları ortak dil ve imgeler, anonim örgütlenmelerin “küme aklını” oluşturan en önemli unsurlardan biridir. Anonim örgütlenmelerin içinde de, toplumsal fayda ve eylemlerin niteliği konusunda yer yer anlaşmazlıkların çıktığı gözlemlenmektedir. İnternet üzerindeki örgütlenmelerde, “gerçek hayat” takinden biraz daha farklı, daha hızlı, değişken ve dramatik akışlar mevcuttur. Bu durum, ağlar arası hareketliliğin ve eylemliliğin yoğun yaşandığı hacker gruplarında sıkça görülen durumlardır ve oldukça doğaldır. Bu toplulukları, eylem anlarında bir anda birleşip –buna, daha yoğun ve zor eylemlerde birleştirilen botnet güçlerini de ekleyebiliriz- eylem tamamlandıktan sonra dağılan anonim topluluklar (flash-mobs) olarak tanımlarsak, dijital eylem dünyası ile sokak hareketlerinin birlikteliğini de görebiliriz. Öte yandan, bu topluluklar içinde yer alan bazı hackerların, birbirlerini doxlama yani, gerçek kimliklerini deşifre etme faaliyetleri de bilinmektedir. Bu yaptıkları aslında güvenlik güçlerine bir hizmettir. Bu yüzden bu eylemciler, eylem kabiliyetleri dışında kendilerini şifreleme ve anonimlik üzerine de yeteneklerini sergilemek zorundadırlar.

Toplumsal hareketler literatüründen biliyoruz ki, harekete geçmek farklı aşamaları, özel olarak bir ilk başlatma aşaması ile daha sonra hareketliliği sürdürme aşamasını (bu aşama bilhassa uzun dönemli kitlesel oturma eylemlerinde önemlidir) kapsayan dinamik bir süreçtir.(2) İşte günümüzde anonymous, wikileaks, telecomix gibi organizasyonların, kamuya açtıkları belgi ve belgelerle, toplumsal hareketlerin ilk başlatma unsurunu harekete geçirdiğini ve gelecek dönemlerde de geçireceğini söyleyebiliriz. Sonuçta bu grupların kullandığı radyo yayınları, mail grupları, şifreli iletişim ve bazı internet platformları gibi araçlar, dijital ortamda haberleşip fiziksel ortamda toplanmaya yarayan araçlardır. Tekno-eylemci grupların bir önemli özelliği de, toplumsal hareketlerde her zaman ifade özgürlüğü ve insan hakları tarafında durmaları, bilgiye ulaşımın önündeki sınırlamalara ve yasaklara karşı mücadele etmeleridir.

(1) Kavram hakkında daha fazla bilgi için, Adrian Parr'ın hazırladığı The Deleuze Dictionary'den Oğuz Karayemiş’in çevirdiği makaleye bakılabilir.

http://www.kavramveduyum.com/2014/02/organsz-beden-nedir-kylie-message.html

(2) Paolo Gerbaudo, Twitler ve Sokaklar: Sosyal Medya ve Günümüzün Eylemciliği, çev. Osman Akınhay, Agora Kitaplığı, 2014, s.73

http://www.yourthings.org/tr/news/hackerlar-ve-toplumsal-fayda

Redhack Adalet Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın internet sitelerini hackledi
27 Ekim 2012

Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çeken Redhack, Adalet Bakanlığı'nın internet sitesini hackledi. Grup ayrıca kendilerine karşı bir siber ordu kuran Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesini de hackledi.

Twitter'da "Ölüm değil çözüm istiyoruz" mesajıyla Adalet Bakanlığı'nın internet sitesini hackleyen Redhack, kendilerine karşı siber ordu kuran Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesini de hacklediğini duyurdu.

(soL - Haber Merkezi)

RedHack, Maliye'yi hackledi iddiası
2012-12-06

İşte RedHack'in Twitter sayfasından duyurduğu mesaj:



Hacker grubu RedHack, Twitter'dan Maliye Bakanlığı'nı hackleyerek, memur maaşlarını yükselttiklerini ve bilgileri değiştirdiklerini açıkladı.

RedHack, Maliye Bakanlığı 'nın sitesinde yer alan 'Kamu Maaşı düzenleme Sistemi'ni hacklediğini, maaşları yükselttiğini, lise mezunlarını üniversite mezunu yaptıklarını ve dil tazminatı eklediklerini açıkladı.

Hacker grubu Redhack yaptığı açıklamada; "Memur'a "komik" zam yapanlara ve aynı zamanda RedHack davasına müdahil olmak isteyen Maliye Bakanlığı'na cevabımızdır" denildi.
haber vaktim

"Beyaz Saray'a saldırı, Başkan Obama yaralandı"
AP'nin Twitter hesabı korsanların saldırısına uğradı, bu mesaj geçildi.
24 Nisan 2013



Associated Press (AP) haber ajansının sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabını ele geçiren bilgisayar korsanlarının "Beyaz Saray'a saldırı, Başkan Obama yaralandı" mesajının, Dow Jones Sanayi Endeksi'nin 150 puan düşmesine neden olduğu bildirildi.

AP Sözcüsü Paul Colford, Twitter hesaplarının bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını belirterek, gönderilen son dakika haberinin doğru olmadığını açıkladı.

AP muhabirlerinden Mike Baker ise önce bazı çalışanların şifrelerinin çalındığını, daha sonra haber ajansının Twitter hesabının saldırıya uğradığını söyledi.

Yaklaşık 150 puan düşen Dow Jones Sanayi Endeksi, "Beyaz Saray'a saldırı, Başkan Obama yaralandı" mesajının AP yönetimince yalanlanmasının ardından yeniden yükseldi.

AP, olayın ardından Twitter hesabını askıya aldı. AP, hesapların bilgisayar korsanlarının eline nasıl geçtiğini bulmak için Twitter yöneticileriyle işbirliği yapıyor.
TRT

Suriyeli korsanlar bu kez Sky'ı hedef aldı
27 MAYIS 2013



İngiliz yayın kuruluşu Sky'ın Android uygulamaları, Elektronik Suriye Ordusu tarafından ele geçirilmeleri ardından Google'ın sitesinden kaldırıldı.

Tutuklu' RedHack 350 siteyi hack'ledi
30/03/2012
SERKAN OCAK

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerterek ismini duyuran RedHack (Kızıl Hackerlar) şimdi de çeşitli emniyet müdürlüklerine ait yaklaşık 350 internet sitesini birden kullanılamaz hale getirdi.
RedHack, şubat ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesini çökerterek özellikle ‘ihbar’ları içeren çok sayıda gizli bilgi ve belgeyi ele geçirmişti. 1997’den beri faaliyetlerini sürdüren Kızıl Hackerlar bu eylemlerinin ardından dikkatleri üzerine toplamıştı. Ankara’da bilişim suçlarıyla ilgili savcılık kısa sürede harekete geçmiş ancak RedHack’in suçlarının özel yetkili savcılığın alanına girdiğine karar vermişti. Özel Yetkili Ankara Başsavcılığı’nın sekiz ilde başlattığı operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7’si ‘terör suçları’ kapsamında tutuklanmıştı. RedHack, üç gün önce yeniden faaliyete geçti. Önce emniyete ait polis yurdunun sitesini hackledi. Ardından İstanbul dışındaki çok sayıda şehrin aralarında bulunduğu emniyete ait yaklaşık 350 siteyi işlemez hale getirdi. RedHack yaptıkları eylemle ilgili Radikal’e şu açıklamalarda bulundu:
“KESK’e yönelik polis şiddetini protesto etmek ve KESK’li emekçilere destek vermek istedik. Aynı zamanda RedHack tutuklanmalarında alınanların masum olduğunu göstermek, serbest bırakılmalarını istemek amacıyla bu büyük eylemi yaptık. Eylemimizi 30 Mart 1972’de özgür bir dünya kurmak amacıyla mücadele eden ve hunharca katledilen Mahir Çayan’a da ithaf ediyoruz.”
RedHack üyeleri bugüne kadar yakalanmamalarının nedenini de ”Yakalanmıyoruz çünkü onlar bizi nerede sanıyorsa biz orada değiliz. Biz orada değilken, nerede olduğumuzu düşünüyorlarsa aslında orada da değiliz. Hadi bizi buldular. En önemlisi bizim biz olduğumuzu ispatlamaları imkânsıza yakın” diye özetledi.
Radikal

Kızıl Hackerlar polis sistemini hackledi
27.02.2012

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sistemine giren internet korsanları polise gönderilen ihbarları ele geçirdi

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bilgisayar sistemini hackleyen internet korsanları, güvenlik şubesine yönlendirilen bazı belgeleri ele geçirmeyi başardı.

Kendilerine ‘Kızıl Hackerlar’ adını veren korsanlar, şifresini kırarak girdikleri Ankara Emniyet Müdürlüğü bilgisayar sisteminden çaldıkları belgeleri internet sitelerinden "Polisin Gizli Belgelerini ve Muhbirlerini Açıklıyoruz!" başlığıyla yayınladı.

Belgelerde bazı vatandaşların polise gönderdiği ihbarlara ilişkin yazışmaların olduğu görülüyor.

‘SİTE KAPATILSIN’

Olayı doğrulayan Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılan sistemin tıpkı 155 Polis İmdat hattı gibi internet üzerinde kurulan bir sistem olduğunu belirttiler.

Bilgisayar korsanlarının çaldığı belgelerin "çok gizli" olmadığını ifade eden yetkililer, bilişim suçları bürosunun failler konusunda araştırma başlattığını, sitenin kapatılması için de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazıldığını söylediler.
(NTV)

Tutuklu' RedHack 350 siteyi hack'ledi
30/03/2012
SERKAN OCAK

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerterek ismini duyuran RedHack (Kızıl Hackerlar) şimdi de çeşitli emniyet müdürlüklerine ait yaklaşık 350 internet sitesini birden kullanılamaz hale getirdi.
RedHack, şubat ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesini çökerterek özellikle ‘ihbar’ları içeren çok sayıda gizli bilgi ve belgeyi ele geçirmişti. 1997’den beri faaliyetlerini sürdüren Kızıl Hackerlar bu eylemlerinin ardından dikkatleri üzerine toplamıştı. Ankara’da bilişim suçlarıyla ilgili savcılık kısa sürede harekete geçmiş ancak RedHack’in suçlarının özel yetkili savcılığın alanına girdiğine karar vermişti. Özel Yetkili Ankara Başsavcılığı’nın sekiz ilde başlattığı operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7’si ‘terör suçları’ kapsamında tutuklanmıştı. RedHack, üç gün önce yeniden faaliyete geçti. Önce emniyete ait polis yurdunun sitesini hackledi. Ardından İstanbul dışındaki çok sayıda şehrin aralarında bulunduğu emniyete ait yaklaşık 350 siteyi işlemez hale getirdi. RedHack yaptıkları eylemle ilgili Radikal’e şu açıklamalarda bulundu:
“KESK’e yönelik polis şiddetini protesto etmek ve KESK’li emekçilere destek vermek istedik. Aynı zamanda RedHack tutuklanmalarında alınanların masum olduğunu göstermek, serbest bırakılmaları
Radikal

Bilgisayar korsanları FBI ve İngiliz polisini dinledi
3 ŞUBAT 2012

Bilgisayar korsanı Anonymous grubu, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ve İngiliz polisinin sibersuçlar konusunda yaptığı bir telekonferans görüşmesine ait ses kayıtlarını yayınladı.

Görüşme sırasında Anonymous ve benzeri grupların nasıl izlenebileceği tartışılıyor.

Ayrıca şüphelilerin tutuklanması için planlanan tarihler ve polisin elinde şimdiye dek toplanan kanıtlar ele alınılıyor.
Grup ayrıca bu görüşmeye davet niteliğinde olan ve nasıl erişilebileceğini anlatan bir e-postayı ve toplantının katılımcılarının e-posta adreslerinin listesini yayınladı.
Londra Emniyet Teşkilatı henüz konu hakkında açıklama yapmadı.

FBI ise bilgi sızması olduğunu doğruladı ve sorumluların peşlerine düştüklerini kaydetti.

Kuruluş söz konusu bilgilerin sadece güvenlik görevlilerinin paylaşımına açık olduğunu ve yasadışı yollardan elde edildiğini kaydetti.

Açıklanan e-postaya göre 17 dakikalık telefon görüşmesi 17 Ocak'ta yapıldı. Anonymous'un bu kayıtları nasıl elde etmiş olabileceğine ilişkin bir açıklamada bulunulmadı.

FBI tarafından ABD, İngiltere, İsveç, İrlanda ve diğer ülkelerden güvenlik yetkililerine yollandığı anlaşılan e-postada "Anonymous, Lulzsec, Antisec ve benzeri grupların faaliyetlerinin ele alınacağı" kaydediliyor.

Yayınlanan ses kaydında izlemeye alınan ve bu gruplarla bağlantısı olduğu düşünülen kişilerin isimleri ve kullanıcı adları da zikrediliyor.

Anonymous, kullanıcı adlarını bantla birlikte yayınlamadı, ancak şahıslara ait isimler 'bip'lendi.
Görüşmelerde sesi duyulan bir İngiliz yetkili, polisin geçmişteki soruşturmalarında bazı hatalar yaptığından söz ediyor.

Anonymous ile ilişkili bir hesabı olan Twitter, AnonymousIRC'de yer alan bir bildirimde de, "FBI iç haberleşmelerini bir süredir nasıl okuyabildiğimizi merak ediyor olmalı" dendi.

Anonymous bilgisayar korsanları, anarşistler ve yetkili kurumlara meydan okumaktan keyif aldıklarını söyleyen kişilerden oluşan dağınık bir grup olarak tarif ediliyor.

Anonymous son yıllarda pek çok hükümetin, şirketin, güvenlik teşkilatının ve bireylerin bilgisayar kayıtlarına ve sistemlerine ulaştı.BBC

Türk hackerlardan İsrail'e şok!
02.11.2017



Türk hackerlardan İsrail'e şok!Türk Hacker grubu Akıncılar İsrailli haber ajansı Times of Israel'in web sitesini hackleyerek 'Dünyada tek nefer de kalsak yine de Filistin'e sahip çıkacağız' mesajını yerleştirdi.
İsrail'in Filistin'in topraklarını işgal etmesine zemin hazırlayan Belfour Deklarasyonu tüm dünyada tartışılırken, ülkemiz başta olmak üzere çok sayıda ülkede işgalci İsrail ve deklarasyonu hazırlayan İngiltere aleyhine protesto gösterileri düzenleniyor.

Bu tartışmaların ışığında Türk Hacker grubu Akıncılar, İsrail ve işgal yanlısı yayın yapan ünlü haber ajanslarından Times of Israel'in web sitesini hackledi ve haber sitesinin anasayfasında Türk Bayrağı, Filistin'e destek mesajı ve Kuran-ı Kerim'den bir ayeti üç dilde paylaşarak mesaj verdi.

Haber sitesine giriş yapan çok sayıda kişi büyük şoka uğradı.

Ülkücü Medya
_________________
Bir varmış bir yokmuş...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> TEKNİK Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com