EntellektuelForum Forum Ana Sayfa EntellektuelForum

 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Şehid Libya Lideri Muammer Kaddafi

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İZ BIRAKANLAR
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ekim



Kayıt: 21 Arl 2007
Mesajlar: 2634
Konum: Kanada

MesajTarih: Sal Oca 01, 2013 9:03 pm    Mesaj konusu: Şehid Libya Lideri Muammer Kaddafi Alıntıyla Cevap Gönder

Libya Lideri Kaddafi ve Oğlu Muttasım Haçlılarla Çarpışırken Şehid Düştü
20 EKİM 2011

Libya'daki haçlı işbirlikçisi yönetim, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin memleketi Sirte'de yakalanıp öldürüldüğünü ve cesedinin Misrata'ya götürüldüğünü açıkladı.

Kaddafi'yi Haçlı ordusu NATO uçakları mı vurdu?

Haçlı ordusu NATO kaynakları, bu sabah Sirte'de Kaddafi yanlılarına ait bir konvoya hava akını düzenlediklerini açıkladı.

Haçlı ordusu NATO konvoyun bu saldırı ile durdurulduğu ve içinde bulunan Kaddafi'nin yaralı olarak ele geçirildiği ve işbirlikçi çapulcular tarafından öldürüldüğü sanılıyor.

Kaddafi ile beraber oğlu Mutasım da şehid düştü.

Haçlı işbirlikçisi Ulusal Geçiş Konseyi'nin (UGK) Başkanı Mahmud Cibril, lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Mutassım'ın da şehid düştüğünü açıkladı.

Bu duruma en çok Haçlılar ve işbirlikçileri swevindi.

Cumhuriyetci lider Mc Cain CNN'de konuşurken şöyle dedi:

"Libyalilar artık bize ve Nato'ya operasyon için harcadığımız paraları geri ödeyebilir..."

"Geldik, gördük, öldü"

Kötülük İmparatorluğu ABD'NİN Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Muammer Kaddafi'nin öldüğü haberine büyük bir kibir ve keyifle "Geldik, gördük, öldü" yorumunu yaptı.
Başka söze gerek var mı?
haber 1001

TESLİM OLMADI, SAVAŞTI ÜLKESİNDE ŞEHİT OLDU...
21 EKIM 2011



"Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim. Burada savaşarak şehit düşeceğim". Bu sözler dün Sirte kentinde yakalandığı ve öldürüldüğü duyurulan Libya lideri Muammer Kaddafi'ye ait. Sömürgeciliğe karşı savaşan Ömer Muhtar'dan bayrağı devralan Kaddafi de, selefi gibi direndi, savaştı, teslim olmadı ve öldürüldü. Medya kartelleri kanlar içindeki görüntülerini şevkle ve dakikalarca yayınladı. Otosansür Kaddafi için uygulanmadı. Bir devir Libya'da kapandı.

Gerçekten de öyle oldu. Atları ve basit silahlarıyla İtalyan sömürgeciliğine 20 yıl direnen Libya lideri Ömer Muhtar'dan bayrağı devralan Muammer Kaddafi de teslim olmadı ve savaşarak öldü.

42 yıllık iktidarı her ne kadar diktatörlük diye adlandırılsa da, Libya'daki değişim ve gelişim Kaddafi'nin eseriydi. 1969'da henüz 27 yaşındayken bir grup subayla birlikte Kral İdris yönetimini devirdi. Kaddafi, Libya'nın 'özgür bir Arap Demokratik cumhuriyeti' olduğunu belirten yeni bir anayasa oluşturdu.

Başbakanlık ve savunma bakanlığı görevlerini üstlenen Kaddafi, Cemal Abdülnasır'ı örnek alarak, Mısır'da gerçekleştirilen reformları kendi ülkesinde de uygulamaya başladı. Amerika'nın ve İngiltere'nin ülkedeki askeri üslerini kapattı. Bütün yabancı bankaları ve petrol işletmelerini kamulaştırdı. Kimi Afrika ülkelerindeki Müslümanlara ve Arap ülkelerindeki sol eğilimli hareketlere destek oldu. SSCB'yle yakın ilişkiler geliştirdi. Afrika Birliği'nin dönem başkanlığını yaptı (1982-1983).

Kıbrıs Barış Harekatında Amerika'ya kafa tutarak, Türkiye'ye yardım etti. 1970`lerdeki petrol krizi sırasında Türkiye`ye ucuz petrol veren tek ülke Libya oldu. Kaddafi Amerikan ambargosunu yararak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 25 tonluk roket ve 4 uçak dolusu askeri mühimmat hibe etti. Libya`nın ilk Başbakanı Sadullah Koloğlu`nun oğlu gazeteci ve tarihçi Orhan Koloğlu, Türkiye'ye gönderilecek malzemelerin uçaklara yüklenmesinde Kaddafi'nin bizzat yardım ettiğini ve sırtında uçaklara malzeme taşıdığını aktarmıştı. ( 27 Mart 2011- Habertürk Teke Tek Özel Programı)

Muammer Kaddafi, İslam sosyalizmi olarak adlandırdığı siyasi felsefesini üç ciltlik 'Yeşil Kitap'ında (1975-1979) açıkladı.

1977'de ülkenin adı Libya Arap Sosyalist Halk Cemahiriyesi olarak değiştirildi. Libya, yerel halk konseyleri ve komünler aracılığıyla halk tarafından yönetilen doğrudan demokrasiyi hayata geçirmeye çalıştı. Devrim Komuta Konseyi dağıtıldı. Kaddafi, Genel Halk Kongresi genel sekreteri oldu.

Kaddafi İrlanda Cumhuriyeti Ordusu ve Filistin Kurtuluş Ordusu gibi örgütleri destekledi. Kaddafi'yi "düşman" ilan eden Amerika 15 Nisan 1986'da Trablus ve Bingazi’ye bir hava saldırısı düzenledi. Kaddafi’nin yara almadan atlattığı bu saldırıda evlatlık kızı öldü, eşi ve iki çocuğu da yaralandı.

Kaddafi petrol gelirlerini halka dağıttı. Libya Afrika'da Gayri Safi Yurtiçi Hasılası en yüksek , borcu ise en düşük ülke konumuna geldi. Dünyanın en büyük su projelerinden birine imza atan Kaddafi, çöllerin altındaki suyu Libya kentlerine aktardı.

Yıllar içinde Avrupa Kaddafi ile ilişkileri geliştirdi. Öyle ki Libya petrolü ve doğalgazının yüzde 98,5'ini ithal eden Avrupa ülkeleri Kaddafi'yi kırmızı halılarla karşılar oldu. İngiltere, Fransa, İtalya ve daha birçok ülkenin şimdilerde "diktatör" ilan ettiği Kaddafi, Paris'teki Elysee Sarayı'nda, Roma'da, Lizbon'da, Brüksel'de çadır kurdu.

Geçen yıl Kaddafi'nin elinden İnsan Hakları ödülü alan Başbakan Erdoğan da, Avrupalı müttefiklerinin yolunda yürüdü ve Libya saldırısının en şiddetti savunucularından oldu.

Mart ayından bu yana gerçekleşen saldırılarda, Libya'nın hastaneleri, okulları, kreşleri, üniversiteleri bombalandı. Ülkenin kanalizasyon, şehir suyu ve elektrik dağıtım şebekeleri hedef alındı. Ülkedeki zenciler etnik kıyıma uğradı ve 60 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Libya savaşının Türkiye'ye sonuçları ise çok ağır oldu. AKP'nin dış politikaları sayesinde Türkiye önemli ve dost ülke Libya'nın alt üst edilmesi ve parçalanmasına ortak oldu. Libya'daki 60 milyar dolarlık Türk yatırımı heba oldu, 2 milyar dolara ulaşan yıllık ihracat ise durdu. Libya'da çalışan 24 bin Türk işçisi de işinden oldu.

Amerikan destekli isyana direnen Kaddafi, "Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim. Burada savaşarak şehit düşeceğim!" demişti ve öyle de oldu.

İtalya'nın karşısına göğsündeki Ömer Muhtar'ın fotoğrafıyla çıkan ve anti-emperyalizmin Afrika'daki sembolü haline gelen Albay Muammer Kaddafi, Amerika'nın öncülüğündeki NATO saldırılarında yaşamını yitirdi. İsyancılar tarafından yerlerde sürüklendi, tekmelendi, dövüldü, yuhalandı... ama teslim olmadı. Savaşarak öldü.
Kaynak: http://www.ulusalkanal.com.tr

Haçlı sürülerinin Irak'ı işgali de 8 yıl önce bugün başlamıştı
Oğuz Gürses
20 Mart 2011

ABD komutasındaki haçlı sürülerinin Libya'ya düzenledikleri hava saldırısının tarihi çok dikkat çekici .

Çünkü, ABD komutasındaki aynı haçlı sürüleri 8 yıl önce bugün (20 Mart 2003) Irak işgalini başlatmışlardı.

Libya'da yaşanan olaylar karşısında yapılan en önemli uyarı bu ülkenin de Irak'a dönüşmemesi yönünde.

Ancak, bugün, yani 20 Mart tarihi, her iki ülke açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü bugün, yani 19/20 Mart 2011'de ABD komutasındakl haçlı sürüleri Libya'ya havadan ve denizden büyük bir askerî saldırı başlattı.

Şimdi tam 8 yıl geriye gidelim...

2003 yılında bugün (20 Mart 2003), ABD komutasındaki haçlı sürüleri Irak'ı işgale başlamıştı.

Milyonlarca Iraklı Müslüman bu vahşî haçlı sürüleri tarafından katledildi, yaralandı, esir alındı, yurtlarından edildi...

Ama yüzbinlerce haçlı saldırgan, Iraklı direnişçiler tarafından ödürüldü, yaralandı, kalıcı sakatlıklara maruz bırakıldı, kafayı yedi/balataları sıyırdı, korkudan intihar etti...

Ve ABD ekonomisi büyük bir krize girerek çöküşün eşiğine kadar geldi ve halen o eşikte duruyor...

8 yıl sonra aynı gün aynı haçlı sürülerinin Libya halkının üzerine havadan bombalar yağdırmaya başlamasının sonucunun nasıl olacağını Libya halkının ve dünya Müslümanlarının bu saldırı karşısındaki tavırları belirleyecek...

Umarız Irak'taki ve Afganistan'daki şanlı direnişler gibi bir direniş Libya'dan başlayarak dalga dalga bütün dünyaya yayılır da...

Batı emperyalizminin kanlı leşi Akdeniz'in mavi sularına gömülür gider...

Dünya kurtulur...

İnsanlık kurtulur...

Hepimiz kurtuluruz...

Kaynak: http://www.millibirlikruhu.blogspot.com/

ABD’nin Libya büyükelçisi ve yanındakiler öldürüldü
12.09.2012



ABD’nin Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan büyükelçiliğine ve Libya’nın Bingazi şehrindeki konsolosluğuna islâmcı militanlar tarafından baskınlar düzenlendi.

Kahire Büyükelçiliği’ne baskın yapan militan grupların ABD’de yaşayan Müslüman karşıtı bir Kıpti Hıristiyan grubun çektiği ve Hz. Peygamber’e hakaret ifadeleri içerdiği belirtilen bir kısa filmi protesto ettiği bildirildi.

Göstericiler büyükelçiliğin duvarlarına tırmandı, binadaki ABD bayrağını gönderden indirerek yerine tevhid bayrağı astı. Protestocular ayrıca ABD Büyükelçisi’nin sınır dışı edilmesi yönünde sloganlar attı.

Bir büyükelçilik yetkilisi CBS News’e yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin göstericilere ateş açtığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise Mısır makamlarıyla birlikte düzeni yeniden sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

LİBYA’DA DA ABD KONSOLOSLUĞU YAKILDI VE ABD BÜYÜKELÇİSİ VE YANINDAKİLER ÖLDÜRÜLDÜ

Bingazi’de bulunan ABD konsolosluğu da söz konusu filmi protesto eden öfkeli kalabalıkların hedefi oldu.

Protestocular konsolosluk binasını ateşe verirken görgü tanıkları, binada önemli ölçüde hasar olduğunu ifade etti.

Libya İçişleri Bakanlığı’ndan Vanis el Şerif ise eylemcilerin önce havaya ateş açtığını sonra da binaya hücum ettiğini ancak olay sırasında içeride kimse olmadığını söyledi.

BBC’sinin haberine göre; ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve üç diğer elçilik çalışanı konsolosluk baskını sırasında öldürüldü. ABD ölümlerin nasıl meydana geldiğini açıklamadı. Yerel kaynaklar konsolosluk baskını sırasında çok sayıda Amerikalının ölmüş olabileceğinden bahsediyor.

Öldürülen Büyükelçisi Christopher Stevens Libya haçlı Ordusu NATO tarafından havadan bombardıman edilirken Libya hükümetine isyan eden ve Libya Lideri Muammer Kaddafi’yi linç eden işbirlikçi çeteleri organize eden kişiydi. Arapça ve Fransızca konuşan Büyükelçi Stevens, 2007-2009 yılları arasında ve sonra da geçen yılki ayaklanma süresince Libya’da görev yapmıştı.

Eylemi kınayan Barack Obama “Chris cesur ve örnek alınacak bir Amerikan elçisiydi. Libya devrimi boyunca Bingazi’deki elçiliğimizde ülkemize ve Libya halkına özveriyle hizmet etti.” dedi.

LİBYA, KADDAFİ TARAFTARLARINI SORUMLU TUTTU

Libya İçişleri Bakanı Yardımcısı Vanis El-Şerif, Bingazi şehrinde bulunan ABD konsolosluğuna yapılan saldırıdan ülkedeki Kaddafi taraftarlarını sorumlu tuttu. Bingazi'de düzenlenen bir basın konferansında konuşan El-Şerif, konsolosluğa yapılan saldırının roketatar kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

El-Cezire televizyonunda canlı yayınlanan konferansta saldırının nasıl gerçekleştiğine ait detayları paylaşan bakan yardımcısı, saldırıda kullanılan silahları önceki rejimin kalıntıları olarak ifade etti. El-Şerif konuşmasında, saldırının Moritanya’da bulunan Kaddafi’nin eski istihbarat şefi Abdullah El-Senoussi’nin iade alınmasına karşılık misilleme olarak yapılmış olabileceğini ifade etti.

Libya'da öldürülen ABD elçisi Christopher Stevens'ın linç ettirdiği Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin cesedini parmağıyla dürterken çektirdipi fotoğraf internete düştü... İşte böyle... Etme bulma dünyası... Hiç bir suç cezasız kalmamalı...
haber1001

Kaddafi'nin katline karışan bir çapulcu Suriye'de öldürüldü
18.10.2012



Libya'lı terörist İmran Salam dün gece Halep'te Suriye askeri tarafından öldürüldü. Terörist İmran Salam Libya'da Kaddafi'nin yakalanması ve katledilmesine karışan canilerden biriydi.
haber1001

Chavez: "Kaddafi'yi hayatımız boyunca büyük bir savaşçı, devrimci ve şehit olarak hatırlamalıyız"
21 Ekim 2011



Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "şehit" olduğunu söyledi.

El Arabiya'nın haberine göre Chavez, kanser tedavisi gördüğü Küba'dan dönüşünde, Kaddafi'nin öldürülmesine öfkesini, "bunun bir zorbalık olduğu" sözleriyle dile getirdi.

Hugo Chavez, "Kaddafi'yi hayatımız boyunca büyük bir savaşçı, devrimci ve şehit olarak hatırlamalıyız" dedi.

Chavez, Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni tanımayacağını da açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Chavez, Libya'da yönetim karşıtı gösterilerin başladığı şubat ayından bu yana Kaddafi'ye destek vermiş ve NATO'yu Libya'nın petrolünü kontrol edebilmek için ülkedeki krizi kendi çıkarına kullanmakla suçlamıştı.
haber1001

Yeni Devir Hukukçular Derneği: Bütün İstiklâl Savaşları Kardeş, Bütün Şehitler Azizdir!
22 Ekim 2011

Yeni Devir Hukukçular Derneği Libya Lideri Şehit Muammer Kaddafi için İstanbul Fransız Konsolosluğu önünde 23 Ekim 2011, saat 12.00'de bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.
derneğin bununla ilgili duyurusu şöyle:

AZİZ ŞEHİDİMİZ MUAMMER KADDAFİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyuna;

Sadece Irak'ta beş milyondan fazla insanı öldürüp, yüzbinlerce kadına tecavüz eden Amerika ve hempaları, son on yılda Irak ve Afganistan'dan sonra Libya'yı da işgale yeltenmiştir.

İşgalin gerekçesi; “demokrasi”, işgali yapanlar ise; “demokrasi dini”nin meczuplarıdır.

Bu meczupların temel hedefi; tam bağımsız ve millî bir siyasetin ne olduğunu bilen, tam bağımsızlık ve millîlikten taviz vermeyen, yer altı ve yer üstü kaynaklarının sömürülmesine müsaade etmeyen, Batı'nın işgallerini meşrulaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan “uluslararası hukuk”u tanımayan, vatanı savunmak uğruna her şeyini fedâ etmekten kaçınmayan ve bu hâlleriyle insanlığa emsâl teşkil eden SADDAM HÜSEYİN ve MUAMMER KADDAFİ gibi büyük liderlerdir.

“Demokrasi dini”nin meczupları; tam bağımsız ve millî karakterli liderleri bildik “deli diktatör” fıkraları uydurmak suretiyle tahkir ve tezyif etmekte, böylece işgal ve sömürüyü meşrulaştırdığını zannetmektedirler.

“Deli diktatör” mavallarına inanmak için ya “demokrasi dini”nin meczubu olmak gerekir yahut da işbirlikçi.

“Bütün İstiklâl Savaşları Kardeştir!” diyen bizler; “demokrasi dini”nin meczuplarından olmadığımız gibi, işbirlikçi de değiliz.

Ve hele; iki günlük dünya iktidarı için dinini satan, bir gün önce “NATO'nun Libya'da ne işi var?” deyip bir gün sonra işbirlikçi bir ağızla; “Kaddafi rejimi miadını doldurmuştur” diyen mürtedlerden hiç olmadık.

İşte bu işbirlikçilerin verdiği destekle; son yüzyılda ehl-i sünnet üç devlet başkanı kan, nefret ve gözyaşı ile malûl olan Batıcı bir sistemi topraklarında kabul etmedikleri için ha'l edilmiştir.

Bunlar ABDÜLHAMİD HAN, SADDAM HÜSEYİN ve en son MUAMMER KADDAFİ'dir.

Tam bağımsız ve millî bir siyaset yürütme gayretinde olan, emperyalizme karşı verilen her mücadeleyi destekleyen ve mücadelesini, tıpkı Şehid Saddam Hüseyin gibi, şehadetle taçlandıran “KRALLAR KRALI” Muammer Kaddafi'nin yolu yolumuz, düşmanı düşmanımızdır!

Herşeyi kontrol ettiğini zanneden, vehmettiği bu sahte güçle sarhoş olan ve fakat en ufak bir hâdisede bile bütün insicamı bozulan Batı, özellikle son aylarda yaşanan hâdiselerden sonra, Salih MİRZABEYOĞLU'nun ifade ettiği şu gerçeği artık iyice anlamış olmalı: “Gerçek bir Büyük Doğu siyasetinde İsrail diye bir devlete Ortadoğu'da yer yoktur!”

Başta Irak, Afganistan, Libya, Suriye ve Türkiye'de olmak üzere, mücadelesi verilen kıtalar çapında ki İstiklâl Savaşları'nın son deminde; “Bütün İstiklâl Savaşları Kutsal ve Kardeştir!” diyen herkes gibi, Yeni Devir Hukukçular Derneği olarak biz de; Libya halkının ve Şehid Muammer Kaddafi'nin etrafında teşekkül eden lider kadrosunun yanında yer aldığımızı bildiriyor, 23 Ekim 2011, saat 12.00'de İstanbul'da, İstiklâl Caddesi'nde, Fransa Başkonsolosluğu'nun önünde yapılacak basın açıklamasına herkesi bekliyoruz.

Saygıyla duyurulur.
Yeni Devir Hukukçular Derneği
haber1001

Haçlı Eşkiya Sarkozy ve Cameron Libya'nın Zenginliklerine el Koymak İçin Libya'da

Ertuğrul Horasanlı
16.09.2011



Libya'ya (Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi alelacale)sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, haçlı işbirlikçisi çapulcuların başı Mustafa Abdülcelil ile bir basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Başbakanı David Cameron, Libya'nın elkonulmuş 12 Milyar 600 milyon sterlin tutarında mal varlıklarından yalnızca 600 milyon sterlini serbest bırakacaklarını, kalanını ise "uzun vadede serbest bırakmayı düşündüklerini" duyurdu.

Bu şu demek 600 milyon sterlin işbirlikçilere sus payı rüşveti, 12 milyar sterlin ise cebellezi...

Tabii ki yağma ve talan bununla sınırlı değil...

12 Milyar sterlin'in üstüne Libya petrollerinin tamamı...

Haçlı ordusu NATO'nun bombalarıyla harabeye dönen Libya'nın yeniden imarı sırasındaki ballı ihaleler...

Tapon silahların değerinden 100 katı fiyatlarla Libya'ya kakalanması ve daha kimbilir neler...

Basın toplantısında konuşan haçlı işbirlikçisi çapulcu Mustafa Abdülcelil de 600 milyon sterlinlik sus payı rüşvetini duyunca pek memnun oldu ve "Libya'ya yardımcı olan müttefiklerin yapılacak anlaşmalarda öncelikli olacağını" belirtti.

Yani, bu çapulcu işbirlikçi, koca Libya'yı bütün yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle sadece 600 milyon sterline haçlı eşkiyaya sattı.

Şu anda bu haçlı eşkiya ve onların yerli işbirlikçisi çapulculara karşı direnen Libya lideri Kaddafi'nin direnişi bir şekilde kırılırsa...

Vah Libya!..

Eyvah Libya!..

Vah vah Libya!...

Tabii bir de haçlılara yaranmak için bu çapulculara nakit 300 milyon dolar kaptıran AKP hükümeti var ki...

Yukarıdaki fotoğraf bu 300 milyon doların üstüne bir bardak soğuk su içmeleri gerektiğini ayan beyan beyan göstermiyor mu?

Sadece o olsa yine de iyi...

Bir de milyarca dolarlık müteahhit alacakları var ki... Külliyen geçmiş olsun...

Peki AKP hükümeti Libya'nın haçlılar tarafından yağma ve talanını kolaylaştırmak için niçin bu kadar çırpındı?

Onu da görürseniz, "sıfır soruncu" hoca Ahmet Davutoğlu'na sorun...

Belikide, bize apaçık kerizlik gibi gelen bu durumun, olur ya "staratejik derinlik"li makul bir sebebi vardır...

LİDER MUAMMER KADDAFİ'DEN LİBYA HALKINA: DÜŞMANI UN UFAK EDİN
08.09.2011



Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin 8 Eylül Sabahı Suriye Arrai (Görüş) Televizyonunda Yayınlanan Libya Halkına Hitabı:

Direnişini sürdüren cesur Libya halkı!

Büyük dedelerinden oğullarına, onlardan sana, kuşaktan kuşağa geçerek bugünlere gelen Libya vatanı, senin hakkın ve mülkündür.

Onu senden koparıp almaya çalışanlar, (evin) içindekilerdir, yabancı güçlerin desteklediği kiralık askerlerle, yolunu sapıtmış başı boş bozgunculardır. Uzun zamandan beri Libya'da yaşayan kimi yabancılar, dedelerinden beri vatanın olan Libya'yı senden gasp etmek istiyorlar.

Ata toprağını bırakmamız imkansız. Biz, hiç bir zaman terk edip gidenlerden olmayacağız.

(Bu hainlerin) aileleri geçmişte İtalya için casusluk yapıyorlardı; aynı işi bugünlerde Fransa'yla, İngiltere için yapıyorlar. Oğulları, babalarının, büyükbabalarının ayak izlerini takip ediyorlar;

Namussuzluğun ayak izlerini...

Bu sıçan soylarının, silah taşıyan alçakların, dedelerinden hiç farkları yok. Her biri hainliğin vücut bulmuş bire bir modeli; tıpatıp yansıtan kopyası. Onlar Libyalı değil; Libyalı çocukları öldüren, Libya'nıın alt yapısını tahrip eden Nato'nun desteklediği bu bozgunculardan her hangi birinin geçmişini soruşturup, araştırırsanız, babasının da, dedesinin de kendisi gibi hain olduğunu göreceksiniz.

Hainlik genlerine işlemiş...

Libya'nın geleceğine, büyük dedelerinden beri hainlerin genlerini taşıyan böyleleri karar verebilir mi? Bunlar Libya halkı tarafından kabullenilmeyip reddedildiklerini anladıklarında, yine o kuş beyinli körfez eşeklerinin (denetimindeki) mundar televizyonların bildik alçaklıklarına, pis hilelerine sarıldılar.

(Libya halkı karşısında zoru görünce, Nato'ya 'Gelip bombalayın!' diye yalvardıkları gibi) hemen o mundar televizyonlardan yalan dilendiler;

"Ayağımızın altındaki toprak zelzeleye uğradı, sarsılıyor; halk kitleleri üzerimize doğru hareketleniyor, hissediyoruz; ne gasp ettiysek, yağmaladıysak, kaybedeceğiz, tozumuz bile kalmayacak; lütfen, lütfen, bu kaya gibi dirençli Libya halkının moralini bozacak, El Fetih Devriminin çocuklarının iradesini kıracak bir yalan, bir hurafe uydurun da bizi kurtarın, n'olur!" dediler.

Kendilerini kurtaracaklarını umdukları bir-iki yalan, bir-iki hurafe uydurmaları için, yalan saçan o rezil borazanlara yalvardılar. İlk başta, "o Venezuela'ya gitti" demişlerdi; yalan olduğu meydana çıktı. Venezuela'ya gitti masalını tekrarlamaya doyunca, şimdi de "O Nijerya'ya gitti" mavalını okumaya başladılar. Moraliniz bozulup, teslimiyeti kabullenin diye... İşte böyle hurafelerden medet ummaları bile, moralinizin ve ruh gücünüzün ne kadar yüksek olduğunu bildiklerine işaret.

Evet, Trablus halkı, aralarında anlaşamayan, birbirlerini yiyen çakal sürüsüne benzeyen bu sıçan soylarını imha etmeye, taşeron bozguncuları yakalamaya hazırlanıyor. Efendilerinin bunları yüzüstü bırakıp gitmesine de az kaldı. Bomba stokları tükenecek. Saldıracak uçakları da olmayacak.

Sanıyorlar ki, Nato sonsuza kadar gökyüzünde kalacak, hayır; hoşuna gitsin gitmesin, Nato yenilip defolacak; zira hava bombardımanını sürdürmeye mali durumu elvermiyor. Muharebe meydanında (bizimle) baş başa kalacaklarını hissetmeye başladılar.

Yalan saçan borazanları, işte bu korkuyla, "Kaddafi yaralandı", "Kaddafi gitti", "Kaddafi'ye filan oldu, falan oldu" diye hurafeler yayarak onları kurtarsınlar diye getirdiler. Bunun anlamı şu; Bir darboğazla yüz yüzeler, çıkmazdalar; yakında efendileri de bırakıp gidecek; birbirlerine girecekler.

"Bir Milyon Adam Yürüyüşü" durumundaki Libya halkı, bu konumuyla bütün dünyaya şu hakikati işaret ediyor; Bu halk ölmedi, hala yaşıyor ve ayaktadır! (Bozguncular) şimdi sizleri etkilemek için psikolojik savaş yürütüyorlarsa, artık başka çareleri kalmadığından. Psikolojik savaş reklamlarından, böyle saçtıkları yalanlardan etkilenmeyin. (Bu yalanları) vatanı tahrip etmekten başka hiç bir maksadı olmayan bir grup hainden, sarhoş sürüsünden, kanun ve nizam hakimiyetinden sapmış güya İslamistlerden ibaret bitkin düşmanla alay etmeyi mümkün kılan birer imkan olarak değerlendirin.

Ne diplomatik, ne de ekonomik planları var. Ülkemizi tahrip etmek istiyorlar; Trablus'a üşüştükleri zaman, bu silahlı bozguncuların ne yaptıklarını gördünüz; YAĞMALADILAR!... Evleri soydular, kadınların altınlarını çaldılar.

Sonra her biri çalarak edindiği "ganimet"ini, yağmasını yüklenip, kendi aşiretine koştu, silahını bir tarafa savurup, "Zafer kazandım! Zafer kazandım!" dedi.

Libya halkı, böyle tipler tarafından susturulamayacak kadar mazisi muhteşem bir halktır. Topraklarımızı, dedelerimizin vatanını bizden çalsınlar diye, haçlıların piyonu bu yüreksiz adilere terk edemeyiz. Haçlılar, şimdi başarısızlığa uğrayan sömürgeleştirme planını gözden geçiriyorlar, yeni hesaplar yapıyorlar. Bozguncular, savaş meydanında (bizimle) yalnız kalacaklar; (bu yüzden) tek çareleri, moralinizi en çok etkileyecek yollara baş vurmak.

Son icat ettikleri uydurma şuydu; "Kaddafi'nin konvoyunu Nijerya'ya girerken gördük". Ne saçmalık! Mali, Çad ve Cezayir'den Sahra Çölüne girip-çıkan konvoylar o bölgede ilk defa görülmüyor ki. Sanki şimdiye kadar Nijerya'ya hiç konvoy girmemiş, ilk bu konvoy girmiş.

Dikkatli olun, gözünüz burada olsun ve de bu hurafelere, asılsız propagandalara karşı sağlam durun.

Un ufak olmalılar.

Cepheye!

8 Eylül 2011
A.Y. Ajans
Yararlanılan kaynak: www.mathaba.net

LİBYA GERÇEKLERİ - HABER ÖZETLERİ
28.08.2011


Bebeklik dönemiyle, bluğ çağı arasında, yayınlarına hemen hergün saatlerce maruz kalındığı taktirde, kişinin zihni işleyiş mekanizmalarını bozarak, yetişkinlik döneminde "informatik şizofreni"yle sonuçlanması mümkün, kalıcı hasarlara yol açan AB-D Propaganda Makinesinin, özellikle El Cezire, BBC, CNN benzeri psikolojik operasyon merkezlerinde, ses-görüntü-müzik unsurları kullanılarak oluşturulan hurafelerden üç tanesinin daha, adı geçen enformasyon eşkiyası tarafından uydurulmuş oldukları ortaya çıkarıldı.

İblisin kavalını üfleyen Türkiye'deki işgal medyası elemanlarının, tıpkı Irak'a yönelik 91 ve 2003 Saldırılarında olduğu gibi, servis edilir edilmez hemen benimseyip, yarım saatlik aralarla tekrarladıkları, Libya hakkında uydurulmuş sayısız hurafelerden söz konusu üçü şunlar;

1- "İsyancılar (bozguncular anlaşılsın) Yeşil Meydanı ele geçirdiler, ellerinde bayraklarıyla gösteri yapıyorlar" hurafesi

Yeşil Meydanı andıran bir meydanda bayraklarıyla gösteri yapanların görüldüğü o görüntü, insanları sandırmak istedikleri gibi Trablus'taki Yeşil Meydanda yapılmış gerçek bir gösteri olmayıp, Amerikalı araştırmacı gazeteci Webster Tarpley'in de açıkladığı üzere, Katar'da, Doha'da kurulan bir "dekor-meydan"de oynanıp filme alınmış bir sahneden ibaret.

"Muhalifler filan kasabayı ele geçirdi" denilerek sık sık yayınlanan, bozguncuları sağa-sola bayrak çekerken gösteren görüntülerin çoğunun, yine Doha'daki film setinde çekildiği sanılıyor.

(Bu sahnenin yayınlamasından bir-iki gün sonra, haber bülteni adıyla sık sık tekrarlanan propaganda saatlerinden birinde, "Trablus'ta durum nasıl?" sorusunu yönelten El Cezire elemanı, arka planda, uzak mesafede dalgalanan yeşil bayrakları fark etmeden, "Geçen gün Yeşil Meydanı ele geçiren muhalifler Trablus'un yüzde doksanına hakim oldular" diye "bilgi" veren "saha görevlisi" arkadaşını "Yeşil Meydan değil mi o direklere çekilmiş yeşil bayrakların dalgalandığı yer? Biraz dikkat etsene!" diye uyarmak için reklam arası vermediğine göre; bu acayiplik, radyoaktif maddelerin kullanıldığı bir sektörde çalışan birisinin, görev icabi farkına bile varmadan yıllarca radyasyona maruz kalıp kanser olması gibi, informatik şizofreninin de, sadece "haber" izleyip dinleyenlerde değil, o hurafelerin üretiminde çalışanların zihinlerinde de yıllar içinde ortaya çıkabileceğini gösteren bir tezahür olmalı)

2- "Muhalifler bütün Libya'da duruma hakimler" hurafesi.

Meşru Libya Cemahiriyesi, Libya'da 20 şehre ve ülkenin büyük bölümüne hakim.

3- "Ntc, şimdiden dünyanın çoğunluğu tarafından tanındı" hurafesi.

Bozgunculuğu tanıyan ülke sayısı 40. Oysa BM'nin 192 üyesi mevcut.

27 Ağustos 2011
A.Y. Ajans
Kaynak: www.mathaba.net


Libya Hakkında bilmedikleriniz.



-Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.

-Öğrencilere yaptıkları tahsile göre ortalama ücret ödenir.

-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .

-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.

-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.

-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.

-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.

-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.

-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.

-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.

-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.

ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Gaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.

Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Gaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.

Bu altın karşılığı para basmayan Batılı ülkelerin iflasını istemek demekti…

EVET; Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;
OPEC ülkelerine dolar karşılığı satış yapmamalarını önermişti.

Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz:
ONU ASTILAR.

KAYNAK: http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=15943.msg31774%3Btopicseen#new

"LİDER'İN TALİMATI; "GÖZÜNÜZÜ DÜŞMAN HEDEFLERİNE DİKİN"

27.08.2011

(Dün Libyalılara hitap eden Devrimci Komiteler Hareketi Lideri Muammer Kaddafi, Afrikalılara düşman hedeflerine göz dikmeleri ve Afrika'yı Libya üzerinden yeniden sömürgeleştirmeye çalışan batının düşman devletlerinin varlıklarına el koymak için mücadele başlatmaları çağrısında bulundu. Muammer Kaddafi'nin konuşmasının özeti.)

"LİDER'İN TALİMATI; "GÖZÜNÜZÜ DÜŞMAN HEDEFLERİNE DİKİN"

"Biz savaşıyoruz...bizim aşiretler, yürüyün... Trablus'a yürüyün, muharebelerde dedelerinizin yaptığı gibi, Trablus'a doğru, ileri!... İşte yine savaştayız, babalarınızın girdiği aynı muharebeler bunlar... Kadınlar, erkekler, hepiniz gelin ve Trablus'u bu sefer temizleyin.

Her sokak, her bölge döğüşmeli, teslim olmak asla söz konusu değil. Allah'ın iradesiyle, düşman bozguna uğratılacak, Nato mağlup edilecek. Trablus'un dışındaki aşiretler, Trablus'a yürümeli ve hakim olmalı.

İmamlar, halka cihada katılmalarını cepheye gitmelerini vaaz edin; şimdi şehadet ya da zafer zamanı. Nato defolacak, ilelebet devam edemezler; evlerinizde kızlarınıza tecavüz edenler, Nato, cehennem olacaklar, cehenneme kadar yolları var.

Sömürgeleştirilmeye teslim olmayın, Trablus'a, o lağım farelerinin üzerine yürüyün.

Onları öldürün!

Daha önce milyonlarca yürüdünüz, şimdi yine milyonlarca yürüyün, fakat bu sefer savaşmak için yürüyeceksiniz. El bombalarından, bombalanmaktan korkmayın ve Trablus'u teslim etmeyin!

Aşiretler her yerden yürüyecek; bütün camilere, çatılara, kurumlara, dükkanlara hakim olacak ve onlarla savaşacaksınız; o lağım fareleri için Trablus'ta tek bir güvenli nokta bile bırakmayacaksnız!

Halk her yerde döğüşüyor. Biz büyük çoğunluğuz! Aşiretler ve halk, korumak için Trablus'a yürümeli. Kadınlar sokaklarda çarpışıyor! Vatanımızın Fransa'nın veya İtalya'nın olmasına müsaade etmeyeceğiz; bir daha asla sömürge olmayacağız; onlarla savaşın!

Libya, sana aittir, Trablus senindir; Nato'ya yalvaran o ajanların değil; onlar Trablus'a ait olmayan ajanlardır; onlar Trablus'un evlatları değil!

şimdi her yerden Trablus'a yürüyün!

İleri!

İleri!

25 Ağustos - A.Y Ajans
Kaynak: www.mathaba.net
A.Y. Ajans/ http://www.ordumillet.com/

Erkekler, kadınlar, çıkın ve onlarla döğüşün; onları takip edin; kitleler,

Kaddafi: İhanetlerin sonu gelecek ve NATO çökecek. Libya halkı diz çökmez, teslim olmaz"
1 EYLÜL 2011

Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi kendisine sadık bir televizyon kanalında yayımlanan sesli mesajında düşmanlarına karşı savaşmaya devam edeceğini söyledi.
Kaddafi, Suriye merkezli al Rai kanalında yayımlanan mesajda düşmanlarının bölünmüş halde olduğunu söylerken uzun bir savaş vaat etti.

Albay Kaddafi "İnsanlar sömürgeciliğe karşı savaşıyor. Özgürlük uğruna büyük fedakarlıklar yapıyor, vatana ihanetlerin sonu gelecek ve NATO çökecek. Libya halkı diz çökmez, teslim olmaz, biz kadın değiliz, teslim olmayız, biz köle değiliz" diyor.

Libya liderinin oğlu Seyfülislam Kaddafi de daha önce bir açıklama yapmış ve babasına bağlı olanların ölene dek savaşı sürdüreceklerini söylemişti.

Kaddafi'ye bağlı güçlere ses mesajıyla hitap eden Seyfülislam "Direniş devam ediyor. Zafer yakındır." şeklinde konuşmuştu.
Babasının iyi durumda olduğunu da söyleyen Seyfülislam, Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'ta olduğunu belirtmişti.

Seyfülislam Kaddafi babasının doğum yeri olan kenti korumak için 20 bin silahlı kişinin hazır beklediğini söyledi.

Öte yandan işbirlikçi Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Kaddafi güçlerinin son kalesi olan Sirte'nin teslim edilmesi için aşiret liderlerine verdiği süreyi bir hafta uzattığını açıkladı.
Sirte'nin teslim edilmesi için cumartesi gününe kadar süre tanınmıştı.

İşbirlikçi Muhaliflerin sözcüsü, Sirte'deki aşiret liderleri arasında yapılan yoğun görüşmelerin bu sabah bir anlaşmaya varılamadan kesildiğini açıkladı.
haber1001

Kaddafi'nin Sözcüsü: Kaddafi Libya'da ve İyi...
06 Eylül 2011

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Sözcüsü, Kaddafi'in Libya'da ve iyi olduğunu açıkladı...
Haber1001

Seyfülislam Kaddafi: "Direniş Devam Ediyor. Zafer yakın"
31.08.2011
Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi, "direnişin devam ettiğini" söyledi.



LEFKOŞA Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi, "direnişin devam ettiğini" söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, merkezi Şam'da bulunan Arrai televizyonunda yayımlanan ses kaydında, "Size Trablus'taki bir banliyöden sesleniyorum. Direniş devam ediyor ve zafer yakın" dedi.

Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte'de 20 binden fazla silahlı genç olduğunu belirten Seyfülislam Kaddafi, başkent Trablus'un muhaliflerin eline geçmesine rağmen direniş çağrısında bulunarak kimsenin teslim olmayacağını söyledi.

"Her Libyalı Muammer Kaddafi, her Libyalı Seyfülislam. Düşmanla nerede karşılaşırsanız orada savaşın" diyen Seyfülislam Kaddafi, Trablus'taki "Yeşil Meydan'ı özgürleştirmek için yakında geliyoruz" diye konuştu.

Seyfülislam Kaddafi, babasının durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi.
haber3

YEŞİL KOMİTELER HAREKETİNİN ''LİDERİ'' DÜNYAYA SESLENİYOR!



25.08.2011
Yeşil Komiteler Hareketinin "LİDERİ" Dünyaya Sesleniyor!

Bütün dünyanıın aşağılanan mazlumları. Savaş başladı. Endişeye mahal yok, çare yakınımızda. Bu gecenin Kudretin Gecesi olduğunu farkında mısınız? Ne demek Kudretin Gecesi? O, binlerce geceden daha hayırlıdır. Bin kat gökyüzü, dualarınızı kabul etmek için açıldığında, o kaderdir.

Amerika'ya bir bakın. Onları füzelerimizle vurduk mu? Hayır, onlar gelip bizi vurdular. Şimdi tahrip olmuş vaziyetteki Bab el Aziziye'ye 64 defa saldırdılar. Bir çok masum insanın füzelerle katletildiği karagahtan sonunda çıkmaya karar verdim. Fakat bu savaşta Libya'yı asla terk etmeyeceğim.

İkisinden biri; ya zafer, ya ölüm!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayanlar, ben sizin lideriniz değilim. eğer o başarısız devlette yaşıyorsanız, tek etmek için hazırlanmaya başlamanız lazım. Venezuela'ya gidin. Kalırsanız, yardımcım, manevi lider, vaiz Louis Farrakhan'ı takıp edin. Onu dinleyin. Ortaya çıkan nedir, bilmeniz gereken her şeyi o size anlatacak.

Avrupadakiler. Hadiseler, iftiralar içinde boğulmaya sizler de hazır olun. Zuhurunuz yeterli değil. Sonuçlarına katlanmanız lazım. Aranızdaki iyiler Afrika'ya, Batı Afrika'ya gitsin. Kuzey Afrika, şu anda güvenli bir yer değil. Bütün bölge savaş meydanı. Batı Afrika'da ise, ev ve iş var.

Sırbistan'da yaşayanlar. Libya'nın hakiki dostları, siz benimlesiniz. Lağım farelerinin bayrağı milyonlarca evden sadece birinin üzerinde. Yeşil bir kumaşı, boyutları tamı tamamına 2x1 ölçüsünde kesin. O, bayrağınızdır, halkın gücünün bayrağı...umudun, hakikatin, geleceğin bayrağı...

Hakikatten, hürriyetten, Cumhuriyetten yana taraf olan dünyadaki herkes!

Milyonlarca eve, arabaya o bayrağı asın. Yeşil Bayrak senindir. Dünyadaki büyük halk kitlelerine aittir o. Halk hakimiyetinin şafağında, hükümetlerin sonu yaklaşırken, yeşil bayrağı seçtik, rengini ve boyutlarını herkes için kolaylaştırdık. Yeşilin her hangi bir tonunu seç. (Kumaşı) tamı tamamına 2x1 boyutlarında kes ve onu her yere as, yanında taşı.

Yakın zamanda hükümetler çökecek, yeşil bayrak bütün dünyada dalgalanacak. O hükümetler halklarını ihmal ettiler. Ben, tek başıma onların hepsinin yaptıklarından daha fazlasını başardım. Onlar değişik efendilerin hizmetinde oldular. Hiç bir zaman halka hizmet etmek niyeti taşımadılar, asla! Onların sahipleri vardı. Sizin için yaptıkları bir hiçten ibaret. Onlara önem vermeyin, kaybolup gitsinler. Açıkça ya da gizlice, komiteler kurmak için kendinizi hazırlayın. Tanışmak, paylaşmak için yerel "mathaba"lar oluşturun. İleriye dönük planlar yapın.

Yeşil bayrak hepinize ait, o hepinizin.

Gelecek, her yerde Cumhuriyettir. Kitlelerin öz yönetimle idare olunduğu toplumların. Temel halk kongreleri ve halk komiteleri. Kılavuzluk etmek, savunmak, meydana getirmek, davet etmek, halkın iktidarına giden yolu göstermek için yeşil komiteler. Hepsi Yeşil Kitap'ta mevcut. Oku, kopyasını çıkar, paylaş. Kendi iletişim yollarını kullan, düşmana güvenme; kendi iletişim düzenini kur. Kaynaklarını, imkanlarını tekrar geriye, kendi ellerine al, güçten korkma, sahip ol. Onlar, hükümetlerin, bankaların, silaha sahip güçlerin senden çaldıkları senin iktidarın, zenginliğin ve silahlarındır.

Başkalarından seni temsil etmesini isteyemezsin. Zenginliğini hırsızlara emanet edemezsin. Başkalarından seni savunmalarını, senin adına döğüşüp ölmelerini rica edemezsin. Bu, senin insan olmaktan kaynaklanan sorumluluğundur. Sorumluluğunu yerine getirirsen, dünya hürriyetine kavuşur, düzene girer; cumhuriyet sistemi, hürriyet ve mutluluk, bolca zenginlik herkes için gerçek olur.

Hükümetler çağı sona eriyor, bunlar son nefeslerini vermeden önceki son çırpınışları. Umutları kalmadı. İflas ettiler. Sadece mali anlamda söylemiyorum, ahlaken iflas ettiler, dinen iflas ettiler, eğitimde, zekada, fikirde, ileriye götürecek hiç bir yola, çareye sahip değiller. Çöküş halindeler. Bu göçüp gitme, hürriyetlerinden yoksun bırakıldıkları için acı çeken dünya halkları için gayet müspettir.

Ey dünyanın iyi insanları!

Bilin ki, İslam, ibadeti bir genel gösteri haline getiren, fakat böyle yapmakla aslında şeytana hizmet eden cahilin size sergilemiş oldukları değildir. İslam, bütün insanlık için tek olan Allah'ın iradesine teslim olmaktır. Bu gece, dua gecesi. Dualarınız karşılığını bulacak. Dua eden ve Allah'a şirk koşmayanlar; siz müslüman olanlarsınız.

Bosna halkı, çoğunuz saptırıldınız. Araplar, yararsız ve zayıflar. Hıristiyan Sırp halkı ve diğerleri Allah'a yaklaşacaklar. Sadece bir Allah var. Her nerede bulunursa bulunsun, Allah hakikatin yanındadır. Hakikati bilmek için, Kur'an'ı oku; seni saptıracak olanları dinleme. Allah sizinle olduktan sonra, size kim karşı çıkabilir?

Kur'an'ı Cumhuriyete Toplum Hukuku olarak ilk benim getirdiğim mevcut olandan başka, siz nasıl bir Şeriat arıyorsunuz?

Adaletsizlik şeriat mıdır? Zulüm? Namertlik? Cinayet? Akıl bozukluğu? Uyuşturucular?...

İşkenceyi, tecavüzü, hırsızlığı onaylayan silahlandırılmış lağım farelerini ihya etmek, şeriat mıdır?

Hayır! Kur'an'da mevcut olanları önemsememek, şeriat değildir.

Dualar karşılığını buldu. Sadece hakikati dile getirdiğim ve hırsızların Afrika içlerine geçmelerine izin vermediğim için, üzerime kırk ordudan daha fazlasıyla geldiler. Afrika'ya sözüm var, size ihanet etmeyeceğim. Beni kalplerinde taşıyan milyonlar, dünyayı vaad ediyorum, tamamlamak için savaşıyorum.

Onların borazanlarına inanmayın. Her kim ki borazanları dinler, hata etmiş olur. Üzerinde düşünüp, tartışmak üzere (doğru) bilgiye ulaşacağınız sizin kendi "mathaba"larınız var. Borazanlara aldırmayın. Şu andan itibaren anlaşılmış olsun. Ateş sudur, su ateştir. Bilin ki gelecek sizin, hükümetler sıfırı tüketti. Yeşil Kitap'ta tahmin olunduğu gibi, kitlelerin yeni çağı açılıyor.

Evet, sizi işitiyorum. Mesajlarınızın çoğu bana ulaştı. Şahsen cevap vermem mümkün değil ama çektiğiniz acıyı hissediyorum. Aranızda borazanların bu yakınlarda yaydıkları yalanlardan bir hayli etkilenenler var, öyle ki intihar etmeyi bile düşünüyorlar. Sakın ha! Asla! Önümüzde muhteşem bir zafer varken intihar etmek bir seçenek olamaz. Bedeli yüksek olacak fakat kararsızlık gösteremeyiz.

Dünyanın her tarafındaki Afrikalıları görüyorum. Hatta Avustralya'dakileri. Resimleriniz bana ulaştı. Doğu Afrikaya yardım için para topluyorsunuz. Problemlere sebep oldukları gibi, kardeşlerimize yardım etmemize de mani olanlar, beyazlardır. Dualarınız için teşekkür ediyorum. Ancak paralarınızı göndermeyin, tutun; bu zalimlerle savaşmak için kullanın.

Yeşil komiteleri oluşturun, açık ya da gizli toplanın. Yeşil tüzüğe bağlılığınızı ilan edin. Yeşil Kitabı çalışın. Halk konferansları gerçekleştirin, diğerleri için bütün dünyada teşvikçi olun. İnsanlığa karşı suç üzerine dünya kongresi için hazırlık yapın; hazırlanmak için altı ayınız var.

Gelecek sene Mart ayında, en büyük halk kongresinin toplanması mümkündür, bunu gerçek kılacak güç sizde mevcut. Hazırlanmaya hemen başlayın. Bir web sayfası yapın, yapmalısınız, bütün suçların kaydedilmesi bu yolla gerçekleştirilmiş olur. Biz milletimizi döğüşerek savunurken, siz hakikatin savaş meydanında döğüşürsünüz.

Kalem kılıçtan daha güçlüdür.

Bazılarınız bizim batı sınırımıza ulaştılar, fakat dönmek zorunda kaldılar. Bakmanız gereken aileleriniz var. Şimdi yol açık ancak, Nato barış istemiyor. Onların korkusu, Büyük Cumhuriyetin bir misal teşkil etmesi. Bizim maddi başarılarımızı tahrip edebilirler, fakat hakikati tahrip etmeleri mümkün değil. Ne kadar çok denerlerse, o kadar çok muzaffer olacağız.

Zafer, halkındır; zalimlerin değil.

Binlerceniz değişik istasyonlarda bekliyor. Tanzanya'da, Kongo'da, Gana'da, Nijerya'da, Afrika'nın bir çok yerindesiniz, sizleri görüyorum. Çölü aşıp nasıl geleceksiniz Libya'ya. Böyle yapmak yerine, bulunduğunuz yerde gruplara ayrılın. Mücadele kazanılmazsa Libya sizlere gelecek. Buna hazırlığınız olsun. İstilacılar için tuzaklar kurun. Her köşeyi savunmanız şart.

Afrika hükümetleri güçlü değil. Sadece şehirlerin bazı merkezlerini kontrol edebiliyorlar. Çoğu durumda hiç bir hizmet sağlayamıyorlar, halk bu hizmetlerden yoksun yaşıyor. Zaman geldiğinde, yolunuzda duramazlar. (Bu hükümetler) fakir. Irkçılar, sömürgeciler, kuzeyden gelen beyaz hırsızlarca soyulup soğana çevrildiler. Onlara, sadece size karşı çıktıkları zaman karşı çıkın. Hazır olun. "Mathaba"nızı kurun. Kıtanızı savunun.

Onlar ancak bombalarla saldırabilir, fakat biz hakikatle savunuruz. Bizimle hiç bir zaman erkek erkeğe savaşamazlar. Ödlektirler, hastalıklı, kaçık, makinelerin arkasına saklanan (tipler). Bir Afrikalının karşısına asla teke tek çıkamazlar. Bir Afrikalı çocuk, bu beyaz taşeronlardan her hangi birisinin hakkından çok rahat gelir. Zaten o yüzden saklanıp, taa uzak mesafelerden nefretle tahrip ediyorlar.

Sizi kullanmalarına müsaade etmeyin. Bir olun. Eğer Libya'dan geçebilirlerse, oralara gelecekler, savunmanızı kurun. Eğer Libya'yı tahrip ederlerse, onlara taarruz edeceksiniz.

Mümkünse kavgadan uzak durun. Düşman, (şartlarını kendisinin belirlediği) savaş alanlarında bir batağa saplanmamızı istiyor, böylece hepimizle birden savaşabileceğini düşünüyor. Afganistan şimdi bizimle, Irak bizimle, Venezuela bizimle. Biz barış istiyoruz, adalet istiyoruz. İnsanlığa karşı suçlarla ilgili konferans için çalışın. Mathaba ağlarını kullanın. Mathaba yeşil komitelerin karargahıdır.

İleriye

Zafer bizimdir!

24 Ağustos 2011

Yeşil Komiteler Hareketi Uluslararası İrtibat Bürosundan

Kaynak: www.mathaba.net
A.Y. Ajans http://www.ordumillet.com/

Fırsatçı AB-D Emperyalizmi Gözünü Libya’ya Dikti
Ertuğrul Horasanlı
19.03.2011



Fransız ve İtalyan savaş uçakları Libya hava sahasına girdi. Sarkozy,“Gerekli müdahaleyi yapmak için hazırız” diye konuştu.

Son dakika haberleri böyle…

Yani...

BM Güvenlik Konseyi kararından sonra fırsat bu fırsat diyen AB-D emperyalizmi Libya’yı işgal etmek için harekete geçti.

Fransız ve İtalyan savaş uçakları, Libya hava sahasına girdi. Uçakların keşif uçuşu yaptıkları belirtilirken Libya’yı işgal konusunda ise kritik bir süreç yaşanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya hariç AB'nin bütün büyük ülkeleri ve işbirlikçi Arap liderler, Libya’nın işgali konusunda hemfikirler.

İşgalin öncülüğünü Fransa ve İtalya üstlendi.

Sarkozy, ülkesinin Libya üzerinde keşif uçuşları yaptığını da açıkladı..

Toplantıya katılan İngiltere Başbakanı Cameron da, “Libya için acil harekete geçme zamanı geldi” dedi.

ABD desen bütün aç gözlülüğüyle aç kurt gibi işgale dünden hazır…

Almanya Başbakanı Angela Merkel ülkesinin böyle bir "operasyon"a katılmayacağını açıkladı.

Müslümanlar ise Libya’nın hem hükümetinden hem de isyancı muhalefetinden aç gözlü emperyalistlere karşı Ömer Muhtar tavrı bekliyor ve Libya’nın yeni Ömer Muhtar'larının işgalci emperyalistlere Libya’yı mezar haline getirmeleri için dua ediyor…

Libya’nın iç işi olan iç çatışmalar Libya halkının tercihiydi..

Emperyalizmle işbirliği yapmadıkları takdirde bu çatışmadan kim galip çıkarsa ona saygı gösterilmeliydi…

Ancak şu anda tablo değişti…

İş Libya’nın iç işi olmaktan çıktı, bütün Müslümanların meselesi haline geldi…

Bu yeni durum karşısınds Libya’da işgalci emperyalistlere kim karşı durursa biz onun yanındayız…

Çünkü “Müslümanlar kardeştir.”

Ve “Küfür tek bir millettir.”

Bu konuda son sözümüz AKP hükümetine ve özellikle de Erdoğan ve Davutoğlu'na:

- Libya'nın AB-D emperyalizmi tarafından işgali karşısında lâfı eveleyip gevelemeyi, orta sahada top çevirmeyi bir kenara bırakın ve en az Almanya Başbakanı Angela Merkel kadar net olun... Bu haksız işgale karşı çıkın... Kıbrıs harekâtı sırasında bize bütün imkânlarını cömertçe açarak, emperyalist ABD ambargosunu kıran Albay Muammer Kaddafi'ye olan vefa borcumuzu ödemenin tam sırası bugündür...

Kaynak: http://millibirlikruhu.wordpress.com/2011/03/19/firsatci-ab-d-emperyalizmi-gozunu-libya%E2%80%99ya-dikti/

Libya'ya Askeri Saldırı Başladı
19.03.2011
Libya hava sahasına giren Fransız savaş uçakları, Kaddafi güçlerine ait bir hedefe ateş açtı.

Ve Libya’ya askeri saldırı başladı.

Libya hava sahasına giren Fransız savaş uçakları, Kaddafi güçlerine ait bir hedefe ateş açtı.

Fransız Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bir Fransız uçağı, Libya’daki ilk hedefini imha etti" denildi.

Libya’daki askeri operasyonun Bingazi çevresindeki 100-150 kilometrelik alanda gerçekleştirildiği bildiriliyor. TRT

Libya'ya saldırıyı ABD komuta ediyor
19 Mart 2011
CNN televizyonu, ABD savaş gemilerinden, Libya'daki hedeflere füze fırlatıldığını duyurdu. ABD, koalisyon güçlerinin kendi komutasında olduğunu duyurdu. Operasyona 5 ülkeye ait güçler katılıyor.

ABD savunma yetkililerine dayanılarak verilen haberde bir savaş gemisinden fırlatılan füzelerle, Libya'nın hava savunma sistemlerinin hedef alındığı belirtildi. Bir yetkili, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada'dan oluşan koalisyon güçlerinin, Libya'nın kıyı kesimindeki hedefleri vurmakta olduğu belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz güçlerinin de devrede olduğunu, operasyonlara katıldığını açıkladı.

Öte yandan Libya resmi TV kanalı başkent Trablus'ta sivil noktaların hedef olduğunu öne sürdü. Haberde, "Haçlı düşmanlar"ın savaş uçaklarının Trablus'taki sivil hedefleri bombaladığı belirtildi.

ABD, Libya'daki operasyonun kendi komutasında devam ettiğini belirtirken Libya'ya saldırıda ABD ile birlikte Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada birliklerinin hedefleri vurduğu açıklandı. haber10

Libya: Haçlı Uçakları sivilleri bombalıyor
19 Mart 2011
Libya resmi haber ajansı, başkent Trablus'ta ambulansların, koalisyon güçlerinin bombardımanı sonucu yaralanan sivillere yardıma yetişmeye çalıştığını duyurdu.

Libya resmi haber ajansı, başkent Trablus'ta ambulansların, koalisyon güçlerinin bombardımanı sonucu yaralanan sivillere yardıma yetişmeye çalıştığını duyurdu.

Devlet televizyonu da sivil hedeflerin vurulduğunu öne sürerken, Misrata ve Libya'nın batısına hizmet veren yakıt tanklarının vurulduğunu duyurdu.

Öte yandan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'taki ikametgahı "Bab el Aziziye"nin çevresinde "insan kalkanı oluşturulduğu" bildirildi. İkametgah çevresinde binlerce kişinin toplandığı, burada havaya ateş açıldığı, sloganlar atıldığı bildirildi.

HASTANEYİ VURDULAR

Libya Ordusu, 'Haçlı düşmanların başkent Trablus yakınlarındaki bir hastaneyi vurduğunu' öne sürdü.

Libya devlet televizyonundan yayınlanan açıklamada, hastanenin kronik hastalıklar üzerinde uzmanlaşmış olduğu belirtildi.
Sıradışı

İtalya, Libya'yı vuran uçaklara üs önerdi
19 Mart 2011
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya'da operasyon düzenleyen savaş uçaklarının, Naples'teki NATO üssünü kullanabileceğini söyledi.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya'da operasyon düzenleyen savaş uçaklarının, Naples'teki NATO üssünü kullanabileceğini söyledi.

Berlusconi, İtalya'nın operasyona daha sonraki safhalarda katılabileceğini ifade ederek, "Şimdilik hava üslerini hazır hale getiriyoruz. Ama talep edilirse askeri müdahaleye katılmamız da mümkün olabilir." dedi. haber10

Saldırıya Rusya'dan ve Venezula'dan Tepki Geldi!
19 Mart 2011
Rusya, Batılı güçlerin Libya'ya askeri saldırıbaşlatma kararını üzüntüyle karşıladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı yazılı açıklamada, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri saldırılara başladı. Moskova, bu askeri saldırıları üzüntüyle karşılamaktadır" dedi.

Lukaşeviç ayrıca Libya'da en kısa sürede ateşkes yapılması için çağrıda bulundu.

Bakanlık Sözcüsü, "Dökülen kanın en kısa sürede durması ve ülkedeki iç çatışmanın kalıcı bir biçimde çözümlenmesi için Libyalıların birbirleriyle diyalog kurmaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ALMANYA'DAN VE VENEZÜELLA'DAN DA TEPKİ VAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman güçlerinin operasyona katılmayacağını belirtirken, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez operasyonu "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.
Sıradışı

Kaddafi: "Haçlılarla sonuna kadar savaşacağız"
20 Mart 2011


Batı emperyalizminin Libya'ya başlattığı hava saldırısına Libya lideri Muammer Kaddafi'nin tepkisi sert oldu.

Devlet televizyonundan halka seslenen Kaddafi, bütün Arap, Latin Amerika, Asya ve Afrika halklarını, birleşerek, kahraman Libya halkının yanında bu saldırgan düşmana karşı direnmeye çağırdı.

Libya lideri Muammer Kaddafi, batılı emperyalistlerin Libya'ya düzenlediği saldırıları "Sömürgeci Haçlı saldırısı" olarak niteledi ve ülkenin savunması için silah depolarını halka açacağını söyledi.

Libya lideri Kaddafi, Libyalılara "ülkeyi savunmak için silahlanın" çağrısı yaptı.

Akdeniz ve Kuzey Afrika’nın savaş alanı haline geldiğini belirten Libya lideri Muammer Kaddafi, bölgedeki ülkelerin çıkarlarının bundan sonra tehlikede olduğunu söyledi.

Kaddafi saldırının Libyalılara yönelik olduğunu ve ülkesini savunmak isteyen vatansever Libya halkı için silah depolarının kapısının açık olduğunu belirterek Libyalıları silahlanmaya çağırdı.

Kaddafi, ortak düşmana karşı bütün Afrika, Arap, Latin Amerika ve Asya halklarının birleşmelerini de istedi.
Haber1001

Ve Libya Haçlı Ateşi Altında!
20.03.2011
Fransız savaş uçakları 4 Libya tankını vurdu. Pentagon, Amerikan ve İngiliz gemilerinden fırlatılan 112 cruise füzesinin 20 hedefi vurduğunu açıkladı.

ABD komutasındaki haçlı orduları Libya halkına karşı askeri saldırı başlattı.

İlk harekete geçen Fransa savaş uçakları, Libya tank ve zırhlı araçlarını vurdu.

Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinden de Libya’daki 20 hedefe 112 Tomahawk füzesi atıldı.

Pentagon, Kaddafi’nin hava savunma sistemlerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü bildirdi.

İlk Sinyal Fransa’dan...

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Paris’teki olağanüstü toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Kaddafi uyarıları dikkate almadı" diyerek operasyon için düğmeye basıldığının sinyalini verdi.

Ancak "Kaddafi şiddeti sona erdirir erdirmez ateşkes olabilir" diyen Sarkozy, amaçlarının sivil kayıpları önlemek olduğunu söyledi.

İlk olarak Fransız savaş uçakları, Libya tank ve zırhlı araçlarını vurdu.

Daha sonradiğer haçlı kuvvetler de, Trablus çevresindeki hedeflere hava saldırısı başlattı.

Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinden Libya’daki 20 hedefe 112 Tomahawk füzesi atıldı.

Trablus Çevresindeki Hava Savunma Sistemleri Hedef Alındığı İddia Ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, saldırıların çok aşamalı bir operasyonun ilk bölümü olduğunu ve Trablus çevresindeki hava savunma sistemlerinin hedef alındığını açıkladı.Açıklamada, Libya hava sahasında veya topraklarında Amerikan askeri bulunmadığı da belirtildi.

İngiliz de Saldırıya Katıldı

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz güçlerinin de operasyonlara katıldığını açıkladı.

Arap Ülkelerinin de Katılımı Bekleniyormuş

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Kanada ve İtalya’nın yürüttüğü haçlı saldırısına yakında Arap ülkelerinin de katılımı bekleniyormuş.

El Cezire televizyonu, haçlı ordularıyla birlikte hareket eden Libyalı muhaliflerin de, Kaddafi güçlerinin kontrolündeki hedeflere saldırdığını duyurdu.

Libya Devlet Televizyonu "Haçlı Ordusu" Diyor

Libya Devlet televizyonu "Haçlı ordusu" olarak tanımladığı güçlerin, Trablus’taki sivil hedefleri ve Libya’nın batısında Misrata kenti yakınındaki yakıt depolarını vurduğunu duyurdu.

Libya haber ajansı da, Trablus’a yönelik saldırılarda sivil kayıplar olduğunu bildirdi.

"Saldırı Libya Halkına Yönelik"

Libya Hükümet sözcüsü, haçlı saldırısının Birleşmiş Milletler kararını kabul ederek ateşkes ilan etmelerine rağmen başlatıldığını, saldırının barbarca ve Libya halkına yönelik olduğunu kaydetti.

"Siviller Zarar Gördü"

Hükümet sözcüsü, saldırıdan sivillerin zarar gördüğünü de bildirdi.

Clinton: "Türkiye Dahil Müttefik ve Ortak Ülkelerle İşbirliği İçindeyiz"

Fransa’daki toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu müttefik ve ortak ülkelerle işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

Rusya Üzgün

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Batılı ülkelerin Libya’ya karşı düzenlediği askeri operasyondan üzüntü duyduğunu açıkladı.

İtalya ve Almanya’nın Tutumu

İtalya, operasyona üs desteği sağlarken, Almanya Libya’daki şiddetin sona ermesi konusunda hemfikir olduğunu ancak ülkesinin operasyona katılmayacağını belirtti.
Sıradışı

"Bir Fransız Uçağını Düşürdük"

Libya devlet televizyonu bir Fransız uçağının düşürüldüğünü öne sürdü.
20.03.2011
Libya devlet televizyonu, bir Fransız uçağının Libya güçleri tarafından düşürüldüğünü öne sürdü. TRT

Özgür Libya Hareketi



20 Mart 2011 Pazar, 15:04 tarihinde Ömer Muhtar tarafından eklendi

Türkeye'de "Anti Emparyalist" kimliği taşıyan bütün siyasi partilere, sendikalara, öğrenci klüplerine, derneklere, gazetelere, televizyonlara, dergilere, internet sitelerine, bütün sosyal medya kullanıcılarına sesleniyorum.

Şu anda Libya ve gelecekte bütün dünya " Yeniden Faşizm" tehdidi altındadır.

Faşist İtalya, Fransa, ABD ve İngiltere ve bütün faşist güvenlik konseyine karşı Libya halkı için acilen harekete geçmeliyiz.

Facebook, Twitter da dahil olmak üzere bütün kaynaklarımızı kullanmalı, Faşistlere karşı her yerde ve her türlü eylemi gerçekleştirmeliyiz.

Faşizmin ayak seslerine Türkiyeden de dur demeliyiz !

Haydı bu mesajı milyonlara ulaştıralım !

http://www.facebook.com/notes/%C3%B6mer-muhtar/%C3%B6zg%C3%BCr-libya/100519616700263
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    EntellektuelForum Forum Ana Sayfa -> İZ BIRAKANLAR Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com