EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Hocalı için adalet, Unutma Unutturma...

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
admin
Site Admin


Kayıt: 31 Arl 2006
Mesajlar: 831
Konum: Belarus

MesajTarih: Sal Şub 26, 2008 8:30 pm    Mesaj konusu: Hocalı için adalet, Unutma Unutturma... Alıntıyla Cevap Gönder

Tek millet iki devlet Hocalı’ya adalet...
26/02/2012

Hocalı katliamının 20. yıl dönümünde Türkiye ve Azerbaycan, tek yürek oldu. On binlerce kişi İstanbul ve Bakü’de Ermeni mezalimini lanetledi. Televizyonların Taksim’deki anmaya ilgisizliği ise büyük tepki çekti.

Ermeni mezalimini on binler lanetledi
26 Şubat 1992’de Hocalı’da Ermeni soykırımında can veren 613 kurban çeşitli etkinliklerle
anılırken, vahşetin faillerine de lanet yağdı. Bayraklarla meydana koşan on binler Taksim’i
sloganlarla inletti...
Taksim doldu taştı
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında meydana gelen katliamın 20. yılında, on binlerce vatandaş Taksim’de toplandı. Sabahın erken saatlerinden Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla İstiklal Caddesi’ne akın eden vatandaşlar katliamı protesto etti. Hocalı’da 20 yıl önce yaşanan ve birçok sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan olay bu yıl geniş katılımlı bir etkinlik ile Taksim Meydanı’nda anıldı.

Önlemler üst düzeyde
Katlİama karşı seslerini duyurmak isteyen on binlerce vatandaş Taksim, İstiklal Caddesi ve Galatasaray Meydanı’nı doldurdu. Anma etkinliğinin olaysız geçmesi için polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Fransız Başkonsolosluğu ve Ermeni kilisesi gibi hassas yerlerde sivil ve resmi ekiplerin önlemleri artırdığı bildirildi. Yürüyüşe katılan Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Türk halkının kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

Ortak irade
Azerbaycan halkının yalnız olmadığını daha iyi hissettiklerini anlatan Rüstemhanlı, “Bugün Türkiye’nin ayakta olması beni sevindiriyor. Bu soykırımı dünyaya anlatmak için Türk milleti iradesini ortaya koymaktadır. Bu yürüyüş Türkiye’nin Azerbaycan ile yürek yüreğe olduğunun göstergesidir” diye konuştu. Soykırımı yaşayan bir Azerbaycanlı kadın ise, Türk halkının kendileriyle birlikte olmasından duyduğu mutluluğu gözyaşları içinde belirtti.

HEPİMİZ TÜRKÜZ
- Ankara’da Sıhhiye Parkı’nda düzenlenen mitingte Ermenilerin, 1992 yılında Hocalı’da yaptıkları soykırım protesto edildi. Mitinge katılan binlerce kişi Ermeni mezalimini lanetlerken hep bir ağızdan “Hepimiz Türk’üz, Karabağ Türk’tür, Türk kalacak” diye haykırdı.
- Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Abdullah Buksur, “Hocalı’da yaşanan katliamın bir soykırım olarak BM tarafından tanınmasını, Sarkisyan ve Koçaryan başta olmak üzere suçluların hesap vermesini istiyoruz” dedi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, BM Türkiye Ofisi önüne siyah çelenk bıraktı.
- Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Hocalı katliamı kurbanlarının anıldığı halk yürüyüşüne Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva da katıldı. Bakü’deki Azadlıg Meydanı’nda başlayan ve kurbanların anısına yapılan anıta kadar devam eden yürüyüşe yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Türk kanı üzerinden çirkin provokasyon!
Selcan Taşçı
Alanın yüzde doksanına Türk Milliyetçileri, kürsü ve çevresine ise “diyalogçular” hakimdi. Emperyalizme kul olmuş bu kişiler, Ermenilerin Hocalı’da bir Türk soykırımı yaptığını dünyaya duyurmak değil duyurmamak için görevlendirilmiş gibiydi. Sloganlar özenle seçilmişti:
“Azerbaycan halkı”, “Hepimiz Hocalılıyız”, “Savaş değil barış istiyoruz”...
Kalabalığın büyük bölümünün katılmadığı sloganlara Azerbaycan’dan gelen milletvekilleri de “Biz Türk’üz, savaş değil soykırım var ve barış değil soykırımcıların cezalandırılmasını istiyoruz” diyerek sert tepki gösterdi.
Birçok siyasi parti ve STK’dan katılımcının bulunduğu alanda AKP Fatih Gençlik Kolları’nın pankart açması öfke yarattı. Azerbaycan Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’nın uyarısıyla pankart -bir süreliğine- indirildi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin AKP propagandasına başlayınca yuhalandı.
İslam Kalkınma Örgütü Gençlik Teşkilatı adına okunan bildiride Hocalı’nın Humus ve Hama’da yaşananlarla özdeşleştirilmesi, “Azerbancan Türkleri’nin kanı, Suriye’ye müdahaleyi meşrulaştırmak isteyenlerce kullanılıyor” eleştirilerine yol açtı.
Kaynak: Yeni Çağ

Hocalı Katliamı, New York'ta Ermenistan'ın BM Temsilciliği önünde protesto edildi
28 Şubat 2012
Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamının 20. yılında, ABD'nin New York kentinde bulunan Ermenistan BM Daimi Temsilciliği önünde protesto gösterisi düzenlendi.

New York merkezli Genç Türkler (Young Turks) ile New York Azerbaycan Derneği tarafından düzenlenen ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) desteklediği protesto gösterisine Türk ve Azeri asıllı çok sayıda kişi katıldı. Protesto gösterisine başta Amerika Azerbaycan Derneği, Amerika Azerbaycan Konseyi olmak üzere diğer Türk ve Azeri dernekleri de destek verdi.

New York polisinin de uzaktan izlediği protesto gösterisine katılanlar, ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla, ''1992 Hocalı Katliamı İçin Adalet İstiyoruz'', ''Hocalı'yı Hiçbir Zaman Unutmayacağız'' yazılı pankartlar taşıyarak, ''Adalet İstiyoruz'', ''Terörist Ermenistan, Terörist Sarkisyan'' sloganlarını seslendirdi.

Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman gazetecilere yaptığı açıklamada, Hocalı katliamının 20 sene önce yaşandığında ''bir iki hafta boyunca'' dünya kamuoyundan saklandığını belirterek, şunları söyledi:

''Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bir mezalim, bir katliam yaşandı. O unutulan insanlar bir kez daha karanlığa gömüldü, yüreklerimiz dağlandı ve bizler sokaklara döküldük, BM binasının karşısında bu katliamı protesto ettik, dünyanın ilgisini çekmeye çalıştık. Bugün 2012, 20 sene geçti üzerinden ve hala dünyada demokrasiden dem vuran insanlar bu katliamı soykırım olarak tanımamakta direniyorlar. Soykırım olarak tanınması için bizler hem Amerikan Kongresi'nde, hem BM'de baskılar yapıyoruz. Dünyanın bu mezalimi tanımasını istiyoruz.''

''Hepimiz Azerbaycan Türküyüz, hepimiz Türküz demekten çekinmeyelim, utanmayalım'' diye konuşan Tekman, ''Bizler davamıza sahip çıkan insanlarız. Hocalı soykırımı bizim Meclisimizde de tanınsın. Ermeniler'in yaptığı bu katliamın hesabı sorulmalı. Uluslararası insan hakları örgütlerini, Uluslararası Adalet Divanı'nı göreve çağırıyoruz. Bu suçlular cezalandırılmalı'' dedi.

Gösteriye katılan Amerika Azerbaycan Derneği Sekreteri Münevver Vahabova da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeniler'in Hocalı'da kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden insanları linç ettiklerini, vurup öldürdüklerini belirterek ''Türk ve Azerbaycan medyası Hocalı katliamını bilmektedir, ancak dünya medyası tarafından ilgi görmemektedir. Bunun için çalışıyoruz'' dedi.

Kaynak : http://www.internethaber.com/ermeniler-hocali-katliami-abd-new-york-ermenistan-bm-temsilciligi-genc-turkler-a-404107h.htm#ixzz1ndiMZu2O

Hocalı Kurbanları Unutulmadı
25 Şubat 2012



Hocalı katliamının 20'inci yıldönümünde kurbanlar bir çok ülkede anıldı.

Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler binasının önündeki parkta protesto gösterisi düzenlendi.
Azerbaycan New York Cemiyeti tarafından düzenlenen protesto gösterisine Azeri ve Türk vatandaşlar ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla katıldı ve Ermenistan'ı kınadı.
Almanya'nın başkenti Berlin'in sembollerinden Yıkık Kilise'nin önünde toplanan Azeriler ve Türkler Hocalı katliamını protesto etti, Karabağ'a özgürlük sloganları attı.
İsveç'in başkenti Stockholm'de, yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yapılan konuşmalarda katliam sırasında Ermenileri Rusların desteklediği belirtildi.
Hocalı katliamının kurbanları Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen bir sempozyumla anıldı.
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te İmam Ali Camisi'nin avlusunda Hocalı Katliamının fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yıldönümü dolayısıyla açılan sergide çocukların yaptığı resimlerle katliam kurbanları anıldı.
Katliam kurbanları için Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te de tören düzenlendi.
TRT

Hocalı Katliamı ve Şehitleri Hacettepe Üniversitesi'nde Anılacak
23 Şubat 2012



Hocalı Katliamının 20. Yıl Dönümü ve Şehitlerini Anma Töreni yarın yapılacak.

Hacettepe Üniversitesi Azerbaycan Büyükelçiliği işbirliğiyle Hocalı Katliamı'nı anıyor.
Üniversite'nin Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi'nde saat 15.00'de başlayacak etkinliğe Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi'nin yanısıra Azeri Milletvekili Melahat İBRAHİMKIZI'da katılacak.
Törende ayrıca Nazim MURADOV'un Hocalı Faciası konulu tiyatro eseri de sergilenecek.
TRT

Hocalı için adalet, Unutma Unutturma...
17 Şubat 2012



TRT'nin haberi:

Hocalı Katliamı Sergiye Yansıdı

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Azeri sivillerin Ermeniler tarafından katledilişinin üzerinden 20 yıl geçti.

Dünya Hocalı Katliamını Tanı, Hocalı için adalet, Unutma Unutturma...

Bunlar, 20 yıl önce insanlığı bir kez daha vahşete tanık eden Hocalı Katliamı için açılan serginin sloganları...

Hocalı'da yaşamını yitiren 63'ü çocuk 613 Azeri Türkü İstanbul'da açılan sergiyle anılıyor.
Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Intigam Babayev yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bugün bazı uluslararası kurumlar ve yahutta ülkeler var ki tarihte yer almamış birşeye soykırım diye ad koydular, kıymet verdiler, parlamentolarında amma hocalı hakkında 20 yıl önce gözümüz önünde başvermiş hadiseden bir kez bir laf yok söz yok. Siyasi kıymet veren yok."
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Jeyhun Osmanlı da soykırımın görmezden gelindiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:
"Bu soykırımı yapmış olanlar hala bu cinayeti görmezden gelmekte. Halen bununla ilgili kendi üzüntülerini belirtmemekte bunlar bir yana kalsın bir sonraki soykırımlarının planını yapmakta."

Hocalı Katliamında 63'ü çocuk 613 kişi işkence edilerek öldürülmüş, 487 kişi ağır yaralanmıştı. 150 sivil ise hala kayıp.

Hocalı Katliamı anma etkinlikleri çerçevesinde, katliamın yapıldığı 26 Şubat pazar günü de Taksim'de bir etkinlik gerçekleştirilecek.

25 Şubat 2008
HOCALI KATLİAMI UNUTMA UNUTTURMA !

1991 yılında Azerbaycan Parlamentosu’nun halktan gelen baskılar karşısında Dağlık Karabağ’ın özerk bölge statüsünü ilga etmesine karşılık Dağlık Karabağ Parlamentosu bir referandum düzenleyerek cevap vermiştir. Çoğunluğu Ermenilerin oluşturduğu bölgede referandum sonucunda Dağlık Karabağ Parlamentosu bağımsızlığını ilan etmiştir. 1992’de Sovyet birlikleri de bölgeden çekilmiştir.Hocalı’da gerçekleştirilen katliama giden süreçte, Ermenileri Rusların desteklediği yönünde ciddi bulgular bulunmaktadır. Ermeni gönüllülerden oluşan silahlı gruplar Karabağ’a yerleştirilmiştir. Ardından Gorbaçov, 25 Temmuz 1990’da yayımladığı bir kanun ile SSR (Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti) kanunları dahilinde olmayan silahlı grupların kurulmasını yasaklamış ve kanunsuz olarak saklanan silahlara el konulmasını sağlamıştır. Bu kanunla birlikte Azerbaycan’ın bütün bölgelerinde av silahları da dahil olmak üzere silahlar toplanmış, Dağlık Karabağ’da ise bu görev Rus askerleri tarafından yerine getirilmiştir. 1990 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Ermeniler saldırılarını doğrudan Azerilere yöneltmeye başlamışlar, otobüs baskınları, yol kesme gibi terör eylemlerine kalkışmışlardır. 1990 yılı başlarında yaklaşık 186 bin Azeri, Ermenistan’dan Azerbaycan’a gitmeye zorlanmıştır. Ekim 1991’de ilk Azeri köyü Ermenilerce ele geçirilmiştir. Hocalı Katliamı, Rus askerlerinin desteğiyle 25–26 Şubat 1992’de Hocalı’ya ulaşan Ermeni kuvvetlerince gerçekleştirilmiştir. Rusya olaylarla ilgisinin olmadığını iddia etse de, Rus ordusuna ait 366. alayın 1991’in sonbaharından beri Ermenilerin safında savaştığı, alaydan kaçan dört askerce doğrulanmıştır.10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3.000 Azeri bulunmaktaydı. Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakam 613 kişi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri sayısının 1.300 kişi olduğu söylenmektedir. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller katledilmiştir. Katliamın ilk gecesinde sekiz aile bütün fertleriyle öldürülmüş, 700’den fazla çocuk anne ya da babasını kaybetmiştir. Yaralılar ise 1.000’in üzerindedir. Katliama tanık olan bir gazeteci, yaşananları şu şekilde aktarmaktadır: “Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinin düşüşünü bir gün boyunca yaşadım. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşetti. Azerbaycan yönetimi ve Cumhurbaşkanı Ayaz Mütellibov, olayı dört gün boyunca kamuoyundan gizlemeye çalıştılar. Bütün Azerbaycan şok olmuştu. Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesilmişti. Ermeniler vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun, örnek olsun diye yapmışlardı. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti.”Gelişmelere seyirci kalan BM ve Batılı devletler, Ermenilerin yaptıkları katliamlara ve işgal hareketlerine ciddi bir tepki göstermemişlerdir. Ermenilerin Mayıs 1992’de Nahçıvan’a saldırmalarından sonra Türkiye 1921 Kars Anlaşması çerçevesinde bölgeyi korumak için askerî müdahalede bulunabileceğini açıklamıştır. Uluslararası toplum, ancak Ermenilerin nüfusu 60 binden fazla olan Kelbecer’e saldırmasıyla harekete geçti. BMGK, 822 sayılı kararı ile Ermeni kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesini istedi, ancak bu sonuç vermedi. Kararın ardından AGİT bünyesinde arabuluculuk çalışmaları başlatıldı. 1994 yılında iki taraf arasında ateşkes ilan edilmiştir. Savaş sonrası çözüme kavuşturulamayan bir diğer sorun da, ülke içerisinde yerinden edilen ya da sığınmacı durumuna düşen bir milyon civarı Azeri’dir. Bunların büyük bir çoğunluğu Azerbaycan sınırları dahilinde yaşamaktadırlar. Azerbaycan nüfusunun %10’undan fazlası ülke içinde yerinden edilmiş sığınmacılardan oluşmaktadır ki bu, kişi başına dünyada yerinden edilmiş en büyük nüfus hareketlerinden biri anlamına gelmektedir. Bu insanlar hâlâ Ermenilerce işgal edilen topraklarda bulunan evlerine geri dönmeyi beklemektedirler. Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan veya başka ülkelerden Azerbaycan’a gelen Azerbaycan vatandaşları, Azerbaycan hükümeti tarafından “göçkün” olarak adlandırılmaktadır. Sorunlarına hâlâ kalıcı çözümler bulunamayan göçkünler; mesken, iş, yiyecek, sağlık, eğitim ve can güvenliği gibi birçok sorunla karşı karşıyadırlar. Bu kişiler Bakü ve çevresinde, zor koşullar altında çadırlarda, barakalarda, okul ve yurtlarda, pansiyonlarda, dükkanlarda, yük vagonlarında, hatta yol kenarlarında yaşam mücadelesi vermektedirler.
* Metin, uluslar arası yardım örgütü IHH tarafından hazırlanmıştır

http://www.youtube.com/watch?v=TfjktMKcdYA

anadoluhaber
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Çrş Şub 27, 2013 10:01 pm    Mesaj konusu: 21. Yılında Hocalı Soykırımı Alıntıyla Cevap Gönder

21. Yılında Hocalı Soykırımı
Prof. Dr. Esat Arslan
Türk Solu
26.02.2013




Hocalı Soykırımının üzerinden tamı tamına 21 yıl geçmiş, bilmem anımsayabildiniz mi?

Hatırlayınız, bundan tam 21 yıl önce 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birlikleri Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde Hocalı'da sivil halka karşı saldırıya geçmiş ve 613 Azerbaycan Türk'ü soydaşımızı hunhar bir şekilde katletmişlerdi.

Peki, 26 Şubat 1992 günü yaşanan bu katliamın emrini kim vermişti:

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan.

Onun emriyle güçlü silahlarla donatılmış Hankendi'nde konuşlanmış bulunan Albay Zarvigarov komutasındaki Ermenilerden oluşan 366'ncı Rus Motorize Alayı, Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşî katliamlarından birini yaptılar.

Hemen her zaman yaptıkları gibi, 26 Şubat gecesi tanklardan açılan top ve roket saldırıları ile Hocalı Havaalanı kullanılamaz hâle getirilerek kentin dış dünya ile ilişkisi tamamen kesildi.

Unutmayalım, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir işgal edilirken de Yunanlılar İzmir'in dışarıyla bağlantısını kesmişlerdi.

İzmir Türk halkına cehennemi yaşatmışlardı.

Batı Anadolu'dan çekilip giderlerken, her bırakıp gittikleri yeri de yakıp, yıkmışlardı.

Camilere doldurdukları Müslüman Türk halkını, kedileri, köpekleri, sığırları ve küçükbaş hayvanlarıyla birlikte yakmışlardı.

Mazisi iki yüzyıl kadar gerilere uzanan Türklere karşı uyguladıkları Ermeni vahşetinin ve mezaliminin en prototip örneği Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus-Ermeni vahşet ortaklığı ile taş taş üzerinde bırakılamayacak şekilde Van kentinde yaşanmıştır.

Bu soykırım örneği Ruanda soykırımıyla mukayese edilemeyecek tarzda tipik bir örnektir.

İkincisi ise Çukurova'da Fransız-Ermeni vahşet birlikteliğinin Mondros Mütarekesinden sonra 1918-1921 yılları arasından üç yıldan fazla bir süre içerisinde yaptıkları menfur katliamlardır.

Doğu Anadolu'da Van merkezli bir Batı Ermenistan'ı oluşturulurken ve Müslüman çoğunluğun "kaç kaç" ile kaçırılması sonucu bölgeye başka bölgelerden getirilip, yerleştirilecek Ermenilerle de Adana vilayetinde bir Ermeni uydu devletçiği oluşturulması amaçlanmıştır.

Ermenilerin Türklere, özellikle de Azerbaycan Türklerine karşı yürüttükleri soykırım politikası sadece geçtiğimiz yüzyılda değil, bugün yaşadığımız dönemde de devam etmektedir.

Hocalı'da yaşanan soykırım 100 yıl önce değil, bütün dünyanın gözü önünde 26 Şubat 1992 tarihinde yapılmıştır.

Sadece Hocalı'da mı?

Elbette değil...

Hocalı'dan iki yıl önce Azerbaycan'ın Kazak kentinin Bağanıs Ayrım kasabası Sovyetler Birliği'nin dağılmaya yüz tuttuğu günlerde Ermeniler ve Ermenistan tarafından Azerbaycan Türklerine karşı yürütülen etnik temizleme politikalarının ilk kurbanı olmuştur.

Silahlı Ermeni grupları bu işgal siyasetini Bağanıs Ayrım'a karşı 1989 yılından itibaren uygulamaya koymuşlardır.

1990 yılının Mart ayının 23'ünü 24'üne bağlayan gece bir aile canlı canlı ateşe atılarak yakılmış, insanlar kurşunlanmıştır.

Evler yağmalandıktan sonra mazot dökülerek yakılmış, köyün altyapı tesisatı kullanılamaz hale getirilmiştir ve en korkuncu da şu ki, dünyaya henüz gözünü açmış olan 39 günlük bir bebek bile mahvedilerek ateşe atılmıştır.

Bu korkunç felaketten kurtulmak umuduyla kaçmaya çalışan ihtiyarlara, kadınlara ve çocuklara da aman verilmedi, onlar da kurşunların hedefi oldular.

Yaşananlar gerçek bir katliam, bir soykırım eylemiydi.

Soykırımın en önemli argümanlarından "En iyi Türk ölü Türk'tür" diyen sui-niyetin ortaya konulması ve özendirici "Anti-Türk" fiilinin bütün Ermeni kafalara egemen kılınmasıdır.

Ermenilerin Sovyetler Birliği dağılırken satın aldıkları bölgedeki Sovyet askerleri ile beraber yaptıkları ve 20. yüzyılın en vahşi katliamlarından birisi olan Bağanıs Ayrım kasabasında yaşananlar belki sayısal bakımından dünyanın üzerinde duramayacağı bir sayıdır.

Ancak önemli olan buradaki kasıt unsuru hukuksal zeminde kötü maksat ve saik olarak yerini aldığından soykırım olarak temellendirilir.

Katledilenlerin sayısına bakılmaksızın, eğer bu unsur tam olarak gerçekleşmişse yapılan eylem, başkaca bir söze gerek kalmadan soykırımdır.

Yapılması gereken ise dünya kamuoyunu düzmece, yalan ve sahte belgelerle Ermenilerin yürüttükleri kampanyalara karşı, gerçek belgelerle Türklere karşı Ermenilerin yaptıkları katliam ve soykırımları dünya kamuoyuna ifşa etmenin gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Şimdi eylem zamanıdır, gelelim Hocalı için yapılması gerekenlere...

Hocalı Soykırımı'nı anmak, sadece anmak mı?

Hayır, unutanlara anımsatmak için Türklük meselelerini, Türk dünyasının bütün sorunlarını hepsinin kendini Türk hissedenlerin davası olduğunu hatırlatmak için 125 üyeli Azerbaycan Milli Meclisi'nden milletvekili Ganira Paşayeva 21 Şubat 2012 günü Çukurova'dan rüzgâr gibi gelip, geçmiştir.

Gerçekten de Paşayeva, bir geldi, arkasında sevgi sellerini çoğaltıp "pir" geçti.

Bize Hocalı'nın ötesinde, tüm Türklerin hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için olduğunu bir kez daha kafalara kazıdı.

Önce Mersin Çağ Üniversitesi'nde saat 14.00'de, sonra saat 19.00'da Adana/Ceyhan'da Devlet Bahçeli Spor tesislerinde düzenlenen konferansta kalpleri bu davaya adeta kilitledi.

Duyarlı Ceyhan Belediyesi de almış olduğu Belediye Meclisi kararı ile Hocalı Katliamını soykırım olarak ilan etti ve Ermenistan'ı kınadı.

Bir çığ gibi büyümesini umduğumuz Hocalı Katliamını soykırım olarak ilan eden Türkiye'de tek belediyenin Ceyhan Belediye Meclisi olduğunu da büyük harflerle ifade edelim.

Üçüncü milenyuma sekiz yıl kala, insan hakları bu kadar gelişme gösterirken ne olmuştu, ne yapılmıştı Hocalı'da?

Gelin şimdi de ona bakalım.

Dünyayla irtibatı kesilen ve savunmasız kalan Hocalı'ya giren Rus destekli Ermeni askerleri, çocuk, yaşlı, kadın, bebek demeden birçok insanımızı vahşîce katletmişlerdi.

Unutmayın "Haç" için, Haç uğruna Ermeniler işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşatmışlardı.

Düzenlenen saldırılar sonucu 613 Azerbaycan Türk'ünün hayatını kaybettiği resmî olarak açıklandı.
Ancak kayıp sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu bilinmektedir.

Unutulmayacak bir şekilde 56 hamile kadın karnı yarılmış durumda bulunmuştur.

Bu alçak saldırıda 487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmış, ancak bu olayın tahribatından, mağduriyet travmasından ne ruhları ne de hafızaları asla bir daha kurtulamamıştır.

Üç yıl sonra da Serebrenitza'da bu sefer Sırplar 7800 soydaşımızı aynı şekilde soykırıma uğratmışlardır.

Birbirine yakın zamanda biri doğuda, diğeri Avrupa'nın orta yerinde sadece ve sadece Türk oldukları için soydaşlarımız vahşi bir şekilde öldürülmüşlerdir.

Yine unutmayalım, üçüncü milenyuma beş kala Bosna-Hersek'te 50 bin kadının yine sadece Türk oldukları için ırzına geçilmiştir.

Bu olaydan sonra yapılanlara dayanamayan yaklaşık 800'e yakın genç kız ve kadınımız intihar etmişlerdir.

Uluslararası Adalet Divanı Serebreniztza'yı hiç duraksamadan soykırım olarak tanımladı.

Dünyaca sayılı insan hakları kuruluşları da Hocalı'yı etnik kimliğine göre yüzlerce insanın ölümüne neden oldukları için tereddüt etmeden Hocalı'daki katliamı bütün koşulları oluştuğu için "soykırım" olarak adlandırdılar.

Siyasi düzeyde de aynı zeminde alınan kararlar bağlamında da örneğin, 15 Aralık 2011 tarihinde Meksika Temsilciler Meclisi ve Senatosu "Hocalı Katliamı"nı adaletin sağlanamamasından yola çıkarak "soykırım" olarak tanımlamıştır.

2 Şubat 2012 tarihinde de bu sefer Pakistan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu "Hocalı soykırımı" ile ilgili bir karar almıştır.

Önümüzdeki günlerde ABD Teksas Eyalet Meclisi tarafından da benzer bir kararın alınması beklenmektedir.

Gazeteci "Hrant Dink" menfur bir şekilde öldürüldüğünde "Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant Dink'iz" diyenler, hiç olmazsa 26 Şubat 2013 günü Taksim Meydanı'nda bir araya gelerek "Hepimiz Türk'üz, hepimiz Hocalılıyız" diyebilmelidir.

Eğer böyle söyleyemezseniz,

Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ilinin yer almasını,
Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları içindeki Ağrı Dağı'nın resmini,
Ermenistan Millî Marşı'ndaki "Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün, öldürün"

denilmesini onaylıyorsunuz demektir.

Ve o zaman bu ülkede yaşamınız tartışmalı hale gelmez mi?

Açıkça itiraf ediniz, siz kimlerdensiniz?

Hocalı'da katledilen, ebediyete intikal eden 613 Azerbaycan Türk'ünün ruhları şad olsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İSLÂM DÜNYAS! Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com